סדר עדיפויותדרדקי

מה עדיף:
* השפעה על אנשים על חשבון התגדלות ות"ת או השפעה לטובה?

למעשה כל תשובה שתביאו יכניסכם לפרודוקס;
אם עדיף להתגדל, מה אנו נכנסים להדרכה עדיף שנשב ונלמד(מוסב יותר לבנים)
אם עדיף להשפיע, אז למה אנו לא בתוך בני עקיבא?

תשובות אפשריות שאני חשבתי עליהם:
1. גם אם צריך להשפיע, אף על פי כן ההשפעה הכי גדולה על בני עקיבא אריאל עושים מבחוץ. אם היינו חלק מהם אז השפעתנו הייתה קטנה יותר(כבר כתבתי על זה) 
2. צריך לשלב, גם להשפיע וגם להתגדל. תשובה זו גורמת שלאילת שאלה נוספת, מה הקרטריון הקובע מה עדיף? השפעה בטוחה? השפעה על הרבה אנשים(הדרכה\פורם?)?
3. צריך להתגדל בלבד, אבל אין האדם יכול להתגדל בלי מנוחות ובלי לעבוד על עצמו. ההדרכה היא גם סוג של מנוחה רוחנית(למשל במוצ"ש אני יכול לרוץ הרבה אבל איני יכול ללמוד שורה גמרא) וגם היא המקור לעבודה עצמית

יש לכם עוד תשובות בנושא?
בנתיים אני חושב שהחלטתי שאין לי מספיק זמן לפורם ובלנ"S הכניסה האחרונה שלי לפורם תהיה לפני שבת
נהנתי מאוד לינוק חכמה ואצילות מכם, מידות ואיכפתיות(וגם ללמוד קצת איך לפסק...)
בל נשכח את מטרתו אבל לא פחות חשוב זה לזכור את הדרך, כמו שאמר הרב באורות התורה(?): התורה היא כל כך נעלה עד שהדרך לקיומה גם היא חשובה(בערך אני לא יודע בדיוק)

בציפייה לבניין אריאל!

לדעתי, גם הדרכה היא דרך ל"התגדל"צחי קנטור

דבר שני, אם זכור לי נכון, אחד מגדולי הרבנים בדורנו נשאל האם עדיף ללכת קודם כל לישיבה (גבוהה) מבוססת על מנת להיבנות ולהתפתח, או אולי לישיבה חדשה על מנת לחזק אותה (כאשר הרמה והיקף הלימודים שם נמוכים מבישיבה המבוססת ובעלת הנסיון) והוא ענה שעדיף קודם כל להתגדל ולהתפתח ורק אח"כ ללכת ולהשפיע.

וחוץ מזה, גם אם עדיף להשפיע בהחלט אפשר לעשות זאת בתור אריאלניקים... תלוי האם מגדירים את ה"השפעה" לתוך התנועה הספציפית, הציבור המצומצם והמסויים,  או כלל ישראל...

זה מכתב פרידה?דורותי

היית אומר, היינו מביאים איזה שמפניה עושים מסיבת פרידה...

דווקא עכשיו כשהולכת לחול תפנית בפורום (ככה אני מאמינה, בעקבות דברי רבנו..{פתאום הוא נהיה גם הרב שלי...})

לענייננו, אני חושבת שהדבר הטוב ביותר לעשותו הוא להורות את התורה ברבים ולהשפיע על כולם!

כמובן שבמקביל זה יהיה נחמד אם נדאג גם להעלות את עצמנו...אבל אני לא מאמינה בכך שאנשים דואגים רק להעלות את עצמם ולא את סביבתם!

זה בדיוק מתאים לדוגמא של תנור ומעיל שיש אנשים שכשקר בחוץ אז הם הולכים לשים מעיל ולחמם את עצמם ויש אנשים שכשקר להם הם מדליקים תנור ומחממים את כל מי שנמצא לידם.

יש עוד דוגמא על נח וא"א שזה דאג רק לעצמו ולתיבה וא"א דאג לחזק את כולם!

בתקווה לחיזוק מירבי...

אני רק רוצה להבהיר...דורותי

שמה שכתבתי מתייחס למשפט הזה: "אם עדיף להתגדל, מה אנו נכנסים להדרכה עדיף שנשב ונלמד"

ולא לשיקול אם להיכנס לבנ"ע...

אבל אדם יכול להשפיע יותרדרדקי

כשהוא גדול יותר,
אינו דומה השפעה שלי על אדם, להשפעת ראש הישיבה התיכונית שלי, ואינה דומה השפעתו להשפעת גדולי  הדור

לפי תשובתך את צריכה גם להסביר לא נכנסים להדרכה בבנ"ע וסוגרים את אריאל?(יש תשובות)

זה לא קשור בני עקיבא - אריאלצחי קנטור

אתה רוצה להשפיע? אם חשוב לך שזאת תהיה הדרך של אריאל, אתה יכול להשפיע גם באריאל שיש בה אולי מעט חניכים יחסית, וזו תהיה השפעה לא רעה בכלל... בטווח הרחוק, מעורבות גם בתנועה כמו אריאל היא חשובה, כי בזכותה התנועה יכולה לפרוח ולגדול...

אבל אם חשוב לך להשפיע, עכשיו, לכמה שיותר ולא משנה לך אם זו הדרך של אריאל, בנ"ע וכו'... כן, תלך לבנ"ע, ותשפיע ותעודד את החניכים שלך לדבוק בדרך והשקפת העולם של בנ"ע...

לא יודע... לדעתי השאלה שאם המטרה היא להשפיע למה אנחנו לא הולכים לבני עקיבא... אז תגיד למי שעולה לו השאלה הזאת שאם לדעתו אין הבדל בין להשפיע בדרך של בני עקיבא לדרך של אריאל, מה הוא באמת עושה באריאל...?

עיין מה שאור כתבהדרדקי

זה התשובה למה לא ללכת לבנ"ע, אריאל כאריאל משפיעים יותר על בנ"ע מאשר היותינו חניכים בה. "קנאת תנועות תרבה מצוות".

כן, דורה, זה שרשור פרידה(בלנ"ד אחרי שבת לא אחזור). את השמפניה אפשר להביא למליאה(ההנהלה, אל תדאגו, אני כנראה לא מגיעה למליאה וזה סתם בצחוק[לכו תדעו אם הם מכירים את הסימון <צ>]). 

לא התכוונתי להשפיע על בני עקיבא...צחי קנטור

מי בכלל חושב על להשפיע על בני עקיבא... אני דיברתי על רצון להגיע באופן מדורג מלהשפיע בתנועת נוער עד להשפיע על כלל ישראל...

וחוץ מזה, חלילה לי מלהסכים על "קנאת תנועות - תרבה מצוות". אני גורס: תרבה מחלוקות מיותרות (שאינן לשם שמיים ומפלגות את העם באופן נוסף ובהחלט מיותר)... אני חושב שאריאל קיימת לא להתחרות ח"ו באחינו היקרים והאהובים חברי תנועת בני עקיבא, אלא לספק לחלק מהאנשים את מה שהם לא מצאו בבני עקיבא. אני מצפה ומקווה לאיחוד התנועות בהקדם האפשרי ובעגלא ובזמן קריב... (כמובן כשכל התנאים שהאריאלניקים מחפשים בסניף יתגשמו גם שם...)

קיומה של אריאל.123

אתה בעצמך מסכים שיש צורך הכרחי בקיומה של תנועת אריאל, אז איך זה שגרסתך היא: "תרבה מחלוקות מיותרות"?...

בצ"ל אריאל!

יש בהחלט הכרחצחי קנטור

אבל אריאל מיועדת למי שבנ"ע לא מתאימה לו... לדעתי זו טעות לומר שאם יש שתי תנועות צריכה להיות קנאה ביניהם. ההשוואה לשני סופרים שיש קנאה ביניהם - אני לא יודע... אם יש קנאה בין סופרים אז כל אחד מהם צריך להשתדל יותר שתלמידיו יתפתחו רוחנית... אבל אם יש קנאה בין תנועות, הרי יש סטיגמה שאומרת שלאריאל הולכים ממילא כל הדוסים, אז קנאה בין תנועות תגרום לא לעלייה רוחנית בין שתי התנועות אלא להיפך: בבנ"ע יחושו ריחוק מדרכם של ה"דוסים" האריאלניקים, יחליטו שמאחר והאריאלניקים האלה מתחרינו איננו רוצים ל"הידמות" להם (יענו יש לנו מונופול על המצוות וה"דתיוּת", שטויות במיץ...), וממילא ידבקו יותר בדברים ש"מייחדים" אותם לעומתנו ( האי -הפרדה...)... והאריאלניקים יהיו מתנשאים ביחס לבנ"ע-ים וממילא פחות ישאפו לאחד את העם ("איתם נתאחד???"),

נמצא שהקנאה התנועתית תהיה בעוכרינו משתי סיבות:

1) היא תפגע בסיכוי שיצמחו סניפים נפרדים בבני עקיבא, ותסייע להתפתחות אידאולוגיית "חברה מעורבת - לכתחילה".
 2) היא תגרום לפילוג מיותר ופגיעה באחדות הציבור וכלל ישראל...

העיקר מדבריי, זה שיש תנועה נוספת זה לא מחייב קנאה בין תנועתית...

כן, אבל אם ראש הישיבה התיכונית שלך...דורותי

יסתגר כל היום בבית אז הוא לא ישפיע על אף אחד!

ואז מה זה נותן לנו שהוא גדול בתורה?? איך הוא מועיל גם לאחרים??

כמובן שהדגשתי שישנה חשיבות גדולה יותר להעלת העצמי במקביל (אני לא חושבת שאלו דברים סותרים כ"כ. אולי זה יוריד במעט את הרמה...אבל זה שווה את זה!)

דבר שני: אני חושבת שמי שיכול ורוצה שיכנס לאריאל, ומי שיכול ורוצה שיכנס לבנ"ע כמובן שהיה עדיף אם מלכתחילה היתה רק תנועת אריאל...אבל מאחר שיש גם את בנ"ע אז צריך שאנשים יועילו גם להם (אני מדגישה להיות בבנ"ע בתור מדריך ולא בתור חניך!)

אחרי שאדם מתמלא בגמרא ופוסקיםדרדקי

הוא יוצא לדרוש, הוא יוצא להשפיע,

ברור הדבר שיוצאים להשפיע, השאלה היא מתי ואחרי מה? הרב אבינר משפיע, נכון? אם היה כל היום עוסק בלהשפיע בלי ללמוד בכלל בסופו של דבר ההי משפיע פחות

אני לא מבינה בזה יותר מידי...אבל-דורותי

אין מצב ללמוד גמרא ולהיות שותף בסניף??

כאילו, כמה שאדם יכול להיות צדיק, אני לא מאמינה שהוא מהבוקר עד הערב רק יושב ולומד חוץ מהפסקות אוכל (אולי חוץ מיחידי סגולה...אבל לא כולם כאלה...)

אז פשוט במקום לראות טלוויזיה שיפעלו קצת בשביל הסניף...<ב> (123, זה באמת שימושי..)

הפסקות אוכל.123

אני מכיר כאלה שגם בהפסקות אוכל לומדים...(ויש גם אחד בישיבה הגבוהה בבת-ים שהוא נשוי, והוא ישן בלילה רק איזה 3 שעות, והוא מתמיד רציני ביותר...).

בצ"ל אריאל!

ככל שזכור לי...דורותי
דרדקי כתב כאן שהרב שלו אמר לו שזה לא בסדר ללמוד תוך כדי אכילה...הוא כתב "כשאוכלים- אוכלים"!
לימוד בזמן אכילה.123אחרונה

יש באמת שיטה רצינית כזאת שע"מ שהאדם יהיה מסודר(גם במחשבתו), וכשהוא עסוק במשהו אז שהוא כל כולו יהיה באותו דבר ולא יערבב את התחומים.

אך רבים הם ספרי המוסר, שכאשר הם עוסקים במוסר על ניצול זמן ללימוד תורה, הם ממליצים ללמוד גם בזמן אכילה.

בצ"ל אריאל!

למה אנחנו שואפים?!אור

סדר העדיפויות שלנו צריך להיות ע"פ מה שאנחנו שואפים, האם אנחנו שואפים לפעול מבפנים על קבוצה קטנה שמנסיון של התנועה בני עקיבא כלל לא רוצים אותנו או להשפיע מבחוץ ובגדול להגיע לנוער שלא הולך לבני עקיבא וכדו' ואז כבר ראינו שמאז הקמת התנועה גם יותר נוער פועל במסגרת של הדרישות שאנחנו דורשים מעצמנו שהן ברוך ה' גבוהות, וגם בני עקיבא הושפעו ומאז שהוקמה התנועה יותר ויותר סניפי בני עקיבא נהיים נפרדים ומתחילים לדרוש מעצמם יותר. אני חס וחלילה לא מזלזלת בבני עקיבא הם עושים עבודה נפלאה במקומות שבהם צריכים אותם אבל עדיין אני חושבת שהם פיספסו משו בישובים וכדו'.  

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך