יש לי את הבסיסיים..
מלח,
שום
פלפל שחור,
פפריקה אדומה+חריפה
כורכום
קינמון (סוג של טבלין)
זעתר
אורגנו..
נראה לי זהו..
איזה עוד טבלינים מומלץ להחזיק בבית?
/לא חובבת של כמון אבל זה בלתי אפשרי נכניס
/
/למעט אלה התעשייתיים( מלח, סוכר, אבקת מרק)
כל התבלינים שבאים מהטבע בריאים מאד.. ככה שלמעט אלה שהזכרתי קודם אפשר להשתמש בכולם..
וכמובן עשבי תיבול שמעשירים המון..
עוד רעיונות שיקפיצו את האוכלמחכה ומצפהזה משדרג פלאים את הטעם.. אפשר גם גרונות הודו ועוף..
כורכום, כמון ולפעמים זעפרן, עלי דפנה, פלפל אנגלי.. וכמובן שום ובצל..
הזעפרן יקר, אבל משתמשים בו ממש קצת והאפקט שלו גדול ככה שהוא מספיק לדיי הרבה זמן..
ממליצות? למה? כמה חוטים שמים?
החיים שויםלתוספת טעם ולבישול מושקע - בצל מאודה/מוזהב (טיגון קל), חצאי עגבניה - מאודים יחד עם הבצל, אפשר להוסיף לתבשילים פרוסות שורש סלרי, כמה שיני שום,
וירקות עלים שווה לקנות טרי פעם בשבוע. יש מבצעים ברשתות המזון של 3 שקיות ב12 ₪. זה מוסיף המון ושווה את זה. את מה שנשאר אפשר לקצוץ לשימוש בסלט.
שמן זית. מוסיף טעם טוב.
למרקים - סלרי -גבעולים ועלים.
וזה גם ענין של להתרגל. פתאום מבחינים בטעם הטוב של הירקות
.
לתבשילי בשר יש תבלין ראס אל חנות, או בהרט.
את יכולה להתנסות בלימון פרסי - תראי אם מתאים לך.
קוביות גמבה. מאודות.
ולטעם יותר דומיננטי - להשתמש בפילפל שחור גרוס.
את התבלינים לסגור ולשמור במקרר.
אולי זה יעזור http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=38976
כשאני קונה ארגז של עופות- אני לוקחת את כל העצמות של ה"חזות" עוף. שמה בסיר גדול, מוסיפה מים.
מרתיחה ומבשלת על אש קטנה כ-40 דק'.
מסננת.
ומקפיאה בכוסות חד"פ עם נייר כסף וגומי מעל.
כל פעם שאני צריכה- מוציאה כוס. מפשירה איזה רבע שעה ו"זורקת" למרק/ לרוטב/ לתבשיל.
אפילו לתפו"א בתנור אני מוסיפה לפעמים וזה משרג בהמון.
עכשיו- לגבי תבלינים, תלוי למה.
למרקים אני ממליצה על חוויג' (מוסיף המון!) וכורכום אם מתאים.
כמובן גם סלרי!!! ואם יש אז כוסברה/ פטרוזיליה.
ואפשר גם לימון טרי סחוט בסוף הבישול. גם מוסיף!
לאורז- לכל סוגיו- ממליצה שמיר קצוץ! (או כוסברה קצוצה למי שלא אוהב שמיר. אבל השמיר יותר מתאים, לדעתי!)
לדגים- פפריקה מתוקה וחריפה וכמון! התחלתי להוסיף בזמן האחרון וזה משדרג את הטעם.
וגם בתיבול של השניצל אני מוסיפה קצת כמון (וכורכום).
לחמין- פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, רסק עגבניות קטן, שום. סלרי אם יש. ושמיר קצוץ- עושה ריח נפלא!
עופות וכד'- זה גריל עוף, כורכום וכד'. וגם סלרי...
ולפעמים אני מוסיפה לעוף ולתערובת של קציצות מעט קינמון. זה מדהים!
במיוחד אם מכינים "אושפלו" שזה אורז, גזר ועוף בסיר אחד. הקינמון ממש משדרג!
לפתיתים- אני מוסיפה גם חוויג'...
לשעועית/ אפונה וכד' אני מוסיפה גמבה קצוצה , סלרי קצוץ, פפריקה מתוקה וחריפה, רסק עגבניות ועגבניה בשלה חתוכה לקוביות. ושום כמובן!
לזיתים ברוטב- כנ"ל. רק בלי סלרי.
ולכל הנ"ל מוסיפה כמובן מלח ופלפל!
שום אם אפשרי ומתאים.
עגבנייה גם מוסיפה במרקים! וגם גמבה לפעמים....
סלרי בהרבה דברים וירק כמו כוסברה, שמיר וכד'. תלוי מה.
וכמובן תפילות שיצא טעים!
התבלין המיוחד של "לכבוד שבת קודש"
לכבוד בני הבית שיהיה טעים, בריא, מזין, משביע...
לבריאות!
יש חלקים שאני לא מכניסה למרק כי יוצא קצת מרקם של ג'לי למעלה והטעם גם מתקלקל. ממש בעעע, בשבילי זה הורס סיר מרק שלם.
או ששמים רבע עוף שלם. כששמתי עצמות שהופרדו אז הן נורא ליכלכו את המרק. אבל מנסה להבין, אף אחד לא קרה לו הג'לי הזה או שפשוט רק לי זה מפריע?
את כל החלק של גב עוף - גב, חזה, גרון וכנפיים.
כמו שזה, מחובר.
לי לפחות, הג'לי מורגש רק כשהמרק מתקרר.
וה"ליכלוכים", באיזשהו שלב של הבישול הם נעלמים.
רבע עוף לא נותן את האפקט של ציר מעצמות. זה יותר טעם של עוף מבושל. וזה גם חלק יותר שמן. אם לא מסירים את העור והשומן.
אבל זה כנראה ענין של העדפה
.
מלמעלה ואז מרתיחה שוב ומסירה עד שאין לכלוכים ומבשלת על אש נמוכה.
חוץ מיזה לא הורס לי שום טעם.... דווקא משפר את הטעם ויותר טוב מאבקות מרק למיניהן...
גפן36אצלינו בעלי הוא האוהד תבלינים
ויש אצלינו בנוסף לכל זה :
פפריקה מעושנת
טימין
גרילים (לא בריא במיוחד) גריל עוף, גריל דג
זעתר
לא זוכרת עוד כרגע..
למה הוא טוב?טימין מתאים לעוף או תפוחי אדמה בסגנון מסוים

מכל התבלינים שלי מה שמצאתי זה בגרילים, ובגבישי שום ובאבקת שום ובצל
כמובן שצריכים מקום שאפשר לסמוך עליו מבחינת כשרות....
זה משמש חומר משמר אבל צורב את ציפוי הקיבה ואת המעיים.
אפשר לנקות עם כמות קטנה ממנו מכונות כביסה ואבנית מקומקמים..
קראנץ שוקולד
לב אמיץאפשר לנסות..
כל תבלין אפשר להשיג בחנויות הנכונות בצורה טבעית ללא תוספים..
ולהשתמש.
אמא שלי משתמשת בתכולה של שקיקי תה שומר לתיבול (אפילו של עוגיות) ובנענע מיובשת.
מוסיף המון, אפילו יותר מהתבלין הטחון.
זרעי שומר לחליטות מעולים כתבליןגפן36
אז יש גם עלי זעתר. יבשים. וגם טריים.לב אמיץ
לב אמיץ
נעשה רשימה ונקנה
מחכה ומצפהוהטעם באמת מיוחד. בלי שום תבלינים כדי לא להצמיא...
וגם בפסח כשלא משתמשים כמעט בתבלינים חוץ ממלח, פלפל ופפריקה- יש הבדל ענק בטעם של האוכל "אוכל של פסח" וזה וטעים!
לפני פסח אני קונה תבלינים בכמות גדולה שתספיק לי להרבה זמן ואפילו תבלינים שאני לא משתמשת בהם בפסח.
קונה ומקפיאה לאחרי פסח.
מומלץ!!
המרק יהיה בטעם של מה שבישלת ובסוף תוסיפי תבלינים. מספיק גם רק מלח, פלפל ופפריקה. מניסיון
שורש פטרוזיליה, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר- כל אלה יוסיפו טעם נהדר במקום האבקת מרק הנוראית.
מה למשל את מבשלת איתה?
האוכל שלך יהיה מעכשיו בריא יותר, וגם טעים יותר. כשיודעים לתבל טוב האוכל טעים יותר מאשר עם תיבול תעשייתי.
קודם כל, צאי לשוק. לכי לחנויות תבלינים, לא לאגף התבלינים בסופר. זה חי יותר וכיף יותר. תבקשי המלצות על כמה תבלינים, תתנסי בהם ותחזרי לבקש אחרים. אני אישית ממליצה על פפריקה מעושנת, שאמנם היא לא שיא הבריאות בגלל העישון אבל ודאי עדיפה על אבקת מרק. המלצה נוספת היא על חוואיג' למרק. טעם דומיננטי, אבל מי שאוהב לא מוותר.
דבר שני, כמו שהמליצו לפניי, עשבי תיבול. הכל, והרבה. אני אישית משוגעת על כוסברה, אבל גם סלרי, פטרוזיליה, נענע ושמיר יכולים להיות מוצלחים.
דבר שלישי, יין. יין לבן למאכלים חלביים וקלים (מרק בצל למשל), יין אדום למאכלים כבדים ובשריים. נותן הרבה טעם וטאצ'.
דבר רביעי וחשוב מאד: לאוכל יש טעם טבעי מצוין. צריך רק לדעת להוציא אותו ולהדגיש אותו. אם את מבשלת מרק, תאדי את הירקות הרבה זמן על אש קטנה, ואז תוסיפי את המים לבישול קצר נוסף. לא תאמיני איזה טעם מרוכז יוצא מזה. כמובן שלזה תוסיפי מלח ופלפל, ובהמשך תלמדי גם להפחית מלח בהדרגה. אותו כנ"ל עם מוצרי בשר. הם מוציאים המון טעם. בישול איטי וארוך שלהם במרק, בחמין וכאלה משדרג מאד את האוכל. דוגמה נוספת היא רוטב פטריות. קשה לוותר על אבקת המרק, אני יודעת, אבל תאדי את הבצל המון זמן ותוסיפי פטריות. הבישול האיטי מקרמל את הבצל ומוסיף טעם משגע.
לא יהיה לך קל בהתחלה, אבל לאט לאט תגלי שאת נהנית מהטעם האמיתי של האוכל, ובהמשך - שאבקת מרק מפריעה לך וכבר לא טעימה לך.
כל הכבוד ובהצלחה!
הם מוסיפים המון טעם!!!
אני קונה הרבה חבילות ומכשירה וקוצצת ואז מקפיאה ושמה בתבשילים כמו אורז, מרק.
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב