לגבי עניין הג'יפה והנוצות ככה אנחנו עושים : אני רגילה מהבית שאבא שלי אחרי שהיה עושה את ההזמנה של הבשר,
היה איזה שעתיים שלמות עובד מוריד עור, מרתיח בסיר (מים בסיר, על הגז, אש גבוהה
שמים את העוף, מחכים שיבעבע טוב טוב, מורידים לאש קטנה נותנים איזה שתי דקות נוספות,
לא יותר, כי ככה העוף כבר מתבשל וזה הורס) מעביר לשקיות סנדוויץ' טובות שמתאימות להקפאה
(לא הדקיקות ) ומעביר למקפיא של ההקפאה עמוקה (לנו אין מקפיא כזה, אני שמה ברגיל וזה גם בסדר).
בגלל שאני רגילה לכזאת "סטריליזציה" לעוף מהבית, ממש מגעיל אותי לאכול עוף / עוף בתנור / מרק עוף / עוף מבושל / כל סוג אחר של עוף אצל חמותי
שמנקה את העוף עם טונה מים קרים + חצי ליטר מים רותחים גג, ומשאירה את כל העור והג'יפה על העוף,
את המרק עוף היא מכינה מכנפיים של עוף והודו, וכל הפיכס צף במרק. עשיתי ממש עבודה עצמית מפרכת להיות מוכנה לאכול את זה, כדי לא לפגוע בה.
כשיש רבע עוף בחתונות (צל"ש למי שמתחתן ומגישים רבע עוף למנה עיקרית ולא נכנע לתכתיבים של הסעודות גורמה וניקור עיניים, אבל זה דיון אחר) אני בדרך כלל לא נוגעת.. סתם כי אני סטרילית וחושבת על העובדי מטבח ואיך ניקו את זה, וברור שלא הרתיחו את זה ועל זה שמילצרתי פעם בנעורי הרחוקים באולם שהיו בו ג'יפה וג'וקים במטבח וטינופת. (סגרו אותו כבר.. ב"ה)
אחרי פעמיים ברחתי.
לסיכום, כשמרתיחים ככה , אחרי הרתחה כזו קל מאוד להוריד את העור והג'יפה והנוצות. חצי מיזה יורד בעצמו כבר.