פורום צעירים מעל עשרים
מכתב פתיחה
מה דעתכם על ריבוי השרפות - זה דע אש?סוג'וק
יפהה..רחפת..
בעז''ה לא דע-אש ולא דאע''ש.
הרב שוורץ יש לו מהלך שזה בגלל משכב זכור ונקבהחסדי הים
אפשר לראות מקור?-תודה!נפש חיה.
הוא תמיד אומר רמז שריפה=595=משכב זכור. פהחסדי הים
הוא מפרט יותר (אני מניח שהוא יוציא היום שיחה על השריפות שקרו אתמול והיום):
תיפח רוחם של מחשבי קיציםימ''ל
משום מה הכותר של השיעור והפתיחה שלו הזכירו לי את המימרא הזו... 
(קיצים מלשון קיץ למי שלא הבין)

(קיצים מלשון קיץ למי שלא הבין)
אתה צריך להכיר את כל השיטה שלו. הוא כתבחסדי הים
מלא ספרים עמוקים ורחבים בבקיאות ובעיון.
בשיעורים הוא רק מביא רמזים.
[נראה לי לא מכובד להגיד על רב שאתה לא מכיר, 'תיפח רוחו']
בשיעורים הוא רק מביא רמזים.
[נראה לי לא מכובד להגיד על רב שאתה לא מכיר, 'תיפח רוחו']
לאימ''ל
אני לא צריך ללמוד את כל ספריו בשביל להתייחס לאמירה ברורה מסוימת, אם אתה חושב שהבנתי לא נכון זה משהו אחר - אני בספק.
חוץ מזה שלא אמרתי שתיפח רוחו ולא איחלתי לו מוות בשום צורה, אמרתי שמה שאמר מזכירה לי את אותה המימרא של חז"ל - גם כי הצד השווה הוא חישוב חשבונות שמיים וגם מבחינה לשונית.
(ואני לא נכנס לדיון בגישה הזו של עשיית חשבונות כי הפערים בין הגישות כל כך גדולים שלא יעזור אם אני אביא אלף הוכחות שזו בשטות)
הוא תמיד מדגיש, שהוא לא עושה חשבונות, אלאחסדי הים
אומר דבריו לעורר כדברי הרמב"ם בתחילת הלכות תענית.
ובכל זאת הוא עשהימ''ל
אלא אם אתה מתכוון לומר שהוא עצמו לא מאמין למה שהוא אמר (לא יודע מה יותר גרוע).
הרמב"ם בהלכות תענית לא אומר לעשות חשבון על מה קורים אסונות אלא לראות בהם רמז לשוב בתשובה, על מה צריך לעשות תשובה לא קשור לאופי ולצורת האסון אלא עניינית לפי המצב הרוחני.
בוודאי שזה שייך לאופי ולצורת האסון.[הרמב"םחסדי הים
לא כותב את זה שם] אמנם זה מוכח ממלא גמרות ומדרשים
כגון הגמרא בסוטה ובסנהדרין: "מיום שחרב בית המקדש אף על פי שבטלה סנהדרי, ארבע מיתות לא בטלו, לא בטלו, והא בטלו, אלא דין ארבע מיתות לא בטלו, מי שנתחייב סקילה או נופל מן הגג או חיה דורסתו, מי שנתחייב שריפה או נופל בדליקה או נחש מכישו, מי שנתחייב הריגה או נמסר למלכות, או ליסטין באין עליו, מי שנתחייב חנק או טובע בנהר או מת בסרונכי"
רואים ש-ה' מביא אסון בימינו כעין העונש על החטא, ובוודאי שאנחנו צריכים להתעורר לאופי ולצורת האסון.
לא רק הרב שוורץ עושה את זה. שמעתי נגיד מהרב ליאור, שהוא אומר שתאונת דרכים, זה בגלל חילול שבת. הם לא מתכוונים להגיד חשבון, אלא רמז להתעורר.
לגבי חשבונות שמים. יש מחלוקת מעניינת בין אבי מורי שליט"א לר"מ שלי:
אבא שלי אומר שלחז"ל שהיה רוח הקודש, מותר לעשות חשבונות שמים.
הר"מ שלי בגמרא, אמר על דרך האפשר, שאפילו חז"ל רק אמרו על דרך הרמז.
כגון הגמרא בסוטה ובסנהדרין: "מיום שחרב בית המקדש אף על פי שבטלה סנהדרי, ארבע מיתות לא בטלו, לא בטלו, והא בטלו, אלא דין ארבע מיתות לא בטלו, מי שנתחייב סקילה או נופל מן הגג או חיה דורסתו, מי שנתחייב שריפה או נופל בדליקה או נחש מכישו, מי שנתחייב הריגה או נמסר למלכות, או ליסטין באין עליו, מי שנתחייב חנק או טובע בנהר או מת בסרונכי"
רואים ש-ה' מביא אסון בימינו כעין העונש על החטא, ובוודאי שאנחנו צריכים להתעורר לאופי ולצורת האסון.
לא רק הרב שוורץ עושה את זה. שמעתי נגיד מהרב ליאור, שהוא אומר שתאונת דרכים, זה בגלל חילול שבת. הם לא מתכוונים להגיד חשבון, אלא רמז להתעורר.
לגבי חשבונות שמים. יש מחלוקת מעניינת בין אבי מורי שליט"א לר"מ שלי:
אבא שלי אומר שלחז"ל שהיה רוח הקודש, מותר לעשות חשבונות שמים.
הר"מ שלי בגמרא, אמר על דרך האפשר, שאפילו חז"ל רק אמרו על דרך הרמז.
בוודאי שלא בוודאיימ''ל
מילא היית אומר שאולי אבל לומר בוודאות??
אז בראדין בזמן החפץ חיים גם היו פרוצים במשכב זכר? (זו סתם דוגמא לשריפה שעלתה לי לראש אבל נכון לגבי אלפי מקרים אחרים).
הרב פינקוס וב"ב שנספו בתאונת דרכים היו חייבים סקילה? (כנ"ל).
מה שחז"ל הם:
א. לא אמרו על דרך הכלל (כלומר לא כל מי שנתחייב מיתה מת בצורה שחז"ל אמרו, המציאות מעידה על כך כל יום ויום).
ב. לא אמרו את זה לכיוון השני (כלומר האמירה "מי שעושה X קורה לו Y" לא אומרת שכל מי שקרה לו Y דווקא עשה את X).
ג. אמרו את זה לגבי אדם או אפילו ציבור (מי שעשה או ציבור שעשה X יקבל Y) אבל איך אפשר להשליך מזה שאם אחד חטא אחר יקבל בגללו עונש? (או בלשון חז"ל "טוביה חטא וזיגוד מנגיד (=לוקה)?".
וחוץ מזה - כל קשר בין שריפה למשכב זכר הוא ספוקולטיבי במקרה הטוב, כמו שהרב שוורץ עשה קישור כזה אפשר לעשות כל קישור אחר (הרס בתים = עמונה, אש = חילול שבת ועוד תרי"ג קישורים לפחות).
אחד אומר בגלל משכב זכור.... אחד אומר בגלל חילול שבתkly3
אחד אומר בגלל לשון הרע.
עזוב אותך מהשטויות האלה.
אף אחד לא באמת יודע על מה ולמה. זה הכל לא רציני
דווקא זכור לי מהגמרא שזה על חילולי שבת. לא?מבקש אמונה
לא זוכר את המקור כרגע
אצלנו בישיבה אמרו שזה בגלל עמונהברגוע
נישרפו עכשיו הרבה בתים, ועוד הרבה אנשים פונו מהבית,
זה די מזכיר את מה שרוצים לעשות לעמונה..
ה' כאילו רוצה שנתעורר להגן על עמונה?אלעד
אז למה בנו השריפה פורצת?
למה לא נגיד בגוש דן?
למה לא נגיד בגוש דן?
כןברגוע
עם ישראל הוא מיקשה אחת, ברגע שעם ישראל מפנה יהודים מביתם, אז ה' רוצה לעורר אותנו,
שנשוב בתשובה, שנתפלל, שנעשה הכל למנוע את הפינוי.
זה נכון שיש גם עונשים פרטים על אנשים מסויימים, בעיקר בעניין א"י (שבזה ה' מעניש כבר בעולם הזה),
אבל צריך להסתכל גם בהסתכלות כללית.
כמובן שאנחנו לא מבינים בחשבונות שמיים, ואנחנו אף פעם לא יודעים בוודאות מה הסיבה לצרה,
אבל מצד שני כל צרה שקורת היא בשביל לעורר אותנו, ואסור לנו להתעלם ממנה, ובעניין של השריפות זה מאוד נראה קשור לפינוי עמונה.
ונכון גם שצריך לבדוק מי הדליק את השריפות (אם בכלל), ולהעניש אותם ולדאוג שלא יקרה שוב,
אבל בסופו של דבר זה שפתאום הם חשבו על זה והם מעיזים ומצליחים לפגוע בנו, זה רק משמיים!!
(@סוג'וק)
איך לעזאזל זה נראה קשור לעמונה??ענבל
בס"ד
זה מה שנקרא-
אדם מדבר מהרהורי ליבו.
את חשבונות שמיים תשאירו בשמיים.
ולא, לכתוב "כמובן שאנחנו לא יודעים חשבונות שמיים אבל בלה בלה בלה בלה" לא נחשב להשאיר אותם בשמיים.
אנחנו לא יודעים וזה לא נראה שום דבר נקודה.
אם לך זה מזכיר שאתה צריך יותר להילחם על עמונה אז תפאדל.
אם לי זה מזכיר שחבל שתליתי כביסה הבוקר זה גם משהו.
זה לא קשור למה ה' רוצה להגיד לנו בזה, זה קשור למה אנחנו רואים בזה ולכן כל הדעות השונות בשרשור.
אבל אף אחד, אף אחד, לא יכול לטעון שזה מה שה' התכוון אליו, אף אחד.
זה מה שנקרא-
אדם מדבר מהרהורי ליבו.
את חשבונות שמיים תשאירו בשמיים.
ולא, לכתוב "כמובן שאנחנו לא יודעים חשבונות שמיים אבל בלה בלה בלה בלה" לא נחשב להשאיר אותם בשמיים.
אנחנו לא יודעים וזה לא נראה שום דבר נקודה.
אם לך זה מזכיר שאתה צריך יותר להילחם על עמונה אז תפאדל.
אם לי זה מזכיר שחבל שתליתי כביסה הבוקר זה גם משהו.
זה לא קשור למה ה' רוצה להגיד לנו בזה, זה קשור למה אנחנו רואים בזה ולכן כל הדעות השונות בשרשור.
אבל אף אחד, אף אחד, לא יכול לטעון שזה מה שה' התכוון אליו, אף אחד.
אפשר לראותסוג'וק
שהרי מידותיו של הקב"ה מידה כנגד מידה
ואפשר גם להבין בשכל
בהנחה שאלו הצתות
אם אנחנו מדברים על פינוי יהודים בכותרות הכי חשובות ובכנסת ובבית משפט וכו - הישמעאלים שומעים זאת ואומרים לעצמם 'יאללה נעזור להם לפנות עוד יהודים'
א. עברת מרצון ה' למה הערבים חושבים.ענבל
בס"ד
שזה מעבר מעניין ולא קשור בעליל.
ב. אין לך שמץ של מושג מה הם חושבים כי עד כמה שראיתי לא פרסמו התבטאויות בנושא.
ג. אני ממש לא בטוחה שמידה כנגד מידה זה כפשוטו. יותר נכון אני בטוחה שזה לא.
בדיוק כמו שעין תחת עין זה לא כפשוטו.
אתה לא יכול לדעת כי אתה לא הקב"ה. סה טו
שזה מעבר מעניין ולא קשור בעליל.
ב. אין לך שמץ של מושג מה הם חושבים כי עד כמה שראיתי לא פרסמו התבטאויות בנושא.
ג. אני ממש לא בטוחה שמידה כנגד מידה זה כפשוטו. יותר נכון אני בטוחה שזה לא.
בדיוק כמו שעין תחת עין זה לא כפשוטו.
אתה לא יכול לדעת כי אתה לא הקב"ה. סה טו
אפשר ללמוד את הנושאסוג'וק
עייני בסיפור השליש שנמחץ למוות בשער שומרון כי לא האמין בדברי הנביא וחזל אומרים על כך שזו מידה כנגד מידה (בפרק חלק במסכת סנהדרין). בגלל שהוא לא האמין לדברי הנביא - הוא עמד בשער ונמחץ ע"י ההמון שהאמין לדברי הנביא והלכו לשדות.
הכוונה היא שכאשר שיש תפיסה מסוימת בראש, בדיבור, בתכנון וכד' - התפיסה הזו תשתקף במציאות. ז"א שמידה כנגד מידה אין הכוונה "עונש" אלא "סיבה ותוצאה". כך שכל אחד יכול לנסות, רק לנסות, לראות את הנהגת ה' בעולם ואולי רמזים, כל עוד ההשלכה שנלמדת היא מקובלת הלכתית- למה לא? כך העולם עובד
וכולם מסכימים שלפנות יהודים בא"י זה שלילי ואסור ולכן זו יכולה להיות השלכה הלכתית נכונה. ואולי יש עוד השלכות בו זמנית
חזל גם אומרים
שאם אדם רואה יסורים באים עליו - יפשפש במעשיו, לראות אולי היסורים מכוונים לאיזה עניין
אמר החבר:ימ''ל
לפעמים יש הנהגה של מידה כנגד מידה, אבל זה שייך לגבי אדם פרטי או ציבור, מה הקשר כאן שיש חטא של אנשים פרטיים (החוטאים במשכב זכור לדברי @חסדי הים או הח"כים ושופטי בג"צ ושלוחיהם לדבריך) לבין הפסד פרטי של אנשים שלא קשורים לחטא?
ובכלל מה הקשר בין שריפה לדברים האלה? וכי לא היו שריפות כשלא מסרו ישובים או חטאו במשכב זכור?
הסתכלות מעוותת בעיניי.
גישתי נשענת על הפסוק והמפרשיםסוג'וק
"וְאִם לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרֲרוּ אֶתְכֶם עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ" (במדבר לג נה)
עי' באור החיים למשל
שאם לא מפנים אותם מאיפה שהם נמצאים בארצנו - אז הם יבואו לפנות אותנו מאיפה שאנחנו בארצנו
שכים וצנינים
סכינים והצתות
טוב, זה ברורימ''ל
שאם משאירים אויבים בארץ הם עושים צרות, אפילו לא צריך פסוק בשביל להבין את זה.
זה לא מה שטענתם, אתם אמרתם שזה בגלל עמונה דווקא.
זה לא מה שטענתם, אתם אמרתם שזה בגלל עמונה דווקא.
עמונה זה סמפטום לכל הלך הרוחסוג'וק
כשהאויבים שומעים שאנחנו חלשים לגבי ארצנו הם מתחזקים ומזיקים. וכעת אנחנו חלשים לגבי עמונה
ו"פירצה קוראת לגנב"
אז זה כבר תאוריה פסיכולוגית מעניינתקוד אבל פתוח
למה הערבים עושים הצתות (כמובן אם הם עשו באמת במכוון).
אין קשר למידה כדגד מידה. וחשבונות שמים.
אין קשר למידה כדגד מידה. וחשבונות שמים.
יש לי מידע ממקורות סודייםסוג'וק
שגם הערבים נשלטים משמיים

זה בדיוק עניין של "מידה כנגד מידה"
לא בקטע של חשבונות שמיים שלא בתפיסתנו, אלא לראות איך מה שקורה בעולם הוא תגובה למעשים, ואם אנחנו מצליחים למצוא קשר של סיבה ותוצאה - זה בחינת מידה כנגד מידה במובן ארצי שמרמז לנו למה באים עלינו ייסורים מסוימים
זה כמו שאם תדבר לשון הרע עם חבריך, חבריך יראו שאתה מדבר לשון הרע, והם גם ידברו עליך אחכ ויזיקו לך. זה תהליך של מידה כנגד מידה בלי שאתה תראה התערבות אלוקית ברורה
כמו בסיפור אלישע והשליש שלא האמין לדברי אלישע שיהיה נס למחרת, וכשהעם יצאו לשדות לקנות מהשלל של הנס - הוא לא האמין ונשאר בשער ורמסו אותו. יש כאן סיבה (גורם) ותוצאה
אוקי..ברגוע
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
בכללי- על כל חשוד לדווח. מפיצים עכשיו הודעות כאלה של לשים לבנפש חיה.
אין ספק שלכל אחד יש את הרב שלוקוד אבל פתוח
ואין ספק שיש סיבה לכל דבר, ושום דבר גדול לא קורה סתם. ויש השגחה פרטית ויש מידה כנגד מידה. אני חושב שזה ברור פה לכולם.
ואין ספק שזה דורש מאיתנו לחזור בתשובה.
ויש הבדל בין לעשות חשבונות שמים, לבין לעשות חשבון נפש.
מה ההבדל בדיוק, אני לא יודע. וזה דיון מעניין. בכ"מ אמירה וודאית של זה בגלל עמונה/ משכב זכר זה כבר ממש לעשות חשבונות שמים.
ואני אשאל שאלה: מה זה עוזר שאנחנו יודעים שזה בגלל עמונה? שנתעצבן על בג"ץ? ומה אני הקטן עושה עם זה? איכשהוא כל הדברים האלה נוגעים בתחומים שאנחנו לא נוגעים אילהם. לא שמעתי רב שמאשים את זה נגיד בלשון הרע, או במידת הכעס, כי זה דברים שבהחלט אנחנו יכולים להשתפר בהם....
ואין ספק שזה דורש מאיתנו לחזור בתשובה.
ויש הבדל בין לעשות חשבונות שמים, לבין לעשות חשבון נפש.
מה ההבדל בדיוק, אני לא יודע. וזה דיון מעניין. בכ"מ אמירה וודאית של זה בגלל עמונה/ משכב זכר זה כבר ממש לעשות חשבונות שמים.
ואני אשאל שאלה: מה זה עוזר שאנחנו יודעים שזה בגלל עמונה? שנתעצבן על בג"ץ? ומה אני הקטן עושה עם זה? איכשהוא כל הדברים האלה נוגעים בתחומים שאנחנו לא נוגעים אילהם. לא שמעתי רב שמאשים את זה נגיד בלשון הרע, או במידת הכעס, כי זה דברים שבהחלט אנחנו יכולים להשתפר בהם....
אז ככהברגוע
דבר ראשון- אני הדגשתי שזאת לא אמירה וודאית.
דבר שני- אנחנו מתייחסים לזה בתור עונש על עמונה, הכי חשוב לדעתי זה לא להישאר אדישים לזה שהולכים לפנות ישוב שלם בשביל לתת אותו לערבים,
אח"כ כל אחד יכול לחשוב מה הוא יכול לעשות, כמו שכבר כתבתי, אנחנו יכולים לפעול גם בתפילה,
גם בהקפדה על לשון הרע וכו' וגם בדברים יותר מעשיים כמו לנסות למנוע את הפינוי בצורה מעשית, או לפחות להראות מחאה רצינית על זה.
בגלל ובגלל.. אך מי מדליק אותן? זו השאלהסוג'וק
נראה לי יד הנכרים היושבים בארצנו בדברחסדי הים
כמו שאמר רבנוסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"ב בחשון תשע"ז 09:13
"וְאִם לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרֲרוּ אֶתְכֶם עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ"
במדבר לג נה
משה רבנו

( ואני אומר שזה "בגלל" שאש שלילית בוערת בתוכנו. סטרסים )
הנכרים רואים שאנחנו מדברים על פינוי אז הם עולים על הגלסוג'וק
לפנות יהודים עם שריפות...
במקום לפחד שנפנה אותם
איזה ישיבה של צדיקיםארוון
מדברים עם ה' באופן ישיר, ממש שיחת וידיאו ישירה...
אשריכם!
ראיתי רגוע. יפה!נפש חיה.אחרונה
האמת שתהיתי לעצמי אם אין לערבים יד בעניין הזהשוקולד לבן
וזה לא פיגוע מוסווה..
קצת יותר מדי שריפות ביום אחד, יש בזה משהו קצת מוזר
יש תיעודים מצולמים וכבר תפסו כמה ישמעאלים בשעת מעשהאלעד
..אורה2x
ממממשה
ימ''ל
חזק! לא הכרתי.
^^פאי פקאן
שונא ג'יבריש.אריק מהדרום
אם אתה שר באנגלית תכתוב באנגלית.
השי"ת. זה בטוח צריך לעורר אותנו. שנדע להתעורר מזה!נפש חיה.
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
אמןעשב לימון
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
אמן ואמןאני צודק
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
אהבתי!אשר ברא
נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני
(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.
תהא שנת פתיחת זבולrrinaa
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידי
אבל בגילי זה באמת אחרת
כןoo
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?