מתכונים למרקים טובים...מנסה לעזור

לקראת השבוע החורפי שהולך ומתרגש עלינו - אשמח ממי שיכול/ה לתת לנו כאן מתכונים למרקים טובים.

פרווה/ בשרי

(אני לא בעד חלבי)

לטובת כולנו!

 

תודה

מרקיםתתתת

מתכונים בכללי:

מרק תימני- לטגן עופות בשמן להוסיף ירקות ומים ולתבל במלח ובתבלין חוויג תימני

מרק עגבניות- לטגן בצל הרבה עגבניות שום קצת רסק להוסיף מים מלח פלפל פפריקה

מרק עדשים כתומות-לטגן בצל שום להוסיף עדשים וגזר ותפוחי אדמה מלח פלפל כמון אבקת מרק וקצת כורכום ולטחון בבלנדר מוט

מרק כתום-לטגן בצלים להוסיף גזר דלעת בטטה קישוא תפוח אדמה אחד ומים מלח פלפל א.מרק ולטחון במוט

מרק אפונה-להשרות לילה לפני(אם לא זה סיוט זה מלא זמן בישול) לבשל עם חתיכות תפוחי אדמה וגזר מלח פלפל כמון אבקת מרק

מרק מיניסטרונה-מצרפת קישור מאתר מתכונים בעשר דקות ממש מעולה ועשיר!! את השעועית אני שמה מקופסת שימורים שאני שוטפת את הרוטב מעליה מומלץ!!!http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94/

 

להשרות לילה לפני פשוט במים מהברז?חבוי


כן להשרות במים מהברזתתתת

ללילה שלם זה חוסך משמעותית את זמן הבישול...

פעם לא השריתי וזה לקח בערך שלוש שעות על הגז עד שיתבשל...

תודה! באמת כשעשינו לקח המון זמן עד שיתבשל..חבוי


מרק אפונה אני תמיד מרסקת בבלנדר מוט..ירושלמית טרייה
זה יכול להישאר קצת קשה גם אחרי שעות רבות של בישול.

המתכון שלי קצת שונה - מטגנים בצל, מוסיפים מים ואפונה יבשה וגם מלח ופלפל כמובן, וגם חצי חבילה לפחות של פטרוזיליה קצוצה. מבשלים הרבה וטוחנים בסוף.

אפשר באמת להוסיף קצת אפונים שלמים בסוף בשביל היופי.
הערה לתימניהעני ממעש
הם שמים את העופ אחרי הרתיחה
וזאת לפי הרמבם שצריך חליטה
ננסה בל"נ את המרק אפונה...מנסה לעזור


בנוגע למרק האחרון ב-10 דקות, שאלה לי-יערת דבש

האם שופכת את הרוטב מקופסת השימורים של השעועית למרק?

 

או שאת שוטפת את השעועית ומוסיפה בלי המים?

אני שוטפת את השעועיתתתתת

מהרוטב ומכניסה למרק בלי הרוטב

אני חושבת שיש להשיג שעועית מבושלת קפואה, בלי רוטב.לב אמיץ

נוח לשמור את החבילה במקפיא ולהשתמש כל פעם בחופן או יותר.

הכנתי, יצא מעולה!! תודה!יערת דבש


מרק פטריות עם גריסים ומרק שעועיתמישהו37

לטגן בצל ופטריות. להוסיף קוביות תפו"א וגזר מגורד, וגריסים.

 למלא במים להוסיף מלח ופלפל שחור.

 מרק שעועית:

 בצל, קוביות דלעת  שעועית ששרתה לילה במי ברז.

 עיגולי גזר וגריסים.

 להוסיף מים, רסק עגבניות, מלח, שום כתוש כמון פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה.

כללי למרקי קטניותהעני ממעש
אצלי בבית יש מח'
האם צריך את הירקות והקטניות בעין
או מרוסקים

ולכן לפני הבלנדר הידני
מוציאים מנות לפי מס' קליינטים..

ילדים עלולים לאכול בתיאבון אחרי ריסוק
את מה שלא יגעו בו לפני..
מרק קישואים ושמירירושלמית טרייה
למי שאוהב קישואים ושמיר. מי שלא זה עלול להיות לו קצת דלוח. לפחות הוא קל.

מבשלים המון קישואים, אפילו שני קילו, מנוקים וחתוכים וגם שני תפו"א.
בסוף מוסיפים מלח, פלפל והמון שמיר, אפילו חבילה, וטוחנים בבלנדר מוט.
וואו, מעניין... אנסה.כמו הלבנה


מקווה שלא שכחתי אם מטגנים בצל בהתחלהירושלמית טרייה
אבדוק לך אי"ה
אכן שכחתיירושלמית טרייהאחרונה
מטגנים שני בצלים קצוצים
מוסיפים שני תפו"א
ושני קילו קישואים ומבשלים עד שהתפוא רכים.
מוסיפים רק טיפה מים כי הקישואים מוציאים המון.

טוחנים ומתבלים במלח, פלפל והמון המון שמיר קצוץ.
מרק כתום וסמיךבתאל1

מטגנים קצת בצל ומוסיפים לו גזר ובטטות שיוציאו קצת מהטעם שלהם עם הטיגון...

שמים מים.. מלח וקצת חוויאג' למרק (לא צריך הרבה תיבול..הירקות נותנים את הטעם)

לפעמים אני שמה קישוא אחד או תפו"א (או גם וגם) אבל שזה לא יהיה העיקר (במיוחד לא קישוא...כי הוא נותן טעם אם יש הרבה).

אחרי שמתבשל לרסק הכל עם בלנד מוט.

 

מתכון אחר למרק כתום שעשיתי פעם זה רק ירקות כתומים (גזר, בטטות, דלעת או דלורית אם היה לי, ובצל כמובן) מבשלים ומרסקים והתיבול הוא- מלח , קצת אגוז מוסקט וטיפה טיפה טיפה קינמון.

אפשר לשים אח"כ שמנת (חלבית או פרווה...)-לא חייב.

 

עוד מרק שווה שהכנתי פעם זה מרק תירס. אבל אני לא זוכרת את המתכון, הוא רשום לי במחשב השני..

עשיתי בעיקר מיקס מכמה מתכונים ושמתי מה שנראה לי...

זה היה בערך- לטגן קצת בצל, גזר (לגרד במגרדת), ולשים חצי מכמות של תירס קפוא, לבשל ואז לרסק הכל בבלנדר מוט, להוסיף עוד תירס קפוא (כדי שיהיו שלמים), ולא זוכרת מה עוד יש בתהליך...

בהזדמנות.

 

 

אה ומרק שעשיתי שבוע שעברבתאל1

שיא הטעים-

עדשים ירוקות- השריתי יום שלם (כך יצא, אולי צריך פחות)..

טיגנתי בצל, גזר ועדשים עם קצת שמן ואז הוספתי מים

שמתי בטטות ותפו"א

הכל חתכתי יחסית קוביות קטנות .

תיבול- מלח וקצת חוויאג' למרק

התלבטתי אם לרסק או לא.. בסוף ריסקתי. יצא סוף הדרך!

גם בלי לרסק יצא ממש ממש טעים!!

לפתוח את האתר של ניקי ב ~יש לה מלא מתכונים שווים וקליםתשרי
באמת .
המרקים שלה אחד אחד וממש קלים.
ועוד טיפ קטן .
בקשר להשרית קטניות .
עדשים אדומות לא צריך בכלל להשרות
ירוקות שעתיים בלבד.
שעועית ואפונה לילה .
אבל ,אם מבשלים מרק אפונה בסיר לחץ ,לא צריך בכלל להשרות והמרק יוצא מעולה .
יש מתכון מעולה בניחוחות שבת וחג .יותר מאוחר בעה אעלה אותו.
השרית קטניות מעלה את הרמה התזונתית שלהם וממעיטה גזיםתפצי
מרק עדשים וגריסי פנינה ושאר ירקות- מחמם ומשביע וכמובן טעים!!מנסה לעזור

מתכון למרק מחמם ומשביע-

גריסים, עדשים ושאר ירקות...

 

החומרים: (4-6 מנות בערך)

 

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות (לאחר השרייה בת 1/2 שעה)
  • 1/2 כוס גריסי פנינה (לאחר השריה בת 1/2 שעה)
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3-4 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות
  • 3-4 שיני שום פרוסים לפרוסות
  • מומלץ גם כמה גבעולי סלרי חתוכים קטן.
  • מים רותחים
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור, מעט כורכום (ומעט חוייג' למי שאוהבת).

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים במעט כורכום.
  2. מוסיפים את הגריסים והעדשים הירוקות ומטגנים עוד כמה דק'.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של כל הקטניות הנ"ל.
  4. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-10 דק' על אש בינונית.
  5. מוסיפים את שאר הירקות ומביאים לרתיחה.

      (אם חסר מים- מוסיפים. המים צריכים לכסות את הירקות עד לכיסוי מלא.)

      מנמיכים את האש.

  1. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים עוד כ-30-40 דק' על אש נמוכה

 

למרק בשרי- ניתן להוסיף חלקי עוף למרק/ קוביות חזה עוף.

או לחילופין- להגיש עם שניצל ליד.

אבל גם בלי תוספת בשרית- המרק מאוד טעים (ובריא...)!!!!

 

לבריאות ובתאבון!!!

מרק עגבניות ואורז- גם חורפי, טעים ומשביע...מנסה לעזור

בס"ד

 

מתכון למרק חורפי טעים וקל להכנה- מרק עגבניות ואורז.

 

החומרים:

חלקי עוף/ חזה עוף חתוך לקוביות גדולות

1 כוס אורז

3-4 עגבניות בשלות

1 בצל חתוך לרצועות

4 גזרים פרוסים לעיגולים

מים

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה/ מתוקה, גריל עוף, חוויג' למרק/מעט כמון.

1- ½ לימון (תלוי בטעם האישי)

(אפשר גם להוסיף קישוא וסלרי למי שאוהבת)

 

אופן ההכנה:

  1. הניחי בסיר את חלקי העוף+ בצל+ גזר, הוסיפי מים עד לכיסוי מלא של הירקות ועוד קצת מים מעל.
  2. בשלי עד להרתחה והוסיפי תבלינים.
  3. הניחי את העגבניות בקערה וערי עליהן מים רותחים. המתיני כמה דקות וקלפי את הקליפה מעליהן. גרדי את העגבניות בפומפייה והוסיפי למרק.
  4. הוסיפי את האורז ובשלי על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך והאורז מבושל.
  5. שימי לב במשך הבישול שהמים לא התאדו (בגלל האורז) ואם יש צורך הוסיפי עוד מים.
  6. סחטי לימון מעל לפי טעמך האישי, ערבבי ובשלי עוד 5 דק'.

 

יוצא טעים ומחמם!!!

חורף בריא וטוב!

 

 

מרק חומוס- בסגנון פרסימנסה לעזור

מטגנים בצל ושוקיים עם כורכום ופלפל שחור.

מוציאים את השוקיים לקערה.

מוסיפים לסיר קוביות תפו"א לא קטנות.

מערבבים קלות.

מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי התפו"א.

מביאים לרתיחה.

מחזירים בחזרה את העופות המטוגנים לסיר.

מוסיפים 2,3 לימונים שחורים/ פרסיים שטופים, מנוקים וחתוכים ל-2- לא מוותרים על הלימונים הללו! זה נותן את כל הטעם!

מתבלים בקצת מלח ואפשר גם באבקת מרק למי שמשתמשת. אני לא. אבל זה מוסיף.

מביאים שוב לרתיחה ומנמיים את האש.

מבשלים כ-40 דק'.

10 דק' לפני סיום הבישול מוסיפים 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס-

מי שרוצה יותר להשקיע שתבשל כוס חומוס יבש בסיר נפרד (לאחר שהושרה לילה), עד לריכוך מלא.

 

מגישים על אורז לבן, כמובן!
 

קל להכנה! יוצא נהדר!

אנחנו מכינים את זה כל השנה. גם בקיץ.

כולם אוהבים את המרק הזה. כולל הילדים.

יש לו טעם חמצמץ וטעים!

מרק לקוסקוס+ טיפ קטן להכנת קוסקוס משקית...מנסה לעזור

 

 מרתיחים מים בקומקום.

 

בינתיים שוטפים היטב כל ירק שיש בבית:

* תפו"א

* גזרים

* בטטות

* בצל

* דלעת/ דלורית

* קישוא (לא לקלף! להכניס עם הקליפה אחרי שטיפה טובה)

* עגבניה בשלה

* סלרי/ כוסברה/ פטרוזיליה (לא לוותר! משהו אחד מהם שיהיה!!)

* כרוב- להוסיף לקראת סוף הבישול!

* שום

 

חותכים הכול לקוביות או לרצועות ושמים בסיר.

מוסיפים חלקי עוף.

שופכים מים רותחים מהקומקום, ומביאים את המרק למצב רתיחה.

מוסיפים: מלח, פלפל, כורכום וחוויג'- לפי הטעם האישי.

מנמיכים את האש ונותנים לו להתבשל...

 

 

(את הקוסקוס אני מכינה בצורה של אידוי, כמו שכתוב על השקית!
אבל במקום להכין את זה עם מים רותחים- אני מוציאה את אותה כמות של מרק רותח מהמרק הנ"ל ו"מבשלת" איתו את הקוסקוס. )

מרק בצלההיא

פשוט וטעים למי שאוהב...

 

מאדים בטיפה שמן 5-6 בצלים (אם שמים מראש במקרר, אז פחות דומעים) עם קצת מלח- על אש קטנה, למשך חצי כשעה, שיוציא נוזלים.

 

אח"כ מוסיפים כף קמח (אפשר גם בלי- זה פשוט עושה את זה יותר סמיך) ומים ומתבלים- שום גבישי, אגוז מוסקט, מלח פלפל ומה שאוהבים.

 

ואם רוצים חלבי ואפקט מוקרם- מוסיפים פרוסת גבינה צהובה כשרותח.

 

בתאבון.

מרקים טעימים ומזינים ,חורף בריא לכולם משיח נאו !

אז יש מרק קטניות עשיר :

חומוס , שעועיות בכל מיני צבעים וגדלים , עדשים ירוקות וכל קטנייה שאוהבים 

מוסיפים ירקות כמו : תפו"א ,בצל סגול , גזר , בטטה

ולתיבול : כוסברה /פטרוזיליה/שמיר מה שאוהבים .

מבשלים עד שכל הירקות רכים ,

מי שאוהב אפשר לטחון חלק לא עד הסוף , ואז יש טקסטורה נעימה בפה .

 

 

מרק בשר :

מטגנים בצל וגם חתיכות בשר אפשר 8 /6/5/4 מה שאוהבים ..

ומוסיפים מים ומבשלים כשעתיים 

להוריד קצף שהצטבר

ולא"מכ להוסיף ירקות שורש שאוהבים .

מתבלים בתבילנים כמו כמון ,כורכום ,פפריקה מתוקה לפי טעם

א.מרק 

ומבשלים עד שכל הירקות רכים וגם הבשר.

 

מרק עוף :

מזהיבים בצל וגזר מגורר וירכיי עוף או כל חלק שאוהבים בעוף

מוסיפים מים עד שמבעבע 

מורידים קצף ומבשלים כשעה

לאחר מכן מוסיפים ירקות שאוהבים

מתבלים

ולבסוף 5 דק' לפני הסיום זורקים עשבים : כוסברה / שמיר / פטרוזיליה מה שאוהבים ..

 

מרק עגבניות כמו במסעדות :

מכינים מגש עם כחצי קילו עגבניות

אפשר גם שרי וגם גדולות אדומות

פלפלים אדומים 2 יח'

בצל 3 יח' חתוך לעיגולים

מתבלים בשמן זית ,מל"פ 

ולתנור על טורבו עד שזה הכול מתקרמל 

 

לוקחים סיר יצוק ,

שופכים את כל תוכן המגש 

מוסיפים מים עד כחצי גובה מהסיר

מוסיפים 2 תפוחי אדמה

3 שיני שום

צרור כוסברה / פטרוזיליה

תיבול מה שאוהבים 

מבשלים כחצי שעה 

ואז עם מוט בלנדר מועכים את הכל

לאחר מכן מוסיפים שעועית שטופה ומוכנה 

להוסיף למרק בסוף הבישול.

 

לקרוטונים:

לחם שנשאר ,חותכים לקוביות קטנות/בינוניות

מסדרים במגש על נייר אפייה

מזליפים שמן זית , שום כתוש

אורגנו/זעתר/בזיליקום 

כל תבלין יבש שאוהבים 

מלח

ולתנור על טורבו כ 10 דק' על חום גבוהה

אפשר גם להקפיא.

 

 

מוסיפה לגבי קרוטוניםבארץ אהבתי
אצלנו אין לחם שנשאר, סתם, וחבל לי לבזבז לחם טוב על קרוטונים... לאחרונה גיליתי דרך להכין קרוטונים מעולים ממש בקלות- מערבבים קמח, קצת אבקת אפיה (בערך כפית לכוס קמח) וקצת מלח, מוסיפים מים ולשים עד שיש בצק נוח, ומגלגלים ממנו נחשים דקים.
על התבנית שופכים מעט שמן, ומפזרים מעט תבלינים (אני שמה פפריקה, כורכום, כמון, שום גבישי, אפשר לגוון עם מה שאוהבים). מגלגלים קצת את הנחשים בתערובת, ופורסים לריבועים קטנים (אפשר לפרוס כמה נחשים ביחד, כמו שמכינים סלט). מפרידים את הריבועים, ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, בערך 10-12 דקות, עד שהקרוטונים משחימים קצת.
נשמע מענייןחילזון 123


רעיון טוב!יעל מהדרום
ואז הקרוטונים "המוציא", כי הם עשויים מבצק שהוכן בשביל לחםיעל מהדרום
מוסיפה עוד 2 מתכונים חורפיים מתאימים:מנסה לעזור


מרק ירקות מגורדים- טעימוש!מנסה לעזור

מגרדת בפומפיה: בצל, תפו"א, בטטות, גזר, קישואים, עגבניות ושום- מה שיש בבית ולפי הטעם שלכם..

מכניסה לסיר, מכסה במים ומביאה לרתיחה.

מתבלת במלח, פלפל שחור, כורכום ו/או חוויג' וכמובן מרק עוף ביתי שאני מכינה.

- אם רוצים פרווה אז בלי מרק עוף ביתי/ בשרי.

ומבשלת על אש קטנה כחצי שעה/ ארבעים דק'...

(אפשר גם לטגן קודם את הבצל המגורד ואז להוסיף את הירקות המגורדים ולתבל. לטגן קלות ואז לשפוך מעל מים רותחים, להביא לרתיחה לבשל על אש קטנה- זה יותר "משודרג"...)

אני מוסיפה לזה לפעמים גם קניידלאך (מיד לאחר הרתיחה הראשונה) / קצת אטריות (לקראת סוף הבישול) / שוקיים של עוף/ אפשר גם חומוס מקופסת שימורים...

כיד הדמיון הטובה עלייך... אפשר גם בלי כלום. רק הירקות הנ"ל כמובן.

יוצא טעים!

בזכותכן הכנתי אתמול את המרק הזה+קניידלאך. יצא משו! + טיפ קטןמנסה לעזור

בסיום הבישול של המרק, אני לוקחת חצי לימון/ תלוי בכמות- וסוחטת בתוך הסיר על המרק.

למי שאוהבת את הטעם...

אצלי (כמעט) כולם אהבו... ונהנו אתמול להתחמם במרק שכזה...  

הא, רגע. הוספתי גם כוס עדשים כתומות,10 דק' לפני סיום הבישולמנסה לעזור


היי אפשר מתכון לקניידאלך?תתתת


בשמחה. צ'יק צ'אק הכנה-מנסה לעזור

"שוברת" ביצים לתוך קערה. בודקת שאין דם. מתבלת במלח ופלפל שחור...

מוסיפה קמח מצות/ פירורי לחם עד שמתקבלת עיסה יציבה וחזקה.

מרטיבה את הידיים ומכדררת כדורים קטנים ו"זורקת" למרק הרותח.

(עדיף לא גדולים כי אז הם לא מתבשלים טוב בפנים. מה גם שהם קצת "מתנפחים" בבישול)

בישול של חצי שעה לפחות.

 

בד"כ ביצה לכל סועד... והקמח מצות לפי העין...

מקווה שהובנתי!

 

(בפסח אנחנו "משדרגים" את הקניידלך ומוסיפים לביצים גם ירק כמו : כוסברה, פיטרוזיליה, שמיר וכו'. וגם בצל מטוגן ואז שמים את הקמח מצות...

ואז ממלאים את הקניידלך בבשר טחון+ בצל מטוגן ותבלינים.

ומבשלים בתוך מרק אדום עם ירקות. יוצא חבל"זי!

אם מישהי תרצה- אתן מתכון מסודר בנפרד)

 

 

תודה צדיקה!תתתת

חיוך

אב"מ. תהנו ולבריאות מנסה לעזור


אני עושה ככה-חילזון 123

כוס קמח מצה

ביצה

כוס נוזלים של מרק (או מים, אבל עם מרק הרבה יותר טעים)

מערבבים נותנים לזה קצת "לעמוד"

ואז מגלגלים כדורים עם ידיים רטובות

יש אפשרות להכין גם עם פירורי לחם שנועדו לשניצלים?אנונימוס

כמו פירורית זהב וכאלה?

כן. ודאי. אני הכנתי אתמול עם פירורי לחם מוזהבים ויצא מעולה!מנסה לעזור


מי שמכיר חורשט של פרסיםzmil
גם בן סוחטים לימון וגם יש לימון פרסי
נכוןמנסה לעזור

שמים בזה לימון פרסי/ שחור...

טעימוש!

תבשיל אטריות חורפי ומחמם- אמנם לא מרק ממש, אבל בכ"ז...מנסה לעזור

רשתה" בפרסית - ובעברית תבשיל אטריות עשיר וטעים!!

 

החומרים: (5-6 מנות בערך):

  • חבילת אטריות רחבות
  • כוס עדשים ירוקות- להשרות לפחות 1/2 שעה קודם הבישול.
  • 4 בצלים בינוניים
  • 1 קופסת חומוס- בשימורים
  • ירק: כוסברה, שמיר וכד'- מה שיש ומה שאתם אוהבים!
  • 2-3 קולרבי גדולים פרוסים לפרוסות לא עבות.
  • 1.5-2 חזות עוף חתוכים לקוביות בינוניות.
  • 4 שיני שום פרוסים
  • מלח לפי הטעם
  • תבלינים: פלפל שחור, כורכום, גריל עוף, חוויג' למרק/ כמון, פפריקה חריפה למי שאוהב!
     

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ורחב מטגנים 2 בצלים חתוכים לקוביות ומתבלים בכורכום ופלפל שחור.
  2. מוסיפים את העדשים לאחר שהושרו במים ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לחצי הסיר.
  4. מתבלים במלח וחוויג'/ כמון לפי הטעם האישי.
  5. מוסיפים למים הרותחים את פרוסות הקולרבי ומבשלים הכל יחד במשך 25 דק' בערך.
  6. (בינתיים- במחבת נפרדת מטגנים את 2 הבצלים האחרים. מתבלים בגריל עוף ופפריקה ומוסיפים את קוביות העוף והשום. מתבלים במלח ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.)
  7. חוזרים לסיר- לאחר בישול העדשים, מוסיפים עוד מים רותחים עד למילוי 3/4 מהסיר. מתבלים בעוד קצת מלח, פלפל שחור וחוייג'. מביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את האטריות, החומוס והירק ומבשלים על אש בינונית במשך 10-15 דק' בערך ומכבים. לא אמור להישאר הרבה נוזלים!
  9. מגישים צלחת אטריות מהבילה וע"ז את חתיכות החזה + הבצל המטוגן או שמערבבים מראש את תבשיל העוף עם האטריות בסיר ומגישים!
     

לבריאות!
טעים מאוד!!

 

 

 

נשמע טוב!לב אמיץ


תודה!מנסה לעזור

אני הולכת להכין את זה הערב בעז"ה...

בתאבון לב אמיץ


מרק אפונהאמת ואמונה

לסיר בינוני-

4 כוסות אפונה יבשה - להשרות איזה שעה במים לפני ולשטוף.

בצל גדול קצוץ- לאדות עם טיפה שמן.

להוסיף את האפונה ומים כפול בגובה.

בישול ארוך של שעה וחצי ככה.

להוסיף שמיר קצוץ  ולבשל עוד 10 דקות לערך.

 

לטבל במה שאוהבים,

אני שמה כמון מלח פלפל ושום.

 

למרקם המרק אפשר להוסיף עוד מים אנחנו אוהבים יחסית סמיך.

 

המרק יוצא ממש כמו טחון כי הבישול הארוך מפרק את האפונה.

תודה רבה! חייבת לנסות!מנסה לעזור

אגב, הכמות שציינת לכמה סועדים בערך?

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך