פורום של אריאל בלי איזה דבר תורה או פלפול?אנונימי (פותח)

יש באתר איש,כתבה ב4 חלקים על איזהו גיבור,איזהו מכובד,איזהו עשיר,ואיזהו חכם,אז הנה חלק א' איזהו גיבור:

על מי אתה חושב כשאתה שומע את המלה "גיבור"? על אלוף העולם בהיאבקות? אולי על חייל בסיירת מובחרת? יש לו שרירים, הוא חזק, הוא מצליח להיאבק באחרים ולנצח - איזה גיבור!

אבל חז"ל מסבירים לנו שהגבורה האמיתית איננה נמדדת במספר האנשים האחרים שאתה מסוגל לנצח, אלא במספר הפעמים בהן אתה מצליח לנצח את עצמך, ולא להיגרר אחר יצר ההרס העצמי שבך - "היצר הרע".

מה זה בכלל "היצר הרע"? מלאך שחור עם קלשון שיושב על הכתף השמאלית ולוחש לאוזן כל מיני דברים רעים? ועל הכתף השנייה, לבן וזורח, נח לו "היצר הטוב"?

ממש לא!

המלחמה האמיתית אינה בין שני מלאכים שנמצאים מחוץ לנו, אלא בין שני מרכיביו של כל אדם: גוף ונשמה. הנשמה, החלק הרוחני הטהור ביותר שבנו, שואף תמיד כלפי מעלה - אל המוסר ואל הרוחני; והגוף, עפר מן האדמה, שואף תמיד מטה, אל החומריות ממנה נבנה. הגוף מחפש נוחיות ומנוחה ואילו הנשמה מנגד שואפת להתעלות ולהתקדם. בכדי לחיות למען הנשמה צריך להשקיע כוח ומאמץ. ומי שמצליח לנצח במלחמת הרוח מול החומר - הוא הגיבור האמיתי. כמו שאמר שלמה המלך בספר משלי: "טוב ארך אפים מגיבור, ומושל ברוחו - מלוכד עיר."

בכבשן האש

אברהם אבינו עבר ניסיונות רבים בחייו, וחכמינו אומרים שכל אחד מהם היה קשה יותר מקודמו.

באחד הימים, השליך נמרוד המלך (שהתנגד לדרך המונותיאיסטית שייצג אברהם) את אברהם אבינו אל תוך כבשן האש. רק בהתערבות ניסית על טבעית, הצליח אברהם אבינו לשרוד.

מאוחר יותר, ציווה ה' על אברהם את הציווי הידוע "לך לך מארצך...אל הארץ אשר אראך."

מי שקורא את סדר האירועים בעיון, ישאל מייד את השאלה: "אם הניסיונות ניתנו בסדר קושי עולה, איך יתכן שהמעבר מארץ המולדת לארץ אחרת, יהיה קשה יותר מעמידה עקשנית על אמונתך, עד כדי השלכה אל כבשן האש?"

כאשר גורשו היהודים מספרד, נטלו רבים מהם את מקל הנדודים, ארזו מעט מיטלטלים ויצאו לגלות. הדרך הייתה קשה ומלאת סכנות, בתוך אוכלוסיה עוינת, וללא יד שתושט לעברם לעזרה. האדמה עליה פסעו ספגה קרבנות רבים שלא הצליחו לעמוד בתלאות הדרך.

אולם לא כולם יצאו לדרך. היו כאלה, שהעדיפו להישאר בביתם, לאחוז במשרותיהם, ולהעמיד פנים כאילו התנצרו. מובן, שאלה שהסכימו להתנהג כנוצרים, ולו אף משום שלא הייתה להם ברירה אחרת, היו האנשים החזקים פחות באמונתם.

והנה, הפלא ופלא. אותם אנשים שחששו לצאת לדרך ולהיפרד מרכושם, עמדו בגבורה בייסורי האינקוויזיציה, ועלו בלהבות השמיימה.

אם נתבונן היטב בדברים נבין, שהרבה יותר קל לעשות מעשה של מסירות נפש קיצונית, באופן חד פעמי, מאשר לחיות כל ימיך ברמה נעלה זו של הקרבה עצמית. כך היה עם אברהם שהיה מוכן למות למען אלוקיו, וכך היה מאוחר יותר עם בני האנוסים. אין ספק שהרבה יותר קשה לחיות כל ימיך למען האלוקים, מאשר למות למענו פעם אחת.

מי אתה?

גבורה אמיתית משמעותה לקום מידי בוקר, עם השאיפה לעשות את הדברים הנכונים. גבורה אמיתית היא להיאבק יום יום נגד אותם כוחות שמנסים למשוך ולעכב אותנו, אותם כוחות שמונעים מאיתנו לגלות את הפוטנציאל האמיתי שבנו ולממשו.

זיהוי האויב, המאמץ, ההשתדלות והניצחון המתמיד, תלויים בנחישותנו ובאומץ ליבנו. הנשמה רוצה לצאת מהמיטה ולממש את עצמה, והגוף רוצה לנוח עוד כמה דקות. הנשמה רוצה לצאת וללמוד משהו, והגוף רוצה לראות טלוויזיה. הנשמה רוצה להתקדם ולהתעלות, והגוף רוצה מכונית חדשה. הנשמה רוצה אחריות והקרבה, והגוף רוצה לברוח...

מי אתה? האם אתה הגוף שלך? האם אתה אוסף מינרלים ומים שניתן למכור בעשרים שקל? איפה נמצא אתה האמיתי - בידיים? בראש? בלב?

אתה האמיתי זו הנשמה שבך. תן לה להוביל את הגוף אל עבר האינסוף, ואז תלמד להכיר מהי גבורה אמיתית.

היה מעניין? אני אביא את שלושת החלקים הבאים.

אשרייך נופר!רות22

אחלה דבר תורה, אחלה דבר תורה

אבל עדיף שהוא יהיה קצר...

חחח הייתה לי הרגשהאנונימי (פותח)

שזה ארוך מדי...

טוב במיוחד עם הרווחים אחרי כל שורה זה בכלל נראה מגילה.

שכוייח!123

אהבתי!!

אם יש איזה דבר תורה שראית ברשת, את מוזמנת לתת לנו קישור לאותו אתר(אם זה אתר כשר בהשגחת תנועת אריאל).

ואם את רוצה להביא דברי תורה פה בפורום, כדאי להביא דברי תורה אישיים. הרבה יותר נחמד ויפה לקרוא את דברי התורה שאת בעצמך רושמת ומנסחת(כמו שעשתה בצורה ממש יפה MIRI על סוכות), שבאותם דברי תורה מעורב גם האישיות שלך, מאשר לקרוא איזה דבר תורה מועתק ממקום אחר של בן-אדם אחר.

שכוייח ובצ"ל אריאל!

קצת מפרפאות לתורה לספר בראשית.רות22אחרונה

שמעו כמה דברים יפים על פרשת בראשית..

שהאדם חטא והקב"ה שאל אותו "איכה?" שאלו המפרשים..הרי הקב"ה יודע הכול! מה פירוש הוא שואל איפה האדם??? ושואל אותו שאלות "אכלת?" וכול..

התשובה לכך היא..ד' שאל "איכה"..כדי לראות אם אדם ישקר לו.. "איכה" אותיות

-א-ני -י-יודע -כ-ל -ה-נסתרות...

ועוד משהו..

הנחש קיבל עונש לאכול עפר..

ושאלו על העונש הזה..הרי אדם עובד כל חיו למען הפרנסה והאוכל ולנחש מגיע בלי טרדה כלל..שפע איפה שהוא הולך..

אלא שזה העונש הגרוע מיכול..הקב"ה נתן לו אוכל "שפע" ואמר לו לך ממני..לא רוצה אפילו תסליחה שלך.. קח תאוכל שלך כדי שאפילו לא תבקש ממני.

וזהו שבוע טוב..

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך