קראתי עכשיו במסילת ישרים פסוק שלקוח מברכות, ל"ג "כל מי שאין בו דעה אסור לרחם עליו"
מישהו יכול להסביר לי את זה?
זה ממש לא מוצא חן בעיני..אולי זה בגלל שלא הבנתי את זה נכון..
קראתי עכשיו במסילת ישרים פסוק שלקוח מברכות, ל"ג "כל מי שאין בו דעה אסור לרחם עליו"
זה גמרא(או אם איני טועה ברייתא)
יש הרבה שיטות להבין את הדבר, יש את שיטת המהר"ל(נתיב התורה) ומסתמא יש עוד שיטות, הייתי מעיין מהרש"א, אבל אם איני טועה יש לך טעות בדף
אני יכול לחשוב על שני הסברים
1. זה לא יעזור, אם תשב כל היום ותבכה "איזה מסכן" לא הוספת דבר, לך לבית מדרש ותעשה יותר טוב גם לו
2. ידוע בשם האר"י שאנשים עם מגבלות מסויימות(תלוי אילו) נשמתם לא רצתה לקלקל אז הקב"ה הוריד אותם עם בעיות בצורה שלא יפגעו באף אחד(תראו שהרבה פעמים אנשים עם יותר בעיות גנטיות הם שמחים כל הזמן ולא יודעים איך לפגוע במישהו) ולכן מה אתה מרחם עליו? אתה צריך לקנאות במדרג של נשמתו, ואם לא טעיתי והכוונה כאאן במי שאין לו דעה בצורה הנ"ל אז נראה לי שכן עיקר
זה עדיין לא מתיישב לי על הדעת כמו שצריך...
כי זה נאמר בהקשר שאדם לא יכול לנצח את יצרו בלי עזרת ה' ושה' לא יעזור למי שבעצמו לא פוקח עיניו וכביכול משתדל...
ובהקשר לזה נאמר המשפט (יש לזה הגדרה אחרת אם לא פסוק?) הנ"ל.
אז זה כאילו בא להגיד שלא צריך לרחם על כאלה שבעצמם לא נזהרים לשמור דרכיהם ולבחון מעשיהם. אבל בעצם דווקא כן צריך לרחם עליהם כי הם אנשים שעדיין לא השכילו להגיע לרמה של כל הזמן לשים עניהם ולראות אם הם אכן בתלם הנכונה. אני חושבת שזה מראה על חולשה ועל אדם חלש צריך לרחם.
זה מזה לא כמו שזה נשמע...
תמיד חשבתי שזה עוד אחד מהבבות..(מציעה קמה וכו')
אבל מסתבר שזה מתאים לכל אחד ואחת מאיתנו...כן אפילו לפשוטי העם...
דורתי כתבה:
הסבר: כי אחרי שיש לאדם דיעה, שכל להציל את עצמו והוא לא עושה..
כך נחשב לאדם שאין בו דיעה. ולכן בוודאי שהקב"ה לא יפקח עליו.
כמו שכתוב: "אם אין אני לי מי לי"
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות