אז מעכשיו על כל שרשור שוביניסטי נפתח שרשור פמיניסטיריעות.
אתן מצטרפות אליי?
@שלולית @Slow motion
והיום נסביר את המושג דיכוי פנימי.
דיכוי פנימי הוא מה שקורה כאשר אדם מדכא את עצמו, בעקבות מה שאחרים אומרים לו.
כמו למשל במקרה שלנו, לאורך השנים הגברים (שלא באשמתם) דיכאו את הנשים, גרמו להן להיות מכונסות יותר, מדוכאות יותר, חלשות יותר.
והנה אי אז לפני כמה שנים קמו להן כמה נשים ואמרו: לא עוד. ואז התחיל גל של העצמה נשית וכו וכו.
אממה? יש גם התנגדות. מצד מי? גברים חלשי רופי שמפחדים לאבד את המקום שלהם, ונשים, שעברו תהליך של דיכוי פנימי.
הן אולי מפחדות לאבד את הרומנטיקה, הן וודאי מפחדות מהגברים, סטיגמות על זה שפמינסטיות הן מכוערות תמיד.
אני לא אומרת שכל המתנגדות לפמיניזם עברו דיכוי פנימי, אבל וודאי שהרוב כן.
איך מתקנים את זה?
כאן נכנסים ערבי ההעצמה הנשית שלי. (כמובן שיש עוד דרכים, אני רק מציעה עזרה).
אם את מרגישה מדוכאת, חלשה, שוביניסטית ורוצה לשנות את זה, ערבי העצמה נשית הם בשבילך. הם באים בכל מיני צורות. אפשר סתם לקשקש על דפים ולהחליט שזה ערב כזה, ואפשר גם לטפח את הצד הנשי שלנו, תוך כדי שימת דגש על כך שזה לא התחום היחיד שאנחנו טובות בו.
לי, להציף עוזר. בכנות, לפעמים אני ממש שוביניסטית. ממש. ואז אני מציפה והכול נרגע.
אז כל אחת יכולה למצוא מה עוזר לה.
וזהו.
למשלSlow motion

אישה שבטוחה שהיא תנהג גרוע ומפחדת לנהוג בגלל מה שהחברה משדרת לה, אישה שמטיפה לנשים אחרות להיות עקרות בית ולא לעסוק במקצועות "גבריים" או להתפתח מבחינה מקצועית או אישית, כי הן נשים.

(עקרות בית הן דבר מדהים, ואישה שלא רוצה להתקדם בקריירה שלה כי היא חושבת שזה יפגע בבית שלה היא מדהימה. אני לרגע לא אומרת שלא. אבל הבחירה נתונה בידי כל אישה לעצמה. ויש המון נשים שעוסקות במקצועות מגוונים ומפתחות קריירות מרשימות, וזה גם נפלא. וברור שההתנהלות שלהן שונה מאשר התנהלותה של מורה בבית ספר יסודי, אבל זה לא אומר שזה פוגע בביתן או שהן פחות מדהימות).

בדיוקריעות.
(ערכתי)ריעות.
את חכמהחלילית אלט
תודה על זה
תודה לךריעות.
ריעותיי!!!! מחזק את ידייך!! לוחמת!.שולם עלייכם
ממליץ לך להחליף פסיכולוגיתיוני
נראה שה'פסיכולוגית' שלך היא לא יותר ממסיונרית שוטפת מוח.

דיכוי הדיכוי. אין דרך להסביר את זה חוץ מבעלת מקצוע שמועלת בתפקידה ובמקום לעזור לך פוגעת בך, מקריבה אותך לטובת המלחמה הפמניסטית.

בדיוק כמו אותם נערים מבולבלים שמכריחים אותם לחשוב שהם הומואים ודוחקים בהם לצאת מהארון רק בשביל המלחמה של הזהות המינית ולאף אחד לא אכפת מה התיסבוכים שהם יאכלו במהלך חייהם וכמה החיים שלהם יהרסו, העיקר המלחמה.

ממה שאת מתארת, באמת באמת שאני ממליץ לך לבדוק את זה, בדיוק כמו מורה נהיגה שגורם לתלמיד לעשות עוד ועוד שיעורים במקום לשלוח אותו לטסט, רק בשביל להרוויח עוד כסף, הייתי ממליץ לו ללכת לשיעור אצל מורה אחר, בעיר אחרת, לבדוק מה חוות דעתו על הנהיגה שלו ומה יש לו לומר על המורה שגורר איתו כבר שיעור 40..
תלכי, תבדקי, התיאורים שלך לא נשמעים טוב...
או שאתה טועה, וצריך ללחום.ריעות.
כמו שתילחם במחבלים.
מאחל לך רק בריאות ושלווהיוני
אני נגד פמינזםמישהי=)
לדעתי אישה לא צריכה לשאוף להיות כמו גבר
כי זה מההתחלה מציב אותה בעמדת קיפוח.
בעיני אישה זה הדבר הכי חזק בעולם
יש לנשים תעצומות נפש שאין דבר כזה
חוץ מזה שכל המשך העולם עומד על
כתפי האישה ואין לזה ערך שאפשר לאמוד אותו
אם אישה תדע את מקומה
היא לא תשאף להיות כמו

אבל כן. גברים שהם חושבים שלנשים אין כוח
אני מניחה שחסר להם משהו בהשכלה
ובבגרות..
אני לא שואפת להיות כמו גברריעות.
אני שואפת לקבל את אותן הזכויות ואת אותה רמת מעמד
ציף

ראיתי את מה ש@ריעות. כתבה בלילה והלכתי לישון עם זה בראש, בבוקר עבר לי בראש מלים דומות למה שאת כתבת.

פמינסטים הביאו הרבה רע לעולם. השובניסטים גם.

רק הערה קטנהrakonto

(אני בעצמי פמיניסט מהותני, אז לא לחשוב שאני בצד השני של המתרס)

את צודקת בהרבה מהדברים שלך, אבל צריך תמיד לזכור שאישה היא אישה ואין לה שאיפה להיות גבר.

לדוגמא, פקודת השילוב הראוי שנמצאת בדיון בימים אלה היא הגזמה.

כל המחקרים מראים שבנות קרביות נפצעות פי 2 יותר מבנים, שהן פוגעות בעצמת הצבא וכו'.

אמנם נכון, צריך לתת שוויון הזדמנויות, אבל לא שוויון בכל התחומים.

אנחנו שונים, פיזיולוגית ואפילו מנטלית.

אישה לא צריכה להתבייש בזה שהיא אישה, להפך.

ולהתגאות בזה זה לא לנסות להיות גבר.

בדיוק מה שאמרתי תגובה מעליךריעות.

והיום נסביר עקרון חשוב בטיפול אמיתי יהודישוברת גלים

כאשר אנחנו רוצים להתקדם בחיים ולרפא את עצמנו מכל מה שעבר עלינו (ולא משנה מה. כולל פגיעות מיניות או פגיעות מכל סוג שהוא)

לעולם לא נאשים אחרים בדיכוי הפנימי שלנו.

ומדוע?

כי זה תוקע אותנו. מעמיד במקום. גם שנרגיש שעברנו שלב בעצם זה שהאשמנו אחרים, אנחנו רצים במקום, שזה מקסים בשביל הספורט, אבל לא מעבר לכך.

להאשים מגדר שלם על העולם המדוכא פנימית שלנו כנשים זו טיפשות.

להאשים פוגע ספציפי זה טבעי, זה בריא, זה שלב. והשאיפה שלנו זה להתקדם הלאה מהשלב הזה ולא להתקע שם.

פמינזם זו מסכנות. זה קורבנות. זה כיף להתקרבן. זה כיף להתמסכן.

אישה חזקה אמיתית ויהודיה לוקחת אחריות על העולם הפנימי שלה.

היא תשנה את ההסתכלות. את התובנות המחלישות, היא לאט לאט (ובהכוונה!! כי אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים) תפרק את הכעסים שלה,

תבנה לעצמה עולם פנימי חזק ובטוח ובוטח באלופו של עולם, היא תבנה עצמה כיהודיה, חזקה, נשית, שמחה, חיה ולא מדוכאת, אמהית, אוהבת ונאהבת.

זו נשיות אמיתית.

איך זה סותר את מה שאמרתי?ריעות.
תקראי את הפתיח של מה שכתבתשוברת גלים

הפמניזם טוען כי הגברים דיכאו את הנשים פעם לכן את ואני היום מדוכאות באופן פנימי אלא אם כן נלחם להוכיח אחרת.

אני אומרת שזה שטויות במיץ סלק (כי סלק אני מאוד אוהבת) ואני לא מדוכאת משום גבר שבעולם גם אם הוא פגע בי

אז שובריעות.
דיכוי פנימי הוא מה ש*אדם עושה לעצמו*, רק שהוא לא ממציא את זה מהאוויר. נשים דוכאו לאורך ההסטוריה, ועד לפני כמה שנים לא ידעו איך להתמודד עם זה.

והבהרה. יש סוגי פמיניזם. אל תגידו לי "הפמיניזם אומר" כי עם הרבה פמינסטיות אני לא מסכימה.
אמא שלי לא דוכאה, גם סבתא שלי לא, גם סבתא רבה שלי לא,שוברת גלים

גם סבתא רבה רבה שלי, וכן על זו הדרך.

אני לא יודעת מה זו המסכנות הזו שמציגה את זה שנשים דוכאו, זו פרשנות ותפיסה.

וודאי שיש עיוותים ותפיסות שגויות שמגיעות מתרבויות שהן לא יהודיות

ברגע שיהודי מתנהל לפי רצון השם הוא לא ידכא לא את עצמו לא את אשתו ולא את סבתא שלו

איזה כיף להן.ריעות.
אני דוכאתי, אימא שלי דוכאה, סבתא שלי דוכאה, וסבתא רבה שלי דוכאה.
זו לא מסכנות, אלו עובדות.
נשים תמיד הוצגו כחלשות יותר. גם כיום נשים מקבלות פחות שכר גם אם הן עובדות כמו הגבר.
בתורה כתוב "והוא ימשול בך". את לא מאמינה שאלוהים מקיים מה שהוא אומר?
אממ.. לפי דברייךפסידונית

זה ציווי אלוקי, והפמיניסטיות בעצם פועלת נגדו.

איך את מתמודדת עם זה?

זה לא ציווי, זה עונש.ריעות.
להגיד שלא היה שוביניזם מעולם זה להתכחש.
לפעול בפמיניסטיות זה גם לתקן את החטא.
הפעם הראשונה שאישה החליטה לעשות מה שבא לה, נהיה מוות בעולםחירטוטא דלעילא

איזה אימרה שוביניסטית חמודה המצאתי לי  

לדעתי זה לא כזה נכון.

את בטח בטוחה שכל הבנות פה לא מסכימות איתך הן שוביניסטיות מדוכאות וחסרות תוחלת

לא,ריעות.
אני מאמינה שהן בנות חכמות שעוד לא חוו מה זה להיות לא מדוכאת.
אני ממש לא מדוכאת. במה זה מתבטא לדעתך שאני מדוכאת?חירטוטא דלעילא

לפי הנימוס, מה אומרים-ריעות.
אבא ואימא או אימא ואבא?
נו באמתריעות.
so what?סביון
למה להתעסק בזוטות?
כי זה לא פייר.ריעות.
אימא נותנת חיבוקים לבן מסוים יותר מלבן השני. תגיד לו למה להתעסק בזוטות?
לשון זכר היא לשון ברירת המחדל בעבריתסביון
ולכן גם הגבר יופיע תמיד לפני האישה. למה? כי ככה זה. האם זה אומר משהו? לא. צריך מישהו שיהיה ברירת מחדל כי אנחנו לא הקב"ה שיכול להגיד שמור וזכור בדיבור אחד. נשמע שאת מחפשת את השוביניזם כדי להילחם בו... לא חבל?
העניין הוא שזה כן אומר משהו.ריעות.
ואנשים התחילו להבין את זה. פעם גם אם היה בן אחד ומאה בנות היו אומרים הם. למה זה נראה לך הוגן?
גם היום צריך לומר ככהסביון
שוב, זו העברית. זה לא עניין של דיכוי או משהו, לשון זכר היא ברירת המחדל. זה לא אמור לפגוע באף אחד ולא מסמל רעיונות שוביניסטיים כלשהם.
זה השתנה.ריעות.
זה כן. חשבת למה זו ברירת המחדל? כי הגבר ראשון. ככה זה
זה לא השתנה.סביוןאחרונה

לאף אחד אין סמכות לשנות את העברית.

ולא בכל דבר לשון זכר היא ברירת מחדל (למרות שברוב העברית זה באמת ככה): מספר סתמי הוא בנקבה. אני אמור להיעלב מזה?

מה זה אומר? שצריכים לגעת בך? להשפיל אותך?שוברת גלים

אני לא מבינה על מה את מוציאה את האנרגיות שלך. במקום להתעסק בדברים החשובים בחיים

אולי יש לי יותר אנרגיות משאת חושבת.ריעות.
ומאיפה את מביאה שאני לא מתעסקת בדברים החשובים בחיים.

מתי אמרתי שצריך לגעת בי ולהשפיל אותי?
זה עצוב כל כך לראות את זה מהצדיוני
אני לא ביקשתי ממך לבוא לראותריעות.
לבוא לאישה שמרגישה סבבה עם עצמה ולהגיד לה שהיא מדוכאתסביון
זה קצת לא הוגן...
מה לעשות.ריעות.
אני בטוחה שיש פה כאלו שלא מדוכאות. אפילו יותר ממני. אבל מי שאומרת שמעולם לא היה דיכוי לא עברה את התהליך.
כמו שאמרה לך יפהסביון
@שוברת גלים - הדיכוי היה קיים בכל מיני תרבויות, אבל אצל יהודים שמתנהגים לפי דרך התורה (לשמור מצוות באופן פורמלי זה לא מספיק) - זה לא קורה. ובעל שמתנהג בצורה יהודית, לעולם לא ידכא את אשתו. אבל אם אשתו תהיה פמיניסטית מדי היא תדמיין את הדיכוי גם במקומות שהוא לא קיים, וחבל על הזוגיות שלהם שהיתה יכולה להיות נפלאה.

באופן כללי, לחפש כל הזמן איפה מנסים לדפוק אותך זו לא גישה מומלצת בחיים. זה סתם נותן תחושה רעה תמידית כשאפשר לחיות בשלווה. צריך להיות מודע לזה שיש אנשים רעים כדי לא להידפק מהם, אבל אם מכניסים את זה לתודעה בצורה כזו שמשפיעה על המחשבות והרגשות, זה כבר לא טוב. וזה מה שפמיניזם קלאסי עושה.
אני לא חושבת שהדיכוי נמצא בכל מקום.ריעות.
אני יודעת שישנם המוני אנשים לא שוביניסטיים, גם אם לא פמיניסטיים.
אבל השוביניזם נמצא יותר ממה שחושבים.
ומה לעשות, אנחנו לא חיים בקהילה דתית סגורה. אנחנו עובדים במקומות שמפלים נשים, לדוגמה.
טוב. מקובל.סביון
אבל שוב כמו שאמרתי קודם - אין עניין לחיות בתודעה של מלחמה. נלחמים כשצריך, ולפעמים באמת צריך - אבל זה לא עושה טוב לנפש כשמכניסים את המלחמה עמוק לתוך התודעה. חבל לחיות במלחמה כשאפשר לחיות בנחת.
אני לא מי שקראה לזה מלחמה.ריעות.
נכוןסביון
אבל לצערי את נמצאת עמוק בתוכה בתודעה שלך... אמרת בעצמך שהיית אצל מטפלת פמיניסטית שהכניסה לך את זה.
"הכניסה לי את זה"ריעות.
זכיתי והאירו את עיניי. תמיד פחדתי מגברים. היא רק הסבירה לי למה.
אני לא מוכנה שהילדות שלי (בעז"ה) יפחדו מגברים.
ניצלוש חמור לגבי המשפט השניפסידונית

יש פה המון שרשורים על פחד מגברים ושכאלה

ואני תוהה לפעמים מה הגברים שבינינו חושבים על זה

חושבים על מה?סביון
תחדדי את השאלה כדי שנוכל לנצלש כיאות
<ר>
על האמירות האלהפסידונית

לי זה היה מפריע אם המגדר השני היה מאויים ממני

(סליחה @ריעות. )

קצת כואב הלב על זה.סביון
אבל מה לעשות שבאמת יש הרבה נשים שנפגעו מגברים... אני לא רואה שום צורך להתנצל בשם המין הגברי על דברים שלא עשיתי (וגם "המין הגברי" בכללותו לא עשה), אבל בהחלט אפשר להבין את זה. בכל אופן, נשים שנפגעו צריכות לטפל בעצמן כדי שיפסיקו לפחד מגברים כי זה לא טוב וגם לא נכון. צריך רק לדעת להיזהר. זה הכל.

ולא נראה לי שהייתי מסוגל לתקשר בצורה נורמלית עם אישה שכל הזמן מחפשת איך אני אוכל לפגוע בה ומתגוננת. לשמחתי אני לא פוגש כאלה בד"כ.
טוב, אין לי הרבה מה להוסיףפסידונית

אז לשמחת ריעות הנצלוש לא יהי רציני מידי כנראה.

זה רק מוזר לי לחשוב שיש אנשים שמפחדים מחמישים אחוז של האוכלוסיה בערך.

יכול להיות קצת מסורבל כשמנסים להסתדר בחיים. אחרי הכל, אתם בכל מקום

אכן...סביון
אבל מסתבר שחיים עם זה איכשהו. יש כאלה שלא מודעים לכך שזו בעיה ורואים בזה סוג של אידיאל...

ואל תשכחי שיש כאלה שמפחדים מ100 אחוז מהאוכלוסיה. כאלה שחינכו אותם לחשוד בכל אחד שהם רואים ולנסות לזהות איך הוא רוצה להרוויח על חשבונם. חיים קצת לא נורמליים, הייתי אומר.
חבל, כי בעצם את עדיין מפחדת מגברים.סביון
לכן את נלחמת בשוביניזם. אז בעצם היא גילתה למה את מפחדת מגברים, אבל במקום לעזור לך לתקן את התפיסה (שלדעתי היא קצת מעוותת), היא השאירה אותך עם התפיסה הזו ולימדה אותך להילחם. את מבינה למה אני מתכוון?

אני לא יכול לשפוט אותה, אבל ממה שהצלחתי להבין נראה שהיא לא הוגנת. אם היא היתה הוגנת, היא היתה מלמדת אותך שלא צריך להילחם בשוביניזם כדי להיות אישה שמכבדת את עצמה ובעלת מעמד. את יכולה להיות אישה בזכות עצמך, ולא בזכות המלחמה בשוביניזם.
אני מבינה, ואני יכולה לומר לך שאני עובדת על שני הדברים.ריעות.
אני אכן אישה בזכות עצמי.
סביון
יופי!
אני דווקא די בדעתך בכל נושא הפמיניסטיותפסידונית

בטח שהיה שובניזם וגם יש.

אבל מעניין אותי איך את מתמודדת עם העובדה שלכאורה אלוקים ציווה משהו אחד, ואת פועלת כדי לגרום למשהו הפוך.

ו... לתקן את החטא? חושב

חטאנו לאלוקים ולאדם.ריעות.
קיבלנו עונש. שוביניזם.
אלוקים לא ציווה על הגברים: תהיו שוביניסטים. הוא פשוט שינה את דרך החשיבה שלנו.
אני לא אומרת תנו לנשים לקרוא בתורה או לשיר לפני גברים. אני אומרת תנו להן שוויון הזדמנויות בכל מה שלא נקבע שאסור.
הבנתי.פסידונית

אם מתבוננים בתורה ובהלכות הקשורותציף
לאיש ואישה וזוגיות אלוקים לא הוראה לדכאות את האישה. הפוך.
התורה הרבה יותר עומדת על זכויות האישה מאשר כל הפמניסטיות בעולם.

הרבי אומר שהתנועה הפמסיטית הגיעה לעולם דווקא בזמן לפני הגאולה.על הגאולה נאמר "נקבה תסובב גבר" ובגלל שהאנחנו מתקרבים לגאולה הדבר מושפע כבר בעולם וגם אצל הגויים רק צריך לדעת לעשות את זה נכון כפי שזה בגדרי בתורה ולא כמו שאותן נשים פמנסטיות קובעות. שיבוא מתוך יראת שמים ולא מתוך אהבת עצמו.
נזכרתי בזה כי את כותבת על תיקון החטא וזה באמת נכון.צודקת שכיום זה שונה כי מתקרבים למצב שיתוקן החטא בשלימות בגאולה רק צריך לדעת איך עושים את זה ואיזה דבר שייך עפ"י התורה הקדושה.
הוא שאמרתי. אל תלכו נגד מה שאסור.ריעות.

שוב, אתם מכלילים. אני לא נשות הכותל.
נכון את לא ! כתבתי לחזק את העניןציף
לא להוציא אותך לא טובה
הבנתי אותך יותר אחרי השרשורים של היום ואתמול

מה מציק לי בגישה שלך ?
א.נשמע מדבריך שהתפיסה הגויית לענין יותר תופסת אצלך מהתורה (ככה היה ניראלי לפי כמה וכמה הודעות שלך) ב.שלפעמים נתפסים על דברים בלתי מהותיים ושטותים כדי להוכיח את זה שאני שווה.
אז תודהריעות.
אני דתיה, אבל הדגש אצלי הוא על הפמיניזם העולמי. כי אכן, חיים לפי התורה הם חיים פחות שוביניסטיים.

ב. מה למשל?
..ציף
-אמא אבא, אבא אמא
-בעלי אישי

לדעתי זה טיפשי להתפס על דברים כאלה.
ולדעתי לא.ריעות.
אלו הוכחות של עיקרון, ונגד העיקרון אני יוצאת.
רק תזהרי לא לעלות על הגברציף
ואז זה כבר לא יהיה שיוון זכויות
(זה לדעתי ה-בעיה בפימניזם,שוכחים שיש לגברים גם זכיות)
אני ממש לא בכיוון הזהריעות.
זו לא הכוונה בזה. זו הבנה מעוותת ומעצבנת של דברים.חירטוטא דלעילא

ואם זו הכוונה, ואלוקים באמת רוצה שגברים ימשלו בנשים, את חושבת שהמחאה הקטנטנה שלך תשנה את זה? 

מה את מול אלוקים?

אז זהו, שאת הבת שלו.

והוא בחיים לא יעשה משהו שיפגע בך.

אם היית לומדת קצת מה התורה באמת אומרת על זוגיות והדרך שבה גברים אמורים להתייחס לנשים היית מדברת אחרת. כי התורה אומרת שצריך לכבד את האישה מאד מאד יותר מאשר את עצמו.

ויש עוד המון דוגמאות שכנראה שכחו ללמד אותך.

א. המחאה שלי לא קטנטנה כי אני לא לבד.ריעות.
גם אם כל בני האדם יפעלו לצידי אנחנו עדיין קטנים מול אלוקים, אבל אני לא פועלת נגדו. אני עושה בדיוק מה שהוא מצפה ממני.

ב. מכירה את המושג עונש? קיבלנו עונש כדי ללמוד לקח. אני למדתי אותו. לא לפתות גברים לעשות דברים שאסור. הנה, לא עושה. עכשיו אני רוצה את הזכויות שלי בחזרה.
איזה זכויות אין לך? ותהיי ספציפית.חירטוטא דלעילא

שכר שווה לזה של הגבריםריעות.
את עובדת ומקבלת שכר נמוך מעמיתים שלך לעבודה?חירטוטא דלעילא

אני לא עובדת, אבל אני אעבוד.ריעות.
^^^^^^^שוברת גלים

המחאה שלך מגוכחת, 

והוא מצפה ממך שתעשי רצונו ותבחרי בו כמלך ולא בעדת פמנסטיות מתמסכנות וצווחניות.

אני יכולה לומר בדיוק אותו דבר.ריעות.
המחאה שלך מגוחכת, והוא מצפה ממך שתעשי רצונו ותבחרי בו כמלך ולא בעדת שוביניסטים פנאטים צווחניים.

תעשי רצונו- תביני שהוא נותן לך הזדמנות. שהוא אוהב אותך. שהוא רוצה שיהיה לך טוב.
הוא אוהב אותי אהבת עולם והוא רוצה שהכי הכי יהיה לי טובשוברת גלים

כי הוא אב הרחמן

אני לא משתמשת בהגדרות של גויים ריעות, ולא מעניין אותי שובניזם פמניזים או כל מילה מטופשת אחרת שמסתיימת בזם כי זה גבוה

אותי מעניין דבר אחד בלבד- לעשות רצונו ומתוך כך את תפקידי בעולם.

יהיה לי טוב כשארפא עצמי ולא אדאג להלחם באחרים.

אלחם מאוד בכל מה שמנוגד לרצון האלוקי כי אוהבי השם - שנאו רע

ומשנאיך ה' אשנא

וכמובן שפגיעה בנשים אסורה לפי התורה בדיוק כמו פגיעה בגברים.

לא מצדיקה שום פגיעה מכל סוג שהיא חלילה.

טוב לך במה שאת חושבת? מעולה. אני בעד.ריעות.
אבל לי טוב במה שאני חושבת, אני יכוחה לומר בכנות שאני מאושרת היום הרבה יותר מאשר לפני שנה, ולכן אל תדברי עליי כאילו אני חולה במשהו.
אני שמחה לשמוע שאת מאושרת, באמת!שוברת גלים

לא דיברתי עלייך, שוב. אני מדברת על הגישה שאת מציגה וזו בהחלט גישה עצובה.

אני מכירה מקרוב מאוד המון המון נשים שנפגעו וקיבלו "חיות" ותחושה מדומה של שמחה ושייכות מהצטרפות לפמניזם, משינוי נטיה ואפילו משינוי מין בעקבות הפגיעה שלהן.

זה תפס לאורך זמן?

לא. זה מה שאני באה לומר. זה לא הטיפול. הלוחמנות וההשואות בשום פנים ואופן לא הטיפול לאדם שנפגע.

זה שאת מאושרת בחיים שלך זה משמח מאוד, בשיא הכנות, ועם ללחום ולהיות פמניסטית כרגע עוזר לך אז בכיף, אני לא מתערבת בבחירה שלך. אני מציגה את דעתי כלפי השיטה (שזו שיטה נפוצה בטיפול) וזהו.

אמרתי כבר כמה פעמיםריעות.
אני לא מייצגת שום שיטה, כבר חודשים שאני לא בשום טיפול, ואת הפמיניזם שלי טיפחתי לבד.
מעולה, אז ממה שמשתמע מדברים בשרשורים שלך הגבתישוברת גלים

וזהו

סתם הערה קטנהסביון
נשים אף פעם לא עובדות כמו הגבר, כי יש להן חופשות לידה שבהן צריך לתת משכורת רגילה.
אז מתוך שיקול כלכלי קר, הגיוני שאישה תקבל משכורת נמוכה יותר.
הגיוני בהחלטחירטוטא דלעילא

אני סומכת על המנהלת שלי שכבר שנים נמצאת בשוק העבודה.ריעות.
ואם היא אומרת שנשים מופלות, אז נשים מופלות.
זה קורה גם בלי קשרפסידונית

אין ספק שנשים מופלות לרעה בשוק.

(אין לי כוח לחפש נתונים, אבל יש, בהמון מקומות.)

עשר שנים אני בשוק העבודה ומעולם לא הופלתי כי אני אשהשוברת גלים

מורים גברים מקבלים אותו השכר כמו שלי,

נשים מקבלות זכאות לחופשת לידה, שמירת הריון ועוד.

יש תפקידים שגברים מקבלים יותר מהאשה כי הם עובדים יותר, התפוקה שלהם יותר יעילה,

וזהו

אם זה אותו מקום עבודה ואותו הדרגה והגבר והאשה מקבלים שכר שונה משמעותית זה מקום יוצא דופן.

לא מקום יוצא דופן בכללפסידונית

זו הנורמה.

ואני שמחה בשבילך מאוד (למרות שלא הכל את יודעת.)

מכירה מישהי שאמרו לה מפורשות - אם היית בן היינו נותנים לך כך וכך. (זאת אומנם לא צורת הוכחה, מדגם מייצג של אדם אחד, אבל בכל זאת דוגמא, גם אם קיצונית.)

זו לא הנורמה נשמה,שוברת גלים

תביאי לי תלושי משכורת ועם חישוב ימי חופש וחל"ד אוכיח לך שלא.

אמא שלי לדוגמא, מנהלת חשבונות ואחראית משכורות שנים רבות וארוכות, עבדה בכמה מקומות ומעולם לא נתקלה בתופעה הזו.

היא קיימת? בוודאי.

זו לא הנורמה.

(ולא התיימרתי לדעת הכל, כמו שאת לא )

טוב, זה מיצה את עצמופסידונית

לכל אחת מאיתנו יש כמה הוכחות פרטיות שלא מוכיחות כלום

צריך נתונים של הלמס וכאלה

אבל אני עצלנית מידי בשביל זה

שוברת גלים

הלמס ממומן, את יודעת כן?

אויש נו פסידונית

בחיים לא נתקדם ככה

(וזה הצחיק אותי לאללה משומה )

...פסידונית

http://www.themarker.com/news/macro/1.3131222

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9B%D7%A8_%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C#.D7.A0.D7.AA.D7.95.D7.A0.D7.99.D7.9D_.D7.A2.D7.9C_.D7.A4.D7.A2.D7.A8.D7.99_.D7.A9.D7.9B.D7.A8

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4494968,00.html

זה על קצה המזלג מחיפוש קצר בגוגל.

גילוי נאות: לא קראתי הכל בדקדוק, אז לא להתחיל להתווכח איתי על התוכן.

רק בא להוכיח שהתופעה קיימת בהחלט.

נתונים טיפשיים להחריד, תני מקום עבודה ואותה דרגהשוברת גלים

מה אכפת לי שבגדול הם מרוויחים יותר.

יש להם זמן יותר, יש להם מוטבציה לכסף יותר, זה לא משקף בכלל

את בחרת להיות מדוכאת ולצערי זו בעיה שלךשוברת גלים

אמא שלך סבתא שלך וסבתא רבה שלך כנראה נפגעו ממי שאת מתארת, על ידי גברים שלא עשו את רצון השם

אני נפגעתי מגברים נשמה, והרבה.

אני לא מדוכאת ולא אתן לאף אחד בעולם, לא משנה לי אם זה גבר או אשה, לדכא את עולמי הפנימי הקדוש.

בתורה כתוב והוא ימשול בך ואת התורה לא מבינים כפשוטו, ומי שמבין כפשוטו הוא קראי, רפורמי או סתם טמבל.

הקב"ה רוצה אותי אישה, לוחמת -  על תורה ומצוות. מחרפת את נפשי - עבור קידוש השם ועשיית רצונו ולא עבור מעמד שווה בין גברים לנשים.

המעמד לא שווה, כל אחד ייחודי במשהו אחר.

א. נכון, ולכן הלכתי לרשי. הטענה שלי נשארה כמו שהיא.ריעות.
ב. כל אחד ייחודי במשהו אחר, מסכימה. אבל שוויון הזדמנויות יש פחות ממה שאמור להיות. ומעמד? לא שווה. אני לא אומרת שאני צריכה להיות כמו גבר, אבל כן לקבל את אותה רמת יחס מכבד.
אני מקבלת יחס מכבד ב"ה, כי אני מכבדת את עצמישוברת גלים

זה הכל לפי העולם הפנימי שלך. מה שאת מרגישה כלפי עצמך תפגשי כלפי חוץ

עקרון חשוב בטיפול כפי שהוא צריך להיות.

הלכת לרש"י? אז לא הבנת אותו נכון יקירתי

שוביניזם היה קיים עוד לפני שנולדתיריעות.
גם נאציזם, אז מה?שוברת גלים

אז למה את לא נלחמת נגד האנטישמיות?

למה את משבצת אותך בהגדרות של גויים בכלל?

למה זה מעסיק אותך באופן כזה קיצוני וממקום כזה מסכן ומתבכיין?

תראי, אני יודעת שלהשתייך לקבוצה זה מרגיש כביכול עוזר, אז הקבוצות של פמניסטיות\ נפגעות תקיפה מינית\ וכולי יכולות לתת הרגשה של קבוצה חמה מחבקת ולוחמת.

מהיכרות קרובה ומעמיקה עם עולם הטיפול והעולם החילוני, אני אומרת לך שזה בולשיט אחד גדול.

כשבאה אלי יהודיה שעברה פגיעה, מכל סוג, אעבור איתה דרך של טיפול וריפוי אמיתי אמיתי, ששיך לנשמה שלה, לכוחות שלה, לנפש שלה.

היא שונה מכולם, אנחנו לא אנשים מובנים לפי הספר, כל אחד והגילוי האלוקי שבו, והכאבים שלו, והתובנות הפנימיות שלו..

אני לא אשייך אותה ישר לקבוצת הנפגעות \ או אשלח אותה להשתייך לפמניזם, כי כמטפלת - זה יותר נח, מלטפל פשוט.  חושף שיניים (כמו שלפסיכולוגים מאוד עוזר לשבץ את המטופל תחת הגדרות ומחלות, זה פשוט מרגיע אותם - את הפסיכולוגים עצמם , כמו גם את המטופל לפעמים, אבל זו אשליה כמובן.)

כל יהודי עם נשמה שונה, אחרת, מיוחדת, מסע אחר. כאבים אחרים. פגיעות אחרות.

כל יהודי צריך לעבור תהליך של ריפוי וחזרה אל מקור הטוב והאהבה האמיתית האמיתית של עצמו, של הקב"ה, ושל הסביבה.

להגיע למצב של כבוד יהודי ושל עוצמה גדולה.

את זה עושים כשמטפלים, שמתבוננים בכאב, שמבינים למה.

מתוך כך קמים. לא מתוך צעקות שווא, לא מתוך לוחמנות, לא מתוך השוואות.

אבל את מכירה אותי? את יודעת אם אני עושה את זה או לא?ריעות.
לא,שוברת גלים

אבל עוקבת אחרי תגובותייך פה וזה מה שאני רואה

אז מצטערת לבשר לךריעות.
אני בסדר, טוב לי עם עצמי, לא מפחדת מבנים, קוטלת את מי שפוגע בי וממש ממש בסדר.
כי לחמתי, וכי למדתי לאהוב את עצמי מתוך עצמי.
לא אמרתי שלא טוב לך עם עצמך ולא דיברתי עליךשוברת גלים

דיברתי על גישת הפמינזם ועל טיפולים בסגנון (שאת הזכרת פה כמה פעמים)

שמחה שטוב לך ושלמדת לאהוב את עצמך.

מאחלת לך שלא ינסו לפגוע בך, וזה יגיע בע"ה.

אויש נופוסעת

סתם שתביניחירטוטא דלעילא

בכללי אין לי בעיה עם פמיניסטיות. חושבות שאין לכן זכויות? יאללה, בכיף, תצעקו ותעשו בלאגן כי מגיע לכן בדיוק מה שיש לכולם. אחלה.

אני אישית לא מרגישה שמפלים אותי לרעה בתור אישה, להיפך. אני מקבלת הטבות על זה.

את אומרת שאין מספיק עבודה ואין מספיק שכר ואי אפשר להתגייס לקרבי וכהנה וכהנה? תוכיחי, אל תזרקי סתם הצהרות חסרות בסיס. אמא שלי עובדת בעבודה עם מלא גברים ומרוויחה פי חמש מהם, ככה שאני לא רואה את זה בשטח סתם ככה.

בכללי, אצלנו אמא היא זו שמפרנסת והאבא הוא זה שבבית עם הילדים, ככה שהבית שלנו מאד לא שוביניסטי.

אז אצלך את לא רואה את זה. מרגישה מדוכאת. אוקיי.

אני לא חושבת שמישהו מדכא אותי. אני יכולה לעשות מה שאני רוצה ואם משהו מפריע לי אני אומר.

אם משהו מגיע לי בצדק אני לא אתבייש לדרוש.

בינתיים זה לא קרה.

לכן קצת קשה לי להבין את המקום שלך. מישהו פגע בך? זה נובע מזה? כי ככה זה היה נשמע.

אני מאחלת לך שתביני שאת לא מדוכאת, לא בתור אישה ולא בתור בנאדם ולא בתור רעות. את בנאדם חזק ועצמאי שמסוגל לעשות מה שהוא רוצה.

את אומרת שאני טוענת שלא היה שוביניזם מעולם? וודאי שהיה, לא בתור שוביניזם אלא בתור מציאות. לא הכירו מציאות אחרת. פעם עבודות היו דברים פיזיים קשים שלא התאימו לנשים (שבילו את רוב שנותיהן בהריון) ולילדות, אז באמת נשים נשארו בבית ולא היתה בזה בעיה.

היום העולם השתנה, כל אחת עובדת וכל אחד עובד אפילו מהבית, ולכן פתאום כשאומרים לאישה להישאר בבית היא מוחה.

אני יכולה להבין למה יש כאלה שיהססו להעסיק נשים, לאו דווקא מסטיגמות אלא משיקולים כלכליים דווקא.

ואת לא יכולה לומר שנשים הם פיזית שוות לגברים. יש הרבה שוני. תהיי גאה בשוני הזה. אל תנסי לבטל אותו.

את משהו אחר. לא נחות, שונה. (לעניות דעתי, טוב יותר )

היו לי עוד הרבה דברים לומר אבל הם אבדו בדרך בין הברבורים.

אה כן, רציתי לומר לך שלא תתמקדי בלהיות מסכנה. כי להיות מסכן זה תמיד קל וכיף. (אני אישית שונאת מסכנים מבחירה. וככה פמיניסטיות מצטיירות אצלי, לא כגיבורות על שלוחמות בשם החופש והצדק, אלא בתור הילד הקטן הזה שרץ לגננת, "הוא הסתכל עלי!!! תגידי לו!")

ושוב, זה לא שאני שוביניסטית או מדוכאת, אני פשוט מעדיפה להתמקד במה אני יכולה לקדם את עצמי במקום במה אני מסכנה.

א. קוראים לי ריעותריעות.
ב. אני שמחה בשבילך שאת לא מדוכאת.
ג. כן, פגעו בי.
ד. בחיים לא אמרתי שנשים שוות פיזית לגברים.
ה. אני לא חושבת שאני מסכנה. אני חושבת שהופלתי ושיש לי את הכוח לשנות את זה.
א. סליחה, ריעות. (זה מתבטא בהגייה?)חירטוטא דלעילא

ב. ואני מקווה שתצאי מהדיכוי במהרה.

ג. זה שפגעו בך לא אומר שאת צריכה להתבוסס בזה. אני מאחלת לך שתצליחי להתקדם.

יש המון אנשים טיפשים בעולם. אם נתייחס לכל אחד לא נגיע לשום מקום.

המון בהצלחה.

ד. נכון, לא אמרת, אבל הרבה מאד מטענות פמיניסטיות עיקריות נסובות על חוסר שוויון בעמדות שלרוב דורשות פיזיקה שונה. בלי להתייחס כלל לעובדה שנשים וגברים שונים פיזית ומנטאלית. ברוך השם שאני לא כמו היצורים האלה.

ה. אם הופלית, לדעתי השינוי יהיה בלהרגיש לא מופלית. כשאת מרגישה מופלית את יוצרת את האפליה.

ולעזור לבנות שפגעו בהן לצאת מזה.

אני לא חושבת שזה בלחימה מוגזמת בזבובון שאיננו פיל. אבל שוב, תעשי מה שטוב לך.

א. לאריעות.
ב. אמן. תודה
ג. אני לא חושבת עליהם יותר, אבל אם הם מחליטים בוקר אחד לשלוח לי הודעה, אז כן, משהו בי יכאב.
ד. שוב, לא כל הפמינסטיות הן אותו הדבר.
א. משהו בי רוצה לשאול, אז מה זה משנה? אבל אני מניחה שזה כן.חירטוטא דלעילא

ב-ג. את זאת שמחליטה לאן ללכת.

ד. אוקיי, אם את אומרת...

שלא יקראו כמו raot. וכן, זה קורה.ריעות.
הוראה של הרב מרדכי אליהו.
חחחחחח באמת קראו לך ככה? איזה זוועות. אוקיי, ריעות. אזכור.חירטוטא דלעילא

^^^סביון
ניסחת יפה מאוד!
(חוץ מהסוגריים שבסוף הפיסקה השניה )
..הנסיך הקטן.
(@שוברת גלים תודה. סחדרת לי בראש את מה שאני חושבת מבולגן)
^^^ כןחירטוטא דלעילא

@שוברת גלים

וזה למה את לא יכולה לעזוב ככה סתם פתאום בלי התראה

לא כולם יודעים להסביר

חחחשוברת גלים

יש לי גליונות עוד לכתוב על זה וקשה לי מאוד שאנשים בוחרים בגישה הזו ועוד מגובים על ידי אנשים שהורסים אותם במסווה של עזרה

ה' יעזור לנו

מקווה שזה יעבור לדור המסכן הזה. איזה כיף שאני לא בבוץ.חירטוטא דלעילא

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך