ה-מתכונים שלנולבבות ורודים

היי לכולם,

בא לי לרענן קצת את ספר המתכונים שלי ולהוסיף גיוונים מעניינים וטעימים.

אם בא לכם גם,

תביאו כל אחד מתכון אחד שהוא ה-מתכון שלכם. 

מתכון מוצלח שהחומרים בשבילו הם זמינים ונגישים.

ולא משנה מאיזה קטגוריה (בשרי, חלבי, עוגות, קינוחים, סלטים, תוספות, פשטידות, מרקים...)

 

נרוויח כולם, וכן... גם בני הזוג ובני הבית

 

אתגר: לצרף תמונה אם יש.

 

אז יאללה בא לכם?

בואו נרוץ על זה....

אוקי.. אז אני הראשונהלבבות ורודים

(בתקווה שלא האחרונה

וגם אם כן אז קחו לכם... ותהנו!!

 

אני עכשיו בקטע של עוגות אז הנה לכם מתכון של עוגת "סופלה" שוקולד טעימה במיוחד ומחומרים ממש זמינים וזולים יחסית (נתקלתי בתוצאות זהות של עוגות אך ממתכונים מסובכים יותר, זה מתכון פשוט מאד וקל)

 

לבצק:

3 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

3 כפות סוכר

1 ביצה

1 כוס שמן

 

לערבב לבצק, לשטוח 2/3 מהבצק בתבנית עגולה (26) (לא לשטוח גם על הצדדים אלא רק על הבסיס).

להקפיא את 1/3 הבצק שנותר.

 

למלית:

1 וחצי כוס סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס מים (מהברז)

2 כפות קקאו

 

לבשל על אש נמוכה, לכבות את הלהבה ולהוסיף 2 חבילות שוקולד מריר (100 גר' כל אחת), ואז להוסיף 4 ביצים טרופות ומיד לערבב היטב.

 

לשפוך את המלית על הבצק.

לגרד מעל את הבצק הקפוא שנותר (אפשר לפורר אותו עם הידיים)

 

לאפות בחום של 180 מעלות עד שהפרורים מזהיבים מעט.

לקרר את העוגה במקרר.

 

אם מכינים בתבנית ח"פ להגשה נאה אפשר לגזור את השוליים מסביב לאחר האפיה.

 

 

כיפית להכנה לשבת שבת.

עוגה מצויינת גם לשמחות. אם רוצים לחתוך למנג'טים עדיף לאפות בתבנית ח"פ מרובעת רגילה.

 

בהצלחה!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נראה טוב (אני אחשוב על מתכונים עם תמונות ואעלה בלי נדר)יעל מהדרום
ממש לא חייב עם תמונה!!! זה רק בונוס ;)לבבות ורודים


המתכון נראה מעולה!רבה אמונתך!
אה.. אני כבר לא הראשונה לבבות ורודים

אבל לא נפתח לי הקישור.

 

תתתתת (הסתבכתי כמה פעמים ת) יש מצב שתעשי צילום מסך ותעלי לכאן?

זה נקרא רוטב רוזה לעצלניםתתתתת

של ניקי ב אפשר לכתוב בגוגל

יש לי בעיה בטלפון עם הודעות תמונה...

http://www.nikib.co.il/dairy/48826/ 

 

מה חבר'ה? ישנים?לבבות ורודים

או עסוקים מידי במטבח ? ;)

ירקות מוקפציםיעל מהדרום
לק"י

חותכת לרצועות דקות בצל, גזר, קישוא, גמבה.
פטריות פרוסות, שעועית ירוקה (אני משתמשת בקפואה).
מטגנת הכל.
מוסיפה מלח, פלפל, פפריקה, כורכום.
כשמתרכך מוסיפה גם גרגירי חומוס מבושלים.

אפשר להוסיף גם חתיכות חזה עוף/ קציצות בשריות/ בשר או עוף טחון.
ולבשל עד שמוכן.

אמרת פיצה- המתכון הכי קל לפיצה שישבראבו

שמים כמה קמח תופח שרוצים (אם אין קמח תופח אפשר קמח+ א.אפיה)

ואז מתחילים לשפוך יוגורטים רגילים תוך כדי ערבוב עד שהופך לבצק

שופכים מעט מאד שמן זית וממשיכים ללוש

משטחים בתבנית לפי גודל הבצק 

שמים איזה רוטב שרוצים, גבינ"צ, תוספות ויאללה לתנור...

 אין צורך בהתפחה

נ.ב. זה לא המתכון בהזדמנות אחרת אני אעלה את המתכון

הי..אנישוש
יש לך מתכון מדויק??
עוף עם דלורית כוסברה וצנובראני84

מטגנת בצל בכמות נדיבהאני84
מוסיםה 4 עגבניות שרי חתוכות מערבבת היטב מוסיםה את העוף שמה מעל מלח וםלםל שחור גרוס ו2 שיני שום כתושות.
יש להנמיך את האש ככה איזה רבע שעה לבדוק תמיד שיש מים הסיר....
אחרכ אני מוסיםה מעט מים לא מכבץסה את העוף....
ושמה את הדלורית מםזרת מעל מעט קינמון.
מבשלת עוד 45 דקות בערך.
ב10 דקות האחרונות אני מוסםיסה כוסברה וצנוברים...
בתאבון
סלט גמבות....אני84
לוקחת 3 צבכץעים של גמבות חותכת לקוביות גסות...
שמה בתבנית משומנת בתנור ואוםה על חום של 220 בערך חצי שעה.
אחרכ מוציאה שמה מלח לימון שמן זית ושום.
אחלה סלט
שידרוג- לקלף את הגמבותאמת ואמונה

ע"י אפיה על חום גבוה כשהן שלימות ואז להכניס לשקית ניילון

אחרי שנהיים פושרים קל לקלף ואז חותכים ומטבלים

תודה!! נשמע מענייןיעל מהדרום
יש לי המון מתכונים טעימים שהמצאתי והכנתימנסה לעזור

וכתבתי לעצמי ולחברות/ אחיות שלי את אופן ההכנה שלהם...

 

רוצה? קורץ

 

אעלה כמה עוד מעט ובל"נ...

 

חזה עוף עם ירקות מוקפצים- טעים במיוחד!מנסה לעזור

מכינה לשבת ופעם בתור זו"צ הייתי מכינה גם ליומחול.

בשמחות כגון שבע ברכות וכד'- אני מכינה את זה בתור מנה ראשונה על קונכיות בצק או "קעריות" מעלי סיגר- אין מי שלא מחמיא ומבקש עוד!

מומלץ!
שווה לנסות!
 

 

חזה עוף עם ירקות מוקפצים- סיני

טעיםםםם.... J

  • לחתוך חזה עוף לקוביות לא גדולות ולהשרות ברוטב סויה כל הלילה.
  • לפני שמתחילים לבשל, כדאי להכין את כל הירקות חתוכים בצד:
  • 2-3 בצלים לבנים חתוכים לחצאי טבעות
  • 1 בצל סגול כנ"ל
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים גס, מופרדים לבן וירוק בנפרד
  • 3-4 גזרים חתוכים למקלות סיניים
  • 2 קישואים חתוכים למקלות סיניים
  • 2-3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
  • 1-2 פלפל צהוב- כנ"ל
  • כרוב חתוך
  • 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
  • (אפשר גם תירס מקופסת שימורים למי שאוהב...)
  • 4-6 שיני שום חתוכים לרבעים
  • רוטב סויה
  • תבלינים: מלח (מעט), פלפל, כורכום, גריל עוף/פפריקה, חוויג'/ כמון, צ'ילי גרוס חריף/פלפל חריף חתוך

     

    אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה או סיר רחב מטגנים את הבצל הלבן, הסגול והחלקים הלבנים של הבצל הירוק עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כמה דקות עם כף מעץ.
  3. מוסיפים את החזה עוף שהושרה עוד לילה קודם, מתבלים במעט צ'ילי גרוס/ פלפל חריף ומטגנים היטב עד שהחזה הופך לצבע לבן מכל הכיוונים.
  4. מתבלים בגריל עוף ומעט כורכום. מטגנים עוד דקה ומוציאים רק את חתיכות החזה לבחוץ.
  5. מוסיפים לסיר את הפטריות וחתיכות הכרוב ומערבבים.
  6. מוסיפים את "מקלות" הגזר, מערבבים ומכסים. מבשלים כמה דק' עד שהגזר מתרכך מעט.
  7. מוסיפים לפי הסדר: קישואים, גמבות והחלקים הירוקים של הבצל הירוק. מבשלים עד לריכוך.
  8. שופכים רוטב סויה (לפי הטעם) על הכול+ כפית סוכר על הירקות ולערבב. מבשלים עוד כמה דקות..
  9. טועמים ומתקנים תיבול. (פלפל שחור, גריל עוף, כמון וכו'..)

      מוסיפים את החזה עוף, מערבבים ו...זהו!! לבריאות! 

 

ניתן להגיש עם פתיתים/אורז לבן וסלט ירקות..

 

או בתור מנה ראשונה על קעריות מעלי סיגר/ קונכיות בצק...- לשמחות וכו'...

 

לבריאות ובתאבון!  יוצא משו!!!

מרק מחמם ומשביע- גריסים, עדשים ושאר ירקות. חורפי במיוחד!מנסה לעזור

בס"ד

 

מתכון למרק מחמם ומשביע-

גריסים, עדשים ושאר ירקות...

 

החומרים: (4-6 מנות בערך)

 

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות (לאחר השרייה בת 1/2 שעה)
  • 1/2 כוס גריסי פנינה (לאחר השריה בת 1/2 שעה)
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3-4 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות
  • 3-4 שיני שום פרוסים לפרוסות
  • מומלץ גם כמה גבעולי סלרי חתוכים קטן.
  • מים רותחים
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור, מעט כורכום (ומעט חוייג' למי שאוהבת).

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים במעט כורכום.
  2. מוסיפים את הגריסים והעדשים הירוקות ומטגנים עוד כמה דק'.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של כל הקטניות הנ"ל.
  4. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-10 דק' על אש בינונית.
  5. מוסיפים את שאר הירקות ומביאים לרתיחה.

      (אם חסר מים- מוסיפים. המים צריכים לכסות את הירקות עד לכיסוי מלא.)

      מנמיכים את האש.

  1. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים עוד כ-30-40 דק' על אש נמוכה

 

למרק בשרי- ניתן להוסיף חלקי עוף למרק/ קוביות חזה עוף.

או לחילופין- להגיש עם שניצל ליד.

אבל גם בלי תוספת בשרית- המרק מאוד טעים (ובריא...)!!!!

 

לבריאות ובתאבון!!!

עוף בשכבות- טעיםםםםם.....מנסה לעזור

בס"ד

 

מתכון לעוף בשכבות- הטעם מעדן  והריח גן עדן!!!

 

 

 


החומרים:

שוקיים/ חלקי עוף אחרים

תפו"א פרוסים לרבעים או שמיניות

2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות

המון סלרי! במיוחד הגבעולים עצמם.

גמבות אדומות חתוכות לטבעות/ "כתרים"

3-4 שיני שום חתוכים ל-2

עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות ומתובלת במלח ופלפל

שמן

מים

ותבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, גריל עוף...)

 

אופן ההכנה:

בקערה אחת שמים את התפו"א, הבצל והעגבניה.

ומתבלים בשמן, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה ואם יש לך אז מעט צ'ילי גרוס חריף...

מניחים בסיר בערך 3/4 מהכמות.

ע"ז מניחים טבעות גמבה, המון סלרי ומעט מהבצל.

בקערה נוספת מתבלים את העוף בשמן, מלח, פלפל, גריל עוף, פפריקה ומעט כורכום ומניחים בסיר.

(אני מתבלת גם בצ'ילי חריף גרוס זה הפלפלים החריפים הללו..)

מעל העופות מניחה את השום

ומעל זה עוד קצת סלרי ובצל.

בצדדים את התפו"א שנשארו וגם מעל העוף.

בצד הסיר שופכים 1/2-3/4 כוס מים שלא יישרף....

ו... מדליקים את האש.

אש נמוכה עד שהתפו"א מתרככים.

הריח והטעם- פשוט גן עדן!

 

לבריאות ובהצלחה!!!!!!!

סלט גזר חריף. חי ומבושל. החי מומלץ ביותר!מנסה לעזור

בס"ד

 

סלט גזר מרוקאי- מבושל

 

1. מקלפים את כמות הגזרים הרצויה, מבשלים בסיר עם מים ושן שום אחת לא קלופה.

מבשלים עד לריכוך אבל לא מידי רך ומתפרק (שיהיה אפשר לנעוץ קיסם לעומק).

 

2. מוציאים את הגזר המבושל מהסיר, חותכים לפרוסות בסכין "זיגזגית" כדי שתתקבל צורה יפה לסלט ומניחים בקופסת אחסון לסלטים.

 

3. לוקחים מעט שמן זית+ מעט חומץ/ לימון+ שום כתוש+ מלח לפי הטעם+ פפריקה מתוקה וחריפה (+ מעט צ'ילי חריף גרוס)+ כוסברה קצוצה- מערבבים היטב ושופכים על הגזר ומערבבים שוב יחד.

 

4. סוגרים את הקופסא ומנערים היטב. מכניסים למקרר לקירור.

 

 

  • מומלץ להכין יום קודם או לפחות כמה שעות קודם.

     

     

     

     

     

     

    בצורה דומה ניתן להכין סלט גזר מרוקאי- חי.

     

    חותכים גזר למקלות, מכינים את ה"רוטב" הנ"ל אבל במקום כוסברה מומלץ לשים מעט שמיר (גם בלי- זה טעים!). מניחים את הגזר בקופסא, שופכים את הרוטב מעל, סוגרים, מנערים את הקופסא היטב לכל הכיוונים... ומניחים במקרר ל"משמרת"....

     

     

     

     

    לבריאות ובתאבון!!

עוגת שוקולד טעימה מנסה לעזור

בס"ד 

 

עוגת שוקולד טעימה...

    

      - להקציף יחד: (קודם את החלבונים ואח"כ את הסוכר...)

6 חלבונים

3/4 כוס סוכר

 

       - לערבב טוב טוב טוב:

1 כוס קמח מנופה

1 כוס שוקולית/ קקאו

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1 כף ליקר בננה

3/4 כוס שמן

1/2 קצפת ריצ'

6 חלמונים

 

אחרי כל הנ"ל מערבבים הכל יחד בעדינות והיטב (בכף מעץ)

ואופים בתבנית אפיה מלבנית בגודל בינוני , רגיל.

 

     -בינתיים: להמיס במיקרוגל/ בסיר על האש:

100 ג' שוקולד מריר

25 ג' מרגרינה

 

     להוציא, לערבב עם חצי הקצפת ריצ'  שנותרה טוב טוב ולשפוך על העוגה.

     להכניס למקרר לכמה שעות עד שציפוי השוקולד יתקשה.

 

                                                                                  בתאבון!

אני שמה 3-4 ביצים במתכון הזהאמא של שבת
יש לי עוד המון מתכונים שונים ומגוונים שאני מכינה ביום יום מנסה לעזור

וכתובים לי בצורה מסודרת!

(אלו מתכונים שאני המצאתי/ שמעתי וטעמתי ושידרגתי וכד' וכתבתי לי בצורה מסודרת בשביל אחיות וחברות שלי.)

 

אם תרצי עוד- אשמח להוסיף.

אוכל מבושל, סלטים, עוגות וכד'...

 

בכייף!
 

וואי תוסיפיפאשניסטה


תודה על המתכונים לבבות ורודים

כמובן שעוד יתקבל בברכה...

בשמחה מנסה לעזור

בל"נ יותר מאוחר

מתכונים נוספים: אורז ירוק טעים. בשרי/ פרווהמנסה לעזור

אורז ירוק טעים- 3 מנות בערך.

 

מבשלים  ½ 1 עד 2  כוסות אורז במים עד לבישול כמעט מלא. מוציאים ומסננים...

מטגנים בסיר 1-2 בצלים גדולים, קצוץ עד שהבצל נהיה שקוף.

אח"כ מתבלים את הבצל בכורכום, פלפל שחור וכמון.

מוסיפים לסיר פול (קפוא)/ אפונה (קפואה)/ עדשים ירוקות שהושרו קודם ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

מוסיפים הרבה שמיר טרי קצוץ/ כוסברה טריה קצוצה ומערבבים היטב עם הנ"ל.

מוסיפים מעט מים (½ כוס עד ¾ )  ומבשלים את הפול/ האפונה. (10/15 דק' בערך).

אחרי שהפול מבושל ויש עדיין מעט מים בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים הכל היטב היטב.

מכסים את הסיר במגבת נקייה וע"ז את המכסה של הסיר ומשאירים עוד 5 דק' על אש נמוכה.

מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק' בערך.

 

- ניתן לטגן ביחד עם הבצל, בהתחלה קוביות חזה עוף וככה הכל מבושל בסיר אחד ולהגיש עם סלט ירקות... או להגיש את האורז עם שניצלים/ עופות/ קציצות+ סלט...

לחמניות גבינה טעימות וקלות להכנה!מנסה לעזור

לחמניות גבינה טעימות (מאוד) וקלות להכנה!

 

המצרכים:

 

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 3.5 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין אם רוצים)
  • כפית אבקת אפייה
  • גביע קוטג' (250 גר')
  • גביע שמנת חמוצה (200 גר')
  • 250 גר' גבינה מלוחה (בולגרית, צפתית או מלוחה רגילה)
  • 2 ביצים
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • מעט מלח
  • ביצה טרופה למריחה
  • לגיוון ותוספת טעם: טבעות זיתים!

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים את כל החומרים פרט לביצה הטרופה- לקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

טועמים, ואם הבצק אינו מלוח דיו- ניתן להוסיף לו מלח!
 

יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים במרחק מה זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מורחים כל כדור בביצה טרופה. (ניתן לפזר שומשום מלמעלה)

אופים בחום של 180 מעלות כשלושים דקות או עד שהלחמניות זהובות.

 

 

בתאבון ולבריאות!

 

חזה עוף על אש הגז+צ'יפס בתנורמנסה לעזור

חזה עוף (תחליף לשניצל מטוגן..) על האש (בלי שמן.דיאטטי וטעיםםם)+ צ'יפס בתנור (משלים את הקלוריות של ה"שניצל" )

דופקים שניצלים לפרוסות דקות. מתבלים במלח+ גריל עוף+ פפריקה חריפה (אם אוהבים טעם פיקנטי וקצת חריף)/ פפריקה מתוקה. מניחים על רשת מנגל כזאת שאפשר להפוך מצד לצד... מדליקים את הגז ו"צולים" משתי הצדדים עד שזה "קריספי" ומוכן. (מכינים ממש  לפני שאוכלים... טעים יותר וככה גם לא "חוטפים" לפני כן...)

מכינים צ'יפס בתנור. ( עם בצל, שמן ותבלינים.. )

מגישים עם סלט ירקות טעים+ לאפה/פיתה+ טחינה/ חומוס/ חמוצים וכו'...

בצ'יקצ'ק הכנה והרבה לכלוך.... מכינים משהו טעיםםםםםם...

חזה עוף עם תפו"א ופטריותמנסה לעזור

חזה עוף עם תפו"א ופטריות

מטגנים בצל עד שהוא נהיה שקוף. מתבלים בפלפל שחור ופפריקה.

חותכים חזה עוף לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה וקצת כורכום. מוסיפים לטיגון ומטגנים קצת.

מוסיפים קופסת שימורים- פטריות. ומטגנים.

מוסיפים קוביות תפו"א מתובלות. מוסיפים קצת מים שלא יישרף וכשהמים רותחים מכניסים חתיכות שום.. ומבשלים עד לריכוך מלא של התפו"א.

אם נוראאאאאא רעבים, מכינים גם קצת פתיתים וסלט ירקות או מגישים עם שקדי מרק...

חזה עוף מוקפץמנסה לעזור

חזה עוף מתובל ומטוגן.

מטגנים הרבה רצועות/ טבעות בצל עד שנהיות שקופות.

מוסיפים קוביות חזה עוף ומתבלים במלח, גריל עוף וצ'ילי חריף. מוסיפים חתיכות שום ומבשלים עד שהחזה עוף מוכן.

מגישים עם פתיתים שמבושלים עם הרבה בצל, שום ותבלינים אדומים/ אורז לבן+

סלט ירקות טעים...

מרק עגבניות ואורז- מחמם ומשביע!מנסה לעזור

מתכון למרק חורפי טעים וקל להכנה- מרק עגבניות ואורז.

 

החומרים:

חלקי עוף/ חזה עוף חתוך לקוביות גדולות

1 כוס אורז

3-4 עגבניות בשלות

1 בצל חתוך לרצועות

4 גזרים פרוסים לעיגולים

מים

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה/ מתוקה, גריל עוף, חוויג' למרק/מעט כמון.

1- ½ לימון (תלוי בטעם האישי)

(אפשר גם להוסיף קישוא וסלרי למי שאוהבת)

 

אופן ההכנה:

  1. הניחי בסיר את חלקי העוף+ בצל+ גזר, הוסיפי מים עד לכיסוי מלא של הירקות ועוד קצת מים מעל.
  2. בשלי עד להרתחה והוסיפי תבלינים.
  3. הניחי את העגבניות בקערה וערי עליהן מים רותחים. המתיני כמה דקות וקלפי את הקליפה מעליהן. גרדי את העגבניות בפומפייה והוסיפי למרק.
  4. הוסיפי את האורז ובשלי על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך והאורז מבושל.
  5. שימי לב במשך הבישול שהמים לא התאדו (בגלל האורז) ואם יש צורך הוסיפי עוד מים.
  6. סחטי לימון מעל לפי טעמך האישי, ערבבי ובשלי עוד 5 דק'.

 

יוצא טעים ומחמם!!!

 

עוד? (קורץ)מנסה לעזור


עוגת שיש גבוהה ויפהמנסה לעזור

עוגת שיש גבוהה ואוורירית, וגם יפה

קלה להכנה ובלי חומרים מוזרים!

 

מצרכים:

 

קערה 1:

5 חלמונים

חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק שתיה או מיץ תפוזים טבעי מהול עם מים)

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 אבקת אפיה

1 אבקת סוכר וניל

כפית תמצית וניל

שמים בקערה לפי הסדר וכל פעם מערבבים.

בסוף מוסיפים 2 כוסות קמח בהדרגה ומערבבים. (אפשר במיקסר על קצב איטי)

 

קערה 2:

קצף: מקציפים במיקסר במהירות 5 חלבונים ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר.

 

מוסיפים את הקצף לקערה 1 ומערבבים בעדינות עם מרית (בתנועות לטיפה) עד לקבלת צבע אחיד.

 

שמים בתבנית מלבנית בינונית את כל הבלילה (ומעט ממנה משאירים ושמים קקאו... ואז ניתן לעשות עוגת שיש... יוצא מאוד יפה....)

 

אופים 5 דקות על 180 ואחר כך מורידים ל-170 מעלות למשך 20 דקות בערך.

 

שהעוגה מוכנה (בודקים עם סכין או קיסם שיוצא נקי) לוקחים אותה והופכים אותה עם הפנים למטה על מגבת! וככה הגובה נשאר! (למשך 10 דקות)

 

עוגה טעימה וקלילה!!

אורז עם גזר, עוף וצימוקים בסיר אחד! טעים!!!מנסה לעזור

מתכון לאושפלו-

ובעברית: אורז עם גזר, עוף וצימוקים... J

בסיר אחד מבשלים אורז כמעט עד בישול מלא ומסננים. מתבלים את האורז במלח ומסננים.

בסיר גדול מטגנים בצל גדול, חתוך לחתיכות גדולות עד שהן נהיות שקופות.

מוסיפים מקלות (עבים יחסית) מ5-6 גזרים ומערבבים עם הבצל וממשיכים לטגן עוד קצת..

מוסיפים קורט פלפל שחור וקורט קינמון (ממש מעט. למי שאוהב את הטעם..ממממ..).

על הגזר מניחים את חלקי העוף ומבשלים עוד כמה דקות. מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שרוב המים מתאדים.

אח"כ מניחים צימוקים ומעל זה את האורז ה- ½ מבושל. שופכים שמן על האורז. מכסים עם מגבת נקייה וע"ז מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה נמוכה כ- ½ שעה בערך.

 

מוציאים לכלי הגשה/ צלחת גדולה את האורז. מע"ז את הצימוקים, העוף והגזר המטוגן...

 

מגישים עם סלט ירקות...

יוצא משו משו!!

 

לבריאות!!  J

  

 

קציצות "קבב" מבושלות+ ירקות בסיר אחד! טעימוש!מנסה לעזור

 

מתכון לקציצות "קבב" + ירקות... טעים מאוד!

4-6 מנות

לקציצות:

מערבבים יחד:

500 גר' בשר בקר טחון+ תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט גריל עוף ומעט קינמון בשביל הריח+ 3 בצלים מגורדים במגרדת וסחוטים מהנוזלים..

(אפשר לשמור את הנוזלים בצד ולהוסיף אח"כ לתבשיל. מוסיף טעם)

חשוב שהבשר יהיה קר מהמקרר ולא בשר שהופשר עד עכשיו בחוץ-

אחרת הקציצות יתפרקו!
אם הבשר היה בחוץ עד להכנת הקציצות, "לשלוח" אותו למקרר אחרי שמערבבים עם הבצל לשעה לפחות!

 

לתבשיל:

לוקחים  5-6 תפו"א (אדומים) גדולים חתוכים לרוחב+ 2-3 בצלים פרוסים, מניחים בקערה, מוסיפים שמן ומתבלים במלח, פלפל שחור, גריל עוף וכרכום-

מניחים בתחתית מחבת רחבה ועמוקה.

מע"ז מניחים 2-3 עגבניות בשלות מומלחות, חתוכות לרבעים...

וכן כמה מקלות סלרי חתוכות...

מוציאים מהמקרר את עיסת הקציצות. צרים קציצות "קבב" ארוכות וצרות ומניחים מעל הירקות ומעל מניחים עוד 1-2 עגבניות חתוכות ורצועות בצל...

שופכים בצד המחבת 1/2-1 כוס מים...

מדליקים את האש ומבשלים על אש נמוכה עד שתפו"א רכים והקציצות מוכנות..

(במהלך הבישול לשים לב אם יש צורך בעוד נוזלים.

כ"כ ניתן להוסיף את הנוזלים של הבצל שגירדנו קודם...)

 

  • מגישים עם אורז לבן.

 

 

 

טעיםםםםםםם J

לבריאות!

"רשתה"- תבשיל אטריות וירקות עשיר וטעים! מומלץ לנסות! חורפימנסה לעזור

"רשתה" בפרסית - ובעברית תבשיל אטריות עשיר וטעים!!

 

החומרים: (5-6 מנות בערך):

  • חבילת אטריות רחבות/ בינוניות
  • כוס עדשים ירוקות
  • 3/4 כוס שעועית לבנה- להשרות במים כל הלילה/ 12 שעות
  • 4 בצלים בינוניים
  • 1 קופסת חומוס- בשימורים
  • ירק: כוסברה, שמיר וכד'- מה שיש ומה שאתם אוהבים, קצוץ!
  • 3-4 קולרבי גדולים פרוסים לפרוסות לא עבות.
  • 1.5-2 חזות עוף חתוכים לקוביות בינוניות.
  • 4 שיני שום פרוסים
  • מלח לפי הטעם
  • תבלינים: פלפל שחור, כורכום, גריל עוף, חוויג' למרק/ כמון, פפריקה חריפה למי שאוהב!
     

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מבשלים את השעועית עם מים עד לריכוך מלא. מסננים ושמים בצד.
  2. בסיר גדול ורחב מטגנים 1 בצל חתוך לקוביות ומתבלים בכורכום ופלפל שחור.
  3. מוסיפים את העדשים לאחר שהושרו במים ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים מים רותחים עד לחצי הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים.
  5. מתבלים במלח וחוויג'/ כמון לפי הטעם האישי. מבשלים כ-15 דק'.
  6. מוסיפים את פרוסות הקולרבי ומבשלים עוד 10 דק'.
  7.  (בינתיים- במחבת נפרדת מטגנים את 3 הבצלים האחרים היטב. אח"כ מתבלים את קוביות העוף בגריל עוף ופפריקה ומעט פלפל שחור וכורכום, מוסיפים למחבת ומטגנים קלות. אח"כ מוסיפים את פרוסות השום. מתבלים במלח ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.)
  8. חוזרים לסיר- לאחר בישול העדשים והקולרבי מוסיפים עוד מים רותחים עד למילוי 3/4 מהסיר. מתבלים בעוד קצת מלח, פלפל שחור וחוייג'. מביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את האטריות, החומוס, השעועית והירק ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דק' נוספות ומכבים. לא אמור להישאר הרבה נוזלים!
  10. מגישים צלחת אטריות מהבילה וע"ז את חתיכות החזה + הבצל המטוגן או שמערבבים מראש את תבשיל העוף עם האטריות בסיר ומגישים!   

להגיש חם/ רותח! מתאים במיוחד לימות החורף הקרים....
לבריאות!
טעים מאוד!! (אם רוצים את התבשיל פרווה- ניתן לוותר על החזה עוף אבל לא על הבצל המטוגן בנפרד. להגיש את האטריות+ בצל מטוגן מלמעלה...)

יש לי עוד. השאלה אם זה יעיל ולא מעיק ואם יש לזה דרישה...מנסה לעזור

בכל מקרה אשמח אם תכינו משהו מהנ"ל ותגידו לי אח"כ איך היה...

הכל טעים ומומלץ!!

אם משהו לא מובן- ניתן לשאול. אענה בשמחה בעז"ה

 

אוהבת לבשללללללללללללללללללללחיוך גדול

תודה יש מצב שאת מצרפת תמונות?שוגי


אין לי כרגע תמונות כי יש לי פלאפון כשר וזה קצת מסובך...מנסה לעזור

אבל אם את רוצה יותר הסבר/ משהו לא ברור- את יכולה לשאול! אענה בשמחה!

כל מה שהעליתי כאן- הוכן על ידי הרבה פעמים והעבר גם לאחרות שניסו והתלהבו...

ובלי להתגאות חלילה וחס- כל מי שטעם מהדברים הללו שאני הכנתי התלהב וביקש עוד... ולאו דווקא משפחתי המצומצמת...

 

הכנתי חלק מהדברים לשבע ברכות/ לשבת וחג/ אירוח/ או לסיום צום ושלחתי לכמה משפחות (כמו מרקים שונים)

וזה יוצא נהדר!

לא בגלל הסבר לא ברורשוגי

פשוט אני אוהבת לראות לפני שאני מכינה, זה נותן לי אינדיקציה...

אם תוכלי בהמשך מתישהו אני אשמח

בכל מקרה תודה ויש לך רעיונות מגניבים.

את צודקת. גם אני אוהבת לראות מתכון עם תמונה מאשר בלי תמונה..מנסה לעזוראחרונה

אבל בכ"ז ממליצה לך לנסות משהו/ חלק מהמתכונים שהעלתי.

כולם מעולים וטעימים

בהצלחה ותודה!

עוגת שישארץ השוקולד
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
3 כפיות (tsp) אבקת אפיה
3 כוסות קמח
כוס ורבע מים
4 ביצים
כפית תמצית וניל
50 גרם שוקולד צ'יפס/ חצי חפיסת שוקולד שבורה לחתיכות

לערבב הכל יחד, אחרי זה לשפוך לתבנית.
להמיס 100 - 150 גרם שוקולד, למזוג פנימה לעוגה ולערבב בצורה עדינה כדי שיתפזר בעיסה.

להכניס לתנור על 160 לחמישים דקות בערך עד שהקיסם יוצא יבש (מהבצק, לא מהשוקולד)
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אוראחרונה

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך