הסבה מקצועית להוראהאמא 2

שלום לכולם/ן

אני אמא ל-2, חוזרת בתשובה... .שוקלת להירשם ללימודי הסבת אקדמאים להוראה לבתי ספר יסודי א-ו

יש לי מספר שאלות, אודה לכל מי שיענה  

1. מאוד חשוב לי להשתלב בבתי ספר דתיים- איך זה עובד? האם ההכשרה (בבית ברל) תאפשר לי להיכנס גם למסגרות הדתיות? 

2. איך שעות העבודה של מורה שעובד 36 שעות שבועיות? מ8 בבוקר עד?

3. האם המקצוע מאפשר להיות אמא מתפקדת וגם אישה או שהעבודה נסחבת גם הביתה?

4. מה עדיף ללמוד הוראה כוללת או מורה מקצועי? (מקרא, שפה וכו)

5. לגבי הקביעות - מתי מקבלים אם בכלל? 

תודה רבה לכל מי שיענה 

מנסה לענות-טאבולה ראסה
1. התעודה היחידה שלא תוכלי להשתלב בכל מקום היא אם תהיה לך תעודה של המוסדות )לרוב- החרדים( הלא מוכרים... אבל אפשר לשאור אם זה תואר אקדמאי או אקוויוולנטי )שהוא המקביל לאקדמי(

2. שעות העבודה יכולות להיות 8-3:30 וגם יותר מאד משתנה... תוסיפי לזה ישיבות צוות וועדות אסיפות הורים (ולמחנכות ערבי כיתה)

3. העבודה בפירוש נסחבת הביתה גם במסגרת אוםק חדש. במיוחד בשנים הראשונות.. חבנות מערכי שיעור לבדוק מבחנים ותמיד יש גם טלפונים מאמהות וכו

4. לדעתי עדיף ללמוד מקצוע מסויים. שווה לבדוק במה יש חוסר (אפשר לדעת לפי איזה מקצועות מקבלעם יותר הטבות/ מלגות. ) לפני כ10 שנים זה היה מדעים ואנגלית...

5. קביעות מקבלים אחרי שלוש שנים במשרד החינוך. הקביעות ביחס לאחוזי המשרה (נראה לי שבאופק יש גם הערכת מנהל ועוד כמה פרמטרים. לא בקיאה בזה

לא נראה מעודד?
להוראה לא הולכים בגלל החופשים
הוראה היא מקצוע שחייבים בשבילו את הנשמה

תחשבי אם את אוהבת אתזה? רוצה לתת מעצמך? חושבת שאת בנויה לזה?

אם כן- שוטי!
בהצלחה...

למיטב ידעתיאנונימי (2)
1. תאורתית כן. לא אמור להיות הבדל כל עוד יש לך תואר ותעודת הוראה.
2. עד 3 בערך. (יהיה בממוצע פעם עד 4 ופעם עד 2)
3. נסחבת לגמרי הביתה. עוד 5-10 שעות בשבועלפחות
4. ביסןדי זה לא ממש משנה. תלכי על מתמטיקה כי המצב של מורות ביסודי בממתמטיקה הוא זוועה. לא שזה יתן לך יותר עבודה. אבל לפחות תלמדי נכון את התלמידים.
5. אחרי 3 שנים באותו בית ספר.
תשובותציליגילימימי

1 לא מכירה את בית ברל. בעיקרון לא אמורה להיות בעיה, רק מניסיון של חברה, מוסדות דוסים כן לפעמים יעדיפו מורה שלמדה במקום דוסי. אבל לא מחייב בכלל. בטח לא אם יהיה חסר מורה. (אבל אם יהיו להם 2 אפשרויות יכול להיות שיעדיפו את המורה שלמדה במקום כזה. בטח אם את באה להיות מורה לתנ"ך.). 

2. 8:00 עד 15:30. (האמת, לא ממש מעשי לעבוד 36 שעות שבועיות). 

3. ברור שנסחבת הביתה. ועדיין, אני משתדלת להיות גם אמא מתפקדת וגם אישה. יש לזה מחירים. אני עובדת שעות בבית אבל משתדלת לסדר את הזמן נכון כדי להצליח בכל. 

4. מורה מקצועי. נראה לי. 

5. קביעות אחרי שנתיים אם המנהל ממליץ את מתחילה תהליך של קביעות, ואז את מקבל אותה בסוף השנה השלישית. אם המנהל ממליץ על שנה נוספת אז עוד שנה. 

ואם הוא לא ממליץ בכלל עצוב

זה כמובן רק במשרד החינוך. 

אני עבדתי כמה שנים בעמותות. ולוקח זמן להשיג קביעות במשרד החינוך. 

מעשי מאוד לעבד 36 שעותאנונימי (3)
אני עובדת משמונה עד שלוש וזה נחשב 8 שעות, יש בתי ספר ששמונה עד שלוש ורב/ וחצי, תלוי בזמני ההפסקות, אבל שעה בהוראה לא שווה לשישים דקות אלא ל45, משרת אם היא 34 שעות ואת מקבלת משכורת על 36, תעשי חשבון- 4 ימים של 8-15:00, הם כבר 32 שעות , ועוד שעתיים ביום אחר ויש לך משרה, כמובן שבהתחלה לא בטוח שתמצאי עבודה במשרה מלאה, או שתצטרכי לעבד בשני בתי ספר כדי להשלים למשרה.
כפי שכתבו- יש עבודה בבית
מעשי. מאוד קשה.ציליגילימימי

כמה את עובדת בבית בשביל ה36 שעות הללו?

אצלינו בביה"ס כמעט לא נותנים כ"כ הרבה שעות רק אם מורה ממש מבקש (ויש מספיק שעות) כי זה מיליון עבודה. 

אצלנו כמעט לכולם יש משרה מלאהאנונימי (3)
וזה באמת עמוס, אני עובדת בבית אבל אני לא מורה חדשה, כבר 15 שנה , ופחות צריכה להכין חומרים( משתדלת להתחדש, אבל לא הכל מההתחלה)
זה לא 36 שעות לעבודאנונימי (2)
זה 26 שעות של ללמד
השאר זה פרטני ושהיה שלא צריך להכין להם חומרים.

אני עובד 120% משרה בעוז
שזה בערך 48 שעות שבועיות
תכלס זה להיות בכיתה 28 שעות
השאר זה פרטני ושהיה.

עובדים קשה
אבל אפשרי
תגיד תודה שהפרטני כזה קליל אצלך...טאבולה ראסה
יש מורות שצריכות לבנות תכנית ולהכין חומרים לפרטני
ויש שאומרות שזה אפילו יותר קשה...
פרטני הוא במהותו תרגול עם התלמידיםאנונימי (2)אחרונה
על החומר הנלמד בשיעור.
אין (לפחות לא אמורה להיות) למידה מחדש.
90% מהפרטני מנוצל לעשיית ש.ב בהשגחה. (שעות 2 עד 3.5 )

לאו דווקא שהפרטני הוא קל.
אבל הוא שונה. במיוחד אם יודעים לנתב אותו נכון.

להכין חומרים לפרטני? על זה לא שמעתי
בדרך כלל כאמור עושים ש.ב עם התלמיד(ים)
מקסימום חוזרים לנקודה קודמת שהתלמיד נעצר בה ומשם מתקדמים.

וטפסולוגיה?
מי שמעוניין בה שימלא אותה.
מנהל טוב יודע שעדיף שאני אשקיע את הפרטני ללימוד מאשר אשקיע אותו למילוי טפסים.
וב"ה שיש לי מנהל טוב.

דרך אגב, מחקר חדש (השבוע שמעתי) קובע שמעל 80% מהפרטני לא מתקיימים.

האמת. מיותר לחלוטין
בטח בכמות הזאת
ובטח עם התגמול המצחיק הזה שמכפיל את העבודה (ואת שעות העבודה) אבל מעלה בתלוש רק 20%

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך