האם נתקלתם במישהו ששמר אתכם בשם מוזר או הזוי במיוחד?
מה הדבר הכי מצחיק שכתבו עליכם?![]()
האם נתקלתם במישהו ששמר אתכם בשם מוזר או הזוי במיוחד?
מה הדבר הכי מצחיק שכתבו עליכם?![]()
אם לי אין, מי ששמור אצלי יכולים לראות ?
![]()
שיתוף המידע הזה גובל לדעתי ברכילות ממש.
...קלטתם מה עשיתי..).
אורה2x
איזה שם ילדות ישןציף
)מוטיבציהבית ספר, כאילו אני איזה סלבריטי או משהו... ![]()
היו כמה עם לבבות וכאלה או מחמאות נחמדות.
פעם אחת היה שם משהו בוטה מאוד ולא הכי נעים שאין לי מושג מי הבחורה ומה היא רוצה מהחיים שלי.

מזכיר לי שפעם התקשר אלי אדם בעניין עיסקי, - לקראת נישואין וזוגיות
אני שונאת את האפליקציה הזאת, עוד נתח שננגס ממעט הפרטיות שנשארה לנו.
התווכחתי עם בעלי שלא נמצא את המספר של אבא שלי באפליקציה. (הוא שומר על חסיון המספר שלו)
לא רק שמצאנו, אלא גם בשלוש שמות 
ענבללאדם? יצא מסובך
)

כוחות שמימיים

אז שמו ייקלט במערכת.
פיסקה שניה:
תוכנת הME דולה נתונים מכל משתמשיה כך שגם אם אבא של שמן פשתן לא נמצא אצל ענבל באנשי הקשר, הוא מן הסתם יימצא באנשי הקשר של משתמש ME אחר.
ואז הסוף "לכן אם וכ"ו.."
שמן פשתן
ולמה "חד פעמי" זה מובן? או שלא הבנתי...מוטיבציה
בהשתדלותי
(הקוף שמכסה את העיניים)כתום כואבמה שכן אני יכול להיות רגוע שבנות שיצאתי איתן לא שמרו אותי כ-לא לענות ![]()
סתם
יש לי *** הנהג ![]()
*** מגלה (לא הבנתי בדיוק מה אני מגלה) ![]()
***אולפנה
*** חדר אוכל
רבי ***(יריתי בו) ![]()
ויש עוד כמה לא ברורים
נראה לי שהפלא' של חלק מהם נגנבו או ערקו לתאילנד

לא נעים..כמעין הנובע

בן-ציון
בהשתדלותי
בן-ציוןיש לו את המספר שלי לשעבר (מהתקופה שהיו לי שני מכשירים, עד תשע"ב בערך) ומעניין אותי שם מה חושבים עליי.
יש לפחות 39 אופציות. כל מיני וריאציות על השם שלי בעברית ובאנגלית, בשילוב עם מקומות העבודה השונים והכינויים.
משעשע.

או שרק במי?
כי למשל אין מי!
זה בכוונה? יידשאי משהואורה2x
כמעין הנובע
יטבתה

בס"ד
גם אני שומרת אנשים מהפורום עם השם ניק שלהם....![]()
![]()
אצלי אין רק כינוי. מעניין. כנראה בגלל שהשם גלוי...
בס"ד
שמרו כמה אנשים בתור- ____ חברה של.....
קצת מעליב.....
וגם יש כל מיני ששמרו את השם שלי בשגיאות כתיב נוראיות......![]()
![]()

גם ההורים שלי נמצאים שם בשמם המלא. אין הגדרות ייחוס.
אבל אצלי אין ל me גישה לאנשי קשר שלי... אז אף אחד לא יודע מואהאהאאהא ![]()
נגיד אצלי מי שאני מכיר ממש מקרוב אני נותן לו רק שם פרטי וזה מספיק (וזה מחמאה אצלי)
כל השאר זה עם שם משפחה או תואר, אחרת אני באמת לא זוכר לפעמים מי זה מי
לב טהור:)
לב טהור:)בס"ד
הוא ממש מיוחד ויש לו משמעות מיוחדת! ואני ממש אוהבת אותו וגאה בו
כשאתה כותב מוזר זה נשמע כבר מי ישמע איזה שם משפחה...
נשמע שיש לכם איזה חיבור
תקראו בפניםצקון לחשפגשתי לפני פחות מחודש אחד החתנים של הבבא סאלי וביקשתי ממנו ברכה לזיווג, הוא אמר לי "תבדוק סביבך" לפעמים הזיווג מול העיניים שלנו ואנחנו מפחדים ליזום או משהו כזה.
אני באמת אומר את זה כי זה נראה שאתם בקשר טוב כזה, אין מה להפסיד לא? ;)
לב טהור:)בס"ד
סתם סתם..
תודה על המחשבה אבל צריך גם קצת יותר מקשר טוב שיש...
ותן טלבגדול לא מסכים אתכם, אבל אני אחזור לי לפינה שלי בשקט ;)
(אלא אם אתם מרשים לי לדחוף את האף חחחח)
בס"ד
רואים שזה מכוונה טובה.. אבל בבקשה תשאיר לנו את שיחות יחסינו לאן...
אחר) אבל לב טהור צודקת...
אנחנו ילדים גדולים
ולך תדע אולי אני מלאך ואני מקליד בכח המחשבה?
עריכה:
שינית את התגובה שלך?
הייתי בטוח שהיה כתוב שם משהו אחר.
לגבי ההרשאות, אם אתה באנדרואיד 5+ יש לך דרך לשלוט בהרשאות.
אם אתה ב6+ ההרשאות צריכות אישור ידני שלך בכל גישה להרשאה אחרת.
שלך
צקון לחשתמונה של לפני עשר שנים.
מי שמתכנת מהדור שלי עדיין תקוע בראש שעיבוד תמונה צריך גאונות, ומי שלומד באקדמיה משתמש בספריות שעושות לך הכל.
private assistants מבוססי קול למכביר.
אולי זה לא זמין כOpen Source, אבל זה זמין.
פה נראה שזה כן זמין גם בחינם לכל מתכנת.
http://stackoverflow.com/questions/6938634/any-opencv-like-c-c-library-for-audio-processing
אבל כולן עובדות רק חלקית והרבה פעמים לא מבינות.
תוכנה שעובדת ב100 אחוז (או אפילו 90) לא קיימת נכון לכתיבת שורות אלה.
זה בכלל לא אותו מישור.
לגבי התוכנות,
ואם היית יודע איך היה נראה הנסיון העלוב ליצור Speech to * בעבר, היית מבין את ההבדל.
פעם הקול היה צריך להיות אותו קול, אחרי זה דיבור חד ונקי, אחרי זה משפטים, אחרי זה דיבור מלא.
ראית פעם את הסרטון של התרגום ברילטיים בSkype?
הוא כבר קיים בתוכנה
אבל היא לא.
וממה לדעתך מורכבות תוכנות?
וכן, יש התקדמות. אבל נכון לעכשיו, אף אחד עדיין לא הצליח להגיע למוצר שעובד באופן מלא או קרוב למלא.
ניסית את הTranslator הזה?
היה לו Demo בלייב. מה זה "לא במציאות".
זה סרטון מלפני שנתיים, והתכונה הזאת מובנית כבר בתוך סקייפ.
כשלא צריך לחזור על הדברים שלי יותר מפעם אחת כדי שהוא יבין. אזזזז....לא.
העניין הוא שיש לזה עוד פנים חוץ מעיבוד קול.
כמו ניתוח לשוני וכו', וזה לא בנוי כמו שצריך.
אנחנו לא שומעים רק באוזן, אלא גם בעין, ובמוח.
לדוג' מאז שפייסבוק קנו את ווצאפ אז אתה יכול לשים לב (אין לי פייסבוק, שמעתי את זה בהרצאה על הנושא הזה) שפייסבוק מציעים לך להיות חבר של מי שהוספת אותו
הם שואבים ממך מידע, לדוג' בהרשאות שאתה נותן לפעמים אתה נותן הרשאות לפתוח מיקרופון/מצלמה וכל מיני דברים שהם לומדים עליך והמידע הזה שווה להם הרבה הרבה כסף...
זה יכול להגיע למימדים מלחיצים (לפי מה שהיה בהרצאה ההיא אבל אולי זה יהיה אאוטינג וזה...) של אנשים אפילו רגילים אבל זרים שיכולים להגיע לכמויות של מידע עליך...
זה לא רק פייסבוק, זה כולם היום...
פייסבוק קיבלו מידע מוואטספ רק אם הרשת לוואטספ להעביר אותו וגם אז אין להם כל כך מה לעשות איתו.
פייסבוק אומנם מבקשים הרשאות למצלמה והמיקרופון אבל עוד לא הצליחו למצוא הוכחה שהם באמת עושים עם זה משהו.
ובכללי - פייסבוק צוברת כל כך הרבה מידע כך שהיא לא מצליחה באמת לנתח אותו ואלא אם כן מישהו מהחברה מתמקד בך אישית - לא יקרה עם המידע הזה כלום.
אדירות, לא צריך להתמקד באף אחד.
יצא לי לעבוד עם דטהבייסים של 100GB+, זה לא כמו שאתה מתאר.
אנחנו לא בשנות ה90.
אף אחד לא מפחד שיסתכלו עליו כחלק מקבוצה של מאות מליוני אנשים. אנשים מפחדים רק מזה שמישהו יבוא ויתחיל להסתכל עליהם ספציפית. וזה, נכון לעכשיו, פשוט לא קורה.
עניין לבד, ואז להדגיש את מי שצריך הדגשה.
לא עברת על המסמכים שסנואדן הדליף? מלא אלגוריתמים של הNSA עשו את זה אוטומטית.
כולל בעיבוד קול.
אם אתה לא עושה שום דבר מיוחד מלכתחילה אין לפרטיות שלך שום משמעות.
ולאתר נקודות ומילות מפתח זה לחלוטין לא אותו דבר כמו לפלוש לפרטיות.
וזה שהם השתמשו בעיבוד קול (גם אני יודע להדגיש!) לא אומר שהעיבוד קול הזה עובד כמו שאתה מדמיין שהוא עובד (ויש עדויות שהוא לא).
ודרך אגב, אתה יודע עד כמה השיטה הזאת יעילה? ב15 שנים (בערך) האחרונות היא עזרה ל17 חקירות (שזה כלום) והובילה להרשעה אחת בלבד. גם כן ניתוח.
רוב האנשים מרגישים שברגע שלוקחים מהם פיסת מידע, קטנה ככל שתהיה, בלי ידיעתם, הם נפגעים.
והאמת היא שרוב האנשים לא באמת מייחסים חשיבות לפגיעה בפרטיות, שזה סתירה מיניה וביה באופי האנושי המודרני.
אני יודע בדיוק איך עיבוד קול עובד, ומה הקשר להדגשה?
אני אישית חושב שמה שפייסבוק מסוגלים לעשות כרגע זה שקול להסתכלות על קהל גדול - אתה לא באמת רואה את הפרטים. ולכן זו לא באמת חדירה לפרטיות.
כשאמרתי "עובד" לא התכוונתי לקוד שלו אלא לאחוזי הצלחה. והדגשתי כי אתה הדגשת לפני וזה שעשע אותי.
מהיכולות המעשיות של אדם ממוצע, תחשוב שכל מחשב עושה עבודה של איש, ויש עשרות אלפים.
כשתקח קהל גדול, ככל שיהיה, ותצמיד לו מספיק כח עיבוד, נניח עין לכל איש, זה יקח שניה.
מזכיר את הטענה של טראמפ שאי אפשר לנתח N (כמות המיילים של קלינטונה), בכמה ימים.
הוא לא הבין את כמות האנשים שעבדו על זה ועוד גורמים.
קח גם בחשבון את הגידול בכח העיבוד, שרת אחד היום מריץ לי מה שפעם היו 6 שרתים מריצים (מאות אלפי או מליוני מבקרים, לא סגור על הנתון השיווקי).
ולא נשכח את העובדה גם שהאתרים עם הרבה, הרבה, הרבה יותר כח עיבוד.
השרת הזה לא מגיע ל10% שימוש בCPU, כשפעם השרתים היו נטחנים יומם וליל כמעט שרק בשביל להגיש מידע.
אבל למרבה המזל\צער, למחשב יש בעיה עם קישור בין דברים. נגיד - אם מחשב יזהה מישהו עם כיפה של ננח שקופץ על טנדר של ננח כל מה שהוא ידע זה שהמישהו הזה חובש כיפה של ננח וקופץ על טנדר של ננח. הוא לא ידע שמדובר בברסלבר אלא אם כן יבואו ויגידו לו במפורש.
אם נחזור לאנלוגיה שלי ממקודם - זה כמו להסתכל על קהל כשהפרצופים של כולם מטושטשים.
העיקרון המנחה של תכנות, בעיקר כזה של אלגוריתמים, הוא שאם אתה יכול *לחשוב* את זה, אתה יכול לתכנת את זה.
(הפעם לא הדגשתי, כדי שלא תניח שהאינטונציה שאני מנסה להעביר היא צעקות
)
ויש לי תואר ונסיון בתחום. שיהיה.
אולי באמת נצליח להגיע לממש את העיקרון הזה יום אחד, אבל נכון לעכשיו אנחנו מדע הai רק בחיתוליו ואנחנו לחלוטין לא מסוגלים לתכנת כל מה שאנחנו חושבים מבלי לעבור על כל פרט קטן (שזה משהו שלפייסבוק אין את המשאבים לעשות)
אני מדבר על הרעיון של להעביר את הניתוח שאני עושה אל המחשב.
זה עיקרון שעבדתי על פיו מאז שהייתי נער כמתכנת, וזה מעולם לא איכזב.
העברתי אותו הלאה לאנשים גם, וזה עבד גם.
לא לתת לו ללמוד איך לנתח, זה משהו נפרד ממה שדיברתי עליו.
נפרדים, ולא מנסים לייצר מוח.
כל משימה דורשת פיתוח נפרד, ואי אפשר לדחוס הכל בתוך איזה כלל-על.
למרות שאני, מצד האופי שלי, כן מנסה להפוך הכל לכללים, אבל זה לא תמיד אפשרי, ואז מחלקים לנקודות קטנות, ומחברים בקוד המרכזי.
עכשיו, זה עובד עם הסדרי גודל שאתה מתעסק איתם. בפייסבוק, לא משנה כמה אנשים הם ישימו על זה, זו משימה בלתי אפשרית.
ברגע שיש אלגוריתם, בהנחה שהוא טוב מספיק, אז אפשר לפצל את זה לאינספור יחידות מחשוב, ואז הבעיה של כח העיבוד היא שולית.
קח דוגמא לפירוק של אלגוריתם. בסופו ההתייחסות לBigData.
נניח למשל שיש אלגוריתם שמנתח בצורה מדוייקת מילים, אבל הוא מסתמא לא יודע לפענח מקרים שלאדם לא יצאה המילה בצורה ברורה.
ברגע כזה, מפתח האלגוריתם צריך לשאול את עצמו, איך המוח מתמודד עם זה?
המוח שלנו בד"כ מנסה למצוא מילה קרובה למילה המעוותת, אם לא מצליח הוא מסתכל מסביב למילה ומנסה להשלים אותה מההקשר.
וכך הוא מתרגם את זה למחשב (אולי זה פטנט שיגנבו לי ואף אחד לא חשב על זה?
):
עבד קול והפוך אותו לטקסט.
מצאת מילים? אחלה. אחת מהן לא מילה אמיתית?
עיין במילים קרובות (למשל אלגוריתם הdid you mean הגוגלי [כמדומני שהוא לא המצאתם] שזמין לכל).
מצאת? אחלה. לא מצאת? עיין במילים מסביב.
עכשיו אתה כבר יוצא מתחום עיבוד הקול, ונכנס לתחום הNatural language parsing, שם כבר העבודה ותיקה מאוד ולא צריך להכנס להמשך הpseudo algo.
עכשיו לעניין הBigData,
עד לכאן הכל טוב ויפה "דימינו" חלקית מוח אנושי לגבי עיבוד מידע, אחרי שפירקנו את זה למשימות שונות.
הבעיה שלנו היא כמות המידע?
מה עושים? מדמים את זה לעבודה אנושית, צריך הרבה מוחות, ואוזניים וכו'.
לכן, בתרגום למחשב, מיישמים את זה על הרבה ת'רדים, על הרבה מעבדים, על הרבה שרתים... ויש לך צוות ענק שמקשיב לכולם.
לילה טוב, צדיק.
הבעיה נמצאת בפרטים.
פרטים כמו "עיין במילים קרובות", "ככה נראה ברסלבר", "זה שפם" וכו וכו שצריכים להיות מוזנים ידנית כדי שהמחשב יוכל לעבוד נורמלי.
כדי שחברות כמו פייסבוק יוכלו לעשות שימוש אמיתי עם המידע שהן צוברות הן צריכות מאות מליוני (ואולי אפילו יותר) פרטים כאלה. וזה משהו שיותר מדי מסובך בשביל לעשות.
לילה טוב.
אותו תהליך כמו שכתבתי למעלה
ומיקרופון זה בעיקר בשביל שתוכל לשלוח הודעות קוליות ולצלם מתוך הצ'אט
הבעיה היא שבפייסבוק אין אופציה לשימוש במקרופון בתוך האפליקציה (או לפחות לא הייתה כשביקשו את ההרשאה לראשונה) אז כולם חושדים.
לאחד מהם (או לשניהם) הייתה על השיחה שהם דיברו עליה.
אפשר לראות בגוגל את הפרסוןם הראשוני על זה...
נכון לעכשיו, כל אלה שעברו על הקוד של פייסבוק עוד לא מצאו את הקטע המיוחל שאומר "מיקרופון - הידלק והקלט ושלח!".
ביניים. לא טענה שזה נכון.
שכתבתי אצלי באנשי קשר?
מת לראות איך אנשים שומרים אותי

אוריה,
אתה סקרןשמן פשתןאני בטוחה שזה יהיה משעשע ביותר.
(גם כי הטלפון שלי מפורסם בהרבה מקומות בהקשר לכל מיני דברים,
וגם כי בחלק מהמקומות כיניתי את עצמי בשמות שונים, כדי שכשאנשים יתקשרו אני אזהה מאיפה הם
הגיעו אלי...)
בשם הפרטי א"א לטעות, בשם משפחה קשה לא לטעות..![]()
אבל ב"ה אין לי סמארטפון..
ציףאני בקושי מגיב פה כשאני בישיבה..
טוב נו אולי אני קצת מכור![]()
אפילו לי!

![]()
פסידוניתשכחתי מזה.
(ולהזכיר כאן נושאים מנסיופ זה טובל ושרץ בידו. אלא אם כן למישהו יש אנלוגיה נכונה יותר)
![]()
הגבת לי ועכשיו אי אפשר לערוך. הסוד יתגלה.
מילים אחרונות, מישהו?
בן-ציוןאחרונההייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץמה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.
אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה
נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם
אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.
אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,
לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים
הרצים כמטורפים על הגלגלת....
ואאלט זה "אם אני לא טועה".
התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.
בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...
סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח
מנשים מצפים יותר
ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב
אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.
(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).
עשב לימוןמה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב
שבשליטה עצמית יש מרכיבים:
רצון
טריגרים
מודעות
יישום
התמדה
בגלישה יש
רצון-
כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)
מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)
טריגרים-
מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)
כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)
מודעות
יישום
התמדה
דומים בכל נושא של שליטה עצמית
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…
והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).
ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.
והופס, עברו שעתיים.
אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.
אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.
שעה טוויטר צריך.
שעתיים?
שלוש שעות?
ארבע?
אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?
ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.
גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.
שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...
ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי
רק לקריאה.
להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.
אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.
תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.
אני מכיר רק בפלאפון.
תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.