לטובת המתגייסים החדשיםלוובא
למי שלא מצליח להורידלוובא
הכנה לצבא
כשתגיעו לתל השומר ביום הגיוס, תקבלו חוגר
תעלו על אוטובוס שיקח אתכם כמה מטרים קדימה לתוך הבסיס,, אתם תעברו לשלב הסופי, ככול הנראה תקבלו עוד זריקה (הקודמת כבר לא בתוקף).
ותגיעו לקטע המרגש יותר- קבלת הציוד.
הכל ציוד א' (ציוד ב' תקבלו בבסיס שלכם מהרס"פ):
2 זוגות מדים (2 חולצות, 2 מכנסיים), תיק צ'ימידן, מעיל, 2 מגבות, 5 זוגות גרבי כותנה, 4 זוגות גרביים אנטי בקטריאליות, 3 גופיות, 3 תחתונים, מנעול, 2 זוגות מכנסי ספורט, כומתה, חגורה, לוחית זיהוי לצוואר, שרשרת ללוחית זיהוי, 2 זוגות נעליים (ככל הנראה), ערכת חייל הכוללת: ערכת תפירה, סכין גילוח (תשמרו אותו בשביל שיפצור הכומתה בעתיד), מברשת שיניים, זוג אטמי אוזניים, סרט זוהר, פנקס כיס, נרתיק לדיסקית. ערכת לוחם הכוללת: נרתיק לפק"ל כיסים, אזיקוני פלסטיק (להחזיק את הדיסקית בנעל), גומי לשולי המכנסיים, מיתר עבה (חוט לשיפצורים), סרט דביק ('איזולירבנד'), משרוקית, כיסוי לשעון יד, מברשת נעליים, שרוך דק לאבטוח, מברג, מגלר.
מידות:
ינסו להריץ ולזרז אתכם מאוד, אל תתרגשו ואל תתנו להם להלחיץ אתכם.
קחו את הזמן (כמובן שלא להגזים) ותמצאו את המידה הנכונה לכם, לרוב מתאים המידה 2-ב (חולצה ומכנסיים) אבל תרגישו איך זה עליכם, לא צמוד ולא רפוי מידי, שישב טוב ובנוח.
נעליים צריכות להיות קצת גדולות עליכם (זה לא נעלי ספורט המידות שונות( לא שאתם שוחים בתוכם אבל שלא יהיו צמודות.
חשוב להשקיע ולבחור מידות נכונות כי בהמשך כשתרצו להחליף זה יהיה סיפור.
איך לובשים:
שימו חולצה לבנה (הגופיות האלה עם השרוולים) מתחת לחולצה א'-חובה!
שימו את החגורה שקיבלתם בתוך המכנסיים תלבשו אותם ותכניסו את החולצה לתוך המכנסיים, ממליץ להדק את החגורה טוב, המכנסיים נוטות ליפול.
שימו גרביים ואת הגומיות שקיבלתם תשימו על הרגל עצמה מעל הגרביים או על תחילת הגרב (מה שנוח לכם) ואז נעליים, את השרוכים אתם שמים רגיל כמו נעל ספורט תדאגו שאתם עוברים בכל החורים, ממליץ לקשור בסוף השרוכים קשר קטן זה מאוד נוח להמשך, בסוף מהדקים את הנעל על ידי משיכה של השרוכים, תהדקו את הנעל טוב לא להרוג את הרגל אבל שיתפוס את הרגל כמו שצריך.
את המכנסיים תקפלו לבפנים כשהגומיות תופסות. אל תשכחו לשים את הדסקיות בנעליים (פשוט שוברים את הדסקית באמצע וכל חצי הולך למעין כיס מיוחד בנעל בשביל זה ותופסים את זה עם האזיקון לא דחוף אבל יחסוך לכם זמן בהמשך, בכל מקרה תהיו חייבים לעשות את זה) תשימו את הדסקית על הצוואר וזהו.
מה צריך להביא בעצמכם?
מסמכים: צו התייצבות, תעודת זהות, רישיון נהיגה, פרטי חשבון בנק, מספרי תעודות זהות של ההורים. תיק גדול: רצוי להצטייד בתיק בנפח של בין 60 ל-80 ליטר. מומלץ להשקיע ולקנות אחד טוב. מנעולים: 2 יספיקו, קטנים כאלה כדי לנעול את התיק. שעון יד. תפידנית לתפילין (לקנות למי שאין). ציצית תקבלו מהרב הצבאי. אולר (מומלץ ביותר, כדאי לקנות אחד איכותי מניסיון). טישו ומגבונים. משחה ומברשת נעליים. סיכות ספייר לכיפה. כיפה/ציצית לשבת: לתחושה הטובה. ביגוד אזרחי: לשינה - פשוט מה שנוח לכם לישון איתו, קחו בחשבון שיכול להיות לכם הרבה יותר קר או חם מאשר בבית. לשאר הזמן - בחורף אפשר להצטייד בגופיות תרמיות ובגטקס, גם כאן, לא להשקיע בביגוד המיועד לטיפוס על פסגות האלפים המושלגות. מד"ס: ראשי תיבות ל"מדי ספורט". בבסיס תגלו שיש לא מעט סייגים, חוקים וכללים לביגוד ספורט. באופן כללי: גופיות ומכנסיים שיותר קצרות מקו הברך - אאוט. טיפים: כדי להימנע משפשפות רצוי להצטייד בהלבשה תחתונה שתמזער את ממדי התופעה. גופיות: גופיות ארוכות או קצרות (לפי העונה). בבקו"ם מקבלים גופיות, אבל כדאי להשלים עוד 5 גופיות בצבע חאקי או ירוק, ואחת או שתיים גופיות לבנות. אין סיבה לקנות גופיות בחנויות יוקרה או מחנאות. 5 גופיות ב-50 שקל זה מספיק טוב. גרביים ותחתונים: ייתכן שתסגרו שבועיים בבסיס, ועל כן צריך להביא מספיק לבנים להחלפה. עשרה זוגות תחתונים אמורים להספיק. לגבי גרביים, כדאי להביא כמה זוגות. בכל מקרה, על הגרביים להיות שחורים או אפורים (ואפשר גם להביא כמה זוגות לבנים למד"סים). נעלי ספורט: למד"סים. לא להשקיע יותר מדי, עוד תקבלו שוברים לקניית נעלי ספורט. כפכפים: פריט חובה למקלחת. עדיף מגומי, שיתייבשו מהר. לשינה: סדין או ציפה יספיקו. להגיינה: אפשר להביא תיק כלי רחצה, למרות שמקבלים בבקו"ם: מגבת, מברשת ומשחת שיניים, שמפו, דאודורנט, תרופות: במידה ויש כאלה שאתם נוטלים באופן קבוע. עדיף שיהיו גם פלסטרים ואקמול, אבל את אלה תוכל לבקש גם מהחובש. חומר נגד יתושים וטלק: שוב, במידה ותצטרכו תוכלו להשיג במרפאה, אבל עדיף שיהיו אל-תוש אישי וטלק (לשפשפת) בהישג יד. שקיות: יעזור לכם לסדר את התיק – אפשר לחלק את הגרביים, התחתונים, הגופיות וכדומה בין שקיות שונות, וככה לא לבלות את כל שעת הט"ש בנבירה אינסופית. טוש שחור, לא מחיק: יעשה פלאים ליכולתכם למצוא את הציוד שלכם ולשמור עליו. על כל דבר שאתם מקבלים תרשמו שם. "כל דבר", אגב, לא כולל את הנשק. גם עט תמיד עשוי להיות שימושי. פנס ראש. מצית: תעזור לצורכי שפצורים. טלפון סלולרי + מטען. כסף: עדיף שיהיה עליכם קצת כסף, לא יותר מדי, לשק"ם וכו' וגם כסף קטן לשימוש במכונות שתייה. משקפיים ועדשות מגע: למי שצריך ורצוי להביא זוג אחד רזרבי.
שימו לב! כדאי לבוא לבקו"ם לבושים בבגדי הספורט, וכך לחסוך מקום בתיק.
בהצלחה! סומך עליכם!
יפה!נפשי תערוגאחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה