ישנן דברים שבנות לעולם לא תבינה (מוקדש ל@ריעות.)
ז"א אלו מצוות שהן פטורות מהן (בין לחיוב בין ללאו הבא מעשה בין ללאו) אבל אני חושב שממש בולט בהן ג' דברים ועוד דבר אחד:
-לימוד תורה.
-תפילין.
- צניעות, צד הבן (בינו לבינה) (שזה דבר שבנים לא יבינו את צד הבת).
ועוד אחד, אינו מצוה אלא מנהג-
מקווה. איי תוספת טהרה זה דבר מדהים (בנות לא מבינות את זה כי תמיד יש להן תוספת טהרה בעוד שאצלינו זה משתנה...)
טוב, לא משנה זו סתם הערה חשובה לי פה בפורום.
אז ככה-
"באסה" זו מילה בלועזית המנסה בכוחות דלים ביותר לתאר מצב של בן אדם (גם דיכאון זה לא מתאים, דיכאון זו מחלה, ל"ע.) אפשר לקרוא לו "מוחין דקטנות" לפעמים ולפעמים "מרה שחורה" אבל אפשר להכליל את כל הסוגים במילה קלושה וחלשה "באסה" מילה זו לא תצליח לתאר קמצוץ ממה שאני הייתי אמור לחוות אז אלמלא הייתי כה עייף. אך מכיוון שאני הייתי עייף- המילה פחות או יותר (בעיקר פחות) יכולה לגדיר קצת את מה שהרגשתי.
טוב. בע"ה זה ייפסק. צריך הרבה עבודה, אבל בע"ה ננצח עליה.
תודה למגיבים למעודדים....עד הלום. תודה לבורא עולם (בלי ו' לפני התודה) ששלח שת שליחיו ויותר מזה שלח רוח בי עבדו. אני מקווה שיהיה טוב נראה.
אני יוצא לשבועיים בערך לישיבה, לא בטוח שאחריהם אכתוב ישר בפורום. אבל אם כן- אולי אכתוב מחשבות הנמצאות בקרבי הרבה זמן. אינני יודע איך יצא. אם עמוק. אם רדוד. הגיוני שארחיב לעיתים במקום בו יש לקצר ואקצר במקום בו יש להאריך. בכל אופן, הכנתי אתכם ואשמח שתקראו כשאכתוב (אם בכלל) (חידה- מעניין מי זוכר מה היה הדבר הקודם שכתבתי עליו "אשמח שתקראו" או משהו כזה, מי שידע- יקבל ברכה ותבוא עליו נקודה. בל"נ.)
נו, בהצלחה לכם בחיים. יש לי רק כמה שעות פה עד שאני מותיר את הספינה ללא הטבח.....
ברכה והצלחה.

- לקראת נישואין וזוגיות