טיפים למחליפה3015

בע"ה מנסה להשתלב במערכת על ידי החלפות על בסיס יומי.

בבקשה אשמח לעצות וכללים ראשוניים:

איך כדאי להציג את עצמי? איך לזכור את שמות הילדים בקלות? 

בעיקר- איך ליצור משמעת בכיתה, שלא יכפכפו אותי כי אני ממלאת מקום אבל שכן תהיה אוירה נעימה.

כל טיפ שנראה לכם מתאים לסיטואציה..

מדובר על ילדי גנים ויסודי.

חצי חיוך

בשביל לזכור שמות:אנונימי (2)
ילדים אוהבים את זה, ובנות במיוחד-לתת להם לכתוב את השם על דף (ואיך לא, לקשט!), לקפל אותו לשניים ולהציב על השולחן.
אפשר להביא תגים, לכתוב את השמות ולחבר לחולצה.בלדרית

או לכתוב על מדבקה ולהדביק.

בנוגע לאווירה, תענייני אותם- זה המתכון הכי טוב לשקט.

תנסי לא לחייך יותר מדי, להיות קשוחה והחלטית.

אל תתני להם לעבוד עלייך בנוגע לאיך סדר היום שלהם עם הגננת הקבועה/ מורה. תתקשרי ובררי מראש.

תכיני לך סדר יום מדוייק, הלעדיו מתפזרים ויש בלאגן.

והכי חשוב לקבל הכל בנחת ולא נורא אם משתובבים. מגיע לילדים איוורור לפעמים.

תכנסי קשוחה ואחרי שיבינו שאין משחקים איתך תהיי נחמדהפה לקצת

אם עושים את זה הפוך זה פחות מצליח בד"כ

לגבי השמות- לי לוקח לפחות שבוע לזכור שמות כך שאני לא מנסה

ואת אלה שאת צריכה לקרוא להם הרבה את בטוח תזכרי מהרגע הראשון (:

כמה רעיונות...ציוני דרך
דבר ראשון כדאי לפתוח את השיעור מול הילדים עם 2-3 כללים בסיסיים שחשובים לך (לדג', לא מסתובבים בכיתה ללא רשות, לא מדברים ללא הצבעה וכו') אל תקחי שום כלל כמובן מאליו שמתקיים בכיתה!
דבר שני, כדאי שתמצאי לעצמך איזושהי אסטרטגיית התנהלות מול הילדים בנושא עידוד התנהגות טובה. לדג', אם זה בכיתות הנמוכות לצייר בפינת הלוח חייכן גדול ולומר לילדים שאת הולכת לרשום מתחתיו את שמות הילדים שמתנהגים לפי הכללים במהלך השיעור (זאת גם הזדמנות להכיר את שמות הילדים!) כדי לתת להם הפתעה בסוף השיעור. אבל תדעי שצריך להשתמש בכלי הזה בחכמה כדי לא לקלקל את האפקט שלו!!!
לא יודע אם זה טיפ אבל כדאי לדעת..א א
א- ההכנה שמישהו אמר לי מראש זה שלא לשפוט על פי חודש. אולי על פי שנה. ההתחלה בהוראה ממש קשה. לא מצופה שהחודשיים הראשונים ילכו לך בכיף ובקלות. במיוחד כשאת מחליפה.
ב- מישהו אמר לי בתחילת הדרך " אם אתה לא רוצה להיות מורה אז תתחיל כמורה מחליף..". גם אם את מתחילה כך תדעי שזה הרבה יותר קשה ולא בטוח מייצג.

ג- את מלכת הכיתה. את קובעת מה שיקרה. את חייבת לבוא עם הגישה הזו- לטובת הילדי הקשבה אליהם אבל את קובעת את הכללים בלי גמגום ויקח זמן ליצור משמעת. עקביות.
ג- ילדים יכולים להתחיל דף חדש כל הזמן. זה לוקח אולי יומיים שלושה. כלומר גם אם עשית טעות עם הילדים (הענשת יותר מידי, לא הבאת להם הפסקה או אכזבת ילד) כמה ימים שאת משנה מדיניות זה ישתנה (אלא שיש ילדים שהם מקשים בלי קשר אליך וזה כבר דיבור עם המחנכת ועדיין את מחליטה אילו התנהגויות את מכילה אילו לא- בהתאם לילד וליכולות שלך).

זה בגדול. אני גם מתחיל אז קחי הכל בערבון מוגבל..
בהצלחה.
לזכור שמות-בתאל1

לעשות לעצמך בקריאת שמות דף עם תרשים של הכיתה ואת רושמת את השמות של הילדים לפי סדר הישיבה שלהם... מדי פעם את מציצה בדף לראות מה השמות..

תהיי קשוחה כי תלמידים מנצלים מורים חד פעמיים...

לדעת מה את רוצה להעביר לילטובהאחרונה
אישית עוזר. אפילו לתכנן באותו יום בבוקר שאת באה לגן לראות מה יש שם ואפשר גם להתייעץ עם הסייעת או הגננת שאת מחליפה. איזה ספר / ידע את רוצה להקנות. איזו יצירה. ב. תחרות בין קבוצות (ורושמת נקודות או לבבות ניתן גם להוריד לפי ההתנהגות) ג. ספורט (שחרור) מידי פעם. ד. הפתעה למי שמתנהג יפה או לקבוצה המנצחת. (בעיקר בבי"ס) ה. לדעת משחקי חברה במיוחד בגנים - גמד ביער, משחק התנועות, כיסאות מוזיקליים ועוד... ב"הצלחה רבה!
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך