היי לכולם. חדשה פה בפורום.. יש לי שאלה לגבי קורס חובשיםנטלי8787
של מדא שזה גם רפואת חירום.
קודם כל,אשתף שאני מאד מתעניינת ואוהבת ללמוד ולעסוק בכל מה שקשור ברפואה והצלת חייפ בפרט ויש לי גם ידע כללי בתחום.
לפי מה שביררתי במדא ישנו קורס חובשים- רפואת חירום בהיקף של 173 שעות ובעלות של 2900 שקלים.
רציתי לשאול אם יש כאן חברים/חברות שעברו את הקורס הזה? ממליצים עליו? הוא נותן תמורה מלאה למחיר ואת כל הידע המתבקש? איך ואיפה אוכל להשתלב לאחר מכם בעבודה בתחום? כי לפי מה שהבנתי מדא לא מתחייבים לכך. ומה פחות או יותר השכר כחובשת? האם התחום מזמין גם נשים או שיש עדיפות יותר לגברים?
אשמח בבקשה לקבל את כל הפרטים שיש ברשותכם
שיוכלו לעזור לי לקבל החלטה
תודה ומחכה למענה, נטלי.
אשמח אם זה מידע חשוב או מפורט לקבל במייל: natuli87@walla.com במידה ופספסתי כאן באתר.
דרך אגב,אני מקבלת התראה למייל כשיש תגובה לשרשור שלי?נטלי8787
או שצריך כל כמה זמן להתחבר ולבדוק?
רשמתי שם גם את המייל שלי בכל מקרה למענה
קורס חובשים:בנדא מצוי!!

הוא נותן תמורה מלאה למחיר ואת כל הידע המתבקש? פחות או יותר כן.....אבל בלי התנדבות/עבודה קבועה בתחום הכל תיאורטי ולא באמת זוכרים ויודעים!

איך ואיפה אוכל להשתלב לאחר מכם בעבודה בתחום? כי לפי מה שהבנתי מדא לא מתחייבים לכך. א' התנדבות במד"א - לא חייבים לעבוד שם! ב' עבודה במד"א לחבר'ה מתאים המסיימים את הקורסים. ג' טרם מקבל גם חובשים לעבודה אצלו!

ומה פחות או יותר השכר כחובשת? מינימום ככל שמקבלים גם תפקידים ניהולים השכר עולה!

האם התחום מזמין גם נשים או שיש עדיפות יותר לגברים? התחום מיועד לגברים ונשים כאחד.

תמיד את יכולה לנסות להכנס לקורס חובשים מתנדבים ללא עלות עם התחייבות להתנדב 2 משמרות בחודש(16 שעות חודשיות).
יש קורסים כאלו מפעם לפעם בכל מיני מרחבים!

היי. תודה על המענה נטלי8787

אז אם אני מתחייבת להתנדבות של 2 משמרות בחודש אני יכולה להכנס לקורס ללא עלות כלל?

ובמידה וארצה להמשיך להתנדב אבל גם לעסוק בזה כמקצוע למשל בחברה שמעסיקה חובשים בטיולים וכו,זה אפשרי? אקבל תעודה?

ושאלתי על השכר כי חשבתי ממש לעסוק בזה בתור עבודה קבועה ומסודרת כי אני ממש אוהבת ומתעניינת בכל מה שקשור לרופאה ורפואת חירום בפרט.

לגבי הקורס...בנדא מצוי!!

יש קורסים שלא משנה מה תוכניותייך והמוכנות להתחייב את משלמת עליהם מחיר מלא!

ויש קורסים שנועדו להכשיר מתנדבים והם ללא עלות

הקורס הוא אותו קורס בחומר ובזמן שלו - רק שהם שני קורסים נפרדים!!

בסוף הקורס את גם מקבלת תעודת חובש

בקשר לעבודה בתחום...חנהודיה

אני כמעט 3 שנים במד"א ותכלס כמעט לכל המקומות שרציתי לעבוד בהם בתור חובשת ביקשו וותק לפחות של שנתיים, גם במד"א..

בקשר לחברות שמעסיקות חובשים לטיולים.. התנאים שלהם זה קודם כל צבא מדרגה מסויימת (רובאי משהו.. לא מבינה בזה..) ואני אישית למשל לא עשיתי צבא אז לא היה לי סיכוי להיכנס לעבוד במקומות כאלה.. כדאי לקחת את זה בחשבון ולא לבנות על חברות יותר מדי.. מה שאני עשיתי זה פשוט פניתי למוסדות דתיים (בתי ספר, תנועות נוער וכו) ואמרתי להם שאני חובשת ובגלל שאני בת וגם דתיה הרבה מוסדות כאלה העדיפו אותי.. (היום דיי רודפים אחרי בעניין הזה כי באמת כמעט ואין חובשות דתיות..).

כרגע אני בתהליך של כניסה לעבודה במד"א כך שזה גם אפשרי רק צריך לדעת שזה לפחות אחרי שנתיים של התנדבות.. ואפשר להיכנס לעבוד בהדרכה, במוקד, בהנהלה או בכל מקום אחר ולאו דווקא באמבולנסים..

הרבה הצלחה!

אזנטלי8787
בעצם אם אין לי ותק אז הקורס לא יעזור לי מבחינת מציאת עבודה מניסיונך?
אני גם לא עשיתי צבא אבל עשיתי שירות לאומי מלא ומרקע דתי
אז אתה אומרנטלי8787
שזה בעצם אותו קורס רק יש הפרדה בין מי שמגיע להתנדב בלבד לבין מי שרוצה לעבוד בתחום?
לסיום של שניהם יש את אותה תעודה??
2 קורסים שונים....בנדא מצוי!!
מבחינת החומר ומה שמועבר בו זה אותו קורס.....

קורס לציבור הרחב לא תוכלי להגיד שאת רוצה להתנדב ולא לשלם...

וקורס למתנדבים לא יקבלו אותך אם לא תתחייבי להתנדב....
לקורס הספציפי שאת מדברת אליו לא תוכלי להכנס ללא תשלום,אוריה שמחה
רק לקורס יעודי שנפתח למתנדבים שמתחייבים להתנדב שנתיים אחר כך במדא. אני יודעת על 2 קורסים שנפתחים בתקופה הממש קרובה אחד בפתח תקווה ואחד בקריית אונו.

ואם את ממש רוצה לעסוק בזה בשכר ולאורך זמן, אז למה לא לעשות כבר מסלול פראמדיק?
היי. האמת שחשבתי על זהנטלי8787
אבל מבחינת השכר לימוד זה יקר לי כרגע וגם הזמן ומבחענת העבודה באמת אני צריכה לברר מה זה דורש אם זה 24/7 העבודה..
בקיצור,זה משו שצריך לחשוב עליו טוב טוב לפני ולי בעיקר יש קושי בקבלת החלטות..

לגבי הקורס שאמרת למתנתדבים, זה משו שיכול לעזור לי גם בחוץ מבחינת עבודה בנוסף להתנדבות?
יש מתנדבים גם בגילי? 27-28 או שרק נוער?
בוודאי שיש מתנדבים גם בגילך.....בנדא מצוי!!
אני למשל בן 27
חבר שלי בן 33 עושה עכשיו קורס...
ועוד הרבה כאלו....

לגבי העבודה מכיר הרבה כאלו שתוך שנה מסיום הקורס ואפילו פחות נכנסו לעבודה במד"א...

לגבי פראמדיקים אפשר לעשות גם אח"כ בתור מתנדב הרבה יותר קל לצאת עם הנחה גדולה על הקורס...
או בתור עובד יוציאו אותך....
נשמע ממש טובנטלי8787

אבל בגדול נראה שצריך ךהחליט אם להתנדב או לעבוד כי זה לא הולך ביחד במדא חח

בגלל שאני מרגישה שזה ממש תחום שמושך אותי לעסוק בו ואני פחות רוצה את עצמי עוסקת במשו שלא קשור לרפואה לטווח הארוך אז יותר מעניין אותי להכנס לתחום בתור עבודה לפרנסה ואני בטוחה שאתרום גם הרבה מעבר

יש את המס:1700500430 שם נותנים את כל הפרטים לא?

אני גרה באיזור הדרום ככה שהבנתי שאדוד זה הכי קרוב, לא?

מה זה איזור הדרום??בנדא מצוי!!אחרונה
איזור מישור החוף?
איזור באר שבע?
איזור אילת?

פגשתי אתמול מתנדב בן 55בן של מלך
ב"ה
שעשה קורס חובשים בעקבות משבר גיל ה55 או משהו בסגנון..
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך