רוצה להוציא את הא.מרק מהבית.... אשמח לרעיונות לתבלנים טובים.מחכה ומצפה
ומיוחדים יותר או פחות שיוסיפו עניין לאוכל...
יש לי את הבסיסיים..
מלח,
שום
פלפל שחור,
פפריקה אדומה+חריפה
כורכום
קינמון (סוג של טבלין)
זעתר
אורגנו..

נראה לי זהו..
איזה עוד טבלינים מומלץ להחזיק בבית?
/לא חובבת של כמון אבל זה בלתי אפשרי נכניס/
כמעט כל התבלינים בריאיםקראנץ שוקולד

למעט אלה התעשייתיים( מלח, סוכר, אבקת מרק)

כל התבלינים שבאים מהטבע בריאים מאד.. ככה שלמעט אלה שהזכרתי קודם אפשר להשתמש בכולם..
וכמובן עשבי תיבול שמעשירים המון..

התכוונתי בכיוון יותר של הטעם עוד רעיונות שיקפיצו את האוכלמחכה ומצפה
עשבי תיבול זה בסיסי.. אבל נרקב לי הרבה פעמים במיוחד בקיץ שלא עושים הרבה מרקים.. המיובשים גם טובים?
להוסיף עצמות בקר לתבשילים ומרקים שוניםקראנץ שוקולד

זה משדרג פלאים את הטעם.. אפשר גם גרונות הודו ועוף..

אצלנו משתמשים הרבה בפפריקהקראנץ שוקולד

כורכום, כמון ולפעמים זעפרן, עלי דפנה, פלפל אנגלי.. וכמובן שום ובצל..

עשבי תיבול אפשר להקפיא וזה מחזיק מעולהש.א הלוי
או לייבש בתנור וכנ"ל.

לדוגמא - קצצתי דק כוסברה ופטרוזיליה (בנפרד) והקפאתי עם שמן (אפשר בתכלס גם עם מים) במגש של קוביות קרח וכל פעם שאני צריכה- מוציאה כמה קוביות וזה כמעט כמו טרי

הציעו פה פעם- לקצוץ ולייבש בתנור- משערת שזה יחזיק מעמד לפחות חודש אם לא יותר בקופסא סגורה ואטומה.


אפשר לייבש ולשים במקרר, מונע התלעה..קראנץ שוקולד


אני מקפיאה עשבי תיבול...אומנותי


למעט כל הגרילים - יש בהם מונוסודיוםהחיים שוים


לא נכון. לא בכולםש.א הלוי
לתבליני מימון יש "גרילים" בלי מונוסודיום.
נכון. גם אצלי זה בלי מונוסודיום. ולא של חברת פרג!מנסה לעזור


טוב לדעת, תודההחיים שוים


למה מוסיפים עצמות בקר חוץ מלחמין?מחכה ומצפה
זערפן זה לא תבלין יקר בטירוף? או שהתבלבלתי...

עלי דפנה ופלפל אנגלי במה שמים חוץ מבשר?
למרקים ותבשילי קדירה נוספיםקראנץ שוקולד

הזעפרן יקר, אבל משתמשים בו ממש קצת והאפקט שלו גדול ככה שהוא מספיק לדיי הרבה זמן..

 

בחיים לא השתמשתי בזעפרןתמיד נשאר אני

ממליצות? למה? כמה חוטים שמים?

זעפרן זה תבלין הזהב...החיים שוים


כמה רעיונותShellykaz
ציר מרק עם סלרי, בצל וגזר. לבשל הרבה זמן ולהוסיף כבסיס לתבשיל. לאורז- שום, כורכום ואפשר גם קינמון.
בזיליקום משדרג מאפים חלביים,
טימין מעולה למרקים
גרונות הודו ועוף ישדרגו כל מרק
סלרי מוסיף מליחות.
אה, ואפשר גם לקנות א. מרק בלי מונוסודיום.
חוויג' למרק ותבלין גריל עוף ושום3015


גריל זה לא כל כך בריא החיים שוים


קארי מצוין למרקאנישוש
פטרוזיליה שמיר כוסברה יבשים מחזיקים מצויין בפריזר ממש מוסיף למרק ודגים.
התבלינים שיש לך די מספיקים.לב אמיץ

לתוספת טעם ולבישול מושקע - בצל מאודה/מוזהב (טיגון קל), חצאי עגבניה - מאודים יחד עם הבצל, אפשר להוסיף לתבשילים פרוסות שורש סלרי, כמה שיני שום,

 

וירקות עלים שווה לקנות טרי פעם בשבוע. יש מבצעים ברשתות המזון של 3 שקיות ב12 ₪. זה מוסיף המון ושווה את זה. את מה שנשאר אפשר לקצוץ לשימוש בסלט.

 

שמן זית. מוסיף טעם טוב.

למרקים - סלרי -גבעולים ועלים.

 

וזה גם ענין של להתרגל. פתאום מבחינים בטעם הטוב של הירקות חיוך.

 

לתבשילי בשר יש תבלין ראס אל חנות, או בהרט.

את יכולה להתנסות בלימון פרסי - תראי אם מתאים לך.

ושכחתי גםלב אמיץ

קוביות גמבה. מאודות.

 

ולטעם יותר דומיננטי - להשתמש בפילפל שחור גרוס.

 

את התבלינים לסגור ולשמור במקרר.

כדאי-נסיכה יפה
אבקת שום
כמון
חוויג' למרק
שמיר!!!
ראסת אל חנות
בחוויג' למרק צריך להסתכל שאין מונוסודיוםגפן36
וכן בזעתר כדאי לבדוק ברכיבים שאין חומרים משמרים כמו מלח לימון וכד'
סלרי, שמיר ופטרוזיליה, חלקם או כולם, תמיד במרק..ירושלמית טרייה
מרק עוף:
שורש פטרוזיליה, כל עלי הסלרי מסלרי עלים, חצי חבילת פטרוזיליה וחצי שמיר. וגם כמה שיני שום חתוכות ופלפל שחור גרוס. בנוסף לעוף, חצי עגבניה וירקות שאתם אוהבים.

מרק פטריות:
חייבים בצל ו/או כרישה מטוגנים, אפשר להסמיך במעט קמח, כדאי סלרי - העלים לטעם ולא לאכילה, גבעולים קצוצים לאכילה. וגם טימין! הולך מעולה עם פטריות. וחייבים פטריות יער כי הן נותנות את הטעם. עם שמפיניון ופורטבלו אין טעם. כמובן מלח ופלפל שחור גרוס, ושום

מרק אפונה:
בצל מטוגן, חבילה של פטרוזיליה, מעט שום ופלפל

מרק קישואים - חבילת שמיר

וכן הלאה.
איפה שמתאים בצל מטוגן זה משדרג, ממש חובה.

דרך אגב תקני רק שום גבישי ולא אבקת שום, מחזיק יותר ובעל טעם. אני שומרת תבלינים במקרר.

טשולנט:
המון בצל מטוגן היטב, פפריקה חריפה, הרבה שיני שום, פלפל שחור גרוס וקצת טימין.

יש דברים שמתאים להם רוזמרין, בעיקר דגים, אבל אני אוהבת להשרות בלימון עם רוזמרין, עלי דפנה ופלפל אנגלי, ולא לאכול את הרוזמרין כי זה כמו לאכול קוצים..

קיבלתי היום במיילקראנץ שוקולד
אני לא משתמשת בא. מרק. אני מכינה מעין "אבקת מרק" בבית...מנסה לעזור

כשאני קונה ארגז של עופות- אני לוקחת את כל העצמות של ה"חזות" עוף. שמה בסיר גדול, מוסיפה מים.

מרתיחה ומבשלת על אש קטנה כ-40 דק'.

מסננת.

ומקפיאה בכוסות חד"פ עם נייר כסף וגומי מעל.

כל פעם שאני צריכה- מוציאה כוס. מפשירה איזה רבע שעה ו"זורקת" למרק/ לרוטב/ לתבשיל.

אפילו לתפו"א בתנור אני מוסיפה לפעמים וזה משרג בהמון.

 

עכשיו- לגבי תבלינים, תלוי למה.

 

למרקים אני ממליצה על חוויג' (מוסיף המון!) וכורכום אם מתאים.

כמובן גם סלרי!!! ואם יש אז כוסברה/ פטרוזיליה.

ואפשר גם לימון טרי סחוט בסוף הבישול. גם מוסיף!

 

לאורז- לכל סוגיו- ממליצה שמיר קצוץ! (או כוסברה קצוצה למי שלא אוהב שמיר. אבל השמיר יותר מתאים, לדעתי!)
 

לדגים- פפריקה מתוקה וחריפה וכמון! התחלתי להוסיף בזמן האחרון וזה משדרג את הטעם.

וגם בתיבול של השניצל אני מוסיפה קצת כמון (וכורכום).

 

לחמין- פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, רסק עגבניות קטן, שום. סלרי אם יש. ושמיר קצוץ- עושה ריח נפלא!

 

עופות וכד'- זה גריל עוף, כורכום וכד'. וגם סלרי...

 

ולפעמים אני מוסיפה לעוף ולתערובת של קציצות מעט קינמון. זה מדהים!
במיוחד אם מכינים "אושפלו" שזה אורז, גזר ועוף בסיר אחד. הקינמון ממש משדרג!
 

לפתיתים- אני מוסיפה גם חוויג'...

 

לשעועית/ אפונה וכד' אני מוסיפה גמבה קצוצה , סלרי קצוץ, פפריקה מתוקה וחריפה, רסק עגבניות ועגבניה בשלה חתוכה לקוביות. ושום כמובן!

לזיתים ברוטב- כנ"ל. רק בלי סלרי.

 

ולכל הנ"ל מוסיפה כמובן מלח ופלפל!

שום אם אפשרי ומתאים.

עגבנייה גם מוסיפה במרקים! וגם גמבה לפעמים....

סלרי בהרבה דברים וירק כמו כוסברה, שמיר וכד'. תלוי מה.

 

וכמובן תפילות שיצא טעים!

התבלין המיוחד של "לכבוד שבת קודש"

לכבוד בני הבית שיהיה טעים, בריא, מזין, משביע...

 

לבריאות!

 

 

רגע, עצמות של חזה עוף לא יוצרים לך ג'לי?ירושלמית טרייה

יש חלקים שאני לא מכניסה למרק כי יוצא קצת מרקם של ג'לי למעלה והטעם גם מתקלקל. ממש בעעע, בשבילי זה הורס סיר מרק שלם.

אבל זה מה שעושה את הציר עוף ונותן טעם.לב אמיץ


אני שמה רק גרונות שלא עושים ג'לי וכן נותנים טעםירושלמית טרייה

או ששמים רבע עוף שלם. כששמתי עצמות שהופרדו אז הן נורא ליכלכו את המרק. אבל מנסה להבין, אף אחד לא קרה לו הג'לי הזה או שפשוט רק לי זה מפריע?

אני שמהלב אמיץ

את כל החלק של גב עוף - גב, חזה, גרון וכנפיים.

כמו שזה, מחובר.

 

לי לפחות, הג'לי מורגש רק כשהמרק מתקרר.

וה"ליכלוכים", באיזשהו שלב של הבישול הם נעלמים.

 

רבע עוף לא נותן את האפקט של ציר מעצמות. זה יותר טעם של עוף מבושל. וזה גם חלק יותר שמן. אם לא מסירים את העור והשומן.

אבל זה כנראה ענין של העדפה חיוך.

אחרי ההרתחה הראשונה של העצמות וכו' אני מסירה לכלוכיםמנסה לעזור

מלמעלה ואז מרתיחה שוב ומסירה עד שאין לכלוכים ומבשלת על אש נמוכה.

חוץ מיזה לא הורס לי שום טעם.... דווקא משפר את הטעם ויותר טוב מאבקות מרק למיניהן...

בנוסף למה שכתבתי בנ"ל- בצל מטוגן מוסיף המון!מנסה לעזור


תבלינים זה האהבה שלי גפן36
הרגילים-
כורכום,
שום,
כמון,
מלח,
מלח גס
פלפל שחור (יש גם לבן, אני לא אוהבת) טחון
פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס
פפריקה מתוקה (החריפה מרה לי, לא משתמשת)
קינמון טחון
ציפורן
אורגנו

המשדרגים-
אגוז מוסקט
פלפל אנגלי
עלי דפנה
ועלי תבלין טחונים:
כוסברה
פטרוזיליה
שמיר
בזיליקום

ואלה שבעיני מעיפים את האוכל כמה רמות למעלה-
זרעי כוסברה
זרעי שומר
(אני מצאתי בצמחים לחליטות תה, נראה לי ניצת הדובדבן.. אולי יש בעוד מקומות)

אם אזכר בעוד אכתוב
הכי טעים בלי אבקת מרק!
וכמובן עלים ירוקים חייםגפן36
שמיר
כוסברה
סלרי
פטרוזיליה
רוזמרין

יש ולא השתמשתי-
טימין
עירית
ויש גם חרדל, שנוא לא ממש תבלין, אבל בהחלט שדרוגגפן36
משמעותי להמון מאכלים

יש החרדל הרגיל שהוא יותר תוספות מחרדל, ויש חרדל גרגרים, שטעמו שונה אבל הוא בריא בהרבה.
כמובן יש צורך לבדוק רכיבים כי גם שם יש חרדלים עם יותר מדי תוספות מיותרות.
כרוב שורש כוסברה גזרzmil
זה כבר ירקות, לא תבלינים..גפן36
אבל באמת נותנים המון טעם. גם קולרבי, ודלורית, ובצל מטוגן.
אהבתי את הרשימההחיים שוים

אצלינו בעלי הוא האוהד תבלינים

ויש אצלינו בנוסף לכל זה :

פפריקה מעושנת 

טימין

גרילים (לא בריא במיוחד) גריל עוף, גריל דג

זעתר

 

לא זוכרת עוד כרגע..

זעתר חוויג' וגרילים לא בריאגפן36
וטימין אין לי למה הוא טוב?
לא ידוע שזעתר בעייתי. אני יודעת שהוא יחסית טוב לבריאות!מנסה לעזור


תגדלו זעתר בבית ותייבשו אותוzmil
עם שומשום
דג בשר ולעלהאשאנישוש
למה זעתר וחוואג לא בריאים?החיים שוים

טימין מתאים לעוף או תפוחי אדמה בסגנון מסוים

תסתכלי ברכיבים.. לזעתר יש בד''כ מלח לימוןגפן36
ובחוויג' מצאנו מונוסודיום
תלוי של איזה חברהמנסה לעזור


אני חושבת שיש לי בלי תוספותהחיים שוים

מכל התבלינים שלי מה שמצאתי זה בגרילים, ובגבישי שום ובאבקת שום ובצל

איזה חברה החוויג' שלך?גפן36
גם אני רוצה בלי תוספות
צריכה לבדוקהחיים שוים


פרג זה חברה בלי חומר משמרzmil
קניתי של פרג בעבר. עכשיו אני קונה טרי ליד הבית טחינה במקום!מנסה לעזור

כמובן שצריכים מקום שאפשר לסמוך עליו מבחינת כשרות....

מה הבעיה במלח לימון?חילזון 123


ממה שאני הבנתי זה לא בריאגפן36
זה בעצם חומר פעיל חזק.לב אמיץ

זה משמש חומר משמר אבל צורב את ציפוי הקיבה ואת המעיים.

 

אפשר לנקות עם כמות קטנה ממנו מכונות כביסה ואבנית מקומקמים..

אז זה יכול להיות טוב לסתימות עורקים קראנץ שוקולד


לב אמיץ

אפשר לנסות..

תקני זעתר טבעי והוא בריא מאדקראנץ שוקולד

כל תבלין אפשר להשיג בחנויות הנכונות בצורה טבעית ללא תוספים..

זעתר טבעי בהחלט בריא. לא מצאתי.גפן36
אפשר לקנות עלים יבשים לחליטה בחנויות טבעלב אמיץ

ולהשתמש.

 

אמא שלי משתמשת בתכולה של שקיקי תה שומר לתיבול (אפילו של עוגיות) ובנענע מיובשת.

 

מוסיף המון, אפילו יותר מהתבלין הטחון.

על זה דיברתי זרעי שומר לחליטות מעולים כתבליןגפן36
אז יש גם עלי זעתר. יבשים. וגם טריים.לב אמיץ


ובעצם הסמיילי הנכון הוא לב אמיץ


תודה נעשה רשימה ונקנהמחכה ומצפה
חוויג' למרקחילזון 123


הבנתי שגם בחווג יש אבקת מרק ומונוסודוםzmil
צריך לבדוק ברשימת המרכיביםאבוקת סוכר
לא כל חברה מוסיפה מונוסודיום
למרק ירקות ועוףאורחת לרגע12
אני גיליתי אחרי כמה ניסיונות כושלים עם תבלינים שהדרך הכי טובה להכין מרק עוף זה לשים אך ורק מלח! כל שאר הטעמים מגיעים מהירקות והעוף. אפילו בעלי שמכורר לאבקת מרק, כבר לא מרגיש את הצורך.
הירק שלא כדאי לוותר עליו זה סלרי.
אני שמה גם גזר תפוחי אדמה בצל דלעת וחומוס לפעמים
נכון לפני צום יום כיפור אני מכינה מרק ירקות ועוף עם מלח בלבדמנסה לעזור

והטעם באמת מיוחד. בלי שום תבלינים כדי לא להצמיא...

 

וגם בפסח כשלא משתמשים כמעט בתבלינים חוץ ממלח, פלפל ופפריקה- יש הבדל ענק בטעם של האוכל "אוכל של פסח" וזה וטעים! 

זה גם בגלל שהתבלינים טריים..בפסח..מחכה ומצפה
נכון! ובנוסף,מנסה לעזור

לפני פסח אני קונה תבלינים בכמות גדולה שתספיק לי להרבה זמן ואפילו תבלינים שאני לא משתמשת בהם בפסח.

קונה ומקפיאה לאחרי פסח.

מומלץ!!

לבשל את המרק בישול ארווווך כך שיקבל את הטעם מהירקותתהילה 4

המרק יהיה בטעם של מה שבישלת ובסוף תוסיפי תבלינים. מספיק גם רק מלח, פלפל ופפריקה. מניסיון

ירקות משובחים הכוונה-בוזי נוזי

שורש פטרוזיליה, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר- כל אלה יוסיפו טעם נהדר במקום האבקת מרק הנוראית.

מה למשל את מבשלת איתה?

כל הכבוד על היזמה.תמיד נשאר אני

האוכל שלך יהיה מעכשיו בריא יותר, וגם טעים יותר. כשיודעים לתבל טוב האוכל טעים יותר מאשר עם תיבול תעשייתי.

 

קודם כל, צאי לשוק. לכי לחנויות תבלינים, לא לאגף התבלינים בסופר. זה חי יותר וכיף יותר. תבקשי המלצות על כמה תבלינים, תתנסי בהם ותחזרי לבקש אחרים. אני אישית ממליצה על פפריקה מעושנת, שאמנם היא לא שיא הבריאות בגלל העישון אבל ודאי עדיפה על אבקת מרק. המלצה נוספת היא על חוואיג' למרק. טעם דומיננטי, אבל מי שאוהב לא מוותר. 

 

דבר שני, כמו שהמליצו לפניי, עשבי תיבול. הכל, והרבה. אני אישית משוגעת על כוסברה, אבל גם סלרי, פטרוזיליה, נענע ושמיר יכולים להיות מוצלחים. 

 

דבר שלישי, יין. יין לבן למאכלים חלביים וקלים (מרק בצל למשל), יין אדום למאכלים כבדים ובשריים. נותן הרבה טעם וטאצ'.

 

דבר רביעי וחשוב מאד: לאוכל יש טעם טבעי מצוין. צריך רק לדעת להוציא אותו ולהדגיש אותו. אם את מבשלת מרק, תאדי את הירקות הרבה זמן על אש קטנה, ואז תוסיפי את המים לבישול קצר נוסף. לא תאמיני איזה טעם מרוכז יוצא מזה. כמובן שלזה תוסיפי מלח ופלפל, ובהמשך תלמדי גם להפחית מלח בהדרגה. אותו כנ"ל עם מוצרי בשר. הם מוציאים המון טעם. בישול איטי וארוך שלהם במרק, בחמין וכאלה משדרג מאד את האוכל. דוגמה נוספת היא רוטב פטריות. קשה לוותר על אבקת המרק, אני יודעת, אבל תאדי את הבצל המון זמן ותוסיפי פטריות. הבישול האיטי מקרמל את הבצל ומוסיף טעם משגע. 

 

לא יהיה לך קל בהתחלה, אבל לאט לאט תגלי שאת נהנית מהטעם האמיתי של האוכל, ובהמשך - שאבקת מרק מפריעה לך וכבר לא טעימה לך.

 

כל הכבוד ובהצלחה!

 

 

 

 

 

ירקות עלים- אם שמים בשפע לא צריך מלח....שואל שאלות

הם מוסיפים המון טעם!!!

פילדלפיה-ממש טעים עם תפוחי אדמה ועוף בתנורמעין אהבה
תערובת מוכנה...

ואגב אני בחיים לא קניתי אבקת מרק וגדלתי בבית בלי אבקת מרק וממש לא חסר לי...

במרק שמה כורכום או חווייג'...

קימל- או מפרום לקציצות או כדורי בשר

מימה מורכב תבלין פילדלפיה?מנסה לעזור


אני לא זוכרת בדיוק...מעין אהבה
יש בזה גרגירי חרדל דיז'ון...זה בטוח...

אני ממש אוהבת...

שאלנו בחנות ואמרו לנו אבל ממש לא מצליחה לזכור

אני מאוד אוהבת פטרוזיליה וכוסברה בתור תבליןלהבת-כוח

אני קונה הרבה חבילות ומכשירה וקוצצת ואז מקפיאה ושמה בתבשילים כמו אורז, מרק.

אני נותת לאוכל טעם טבעי זה טעים.... אם את מוסיפה עגבניהאני84
מגורדת .לפעמים שרי חתוכה או כוסברה הטעם נפלא והצבע מיוחד.
מרק עוף את יכולה לקנות בפסח הוא ללא החומר הלא בריא.
במרק עוף של פסח יש מונוסדיוםאיילה


יש לי בלי מונסודיום..זה לא העניין..פשוט מרגיש לי מלאכותי וגםמחכה ומצפה
מן הסתם זה פחות בריא מתבלין 'טהור'
ברור, תקראי ברכיביםהחיים שויםאחרונה


איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך