ואז גיליתי שזה ממש מורכב, אם בכלל..
מישהו מכיר דרך להכשיר פלחי תירס?צלולה בדעתה
ואז גיליתי שזה ממש מורכב, אם בכלל..
הבנתי שאפשר לאכול אותם עם סכין..dora
יש נקיים מתולעים בהכשר הרב ויאאשריך
עד כמה שזכור לי, הבעיה היא שיש תולעים בתוך הקלח עצמייעל מהדרום
שיוצאות כשנוגסים בו.
איככ :/אביה*
לא סתם תירס זה ירק שגדל בקיץ
לב אמיץ
זקוק למכת חום, עד כמה שאני יודעת.
אין מציאות של תולעת אם אין נזק לקלח ולגרגירים - תולעים מכרסמות סביבן וגורמות נזק.
אם הקלח נראה טרי משני קצותיו, והגרגירים שלמים וטריים, אין תולעת בקלח.
צריך להיזהר גם מטריספסים, כמו שכתבה נפש חיה. לרוב הם נמצאים בעלים שעוטפים את הקלח.
לבישול התירס עם העלים (נותן טעם מעולה) צריך להשרות את העלים במי מלח או מים עם מעט חומץ, לשטוף תחת הזרם ולבדוק (בדיוק כמו שעושים עם הכרישה, הכרתי, של ראש השנה).
ממי שמעת את זה?יעל מהדרום
את מה?לב אמיץ
את מה שכתבת לגבי הקלחיעל מהדרום
האמת שצריך לשאול את השאלה הפוךלב אמיץ
חיפשתי הרבה אתמול ולא מצאתי מקור לזה שיש תולעת שתוקפת את קלח התירס.
גם אני שמעתי על זה. יתכן שזה מזיק חדש שהתגלה? אשמח אם למישהו יש מקור.
לגבי הנזק הנראה לעין שגורמת מציאות של תולעת בגידולים - זו עובדה ביולוגית פשוטה.
אני מנסה לחשוב - לפעמים יש מציאות של תולעים בחלל התפוח או האגס, למרות שמבחוץ הם נראים שלמים, ההבדל בין התפוח והאגס לקלח התירס הוא שאכן יש בהם חלל שכנראה מאפשר קיום של תולעת,
מה שאין כן בקלח התירס הדחוס.
מעניין אם במקרה של הפירות התולעת תוקפת את הפרי בשלב מוקדם ומתפתחת בתוכו.
אם מישהו יכול להסביר, אשמח.
לא נכוןהחיים שוים
עד שלא בדקת שאין תולעים זו לא הוכחה
והשאלה צריכה להיות - האם בדקת 100 קלחי תירס וראית שאת צודקת?
מכירה כאלו שעשו את זה - הרב ויא, הרב אפרתי והבדץ
ולכן אני מקבלת את ההוראות שלהם - עד שלא תבדקי כמותם (עם זכוכית מגדלת )
תולעת בקלח עצמו? בחלק שעליו צומחים הגרגירים?לב אמיץ
על מציאות של טריספסים (חרקים) בעיקר בעלים, וגם בין הגרגירים לפעמים, אין חולק.
ובכל זאת יש דרך לברור ולאכול, כמו שכתוב באתר של כושרות שאריק מהדרום הביא קישור שלהם כאן.
מה שאני כתבתי, ועל זה יעל שאלה, זה על תולעת שכביכול נמצאת בתוך החלק הקשה שבלב הקלח, מתפתחת שם ומכרסמת את הדרך החוצה, באופן שאי אפשר לראות אותה עד שהנזק גלוי לעין מבחוץ.
אם היתה מציאות של תולעת כזאת, קשה היה להתיר לבשל תירס בכלל.
ממש מצחיקהתתתתתתתתת
את זו שאומרת ההיפך ואז המציאות לא מסתדרת לך.
נא לכתוב בנעימות ולשמור על אוירה טובה בפורום.ט'
אני מציעהלב אמיץ
שתשאל את הרב שלך.
שאל אותו אם יש הבדל בין "מה הקשר? במקרה הנל מדובר שלא ידוע על חרקים אחרים חוץ מאלו שראו שנכנסו והוצאו".
לבין "מה הקשר לתירס שהוא בחזקת נגוע בעשרות חרקים? " כשאלתך.
שאל אותו מה ההבדל בין לבשל קלח תירס שנשטף והוכן לבישול ואח"כ כשבררו את הגרגירים נמצאו בו חרקים, לבין לבשל קלח תירס שכביכול רוחשות בו תולעים שלא ידוע לנו על מציאותן או גודלן.
הרב יעשה לך סדר בדברים.
לא הבנתי את השאלהתתתתתתתתת
אנחנו הולכים לפי מרן הרב עובדיה יוסף.לב אמיץ
הבאתי בתגובה קודמת שלי מה פוסק בנו, הראשל"צ הרב יצחק יוסף, שמתאר למעשה שאצלם בבית התירו לבשל תירס, ואפילו לאכול ישירות מהקלח, בלי לברור בנפרד את הגרגירים, רק להסתכל היטב בקלח תוך כדי אכילה, ולהוציא מה שנראה שחור.
כאן: http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3103607&forum_id=771
אנחנו מחמירים על זה ונוהגים כמו שמציעים לנהוג בכושרות (ראה תגובה של אריק מהדרום כאן למעלה) דהיינו, לחתוך את הגרגירים אחרי הבישול ולברור אותם.
אתה יכול להבין מזה שמבחינת ההלכה, אין הבדל בין חרק מבחוץ שנופל לתוך הסיר של הבישול, לבין חרק, קטן כמו התריספס שמצוי בתירס, ומתבשל בתוכו.
כמו שהסברתי והעתקתי את הסעיף הזה:
הרב יגאל הדאיה
דיני חרקים במזון
פרק ד - ביטול חרקים ברוב ובשישים
1. דין "בריה"
העתקתי את הסעיף הרלוונטי:
ז. טעם היוצא מן החרקים - לא חל עליו דין "בריה" ובטל בשישים. לפיכך, תבשיל שהיו בו חרקים והוצאו ממנו כולם – (כגון שראה שנפל לתוכו זבוב, והוציא את הזבוב) מותר באכילה[14]. ובמקום הפסד מרובה יש להתיר את התבשיל אף אם אין בו שישים, כל שהאוכל רב יותר מן החרקים שהוצאו ממנו[15].
הרי גם הרב עובדיה יוסף, גם כושרות, ואני יודעת שגם הרב מאזוז פוסק כך - לשטוף, לבשל, ולעקור כמה שורות מהקלח כדי לברור - הפתרון ההלכתי שהם מציעים הוא לברור אחרי הבישול. כלומר אפשר לבשל תירס, על אף שיתכן שהוא בחזקת נגוע בחרקים.
עכשיו נשארת השאלה אם, חוץ מהתריספסים הקטנים, שהטעם שלהם בטל בשישים אחרי שבוררים את התירס ומוציאים אותם, האם תיתכן מציאות של תולעת גדולה שמכרסמת בתוך הקלח עצמו?
תולעת עלומה ונסתרת שנמצאת בפנים ואי אפשר לזהות את חור הכניסה שלה(לפי הנזק שהיא עושה לתירס)?
יכול להיות שהקלח מבחוץ יראה טרי ושלם לגמרי, ובכל זאת בפנים מכרסמת תולעת גדולה?
כי אם יש דבר כזה, הטעם של התולעים מן הסתם לא בטל בשישים, וממילא לא ניתן מבחינה הלכתית לבשל את התירס בכלל.
והבאתי קישור כאן למטה לגבי נגיעות בתפוחים של הרב ויא.
בקישור הרב מראה איך לגבי כל מזיק שנמצא בתוך חלל התפוח, אפשר לזהות את חור הכניסה שלו. כלומר אין מציאות כזאת של תולעת שגדלה בתוך הפרי או הירק בלי שאפשר לזהות את הנזק מבחוץ.
מה שאומר שאפשר לעיין בקלח לפני הבישול, לבדוק אם אין סימן לכניסה של תולעת פנימה, ואם הקלח נראה שלם וטוב, אפשר לבשל ואחר כך להתמודד עם התריפסים, החרקים הקטנים, על ידי ברירה.
אם אני לא טועההחיים שוים
הרב ויא אומר שבתפוח , למשל , תמיד יהיה סימן חיצוני
לעומת אפרסק שיכול להיות שלם מבחוץ אבל בפנים תהיה תולעת.
לא יודעת לגבי תירס .
מענין מה שאת מציינת.לב אמיץ
העניין בתפוח, לענ"ד, זה בגלל שאין לתולעת מקום לרחשצקון לחש
ככה שאם אין סימן חיצוני, ויש תולעת, אין איסור
אתה מתכווןלב אמיץ
אין איסור לאכול בלי לחתוך קודם?
לא ידעתי את זה.
זה רק בהנחה שאין סימני יציאה, אפשר לראות פה תחת ד. רחישהצקון לחשאחרונה
https://www.toraland.org.il/מאמרים/כשרות-המזון/חרקים-במזון/דין-ביצי-חרקים/
זאת מחלוקת בראשונים שהשו"ע הכריע כמי שמתיר
אפשר לשאול בכושרות..מאמינה שיש מקור מוסמךיעל מהדרום
באתר שלהם אין התייחסות לתולעת בקלח.לב אמיץ
הם מתמודדים הלכתית עם הטריספסים.
משערת שאם היה מידע כזה, היו לו השלכות הלכתיות.
אני אשתדל לברר בלי נדר..מאמינה שיש לזה מקור מוסמךיעל מהדרום
בינתיים מצאתי לגבי תפוחיםלב אמיץ
מסתבר שגם בתפוחים, תמיד יש מזיק שתוקף את הפרי מבחוץ, ותמיד אפשר למצוא את הפתח ממנו נכנס המזיק אל הפרי:
נקיים מחרקיםהחיים שוים
עדיין יש?אוריתושלה
ראיתי את זה פעם ומאז לא ראיתי
אז ככה:שמן פשתן
א. קונים מראש בחנות עם כשרות.
ב.התולעים מגיעות מפנים הקלח, ולכן- לאחר הבישול מסירים מהקלח עת הגרגירים עם סכין, ובודקים את הקלח לראות שהוא נראה טוב ולא מתולע או מחורר.
זה הכל.
בתאבון 
עושים בדיקת מדגם בשלושה גרגרים שעוקרים ובודקים שאין טריפסיםנפש חיה.
איך נראים הטריפסים הנ"ל?ירושלמית טרייה
מעולם לא שמעתי על תולעים בתוך הקלח. מתארת לעצמי שזה נראה נגוע וממילא לא קונים כזה..
מישהו ראה פעם קלח נגוע ויכול לשתף?
שמעתי רק על מזיקים בין הגרעינים, וגם את זה אני מניחה שרואים, שהם לא ממש מתחת אלא ביניהם. אשמח להבין יותר.
שחורים אפורים .... להבא עדיף לא חקנות קלחים מהסיבה הזונפש חיה.
הנגועים ביותר
לכן
1. גרגרים
2. חקנות ממקום מפוקח שכתוב על האריזה.
מעולם לא ראיתי קלח נגוע.לב אמיץ
והאמת שמעולם גם לא ראיתי טריספסים בין הגרגירים (בתירס הם שחורים, דקיקים ומעט מאורכים - משהו כמו 1-2 מ"מ).
שוטפים את הקלחים בזרם מים, אם רוצים להוסיף את העלים, צריך לברור אותם כמו שכתבתי כאן, ואחרי הבישול מסירים את הגרגירים בסכין ואוכלים.
אפשר גם להסתכל במי הבישול ולבדוק שהם נקיים מחרקים.
מבחינה הלכתית הטריספסים כל כך מזעריים שהם בטלים בשישים אחרי שטיפה וברירה.
חרקים שלמים אינם בטלים בשישים..ירושלמית טרייה
בשיטה הזאת אפשר היה להתיר את כל הנגיעות כמעט.
הבעיה היא שדבר שלם אינו בטל. כמו שיש שאלה על ברכה אחרונה אם אכלת ענב אחד, הרי זה לא שיעור אבל בגלל שזה שלם זאת שאלה.
אבל אישית גם אני לא ראיתי נגיעות, כשקונים מסתכלים היטב אם אין נקודה חשודה בשום מקום ולא קונים אם נראה לא מושלם. ככה אני עושה. אמנם אלה אריזות סגורות אבל אפשר לראות בערך, ובבית להסתכל יותר טוב. מה שכן, אני מקלפת את העלים ומסירה את החוטים ואז מסתכלת טוב לפני הבישול.
בבישול תירסלב אמיץ
מוציאים את החרק השלם אם נמצא בסיר, ומרגע זה גם אם נתן טעם, הטעם בטל בשישים.
הינה מצאתי כאןלב אמיץ
הרב יגאל הדאיה
דיני חרקים במזון
פרק ד - ביטול חרקים ברוב ובשישים
1. דין "בריה"
העתקתי את הסעיף הרלוונטי:
ז. טעם היוצא מן החרקים - לא חל עליו דין "בריה" ובטל בשישים. לפיכך, תבשיל שהיו בו חרקים והוצאו ממנו כולם – (כגון שראה שנפל לתוכו זבוב, והוציא את הזבוב) מותר באכילה[14]. ובמקום הפסד מרובה יש להתיר את התבשיל אף אם אין בו שישים, כל שהאוכל רב יותר מן החרקים שהוצאו ממנו[15].
חשבתי שדיברת על החרק, לא על הטעם, סליחהירושלמית טרייה
לב אמיץ
איך בעלי אומר - פעם המציאות של חרקים ותולעים היתה מציאות יומיומית.
את חושבת שזרקו לפח ורצו לסופר לקנות חדש?
לא. התמודדו עם זה.
נדמה לי אבל שהעניין בתירס זה שהטריפסיםחילזון 123
מתחבאים בעצם גם בין הגרגרים. שהם די דבוקים אחד לשני.
אז אם את אח"כ נוגסת בקלח השלם הטריפס יכול להיות שם עדיין.
אז יש כמה שיטות בזהלב אמיץ
(וגם אני כתבתי ככה כאן למעלה).
אחת - לחתוך בסכין את כל הגרגירים מהקלח אחרי הבישול, לברור ולאכול.
השניה - לחתוך מדגם של כמה גרגירים פה ושם מהקלח.
וראיתי עכשיו שיטה שלישית - להבהב את התירס מעל להבה, ואז בטוח התריספסים יוצאים מהקלח וכמובן נופלים את האש..
וראיתי שהראשון לציון, הרב יצחק יוסף, מתיר גם בלי לבדוק בין הגרגירים.
מה הקשר?תתתתתתתתת
מה הקשר לתירס שהוא בחזקת נגוע בעשרות חרקים?
תני לרבנים לפסוק הלכה בבקשה
בעכס, לא ידעתי שיש בעיה בתירסצקון לחש
מזל שאני לא אוהב שזה נתקע בשיניים ![]()
לא מאמינה לך.נפש חיה.
לא מאמינה לי שמה?צקון לחש
שתחא יודע שצירס הוא בעייצי .....נפש חיה.
אני משתדל לא לשקר
צקון לחש
לא מתעסק בהלכות של אוכל שאני לא אוכל
...
נו שויןנפש חיה.
אני גם לא ידעתי עד לפני כמה זמןעיניים תכולות
https://youtu.be/I6JPSJqx9Tgמיכאל סעדה
אקישור צריך להיו תבגוף ההודעה..... ככה יראו אותו טוב.נפש חיה.
*הקישורצקון לחש
הייתי חייב ![]()
נו נו
.נפש חיה.
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמראחרונה
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

