בס"ד
מתכון לעוף בשכבות- הטעם מעדן והריח גן עדן!!!
החומרים:
שוקיים/ חלקי עוף אחרים
תפו"א פרוסים לרבעים או שמיניות
2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
המון סלרי! במיוחד הגבעולים עצמם.
גמבות אדומות חתוכות לטבעות/ "כתרים"
3-4 שיני שום חתוכים ל-2
עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות ומתובלת במלח ופלפל
שמן
מים
ותבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, גריל עוף...)
אופן ההכנה:
בקערה אחת שמים את התפו"א, הבצל והעגבניה.
ומתבלים בשמן, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה ואם יש לך אז מעט צ'ילי גרוס חריף...
מניחים בסיר בערך 3/4 מהכמות.
ע"ז מניחים טבעות גמבה, המון סלרי ומעט מהבצל.
בקערה נוספת מתבלים את העוף בשמן, מלח, פלפל, גריל עוף, פפריקה ומעט כורכום ומניחים בסיר.
(אני מתבלת גם בצ'ילי חריף גרוס זה הפלפלים החריפים הללו..)
מעל העופות מניחה את השום
ומעל זה עוד קצת סלרי ובצל.
בצדדים את התפו"א שנשארו וגם מעל העוף.
בצד הסיר שופכים 1/2-3/4 כוס מים שלא יישרף....
ו... מדליקים את האש.
אש נמוכה עד שהתפו"א מתרככים.
הריח והטעם- פשוט גן עדן!
לבריאות ובהצלחה!!!!!!!