אני קיבלתי 0 בהיסטוריה כי הגשתי מבחן ריק (שכחתי הכל
) וזה היה בכיתה ט. אבל אולי זה לא נחשב..
קיבלתי 19 בביולוגיה פעם. זה היה מצחיק.
) וזה היה בכיתה ט. היו הרבה
הציון הכי נמוך שלי בבגרות היה במתמטיקה. קיבלתי 34 כי לא למדתי.
המורה כעסה אבל זה נחשב שעברתי, פשוט ביחידה אחת פחות
"חבל" זה מה שהיא כתבה לי במקום ציון
כי ציירתי מלא ינשופים נפלאים במקום תשובות
חירטוטא דלעילאיש לי מורה שהיתה נותנת לי ציונים על ציורים
כאילו כל הכיתה מקבלת מקסימום מאה ולי יש בונוס +10 נקודות כי ציירתי את בלפור עומד ומטייח קיר שעליו כתוב מדינת ישראל או משהו כזה
איזו חמודה המורה שלך!
המרוה ההיא לא חמודה, יש לה פשוט אהבה לקריקטורות
בס"ד
אבל רק כי בדקו לי את השאלות האמריקאיות בלבד
אחרי זה נראה לי סידרו את זה.
ענבל
לכי נראה אותך מיקמה אולפנא
הרבה יותר כיף זה לקבל איזה שלוש עשרה עסיסי עם הערה ממורה "כדאי שתתחילי להשקיע"
או חמש וחצי עם הערת "חבל"
אפס הוא סתם עגול ומשעמם
לא עוצריםמתנצלת, לא טרחתי לזכור את הציונים שלי.
בממוצע- אם נביא את כל המבחנים שלי משנה שעברה ואת כל המבחנים הכי נמוכים של כולם פה- אני מנצחת ![]()
ככה אפשר לצחוק עלזה מלא
וגם אם חמש. או שש או בע.
שתיים זה מספר איכס ולא כיף.
ותרשמי בכל מקרה 
חירטוטא דלעילאהרב- אתה יודע כמה קיבלת במבחן האחרון?
אני- לא משהו
הרב- 10
אני- מעולה! מה הבעיה?
הרב- מתוך 100
אני-![]()
פוסעתגם לי קרה שראיתי עשר ונבהלתי.
אבל זה היה מתוך עשר אז סבבה דפקא.
בהכתבות וכאלה... לא במבחנים בעיון![]()
אבל בסדר מכל נפילה אפשר ללמוד
היו לי ציונים פח ממש.. תהיה בטוח..

הוא השתחרר?

נחמד לראותך!
לא הספקתי להתכונן ומיליתי רק שאלה אחת שהייתי בטוחה שהתשובה נכונה ובסוף זה לא היה נכון..
בהסטוריה..לפני שבוע...מבאס..אבל זהכי לא השקעתי בכלל...
במתמטיקה הכי נמוך זה 67
היה הרבה ציונים 0.. והתקבלתי לכל ישיבה שרציתי ואיפה שאני לומד מקבלים 40 מתוך 500 חברה לימודים זה חרטאאאא העיקר הבנאדם!
אבל חשוב מאד גם ציונים טובים.
אני בנתים בדיונים עם הישיבה שלי עם לעשות בגרות (אצלנו כולם חייבים לעשות) ויש סיכוי שאני לא יעשה אני לא חושב שזה דבר שמועיל בטח שקובעים את הציון שלך לפי מבחן זה לא השיטה הנכונה יש אנשים שיודעים מעולה אבל לא מצליחים במבחנים חשוב לדעת שיהיה ידע לבנאדם שהשכל שלו יפעל שלא יתנבן אבל לא צריך לטחון ת'מוח על לימודים
אבל ישיבה שמחזיקה מעצמה, לרוב, לא תקבל תלמיד עם ממוצע שלושים בתעודה.
(להזכירך, ציון בתעודה נקבע לא רק ע"פ מבחן. גם ע השתתפות בשיעורים וכו').
גם לי יש בעיה כזו במתמטיקה- אני יכולה לדעת את החומר פרפקט אבל במבחן להיכשל על דברים מפגרים. אז מה?? זה אומר שמישהו קבע איך אני רק לפי הציון? כנראה שלא, עדיין יש לי חברות ומורות שמעריכות אותי.
זה אומר שאני פשוט מתייאשת? לא, אני ממשיכה לעבד על זה וב"ה רואה תוצאות.
זה לא נכון להגיד שאתה לא עושה בגרות כי אתה לא רוצה שיתנו לך ציון רק לפי מבחן, זה מזיק רק לך.
שהוא קיבל אותי לא בגלל לימודים הוא קיבל אותי כי ישיבה זה תהליך ואני יוכל לעשות את התהליך הכי טוב בישיבה הזאת ואני בטוח שהוא צודק ברור לי שבסוף הוא רוצה שאני יצא עם בגרות ועם ידע בתורה ואני מאמין ומתפלל שיהיה ככה ובקשר לימודים אז אני והמורים חברים רצח וכמה שאני מבריז להם וכמה שאני נכשל הם מכרים אותי מעריכים ואוהבים אותי ויודעים מה עובר עלי ואני שמח שזה ככה
בגרות
ואני ישתדל להאמין שזה באמת יעזור
לא עשו בגרות והם עובדים מפרנסים משפחות עם הרבה ילדים והם אנשים שמחם יש להם חיים הם לא קרעו לעצמם ת'צורה בתיכון חוזר למשפט שאמרתי בהתחלה בנאדם טוב יהיה לו טוב בחיים
ואני מכירה גם אנשים ממש מגעילים שעשו בגרת ומצליחים בחיים.
אם אתה מתכנן קריירה בתור רב (אבל ללא תעודת רבנות), או עצמאי אבל במקצוע שתלמד לבד איך שהוא, כי בית ספר מקצועי ידרוש בגרות, אז הכל בסדר. אבל אם יש לך שאיפות מתישהו ללמוד מקצוע בצורה רצינית, תצטרך להשלים את הבגרות.
גם אם כרגע זה לא בראש שלך, ואף אחד לא חוסם אותך, בסופו של דבר אתה כנראה תצטער על זה שלא השקעת קצת בזמן הישיבה לפחות בשביל בגרות מינימלית.
ואל תביא לי את מרק צוקרברג או רמי לוי או כל אחד אח שנשר מבית ספר והיום הוא מליונר, כי על כל אחד כזה יש אלפים שגמרו בתור מאבטחים ופועלי ניקיון (בלי לזלזל חלילה בעבודות אלו, פשוט בד"כ אנשים לא מעדיפים לעבוד בכאלו עבודות אלא אם אין להם ברירה).
ואין קשר בין ההצלחה שלך (או יותר נכון חוסר ההצלחה) בלימודים לבין קשר אישי מול המורים. וגם אם אתה חולק על שיטת המבחנים, כרגע לצערך ככה העולם עובד.
בהצלחה
זה לא ככה אם אני לא מסתדר עם מבחינים אני יצליח אני לא ימות הכל יהיה טוב הרבה תפילות קצת להנות מהחיים בסוף אני בתוך שאני יסתדר אל תלחיץ אף אאחד ואל תגזור את גורלו בגיל 15 וחצי בתחילת שישית זה לא עובד ככה זה השיטה האחרונה שאני רואה בה ערך
הייתי בטוח אתה בשמינית והסיפור עם הבגרות כבר כמעט סגור..
טכנית בכלל עוד לא התחלת עם בגרויות, שתגיע לגשר תחצה אותו. בינתיים תהנה.. אבל לפחות אל תחליט כבר מעכשיו שאתה לא לומד ולא עושה מבחנים.
וכן, אם לא תעשה בגרות בתיכון כנראה שזה יעשה לך קצת בעיות בעתיד. ואם אתה קורא לזה שאני מספר לך מה המציאות בחוץ במקום לטמון את הראש בחול- "ייבוש", אז מצטער, אני יבשן 
יש לי חברה מדהימה, באמת נשמה טובה
שלא עשתה בגרויות
למדה כדי לפתח את האישיות שלה
בשמינית התחתנה
בנתה בית מקסים
והשילמה את הבגרויות...
זה בעיה לא לעשות בגרויות?- לא
זה דורש אחר כך השלמה והשקעה?- כן!
האם אנחנו פחות שווים בלי בגרות?- מה פתאום.
אבל זה יותר יעזור לנו למקצוע וליכולת אקדמית בעתיד.
ו...שששש
גם לשידוכים זה טוב 
אבל אל תגידו שאמרתי....
מכל מקום
שיהיה בהצלחה גדולה
איפה שתבחר!
ועושים אותן בי'..
ככה שהוא כן התחיל עם הבגרות..
וחיסיפיקלה- מעבר ל"זו בגרות וכדאי לך לעשות בשביל מקצוע" אני חושבת שפשוט כדאי לך לעשות כדי לא לוותר לעצמך
יש דברים שהענין זה זמן...
עם הערה בונה ונפלאה שעד היום אני זוכרת אותהנפש חיה.אבל גם בהיסטוריה הכי שאווה זה 13.5!!
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד