היא שלחה לי מייל אז עוד לא עניתי.
דילמה לא?
האם היא מדליקה נרות שבת, שזה מצווה שלה
היא אמרה לי שאמא שלה מדליקה עליה וכשהיא תתחתן היא תדליק.
בכל מקרה, כבר מאוחר מידי. נתתי לה כבר....
הבעיה לברך. לא יודע אצל האשכנזים אבל אני יודע שאצלנו אסור לברך.
הרבי מלובביץ דווקא דחף שבנות ידליקו
ימ''ל
(צ)
הייתי מתנגדת לתת בכל תוקף.
יש מספיק מצוות שהיא מצווה עליהם, כך שרצון לקיים מצווה שלא חלה עליך נראה שמגיע מהיצר הרע. (לעשר מלח ...)
מקסימום בשביל הקונץ לעשות ממנה צחוק ולהדריך אותה להניח בצורה מוזרה או משהו...
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
והוא הלווה איבר שלו לאישה שלא מחוייבת במצווה.
עקרונית גם לגבר אתה עושה את זה, אבל בגלל שהוא מחוייב, אז אתה חייב לתת לו כדי לזכות אותו וגם כדי שלא יחמיץ מצווה מצד ערבות.
פשוט שכל מה שאני כותב זה לא להלכה או משהו כזה? סתם רעיון שלי על דרך הפנימיות.
אמרתי במפורש שזה לא מופיע להלכה,
זה סתם רעיון שלי.
אבל קשה לי להאמין
מתי שנוח לך אז זה יראת ה' ומתי שלא נוח לך זה אהבת עצמן?
לכך שנטילת לולב בסוכות זה היה מנהג נפוץ של המון נשים יראות שמיים בהרבה עדות
מנהג שמוזכר אצל גדולי ישראל בספריהם.
אין קשר לרפורמים.
לתפילין יש קשר ולא תמצא מנהג המוני כזה עד ימינו.
ואז בעוד 200 שנה, גדולי ישראל יכתבו בספרים שלהם את המנהג ה"המוני" הזה.
בסופו של דבר זה מנהג. וגם הבנות של רשי הניחו תפילין.
עם או בלי קשר לכוונות.
ובטח שמי שיש לו מצווה, ויש לו יצר הרע שמפריע בתפילה, והוא נלחם בו, שכרו גדול פי כמה, "לפום צערא אגרא".
גם בלי שיראו, העיקר שתהיה לו גאווה בלב.
לא באתי להגיד מה הכוונות שלה, רק שאי אפשר לדעת, ואין דרך להוכיח מה הכוונות.
ובכל מקרה, עם או בלי כוונה, מי שמניח למרות יצר הרע מדרגתו בוודאי גבוה לאין שיעור
אתה משווה בין מה שנהוג בתפילין ונשים לבין זה:
הבן איש חי נתן בעצמו לבנותיו לברך. רק לא נתן להם לעשות את כל סדר הנענועים.
כן מפורש גם ברב פעלים להבן איש חי ח"א סוד ישרים סי' יב, וז"ל, יש לומר דאע"פ שהנשים יכולים ליטול ולברך כסברת ר"ת, מ"מ לא יאות להון לעשות סדר הנענועים בהולכה והובאה ... "ועל כן בביתינו, הגם שנוהגים הנשים דידן לברך על הלולב", אין אני מניח אותם לעשות סדר הנענועים ... כאשר אנחנו עושים, אלא רק מברכין ונוטלין הלולב בידם. עכ"ל.
כך כותב ה'זבחי צדק'- (הרב עבדאללה סומך מבגדד)- בדבריו הוא מתייחס לפסקי החידא:
ומאז שנהגו להורות ע"פ פסקיו חזרו להורות לנשים שיברכו על הלולב וכן המנהג עד היום כו'.
"ומיהו למנהגנו שנהגו הנשים לברך על הלולב"
(זה רק חלק מהפוסקים הספרדים כי הדיון היה על ספרדים. אצל אשכנזים היה אפילו יותר מקובל)
תגיד מה שתגיד על תפילין, אתה לא יכול להשוות ללולב.
ותהיה דעתך בנוגע לתפילין אשר תהיה,
אתה לא יכול להשוות משהו שכבר התחיל למשהו שצריך להתחיל.
אתה לא יכול להשוות ללולב שיש לו כבר תמיכה של המון גדולי ישראל שמקובלים יהדות האורטודוקסית.
תמיכה שכיום לא קיימת בנושא התפילין.
שוב- המצב הנתון הוא- רבים גדולי ישראל והפוסקים האורטודוקסים מתירים או מעודדים לולב לנשים באופן נרחב.
אין כמעט בנמצא גדולי ישראל ופוסקים אורטודוקסים שמתירים או מעודדים תפילין לנשים באופן נרחב.
לכן האמירה שלך שאפשר לומר על נשים שנוטלות לולב אותו דבר שאומרים על נשים שמניחות תפילין לא שייכת.
ומה שיהיה בעתיד יהיה בעתיד.
אומר לו איכככככככססססססססססס.
אבל אני איסטניס.
בכל מקרה, למה אתה מרגיש צורך לענות בחיוב בכלל?
שניהם לא מחוייבים... זאת הנקודה
לא קשור ללהפנות עורף
אם היה אכפת לך ממנה היית טורח להסביר לה
שברכה אחת או שמירה על בשר בחלב פעם אחת למשל,
מזכה אותה הרבה יותר מהנחת תפילין.
לחלוטין
שתיקנה תפילין משלה ותניח כמה שהיא רוצה בלי טובות מאחרים.
נשמע לי לא מציאותי בכלל.
עצם העובדה שאתה יודע ממידת חסידות של אדם, זה דבר שלילי מאוד.
יש את הסיפור הידוע בירושלמי.
ב"עושה פלא" תחת הכותרת "מעשה הזקן עשיר שציווה לבנו על הצבועים", וגם המעשה שלפניו (מובא מקב הישר), מדבר על החסידות ה"בולטת", החוצה.
בגדול הוא אומר שעיקר החסידות זה, "הצנע לכת אם אלוהי'ך" וזה סותר.
שמתאימה את רצון האלוקים לרצון שלה ולא את הרצון שלה לרצון האלוקים.
ששמה את עצמה במרכז ולא את הקב"ה, התורה והמצוות, וההלכה.
בגלוי
אם הוא יכול לקחת
הגדה של פסח מבית הכנסת
(שימשתי שם כרב לא רשמי)
הכל היה סבבה רק ש...
הוא היה דרוזי!!
ניסיתי להסביר לו שזה שייך לבית כנסת
ולא מתאים שהוא יקח
מפה לשם התברר
שהוא נשוי ליהודיה...
אז אמרתי לו שהוא יכול לקחת
אולי זה יעזור לה.
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?