איך יודעים שמוכנים?אנונימי (פותח)
איך יודעים מתי זה נכון לא להיכנס להריון ומה משמעותי או שולי כשמגיעים להחלטה כזאת?
זה מורכב אצלינו וכרגע אנחנו לא מוכנים, אבל אני מחפשת הגדרות ברורות כדי לדעת מתי נהיה מוכנים, לדעת מה באמת חשוב שיהיה לנו לפני הילדים ומה לא באמת חשוב.

אני לא יודעת למה אני משתפת את השאלה הזאת כאן בפורום, ברור שזה אישי... אני פשוט אשמח לקצת עצות מבעלי נסיון שלא מכירים אותי ולא ישפטו אותי או יעשו לי מצפון שהם רוצים נכד...
לדעתי השיקול היחיד זה מוכנות נפשית של האישהאין כמו אמא
שהריון לא יגרום לה לדכאון או התמוטטות מעל כוחותיה הנפשיים
זאת בעיקר השאלהאנונימי (פותח)
איך קובעים מוכנות נפשית?
איךקובעיםקל זה לא יהיה, מדהים ועם המון רגעי אושר זה כן יהיה. אבל איך אפשר לדעת שנפשית מוכנים להתמודד עם כל זה? שלא נתמוטט?
למה שתתמוטטי?בתאל1

לדעתי כדאי שתכתבי לך מהידע האישי שלך- מה זה אומר בשבילך לגדל ילד. מה זה ידרוש ממך, מה תצטרכי לעשות בשביל זה, מה לשנות בשביל זה וכו'...

זה נראה יותר מציאותי מאשר סתם לדמיין ואז לפחד מהדמיונות שלנו.

לי אישית מאד עזר לשנן לעצמי שעוד הרבה נשים עשו את זה והן חיות בנחת ושמחה וכנראה שזה לא כ"כ נורא כמו שזה נראה לפני.

ועוד דבר- כשיש התמודדות ה' נותן כוחות להתמודד, אבל הוא לא נותן את הכוחות האלה לפני כן! כלומר אם תחשבי על זה עכשיו- את עלולה להשבר ולחשוב מחשבות של-"איך נעבור את זה.." וכו', וזה כי עדיין לא קיבלת את הכח להתמודד...כי עוד לא הגעת לשם.

בהצלחה! ילד זה דבר נפלא מאין כמוהו!

מה זה "מה חשוב שיהיה לפני הילדים"?באורות
אם את מתכוונת לדברים חומריים כמו בית, עבודה, וכד', אני אישית לא חושבת שזה שיקול אבל כמו שאת בעצמך אמרת- זה נורא אישי ויש כאלה שחייבים להיות עם חיים מסודרים לפני שהם מביאים ילדים לעולם.
מה שכן חשוב שיהיה בעיני- זוגיות טובה ויציבה. אם הזוגיות שלכם במשבר-להביא ילדים לא יפתור את המשבר הזה. וגם אם הזוגיות יציבה- לדבר על השינוי הגדול שילדים מביאים איתם ולהיות מודעים אליו.
ואיך יודעים שמוכנים? אני פשוט כבר כלכך רציתי(מנענו הרבה זמן) והרגשתי שכל תינוק שאני רואה הלב שלי יוצא כלפיו, וזה היה החלק של חלאס, הגיע הזמן. על אף שזה בא "על חשבון" הרבה דברים בחיים שלי ושכביכול זה ממש לא בזמן נח ואנחנו הכי לא מוכנים לזה מבחינה טכנית. ממה שכולם אמרו לי כל הזמן- אין זמן נח להביא ילדים לעולם מסתדרים כשהם באים..בתקווה..
זה חלק מהשאלהאנונימי (פותח)
האם דברים חומריים הם שיקול. אם כן עד כמה ואיזה מהם..
תסכימי איתי שבית חשוב במידה מסויימת, לגור ברחוב על קופסת קרטון לא מתאים להביא ילדים. אז מה הבסיס שעליו לא מתפשרים?

איזה שינוי ילדים מביאים איתם? איך אפשר לדעת אם אנחנו מוכנים לשינוי כזה?

אפשר לשאול למה אתם מנעתם..?
תראי, גם אנשים חסרי בית מביאים לפעמים ילדים לעולםבאורות
ובנימה יותר רצינית, מכירה אנשים שבאמת אין להם שקל והם מביאים ילדים נוספים ומאושרים מאוד. אז כן, החיים שלהם מורכבים, אבל השיקול הכלכלי הוא לא השיקול שלהם. ככה שזה שוב, הרגשה מאוד אישית ואין כאן מישהו שיגיד לך בביטחון מלא שכך וכך זה חובה שיהיה לפני ילדים.
אין לי עדיין ילדים ככה שאני לא יכולה להגיד לך איזה שינוי הם מביאים. מניחה שיש כאן כאלה מנוסות ממני
ולמה מנענו- חרדה נפשית שלי (וגם של בעלי קצת)מהעניין, וחוסר נכונות שלי לוותר על לימודים בשביל ילד. לא מספיק רציתי בשביל שאהיה מוכנה לעשות ויתורים על דברים כמו לימודים וכד'. היום אני במקום אחר.
אולי זה יישמע שופט מדי -מתואמת

אבל לדעתי, ברגע שזוג נישא, הוא גם מרגיש מוכן לילדים...

(כמובן, יש להתחשב בנתונים נוספים - בריאות האישה והבעל, הקשר הזוגי ביניהם... אבל עקרונית - מוכנות לנישואין צריכה לכלול בתוכה מוכנות לגידול ילדים).

אבל עקרונית זאת מילה כללית מידיאנונימי (פותח)
מה זה בריאות האשה והבעל? איך יודעים להחליט איזה מצב בריאותי דורש לחכות עם ילדים ואיזה לא?

אני לא מסכימה שמוכנית זוגית זה כולל ילדים. כי זוגיות וילדים זה בכלל לא אותו דבר.
באשר למצב בריאותי - מתייעצים עם רופא...מתואמת

וכן, לדעתי, ונראה לי שגם לדעת התורה, ילודה היא פועל יוצא של נישואים.

כן אבל את זה את צריכה לקחת בחשבון לפני החתונהבתאל1

כי הרי לא מתחתנים ואז מיד מונעים בד"כ... הרבה יותר קשה לקבל היתר מיד אחרי החתונה למנוע מאשר אחרי שיש כבר ילד..

זה פשוט לא נכוןבאורות
לצערי לפחות לא בימנו. יש היום בדור שלנו המון מרוכזות בעצמנו ובמה טוב לנו ומה יפתח אותי וכו, והרבה פחות מוכנות לוותר על עצמך בשביל משהו אחר. יכולה להגיד לך שרוב החברות שלי שמתחתנות עכשיו מונעות לפחות חצי שנה, אם לא הרבה יותר. יש תפיסה היום שילדים זה דבר מעיק, שגוזל לך את החופש, את הזוגיות ואת העצמיות. לצערי המשפט שאני שמעתי מאנשים הרבה מאוד פעמים זה-"וואי איזה יופי שאתם מחכים עם ילדים, תאמיני לי את עושה בחכמה. " מאוד עושה חשק..
זה לא נכון מציאותית היום. זה לא סותר שזה מה שנכון במקור...מתואמת

מסכימה לגמרי שבמקור זה ככהבאורות
השאלה אם תעדיפי שאנשים לא יתחתנו בגלל שהם לא מוכנים עדיין לילדים.
אני לא מחכה כי ילדים זה מעיק. להיפךאנונימי (פותח)
אני מחכה כי לילדים שיהיו לי מגיע אמא טובה שמסוגלת להיות אמא בשבילם ואבא טוב שמסוגל להיות אבא שלהם.
אני מתאפקת לא לזרוק הכל לעזזל ולהביא ילדים רק כי בא לי וזה חמוד. כי אני יודעת שנכון לעכשיו אני לא יכולה, אני לא יכולה להיות אמא טובה. אז אני מחכה.

השאלה שלי היא לא מתי זה נוח, ילדים זה אף פעם לא נוח אבל לא מביאים נשמות לעולם מטעמי נוחות. השאלה שלי היא מתי נדע שאנחנו מסוגלים להיות שם באמת, להיות הורים.
לא יודעים עד שנהיים הורים...מתואמת

וגם אז לא תמיד בטוחים שאנו באמת מסוגלים להיות הורים...

מאמינים בה' שאם הוא נתן לנו ילדים - אנו גם מסוגלים להיות הורים, והוא יעזור לנו בכך!

אבל השם נתן לנו את האפשרות להחליטאנונימי (פותח)
יש לנו אפשרות להחליט ולשלוט בזה שאנחנו מונעים מהאפשרות לילד, סימן שאנחנו כן צריכים להפעיל שיקול דעת ולא לסמוך רק עליו בצורה עיוורת.

ועובדה שהרבה ילדים לא גדלו עם ההורים שלהם, כי לא לכל אדם שיש ילד יש גם יכולת להיות הורה. היכולת להיות ילד דורשת איברי רבייה בלבד, גם ילדה בת עשר יכולה להיות אמא, זה אומר שהיא מוכנה? שהיא מסוגלת?
ילדה בת עשר לא מתחתנת עדיין...מתואמת

ברגע שמתחתנים ורואים שמסוגלים לחיות עם עוד בן אדם בבית ובחיים - אז גם מסוגלים להביא ילדים.

זה לא נכון.אנונימי (פותח)
הבעל הוא שותף. הוא יכול להכיל אותי ולעזור לי. ילד לא אמור להכיל אותי ולעזור לי, הוא אמור להישען עליי ולקבל ממני כל מה שהוא צריך. זאת מערכת יחסים שונה לחלוטין!
נכון שזוגיות מובילה בעזרת השם להורות, אבל הדרישות מהגוף ומהנפש שונות לחלוטין בין שני הדברים. זה בכלל לא זהה ולא ברור מאליו שכל מי שיכול להיות בזוגיות גם יכול להיות הורה.
אהיה חריפהלהרות כוחות
הקב"ה לא נתן לנו את האפשרות לבחור מתי להביא ילדים.
את מדברת על האפשרות ל מ נ ו ע ילדים.
בגדול, הרבי מליובאוויטש מתייחס לעניין הזה של התכנון ילודה' וכו' (אגב, אחד הבודדים שיצא חוצץ כנגד העניין הזה של תכנון משפחה, ויש הרבה מה להוסיף ולדבר בעניין הזה) ,
בגדול, ילדים זה ברכה. ברכת ה' היא תעשיר, תעשיר מלשון עושר , לאנרק את הדברים הבסיסיים אלא אף יותר מכך,
הקב"ה מחליט מתי יוולדו לנו ילדים, אבל יש כאלה שבוחרים למנוע את הברכה הזאת.
יש לנו את הבחירה לבחור למנוע את השפע המגיע לנו, או לקבל את זה בידיים פתוחות.
הרי כל התכלית שלנו בעולם זה לגדל ילדים לחיי תורה ומצוות, וכאשר מאמינים בכך, אז גם מקבלים את הכלים.
כמובן שבמקרה של סכנת חיים וכו' אז יש מקום (מוכרחים) למנוע, אבל על כזה דבר מתייעצים.
אני מסכימה עם מתואמת - מוכנות לנישואין שווה מוכנות לילדים.
עפ"י תורה הסיבה שמתחתנים זה כדי להוליד ילדים. כן, ככה זה.
עפ''י התורה הסיבה שמתחתניםאנונימי (4)
''על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו'' - זה לא נאמר על הבאת ילדים לעולם אלא על היות האיש והאשה מהות אחת לכתחילה.
ילדים זה דבר נפלא ועצום וזכות, אבל חלילה לתלות את משמעות הנישואין רק בהם. הנישואין הם ערך לעצמם.
אבל ילדים זה התוצאה של זה...אנונימי (8)

בתורה לא כתוב לך על מניעה או משהו... זה דבר די חדש . ובכלל לא פשוט על העניין של המניעה, גם לא אצל חב"ד.

בעיקרון בהלכה אסור למנוע בלי לקבל היתר מרב, וקראתי על זה דברים די חמורים (לא רוצה להלחיץ אבל כדאי שתבדקו). בכל מקרה, הן צודקות, מי שמוכנה להתחתן מוכנה גם להביא ילדים

להתחתן זה לא רק בשביל הכיף, זה אחריות. לא התחתנת רק בשביל הצד הפיזי, אני מניחה (וגם מקווה) וגם לא בגלל הצד הרגשי שזה נותן לך. אלא גם בשביל לתת (או שזה תלוי בגיל?? לא התחתנתי בגיל 16 אז אני לא יודעת מה ילדות בגיל הזה חושבות) ובעיקר בשביל לתת ולעשות טוב לבן הזוג שלך.

ואם כך - זה בדיוק מה שאת צריכה בשביל הורות. לתת.

ובכללי- חיים של זוגיות יש בהם אחריות ונשיאה בעול והרבה דברים אחרים ולא רק אורות גבוהים, לכן בהכרח מי שמוכן לחתונה גם מוכן להביא ילדים בעז"ה. (וזה אני מדברת כמו שאמרה מישהי מעליי, בלי מקרים קיצוניים של בריאות או לא יודעת מה... רב שמתיר למנוע כנראה שהיתה סיבה מספיק מוצדקת, בשביל זה הולכים לרב שיתיר)

הוא אשר אמרתי - תוצאה, לא סיבהאנונימי (4)אחרונה
הסיבה שמתחתנים על פי התורה היא שהאיש והאשה שייכים זה לזה, היו דבוקים במקור, וכשהם חוזרים ודבקים זה בזה הם קרויים אדם (''יוצר האדם ''). כיוון שזה קורה, מגיעות בע''ה הרבה שמחות וברכות - חיבור גופני, חיבור נפשי, תמיכה, עידוד, נתינה, ילדים...
אבל חלילה להציג אחת מהברכות האלה כאילו היא הסיבה לנישואין. לא כך אומרת התורה.

בעניין מניעה, יש גישות שונות בהלכה.
הגישה של הרב שלנו היא שאחרי כל לידה אפשר למנוע למשך שנתיים בלי לקבל פסק אישי, ואחכ שואלים לפי הצורך. ותאמיני לי שזו לא המצאה חדשנית, ויש לו על מה להסתמך.
אגב, מניעה זה לא דבר חדש. אמנם לא מוזכרת בתורה (חוץ ממעשה אונן) אבל כן בחזל (''משמשות במוך'').
את בהחלט חריפהאנונימי (פותח)
השאלה שלי לא הייתה האם ילדים זה ברכה או לא, ברור לי שכן.
אבל אני רוצה להיות גם אמא של ברכה. השאלה שלי היא מה הדברים ההכרחיים כדי להצליח להיות אמא.

התכלית שלנו בעולם היא לא לגדל ילדים לעניות דעתי, אלא יותר מזה, להרבות טוב ולעשות את רצון השם. האם ללדת עכשיו ירבה טוב בעולם? לא בהכרח, אם לא אוכל להיות אמא ראויה. האם זה רצון השם? לא בטוח, כי אז הוא לא היה נותן לי את כל המעכבים האלה. כנראה שהרצון שלו ממני מורכב יותר מאשר ללדת.

בנוסף, מתחתנים כי הנשמה מחפשת את האבידה שלה, לא רק בשביל ילדים. בעצם החיבור בינינו יש שכינה, גם בלי להיכנס להריון. האם הייתי אמורה לא להתחתן עד שכל המעכבים ייפתרו? להימנע גם מילדים וגם מבעל? אני צריכה להיענש על זה שכרגע אני לא מוכנה להיות אמא?
אני חושבת שהמקרה שלך יוצא דופן.אנונימי (3)

ואי אפשר להשתמש בו כדוגמא שמתאימה לכלל בהחלטה אם למנוע הריון או לא.

מן הסתם להרות כוחות התכוונה במובן הפשוט, שכשמוכנים להינשא צריכה להיות מוכנות להוליד ולגדל ילדים.

והאנונימית שענתה שע"פ התורה הסיבה שמתחתנים היא 'על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו'', שכחה את סוף הפסוק: "והיו לבשר אחד" ואת פירוש רש"י לסוף הפסוק.

נשמע שאת יודעת שקיימים פירושים אחריםאנונימי (4)
אבל גם על פי רשי זו תוצאה, לא סיבה.
''על כן'' לא מוסב על הסיפא.
כמה הסתגויות מדברייךאנונימי (5)

בגדול מסכימה איתך אבל מחדדת כמה נקודות - 

"כל התכלית שלנו בעולם זה לגדל ילדים לחיי תורה ומצוות, "... - זה לא כל התכלית שלנו בעולם. זה חלק מאד עיקרי ומשמעותי "לא תוהו בראה, לשבת יצרה" אבל זה לא כל התכלית. וגם חשוכי בנים לא עלינו יש להם תכלית ומשמעות עמוקה לחייהם, למרות שלא מגדלים ילדים.

"עפ"י תורה הסיבה שמתחתנים זה כדי להוליד ילדים" - לחלוטין לא נכון! על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד.

וגם כאן - גם אנשים שיודעים שיש להם בעית עקרות עדיין יש להם מצווה מהתורה להתחתן. מצוות עונה אין לה שום תלות בעניין הבאת ילדים - מצוות עונה זו מצווה דאורייתא שמתקיימת גם כשהאישה או הבעל עקרים/כשאישה זקנה ולא יכול להביא ילדים/כשהאישה כבר בהריון ולא תכנס להריון מאותו קיום מצווה - עדיין יש מצוות עונה דאורייתא. 

ברור שיש עניין גדול בהבאת ילדים לעולם וכו' אבל זה כבר לא נושא השרשור פה

לפי דעתך מי שחס ושלום אין לא ילדים לא קיים את המצווהבדולח)

אני מאמינה בזה שחשוב אימא בריאה וילדים בריאים אימא שמביאה ילדים צפופים מאד ומסכנת את בריאותה או שאין לה סבלנות אליהם או שאין לה אוכל לתת להם והיו מקרים מעולם 

זו לא החכמה רק להביא ילדים לא בשביל זה מתחתנים כלומר לא רק בשביל זה 

זה לא מדויק, אין בכוחינו להחליט מתי כןאנונימי (5)

אנחנו יכולים רק למנוע הריון, לא ליצור אותו כרצונינו.

^^מסכימה עם כל מה שכתבתמקופלת
למה את כלכך בטוחה שלא תוכלי להיות אמא טובה?באורות
לא חושבת שיש מישהו שבטוח ב100% שהוא יהיה הורה מוצלח. לומדים לדעתי תוך כדי- וכן, גם ההורים הכי "טובים" עושים טעויות. כולם עושים טעויות, וזה מפתח אותם כהורים והם לומדים להבא וסך הכל נראה לי שרוב הילדים יוצאים בסדר.
ויכול להיות שתגיעי לגיל 40 עם כמה ילדים ותרגישי פתאום שאת לא מסוגלת להיות אמא טובה לילדים שלך- ומכירה כאלה שזה קרה להן וקורה להן כל הזמן. אז מה? עובדים על זה. מטפלים בזה. מודעים לזה וזה הכי חשוב.
כי אני חולהאנונימי (פותח)
יש לי בעיות רפואיות פיזיות ונפשיות.

אני לא יודעת מה הנסיון להיקלט ישפיע על הבעיות האלה ואיך הבעיות האלה ישפיעו על זה.
אז זה כבר להתייעצות מול גורמים מקצועיים לדעתיבאורות
רפואית- מול רופאים.
נפשית- מול מטפלים.
לא הייתי סומכת על התשובות כאן, פשוט כי זה מקרה מורכב יותר.
כל מקרה הוא מורכבאנונימי (פותח)
אני מנסה לבודד את הגורמים, להבין מה כן מהווה מכשול באימהות ומה לא.
בוודאי שיש התייעצות מול גורמי מקצוע, אבל ההחלטה בסוף היא שלנו. ואני בוחרת להתייעץ גם כאן, לשמוע את דברי העם.
אני רוצה לדעת מה משמעותי ומה סתם מפחיד, מה אפשרי להתמודדות ומה לא.

וכן, יש לנו גם את התהיות הרגילות של כסף ובית ולימודים ועבודה.. אז גם על זה אני אשמח לשמוע.
אני חושבתאנונימי (3)

ששיקלול של כל הגורמים בהתייעצות עם רב, יכול מאוד לעזור לכם.

בסופו של דבר ההחלטה היא הלכתית, ומכיוון שהיא הלכתית, היא גם נותנת הרבה כוח.

כביכול זה רצון ה' מכם. או בעצם לא כביכול, אלא למעשה.

אנחנו במצב דומה מבחינה בריאותית (אומנם אחרי שכבר היו לנו מס' ילדים, לא בתחילת הנישואין), התייעצנו עם הרב זכריה בן שלמה. הוא שלח אותנו לברר עד הסוף את הסיכונים מול הסיכויים אצל אנשי המקצוע  הרלוונטים, ויחד עם הבעת הרצון מצידנו, פסק שמותר עכשיו להרות.

מבחינתי הפסק הזה נתן הרבה כוח ותקווה, ואכן ב"ה ההריון והלידה והתינוק שנולד נשיקה תרמו הרבה להחלמה.

מכיון שכל מקרה הוא מורכב קשה לייעץ, אפשר לשתףאנונימי (5)

מניעה משיקולים של בית/עבודה/כסף אני לא כל כך מתחברת כי מאמינה ש"ילד בא לעולם וכיכרו בידו" (לא זוכרת את הציטוט המדויק) אבל למען ההגינות אציין שמצבינו תמיד היה ב"ה סביר. בכל אופן תמיד ראיתי המון ברכה בכסף. גם כשכסף היה בצמצום, תמיד היו הכנסות ממקורות לא צפויים, או שנחסכו מאיתנו הוצאות חריגות בכל מני דרכים מענינות שממש הרגשנו בחוש את יד ה' הרחומה.

אבל כן מנענו מסיבות רגשיות/נפשיות - היו לי תקופות של דכאון לא קל שבהן מנענו כדי לאפשר מרחב לטיפול והחלמה. 

ובכלל - מנענו אחרי לידה כדי להיות בטוחים שיש תקופת התאוששות מספקת (שזה מאד אינדודואלי כמה זה מספקת) בין הלידה להריון הבא.

מאד תלוי מה הבעיות הרפואיות, פיזיות ונפשיות שלך - לא בהכרח שהן אמורות להשפיע על טיב האמהות שלך, לא חסרות נשים *בריאות* שהן אמהות ממש לא משהו (סליחה על השפיטה) ואמהות עם מוגבלויות שונות שמתפקדות כ*אמהות* במלוא מובן המילה.

בסופו של דבר מה שילד צריך מאמא זה חום ואהבה, הכלה והכוונה ועוד כיוצא בזה. ואם האמא מוגבלת פיזית ונזקקת לעזרה בתחומים שונים כדי לפתעל בית, עדיין לא ייגרע מהילד שום דבר הדרוש לבריאותו הנפשית והרגשית.

אולי תפרטי טיפה יותר במה מדובר?

אהאנונימי (6)

טוב שאת זהירה 

את חושבת טוב חכם ובהיר

כל הכבוד

כמו שכתבו כאן להתיעץ עם פסיכולוג ורופאים

מתי ידעת שאת מוכנה להתחתן?בתאל1

זה בערך אותו דבר.

הורות זה לא דבר שיודעים... הוא פשוט בא עם התפקיד.

ילד ראשון זה חדש ולומדים איתו הרבה דברים חדשים ומתוקים, 

את הרי לא תהיי לבד בכל הסיפור הזה, יש לך בן זוג, יש לך משפחה שמן הסתם עברה את זה ויכולה לתת לך מניסיונם, 

יש אחיות בטיפת חלב שמדריכות אותך מה לעשות, 

יש אינטרנט...

בקיצור- אין מה לדאוג.

ומה הכוונה מתי תהיי מוכנה להיות אמא טובה?

אם את טובה אז כנראה שתהיי אמא טובה... כאילו, זה לא דבר שלומדים לפני.. אין איזה קורס.

תעבדי על המידות שלך כבן אדם כל הזמן, זה בערך העניין... זה עוזר לכל התחומים בחיים, גם לזוגיות וגם להורות... וגם בכללי.

ואני יודעת שלא כולם מסכימים הלכתית למנוע...אבל זה שאלה שלךאנונימי (7)

לפני ילד ראשון.אנונימי (7)

אה.חוצפה על המצפון שרוצים נכד!אנונימי (6)

אני כועסת על ההורים שלי על זה נורא!

למה הם סובלים אח"כ ???רק את הנחת הם רוצים!!

למה הם ישלמו על הדברים שצריך??

איזה חוסר טקט משווע להיכנס לתוככי הפרטיות של השני

ולשאול מתי יהיה עוד

גועל נפש..

מה אנחנו מכונה?מתי יהיה עוד קולה שאזל במלאי.

אוףףףףף

הזכרת לי את זה.

לי אישית היה הרבה לחץ כזה כל הזמן

ואולי בתת מודע בגללם  נכנסתי להריון..

מתי לא להיכנס להריון.ככה.כי את לא באמת רוצה הריון את רק רוצה שישתקו.

באמת אצלינו הם שותקים ושמחים בינתיים אבל זה לא נגמר

ברור לי שעוד מעט יהיה עוד בילבולי מוח מתי את יולדת?איך תקראי זה בן או בת?

איפה תלדי??

אז א"א להיפטר מזה.

כשתרגישי שאת רוצה אז תחשבי ואז תחליטי. 

ככה אחותי אחרי הפסקה גדולה והיא שמחה לגמרי.\

לא כמוני שכל ההתחלה של ההריון בכיתי

והרגשתי לבד..

מתי שרוצים ומרגישים שמוכנים זו דעתיבדולח)

יקרהפלא ההורות
השאלה כאן היא שאלה אמיתית וחשובה, אך מטיבו של פורום רב הנסתר על הנגלה. גם מאילוצי הפורום וגם מרצונך ורצון העונות לא ניתן להכנס לכל הדקויות.
אני חושבת שאת צריכה למצוא מישהו (עדיף מישהי) שאת יכולה לשוחח עימה פנים אל פנים, בפתיחות, לפרט את כל תהיותייך וטרדותייך, לשמוע ממנה על מהותה של ההורות ועל הצרכים הפיזיים והנפשיים הנדרשים מאמא כאמא ומהורים כהורים.
זו יכולה להיות מישהי מעולם הייעוץ הזוגי וכדומה אבל זו בהחלט יכולה להיות ״סתם״ מישהי בוגרת, עם נסיון, חכמת חיים,יכולת הקשבה וכושר רטורי בקיצור מישהי כלבבך לפתוח בפניה את ליבך.
בהצלחה רבה והרבה סיעתא דשמיא בדרככם!
תופעת לוואי של נוברינג- מוכר? יש מה לעשות?בית שלי

בזמן אישות שורף בנרתיק נוראאא

ואחרי שיש זרע.. בכלל מרגישה כאילו שפכתי לשם בקבוק אלכוהול..

חוץ מזה אין שום דרך להנות ככה וגם לא מגיעה לשיא בכלל.

מבאס ממש.

שילכו לעזאזל כל המניעות האלו

לא מבינה מה הרעיון

לסרס את הנשים

לקלקל את הגוף שלהן

הכל כדי שהגברים יוכלו להנות בכיף שלהם בלי השלכות בשטח ( הריון..)

לפני שתתנו לי רעיונות לגבי התקנים

לא יכולה

ניסיתי כבר כמה סוגים כל אחד והבעיה שלו (המשותף לכולם = פגיעה בגוף שלי).

תפני לרופא נשיםרקאני
לצערי גם לא מסוגלת ללכת לרופאת נשיםבית שלי

לא מקצועיות

לא רגישות

לא סבלניות

(לא כולם הכל ביחד חח..)

סיוט סיוט סיוט

יש רופאים ורופאות מצוייניםרקאני

רק צריך למצוא אותם

אין ברירה 

ותחושת שריפה בנרתיק זה לדעתי דבר ראשון לפנות לרופא

אפשר גם באפליקציה

לתאר מה את מרגישה בדיוק

בכל מקרה לא כדאי לקיים יחסים במצב הזה

ואולי זו איזו רגישות לטבעת

אשמח להמליץ לך על רופאה מדהימהתותית11

שמטפלת בכאבים ביחסים

אם את מחפשת לא משהן נקודתי אלא מבט יותר כולל

מירושלים

היא יקרה כי היא פרטית 

אני לא סובלת כאבים בדכבית שלי

ברור לי שקשור לטבעת

אבל אין לי מניעה אחרת....

שלי גם רגישה, גם סבלנית וגם נראית לי מקצועיתיעל מהדרום
לק"י

אם מכבי באזור הדרום עוזר לך.

תודה. אני בכלליתבית שלי

החלפתי כבר כמה רופאות

לצערי כל אחת נפלה על קטע אחר. כבר יצאתי בוכה מרופאה לא רגישה

כבר יצאתי עם אבחנה לא נכונה מרופאה אחרת

ורופאה אחרת בלי סבלנות בכלל

נורא נורא נורא

יש לי להמליץ לךעם ישראל חי🇮🇱

דר אינה ויינשטיין -אלעד

דר שיר גרובר-פתח תקוה

מהממות סבלניות ורגישות מקסימום.

תחפשי אחת עם המלצותבתאל1

אולי תכתבי אזור ומי שמכירה תוכל לכתוב לך המלצה.

בכל מקרה אולי יש לך רגישות למשהו כי תחושת שורף לא אמורה להיות. זה חריג אז כדאי כן לבדוק מה קורה.

חיבוק♥️המקורית

האמת שגם את אמורה להנות

אולי יש לך שם פטריה? לא נשמע כמו תופעה מוכרת של המניעה הזו ממה שאני מכירה.. 

מוזר,לא מכירהעם ישראל חי🇮🇱

השתמשתי בערך 4 שנים ,לא מכירה.

אולי דלקת בשתן? או פטריה?

תתייעצי שיחת טלפון עם רופאת נשים שלך .

לגבי המניעה ממש מבינה .  אסור לי הורמונים מכל מיני סיבות אז משתמשת בנרות לא בזמן ביוץ ומתפללת להשם שהכל יהיה בסדר..

אין לי ברירה הכל לא עושה לי טוב 🫣

בהצלחה (:

הצלחתי לקבוע תור טלפוני לרופאה להיוםבית שליאחרונה

ללכת פיזית זה לא יקרה

אני ממש מפחדת וחוששת

בטלפון הם פחות יכולות להזיק

יש לכן המלצה לחומר לכינים?חולמת להצליח

הבת שלי ממש מגרדת את השיער, שמתי לה הדרין אבל לא הצלחתי למצוא אח''כ כינים.

מה עוד יכול לעזור?

אציין שיש לה שיער מתולתל..

תודה 

אם לא מצאת כינים אולי זה משו אחר?המקורית
קמומילובתאל1
עשיתי לבת שלי לפני שבוע או שבועיים. ב"ה טפו טפו לא חזרו עדיין...
אה אבל אם לא מצאת כיניםבתאל1

אז אולי אין כינים?

היא מגרדת הרבה את השיערחולמת להצליח
לכן חשבתי
באיזה מסרק סמיך את משתמשת?מישהי מאיפשהו
אסי 2000 הכי טוב
כן משתמשת בוחולמת להצליח
לבדוק אם זה זיעה/קשקשים/יובש.מוריה
לא בהיכרח שיש כינים.
המלצהעם ישראל חי🇮🇱

הבת שלי הייתה מעל 3 שנים עם כינים...כן כן....

מה לא ניסינו?

כל מקלחת טיפול, עם ובלי חומרים, אספנו לצמה, שלחנו עם תרסיסים . מציינת שיש לה שער ביסלי מסולס  שזה עוד יותר מקשה על ההוצאה של הכינים והביצים. 

עד שעשיתי קצת בירור והגענו למסרק ,שיבורך מי שהמציא אותו.

זה כלל לא קשור לאיזה חומר את שמה.

את פשוט צריכה להשתמש במסרק הזה ובגלל צפיפותו, הוא גורם לסילוק כל ביצי הכינים (שזה למעשה הגורם המכריע להמשכיות שלהם!)

קניתי את המסרק הזה ,בתוספת חומר ששלחתי אותו לפני לבית ספר ללא שטיפה.

תקשיבי, אחרי שבוע של שימוש, אין כינים ברוך השם כבר שנה וחצי !!!!!!!!

קוראים למסרק ASSY 2000

אני חפפתי לה עם שמפו רגיל, אחר כך מרחתי את החומר וסירקת עם מברשת רגילה כדי להתיר קשרים ולמנוע כאב לילדה, אחרי כך מסרקת עם המסרק כינים וזה וואווו.

טיפול שמרני אחר כך פעם פעמיים בשבוע עם המסרק לא חייב עם חומר אפשר מרכך שיער ואז לעבור עם המסרק ולוודא שאין ביצים... 

בהצלחה !

תודה, אנחנו משתמשים במסרק הזהחולמת להצליחאחרונה

אבל עדיין לא מוצאת כינים, אולי אני לא בודקת טוב

כי כשאחות שלי בדקה לה בעבר היא כן מצאה כינים.

יש חומר שגורם לשיער להיות יותר קל לסירוק?

טהרה אחרי לידהסטודנטית אלופה

שלושה שבועות אחרי לידה וכבר קשוח קשוח עם ההרחקות, דייייי מיציתי😑

כבר קרוב לשבוע יש לי רק כתמים ורודים כאלה לסירוגין, אבל כל בדיקה יוצאת עם כתם.

יש לכן טיפים איך לקצר את הכתמים??

לי מאוד עזר בלידה האחרונהחולמת להצליח

הספריי של אלופירסט,

הייתי מרססת ממש הרבה באיזור והדימום ממש התקצר לי, אחרי 5 שבועות אני חושבת שכבר היה די נקי.

בסוף טבלתי אחרי 7 שבועות אני חושבת אבל בעיקר בגלל שפחדתי לעשות בדיקה שם..

בהצלחה!

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה
זה די לא אמור להיות קשור...יעל...

אני משתמשת בספריי הזה לכל מיני דברים ועזר לי בטירוף עם תפרים של לידה קיסרית.

אבל הדימום מגיע מהרחם. ולכן דברים שיכולים לעזור זה דברים שמכווצים את הרחם.

למשל- קינמון, מחיצות רימון, טיפות מסטיק תימני...

כמו מה שעוזר לקיצור מחזור.

בהצלחה ממש!!

האמת נכוןסטודנטית אלופה

אנסה את מה שאמרת

תודה❤️

מנוחה מוחלטתאפונה
או כמה שיותר קרוב לזה.
וואי לא מסוגלת לשבתסטודנטית אלופה
ב"ה כן מאפשרים לי לנוח, אבל האופי שלי פחות מאפשר🫣
^^^^^הריון ולידהאחרונה
להתייעץ עם רבהשקט הזה
לא כל כתם הוא צבע אסור, אחרי לידה יש מקום להקלות מסויימות בכמות הבדיקות, באופן ביצוע הבדיקה
מיטה מתחברתשירה28

יש למישהי המלצה?

לא עריסה, מיטה שתתאים עד לפחות גיל שנתיים

ראיתי ממש יקרות ב2000 לפחות , אשמח אם יש למישהי רעיון אפילו מאולתר כמו נגיד מיטת איקאה כמובן בצורה שיהיה בטיחותי 

יש מיטה מודולרית של איקאההתברזל!

מתרחבת מגודל של מיטת מעבר למיטת נוער רגילה, בהתאם לשלב.

עולה סביבות ה600 אם אני לא טועה, בלי מזרון

יש ביד2/מרקטפלייס מלא מוצרים במחירים טוביםכבתחילה
אנחנו השכרנו ממיטחברתזוית חדשה
מיטת יחיד פשוטהדריאל

אנחנו קנינו ביד2 מיטת יחיד פשוטה מעץ ושמנו אותה בין המיטה הזוגית לקיר. אפשר לקנות מעקה לצד השני אם אין אפשרות להצמיד לקיר. אצלנו לא היה צורך לחבר את המיטות עם איזשהו חיבור כי היה ממש צמוד אבל אולי אפשר עם אזיקונים לחבר בין הרגליים של המיטות כדי שיהיה יותר בטיחותי.

היה מאד נוח לשכב לידו, להניק ואז לחזור למיטה שלי. 

לנו יש עריסת מטר מעץמוריהאחרונה
שאפשר להוריד לה דופן. ואז לשים אותה צמוד למיטה.

לא יודעת אם בטיחותי או לא, אבל עשינו את זה תקופה.

מוצץ לסרבנית.. היו על זה כמה שרשורים ולא מוצאתאחת כמוני

בת 3 שבועות. כל מוצץ גורם לה לרפלקס הקאה. האצבע שלי והנקה זה הדבר היחיד שמרגיע.

יש לכן המלצות למוצץ שסיכוי סביר שיעזור?

ניסיתי את הקטן של בית חולים, מוצץ של מאמ, ופטמת בקבוק של בית חולים.

המתוק שלי ממש אוהב את הסובינקססטודנטית אלופה

מידה 2-2-

וניסית גם אחרים ?אחת כמוני
ניסיתי את מאמסטודנטית אלופה
👍אחת כמוניאחרונה
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוס

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אם מישהי תוכל להתייחס למה שכתבתי בסוףגלויה

אשמח (תודה לך שהגבת בפרטי!)

ש

אנחנו צריכים להתחיל את המסע לivf (אני לא מאמינה עדיין)

בעז"ה עוד יהיו לי קטנטנים

אז איך זה ישתלב

והאופי שלי - דחיינות, איחורים... צריכה להשתנות הרבה.

ויש עוד הרבה עניינים לטפל בהם

כמו ללמוד להיות אמא טובה יותר...

ולהשלים קורסים בפסיכולוגיה

ולממן עוד תואר...

קיצור

דימיון.

יכולה רק להגידעוד מעט פסחאחרונה

שזה באמת תואר קשה ודורש מאוד.

לא יודעת איך עושים את זה עם קטנטנים. למרות שמכירה כאלה שעשו ושרדו.

ממליצה לך ממש ללכת בעצמך לטיפול באומנות. תכירי את התחום מחוויה אישית ממש (מה שיקל עלייך אחר כך בלימודים) ואולי הטיפול יעזור גם מול הפחדים והתהיות.

זה יכול להיות צעד ראשון בכיוון.

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

אני בהלם. לא מבינה איפה האימהות שלהם???ממתקית

הן לא מפחגדות עליהם?
כנראה סומכות עלייך...חחח

הייתי מעדכנת אותן בעדינות בסכנה, אפילו שהן חברות טובות.
אולי זה כביש צדדי ללא רכבים, אז הן מרשות לעצמן? (שזה גם סכנה!!!)

ולא מבינה איך בחוצפתם הם נכנסים לגינה שלך??? הזוי. 
הייתי שמה שער וגדר אתמול.
זה לא לעניין

חושבת על חופשה באיזור טבריה. בטיחותי שם כעת? וגםפלפלונת
לגבי הדרך הכביש די חוצה את איזור הגליל ממערב למזרח. תוהה אם שייך בתקופה הזו. יודעות לומר לי? פשוט בחדשות אומרים ירי לאיזור הגליל ואין לי מושג מה בדיוק הכוונה.
אנישם חיים בכל מקום..פה משתמש/ת
אם את רוצה חופשה שקטה אז כרגע הצפון לא הכי הולך להיות שקט- צה''ל חוזר לתקוף בלבנון..מה שאומר שכנראה יחזור להיות מופגז

טבריה אמנם לא הכי מופגזת ..אבל תלוי בך..

בגדול איזור טבריה הוא בין היותר שקטיםטארקו
גם בשיא ההסלמה מאיראן וחיזבאללה, היה סוער יותר צפונה(גליל עליון) ויותר דרומה(חיפה) וטבריה כמעט ולא..
תודה. טוב, לפי החדשות. נראה לי נחכה כרגע..פלפלונתאחרונה

אולי יעניין אותך