הייתי כאן פעם למי שזוכר20 לנער
היום כבר בן 22. חוויות טובות אין לי מכאן יותר מדי, מפני שחלקכם בחר לענות בחוסר רגישות מופרז ואטימות אכזרית.
עברתי טיפול כדי להמשך לנשים, הייתי אצל איש מקצוע מדהים! המצב היום: נמשך משיכה מינורית לנשים, מבחינה מינית. אני אדם לבבי שמסוגל לאהוב ולהעניק ללא גבול, דוס מאד ובייניש. אחרי התייעצות עם רב הוחלט שאפשר להתחיל לצאת, ובפגישה מס 5 לספר לבחורה. מה אומרות / ים?
(תגובות תוקפניות בבקשה לכתוב על פתק ולדחוף לכותל. אין סיבה לפגוע)
אשמח לשמוע בפרטי או כאן גם מנסיון אישי.
אוהבכם.
לפני שבוע הייתי בהרצאה בנושאים...

אין דבר כזה טיפולים כאלה וההנחיה לאנשי מקצוע היא שמי שמכבד את עצמו לא יעסוק בזה.

מישהו שחקר מקרים של זוגות כאלה אמר ששלום בית אין שם וזה יותר נובע מהצורך לשייכות חברתית.

לא רוצה לחשוב על האישה המסכנה שתאמלל כל חייה או על מי שבכלל תסכים לדבר כזה ועוד למשוך את זה עד פגישה חמישית זה קצת מאוד אכזרי 

מעניין אותי לשאול מה עשו לך שם שמעתי על טיפולים במכות חשמל ותרופות, אפשר גם בפרטי

כמה לא נכון.ציף
תסבירים...

נטיה הפוכה היא ניתנת לשנויציף
שאם לו כן -התורה הקדושה לא הייתה אוסרת.
הרפואה הנפשית היום ניזנת בכח ממחקרים מסויימים שנועדו להגדיל התנהגות לא טיבעית בשביל אינטרסים של אנשים.

התגובה שלך מוציא את הרוח למי שעבד על עצמו והצליח
התורה לא מדברת על נטיה אלא על מעשהיוני

ובא נאמר, האנשים שעשו ככה בדורות קדמוניים היו נשואים לאישה ובכ"ז.. 

אז לא על זה מדובר בתורה. 

א.צודק. ועדין אין לאף אדם היתר לא לקייםציף
פריה ורביה.ובשביל זה צריך לעבוד על הנטיה.

ב. ׳אז לא על זה מדובר בתורה׳ תסביר.
ניראלי שלא הבנתי נכון.
אני לא חושב שזה המקום לפתוח דיון בהיסטוריה של ההתנהגות הזאתיוני

התורה מדברת על מעשה, לא על הסיבות למעשה. אין קשר בין ניתנת לשינוי לבין האיסור על המעשה.

וגם אם לבנאדם אין משיכה מינית בכלל הוא חייב, אז מה? 

אלא אם כן אין באפשרותו פיזית לעשות זאת ועל אחד כזה נאמר בישעיהו "אל יאמר בן הנכר הנלוה אל יהוה לאמר הבדל יבדילני יהוה מעל עמו ואל יאמר הסריס הן אני עץ יבש. כי כה אמר יהוה לסריסים אשר ישמרו את שבתותי ובחרו באשר חפצתי ומחזיקים בבריתי. ונתתי להם בביתי ובחומתי יד ושם טוב מבנים ומבנות שם עולם אתן לו אשר לא יכרת"

זה בלי קשר לפותח השרשור, רק על ההשלכה שלך מדברי התורה.

מסכים לגמרי עם הכותרת.אריק מהדרום

יש מי שטוען את זהים...

בפועל אין עדויות לשינוי של הנטיות

וטיפולי המרה קיימים כבר עשרות שנים

וכמו שאמרו התורה לא פוסלת את האנשים האלו, את זה החברה שלנו עושה

מה זה אין עדויות? אנשים מעידים על עצמם שהם השתנוותן טל
ובהינתן שעל סמך האמירה שלהם בכלל שמראש הייתה להם נטייה כזו או אחרת, מתייחסים אליהם - הרי שזה נראה צבוע ביותר שלאחר טיפולים מסוגים שונים (ואני לא נכנס כאן לדקויות) ולאחר שאנשים אומרים על עצמם, על עצמם ממש, שחוו שינוי כלשהוא - שבאים אנשים כמוך וטוענים שאין באמת שינוי. את.טוענת שהם צשקרים?

אגב ברור לך שמי שמממן את המחקרים שלכאורה "קובעים שאין שינוי" אלו האנשים שמעוניינים בהשארת המצב ומוטי אינטרסים להדהים...

ובקיצור מחילה אבל נאמרות כאן הרבה שטויות. בלי קשר לאם אוהבים או לא אוהבים דרכי גישה כאלו או אחרות.
השם ישמורא-לדהיד

הגם שאני מסכימה עם דעתך (לא מאמינה בטיפולי המרה), אני חייבת למחות על חוסר הרגישות הבוטה שנובע מההודעה שלך. 

הבחור ביקש יפה לא להגיב תגובות חסרות רגישות, ואת נכנסת בו ב200 קמ"ש, מתומצתים לכדי ארבעה משפטים.

הקטע המצחיק הוא שכמעט כל מה שאמרת היה ניתן לנסח ברגישות, וההודעה שלך הייתה אחלה בחלה. אז למה ככה? 

באמת?ים...

באמתא-לדהיד

"לא רוצה לחשוב על האישה המסכנה שתאמלל כל חייה או על מי שבכלל תסכים לדבר כזה ועוד למשוך את זה עד פגישה חמישית זה קצת מאוד אכזרי"

למי נעים לקרוא משפט כזה...?

כן נכון, אבל זה באמת יכול לגרום לנזקים...

מה שכן שיש גם נשים עם נטיות שונות או שיש בלי נטייה בכלל

שנראה לי יותר נכון במקרים כאלה למי שמחפש להתחתן ולהביא ילדים. שמעתי שהיתה פעם יוזמה כזאת

כמו שאמרתי, דעתך לגיטימית. הניסוח פחות.א-לדהיד

מה זה "יותר נכון"? שכל אחת תעשה כטוב בעיניה.ענבל
בס"ד

לא מסכימה איתך בכלל שהאופציה היחידה היא לסביות עם הומואים.

אפשר למצוא הרבה פתרונות אחרים וגם יש נשים שמוכנות לשקול את זה במיוחד אם יש לו נטייה מינית כלשהי לנשים.
וממש לא מחייב שהיא תהיה אומללה כל חייה.
^^^סביון
ואגב, בלי קשר - לדעתי טיפולי המרה הם טיפול בסימפטומים במקום בשורש הבעיה.
נטיות הפוכות זו בעיה נפשית, וטיפולי המרה מטפלים בבעיה המינית שנגזרת ממנה במקום לתקוף ישירות את השורש.
למה בכלל להגדיר את זה כבעיהים...

כי בפועל זו בעיה.סביון

זו הפרעה נפשית. וההוכחה המובהקת לזה - שיש עוד השלכות חוץ מהעניין המיני, שאותם אין מי שלא יגדיר כבעיה. הייתי מפרט אבל אני לא יודע עד כמה זה שייך מעל גבי הפורום...

ולכן צריך לטפל בשורש, ויש מטפלים שיודעים לעשות את זה מעולה. רק שמשתיקים אותם כי זה כבר לא פוליטיקלי-קורקט להגיד שזו בעיה (כמו שהיה לפני 30 שנה).

סלח ליאריק מהדרום
יש פה אנשים.
תודה.
סלח לי,סביון

לא הבנתי מה אתה רוצה.

שההתנסחות תהיה יותר מכובדת פשוט. או לפחות עדינה יותר...לא?נפש חיה.

באמת שהשתדלתי להתנסח בצורה עדינה...סביון

אני לא מבין מה בדיוק פגע. שאמרתי "הפרעה נפשית"? שדיברתי על "עניין מיני"?

אני באמת רוצה להבין...

כל הדיון כאן בכלל שסוטה מהשאלה המרכזית של השואלאריק מהדרום
כשאדם חושף מצב אישי כמו כאן אז זה לא המקום לדון האם ומה מעמד הבעיה שלו אם בכלל קיימת.
זה לא עסקכם וזה כואב לכן אם אין לכם תגובה לגופה של השאלה אל תנצלשו להביע את הגיגיכם.
לחלוטין. הפרשנויות לא תמיד מיטיבות בלשון המעטה.נפש חיה.

כן, עכשיו הסבירו לי את זה באישי.סביון
ואני מקבל.
@20 לנער, סליחה...
זה לא נצלוש, יש עוד היבטים כפי שעלה כאןיוני
ופותח השרשור כנראה לקח את זה בחשבון, שיעלו עוד היבטים לנושא
זה לא פוסט בבלוג שלו, זה פורום. מטבעו של פורום שאלה בנושא מסויים יכולה לגרור כיוונים שונים של שאלות בנושא המדובר.

(והוא שאל מה אומרים, זה מה שיש למגיבים לומר. לא ראיתי פה תגובות אטומות/ תוקפניות/ אכזריות ואגב גם לא ראיתי בשרשורים בפעם הקודמת שהיה פה תגובות כאלה. לא כל מי שיש לו דעה נחרצת בנוגע לדבר כזה או אחר הוא אטום ואכזרי)
אריק,תודה!אורח כלשהו

שאזכור תמיד.

הוא מתכוון להגיד שזה לא מתאים לפורום דתיהשמחה תחייך
לא הוא לא. אבל הוא בהחלט ייהנה לראות את הפרשנויות.ענבל
הוא אמר שהוא מסכים עם הכותרת...סביון

לא עם תוכן התגובה

נו.. זה בדיוק מה שהתכוונתיהשמחה תחייך
אם אתה חושב שזה לא מתאים לפורום דתיסביון
אני ממש לא מסכים.
אלה דברים שקיימים גם אצל דתיים, והתעלמות לא עוזרת לאף אחד. להיפך, היא רק מקשה.
מי אמר להתעלם? זה לאהשמחה תחייך
צנוע בעליל לדבר על זה.. אך ורק רבנים.
אז אנחנו חלוקים בבסיס.סביון

אני לא חושב שיש דברים שמותר לרבנים לדבר עליהם ואסור לאנשים רגילים. על דברים רגישים צריך לדבר ברגישות, וזה לא משנה אם אתה רב או לא. אבל אין תחומים שמותר רק לרבנים להיכנס אליהם.

ההבדל בין רב לאדם רגיל היא לא בשאלה על מה מותר לו לדבר, אלא בשאלה את מי הוא מחייב. רב בית כנסת פוסק לבית כנסת שלו, רב שכונה פוסק לשכונה שלו ורב עיר פוסק לעיר שלו. אבל אם אתה לא רב, אין לך שום סמכות לפסוק למישהו אחר. ואכן האנשים כאן בפורום לא מחייבים אף אחד, גם אם חלקם חושבים שהם כן, וכל אחד יכול לקרוא ולעשות את השיקולים שלו.

זה לא צנוע לדבר על דברים כאלה.השמחה תחייך
אתה לומד גמרא? סוגיה הלכתית? לא. אז אסור. לגבי רבנים - צריך להבין שהרי ברור שזה לא אפשרי לנו בתור דתיים, להימנע ולא להיתקל בנושא זה. זה תמיד היה בעולם וגם תמיד יהיה. וגם בחברה שלנו. לכן, מצמצמים את הנזק. את העזרה ואת המענה, וגם את השיח כלפי חוץ, משאירים לרבנים.
כפי שאמרתי, אנחנו חלוקים בבסיס.סביון
גם על דברים לא צנועים יש דרך צנועה לדבר, ועושים את זה לתועלת. כמו למשל כאן - יש הרבה תועלת כשאנשים מבררים לעצמם מה הם חושבים בסוגיה, בעיקר כשמן הסתם קוראים כאן גם בעלי נטיות הפוכות שעברו או לא עברו טיפולי המרה, ולגביהם העניין הזה קריטי ולכן טוב שיש כאן שיח פתוח שאנשים יכולים ללמוד ממנו (ותתעלם שניה מהעובדה שניצלשנו יותר מדי). וכמו שרבנים מדברים על דברים לא צנועים בצורה צנועה ומכובדת ככה גם "אנשים פשוטים" יכולים, וזה בדיוק מה שקורה כאן.
ואני לא יודע למה אתה קורא לדיבור על זה "נזק". זה לא עושה שום נזק כל עוד פותחים את זה במידה המתאימה ובמינון המתאים. וזה אפילו טוב, כי כשאין מודעות לבעיה אנשים לא יודעים מה לעשות עם עצמם. ויש כאלה שמתחילים לחשוב שהם טמאים ורעים וכו'.
אין שום מחלוקת ידידי, זה דבר ברור.השמחה תחייך
אין פה שום תועלת. אנשים יכולים מספיק לברר עם עצמם מה הם חושבים על זה, בטח שתמיד אתה תיתקל בדבר הזה.., המטרה היא לא להיכנס לזה, ולהיחשף כמה שפחות. המודעות מגיעה אלינו בעל כורחינו. אין מה לדאוג. והחכמה היא לא לברר אלא לברוח.
אורות הכתובה
יש לי הרגשה שאני מבין מאיזה בית מדרש אתה מגיע. אני אולי כמובן טועה, אבל זה עולה מדבריך.

ולגופו של עניין- בן אדם העלה שאלה בצורה נקייה, ואנשים עונים לו בצורה נקייה (אני מקווה). אשריך שדרכך ברורה וסדורה לפניך, אינך חייב להכנס לשאלה הזו ולפורום הזה אם זה לא מתאים לך. ברכה והצלחה!
מאיזה בית מדרש אני מגיע?השמחה תחייך
ואם הבנתי נכון, אז ממש לא. ממש לא קשור מה שאתה אומר, אני מאוד מכבד את השאלה וודאי שצריך לענות בצורה נקיה ולנסות לעזור כמה שרק אפשר. אני רק אומר שלא צריך להיכנס לזה וצריך לנהוג בחכמה. מעבר לזה אני חושב שהשואל גם צריך להבין, ולחשוב לעצמו לפני שהוא שואל שאלה כזו פה בפורום אם זה יכול ליצור מצב לא נוח לאנשים. אם יש בעיה כמובן שצריך לשתף. ואפשר לבחור אנשים שקרובים אליי. אל תוציא דברים מהקשרם, אני מאוד בעד גישה נכונה וברוח טובה.
יכול ליצור מצב לא נח לאנשים?אורות הכתובה
לא קריטי, יצאתי מהדיון. ב"הצלחה
קריטיהשמחה תחייך
זה אכן יכול לעורר מחשבה זרה, וחשיבה מוטעת שמוציאה את האדם מהאיזון הנפשי שלו. וזה יכול לעורר אפילו גועל. הנושא הזה גם לרוב מלווה בעזות ופריצות. כמו כן זה לא מקובל אצלנו
ופה חשוב להזכיר:אורח כלשהו

רב הוא לא בהכרח פסיכולוג, ו/או חבר ו/או מנהל פרויקטים ונשיאם.
וזה לא אומר שאני בהכרח חושב שלא נכון לפנות לרב בנושא, רק מבין אם זה לא תמיד נראה לאדם אופציה וגם אם יהיו פעמים שזה לא יתן מענה מידי.

השאלה שהבחור שאל אינה נוגעת ליחסי אישות ולכן לא ברור שאין דנים בזה בשלושה, אבל זה כל כך קרוב לשם שלא ברור שלגטימי לכתוב כל דבר בנושא.
נראה לי, שהמנסה למצוא פתרון בלי לחשוב מספיק בשוויון נפש ובצורה רחבה (לצערי), שלמי שיש השגות שלא ראוי שיכתבו בציבור יכול לשלוח לו את זה בפרטי. ואולי לכתוב בתגובה משהו כמו 'שולח מסר בפרטי'.
כן יש אמירה חברתית ואוירה חברתית. ואם בסדר לסלוד ממשיכה מסוימת בציבור צריך להיות בסדר לתת להביע הערכה והערצה כלפי המתמודדים עם נטיה כזאת ביראת שמים ומסירות נפש, להביע אי סלידה מהם (כשזה אמיתי). אחרת הם נשארים רק עם הרגשות החברתיים השליליים. תקן אותי אם אני טועה בתיוג/בפרטי, כי קשה לי לעקוב, בסדר? תודה רבה רבה אם כן. חשוב שאשמע שטעיתי.

קודם כלהשמחה תחייך
אתה צודק לחלוטין אני באמת מצטער שזה נאמר פה ולא במסר אישי. אני רוצה לציין שלא הייתי אומר את זה פה באופן ישיר. דבר שני אני מציג את הדברים, והדברים ברורים, לכן אני לא מנסה לפתור פיתרון, כפי שאמרת. לגבי מה שאמרת על ההתייחסות בציבור, אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה מעורר סלידה, ובגלל זה, צריך לנהוג בתבונה ולהתחשב באחר. וכמובן כמובן שצריך גם להביע הערכה והערצה כלפי המתמודדים עם נטייה כזאת ביראת שמיים ומסירות נפש. אין שאלה בכלל. אני רוצה להוסיף עוד דבר.. אני חושב שהיום השיח הזה נהיה מאוד שוטף, וזה רק עולה עם הזמן. וכל ההתעסקות הזו יכולה לגרום, גם להגברת התופעה.
ברוך שכיונתיאורח כלשהו
התכוונתי שאני ניסיתי למצוא פתרון. טעות הקלדה שלי,סליחה.
ולענ"ד יש משהו מאוד מאוד נכון במה שהוספת.
יש דברים של הרב שרקי על מה שאנחנו מוכרחים לעסוק בו שנראה לי קשורים, אבל חייב להכנס לעבודה.
לא חייב דוקא לסביותים...

אבל כן אישה שאין לה "עיניין" במיניות כמו אישה רגילה

לא מתאים לפורום דתי.השמחה תחייך
ועוד המלצהא-לדהיד
עבר עריכה על ידי א-לדהיד בתאריך כ"ז בכסלו תשע"ז 07:26
לא הייתי מבקשת או מזמינה אף אחד לספר לי על הטיפול הנפשי שלו ע"ג פורום. טיפול בנזעי חשמל הוא מהטיפולים הקשים ביותר שיש בתחום בריאות הנפש כיום, ולהזמין מישהו לפתוח את זה, כמו גם שיטות טפול נוספות, מולך בפרטי- זה פשוט חוסר אחריות.
מחזק! תגובה נכונה לגמרי.צקון לחש

שמעתי כמה סיפורי גבורה של אנשים שעברו טיפוליחסדי הים
המרה, ועם הרבה תפילות, הצליחו להקים בית נאמן!
אולי אבל רק הם יודעים איך ההתנהלות שםים...

וזה שהם יכולים להקים בית לא אומר שהנטיות השתנו

אם רק הם יודעים אז איך הגבת את התגובה הראשונה שלך בשרשור?ותן טל

זה לא קצת סותר? תני לבנאדם להחליט לעצמו מה הוא מרגיש או לא מרגיש, אל תקבעי לו האם טיפול עוזר לו או לא עוזר לו - זה שטותי ומתנשא. זה שמישהו "חקר" והחליט ש"זה לא עוזר" לא אומר כלום. שיחליט. הוא קובע לאחרים מה הם מרגישים? ברור שלא. 

זאת דעת מי שמעודד דברים נגד התורה. ע"פ התורה הכל אפשר לתקןצקון לחש

ואין צורך להאריך בדברים.

פשוט שהתורה צודקת וככה כל החוקרים שסוברים כמותה, ושאר החוקרים שטוענים אחרת טועים.

את מזעזעת. תגובה חסרת טקטאיתיץאחרונה
וואו. מוערך.ציף
אם אתה מאמין שמצבך יציב, הדבר לגיטימי ונפלא בעינינפתלי הדג
בגדול, אני לא מאמין גדול בטיפולי המרה למיניהם, אבל יישר כח לך שאתה בודק את העניין ומנסה להתמודד איתו לעומקו. אם אתה מרגיש שמצבך הנפשי יציב, ושאתה מכיר בעצמך על כל רבדיך ושלם עם המצב שלך, אני חושב שאפשרי וכדאי לחפש איזה שתהיה מוכנה להתמודד עם התיק המורכב שאתה מביא איתך. בהחלט מסכים עם האמירה לדבר על הנושא בפגישה מוקדמת יחסית.
המון בהצלחה
בסיטאוציות שבהם אנחנו מתלבטים תנסה לעמוד רגעזוהרת בטורקיז

בצד השני, אם אתה היית הבחורה איך היית מגיב,

אולי זה יותר יעזור לך לחשוב

המון המון בהצלחה ושבעז"ה תזכה להקים בית יהודי וכשר פה בארץ המדהימה שלנו במהרה ובקרוב מאוד (:

לא רואה סיבה שלא תבנה בית נאמן בישראלהשאלה.
עם אישה ואהבה. כנראה יהיה לכם קשר עמוק.

המציאות זה לא הפורום, ובמציאות אנשים אנושיים שמכילים וחווים מורכבויות.

יש הכל מהכל בעולם, וה' יעזור.

גיבור! הלוואי שתצליח בעולם הדייטים! רק תהיה מוכןחסדי הים
שזה יכול להפחיד הרבה בחורות.
קודם כל- מדהים! אשרייך!matan

באמת שמגיעה לך הערכה עצומה.
אני לא מכיר מספיק ולא יודע מספיק. באמת שלא.

אני חושב מההיכרות שלי שזה בהחלט עלול להרתיע.
ואולי שווה ללכת לכיוון של זוגיות שבה שניכם מכירים ומבינים

את הקושי הזה יותר. לאישה חשוב מאוד להיות מושא משיכה של 

הבעל שלה- זה מחיה אותה בהרבה מאוד מובנים, והרבה בנות בגיל

צעיר יעדיפו לחפש משהו אחר. לא בגלל היותך אדם לא טוב, ח"ו, אלא

בגלל הצורך שלהן בלהיות מושא משיכה.
אתה מדהים! גם העובדה שבכלל הלכת והיית אצל איש מקצוע, גם בגלל היכולת

להתמודד עם הקושי, גם בגלל המוכנות לצאת עם בנות וגם בגלל העמידה המרשימה

כאדם דתי המתמודד עם זה.

הרבה בהצלחה!

וואו כל הכבוד על המסירות נפש!!כשמש וכירח .

וברור שצריך לספר לבחורה, לא כל אחת תקבל את זה אבל מי שכן תוכל להתכונן לזה נפשית כי הזוגיות תהיה הרבה יותר מאתגרת.

לדעתי כדאי למצוא מישהי שגם לה יש משיכה לאותו המין (לא יודעת איך אפשר למצוא אבל בעיניי זה הפיתרון הכי טוב לשניכם, ככה תהיה הבנה הרבה יותר גדולה ביניכם).

בהצלחה גדולה!

ערן אמיתי בפייסבוק.אורח כלשהו

נשמע כמו מישהו שאולי יכול לעזור לך.
תוך החיפוש שלו עצמו הקים אתר הכרויות לזוגות עם נטיה הפוכה.
אתה מדבר על מצב בו יש שינוי מסוים בנטיה, אז זה שונה, אבל לבחור יש נסיון חיים ואולי כדאי להתייעץ איתו.
וגם הוא מכיר יותר בנות שיכילו מצבים מורכבים..

מעריך מאוד!!!

כל הכבוד באמת!גבליס
אבל מה הקשר אלינו? שתף אנשים שקרובים אליך בהצלחה
אמנם אני לא מכיר את הנושא כמעט בכללצריך עיון
אבל נראה לי שהבעיה העיקרית כאן היא פחד שנובע מחוסר ידיעה, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא שמבין ספציפית בשידוכים
רק אומר שאני מאוד מעריכה וב"הצלחה לך.ענבל
עונה לך בתור נשוי בלי ניסיון אישיאלגריטי
הכלל החשוב ביותר שלמדתי מחיי הנישואין הוא שטיב הקשר הזוגי בין איש לאשתו מכריע את כל האידיאלים הטובים והיפים ששמענו על חיי המשפחה בתור רווקים. זאת המציאות הכואבת. צא מנקודת הנחה שהחיים המשותפים הם עניין של בחירה יומיומית לחיות עם אותו אדם והיא מבוססת על שיקולים פרטיים של טובתו וטובת ילדיו. אם ח"ו ישנה אלטרנטיבה ראויה יותר, אותה בחירה יכולה להשתנות ואכמ"ל. בקיצור, חיי הנישואין בדורנו הם ממש לא מובנים מאליהם כמו פעם, ק"ו אצל זוגות עם פער משמעותי ביניהם.
זכור את זה בכל קשר שתיצור עם מדוייטת.

באשר אליך, לענ"ד לא מומלץ שתחפש דווקא אישה שהתשוקה וליבידו שלה נמוך מהליבידו הכללי שלך. אפילו אם החיים לצדך יהיו לה נוחים ונעימים, היא תתקשה לקבל את העמדה שלך וזה מתכון לבעיות. האמון והביטחון הנפשי הם מאדני הנישואים וכשלצד אחד יש ליבידו גבוה יותר באופן כללי, זה מעורר תחושות קשות אצל הצד השני. זה נכון לזוגות חילוניים ופי כמה לזוגות תורניים. לפיכך, עדיף לך לחפש בחורה תורנית אבל לא שיה תמימה, אלא אחת שיודעת היטב מהו יצר ומהי התמודדות איתו וגם לא הומופובית להחריד.

לחכות לפגישה חמישית? לא בטוח שזה מחייב. לך עם השכל והלב, תמצא מישהי שפתוחה להכיל אותך ותכה בברזל בעודו חם.

בהצלחה!
שתצליח!צקון לחש

לכל המגיב20 לנער
מדובר בדיני נפשותאך הפעם הזה

(פתחתי ניק כדי להגיב כאן כיוון שחלק מהתגובות כאבו לי מדיי, ונראות בעיניי מטעות ומסוכנות).

חכמות היזהרו בדבריכן.

כמה וכמה תגובות כאן, שמופנות אל פותח השרשור, כלל לא משיבות על שאלתו.

הוא ביקש לשמוע מבנות הפורום איך הן היו "אוכלות" סיפור כזה באופן אישי,

וחלק מהתשובות מפליגות למרחקים גדולים הרבה יותר. הן מטילות דופי בעצם התהליך שעבר, מתיימרות לחרוץ בביטחון את משפטם של טיפולי המרה בכלל, "מסירות את הלוט" מעל החיים הכביכול נורמליים של זוגות שבהם אחד מבני הזוג עבר טיפולי המרה ומספרות לנו את ה"אמת", ואף מזהירות נשים מפני חיים של אומללות תמידית.

וכל זאת על סמך מה? הרצאה! ריבונו של עולם, היכן האחריות המינימלית? הרי הנושא רגיש כל כך ובאמת עשוי/עלול לחרוץ גורלות. כמה כאן השתמשו בביטוי "מאמין" או "לא מאמין" בטיפולי המרה. אבל אמונה לא ממש רלוונטית כאן...

והתוספת העסיסית של שמועות על מכות חשמל בכלל תורמת נופך ביזארי ומאוד מאיים לכל הסיפור.

ובכן,

ראשית ל @20 לנער -

אני עצמי לא הבנתי מספיק האם אתה מבקש לדעת אם בעיני בחורות חשיפה של מידע כזה בפגישה חמישית ייתפס כמעשה הגון או כתרמית,

או שאתה שואל האם יש כאן בחורות שחושבות שהיו עשויות לחיות עם בחור כמוך?

על השאלה הראשונה אני כמובן לא יודע לענות כי אני לא בחורה (אם כי סביר שאחרי ארבע פגישות קרובות ונעימות, התשובה של מישהי לשאלה הזאת תהיה שונה מהתשובה שהיא משיבה מהכיסא מול המחשב או הטלפון).

ביחס לשאלה השנייה נדמה לי שגם לאף אחת אחרת אין באמת יכולת לענות בגלל שני נתונים קריטיים שמאוד חסרים -

א. (מה שהזכרתי גם לעיל) לא לחינם העצה שקיבלת (הגונה או לא, אני לא נכנס לזה) היא לספר בפגישה החמישית. אחרי היכרות וקרבה מסוימות, ייתכן שבחורה תרגיש שהמחיר שהיא נדרשת לשלם בחיים משותפים עם בחור כמוך, הוא מחיר כדאי ואפשרי מבחינתה. ייתכן שה"מסוגל לאהוב ולהעניק ללא גבול, דוס מאד ובייניש" שילבשו גם פנים, קול, צחוק, חיוך, תבונה ומחוות של רגישות ואכפתיות, יצבעו עבור הבחורה את התמונה בצבעים כאלה, שעל הרקע שלהם, גם ההתמודדות הקשה עם נושא המשיכה, תקבל הקשר ומשמעות אחרים לגמרי.

ב. חשוב עוד יותר -

אף אחת (ואף אחד) מהנוכחים לא יודע מה המשמעות של חיים משותפים במצב כמו שלך. הנושא הזה לגמרי לוט בערפל עבור כולנו גם במקרים נורמליים לחלוטין. זה תחום שברוך ה' הרוב אינם מכירים מניסיונם, ובוודאי שאינם מכירים את מה שיקרה בתחום הזה בינם ובין האדם הספציפי שאתו הם הולכים להינשא.

ויודעים מה? זה נושא לא פשוט בכלל. חילונים רבים תוהים, ובמידה מסוימת של צדק, כיצד ניתן להחליט לבוא בברית ללא בדיקה של התאמה פיזית. ובכל זאת אנחנו סומכים על ה' וקופצים למים האלה. 

אז אם לגבי מי שלא נתחתן אתו אנחנו לא ממש יודעים מה הולך להיות שם, קל וחומר שלגביך אין מי שיודעת מה המשמעויות וההשלכות. הרי אף אחת לא באמת יודעת לתרגם את המילים "משיכה מינורית לנשים" למידת הקרבה הפיזית שאתה עשוי לחוש כלפי האישה שאתך. אם אכן תחליט לספר על מצבך בפגישה החמישית, אתה חייב להגיע עם כמה שיותר מידע, וטוב מזה - להציע לבחורה להגיע יחד אתך למטפל שלך או לאיש מקצוע שיסביר לה את משמעות החיים המשותפים אתך. רק מתוך כך תהיה לה אפשרות לקבל החלטה מושכלת. כל ניסיון לקבל מענה כשאין לנשאל מידע מספק, יביא רק למפח נפש.

לעצם נושא טיפולי ההמרה - 

אני מכיר כמה וכמה אנשי טיפול שעוסקים בתחום, שמפנים לטיפולי המרה, או שמטפלים טיפולי המרה בעצמם.

ובכן - בעולם יש וטו מוחלט על הנושא בכללו. טיפולי המרה סותרים את האג'נדה הליברלית הבסיסית, שלפיה מגדר הוא עניין של תחושה אישית, ואפילו של בחירה אישית חופשית, ואילו נטייה היא טבע שאי אפשר להתכחש לו או להטות אותו (כן, יש סתירה בין האמירות הללו). ככל הידוע לי, יש כיום מדינות בעולם שבהן מטפל שיסכים להיענות לבקשתו של מטופל ולסייע לו לשנות את נטייתו (לא יציע לו! רק ייענה לבקשתו של המטופל!) יאבד את רישיונו!

חוקרים שרואים באור חיובי את טיפולי ההמרה לא מקבלים מלגות מחקר ואף מודרים ממסדרונות האקדמיה.

יש השתקה והדרה אלימה של כל מגמה הרואה ניסיונות שינוי הנטייה באור חיובי.

כשזה המצב, כל ה"נתונים" על מחקרים כאלה ואחרים הם חסרי ערך.

מה שידוע לי הוא שטיפולי ההמרה המקובלים יותר כיום, והמוכחים כיעילים יותר מאחרים, מתנהלים על פי שיטתו של ניקולוסי, שהתמצית שלה הוא שימוש במשיכה הקיימת (לבני אותו מין) כדי ליצור התניה לסיטואציות שבהן אמורה להתעורר משיכה לבני המין השני. באופן כזה, משיכה לבני המין השני מצטרפת אל המשיכה הקיימת, ולא מבטלת אותה.

מכמה אנשי מקצוע שמעתי תיאור דומה - הם אומרים שלשיטה יש סיכויים גבוהים להצליח, אבל בפועל היא מצליחה באחוזים נמוכים מאוד כי היא כרוכה במאמצים אישיים כבירים ממש. מדובר כמעט בהתאבדות פנימית, של חלקים מאוד מאוד עמוקים באישיות כדי לאפשר להם להתעצב מחדש, וזה מחיר שקשה מאוד לאדם לשלם.

בסגנון אחר שמעתי מטפל שאומר שמטופל אשר סובל מהתקפי חרדה יהיה מוכן לעשות הכל כדי להשתחרר מהם. לעומת זאת מטופל בעל נטיות הפוכות לא סובל מהנטייה עצמה, הסבל שלו הוא "סבל מהמעגל השני" - הוא סובל מאיסורי החברה (או התורה, או התרבות וכו') ורק לכן רוצה לשנות את נטייתו. אם הוא היה חי על כוכב שבו הנטייה שלו לגיטימית, הוא היה חי אתה נפלא. ממילא, כשמדובר על "סבל ממעגל שני", קשה הרבה יותר לגייס מוטיבציה כדי לעבור תהליך ארוך וקשה.

כמובן גם שנוצר כאן מעגל כשפים - ככל שהחברה נותנת לגיטימציה גדלה והולכת לנטיות הפוכות, הסבל של הלוקים בהן פוחת, המוטיבציה שלהם להשתנות פוחתת, ההצלחה שלהם להשתנות פוחתת, והנה, לחברה הליברלית כביכול יש הוכחות לכך שטיפולי המרה אינם יעילים ושצריך להעצים את הלגיטימציה לנטיות הפוכות וחוזר חלילה. 

לפותח השרשור - אתה מתאר תהליך אישי מדהים בעיניי, אומץ וכוחות נפש פלאיים - הן ביכולת להישאר "דוס מאד" במצבך האישי הכל כך לא פשוט, והן ביכולת לחזור לכאן לפורום, אחרי שאתה מתאר שנתקלת בחוסר רגישות, ושוב לנסות לברר ברגישות את מה שחשוב לך. אולי זה עיקר העיקרים של קשר, ובייחוד של קשר בין איש לאישה - הנכונות להמשיך ולקיים שיח גם עם מי שיש פערים עמוקים ביני לבינו. התורה שוללת בחריפות חלקים מאוד משמעותיים באישיות שלך, אבל אתה לא שורף אתה את הגשרים, והפורום הזה לא תמיד אמפטי או מבין כלפיך, וגם אתו אתה לא שורף את הגשרים... אולי יכולת ההיקשרות הממשית שלך לנשים לא שלמה, אבל את הגרעין הזה של קיום קשר גם עם מי שכל כך שונה ממני, את זה כנראה שיש לך בהחלט. שבעז"ה העיקשות המבורכת הזאת תוליד פירות מתוקים ("תוליד" גם במובן הכי ממשי של המילה הזאת...)

רק טוב.

תגובה מעולה!!צקון לחש

מחזק לגמרי

יש סתירה קטנה בדברים שלך?אלגריטי
ציינת כמה ה"סבל ממעגל שני" הוא רע והרסני ולא דוחף את האדם לכיוון החיובי. מצד שני תיארת חברה שמתנגדת לסבל הזה בתור משהו רע.

הפשט הוא שהמרה מתאימה רק למי שסובל מהנטייה עצמה בלי קשר לסביבה שלו והיחס כלפיו. מי שהמניע שלו הוא רק חרדה מהסביבה, השינוי באישיות מסכן אותו.
אין סתירהאך הפעם הזה
ציינתי שקשה שסבל ממעגל שני יעורר מוטיבציה להשתנות, לא שהוא רע.
סבל מהנטייה עצמה הוא לא ממש אופציה לטעמי (גם חוסר היכולת להקים משפחה ולהוליד ילדים זה "סבל ממעגל שני").
וואוו, תשובה מרתקת ומקצועית!!!לב אוהב

כתבת מדהים, מקצועי ורגיש.אהבה בתענוגים
והדברים האחרונים שלך מאוד נוגעים ומרגשים.

ובאמת באמת באמת שחכמים היזהרו בדבריכם!!!!!!!
לא מבין מה נבהלתיוני
אתה כותב שהוא שאל X ותוקף את כל מי שלא ענה לX בלבד אלה פיתח את הנושא עוד (זה פורום, לא בלוג) ורגע אחרי זה אתה כותב שאתה בעצמך לא הבנת מה הוא שאל בדיוק וגולש לכל נושא...

"והן ביכולת לחזור לכאן לפורום, אחרי שאתה מתאר שנתקלת בחוסר רגישות, ושוב לנסות לברר ברגישות את מה שחשוב לך" - מוזמן להיכנס לכרטיס האישי שלו ולראות את השרשורים הקודמים בנושא ולראות שאין סיבה לומר ככה.

וכל זה רק בקשר לכתיבה בפורום ובלי קשר לנושא עצמו (שאתה העלת את אותם נושאים שהעלו בנות הפורום רק בשפה אחרת, מכיוון שונה.. מדובר באותם דברים רק שאתה לא רואה אותם כדברים בעיתיים).

ויש שורה אחת שאני פשוט לא מסכים איתה וחייב להגיב עליה,
"התורה שוללת בחריפות חלקים מאוד משמעותיים באישיות שלך", ברצינות?!
התורה שוללת חטא, התורה שוללת רצון לעשות חטא, הבנאדם בא לפה לומר שהוא לא מעוניין לעשות חטאים.. איך הפכת את זה שהחטא זה חלק מהאישיות שלו?!
אין יהודי שחטא זה חלק מהאישיות שלו. יש יהודי שחוטא, יש יהודי יש לו התמודדות גדולה עם חטא מסויים...
אבל אותו אחד שמתמודד עם איסור הבערת אש בשבת כי קשה לו לא לעשן, חילול שבת לא חלק מהאישיות שלו, אלא חלק מההתמודדות התמידית שלו. כנ"ל פה..
לא נבהלתי, נזעקתיאך הפעם הזה

כנגד תגובות שחמורות בעיניי ברמה האנושית וברמת ההשפעה שלהן על אחרים כאחד.

אני מודע לזה שבפורום מסתעפים לעתים רחוק מאוד מהנושא המקורי. לכן ציינתי בפירוש - 

"כמה וכמה תגובות כאן, שמופנות אל פותח השרשור, כלל לא משיבות על שאלתו".

דיברתי על תגובות שכביכול באות כמענה אבל הולכות למקומות אחרים לגמרי.

ואולי טוב יותר אם אומר את זה כך -

אם שאלו אותך על תחושתך האישית, ואתה רוצה להתרחב אל המישור העקרוני, הרחב והאובייקטיבי, סבבה, רק ודא שאתה עושה את זה מתוך רגישות ועל סמך מידע רחב ומהימן. אם אחד משני התנאים האלה לא מתקיים, היצמד למה שהתבקשת להשיב עליו.

לגבי ההערה האחרונה - אתה צודק שאולי היה מקום לנסח אחרת, אנסה כך:

התורה אומרת לו שחלק מהמצפנים העמוקים שלו להבחנה בין טוב לרע, עובדים לגמרי לא נכון, ושלממש חלק מהמאוויים הכי עמוקים שלו זאת תועבה.

נניח והיית מאוהב עד מעל הראש במישהי, והתורה הייתה אומרת לך שלהגשים את האהבה הזאת זה דבר חמור ואסור, האם היית מסוגל בקלות להפריד ולומר - התורה אוסרת עליי רק את המעשה? 

כמובן שלא התכוונתי שהתורה אומרת למישהו עם נטיות הפוכות, כזה שלא מוציא אותן לפועל, שהוא רע. התורה אומרת עליו שהוא מגיבורי כוח עושי דברו של ה' באופן שקשה לעמוד במחיצתו.

התכוונתי לשדר הפנימי שנקלט אצל מי ששומע שוב ושוב את אלוקים אומר לו: "אסור לך לממש את הכמיהות הכמוסות העמוקות ביותר שלך לאהבה". קשה מאוד לשמוע את דברו הזה של אלוקים, בלי שזה יתפרש לנפש כסוג של דחייה או הרחקה.

ובניסוח פשוט עוד יותר - התורה מבקשת ממנו לפעול בצורה הפוכה מנטיות עמוקות ביותר שבו, וממילא מבקשת ממנו לחיות בקרע מייסר. 

אכן, אין עניין של אמונה בטיפולי המרה.נפתלי הדג
ברוב מוחץ של המקרים טיפולי המרה הם שקר מסוכן של שרלטנים שמשחקים בנפשות בצעצועים עם מחירים כבדים שמשלמים, כמובן, המטופלים. אבל בגלל שזה אינו נושא הדיון, העדפתי רק לחזק את הכותב במקום בו הוא נמצא ולא לערער את הדרך שעבר.
שמח שאנחנו מסכימיםאך הפעם הזה

שיש מקרים שבהם טיפולי המרה אינם שקר

קודם כל אשריך!היום הוא היום
דבר שני אני גם מצטער על תגובות לא רגישות שהולכות פה וחבל. חשוב להשתדל להיות עדינים.

חשוב לי לומר לכולם שלפי המחקרים והמציאות אחוז מאד גבוה מהאנשים שנמשכים לאותו מין שלהם נמשך גם למין השני בצורה נמוכה יותר. יש מעט אנשים שנמשכים רק למין שלהם וכלום כלפי המין השני. במקרים כאלה טיפולי המרה עזרו לחלק מהאנשים לפי הניסיון ןנראה שגם לפותח השרשור הדברים עזרו. לטיפולי ההמרה אין לובי חזק וגוף גדול שיממן מחקרים כמו לחברות התרופות ולכן יקח זמן עד שתוכח יעילותו. כמו כן יש אווירה של עליהום על כל מי שרק מעז להביע את דעתו על כך שמציאות של משיכה לאותו מין היא לא בריאה ויוצרת סיבוכים.

לפותח השרשור אני שמח על מה שהצלחת לעבור וההתקדמות. אשריך לגמרי וזה דבר עצום. במקומך הייתי בנוסף להתייעצות כאן ובנוסף להתייעצות עם הרב- הייץי מתייעץ עם פסיכולוג ירא שמיים שמבין בתחום ו/או עם הרב יהושע שפירא. נראה שעדיין יש לך ספק אז כדאי לברר אותו עוד עד שתרגיש בנוח.

לגבי חוסר רגישות בכתיבה כאן- אני חושב שזה טבעי בפורום באינטרנט וגם לא תמיד אדם יכול באמת להיכנס לראש של השני ולהבין אותו ולהימנע מלתקוף אותו בלי תשומת לב. לכן חשוב שמצד אחד מי שרגיש יעשה עבודה פנימית איך להתמודד עם תגובות מעליבות וכדומה והרגשות שעולים כשנעלבים (ולהשתדל לא להיות יותר מדי עם אנשים שכל הזמן חוטפים מהם מילולית). מצד שני למי שלא מבין מה פוגע חשוב להשתדל להקשיב לאדם הנפגע ולראות אולי היה אפשר להתבטא יותר טוב.

נראה לי שדיברו כאן פעם על הרגישים לעצמם ולא לאחרים אז יש גבול לרגישות אבל חשוב שלא נעשה הנחות לעצמנו.

בהצלחה לך בדרכך! השם אוהב אותך וגם אנחנו!

לכל המגיבות והמגיבים-אוהבכם!20 לנער

תודה רבה על כל התגובות המחזקות, 

לכל המעורבים והכותבים את דעותיהם-מודה ואוהב מכל הלב

לכל המגיבים בחריפות: מקווה שתתבגרו.

אף אחד לא הגיב לך בחריפות, תנוחיוני
על נושאים פחות סבוכים יש פה לפעמים תגובות הרבה יותר חריפות.

גם את הפעם שעברה שהיית פה תיארת כאילו מה כבר עשו לך.. זה נמצא בכרטיס אישי שלך, רואים שם שזה לא כזה נורא כמו שאתה מצייר את זה.

אתה יכול להבין שהעניין נוגע לו מאודהשאלה.
וזה מה שהוא מרגיש. ממש לא יפה לבטל ככה את הרגש שלו.
לא ביטלתי את הרגש שלויוני
אמרתי שהוא מוציא את זה מפופורציה
זה נקרא בשפת הרגש לבטל אותוהשאלה.
יאלה יאלה יאלהמשיח בן דוד

כל אחד פה מתערב

הוא יגיד מה שבאלו , לא נראה לכם אל תקראו

חחח רק לך מותר...ברגוע

נשמע טוב.ד.

בהצלחה.

לפעמים הפחד המופרז, יכול בעצמו להעצים בעיות.

תאהב, תעניק, תתחתן; וגם מה שנספח אל העיקר - שהוא היחס הנפשי, האישיותי, המעניק והחם - ימצא את מקומו הטוב והמתאים בעז"ה.

הצלחה רבה!

צדיקרני שמחה

לא יודעת מה תחליט בסוף

רק מעדכנת שאתה אהוב 
בשמים ובארץ. 

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך