אני זוכר את הסיפור הזה
וממש ממש עצוב לי

סוף עצוב: "הילדה השותקת" ששתתה חומצה בילדותה הלכה לעולמה
בארץ | עודכן 09:42 01/12/2016
סמדר פלד
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1221274&utm_source=mivzakimnet&utm_medium=popular&utm_campaign=mivzakimnet
סיפורה הקשה של אולה מור, שכשהייתה בת 3 הוכרחה על ידי אביה לשתות חומצה ששרפה את בית הבליעה ומערכת העיכול שלה, זעזע מדינה שלמה. הבוקר היא הלכה לעולמה בגיל 22 בלבד, אחרי כמעט 20 שנים של סבל רב בהן היא לא הייתה מסוגלת לאכול אוכל מוצק
סוף עצוב: כשהייתה בת 3, אביה של אולה מור גרם לה לשתות חומצה - דבר שהביא לשריפת בית הבליעה ומערכת העיכול שלה. הבוקר (חמישי), אחרי כמעט 20 שנות סבל, היא הלכה לעולמה בגיל 22 בלבד.
סיפורה של אולה מור פורסם בחדשות 10 לפני כמה שנים, וזעזע את המדינה כולה. המעשה האכזרי של אביה גרם לה לאבד את קולה ואילץ אותה לעבור עשרות ניתוחים. במשך שנים היא לא הייתה מסוגלת לאכול והיא נאלצה לחיות מהתרופות שהיא הכניסה לגופה בעזרת צינור שחובר אל דופן הבטן שלה. רק בודדים בעולם עברו את הניתוח שעברה בשנה שעברה, שניסה לשחזר את מערכת העיכול שלה.
נפטרה בגיל 22. אולה מור צילום: חדשות 10
לפני כשנה וחצי היא עברה ניתוח מורכב מאוד בניו יורק שארך כ-15 שעות. הניתוח היה אמור לשחזר את מערכת העיכול שלה ולאפשר לה לאכול, ובעזרת תרומתם של צופים וקוראים רבים של חדשות 10 ונענע 10, גויסו מעל למיליון שקלים שהוציאו את הניתוח לפועל. בתחילה הגדירו רופאיה את הניתוח כמוצלח, אך בהמשך התגלו אצל אולה בעיות רפואיות שעיכבו את היכולת שלה לאכול באופן מלא.
לפי גרסת בית החולים בו אושפזה אולה כילדה, היא נפגעה בעקבות תאונה שנגרמה מרשלנות הוריה, אך היא זוכרת את אותו הלילה בצורה שונה לגמרי. "קמתי בלילה ורציתי לשתות, אז הלכתי לאבא שלי וביקשתי ממנו כוס מים. הוא אמר לי שבשירותים יש בקבוק קטן של חצי ליטר, שאלך לשם ואשתה אותו", היא סיפרה. "לא היה לזה ריח של מים או מיץ. הוא התעצבן, לקח את הבקבוק ודחף לי אותו לפה וגרם לי לשתות ממנו. אחרי 20 דקות התחלתי להקיא את הנשמה שלי. אמא שלי שאלה את אבא שלי מה הוא נתן לי לשתות, אז הוא הצביע על בקבוק והיא גילתה שזה היה חומצה".
צפו: צוות חדשות 10 ליווה בשנה שעברה את אולה מור לקראת הניתוח שעברה בארה"ב >>
מור חיכתה במשך שנים ארוכות כדי לעבור את הניתוח החשוב. גם נועה שמעוני-גז, אותה היא הכירה בעת שירותה הצבאי כשהגיעה לבקר חבר בבית החולים, הייתה איתה שם, ומאז הן מגדירות את עצמן כאחיות. "ראיתי אותו, היא מאוד סקרנה אותי. יפהפייה בצורה יוצאת דופן ולבד עם עצמה, אבל היא פשוט התעלמה ממני", סיפרה שמעוני-גז. "באחת הפעמים משהו קרה. הוצאתי בובת פיל מהקיטבג הצבאי שלי, עשיתי לה הצגה - והיא חייכה. כשנכנסתי לסיפור הזה, דוד שלי אמר לי שאם אני נכנסת אליו אז זה עד הסוף, אחרת לא כדאי לי להיכנס אליו בכלל".