מעשה באחות. סיפור קצת שונה. אשמח לתגובותריעות.
יעקב הגאון היה יושב בפינת בית הכנסת ולומד. ספר אחד היה מונח לפניו, והוא היה קורא וקורא, משנן בעל-פה ורושם לעצמו הערות.
אמא שלו, חנה המבשלת, הייתה עומדת מול סירים רבים, טועמת פה, מוסיפה מלח שם, והכול- למען בנה. שיאכל, שיגדל, שיתחזק. בן עשרים היה, ובבית הכנסת ישב כל היום. והיא, בת חמישים ושמונה שנים, מאכילה את כל ילדיה, אבל בעיקר את יעקב הגאון.
אחות הייתה לו, ליעקב, קטנה וצמוקה יותר ממנו, שישב כל היום באפילה ונענע בגופו בחוזקה. בת עשרים ואחת שנים נראתה כבת שתים עשרה. ויעקב היה מחבבה יותר מכל אחיו ואחיותיו, שכן כמוהו, גם היא הייתה חובבת ספרים גדולה. היא צברה אוסף שלם של ספרי קריאה, והייתה מעיינת בהם, מנקה אותם, ולוטפת את שדרותיהם מדי יום. לא נתנה לאיש לגעת בהם, להריח אותם, להתקרב כדי מטרים אחדים. הם היו כל עולמה. כל כך היו חשובים לה.
יום אחד היה יושב יעקב הגאון ולומד, וספרו מונח לפניו כהרגלו. פתע פרצה אחותו את הדלת, וקראה בקול: "יעקב, אחי, אסון ארע לנו".
לא הרים יעקב עיניו מהספר. "יעקב, אחי!" שבה וקראה. "הבית מוצף במים. כל הספרים אבדו, ואמא מבקשת את עזרתך."
דבקו עיניו בספר, כמו לא יכול להרימן. נואשה אחותו ממנו, שבה ופנתה אל הדלת.
המשיך יעקב בלימודו כל אותו היום וכל הלילה שאחריו, ורק לפנות בוקר חזר אל בית הוריו. הבית יבש, הספרים במקומם עומדים, ואחותו המצומקת שוכבת חולה במיטה.
"היא הוזה." הצרה חנה על מר גורלה. יעקב הנהן בראשו בכובד ראש, והניח ספרו על השולחן הגדול.
חנה הביטה בו כשצער נסוך על פניה, אך הוא רק פנה אל חדרו.
שבוע ימים שכבה הצעירה המסכנה במיטה. ממלמלת דברים בשנתה ועיניה מפלבלות כל אימת שניסתה להביט במישהו. חנה סעדה אותה, אך לרגע לא שכחה את בנה, השקוע בלימודו. היא טרחה עבורו על ארוחות חמות, וניקתה את חדרו יום יום.
הוא ישב בבית המדרש, מתנועע, ועיניו שקועות עמוק בספרים.
כשקמה האחות ממיטתה, לא זכרה דבר מכל אשר שקרה. היא הכחישה את הקריאה לעזרה, את השבוע שבילתה חולה במיטה. יעקב הגאון לא אמר דבר, אך נדמה כי הרחיב יותר בתפילתו.
חודש עבר בלא מאורע מיוחד. יעקב לומד, חנה מבשלת, והאחות עוזרת בכל אשר נדרש.
האח הבכור, מנחם מאיר, הגיע לביקור עם שני בניו הגדולים, דוד ונפתלי. הם שוכנו בחדר האורחים הגדול, ולאחר שהתמקמו שאל מנחם מאיר את אימו, כבלאחר יד, מה שלום אחותו הצעירה.
תמהה חנה אם הגיעו החדשות על חולייה עד לעיר הגדולה. הנהן מנחם מאיר, הנהן והוסיף כי ידע כבר שנים כי משהו בה מוזר.
בסך הכל חלתה, אין זה מיוחד. העירה חנה, אך מנחם מאיר אמר כי חולייה לא היה אלא התמוטטות העצבים.
חנה נחרדה, אך שתקה ולא יספה דבר.
יעקב הגאון חזר מבית הכנסת, והסתגר בחדרו כהרגלו. כששמע מאימו על דבריו של אחיו, יצא בכעס מן החדר.
שוטה שבעולם! קרא אל אחיו. הלא ידעת כי ילדה היא? חלתה והזתה, אין בכך מה.
מנחם מאיר לא נבהל. עצם עיניו בדבקות, והניח ידו על כתפו של יעקב הגאון, נמוך הקומה, הצנום. מבין אני את דאגתך, דאגתך הכנה לשלומה ושלמותה, אך עליך לדעת זאת. עליך להשלים עם האובדן. שוב לא תחיה אחותך כאחד האדם.
ננער יעקב הגאון מידו של אחיו, ויצא את הבית. אל היער הלך, לדבר עם בוראו.
האחות עמדה חיוורת בדלת. שוטה אני? שאלה בלחישה.
שתק מנחם מאיר. חנה עמדה אובדת עצות. עם כל ניסיונה, מעולם לא חוותה חוויה שכזו.
נסתגרה האחות בחדרה, ולא יצאה עד הבוקר שלמחרת. יעקב הגאון דפק על דלתה, מבקש שתשמע את דבריו. היא יצאה חיוורת, עיניה אדומות, וקולה לא נשמע. הספרים. אמר יעקב. הספרים שלך. היא הנהנה, נכנסה אל החדר, ובחרה באחד מהם. באיטיות, ללא כל כוונה לחזור אל אחוריה, השליכה את הספר מהחלון.
שמח יעקב הגאון, וכל השאר עמדו תוהים.
למחרת בבוקר שוב אמר יעקב: הספרים. וזרקה האחות ספר אחד מן החלון.
וכך בכל יום. יעקב אומר, האחות מבצעת. והמדפים, הארגזים, אט אט מתרוקנים.
חזר מנחם מאיר אל עירו עם בניו. שתקה חנה המבשלת כל הימים. רוחה של האחות החלה נרגעת, או שמא יש לומר- מתרוקנת.
יעקב הגאון שוקד על לימודו, חנה המבשלת עומדת על סיריה, והאחות מטיילת בשדות.
כשנגמרו הספרים, החלה משליכה מן החלון, ברעדה, את כתביה. כשנגמרו גם אלה, ארע אסון.
יעקב יצא אל היער באחד הלילות, ולא שב. אמרו כי חיות היער הרעות פגעו בו, ורק האחות ידעה את סודו. את כובד האחריות על אחותו השוטה.
בחור טיפש, טיפש, שוטה. הייתה ממלמלת הנערה לעצמה. לא עברו ימים אחדים ונשכבה במיטתה. חנה המבשלת סעדה אותה, התמסרה לה, אך דבר לא עזר. שלושה ימים עברו והשיבה הנערה נשמתה לבוראה.
שני אנשים כבר אמרו לי שהם לא הבינו אותו. בבקשה שיהיה מישהוריעות.
שכן
אני. את כותבת מדהים.פוסעת

לא יודעת אם הבנתי לעומקו של עניין, אבל הכתיבה.

אני לא בטוח שהבנתי, אבל אני חושב שיש לי כיוון...סביון
אפשר באישי?

והסיפור מדהים, ממש. ובהחלט מתאים לכותרת "סיפור קצת שונה" יש לי כמה הערות לגבי הכתיבה, אם כי אין לי רעיונות איך לשפר אז לא יודע עד כמה שייך שאעיר...
אפשר.ריעות.

ממש תודה. אפשר גם להעיר בכל זאת

יש לך כתיבה יפה ביותר...נגרינסקי
הסיפור עצוב ונוגה...
מדבר אל הלב ונוגע בו...

תודי על הכשרון הזה הניתן לך מן הבורא...
היי, תודה לכםריעות.
אני חושבת שהבנתיחלילית אלט
והכתיבה שלך מדהימה. כתבת הפעם בסגנון מאד מיוחד שמזכיר לי את ש"י עגנון (קראת לאחרונה ספר שלו? כי לפעמעם כשקוראים סגנון מסוים ואז כותבים זה משפיע על הכתיבה)
הסיפור יפהפה וראוי להיכתב בספר, לדעתי.
לא נגעתי בעגנון כבר כמעט חודשיים, אבל בדרך כלל אני קוראת הרבריעות.

תודה לך

^^^ גם אני ראיתי שם שמץ של עגנוניות סביון
^^^פסידונית

בדיוק מה שעלה לי.

(אם כי לפעמים המשפט 'בורח' רגע לסגנון קצת יותר מודרני.)

בכל מקרה אהבתי ממש. מסתורי ומלא קסם.

אשמח להסבר אם אפשראחיתופל
כשחשבתי שאני מבין הבנתי שאני לא
קודם כל- הבנת מה קרה ליעקב בסוף?ריעות.

הוגלה למקום נידח כיוסףאחיתופל
התאבד יהיה מדויק יותר.ריעות.
אז גם מה שהבנתי לא הבנתיאחיתופל
כתיבה יפה אבל לא הבנתי כלום.יהודי!!
אז תכף אכתוב הסברריעות.
מקבלים הסבר בסוף?צבעוני
יופסי. שכחתי. הנה (גם מי שכבר הסברתי לו כדאי שיקרא):ריעות.
מהלך הסיפור: מתוודעים ליעקב הגאון (לא סתם קוראים לו ככה. מהמשך הסיפור ניתן להבין שהוא לא תמיד חכם, בטח לא גאון. אלא שזה ציני. "יעקב הגאון" גורם לאחותו לעשות דברים שהורסים אותה), לאימא שלו שזוכה לשם למרות שהיא בת, כיוון שהיא מכלכלת אותו, ולאחות חסרת השם, החולה.
היא מנסה להשיג את תשומת ליבו של אחיה כשהיא מרגישה שהיא עומדת להתמוטט, אך הוא מתעלם ממנה. הלימוד חשוב לו יותר.
היא מתמוטטת ושוכבת חולה במיטה במשך שבוע. כשהיא קמה, מגיע האח הבכור לביקור עם הבנים שלו (שלושתם זוכים לשם. אפילו האחיינים שלא קריטיים לסיפור). הוא "מאבחן" אותה כשוטה. חולת נפש. האימא לא מבינה במה מדובר אבל יעקב כן. והוא מוצא את הדרך שלו לרפא אותה. הוא הולך לאובססיה שלה, לטורדנות הכפייתית שלה, הספרים שאספה ושמרה במשך השנים, ומורה לה לזרוק אותם. הם כל כך קשורים שהיא מבינה את זה ממילים ספורות שאמר. אך במקום לרפא אותה, זה נטל ממנה את החלק שלה בחיים. יעקב הבין את זה, והתאבד. וברגע שהוא מת, נגמרו כל הדברים שהחזיקו אותה בחיים וגם היא מתה.
מדהים. את כותבת יפהץפוסעת

חן חןריעות.
את אמניתחלילית אלט
בואי נאמר שזה סיפור שאפשר לדון בו בשיעור ספרות והשיעור יהיה מעניין
וואו, הוחמאתי ממש ריעות.
זה סיפור דאני הייתי שמח לדון בואחיתופל
בניגוד למה שמלמדים כיום
את כותבת בצורה שנכנסת עמוקקול דממה
אין לי עוד מה להגיד.
את כותבת מדהים!!פנים אחרות.

נוגע בדיוק בלב..

אני הבנתי.. אחרי זה קראתי את ההסבר והבנתי בדיוק אתזה.. 

כשרון מדהים!!

תודה ריעות.
סיפור מאוד יפההתוהו המזדחל

ממליצה לך על סופר בשם "רוברט ואלזר" . את לא היחידה בעולם שרואה דברים כך. אם זה מעודד

כך- באיזו צורה?ריעות.
קשה מאוד להסביר.התוהו המזדחל

יותר קל לקרוא את הספרים שלו. משהו בהעלבות מהגמגום היקומי

|חסר מילים| מהמם !ציף
כתיבה טובה
לא הבנתי הכל (קראתי את ההסבר והבנתי יותר ועדין לא הבנתי הכל) אבל זה יפה ככ
תודה ממש ריעות.
רק שתדעו שאני עובדת על המשך ואני צריכה עזרהריעות.
@כל מי שהבין את סגנון הכתיבה ואת המחאה
אשמח לנסותאחיתופל

תראוריעות.אחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך