יש המון מידע על מנשאים מכל עבר, ולמי שחדש בתחום...
אז מנסה לעזור לך לעשות סדר.
ארגו הוא לא מנשא סיני. הוא מנשא מערבי, שמשלב עקרונות ממנשאים אפריקאיים (למשל מאפשר נשיאה על הגב) עם נוחות מערבית (אבזמים במקום קשירות). הוא מעולה לתינוק וגם להורה, הוא איכותי ומחזיק מעמד לשנים ולהרבה ילדים (אני קניתי מיד שלישית, ומעבירה מילד לילד). הוא יקר, ובצדק (כאמור, אפשר בכיף לקנות משומש וזה מוריד את המחיר). אגב, גם יאמו הוא ממש על אותו עיקרון ותקפות עליו אותן תשובות. אפשר להגיד שיאמו הוא הארגו הישראלי.
נדמה לי שמתאם אמור להיות בסדר מגיל אפס, אבל אין לי ניסיון עם זה. בשבילי מנשאי ילקוט (ארגו, יאמו) נראים גדולים ולא הגיוניים לגילאים הקטנטנים. שומרת אותם למתי שהילד מתחיל להיות כבד, ואז זו ממש הצלה.
כמו הרבה מגיבות פה, גם אני מעדיפה לחודשים הראשונים מנשא כריכות (שנקרא גם מנשא בד ארוך, ונמכר תחת השמות תינוכיס, קנגורו, מאיה, ועוד. תכלס אפשר פשוט לקנות בד באורך המתאים בחנות בדים).
הם מאפשרים המון תנוחות ומעולים לתינוק. גם לגב של ההורה זה ממש סבבה - בעיקר כי בחודשים הראשונים המשקל של התינוקות הוא לא סיפור. כשהם גדלים ונעשים כבדים ממש מומלץ לעבור למנשא ילקוט.
למי שמפחדת מהקשירות, אפשר על אותו עיקרון של מנשא כריכות רק טיפה יותר ביוקר - לקנות מנשא לופי או שרון דרור. אלו מנשאים שבנויים כמו מנשא כריכות אבל כבר קשורים מראש ואת רק משחילה עלייך.
אני נוטה להיות קמצנית בדברים האלה - לדעתי ללמוד לקשור מנשא זה כמו שרוכים בנעליים - קצת ניקוץ ואימון בהתחלה, אבל תוך כמה ימים את כבר עושה את זה בעיניים עצומות עם יד קשורה מאחורי הגב.
מקווה שעשיתי סדר ולא בלבלתי יותר, מוזמנת לשאול עוד.