בס"ד
ניסיתי לתאר לעצמי את הנסיון להתחיל אם בחורה כזו{במחשבה שלי}
זה דיי שאני מתחיל לדר ואומר שאני מתחרט על כך שרציתי לשאול תוך כדי ואז שואל כדי להביר מה רציתי לשאול
בכל אופן בנוגע להזדעזעות לא בהכרח, שוב האופי שלי שקט וצנוע ולא יאפשר לי לפנות.
אבל אם אנסה להיות מישהו אחר לרגע אז הייתי יכול לפנות בצורה מסיומת, ואתן דוגמא לדרך ותגידי לי את האם זה היה יכול להתקבל.
בכותל.
1.באופן כללי אחד מהדרכים יותר הכדאת לפנות בכל מצב זה על ידי פתק.{יותר קל וגם קצת יותר צנוע.}
2. "{שבת} שלום, סליחה שאני פונה אליך ככה פשוט כשאני מגיע לכותל הלב שלי יוצא, כל הרגש והעוצמה, אני מניח שאת יודעת למה אני מתכוון, ובתוך כל הרגש עלתה לי מחשבה לשאול אותך קצת כדי לברר האם יתאים שנפגש?"
{או שאולי אוכל להציע חבר{בשבת זה קצת יותר קשה גם בגלל ששבת ואין טלפון וקשה לצור את הבירורים האלה אבל בסדר}}
3.בתפילה ברחוב תלוי כמובן בעוד פרטים, למשל היה פעם שראיתי מישהי שהתפללה לכיוון לא נכון, והיה אפשר לשלב להתחיל מהערה ואז לומר קצת על עצם השמחה מהתפילה.{כנ"ל מישהי שבהפסקה של האוטבוס בניסעה בין ירושלים לצפת של להגיד שמצד אחד הרשימה אותי מאד התפילה ומצד שני את השיקול שלא לעכב את האוטבוס.}
אחריב קצת נראה לי שהערה כזו בונה את המקום יותר כי היא אומרות שאתה לא טיפש, או סתם מישהו אלא באמת יש לה חשיבות לתפילה או לאחרים.
4. דומה קצת ל3, עם הבחורה שעזרה באמת בצורה הכי פשוט להגיד כל הכבוד{ישר כח} ואז לשאול בעדינות עם אפשר לברר.
אבל כמו שאמרתי לא נראה לי הייתי מתחיל כי בפועל לא הייתי יכול למצוא כח לזה.
ושוב העניין הוא שלהתחיל לא חייב להפוך אותך לרשע, הרי הסיבה שבגללה קשה לך כי נראה לך שהבחור התחיל מחוסר ביראת שמים, וכמו שאת מסכימה שהוא יכול לראות יראת שמים בבחורה ברחוב, כך הוא גם יכול להציג את הצעתו בצורה שתראה לבחורה יראת שמים שיש בו וזה יתקבל.
אמנם קצת קשה יהיה לקבל את זה, אבל אפשרי.
{ובאמת הזכירו את יעקב אבינו בשירשור וכך מסבירים שיעקב ראה ברחל את הרוחניות שלה, אז אמונם אנחנו לא יכולים לראות כיעקב אבל "ישראל אם לא נביאים בני נביאים"{פסחים{אם אני זוכר נכון את הדף{מה שלא נראה לי} זה פ"ח}} בכל זאת נותר בנו משהו ואפשר לתת לו מקום כלשהו.