מה אתם אומריםאנונימי (פותח)

אם עכשיו בנ"ע יסכימו לצרף אותנו אליהם, והם יתנו לנו לקיים סניפים נפרדים, מחנות והכל. האם אנחנו נרצה להצטרף?

מה אתם אומרים ? ולמה?

אבל איך יקרא לנו?רות22

אריאל או בנ"ע??

אני הייתי מעדיפה להיות  תנועה משלעצמי...

אני חושבת שלאיוכי
כי יש הבדל ממש משמעותי בין התפיסה שלנו לתפיסה של בנ"ע, אם השאיפה של בנ"ע הייתה לעשות סניפים נפרדים, והסניפים המעורבים היו הדבר המוזר, ורק סניפים שבאמת באמת חייבים להיות מעורבים יהיו מעורבים, אז זה היה אולי עובד. אני לא אומרת שבנ"ע הם לא מספיק טובים ולא נאה לנו להצטרף אליהם, אני פשוט אומרת שיש כל מיני דברים שפשוט לא נתאים ביחד.
תיאורטית.123

מבחינה תיאורטית זה דיון נחמד, אך מבחינה מעשית מציאותית אל תחשוב על בכלל, כי זה באמת לא שייך בהווה בגלל יותר מדי סיבות.

בצ"ל אריאל!

אם תרצהאנונימי (פותח)
אם תרצן אין זה אגדה  ואם  לא תרצו הרי זו אדה בלבד (הרצל בספר שלו אלט נוי לנד, למדתי משהו מהבגות אה)
תיקוןאנונימי (פותח)
אם תירצו אין זו אגדה, ואם לא תירצו הרי זו אגדה בלבד( הרצל בספרו "אלט נוי לנד", למדתי משהוא מהבגרות בהיסטוריה, אה?) 
אם תרצו -אין! זו אגדה...123

אני מדבר איתך בתור אחד שדיבר עם כל מיני גורמים בעזרא ובננ"ע ע"מ לנסות לעלות קצת דיון אצל האלה שלמעלה בשביל לנסות לאחד מעט בין התנועות, ומתישהו הבנתי שבאמת חבל על הזמן שלי...

[וגם יצא לי מעט לדבר עם המזכ"ל ועם עוד כמה אנשים בתנועתנו לגבי איחודה של תנועת אריאל לתנועה אחרת].

בצ"ל אריאל!

וואו...יוכי
יש לך קשרים....
השאיפה מבחינתי היא...דורותי

שבסופו של דבר בנ"ע יגיעו לרמה של אריאל (בלי לזלזל בבנ"ע..)

ואז כבר באמת כולנו נראה לנכון לצרף את שני התנועות שבעצם יגיעו למצב שהם אותו דבר...

בינתים זה לא ככה ואני לא מוצאת לנכון לצרף את שני התנועות...גם אם בנ"ע יסכימו...(אגב, אולי תפסיקו להרגיש כ"כ נחותים ולהגיד "אם בנ"ע יסכימו"..)כאילו שלנו אין דעה בנידון..גם אם הם יסכימו זה לא מעניין אותי! אני לא מסכימה!)

בואו לא נחיה באשליות...hadar
הנהלת בנ"ע מתנגדת לסניפים הנפרדים שלה ואני שמעתי שגם לפעמים היא מכחישה את ההשתייכות שלהם אליה, וחוצמיזה-אם מאחדים את אריאל עם בנ"ע-מה עושים במקומות שיש גם סניף של בנ"ע וגם סניף של אריאל?אנחנו לא נסכים להתפשר ולרדת לסניפים מעורבים והם לא יסכימו לעלות רמה (תורנית) ולהיות נפרדים ואין קטע בשני סניפי בנ"ע בנין אחד ליד השני....
אכן דיום תיאורטי מאד....miri

אך לא זה מה שהציק לי. משפט בדברייך ששמעתי אותו לצערי יותר מדי פעמים מחברי התנועה..."השאיפה מבחינתי היא שבסופו של דבר בנ"ע יגיעו לרמה של אריאל (בלי לזלזל בבנ"ע..)", אני יודעת שאת לא מזלזלת בהם, לא כיחידים ולא כתנועה, גם כך אותם האנשים ששמעתי אותם אומרים זאת. אך, עם זאת, המשפט הזה מציין התנשאות במוסן מסוים, אנחנו ברמה גבוהה יותר, הם צריכים לשאוף אלינו, אני אישית לא חושבת ככה, לפחות לא באופן גורף לגבי כל התחומים, בתחום של צניעות והפרדה-בהחלט הרמה אצלינו מצוינת וגבוהה ואכן יש להם ללמוד ולהגיע לכך, וגם בכלל ברמה הדתית, אך בדיוק על אותו משקל, בצורה הדדית, אנחנו צריכים להגיע לרמה שלהם, בתחומים מסוימים, כמו: כמות חברים, כמות סניפים, תודעה ציבורית, פתיחות לשונים מאיתנו (אסביר, אני מתכוונת לתוך הסניפים עצמם, שחבר'ה שקצת פחות ברמה דתית ירגישו בנוח להגיע בדיוק כמו אותו חניך שהמשפ' שלו אריאלניקית). <אני לא באה לדבר על איזה מין השאיפות יש אפשרות להגיע ואיך, רק לציין שאלו שאיפות.>

יש לנו (כפרט וככלל) ללמוד מכל אחד ואחד בדיוק כמו שכולם יכולים ללמוד מאיתנו דברים מסוימים.

בציפייה לבניין אריאל!

דוגרייוכי
גמני חשבתי ככה כשקראתי אתזה... צריך קצת יותר להיזהר במה שכותבים. אני לא חושבת שבנ"ע צריכים להגיע לרמה שלנו, אולי יש דברים שהם יותר טובים מאיתנו??? בטוח יש! אי אפשר להגיד שהם צריכים לעלות ברמה בשביל שנוכל ליות איתם!
אני מדברת על האידיאל של שני התנועות!דורותי

אני לא מדברת על המצב בפועל שבו להם אולי יש יותר חניכים (בגלל הותק...) ואני בכלל לא נכנסת לפרטים של אולי יש מדריך בבנ"ע שהוא יותר טוב מאריאל...ברור שיש מצב שזה יקרה, ברור!

הנקודה היא, שמבחינת האידיאל של שני התנועות התנועה שלנו יותר טובה! כן! אין מה לפחד להגיד את זה! אני חושבת שעצם העובדה שהם חושבים שמלכתכילה צריכה להיות תנועה מעורבת הופך את התנועה שלנו שחושבת ההפך, לדבר נכון וטוב יותר.

ברור שלכולנו יש מה לשפר כתנועה וכפרטים ולכולנו יש מה ללמוד אחד מהשני,ולחפש מה טוב בכל אדם ולהשתדל להגיע לכך. אבל הדיון הוא ממש לא על זה (לפחות לא מבחינתי..) אלא על משהו הרבה יותר גדול! האידיאל שעומד מאחורי שני התנועות! וכן, אני חושבת שבנ"ע צריכים לעשות שינוי בחשיבה שלהם ולהגיע למצב שבו הם מבינים שהאידיאל שבו אנו דוגלים הוא הנכון יותר, ולעשות צעדים כדי להגיע אליו! (וזה ממש לא מתוך כוונה להתנשא או להרגיש שאני יותר טובה - בפעם האלף- הכל מתוך חשיבה הרבה יותר כללית!)

וואי מלא זמן לא הייתי פה....תגובה....saroosh

ב"ה

הרבה אנשים אומרים שבשנים האחרונות בנ"ע התחרדה ונעשתה יותר פתוחה לקבל סניפים נפרדים, ועושה דברים שיותר מתאימים לציבור הדתי. (עדה נפרדת, מחיצות ועוד).

אני חושבת שזה לא נכון. בבנ"ע פשוט יודעים שאם הם לא יעשו את הדברים האלה- הסניפים הנפרדים יעברו לאריאל, ויש להם אינטרס די ברור שהסניפים האלו ישארו בתנועה. לכן הם מתגמשים פה ושם, אבל התפיסה נשארה אותה תפיסה-האידאל הוא להיות בחברה מעורבת כדי שבחבריא א הילדים ילמדו להתגבר על התאוות ועל הרצונות, וכך בחבריא ב לא יהיו מתחים בין בנים לבנות.

בשטח זה ממש לא עובד. הייתי בשמחת תורה בסניף בני עקיבא בני עייש, והיו שם גם בנים ובנות משבט אחיה מסניף בנ"ע מסויים(ודרך אגב-הסניף הזה לא כל כך נחשב טוב...). אנחנו פשוט נדהמנו מהם. זה לא ממש היה נראה שהם פועלים לפי התאוריה של בנ"ע. האמת-זה היה נראה כאילו הם באו לשם כדי לדבר עם בני המין השני בלי שההורים יראו אותם. אבל הדאווינריות של הבנים וההתנהגות של חלק מהבנות פשוט הפתיעה אותנו.

בקיצור-עד שהתפיסה של בנ"ע לא תשתנה -לא משנה מה קורה בפועל. אי אפשר להתאחד איתם!

לא הכל לטובה-הכל טוב!
שרי

דורתי,miri

גם באידאל הגדול יש מה ללמוד!

כמה דברים, אני מרגישה שאני מגוננת על בנ"ע, אז זו לא מטרתי, אלא לתקן עיוותים מסוימים. ביררתי רבות על אידאליה של בנ"ע והרוב המוחץ( שימו לב-מוחץ!) כולל בשטח, בחברי התנועה ובין המזכלים, רובם בהחלט סבורים שחברה מעורבת היא בדיעבד. זה היה תיקון. עכשיו, נגיד באידאל עצמו, לכולם יש מטרה לקרב את הרחוקים מהיהדות, בפועל, כמה יהיה נוח לאנשים ששונים ברמתם הדתית מאיתנו לבוא לסניף, יש לנו אמירה של דוסיות, רמה דתית גבוהה, שזה טוב, אבל מעידה על סגירות מסוימת ויוצרת חשש מביקורת ואי קבלה. כמה מסורתיים ירצו לבוא לבדוק באריאל?! ...אפשר להכניס חבר'ה כאלה ותאמינו לי שהם לא ישפיעו ויהרסו את הסניפים, אנחנו מספיק חזקים כדי לעמוד בכך.

שרי, בהרבה מהדיונים זה ככה, כל אחד בעל דיעה מסוימת בעקבות דברים מסוימים, אני לא שוללת את מה שאת אומרת ואני גם יודעת במה מדובר, באיזה סניפים באוכלוסיה במנטליות וברמה הדתית, אך לא לשוע יש גם סניפים אחרים, שם הרמה אחרת וכו'.

בציפייה לבניין אריאל!

שבת שלום.

מסורתיים.123

אם מסורתיים לא מגיעים לאריאל, זה בגלל שצמוד לסניף אריאל יש בנ"ע ששם יותר נוצץ, יותר קליל(בדתיות) ועם יותר הוללות.

אין לנו כ"כ מה לעשות עם זה. אנו לא צריכים לרדת רוחנית, ולפגוע בעצמנו ע"מ לעלות אחרים.

בצ"ל אריאל!

השאלה היא:דורותי
אם זה נכון להוריד את הרמה של הסניף ולהפוך אותו לפחות "דוס" בשביל שהוא יתאים למי שפחות דוס...
לא!!!!!!!!דינמיתאחרונה

ראיתי מה זה אצלם "ניפרד" ואני מעדיפה שלא!

אצלינו נפרד זה נפרד אצלם זה נפרד רק בתפילה הם כמעט כל הזמן ביחד וטוענים שהם ניפרד

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך