מי יודע לאן אני פונה בנוגע למסעדה ששמה תעודת הכשר מזוייפת?kly3
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך א' בכסלו תשע"ז 19:50

אוי כמה שאני רותח! רותח!! על שקר גס והונאה לאור יום!

יש למישהו מושג? לא יודע איך לחפש בגוגל את זה

אולי לרבנות הראשית, בטח יש איזה משרד שאפשר להתקשרפה לקצת

איך יודעים שהיא מזויפת?

מחלקת הונאה בכשרות של הרבנותצריך עיון
http://www.rabanut.gov.il/show_item.asp?levelId=61658

פרטי קשר למעלה משמאל
תודה...kly3

בלי בושה, תלויה תעודת הכשר בגאון שתקפה ל פסח תשע"ו, וזה צילום, וזה גם בכלל לא מתייחס למסעדה. זה מתייחס למוצר מסויים במסעדה.

ואני בתומי אכלתי ושמתי לב בדיעבד

אפשר גם לגשת למשטרה ולהגיש תלונה נראה לייוני

חכםצריך עיון
הגיוני לבקש פיצויים על זה שרימו אותך, זה יכול להיות יותר יעיל
אאל"ט רק גוף הכשרות יכול להגיש תלונה על זיוףימ''ל

לגוף הכשרותימ''ל
כי המשטרה לא באמת תעשה משהו
צריך לשמור על מה שיוצא מפה לא פחות ממה שמכניסים..מושיקו

הוא לא הוציא את זה מהפה.אריק מהדרום
מה שאתה לא לוקח עם היד לפה לא כותבים עם היד במקלדת*מושיקו
יש לך צילום של התעודה הלא תקפה?משה

לדעתי? תביעות קטנות. 10-15K על עוגמת נפש.

לא. לא היה נעים לעשות סצינהkly3
אבל אין לי עניין לתבוע. פשוט רוצה שלא ימשיכו לשקר לאנשים.

אתקשר מחר בלי נדר
זה עסק, אם יכאב להם בכיס הם יפסיקוצריך עיון
לפי מיטב זכרוני בפקודת הנזיקין יש התייחסות לכך.SBH
..SBH
איזו מסכת?*צועד*
סתאאאאם. סליחה. הייתי חייב!
לרבנות העיר.שמן פשתן

קרה לי בעבר, למאפיה שהיתי נוהגת לקנות בה, על כל חזית החנות היו מדבקות ענק עם סמל הכשרות.

יום אחד הם שינו כשרות, אך השאירו את הסמלים.

למזלי כשניכנסתי להנאתי לקנות, אחד מהעובדים בא אלי בשקט, בחשש מבעל הבית שלו, והודיע לי.

לקח להם מעל שנתיים להסיר מדבקות הסמלים.

ואני רותחת על מחיר תעודות כשרות!!מתו"ש
לא שזה מצדיק הונאה. אבל אני יכולה לגלות לך בסוד... יש גם פה ושם משגיחים שלא באמת בודקים שהכשרות תקינה. יודעת גם מבעלים של מסעדות שסיפרו לי ממקור ראשון כדי להסביר למה הבקשה שלי לראות תעודה מגוחכת (אפילו שיש להם אחת)
אל תשכחי שיש להם אינטרס לומר את זה...עוד סתם אחד

והמחיר של תעודות כשרות (רבנות) בטל בשישים בהכנסות (אם לא - אז בכל מקרה אין לעסק איך להרים את עצמו וכדאי לו מאד לסגור). מידיעה אישית. 

אז קבל עדות בעל ניסיוןחסידי לאומי
לי הייתה מסעדה יחד עם שותף, והוא הסתכסך עם בן משפחה של הרב החותם על התעודה (רבנות מהדרין) ומרגע שפרץ הסכסוך הרב התחיל לבוא ל ביקורות פתע כמעט כל יום.
בסופו של דבר הוא התחיל לבוא בכל מיני דרישות והוראות להעסקת המשגיח שעות נוספות, הוספת חומרות וכדומה.
לא אכביר בסיפורים, אבל העסק קרס עם חובות.
אני לא נוקב בשם מפני שאני חושש שבכל זאת יש כאן יהודי תלמיד חכם, ותורתו לא התבטלה בגלל שטות אכזרית שהוא עשה.
זה מקרה אחדעוד סתם אחד
ולא הבנתי איך זה קשור לדמי ההשגחה. מדובר בסכום קבוע שמשולם בכל חודש, והוא ברוב המקרים שאני מכיר באופן אישי (לא יודע מה היה אצלכם) אינו עובר את 3 הספרות, וגם כשהוא מגיע ל-4 ספרות - הספרה הראשונה נמוכה מאד...

איני אומר שאין אנשים מושחתים המנצלים את מעמדם כאנשי דת לפגוע באחרים. באופן מערכתי התשלום על תעודת כשרות אינו מה שמפיל עסקים.
לפי מקרים רבים ששמעתי, זה לא המצבמתו"ש

אשמח (מאד!) לגלות שזה לא נכון. האם יש לך הסמכות לתת לי לכך? מהם מחירי תעודות הכשרות?

הנתונים באופן כללי הםימ''ל

תשלום האגרה הוא אחיד ונקבע לפי סוג וגודל העסק ונע בין 517-1,356 ש"ח (>>>).

בנוסף יש את התשלום למשגיח שגם משתנה לפי גודל וסוג העסק והוא פחות או יותר (בד"כ פחות) באותו הסכום (37 ש"ח לשעה * שעות השגחה המחויבות לפי סוג העסק*).

בנוסף לזה יש את הפער בעלות חומרי הגלם שההכשר מחייב ולפעמים גם נזקים כמו פסילה של חומרי גלם או תוצרת.

מצד אחד זה המון בשביל עסק קטן, מצד שני הוא יפסיד הרבה לקוחות בלי התעודה ככה שהוא בין הפטיש לסדן...

וזה רק הרבנות, בלי לדבר בכלל על הבד"צים.

*לא כולל שוחד

יש לי מה לעשות עם המידע הזה,מתו"ש

וכל עוד אני לא עושה איתו מה שמתכננת אין לי מה להגיב לך.
חן חן על ההשקעה

מה למשל?ימ''ל

חוץ ממחאה / ארגון גוף כשרות אלטרנטיבי - שני דברים שכבר נעשו ולא הועילו.

זה שזה לא הועיל לא אומר שזה לא יועילקוד אבל פתוח
לגבי גוף כשרות אלטרנטיבי זה לא חוקי.
אולי אם יעשו את זה אחרתימ''ל

מה שלא חוקי זה לכתוב 'כשר' או בשורש כשר, מה שהם עושים זה לכתוב 'בפיקוח הלכתי' או משהו בסגנון.

טעות לחשב את זה כךחסידי לאומיאחרונה
יש סוגי עסקים שהכל תלוי בכמות המוצרים שאתה מכין.
לי היו מס' מוצרים שבכל פעם שמכימנים אותם המשגיח צריך להיות במקום, כדוגמת קטניות וכו'.
ע''פ הדין אפשר לצאת ידי חובת בבדיקה מדגמית, הרב החליט פתאום שצריך לבדוק הכל - וזה כמובן העלה דרמטית את שעות השכר של המשגיח.
עוד הרבה דברים שלא ראוי לפרסמם, ולו רק מפני שזה הורס את האמון במוסד הכשרות הרבני. עם כל הכאב האישי שלי, עדיין הפרט אינו מעיד על הכלל, וככלל - הכשרות מנוהלת ע''י רבנים יראי שמים.
אני מסכים איתך במאה אחוז אבלkly3
בכל זאת, מה שהמשגיחים עושים(או לא עושים ) זה כבר לא תלוי בי. מכאן ועד להגיד שיש תעודת כשרות כשאין תעודת כשרות ואפילו אם היה תעודה היא אפילו לא מתייחסת למסעדה עצמה יש הבדל גדול.

צודקת, צריך להוסיף מנהלי מחלקות ומפקחים על המשגיחיםיוני
וכל משגיח יצטרך לתת דין וחשבון על מעשיו או חוסר מעשיו!

וכמובן שהתעודה תעלה יותר בגלל תוספת כוח אדם
יש הבדל בין המהדרין לרבנותקוד אבל פתוח
מהדרין זה מאוד יקר כי צריך משגיח כשרות וכו' אבל רבנות זה לא מאוד יקר...
יש בשר ועופות בשחיטה פרטית במחיר רגיל לגמרי.צקון לחש

זה לא באמת יותר יקר...

ואני לא מדבר על כשרות אחת מקרית

אישור מכבי אש,משרד הבריאות ביטוחים ועוד שלל גופיםמושיקו

זה הרבה יותר יקר - לא שומעים תלונות על זה..

משגיח זה הכסף הקטן.

אבל זהקשור ליהדות, אז מתעלקים על זה..

אדרבהקוד אבל פתוח
כל ההתערבות ההמשלתית הזו גרועה, ובהחלט זה לא תקין.
אז שנושאי הביטחון והבריאות יישארו לשיקול דעת וכיס בעל העסק?ימ''ל

כן, ובעיקר חברת הביטוח שלומשה

מקסימום ימות מישהו (או כמה) והביטוח ישלם.ימ''ל

(לא מאמין שאתם עד כדי כך נאיביים להאמין שהפחד ממקרה כזה יגרום לבעלי העסקים לשמור על נורמות ביטחון ובריאות בסיסיות...)

חברת הביטוח תכריח אותוקוד אבל פתוח
כי היא לא תיהיה מוכנה לקחת את הסיכון. אין יותר פשוט מזה.
נו באמתימ''ל

הרי ברור שחברות הביטוח לא תערמנה קשיים והנהלים שלהן יהיו מקלים וגמישים אם בכלל, אחרת העסקים ילכו לחברות אחרות. הן יעדיפו לקחת סיכון ולא להפסיד לקוחות כי כלכלית זה יהיה שווה להן. אבל חיי אדם לא נמדדים במדד כלכלי ולכן צריך פיקוח ממשלתי.

וגם לאו דווקא כל עסק ירצה לעשות ביטוח (אלא אם אתה מציע שהחוק יחייב לבטח וגם זו התערבות ממשלתית...).

גם אם החוק לא יחייב לבטחקוד אבל פתוח
העסק יהיה אחראי, ולא ייקח סיכון לא לבטח.
וחברת הביטוח לא תיקח סיכון גבוה בלי לקבל על זה מספיק כסף.

לדוגה אם יש סיכוי של אחד לאלף שהמבנה יקרוס, חברת הביטוח תיקח יותר מעלות הנזק במידה ותיהיה קריסה חלקי 1,000 וזה המון כסף. כנל בסיכוי לאחד למליון. מה שבטוח זה שהחברת ביטוח תקח כסף לפי הסיכון וחיי אדם זה מחיר גבוה(פיצויים וכו')
כן, וברגע שצרכן יודע שזה אחריות שלו ב100%קוד אבל פתוח
הוא יהיה הרבה יותר אחראי.
מה גם שיש הרבה חרטות של משרד הבריאות כמו כל דסר ממשלתי.
לא הבנתי, הצרכן ידאג לנוהלי הבטיחות והבריאות?ימ''ל

הוא יבדוק ממה עשויה התקרה ואיך מחוברת אליה התאורה? הוא ייכנס למקררים לבדוק תאריכי תפוגה ויבדוק תעודות משלוח של סחורות לברר מאיפה חומרי הגלם מגיעים?

הוא גם יעשה פעולות של חקירה ובדיקות פתע בשטח לאתר משלוחים של בשר נגוע ומוברח או שמאוחסן לא כראוי ויכנס למפעלים כדי לקחת דגימות למעבדה הביתית שלו?

אה שכחתי, חברות הביטוח תעשנה את זה בשבילו...

לא אבל מכונים אחרים יעשו את זהקוד אבל פתוח
בדיוק כמו שיש בדצים בכשרות
למה נראה לך שאדם נורמלי יקנה במקום שאין עליו תעודת בריאות?משה

בדיוק כמו דתיים וכשרות.

ומי שמוכן להסתכן תמורת מחיר זול יותר. זכותו...

א. יקנה גם יקנה,ימ''ל

לא יודע למה אתה קורא 'נורמלי' אבל רוב האנשים יקנו במקום שהאוכל בו טעים והמחיר בו טוב שאכלו בו כבר 1,000 איש שלא קרה להם כלום לפניהם גם אם אין בהם תעודת בריאות או שאין בו מטפים. האיש ה5,000 אולי ימות.

(ואם תאמר שזכותו של אדם לסכן את עצמו - זה נכון כשהוא מודע לסכנה, אבל אסור לעסק לסכן לקוחות בלי שהם בכלל יודעים שהם נתונים בסכנה ולכן יש פיקוח ממשלתי למניעת הונאה ופגיעה).

ב. אם 'שוק' הביטחון והפיקוח על הבריאות יהיה פתוח לתחרות זה יגרור הונאות וסיכון לציבור בכמויות, אתם סומכים על הלחץ הצרכני שיאזן את הרצון לרווח על חשבון בריאות הציבור אבל זה לא באמת עובד ככה לצערנו...

לדעתי הגישה הקפיטליסטית קיצונית הזאת היא שילוב של נאיביות וחוסר אחריות...

יפה אמרת (ימ"ל)מתו"ש
נ"בימ''ל

אתה מכיר מקום בעולם שזה עובד ככה ואין בו סטנדרטים ופיקוח ממשלתיים על בריאות המזון (לא כולל מדינות עולם שלישי)?

בהרבה מקומות יש "מסעדות" ויש כל מיני פתרונות בינייםמשה

למשל משאיות שמוכרות אוכל, ודברים כאלה.

באמריקה יש מקומות שזה לא חוקי (בלחץ המסעדות הקבועות כמובן), וכאלה שכן.

אתה אומר שיש פרצות בחוק, אני שואל אם יש מקום שאין חיוב פיקוחימ''ל

האם אתה אוכל במקום שאין לו תעודה?משה

נראה "אמא פולנייה" קונה במקום שבו אין פיקוח בריאותי....

ואם הסיכון כ"כ זעום, אולי עדיף לקחת אותו ולא לייקר את כל המוצרים באשמת סיכון שכמעט לא מתממש.

עצוב - אבל אולי הגיוני יותר שהאיש ה-5000 ימות ולא שכל השאר יסבלו מיוקר מחיה מטורף. סיכוי מול סיכון.

בדיוק כמו שאנחנו נוסעים בכביש למרות הסיכון לא לחזור משם.

רגע.. אבל פה אני מסכימה עם משהמתו"ש
אז או שלא הבנתי אחד מכם, או שאתם לא מבינים את עצמכם. בטח זאת אני כי אני אחרי יום ארוך גמורה. בקיצור אני מבובלת, עפתי מהדיון הזה
לא, בגלל האיסורים ההלכתיים. אין מה להשוות...ימ''ל

ואנחנו לא רוצים להגן רק על 'אמהות פולניות' מסיכונים והונאות.

סיכון בחיי אדם הוא לעולם לא 'זעום' אבל זה לא העניין, העניין הוא ההונאה הבריאותית (שימוש בחומרי גלם לא ראויים או סיכונים חיצוניים אחרים). בכביש אין שום הונאה (וגם שם יש חוקים ופיקוח ממשלתי על התשתיות ועל המשתמשים וגם שם אומרים לך איך לנהוג וגם קובעים סטנדרטים למובילים/מסיעים מסחריים).

טוב, אז כנראה שאני בכל זאת מסכימה פה עם משהמתו"ש
(ויואו אני כבר מבולבלת אז למה אני ממשיכה לכתוב בעצם)
רק לומר שמשרד הבריאות הוא בין הראשונים להכנסת 'חומרי גלם לא ראויים' וכדומה. הארגונים הגדולים האלה ככלל, ומשרד הבריאות בפרט, מוכיחים שוב ושוב איך הדבר שנמצא בראש מעייניהם זה כמות הכסף שתכנס אליהם
ככהימ''ל

הגישה הקפיטליסטית דוגלת באי התערבות ממשלתית בשוק מצד אחד, לא רגולציה ופיקוח על מחירים או שכר ולא סטנדרטים של שירות וכדו', ובהגברת התחרות מצד שני בהנחה שהיא תאזן את השוק בצורה הטובה ביותר ללקוח (כי הוא זה שמשלם בסופו של דבר). עם זה עקרונית אני מסכים, אבל יש נושאים בהם התחרות לא באמת יכולה לאזן את השוק או לחילופין שהאיזון של השוק ע"י תחרות לא חיובי (מבחינה מוסרים או מבחינת סדרי עדיפויות שונים בין רצונות היחיד והציבור או בנושאים שבהם יש לצרכן חוסר יכולת לאזן) - הפיקוח על הבריאות הוא אחד הנושאים האלה בגלל כל הסיבות שפירטתי לעייל.

הקפיטלזים הטהור (והקיצוני לדעתי) - לא עושה הבחנה כזאת ולדעתי זה נובע מנאיביות וחוסר אחריות.

@Admin, מסכים עם ההסבר?

ולגבי מה שכתבת - 'חומרי גלם לא ראויים' הכוונה לכאלה שלא עומדים בסטנדרטים בסיסיים של ארגון הבריאות הבינ"ל ומוצרים שנגועים בחיידקים או שפג תקפם וכדו', על זה משרד הבריאות מפקח (כסף כולם רוצים, גם אני , זה לא יהיה אחרת עם גופי ביקורת פרטיים אבל כן יהיה הרבה יותר פרוץ להונאות).

תודה על ההסברמתו"ש
ימ''ל

הערה חשובה - ההבדל הגדול בין כשרות לבריאות הוא שבכשרות אין סטנדרטים אחידים ולכן היא דווקא כן אמורה להיות נתונה לתחרות. יש כאלו שלא מעוניינים בכלל בכשרות (בניגוד לבריאות) ויש כאלו שירצו רמות שונות או דגשים שונים. בבריאות אפשר וצריך לתת סטנדרט בסיסי מחייב. לכן אני מבחין בין הכשרות לבריאות.

נ"ב

לא הבנתי כל כך מה דעתך, וגם אשמח לדעת למה התכוונת כאן - יש לי מה לעשות עם המידע הזה (אפשר במסר).

מצד שני הכשרות שומרת על הבריאות - בשורה התחתונהמושיקו

על ידי פיקוח נוסף של אי הכנסת חומרים לא ידועים.

ויותר מכל רגולטור

כמו  הסיפור הזה
"

שערוריית המזון באירופה: עשרות-מיליוני ארוחות מוכנות והמבורגרים הכילו בשר סוסים

מאת: רון ניב ו"דוקטור" נתי | פורסם: 10.02.2013 00:59

בתרמית בינלאומית, שהיקפה עשרות-מיליוני $ בשנה, מכרו ארגוני פשע מאורגן לקונצרנים גדולים לייצור מזון בשר סוסים כבשר בקר.בארה"ב בודקים אם זה הגיע גם לכאן"

או זה

פרסום ראשון: חשד - בשר מזויף מהשטחים נמכר למסעדות יוקרה

בארץ |

עודכן 15:48 04/04/2016

נגה ניר נאמן

רשת מבריחים ישראלית-פלסטינית נעצרה בחשד כי מכרה בשר שתוקפו פג וכשרותו זויפה למסעדות שונות בתל אביב, ירושלים אזור השרון וערים נוספות. ברשות המבריחים נמצאה רשימת לקוחות שקיבלו לכאורה את הבשר, ובין המסעדות המוזכרות ניתן למצוא את "דיקסי", "הסינית האדומה" (ת"א) וסניפי רשת ההמבורגרים "עד העצם" בכפר סבא והרצליה

עם משרד הבריאות יש בעיה קשהמשה

(ההסבר מדוייק)

משרד הבריאות וגופים דומים (גם הרבנות, באופן חלקי), מציעים סטנדרטים שבאים ממקום נורא חיובי אבל אין להם מושג (אמיתי) מה העלות שלהם.

למשל הנושא של תאריכי תפוגה - הרבה אנשים בעולם (באמריקה למשל) קונים מוצרים שפג תוקפם וזה למעלה סבבה.

יכול להיות שנגלה שהרבה רגולציה שעולה הרבה כסף היא בעצם מיותרת, או שבד"ץ  תמורת עוד קצת כסף יכשיר את המשגיחים שלו להיות גם מפקחי בריאות (ע"ע התגובה של @מושיקו ).

כמו עם כל גוף גדול, השאלה מה האלטרנטיבהימ''ל

כשאתה קובע נהלים שאתה לא יכול להיות במעקב צמוד על היישום שלהם ולהגמיש כשכן אפשר אתה לא יכול ללכת על הקצה ואתה חייב לתת מרווח ביטחון, לכן יש הרבה מוצרים שפג תוקפם והם בסדר גמור למשל. נכון שיש לזה השלכות כלכליות (שכן מודעים אליהן והן באות בחשבון) אבל עושים שיקול של רווח מול הפסד ועל פיו קובעים את מרווח הביטחון. זה היה אותו דבר בגוף פיקוח פרטי (ואם לא זה לא היה מתוך אלא למרות ועל חשבון השיקול בריאותי, וזו הבעיה שבפיקוח פרטי על על עסק פרטי שהוא זה שמשלם לו).

גוף פרטי היה מתחשב בעלות/סיכוןמשה
משרד הבריאות (וכיבוי האש, והעיריה) לא עושים חשבונות כאלה.
ברור שכןימ''ל

והם גם לא עובדים מול עצמם, יש מולם את איגוד התעשיינים, איגוד המסעדות ושאר גופים שיודעים לעמוד על שלהם.

ושוב - השאלה מה האלטרנטיבה, גם אם גוף פרטי היה מתחשב יותר בעסקים זה היה בא על חשבון הציבור ובוודאי שזה לא שווה את הסיכונים שבהיעדר סטנדרטים קבועים של נהלים ופיקוח.

זה סיכון/סיכוימשה

ספציפית למסעדות אין ממש איגוד, ובמקרה של התעשיינים האיגודים בעד עוד רגולציה בגלל שזה דוחק מהשוק את המתחרים שלהם - היבואנים.

זה לא "היה בא על חשבון הציבור". זה היה מקטן את הסיכון ומוריד את המחיר, עלות/תועלת.

בפרטי~א.ל

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת

תודה רבהכולנו הביתה

שיר גנריshaulreznik

שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.

זה לא לחן מקורי, זה קאבר ללחן מפורסםכולנו הביתהאחרונה

ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלת

זוכר את הויכוח על האסטרונומיה?נחלתאחרונה

שאלתי אז חברה שעסקה בכך באופן יסודי ורציני פעם, היא אמרה שאין

ספרים כאלה.

פתחתי עכשיו מחשב וקפץ לי שיעור של הרב אהרן לוי שכותרתו:

איך בונים אמונה.

נפתח לי דווקא השיעור השלישי. התחלתי להאזין ואז הוא אמר

משהו על מזל. הוא הזכיר ספר של הרמב"ם (גזירת כוכבים)

ואת הרמח"ל (דעת תבונות).

חושבת שזה נוגע קצת. ממליצה.

שים לב, אם אתה שומע את השיעורים שלו, גם לתגובות.

לפעמים הן מעניינות. ואפשר לשאול אותו בתגובות והוא

תמיד עונה (אין לי מושג מאין הוא לוקח את הזמן לזה...)

הוא עונה בקצרה. כך שאם תתכוון לשאול, כדאי לנסח

את השאלה כך שהתשובה תתאים למה ששאלת.

בהחלט אפשר לבקש ממנו הפנייה למה שמעניין

אותך בנושא.

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

אבל היצר הרע פעיל בכל הגילים....הסקרנות.....תודה!נחלת

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אולי יעניין אותך