גם בלי לצום. רמת הכשרות שאני אוכל..
כתבתי שבמקרה שהם זורמים, כמו חבר וכו' שרוצה לעשות בשבילך ואתה יודע שלא יצליח לו, אחד שאפשר לומר לו ככה, אז זה סבבה
לא אמרתי שתגיע לדודה של אשתך ותגיד לה ככה.
ואין בזה שום התנשאות.
אגב מזכיר לי סיפור שכתבתי פה כבר כמה פעמים
מישהי מהמשפחה הרחוקה רצתה להזמין אותנו ואמרה שהיא תשיג קייטרינג מהדרין ורק חד פעמי ובבית היא רק תחמם עטוף ב2 עטיפות וכו' וכו'.. נשמע שכאילו היא ממש חשבה על זה
ורגע לפני שכבר חשבתי שאם היא יודעת כל כך הרבה אולי באמת אפשר לסמוך עליה, מישהי אחרת שאלה אותה מתי אפשר להיפגש ככה כל המשפחה, אנשים עובדים וזה.. 'אפשר בשבת עוד שבועיים' היא ענתה, 'מתאים לכם?' שאלה..
ענינו לה ששבת שלימה זה כבר יותר מסובך כי חוץ מאוכל יש עוד הרבה דינים של שבת, אז היא ענתה שהיא לא חשבה שנגיע לשבת שלימה אלא רק לארוחה אחת...
היא חשבה על לכסות את האוכל ב2 כיסויים במיקרוגל אבל לא חשבה על זה שאנחנו לא נוסעים בשבת.
יש אנשים שפשוט לא מבינים למה אתה עושה דבר מסוים וכמה שירצו להתחשב בך, זה לא ילך. אין מה לעשות.
ואף אחד לא אמור להעילב מהבחירות שלי בחיים ואם אני אוכל אצלו או לא.
ואין לי בעיה לומר לבנאדם שטוען על משהו שהוא מהדרין שאני סומך עליו שאמרו לו שזה מהדרין אבל לא סומך על זה שאמר לו שזה מהדרין.
ובחייאת רבאק, היום עם כל שטות טבעונית, צמחונית, ירקונית, לקטית, דיאטתית וכו', אף אחד לא אמור להעלב אם מישהו לא רוצה להכניס לגוף שלו את מה שמגישים לו.
ושוב, אם אני יודע מראש שזה אנשים שיעלבו, הייתי נוהג אחרת, אבל הברירת מחדל שלי היא שאין בעיה לומר 'לא תודה'