שלא תבינו לא נכון. מדברת פה בלחית צמרת. הזאת שמכיתה ג' קושרת מטפחות שמה משהו עגול בבטן ועומדת שעות מול המראה ככה.
הזאת שמטרת חייה הייתה חתונה. למצוא את בחיר ליבה הצדיק והחמוד..
הזאת שהתחילה לצאת עוד לפני גיל 18!
וב"ה באמת עשיתי אתזה. לא מאוד מוקדם. בגיל 19 וחצי עמדתי מתחת לחופה.
יש בזה משהו מאוד יפה, בלהתחתן מוקדם.
אבל.
אני הרגשתי מהמדגרת בלחיות שגדלתי בה שחתונה זה הפסגה. שמתחתנים ו.. וזהו. שם המחשבות נגמרות. כן ברור את מדמיינת אותך ואת בעלך עם עדר ילדים חמודים בבית ירוק בכפר. אבל את לא מדיימנת את הפרטים הקטנים. את העבודה היומיומית. גם פיזית וגם מנטלית ונפשית. להתחתן זה אומר לוותר על חלק ממך. להקריב משהו.
זה ככ קשה להפוך מאדם בודד וחופשי לאדם שהוא לא לבד וברור שזה הכי טוב בעולם, אבל הוא גם אדם תלוי. הוא לא יכול להתחשב רק ברצונו הפרטי ולעשות את מה שהוא רוצה בלבד. יש פה עוד גורמים. וזה קשה.
וזה מורכב לנהל בית כמה שזה חלום..
חשוב לי להדגיש
אני ממש לא מנסה להפחיד. לא אומרת לא להתחתן.
לא באה לרמוז ח"ו אני לא מאושרת.
זה הכי כיף בעולם להתחתן!
זה הכי טבעי בעולם לרצות להתחתן וזה בסדר גמור.
הנקודה שלי היא- שתדעו. שיש עוד עולם! הוא לא נעלם בחתונה. המציאות לא משתנה להיות ורודה יותר. היא פשוט משנה כיוון.. והמטרה והחיים לא נגמרים בחתונה, יש עוד מעבר.
כשיש לי חברות שאומרות לי -עכשיו התחלת את החיים אני מבינה שמשהו לא בסדר.. שמשהו לא נכון. ילדה שקמה כל בןקר ב6 מעירה ילדים בבית ילד עובדת עד השעות הקטנות של הלילה לא חיה את החיים? זה לא נחשב שהיא עשתה משהו כל עוד היא לא התחתנה? וזה לא שאנשים אומרים עליה, זה היא אומרת על עצמה. וזה לא נכון לדעתי. זה פשוט לא.
להתחתן מוקדם זה מדהים. אבל שזה לא יבוא על חשבון עצמך. תסעי, תהני, תבלי. תטרפי את העולם! תעשי מה שאת רוצה הכל! את כל החלומות.
ואז.. כשתרגישי מלאה ושעשית דברים בשבילך- תוכלי להתחתן..תוכלי לעשות דברים בשביל אנשים אחרים. חתונה זה הדבר הכי מדהים בעולם אבל זה גם סוג של עול. עול שאנחנו באהבה בוחרות לקחת. אבל עדיין. תזכרו.
תסיימו לימודים בנחת. תעשו שנת שירות או משהו אחר תהנו תמצו תעבדו. תגשימו חלומות.
ותהיו מוכנות וזה יהיה לטובה. זה רק שווה אתזה בסוף.
ושוב מדגישה שבאמת טוב לי ב"ה לא מתחרטת על זה שהתחתנתי בכלל. אני רק רוצה לפקוח את העיניים כי נראה לי חשוב.
וזהו. מוזמנות להגיב. ואני פה גם באישי מי שרוצה..

- לקראת נישואין וזוגיות