הדבר שהכי מפחיד אותי ברווקותהשאלה.
זה ההתדרדרות הרוחנית.

איך אתם שומרים על התדבקות בה'?

אולי זה בכלל לא קשור לרווקות, לא העמקתי בזה.. אבל אני לא רוצה להיות רווקה שכל שנה שעוברת אני משילה מעצמי עוד מצווה ועוד חיבור אל ה'. זה מפחיד וזה קורה. איך עוצרים את זה?
שאלה טובה וממש קשהבן של מלך
ב"ה
זה מלחמה יום יומית ואף אחד לא מבטיח הצלחה בנושא.
אני רוצה לחזור להיותהשאלה.
בת 16, או לפחות להבין איך בונים את זה באופן מודע. שאז רק מטרה אחת היתה לנגד עיני, ולא הייתי ככ מרוחקת ועם דעת מוסחת.

אני פשוט לא מבינה איך עושים את זה, ואני מוצאת את עצמי כל שנה יותר ויותר רחוקה, בעיקר בפנימיות (שמשם הדרך קלה לריחוק. גם בחיצוניות)
לא חוזרים לגיל הזה. לטוב ולמוטב.גלויה
גיל ההתבגרות הוא מתנה. חווים בה שיאים בכל מעני צורות.
אחר כל נותנים לשיאים האלה צורה ומימוש.
אשמח להבין את השאלה יותר טובע מ
לאחר שתעמיקי בזה ותסבירי מה באמת הקשר בין הידרדרות רוחנית לרווקות?

אנסה להעלות כיוון - אולי את מתכוונת שיש השפעה של הסביבה על האדם, וכשהוא נשוי ההשפעה הזאת מאבדת מהכח שלה?
כלומר, את נמצאת בסביבה שלא טובה לך, ואת מרגישה שהיא משפיעה עלייך לרעה, וכשתהיי נשואה יהיה לך עוגן יציב בבית (וכשהיית בת 16 היית בסביבה טובה ולא היית צריכה את העוגן של הנישואין).
זאת הנקודה? או שזה לא קשור לסביבה?
אני לא ממש עיבדתי מה הנקודההשאלה.
הסתכלתי בפייסבוק על חברות רווקות מבוגרות, ופשוט קיבלתי מראה למצב שלי. לתהליך שאני עברתי, לקהות חושים שמתחזקת עם השנים אצלי. אני לא צריכה לחכות עוד שנה כדי שהסביבה תראה את זה בפועל, אני יודעת שאני שם - רחוקה ממה שהייתי פעם.

יכול להיות שזה לא קשור לרווקות, אלא שפשוט הן היוו עבורי את המראה לתהליך שקורה בתוכי
אפשר ללמוד את דברי ר' נחמן על הזקנה של הטומאה (שהשאיפה שלךצקון לחש

היא ההפך ממנה), הרעיון מובא בעוד כמה מקומות בחסידות (ובעוד כמה מקומות בכלל).

כשלומדים את זה מבינים מה זה להיות "זית רענן", להיות זקן בנפש של ילד בעבודת השם.

העיקר העיקר זה להתחיל כל יום מחדש, נקודה שחוזרת אצל רבי נחמן הרבה בספרים ובכתבי תלמידיו.

תהילים. תפילות תמיד ועל הכל....נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ז 00:56
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ז 00:55

תיחזוק תמידי של הקשר להשם
על ידי כל דבר שעוזר - שירים שמחברים [אני אוהבת את ביני לנדאו, יוסף קרדונר , אברהם פריד..... ובעצם מה שמכונה "מוזיקה חסידית/ חסידי מקורי"- הבמילים חזקות. / שיעורים/ קריאת חומר שטוב לך/ פעילות כיפית שבסיומה את יכולה לחשוב מה את לוקחת איתך הלאה ["ממנו ניקח לעבוד את ה' "]

הקפדה על דברים קטנים יומיומיים.

והבנה שאנחנו פה לא סתם. שיש תכלית.
שהקב"ה שם אותך  במקום שלך- לא סתם.

בדרך כלל זה כדי להוציא יקר מזולל- לראות מה אנחנו יכולים לשפר , לתקן, להעלות- איפה שאנחנו.

ממליצה לך על לימוד חסידי כלשהוא [תניא יכול להיות מצויין- כדאי עם ביאור]

ושמיעת שירים טובים ומשמחים.

וליצור הבנה שהשם מחכה ורוצה שנפנה אליו.
תמיד
בכל עניין.
 שנתפלל לזכות לעשות כרצונו באמת.

ו- להיות מקושרת לדמויות תורניות.
לא לוותר על הקשר.
חשוב חשוב!

בהצלחה נשמה.
תזכי לקדש ש"ש בכל דרכייך!

מצרפת לך פה קטע יפה של שלום יוחאי שרקי הי"ד
20161228005116.doc

בהצלחה גדולה!

לא רואה קשר ישיר בין רווקות לירידה ברוחניות.dora
את יכולה לבחור להיות בחברה טובה, לקבוע שיעור שבועי קבוע, להמשיך 'לתחזק' את האמונה בהשם.
וזה גם דברים שכדאי לזוגות נשואים לעשות..

אין לרווקים/קות מבוגרים את הפרבילגיה הזו.רווק ב

אבל קחי את הנקודה הטובה, בזה שאת מבינה את הדת טוב יותר.

מה??ברגוע

היא בסה"כ מחפשת עצות איך לא להידרדר רוחנית, 

והיא גם כתבה שהיא לא בטוחה שזה קשור לרווקות.

מה הקשר לפרבילגיה?

פרבילגיה, זוהי זכות יתר.רווק ב

התעלות רוחנית, זוהי זכות יתר לרווק/ה מבוגר/ת.

ולכן קשה מאוד לתת עצות איך לא להתדרדר, זהו נושא עמוק וכאוב מכדי לשלוף מהמותן.

אמנם היא כתבה שהיא לא בטוחה, אבל כך היא חושבת וזה תהליך שקורה כמעט אצל כולם, כמו שהיא ציינה בעצמה.

מה פתאוםע מ
התעלות רוחנית זו אחת מאבני היסוד של החיים שלנו. זו לא זכות, וקל וחומר לא פריבילגיה.
זה אולי יותר קשה, אבלברגוע

מה אתה מציע? להתייאש וזהו?

כל בן אדם צריך לקום בבוקר ולשאוף להתקדם, אני לא חושב שזה פרבילגיה.

אני אמנם לא רווק מבוגר, אבל אני מאמין שאם אדם נמצא במצב הזה,

זה השגחה משמיים, וה' לא מעמיד את האדם בניסיון שא"א לעמוד בו.

אז לקרוא לזה פרבילגיה נראה לי לא נכון, וסתם מייאש..

זה לא ניסיון אחד לעמוד בוהשאלה.
זה לחיות את החיים ופתאום לקלוט שמה שסיפרת לעצמך זה לא זה... כמו לצוף על המים ולגלות שנסחפת לאמצע הים...
אני מביןברגוע

ידוע שאם האדם לא מתקדם אז הוא נופל, ואני מבין שזה ניסיון קשה,

אבל גם בזה אני חושב שאפשר לעמוד, אז זה לא ניסיון יחיד אלא מתמשך, עדיין.

אני חושב שכולם פה מסכימים עם זה, פשוט לקרוא לזה (להתקדמות) פריבלגיה נראה לי לא נכון,

כי בסופו של דבר ה' דורש את זה מכל בן אדם. 

ההתקדמות נמדדת לפי היכולת. ולפום צערא אגראנפש חיה.
אני לא מוצאת בעיה במונח פריווילגיה
כשלרוב העולם אין מודעות בכלל

למציאות של שמירה על עקרונות דת וקישור להשם ולתורה.

ולצערנו זאת באמת לא נחלת כלל הרווקים הבוגרים

צא וראה את "הביצות" ושאר איזורים דומים.

ולא חייבים להיכנס לביצה כדי ליפול
יש משהו קצת עיוור בלהיסחף בעיניים עצונותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ז 11:55
כל אחד יכול חטעון שהוא נסחף

השאלה
מה גרם

ומה הוא עשה כאשר בחן את השלכות הנפילה או ההיסחפות

זה דומה לסיגריות
כולם יודעים את ההשלכות

אבל מראש לקחת תוך ידיעה ברורה שאתה מזיק במזיד לעצמך
זאת רשלנות מכוונת.

ואדם לא יכול לטעון שנסחף סתם.

מעשיך - יקרבוך
ומעשיך- ירחקוך
בעיניי זה עניין של טרמינולוגיבנפש חיה.
והפאיווילגיה אם הבנתי את הכותב זה מי שכביכול נקי ולא סובל כלל מתופעות הלוואי של הרוורות המאוחרת....

שזה נחלת יחידים.

הלוואי ואמן שנזכה תמיד
לחידושים ולשמחה אמיתית
שתשאיר אותנו צעיאים ורעננים
מאמינים ועובדי ה
בדמחה ובטוב לבב
תיקוןרווק ב

avid;">אני יבהיר את עצמי.

avid;">לא התכוונתי לומר שהתעלות זה דבר מיותר.

avid;">להיפך, אני חושב שההתעלות וההתקדמות אלו דברים חיוניים והכרחיים במערכת הדת היהודית.

avid;">אך יחד עם זאת, המציאות מוכיחה שאצל רווקים מבוגרים חלה נסיגה הדרגתית לאחור בקיום תורה ומצוות.

avid;">לאור זאת ציינתי שלנוכח המצב שהרווקים מתמודדים אתו, להתעלות רוחנית זוהי "פריבילגיה" עבורם, ודי לנו אם יצליחו לשמר את הקיים וגם זה קשה מאוד.

avid;">נ.ב. אין לזה לכאורה כל קשר לשמיעת שעורים תורה וכד'. ישנם רווקים שלומדים תורה 12 שעות ביממה מידי יום, וחווים התדרדרות רוחנית בקיום המצוות. אמנם נראה שאחד שלא יקבע עיתים לתורה התדרדרות תהיה דרסטית ומהירה יותר.

מכאן יוצא שצריך לשלב בין השניים ולאזן.נפש חיה.
אא רק ללמוד
ואא רק מצוות
האיזון משלים.

וכשלומדים תתאוריה (תורה) וטעמי מצוות למשל
קל להתחבר אליהן (הלכה למעשה)
טוב..ברגוע

הפותחת שאלה איך לא להדרדר רוחנית, ואתה אומר רק שלעלות זה פריבילגיה, אתם לא באמת חולקים..

למרות שלדעתי (וגם ממה שלמדתי) אין דבר כזה "לשמר את הקיים"

או שאדם יורד או שהוא עולה.

אולי באמת אם המטרה היא רק לשמר את הקיים, אז אחרי כמה שנים מגיעים למה שהיא כתבה:

"זה לחיות את החיים ופתאום לקלוט שמה שסיפרת לעצמך זה לא זה... כמו לצוף על המים ולגלות שנסחפת לאמצע הים"

אני כן מסכים שבגיל ההתבגרות וגם קצת אחרי, ההתקדמות היא יותר משמעותית בד"כ.

העיקר זה לא להיות "זקן" אלא להשתדל להתחדש כל יום.

שנזכה!!

אמן והלוואינפש חיה.
הלוואי טוב.רווק ב

הפותחת תינתה על המצב שבו שבו היא נמצאת ועל כך שחלה בה התדרדרות רוחנית, תוך היא תולה זאת באפשרות שזה נגרם מחמת הרווקות המאוחרת.

כמו כן היא שאלה וז"ל - "איך אתם שומרים על התדבקות בה'?" ע"ל.

ועל כך השבתי שאל לה להצטער כל כך ולחכות מתי יגיעו מעשי.... כי במצב הרווקות המאוחרת בד"כ אין עליה רוחנית, ואין שמירה על התדבקות בה'. המצב שבו היא נמצאת זהו המצב הטבעי דרך כלל לרווקים מבוגרים.

ואדרבה באם היא תחיה בתחושת החמצה זה יגרור התדרדרות גדולה יותר.

לא באתי לחלוק על הפותחת וכנראה אין גם מחלוקת. ולהיפך, שנינו מסכימים על כך שרווקות מאוחרת גורמת להתדרדרות.  השאלה אם אפשר למנוע את זה ועל השבתי בדברי שנראה שלא.

נ.ב."דעתך" בעניין שאין דבר כזה לשמור את הקיים, כנראה נובעת ממה שלימדו אותך. מסתמא גם ספרו לך  על המשל של האופנים/רכב בעליה.

למעשה, אני לא רואה בזה הגיון רב, מה גם שהמציאות מוכיחה שאנשים נשארים במצב סטטי שנים ארוכות.

הטעם שלימדו אותך דבר זה, הוא בכדי לתמרץ אותך להתקדם מתוך החשש שאם לא תעשה כך אתה תיסוג אחורה, ודוק'.

אני חושב שברגוע

במעשים בפועל אולי יש מצב סטטי,

אבל בכוונת הלב (שזה העיקר):

או שהאדם מתחדש- וממליא גם מתקדם

או שהוא נשחק- ובעצם יורד.

"השרוי בלא אשה, שרוי בלא תורה" [בבלי יבמות סב:]חסדי הים
מה שאולי יבלום את ההידרדרות, זה להיות בחברה של אנשים ששומרים תו"מ, ומנסים להידבק ב-ה': ללכת לבית הכנסת, ללכת לשיעורים, לקבוע חברותות וכו'.
אצלי דווקא ההפך.מגיל 19 אני יותר יותר מתחזקתזוהרת בטורקיז

המקום של לחפש את החצי שלי, גרם לי קודם לעצור ולחשוב איך הייתי רוצה שהחצי יהיה,איזה בית אני רוצה להקים.והבנתי בזמנו שאני די רחוקה משם.וב"ה מאז התחזקות שהולכת וגדלה.

אם יש משהו טוב במסע הזה.זה השיח שניהיה לי עם ה'.בירור עצמי,עבודת המידות.

אני ממש מבינה מה את אומרת,אצלי ספציפית אני רואה את זה על בנות ש"חיצונית" אתה מבין שיש להם כנראה הידרדות רוחנית.

אבל אל לנו לשפוט

ועיצה הכי טובה לתת לך.אל תסתכלי על אחרות.באמת..תסתכלי על עצמך,תתעסקי בעבודת ה' שלך.

יש בך כוחות אדירים,בדיוק אותן כוחות כמו בגיל 16.!

מצטרף להנ"לע מ
לדעתי הבחינה המתמדת שלך מול עצמך איך את רוצה להיראות (מבפנים) כשאת ניגשת למלאכה החשובה של הקמת בית בישראל, יכולה לדרבן אותך להתעלות ולשאוף לאותו מקום, כי הרי אי אפשר אחרת - את לא רוצה שביתך ייראה כמו שאת רואה את עצמך עכשיו (או שכן?). יש לך אחריות גדולה על עצמך.
אולי תנסיאופטימיות
לדבר לה'!
פשוט לעשות התבודדות 5-10 דקות בלילה לפני שאת הולכת לישון. זה מאוד מחזק את הקשר שבינך לה'.
ניסתי תקופה לעשות זאת, מודה!- זה לא קל בכלל.
אבל זה ממלא רוחנית.
ברגע שאת מתבודדת,זה רק את והוא, את יכולה להיות הכי גלויה "ולרפא" את הכאב/את תחושת הפחד כי זה מחבר אותך לה'.
הרבי מליובאוויטש אומר שכדי להתגבר על חושך-צריך להוסיף אור. אז החושך כאן זו התחושה שלך שמציקה. פשוט תרבי בפעולות שיחברו אותך לה'-תוסיפי אור. קחי החלטה טובה רק לשבועיים בעניין שקשה לך בו, פשוט להתחיל!!! אם לא תתחילי-תשארי במקום שהיום את מודעת לו,וללא מעש בהקשר זה תמצאי את עצמך במקום אחר.
הצלחות יקירה!🎀
^^^ יפה!ברגוע

חושבתטוב בסדר

שזה קשור בהתבגרות.

ככל שמתרחקים מהסביבה המחנכת, ההשפעה פוחתת.

תסתכלי גם על נשים נשואות, לרוב הן פחות דתיות ממה שהן היו בגיל צעיר. אבל כשיש ילדים, חוזרים לדת..... גם כי צריך להוות דוגמא וגם כי אם את רוצה סוג מסוים של בית, את צריכה להראות ולחשוב בהתאם.

מקווה שהבנת...

ואם להתחזק,טוב בסדר

אפילו הלכה יומית שאת לומדת עם עצמך או עם חברה, זה ממש מחזק. כי את נשארת מחוברת.

ואם את יכולה אז גם פרשת שבוע כל שבת.

אפשר גם להתחזק מבחינה רוחניתחבוב

אפשר לומר שאני רווק מבוגר (לפחות יותר מרוב הכותבים כאן).

אני מסכים שיש סיכון מסוים - ברגע שאנשים מסיימים את הישיבה/מסגרות דתיות אחרות, רבים יורדים מבחינה רוחנית, ובמיוחד בעקבות החשיפה החברתית באוניברסיטה, כנ"ל.

מצד שני, באופן אישי אני מרגיש שדווקא בשנים האחרונות אני מתקרב לאלוקים ולא מתדרדר.

זה הרבה עבודה קשה. אבל עבודה קשה יש תמיד...

שיעור קבועאורין

שאלה מעולהבעוז ובענווה

ראשית - אשרייך שיש לך בקרה עצמית ששמה לב לזה. לא כולם כאלה.

לדעתי זה כן מאד קשור לרווקות. ולו בגלל הסיבה שאנחנו מתפללים לזה ולא רואים תוצאות.

אז רבש"ע הוא לא חס וחלילה מכונת משקאות אוטומטית שמכניסים תפילה ומקבלים ישר...,

אבל - משהו מזה כן מחלחל לתודעה שלנו.

על כל פנים - כמו שהרמח"ל כותב - זה תלוי ב3 דברים: הטיפול והטרדה העולמית, השחוק והלצון והחברה הרעה.

1. העיסוק היומיומי בעבודה/לימודים/משהו אחר מבוקר עד ערב שוחק. נמצאים כל הזמן בשגרה שמכבידה על ההתבוננות.

2. השחוק והלצון - אני מניח שזה פחות קשור לפורום המכובד הזה וגם לא לך, כי את כן מסתכלת על העניין בכובד ראש.

3. החברה הרעה - לדעתי זה העיקר.

צריך להיות בחברה בריאה. ואם נדייק - חובה להיות בחברה בריאה - כדי להיות בריא בעצמנו. אם את גרה אם שותפות - תבחרי את השותפות שאת רוצה לחיות איתן. מניסיון אישי - זה מאד משפיע.

תמצאי את החברות הטובות להיות איתן, ומצד שני תני לעצמך את הזמן במהלך היום או השבוע להתבוננות ולימוד - וביחוד על עבודת המידות. זה בפן האישי.

בפן הזוגי - לא להיות באתרי היכרויות. לקבל הצעות עם המלצה ממישהי שאת סומכת עליה והיא מכירה אותך ויודעת טוב מה את צריכה ומחפשת. הכי טוב מחברה נשואה שלבעלה יש חברים רווקים.

ויהי ה' בעזרך.

בהצלחה.

נקודת המבט.מעוף
אני חושב שכשאנחנו מרגישים חולשה ביחס לקשר שלנו עם הקב"ה, אנחנו צריכים לעצור ולראות למה זה בא, אולי בגלל שהתרגלנו קצת להיות תכנוקרטיים תיפקודיים אז הערך של הכל יורד בעיננו ובין השאר גם הקשר לריבונו של עולם, אולי הקשיים גורמים לנו לא להכיר בטובתו של ה' לנו(דברים שקורים לנו).
אחרי זה אפשר לנסות לפתור את הבעיה, ללמוד איך להחיות את הקשר שלי לחיים לריבונו של עולם לחוות מחדש, ע"י נתינת ערך מחודש לחיים שלנו, כל זה ע"י הבנה, התבוננות,
ואם אלו הקשיים שמרחיקים אותנו, אז אפשר להרגיל את עצמינו לראות ולהעריך דברים טובים שעוברים עלינו( באופן יזום) וע"י זה ההכרת טובה לקב"ה תתגדל.
עוד דבר. לתפוס את המציאות בצורה של משימה( באיזשהוא מקום) להבין מצד אחד שיש קשיים ויש נפילות וזה הגיוני ומצד שני להיות פועל ויוזם ולא לקבל את המציאות, אני לא יתן לאדישות להשתלט עלי.מאבק.
בהצלחה לנו!!
אמן. ואתה תמשול בו. הלוואי שנזכה להצלייח!נפש חיה.
את מעלה שאלה שגם אותי מעסיקהמתנת שמיים
ב"ה
ולכן אני שואלת-
למה לדעתך דווקא הרווקות גורמת להידרדרות רוחנית.. אני מרגישה שכאילו זה קצת לתלות את האשמה במצב הזה..
מי אמר שלנשואים אין הדרדרות?
אני מכירה כמה זוגות שאיך שהם היו כשהם התחתנו ולאחר כמה שנים ההבדל הוא שמים וארץ..
בקיצור אני חושבת שזו עבודה תמידית כל הזמן, השאיפה היא להישאר קרובים להקב"ה, להרגיש אותו תמיד אבל ההתמודדות היא להמשיך להמשיך ולהאמין ולקיים תורה ומצוות גם כשלא מבינים, גם כשנמצאים בהסתרה... פשוט להאמין שזה לטובתי ולהיזכר ברגעי האמת הגדולים בהם כל תא בגוף זועק קרבת אלוקים. ולהאמין שזה אמיתי.. ושזו באמת האמת!
גם אחרי החתונה יש התמודדויות לא פשוטות שיכולות להוביל למשבר באמונה..
אני מרגישה שלפעמים אנחנו חיים עד ש... עד שנסיים את התואר עד שנתחתן, עד שיהיו לנו ילדים, עד שהם יגדלו.. וכו'..
אז מרגיש לי שלפעמים צריך להפסיק לתרץ לעצמינו תירוצים..
ופשוט להתפלל שה' יאיר לנו את הדרך...

ולסיום סיפור קטן- מסופר על יהודי אחד ושמו מוישלה שהלך לרבי שלו לבקש עצה- הוא רוצה לעבוד על מידת הכעס, ורוצה לשאול את הרבי מה לעשות?
הוא מגיע לרבי ונכנסים הרבה אנשים לפניו והוא ממתין, עד שנשאר אחרון..
דלת הרבי פתוחה, ובפנים הוא שומע את השמש שואל את הרבי- להכניס את מוישלה? הרבי משיב- תכף עוד מעט, אבל בנתיים לך ותשאל אותו כל מיני שאלות ותטריד אותו.. השמש מטריד את מושילה ודלת החדר פתוחה.. ומיושלה- כמובן שאינו מתעצבן.. כעבור זמן מה מכניס הרבי את מוישלה לחדר.. והרבי אומר לו- רוצה לעבוד על מידת הכעס מוישלה נכון? אז הנה יפה מאוד שלא כעסת למרןת שהטרידו אותך.. אומר מוישלה- אבל אני שמעתי שהרבי מבקש שיטרידו אותי- ידעתי שזה מכוון ולכן לא כעסתי, או! אומר הרבי אז מעכשיו בכל פעם שיעצבנו אותך תחשוב שריבונו של עולם לוחש לך באוזן- זה מכוון! זה רק ניסיון וכך לא תתעצבן..

זה סיפור שמאוד אהבתי ושמעתי פעם באיזה שיעור (שיחזרתי חופשי אז סליחה על חוסר הדיוק)
וזה משהו שהולך איתי- אם כל פעם נחשוב שה' לןחש לנו באוזן- זה רק ניסיון, תחזיקי מעמד, זה לא באמת.. אז יהיה לנו הרבה יותר פשוט..
אז יקרה ואהובה-- הרבה הרבה תפילות ועוד משהו- אומרים שבן הזוג שתפגוש יהיה ברמה שלך, אז ככל שתעלי את עצמך תזכי לזיווג יותר קדוש וטהור שמתאים למדרגה שלך...
בהצלחה גדולה וחג אורים שמח!!
נהנתי לקרוא^אופטימיות
גם אני נהנתי,יפה ממשזוהרת בטורקיז

תודה על התגובה!אורות הכתובה
הן החלק האישי והן הסיפור. מחכים ומחזק |אגודל למעלה|
כל כך נכון ומחזק. המון תודה!israel8484

סיפור משמעותי ויפה!י.

נקודת המבט שלך מוטעיתהלוי מא
כשצעירים אין ניסיונות הכל דמיון שיש ניסיונות הניסיונות מתחילים באמת אחרי החתונה או בלהשאר רווק הרבה זמן. הקב"ה לא מודד בדתומטר את האדם רק לפי הסעיפים בשוע שמקיימים. יש עוד המון דברים האם נשארתי בעל חסד? האם נשארתי עם רגש לעם ישראל ולצרותיו? האם אני מכבד את ההורים שלי? האם לא אתחנף ואתקרנף? האם מידת הצניעות ולאו דווקא באורך השרוול והחצאית אלא גם בשאיפות שלי? נסי להתבונן על השנים שעברת עד כה כטירונות לחיים כקריאת כיוון למה הדברים החשובים בחיי. קחי את ההזדמנות הזו בכדי להכיר את עצמך ואת בוראך טוב יותר לא כמסע שהחשוב בסופו להתחתן אלא כמסע להיות בת טובה ונאמנה לאבא. המון בהצלחה ושבקרוב תקשרי מטפחת לראשך אמן
כל הכבוד לך על המודעות, ושזה חשוב לך אורות הכתובה
וזו נקודה למחשבה עבור כולנ"ו
ונקודה למחשבה לכל אדם בכל גיל ובכל שלב בחיים
זה לא ייחודי לרווקות.מקרוני בשמנת
אותו תהליך עלול לקרות ולפעמים גם קורה, לאדם נשוי/ נשואה.
לא אוהבת שמקשרים בין רווקות לירידה רוחנית כי לדעתי זה באמת לא קשור. מוקפת חברות נשואות ורווקות ולכל אחת יש את ההתמודדות הרוחנית שלה.
לדעתי זה מאד קשור...סתם איש
אני רואה אצלי ואצל חברים שככל שעובר הזמן של הרווקות מחפשים משמעויות טפשיות כדי ''לנצל''את זה שאני רווק ולהנות כל עוד אני יכול כאלו אחרי שמתחתנים זה לא אפשרי...וזה רק גורם רע!
הם מוצאים לזה תירוציםמקרוני בשמנת
אם היו נשואים היו מוצאים תירוצים אחרים...
מוכר ואת רואה נכוןמנוחה ושמחה 2
אבל צריך לשים לב שהמודעות הזו וההבנה את המקום הזה לא יתנו לך 'אישור' להתדרדרות נוספת אלא יגבירו את המודעות ואת הכוחות להאבק. ואם לא ננצח במלחמה, לפחות נמות עם חרב(ר נחמן).
לי הדבר היחיד שעוזר זה להתחזק באמונה. שהיא שריר. שיעורים באמונה פשוטה ותמימה שהכל לטובה באהבה. שירים באמונה ושמחה . ההתחזקות בהודיה לה' על כל הטוב שיש לי בחיים ואפילו על הקשיים שמעצימים אותי ובהכרח לתועלת נשמתי, עוזרים לי לשמוח. שמחה מקרבת אותנו לה' והעצבות מבריחה את ה ששונא עצבות (כעקרון עצבות זה ההפך מאמונה. כי אם הייתי מאמין שהכי טוב עד הרגע הזה הוא כפי שהיה אז הייתי מרוצה מאוד ומבסוטית) יש ספר נהדר של הרב ארוש שעריו בתודה.
תתחזקי יהיה טוב
זה נכון שתרוצים יש תמידסתם איש
אבל אני נגיד בצבא עכשיו והשעמום של השמירות עם השחיקה של הצבא והסביבה של החברים הפחות דתיים מורידים אותך פי שמונה למטה מאדם נשוי...אני רואה אתזה אצל הנשואים במחלקה שלי...
הרמב"ם כותב שהאדם נמשך בדעותיו ומעשיו אחרי אנשי מקומו.י.

לדוג':איך זה שבאולפנות מסויימות לכולן יש חצאית עם חיסכון בבד? חוק העדר ולחץ חברתי. זה האדמו"ר הכי גדול לצערנו במיוחד אצל בנות.  לכל לדעתי העניה המפתח הוא להיות בחברה של צדיקות. לשקול טוב עם מי מסתובבים ואיפה.   גם חשוב ללכת עם חברות או לפחות לבד לשעור קבוע שמטרתו להשאיר אותי בקשר חי עם ה' יתברך, ולחזק את זה. לבחור שיעור שאוהבים, ולא לוותר על זה. 

בהצלחה!

אני חייבת לציין שאת מדהימה בכנות שלךtajos
וברצון לאחוז חזק , חזק בקשר עם השי"ת . בתור אישה שנישאה יחסית מאוחר, בגיל 32 וחצי אני יכולה להעיד שניסיון הרווקות הצמיח אותי מבחינה רוחנית על אף הקשיים הרבים ותחושות האכזבה החוזרות ונשנות כאשר בסביבתי הרבה בנות שלא מקפידות ומחפפות מצליחות להתחתן ואני.... תחזקי את האמונה והדיבור היומיומי עם הקב"ה, בקשי ממנו כוחות לעבור את הניסיון הזה בהצלחה וכן עזרה לא ליפול ברוח וברוחניות. אני בטוחה שתצליחי בסופו של דבר וגם יתקיים בך "לפום צערא אגרא" . ולדעתי את צודקת - בקשר של נישואין הרבה יותר קל לשמור על רמת רוחניות גבוהה יותר.
תודה רבה על התגובההשאלה.
תודה לכולם. שמחה בכל תגובה
חשוב מאוד קישור קבוע ל"דמות תורנית" שאת מתחברת אליהשלמה גר

כמו לדוגמה כל שבוע.שבועיים ללכת לשיעור שהוא\היא מוסר\ת העקרון שיהיה מי ש"ישפיע לך רוחניות" בהצלחה  

להתחזק באמונה. לקבוע עיתים לתורה.אביול
כן, גם בנות... חברותא פעם בשבוע, שיעור קבוע וכו׳...
תעבדי שנה באולפנה או עם בנות נועריהודי12
הנוער הם הכי אידאליסטים שיש, וברגע שתהיה איתם, ותצטרכי לשמש דוגמא- תתחזקי בלי לשים לב
שאלה מצויינת..שואף למעלה
עבר עריכה על ידי שואף למעלה בתאריך א' בטבת תשע"ז 15:44
ראשית כל, אני יכול להגיד לך בתור גבר שאת צודקת ב-100%. כאשר אדם שרוי בלי אישה, אזי הוא שרוי ללא תורה. הסיבה הפשוטה לכך היא שכאשר אדם הוא רווק קשה לו מאוד להרגיש שלם בחיים בכלל ובטח בחיים הרוחניים. לפעמים רגשות הבדידות והכמיהה לבן/בת זוג, מנטרלים את השאיפות הרוחניות הגדולות. אך כאשר אדם נשוי יש לו הרבה יותר חדווה ללמוד, במיוחד אם אשתו או בת זוגו דוחפת אותו לכך. כאשר אדם מרגיש את השליחות והאחריות שמוטלת על כתפיו, אזי הוא מתעלה ומצליח להפיק מעצמו הרבה יותר.

נדגיש רק שהמצב הזה לא אידיאלי, וצריך שהאדם יגיע לרמתו הרוחנית בזכות עצמו ולא ע"י עוזרים ועזרים (אם לא יכול להיווצר מצב של דו פרצופיות, ליד הבן זוג להיות משהו אחד וביני לבין עצמי להיות קצת שונה).

אם את עדיין צעירה (18-20) הייתי מציע לך לקחת את הזמן לעצמך ולעצב לעצמך את הרמה הרוחנית!

יהיה קשה, אבל זה אפשרי!
בהצלחה..
סדנה לרווקים ורווקות - בקרוב!ש.י.ש
ישר כח! כדאי לפתוח בשרשור נפרד.גלויהאחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך