לקראת השבוע החורפי שהולך ומתרגש עלינו - אשמח ממי שיכול/ה לתת לנו כאן מתכונים למרקים טובים.
פרווה/ בשרי
(אני לא בעד חלבי)
לטובת כולנו!
תודה 
לקראת השבוע החורפי שהולך ומתרגש עלינו - אשמח ממי שיכול/ה לתת לנו כאן מתכונים למרקים טובים.
פרווה/ בשרי
(אני לא בעד חלבי)
לטובת כולנו!
תודה 
מתכונים בכללי:
מרק תימני- לטגן עופות בשמן להוסיף ירקות ומים ולתבל במלח ובתבלין חוויג תימני
מרק עגבניות- לטגן בצל הרבה עגבניות שום קצת רסק להוסיף מים מלח פלפל פפריקה
מרק עדשים כתומות-לטגן בצל שום להוסיף עדשים וגזר ותפוחי אדמה מלח פלפל כמון אבקת מרק וקצת כורכום ולטחון בבלנדר מוט
מרק כתום-לטגן בצלים להוסיף גזר דלעת בטטה קישוא תפוח אדמה אחד ומים מלח פלפל א.מרק ולטחון במוט
מרק אפונה-להשרות לילה לפני(אם לא זה סיוט זה מלא זמן בישול) לבשל עם חתיכות תפוחי אדמה וגזר מלח פלפל כמון אבקת מרק
מרק מיניסטרונה-מצרפת קישור מאתר מתכונים בעשר דקות ממש מעולה ועשיר!! את השעועית אני שמה מקופסת שימורים שאני שוטפת את הרוטב מעליה מומלץ!!!http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94/
ללילה שלם זה חוסך משמעותית את זמן הבישול...
פעם לא השריתי וזה לקח בערך שלוש שעות על הגז עד שיתבשל...
האם שופכת את הרוטב מקופסת השימורים של השעועית למרק?
או שאת שוטפת את השעועית ומוסיפה בלי המים?
מהרוטב ומכניסה למרק בלי הרוטב
נוח לשמור את החבילה במקפיא ולהשתמש כל פעם בחופן או יותר.
לטגן בצל ופטריות. להוסיף קוביות תפו"א וגזר מגורד, וגריסים.
למלא במים להוסיף מלח ופלפל שחור.
מרק שעועית:
בצל, קוביות דלעת שעועית ששרתה לילה במי ברז.
עיגולי גזר וגריסים.
להוסיף מים, רסק עגבניות, מלח, שום כתוש כמון פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה.
מטגנים קצת בצל ומוסיפים לו גזר ובטטות שיוציאו קצת מהטעם שלהם עם הטיגון...
שמים מים.. מלח וקצת חוויאג' למרק (לא צריך הרבה תיבול..הירקות נותנים את הטעם)
לפעמים אני שמה קישוא אחד או תפו"א (או גם וגם) אבל שזה לא יהיה העיקר (במיוחד לא קישוא...כי הוא נותן טעם אם יש הרבה).
אחרי שמתבשל לרסק הכל עם בלנד מוט.
מתכון אחר למרק כתום שעשיתי פעם זה רק ירקות כתומים (גזר, בטטות, דלעת או דלורית אם היה לי, ובצל כמובן) מבשלים ומרסקים והתיבול הוא- מלח , קצת אגוז מוסקט וטיפה טיפה טיפה קינמון.
אפשר לשים אח"כ שמנת (חלבית או פרווה...)-לא חייב.
עוד מרק שווה שהכנתי פעם זה מרק תירס. אבל אני לא זוכרת את המתכון, הוא רשום לי במחשב השני..
עשיתי בעיקר מיקס מכמה מתכונים ושמתי מה שנראה לי...
זה היה בערך- לטגן קצת בצל, גזר (לגרד במגרדת), ולשים חצי מכמות של תירס קפוא, לבשל ואז לרסק הכל בבלנדר מוט, להוסיף עוד תירס קפוא (כדי שיהיו שלמים), ולא זוכרת מה עוד יש בתהליך...
בהזדמנות.
שיא הטעים-
עדשים ירוקות- השריתי יום שלם (כך יצא, אולי צריך פחות)..
טיגנתי בצל, גזר ועדשים עם קצת שמן ואז הוספתי מים
שמתי בטטות ותפו"א
הכל חתכתי יחסית קוביות קטנות .
תיבול- מלח וקצת חוויאג' למרק
התלבטתי אם לרסק או לא.. בסוף ריסקתי. יצא סוף הדרך!
גם בלי לרסק יצא ממש ממש טעים!!
מתכון למרק מחמם ומשביע-
גריסים, עדשים ושאר ירקות...
החומרים: (4-6 מנות בערך)
אופן ההכנה:
(אם חסר מים- מוסיפים. המים צריכים לכסות את הירקות עד לכיסוי מלא.)
מנמיכים את האש.
למרק בשרי- ניתן להוסיף חלקי עוף למרק/ קוביות חזה עוף.
או לחילופין- להגיש עם שניצל ליד.
אבל גם בלי תוספת בשרית- המרק מאוד טעים (ובריא...)!!!!
לבריאות ובתאבון!!!
בס"ד
מתכון למרק חורפי טעים וקל להכנה- מרק עגבניות ואורז.
החומרים:
חלקי עוף/ חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
1 כוס אורז
3-4 עגבניות בשלות
1 בצל חתוך לרצועות
4 גזרים פרוסים לעיגולים
מים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה/ מתוקה, גריל עוף, חוויג' למרק/מעט כמון.
1- ½ לימון (תלוי בטעם האישי)
(אפשר גם להוסיף קישוא וסלרי למי שאוהבת)
אופן ההכנה:
יוצא טעים ומחמם!!!
חורף בריא וטוב!
מטגנים בצל ושוקיים עם כורכום ופלפל שחור.
מוציאים את השוקיים לקערה.
מוסיפים לסיר קוביות תפו"א לא קטנות.
מערבבים קלות.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי התפו"א.
מביאים לרתיחה.
מחזירים בחזרה את העופות המטוגנים לסיר.
מוסיפים 2,3 לימונים שחורים/ פרסיים שטופים, מנוקים וחתוכים ל-2- לא מוותרים על הלימונים הללו! זה נותן את כל הטעם!
מתבלים בקצת מלח ואפשר גם באבקת מרק למי שמשתמשת. אני לא. אבל זה מוסיף.
מביאים שוב לרתיחה ומנמיים את האש.
מבשלים כ-40 דק'.
10 דק' לפני סיום הבישול מוסיפים 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס-
מי שרוצה יותר להשקיע שתבשל כוס חומוס יבש בסיר נפרד (לאחר שהושרה לילה), עד לריכוך מלא.
מגישים על אורז לבן, כמובן!
קל להכנה! יוצא נהדר!
אנחנו מכינים את זה כל השנה. גם בקיץ.
כולם אוהבים את המרק הזה. כולל הילדים.
יש לו טעם חמצמץ וטעים!
מרתיחים מים בקומקום.
בינתיים שוטפים היטב כל ירק שיש בבית:
* תפו"א
* גזרים
* בטטות
* בצל
* דלעת/ דלורית
* קישוא (לא לקלף! להכניס עם הקליפה אחרי שטיפה טובה)
* עגבניה בשלה
* סלרי/ כוסברה/ פטרוזיליה (לא לוותר! משהו אחד מהם שיהיה!!)
* כרוב- להוסיף לקראת סוף הבישול!
* שום
חותכים הכול לקוביות או לרצועות ושמים בסיר.
מוסיפים חלקי עוף.
שופכים מים רותחים מהקומקום, ומביאים את המרק למצב רתיחה.
מוסיפים: מלח, פלפל, כורכום וחוויג'- לפי הטעם האישי.
מנמיכים את האש ונותנים לו להתבשל...
(את הקוסקוס אני מכינה בצורה של אידוי, כמו שכתוב על השקית!
אבל במקום להכין את זה עם מים רותחים- אני מוציאה את אותה כמות של מרק רותח מהמרק הנ"ל ו"מבשלת" איתו את הקוסקוס. )
פשוט וטעים למי שאוהב...
מאדים בטיפה שמן 5-6 בצלים (אם שמים מראש במקרר, אז פחות דומעים) עם קצת מלח- על אש קטנה, למשך חצי כשעה, שיוציא נוזלים.
אח"כ מוסיפים כף קמח (אפשר גם בלי- זה פשוט עושה את זה יותר סמיך) ומים ומתבלים- שום גבישי, אגוז מוסקט, מלח פלפל ומה שאוהבים.
ואם רוצים חלבי ואפקט מוקרם- מוסיפים פרוסת גבינה צהובה כשרותח.
בתאבון.
משיח נאו !אז יש מרק קטניות עשיר :
חומוס , שעועיות בכל מיני צבעים וגדלים , עדשים ירוקות וכל קטנייה שאוהבים
מוסיפים ירקות כמו : תפו"א ,בצל סגול , גזר , בטטה
ולתיבול : כוסברה /פטרוזיליה/שמיר מה שאוהבים .
מבשלים עד שכל הירקות רכים ,
מי שאוהב אפשר לטחון חלק לא עד הסוף , ואז יש טקסטורה נעימה בפה .
מרק בשר :
מטגנים בצל וגם חתיכות בשר אפשר 8 /6/5/4 מה שאוהבים ..
ומוסיפים מים ומבשלים כשעתיים
להוריד קצף שהצטבר
ולא"מכ להוסיף ירקות שורש שאוהבים .
מתבלים בתבילנים כמו כמון ,כורכום ,פפריקה מתוקה לפי טעם
א.מרק
ומבשלים עד שכל הירקות רכים וגם הבשר.
מרק עוף :
מזהיבים בצל וגזר מגורר וירכיי עוף או כל חלק שאוהבים בעוף
מוסיפים מים עד שמבעבע
מורידים קצף ומבשלים כשעה
לאחר מכן מוסיפים ירקות שאוהבים
מתבלים
ולבסוף 5 דק' לפני הסיום זורקים עשבים : כוסברה / שמיר / פטרוזיליה מה שאוהבים ..
מרק עגבניות כמו במסעדות :
מכינים מגש עם כחצי קילו עגבניות
אפשר גם שרי וגם גדולות אדומות
פלפלים אדומים 2 יח'
בצל 3 יח' חתוך לעיגולים
מתבלים בשמן זית ,מל"פ
ולתנור על טורבו עד שזה הכול מתקרמל
לוקחים סיר יצוק ,
שופכים את כל תוכן המגש
מוסיפים מים עד כחצי גובה מהסיר
מוסיפים 2 תפוחי אדמה
3 שיני שום
צרור כוסברה / פטרוזיליה
תיבול מה שאוהבים
מבשלים כחצי שעה
ואז עם מוט בלנדר מועכים את הכל
לאחר מכן מוסיפים שעועית שטופה ומוכנה
להוסיף למרק בסוף הבישול.
לקרוטונים:
לחם שנשאר ,חותכים לקוביות קטנות/בינוניות
מסדרים במגש על נייר אפייה
מזליפים שמן זית , שום כתוש
אורגנו/זעתר/בזיליקום
כל תבלין יבש שאוהבים
מלח
ולתנור על טורבו כ 10 דק' על חום גבוהה
אפשר גם להקפיא.
מגרדת בפומפיה: בצל, תפו"א, בטטות, גזר, קישואים, עגבניות ושום- מה שיש בבית ולפי הטעם שלכם..
מכניסה לסיר, מכסה במים ומביאה לרתיחה.
מתבלת במלח, פלפל שחור, כורכום ו/או חוויג' וכמובן מרק עוף ביתי שאני מכינה.
- אם רוצים פרווה אז בלי מרק עוף ביתי/ בשרי.
ומבשלת על אש קטנה כחצי שעה/ ארבעים דק'...
(אפשר גם לטגן קודם את הבצל המגורד ואז להוסיף את הירקות המגורדים ולתבל. לטגן קלות ואז לשפוך מעל מים רותחים, להביא לרתיחה לבשל על אש קטנה- זה יותר "משודרג"...)
אני מוסיפה לזה לפעמים גם קניידלאך (מיד לאחר הרתיחה הראשונה) / קצת אטריות (לקראת סוף הבישול) / שוקיים של עוף/ אפשר גם חומוס מקופסת שימורים...
כיד הדמיון הטובה עלייך... אפשר גם בלי כלום. רק הירקות הנ"ל כמובן.
יוצא טעים! 
בסיום הבישול של המרק, אני לוקחת חצי לימון/ תלוי בכמות- וסוחטת בתוך הסיר על המרק.
למי שאוהבת את הטעם...
אצלי (כמעט) כולם אהבו... ונהנו אתמול להתחמם במרק שכזה...
"שוברת" ביצים לתוך קערה. בודקת שאין דם. מתבלת במלח ופלפל שחור...
מוסיפה קמח מצות/ פירורי לחם עד שמתקבלת עיסה יציבה וחזקה.
מרטיבה את הידיים ומכדררת כדורים קטנים ו"זורקת" למרק הרותח.
(עדיף לא גדולים כי אז הם לא מתבשלים טוב בפנים. מה גם שהם קצת "מתנפחים" בבישול)
בישול של חצי שעה לפחות.
בד"כ ביצה לכל סועד... והקמח מצות לפי העין...
מקווה שהובנתי!
(בפסח אנחנו "משדרגים" את הקניידלך ומוסיפים לביצים גם ירק כמו : כוסברה, פיטרוזיליה, שמיר וכו'. וגם בצל מטוגן ואז שמים את הקמח מצות...
ואז ממלאים את הקניידלך בבשר טחון+ בצל מטוגן ותבלינים.
ומבשלים בתוך מרק אדום עם ירקות. יוצא חבל"זי!
אם מישהי תרצה- אתן מתכון מסודר בנפרד)
![]()
מנסה לעזורכוס קמח מצה
ביצה
כוס נוזלים של מרק (או מים, אבל עם מרק הרבה יותר טעים)
מערבבים נותנים לזה קצת "לעמוד"
ואז מגלגלים כדורים עם ידיים רטובות
כמו פירורית זהב וכאלה?
שמים בזה לימון פרסי/ שחור...
טעימוש! 
רשתה" בפרסית - ובעברית תבשיל אטריות עשיר וטעים!!
החומרים: (5-6 מנות בערך):
אופן ההכנה:
לבריאות!
טעים מאוד!!
אני הולכת להכין את זה הערב בעז"ה...
לב אמיץ
מנסה לעזורלסיר בינוני-
4 כוסות אפונה יבשה - להשרות איזה שעה במים לפני ולשטוף.
בצל גדול קצוץ- לאדות עם טיפה שמן.
להוסיף את האפונה ומים כפול בגובה.
בישול ארוך של שעה וחצי ככה.
להוסיף שמיר קצוץ ולבשל עוד 10 דקות לערך.
לטבל במה שאוהבים,
אני שמה כמון מלח פלפל ושום.
למרקם המרק אפשר להוסיף עוד מים אנחנו אוהבים יחסית סמיך.
המרק יוצא ממש כמו טחון כי הבישול הארוך מפרק את האפונה.
אגב, הכמות שציינת לכמה סועדים בערך?
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב