חבר'ה, אתם טוענים שזה פורום רציני. לפי כמה דיונים שראיתי כאן, אפשר לומר שהפורום אפילו מעניין ומועיל. אבל דבר אחד מאוד מפריע לי- השמות הבדויים והכינויים המטופשים. מה יש לכם להסתיר? איך תקדמו את התנועה אם תסתירו את הזהות שלכם? אדם שמתחבא מאחורי שם אחר הינו אדם שמתבייש במעשיו, ואם כן- למה לעשות אותם בכלל? זה שקר, צביעות, ועליבות. רק אל תיפגעו לי בבקשה.
במשך כל התקופה שהייתי עורך "לחבבני"ק" (מי זוכר את השם הישן של "טל שמיים"?) לא התרתי כתיבה אנונימית. דבר זה מעיד על חוסר ודאות של הכותב בדבריו, ומתיר לו לכתוב דברים מבלי שיצטרך לקחת אחריות . אם יהיה כלל שחייבים לכתוב שם מלא, סניף ושבט, האנשים באמת יכתבו ברצינות את מה שהם חושבים (כלומר, יחשבו לפני שיכתבו, ולחשוב זה תמיד טוב ומועיל).
כתיבה אנונימית מכניסה את האדם לעולם של פנטסיה ודמיון. הוא חושב לעצמו- המקום הזה אינו חלק מהעולם האמיתי! אני יכול לעשות מה שבא לי ללא שום אחריות לשאת בתוצאות! (ויש תוצאות לכל מעשה, עובדה. "הפנקס פתוח והיד רושמת"). בקיצור חבר'ה, זה מסוכן. האדם נכנס לאינטרנט, ומבחינתו העולם שבחוץ "נעלם". נחמד להישאר בעולם כלכך קל ונחמד- לא צריך לעמול, ומותר לעשות הכל בלי לשלם (לפחות כך נראה לו) את המחיר.
חוצמזה, התאכזבתי שלא מצאתי אצלכם התייחסות לכל הבעייתיות הרבה שבאינטרנט. ואם כבר החלטתם להיתחבר, אז להמליץ על אתרים נקיים ומעניינים( כבר הרבה זמן אני מחפש מישהו שיקח את האחריות על פינה ב"טל שמיים" שממליצה על אתרי אינטרנט שווים. אם אתם כבר כותבים פה, למה שלא תכתבו ל"טל שמיים"?). אם כבר מחוברים אז בדרך הכי טובה שאפשר!
חבר'ה- אני מקווה שמה שאתם עושים כאן באמת מקדם את התנועה (ולא באמת קודחים חור בסכר ה"הפרדה", חור שיגרום להתמוטטות בכל החזיתות). אולי באמת יש מקום שבו חב"ב/ג יכולים לדון בחופשיות בלי פחד מלעבור על איסורים (יענו, להעביר רעיונות בלי להסתכל אחד על השניה) אבל צריך לזכור שגם לדברים טובים צריך להיות גבול.
ישר כח לכולם, וכמובן ל123 היוזם (אני לא יודע אם מותר לי לכתוב את השם שלו. אני די בטוח שההורים שלא לא קראו לו 123 בברית). נפגש בעז"ה במליאה עם חולצות תנועה(ונפיל את ההחלטה האומללה. אם נעשה את זה זריז אולי אפילו נספיק להחליט איזה הצעה רצינית).
בציפייה לבניין אריאל, שמעון הירש