האם זה קל ללמוד לנגן במפוחית?
מישהו אמר לי שמי שכבר מנגן במשהו, זה ממש קל...
האם זה קל ללמוד לנגן במפוחית?
מישהו אמר לי שמי שכבר מנגן במשהו, זה ממש קל...
וזה קל.
לי זה היה קל, לימדתי את עצמי.
צריך בעיקר לדעת איפה נמצא כל תו ולדייק בנשיפות.
איך יודעים איפה כל תו?
ומה זה אומר לדייק בנשיפות?
פשוט שמעתי איפה דו וכן הלאה, נראל שאמור להיות כתוב, בד"כ דו הוא או בחור מס' 4 או 5 וזה ממשיך משם.
את יודעת שצריך גם לנשוף וגם לשאוף?
לדייק זה אומר שלנשוף/לשאוף רק לחור שצריך כדי שיהיה תו אחד ולא שניים ויותר ביחד.
בסיעתא דשמיא!
ולגבי החורים יש לי דף כזה שאומר מה כל חור ואני כבר זוכרת בעל פה.
אם את רוצה תגידי לי איזה מפוחית יש לך ואני אשלח לך.
נשיפה פנימה והחוצה זה מרווח של חצי טון בין אחד לשני. (אם נושפים כל הזמן החוצה זה טון אחד בין אחד לשני)
הבאסה הרצינית זה שאין במולים ודיאזים...
למדתי לנגן ברמה טובה תוך 3 ימים של חפירות אינסופיות
זה כל הכיף המפוחית, שזה קטן אבל יש את כל הצלילים
אבל זה די קל בכללי. גם לא חסרים תווים שמתאימים למפוחיות בלי
אין במולים ודיאזים במפוחיות קטנות (כמו שלי) אבל במפוחיות גדולות יש. (זה טיפה יותר מסובך לעשות את זה לפי מה שראיתי)
ובקשר לטונים שכתבתי למעלה- הרווח בין נשיפה לנשיפה (במפוחית קטנה) הוא טון והחוצה 2 טונים
כמה עולה? מה שווה לקנות?
את שלי לא קניתי אז אין לי מושג
אבל נראה לי בין 60-250 (תלוי בסוג של המפוחית) זה סבבה.
לדעתי יותר שווה לקנות כרומטית (כלומר, עם במולים ודיאזים).
אם המפוחית זולה- כנראה שהאוקטבה שלה מצומצמת...מפוחית זה כלי זול...מפוחית ברמה טובה יכולה לעלות 250-300 בכל מקום, (ברמה טובה...)
בסיעתא דשמיא!
לי יש כרומטית של הונר והיא עולה בסיבובות ה600 ש"ח. אבל היא ממש טובה
וואו.
זה גם מה שיש לי~ טוב לדעת שזה כזה שווה...
אני רוצה מפוחית זולה ואז אם יהיה טוב אני יקנה אחת יקרה.
זה טוב?http://www.samet-music.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=90837&FragmentId=413373או שהיא לא שווה כלום?
טובה מאוד, בלי במולים ודיאזים (10 חורים)
אני רוצה בשביל מפוחית דיאטונית...
בד"כ מתחיל דו בחור 4
אני לומדת לבד מחוברת
סתם מיששהיאבל יש לי שאלה-
דיאזים עושים כשלוחצים על הכפתור, נכון?
אז איך עושים במולים?
בשניהם זה מתיחס לצליל שבאמצע בין שני צלילים אחרים בסולם הרגיל.
ההבדל הוא רק בכיוון
כלומר דיאז-זה להעלות את הצליל בחצי טון
ובמול זה להוריד בחצי טון.
ככה שלה דיאז וסי במול-זה בדיוק אותו צליל שמשום מה רגילים יותר לקרוא לו סי במול.
לעשות דו דיאז
הדברים החשובים:
1. לא לנגן על שני חורים בו זמנית, נגינת לשון/שפתיים.
2. לדעת להכיר את הצלילים, כי בנגינה במפוחית יודעים באיזה חור/תו לנגן ע"פ השמיעה.
קיצר, במפוחית יחסית קל ללמוד, חשובה הסבלנות (שוב, ככל כלי נגינה), בהצלחה 
מה ההבדל בין מפוחית דיאטונית למפוחית מינורית?
ואיפה אתם קונים מפוחיות באזור ירושלים?
בס"ד
ולגבי הסוגים אני אבדוק...
אולי ההבדלים בסולמות.
וקונים בעיקר בכלי זמר, אחלה חנות. צריך לבדוק סניפים.
שבמפוחית מינורית יש רק סולם מינורי ובדיאטונית בעיקרון יש רק סולם מאז'ורי
מה עדיף? שתי מפוחיות מינורית ודיאטונית או מפוחית כרומטית? מה היתרונות ומה החסרונות?
אבל זה תלוי בצורך...
אני ממש אוהב דיאטונית, דווקא כרומטית אני לא ממש מחבב. אבל בעיקרון, כרומטית זה יותר קל, ועם שלוש אוקטבות מלאות (בדיאטונית קשה להוריד חצי טון ושתי אוקטבות הן חלקיות).
במינורית לא התנסיתי. בהצלחה ממש!! 
האם אפשר לשטוף מפוחית במים?
אני די בטוחה שעדיף שלא, זה כנראה לא יהרוס אותה, אבל כדי להוציא מתוכה את כל המים...![]()
מים פנימה אז זה בסדר.....
רצוי שלא, אם את רוצה לנקות אז אפשר עם איזה משו לח.
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.