לעברית אפשר, אבל צריך ציון ממש גבוהארץ השוקולד
כן! מעודדת מאוד אגב..אליפלא
באריאל פסיכולוגיה, אם את\ה בקטע של תרפיות וכו' אז אפשר תואר בחינוך במלא מקומות ולשלב עם לימודי תעודה של אמנות\מוזיקה\תיאטרון... ואח"כ אפשר להמשיך עם זה הלאה ונפטרת מהצורך בפסיכו..
ומה ממוצע הבגרות שלך? כי יש מקומות כמו שכתבו מעליי שאולי לא תצטרך\י
ליותר מידי מקומות לצעריאריק מהדרום
לצערך ? שזה לא יטריד אותךבתשירות בדימוס
לא זה מה שמטרידאריק מהדרום
מתי בפעם האחרונה העסקת או שמעת על אדם שמעסיק ליצן רפואי או מטפל בפרחי באך שהרגע יצא מהמכללה?
הרלוונטיות של הפסיכומטרי היא היא נושא אחר לעניין זה אני מוטרד מההונאה של הציבור על ידי המכונים והמכללות האלה שמגיע ללמוד אצלם ומצפה שימצא פרנסה בתעודות שלהם.
יש גם תארים באוניברסיטאות שאי אפשר לעשות בהם דבר אבל יש ערך מוסף לשוק העבודה גם לאנשים משכילים גם אם עשו תואר לשם תואר במדעי הדשא, זאת בניגוד לתעודות האלה שלא מוסיפות דבר.
^^ הרבה פעמים על קיצורי דרך משלמים ביוקר.בלדרית
לצערי גם במקצועות מבוקשים יש לרוב עומס של פונים כך שאני רואה דיאטניות ואופטומטריסטיות שעושות הסבות למינהן משום שאין עבודה טובה.
כדאי לברר גם מה השכר בתחום כי יש מקצועות טיפוליים שלא מכניסים.
אולי תגלה לנו מה השם המלא שלך???מילים טובות
זה פשוט מסקרן.....
למה שאעשה את זה?אריק מהדרום
סתם. לא התכוונתי לחפור.מילים טובות
סתם עניין אותי מה הראשי תבות של ארי"ק.
זה תפקידם של המכונים והמכללות בין היתרבתשירות בדימוס
אני יכולה להבין מה אתה אומר אבל הטלת אחריות, לגמריי לא קשור לעניין. גם היום ככ קשה לבוא בטענות מהבחינה הזו כי בעיניי זה עלול לנבוע דווקא מאבטלה במקצועות המבוקשים יותר כמו עו"ס, עריכת דין וכו.
לכן, תמיד מחפשים חידושים ואלטרנטיבות אחרות/חדשות. העולם מתפתח ... יכול להיות שמקצוע שלא נחשב היום, יחשב כמבוקש וטוב בעוד כמה שנים.
מכללת מבחרבת מלך!!!!
הם יכולים לקבל עכשיו רק חרדים.בלדרית
יש להם אפשרות לקבל 5-10 אחוז יוצאים מהכלל אז אפשר לנסות, אבל הסיכויים לא גבוהים.
הנה כתבתי למטה שהתואר של מבחר הוא של המרכז האקדמי לב ומישירה מ.
שרוצה יש עוד קמפוסים של המרכז האקדמי ללימוד אחיות חוץ ממבחר.
אחלה,בלדרית
במכללות כמו מבחר כנראה יהיו תנאי סף דומים.
הם גם לא דורשים ציון בשמיים אז אולי שווה לגשת ולגמור עם העניין.
נכון, את צודקתשירה מ.
באמת הציוני סף לא בשמים. 500-600 זה ממש לא בשמים, אני הלכתי לפסיכומטרי בלי קורס, רק קניתי ספרים ללמידה עצמית, וגם זה בקושי למדתי כי היה לי יום עמוס בלימודי תעודה ועבודה עד הערב.. היו נושאים במתמטיקה שבכלל לא נגעתי בהם, כתיבת מאמר למדתי יומיים קודם, באתי למבחן בלי לעשות סימולציה אחת ועוד חולה (!) וב"ה קבלתי בול מה שהייתי צריכה.. בנאדם צריך לעשות את ההשתדלות בלי להשתגע, גם ככה הציון נקבע קודם בראש השנה...
הייתי מתאמצת ועושה, אם אתה מסוגל.בלדרית
זה ישפר את סיכויי הקבלה למקומות איכותיים ולא תצטרך להתפשר על מסלולים שאולי נראים טוב אך אין בהם פרנסה.
התחום הטיפולי רחב מאוד ויש לימודי רפואה אלטרנטיבית שאולי יתאימו לך ואינם דורשים לרוב פסיכומטרי. אם אתה מכוון ללימודי אחיות או רפואה תצטרך פסיכומטרי בהתאמה למסלול. לרוב הדרישות לא בשמיים למעט רפואה ופסיכולוגיה שהם מסלולים מבוקשים.
פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק לרוב ידרשו פסיכומטרי. באוניברסיטת אריאל הם לא דורשים ציון גבוה מאוד, שווה לברר.
חבל על הכסף!! והזמן... והיום זה כבר לא ממש נכון, היום יששירה מ.
המון מסלולים של תארים מבוקשים מאד בלי פסיכומטרי!
כמו מה שיש אצלנו...שירה מ.
הדסת תעשיה וניהול
הנדסת תוכנה
מדעי המחשב
מנהל עסקים
ביואינפורמטיקה
סיעוד
חשבונאות ומערכות מידע
פיסיקה ואלקטרו-אופטיקה, חשמל וכו...
מה שצריך זה 4-5 יחידות במתמטיקה ואנגלית, וממוצע בגרויות גבוה. בכללי מבקשים פסיכומטרי או תיל עם מינימום של 600 (וגם על זה אני לא ממש בטוחה). למבחן תיל לא צריך ללמוד. בסופו של דבר, מקבלים את אלו שיש להם יכולות קצת יותר גבוהות וזה דבר שאמור להשתקף ברוב המישורים, לכן בחינה פסיכומטרית היא לא הקובעת, היא לא קריטית.
אני מניחה שהרעיון הוא שהלימודים עצמם מסננים.בלדרית
סיעוד הוא יוצא מהכלל במובן זה כי יש הרבה ביקוש.
אבל התואר נחשב הרבה פחות בשוק העבודהאנונימי (4)
כל ההנדסות, אם לא לומדים אותן באוניברסיטה, הן בעייתיות מבחינת מציאת עבודה טובה.
מנהל עסקים לא תורם שום דבר לאף אחד.
סיעוד אני לא מש מכיר.
למעט המשרות בתעשייה שקיימות בשוק בפיסיקה ואלקטרו-אופטיקה, יעדיפו מישהו עם תואר מאוניברסיטה וכמעט תמיד גם ידרשו תואר מתקדם.
אפשר ללמוד כמעט הכל בלי פסיכומטרי - אבל השווי של התואר בשוק העבודה יהיה בהתאם.
מוסד הלימודים הוא מאד חשובשירה מ.
מבחינת השם, הרמה הלימודית וההכשרה. ודרך אגב- דווקא לימודי הנדסה שלומדים באוניברסיטה היא פחות מכשירה את הסטודנט לעבודה מעשית מאשר מכללה, כי באוניברסיטה הלימודים הם יותר תאורטיים.
המשפט האחרון שכתבת - הוא צ'יזבט שמכללות מנסות למכוראנונימי (4)
כמו שכל חברה שמנסה לגייס אותך מספרת לך שאו שהיא "חברה גדולה עם ראש של סטארט-אפ" או שהיא "סטארט-אפ אבל עם גב כלכלי של חברה גדולה".
זו סיסמא של אנשי מכירות שבינה לבין המציאות אין דבר וחצי דבר.
זו גם הסיבה שאת תראי המון מודעות דרושים שתנאי סף להגשת קורות חיים הוא לימודים באוניבריסיטה, אבל אפילו לא מודעה אחת שתציין שתינתן עדיפות לבוגרי מכללה.
המגייסים לא טיפשים - הם יודעים את מי הם רוצים לגייס ולמה.
בהנדסה זה נכון מאוד. הפותח שאל על טיפוליבלדרית
מי שמתחיל ללמוד צריך לעשות סקר שוק לתחום שלו. אני למשל לומדת חינוך לתואר שני ושם אין עדיפות כמעט לאוניברסיטה למעט ההמשך לדוקטורט.
אני לא בעד שום צד, לא מכללות ולא אוניברסיטאות, וגם לא כתבתישירה מ.
מנקודת מבט של חברות שמחפשות עובדים. רשמתי מה קורה במציאות. במציאות, ואני לא מדברת על הנדסאים ומהנדסים בנפרד, אני מדברת על תואר מהנדס בשני מקומות לימוד- אוניברסיטה או מכללה- יש מכללות שמוציאות את הסטודנטים יותר מקצועיים פיזית לעומת אוניברסיטאות ששם יש הרבה דגש (לא פחות חשוב) על החלק התיאורתי. מה לעשות, מציאות. זה כמו שיש הרבה אנשי מקצוע מעולים שאין להם תעודה אחת ובמציאות הם הרבה יותר טובים מחברה שקבלו תעודת הנדסאי, אבל המשכורת שלהם נמוכה באופן אוטומטי כי אין להם תעודה. המצב המקובל בחברה לא תמיד תואם למה שיש במציאות.
מכון טל (קמפוס טל/לב, מבח"ר / שערי צדק)שירה מ.
אני עשיתי פסיכומטרי ואח"כ התברר שלא היה צריך. הם מבקשים של ציון פסיכומטרי-אם יש, וככה גם לגבי מבחן תיל. אני אישית לומדת תעשייה וניהול. רצית בתחום הטיפולי- יש אצלנו מדעים בסיעוד BSN (אחיות). (כל הקמפוסים שציינתי לעיל הם תחת המרכז האקדמי לב)
את מוזמנת לברר ואפילו להגיע ליום הפתוח הקרוב ב 26.1.17 .
ליצירת קשר עם מזכירות החוג:
טלפון: 02-6547224
דוא"ל: nursing@jct.ac.il
בהצלחה!
הפתוחה זה ממש קשה...שירה מ.
אני לוקחת ספרים של הפתוחה בשביל חומר עזר לקורסים הרגילים שלי, זה עוזר פלוס מינוס, אבל ללמוד רק מזה - זה ממש ממש לא פשוט...
מה?הפואנטה
אפשר תיל,שירה מ.
ולזה לא צריך ללמוד יותר מידי, לא צריך לשלם הון על ספרים וקורסים... אני אישית יודעת שאם יש לך ציונים גבוהים בבגרות (קרי: ממוצע מעל 110 נקודות) הם לא מתעכבים על ציון פסיכומטרי, כשאני אמרתי לבנות שעשיתי פסיכומטרי הם אמרו לי "מה?! בכלל לא צריך.." בקיצור יש דברים שדורשים באופן פורמלי כי זה בתכלס מה שצריך, אבל אפשר להתגמש. ושוב- תעשו מבחן תיל.
זאת עם השםשירה מ.
סורי התבלבלתי בשירשור ![]()
לא קרההפואנטה
ניסית לעשות תיל?שירה מ.
לא..הפואנטה
הועתק מאתר מכון לב:בלדרית
לשם קבלה למרכז האקדמי לב מועמדים חייבים להיבחן במבחן פסיכומטרי או מבחן תיל. לעניין זה תקף גם מבחן S.A.T של ארה"ב. ציון הפסיכומטרי מהווה מרכיב אחד מספי הקבלה הנדרשים, בנוסף לציון התאמה (סכם) 79 ומעלה שמשקלל גם את ציוני הבגרות.
ציוני המינימום הנדרשים בפסיכומטרי (או תיל):
לחוגי ההנדסה, ביו-אינפורמטיקה ולמדעי המחשב – מינימום 600
לפקולטה לניהול – מינימום 550
סיעוד (פסיכומטרי בלבד)- מינימום 540
מועמדים לעתודה האקדמית - (פסיכומטרי בלבד) – מינימום 620
המבחן הפסיכומטרי מנוהל ע”י המרכז הארצי לבחינות והערכה. ההרשמה למבחן הפסיכומטרי היא הליך נפרד מן ההרשמה "
ייעוץ במכללת אורות ישראלאביול
רק לא מכללת אורותפיט פט וטו.
מוזמנים גם אליי לפרטי. לא מסכימה איתך בכלל.אביולאחרונה
יכול להיו תשלך יש ניסיון לא טוב עם המכללה, זה ממש לא אומר על כולה.
מכללה מקצועית ברמה טובה מאוד, ומסלול הייעוץ שם מאוד קטן ולא דורש הרבה. הוא מאפשר להמשיך לייעוץ תואר שני או כל דבר אחר בתחום...
בכללי- המכללה טובה מאוד. יש אוזן קשבת לתלמידות, המרצים מקצועיים וגם מוכנים לעזור לסטודנטיות, והאווירה הדתית שם גבוהה מאוד.
מכללה מומלצת מאוד!!
בהצלחהארץ השוקולד
אפשר לפרסם את השרשור כדי להגדיל סיכוי לתשובה?
צניעות במגמת אומנותבננה צהובה
הי,
יודעת על מישהי שלמדה אומנות בשלוחה החרדית - היה אפס צינזור, גם בספריה היה ספרים ותמונות בלשון המעטה, לא ברמת צניעות מינימלית. גם המרצים מדברים על הכל בלי סינון.
בשלוחה הרגילה, זה עוד יותר, מן הסתם.
אולי זה שיקול - למי שפנתה
למדתי שם לפני 7-8 שנים, ולכן עזבתיlee2345
אז מה חרדי בזהזיויק
איזה חוסר צניעות יכול להיות במגמת "אומנות"?4ne1
זה לא לימודי משחק וכו'.
למה בכלל שמישהי דתיה תלך ללמוד את זה? מה עושים בזה בשוק החופשי? לדעת לצייר כבשים?
אומנות היום (ובעבר) מלא בעירוםאנונימי (5)
אפשר לצייר ציורים צנועים וכשרים, אבל מי שילמד על היסטוריה של האומנות ואומנות מודרנית ייחשף ליצירות לא צנועות בכלל, אם לא יהיה נסיון להתאים ולצנזר את החומר.
הפרקטיות של התואר הזה שיקול אחר. אפשר לחדד את הכישורים האומנותיים ולהפוך לאומן שמציג בגלריות, אבל יותר ריאליסטי זה כנראה להיות מורה לאומנות בבית, או להעביר סדנאות למבוגרים, ודברים כאלו.
השאלה היאשבורת,לב
האם סטודנט לאמנות שרגיל להסתכל על אובייקט פיגורטיבי ויצירות בהקשר אסתטי מתכוון להנות כשהוא מסתכל על עירום בוטיצ'לי או גויה.
אם נהיה כנים, אפשר לומר שההשפעה היא שונה אבל כנראה שיש השפעה גם למי שמורגל.
אני לאאנונימי (3)
נכנס לקטע ההלכתי גם כתבתי שכנראה אסור. מבחינת הנפש גם ההנאה היא שונה כשתסתכלי על עירום אמנותי של בוטיצ'לי את תהני מהיופי לא מפורנוגרפיה שלא קיימת שם. חוץ מזה כשתסתכלי על עירום של לוסיאן פרויד שהוא אפילו לאסתטי בכלל גם יופי לא יהיה שם יהיה שם רק כאב וסבל.
אני לא מבין למה מתרגמים אסור לתועבה או משהו פסול אסור בגלל שזה חזק ויפה. מי שחושב שעירום זה שלילי אני לא יודע לאיזה זוגיות או חיים הוא מכוון והתגובות כאן חרדות מעירום או חוסר צניעות בלי פרופורציות נכונות.
פרופרציות נכונות לגבי עירום זה מסגור בתוך נישואיםאנונימי (5)
עירום, ומיניות באופן כללי, שלא ממוסגרת בתוך קשר מחוייב בעיני אלוקים והחברה, ונעשה בפרטיות בחדרי חדרים מבחינתי הוא תועבה.
לא רק ברמה ההלכתית, ככה היחס הנפשי של הרבה אנשים שומרי הלכה ושאינם לנושא הזה. זה לא אומר שלא יהיו להם חיי נישואים נפלאים ובריאים.
וברור שהגבול בין עירום לשם הנאה ולשם אומנות הוא מאוד דק, ויש יצירות אומנות שבמפורש נוטות לכיוון הראשון. הוכרחתי לקרוא מספיק מאמרים אקדמיים על "החושניות שבה האומן מתאר את הנשים הטיהיטיות כדי להנכיח את הטבעיות והקרבה לאדמה...."
החברה החילונית המערבית חייבת להכניס מיניות לכל הקשר כל הזמן בלי שום מנוחה, ולהרבה אנשים שיש להם סולם ערכים אחר, מעבר לבעיה הלכתית, זה בהחלט עלול להיתפס אצלם כמטריד ומעורר אי נוחות.
אני יודעתשבורת,לב
שלבהות שעה בקימורים של בוטיצ'לי עושה (אולי רק לי) הנאה והרהורים מעבר להנאה מיופי.
אבל זה ייחודי ואולי גם זה סובייקטיבי.
כמה זה כבר קורה בלימודים? מעט מאוד.
מי שלא מעוניין יכול לצאת משיעור או 2.
פרויד מאוד חזק .
אתה אומר סבל, אני אומרת חשוף ופגיע.
ואין קשר להטרדה. מיותר להרחיב.
וממליצה לך ללכת למקום ולשאול שם אנשים אקראים.בננה צהובה
לפעמים זה נותן כיוון
לא למדתי שם אבל שמעתי דברים נוראייםחושבת בקופסא
ממרצים שלמדו או מלמדים שם.
יכול להיות שחלק כן השתפר עם השנים, אני לא יודעת מניסיון.
אווירה תחרותית נוראה בין הסטודנטים, סיפורים על אנשים שמחבלים אחד לשני ביצירות.
ביקורתיות מאוד קשה מצד המרצים, מילים מאוד קשות, מסמנים לסטודנטים איקס גדול ישר על העבודה.
הכי קיצוני: בגלל כל זה, היו סטודנטים שהיו מגישים את העבודות ואז עולים לגג להתאבד.
וגם זה מקום מאוד חילוני ומאוד שמאלני.
מבחינת צניעות זוועת עולם. מבחינת פוליטיקה, הם הוציאו בתור פרוייקט אומנותי תמונה של ביבי עם חבל תלייה לפני כמה שנים.
יש המון פרוייקטים ללימוד אומנות ועיצוב לדתיים שקמו בשנים האחרונות, הם סובלים מחסרונות משמעותיים משלהם (בעיקר חוסר מקצועיות משווע)
אבל כל הנ"ל אלו דברים שנשמעים לי מאוד מרתיעים. שוב, לא באמת מניסיון.
עצם זה שרוב התגובות נכתבות באנונימי4ne1
הופכות את זה למשהו לא רציני. אם אתה חושב משהו תעמוד מאחורי הדברים.
לגופו של דבר, אני לא חושב שיש מישהי חרדית או דתיה אמיתית שתלך ללמוד במקום כזה ואם זה רק ציורים שיש בהם אלמנט של עירום, אז דיינו. זה לא כצעקתה, חשבתי שיש כבר משהו גרוע יותר. אלה ציורים נפוצים ואפשרלמצוא אותם בכל מיני מקומות. עדיין לא הבנתי מה זו אומנות.
למה שמישהי דתית לא תלמד במקום כזה?שבורת,לב
למה לקצץ כנפים של בני אדם?
אתה לא מבין כמה סבל עובר אדם עם נפש של אמן שלא יוצר.
לא כתבת איזו מגמהאנונימי (3)
בגדול זה לא המקום להתייעצות זו נישה מאוד מצומצמת ואם את בכיוון של בצלאל את כנראה מגיעה מכיוון טיפה שונה.
לא עונה כי עברו שנים מאז שהייתי בנישה הזו של האמנות למדתי אבל לא שם ומכיר כאלה שכן.
חלק ימליצו חלק פחות אבל ההפחדות כאן בלי פרופורציות. כמו בכל מקום זה תלוי בך בכוח הפנימי שלך ובשמירה שלך על עצמך ועל מה שחשוב לך. תנסחי את זה לעצמך מראש.
מי שלא למדה שם ומגיבה... זה מדבר בעד עצמו אין סיבה לחרדות בהצלחה
יכולת אישית זה סובייקטיבישבורת,לב
כנ"ל חוסן, וכנ"ל ערכים והגדרות דתיות.
להגיד זה תלוי בך זה נחמד אבל לא באמת עונה על השאלה אם האווירה מתאימה למי שמחפש מסגרת דתית וצנועה.
אכן אין סיבה לחרדות.
אכןמתנחל חייכן
ברוראנונימי (3)
שזה סובייקטיבי כתבתי שמי שהתקבלה לבצלאל ובכלל נכנסה לזה כנראה שמגיעה ממקום שונה, סובייקטיבית. בטח שונה מהקולות כאן בדיון שלא מסוגלים להכיל מורכבות.
היא תוכל להירשם ולצאת באמצע, לדבר עם המרצים ולהסביר את המורכבות שלה, להבריז פה ושם ובכלל לפתח אופי (זו לא מילה גסה)
מכיר לא מעט כאלה שעשו את זה לא רק שם, עירום לא מפריע רק לדתיים זו סוגיה מורכבת ועדינה תמיד.
הרבה יותר מדאיג אם היא לא תלך ותאכל את עצמה כל החיים על הפספוס, זה הרבה יותר נפוץ.
אם היא יודעת מה טוב לה בדיוק כנראה שלא היתה מתייעצת.
שאלתי לאיזו מחלקה היא תלך כי יש מחלקות מאוד נחשבות שם בלי הבעיה הזאת ורק באמנות זה יהיה בוטה כל כך. לא חסר מחלקות אמנותיות שלא ייכנסו לקרביים של הציור והאמנות
אוקיי אז איפה כן נורמאלי ללמוד אומנות במדינה?נתקה
מישהו יודע ומכיר בי"ס עם מסלול קצר יותר לאומנות ששווה באמת?
האם אתם חושבים שיש צורך לבשורה חדשהפתית שלג
בתחום לימודי התואר במסלולי מהדרין בנפרד לגברים ונשים?
זאת אומרת גם מצד הצניעות וגם מצד התכנים.
או שבעצם אין מספיק דרישה בשביל להקים מוסד שמכיל תארים לא חרדים-קלאסיים.
אני נפגשתי עם זה בכמה תארים שחשבתי עליהם, וזה אפילו כיוון אותי לבחור בתארים קלאסיים יותר לציבור הדוסי..
לרגע חשבתי שזה משהו שקשור לנצרות.חתול זמני
בכללי רוב התארים באקדמיהאריק מהדרום
פשוט לא שוים יותר מידי.
יש מעט מאוד נישות באקדמיה ששווה ללמוד אותם מהצד של פרנסה.
יש רפואה ופרא רפואה, STEM, משפטים וראיית חשבון, הוראה ואדריכלות, זהו בערך.
אם המטרה היא פרנסה אפשר ללמוד מגוון תעודות ורישיונות שלא באקדמיה, תיווך נדלן, רתכות ומסגרות, אינסטלציה ושיפוצים, טכנאים וחשמלאים למיניהם, רישיון מנוף או טרקטור או מלגזה או משאית, הלוואי שהציבור החרדי (והציבור הישראלי בכלל) יתמקד בזה במקום בתארים מיותרים במדעי הרוח והחברה, אין שום פרנסה בתחומים האלה.
כמו שכתב ריה"ל "ואל תפתיך חוכמה יוונית שאין לה פירות כי אם פרחים".
פתית שלגאחרונה
לא מכיר אבל מקפיץ
פתית שלג
גם מעניינת אותי ההזדמנויות שיש ללימודי תואר "מהדרין"
אגב אולי בפרוג יהיו תשובות רלוונטיות יותר
יש למכללת הדסה קמפוס נפרדארץ השוקולדאחרונה
קמפוס שטראוס,
יש להם מכינה לגברים, מניח שיש גם לנשים אבל לא יודע
סוף דוקטורט שלא נגמרhodayab
מקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...
מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס.
במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.
המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.
אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת.
מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.
מישהו?
מנסה לענותעדיין טרייה
תודה על התגובהhodayab
לעבור מנחה 3 חודשים לפני הסוף- אני לא יודעת כמה זה ריאלי.
תואר עיוני, ולצערי באמת אין המון חומר ל-2 מאמרים נוספים. אפשר ל-1. המון זמן התבזבז על כיוונים שלא צלחו.
אני מרגישה שהמנחה חושב שהתחתנתי קטולית עם הבעיה שאני מנסה לפתור. אני כולו באתי ל-4-5 שנות מחקר, לא מעבר.
גם באמת שהמחקר מייאש אותי לגמרי. אני אמורה ללדת בתחילת שנה ואין כיוון מבטיח באופק. אם אצטרך לעבוד על זה עד לפתרון הבעיה אני עלולה להשתגע באמצע.
זה השאלה אם באמת מדובר ב3 חודשים לסוף.עדיין טרייה
הגיוני שיש הרבה כיוונים שלא צולחים אבל בדרך כלל יש כיווני מחקר עם סיכון יותר גבוה ויותר חדשניים וכיווני מחקר נוספים פחות חדשניים אבל עם סיכוי טוב יותר להצלחה.
לגבי הוועדה המלווה זה החוקרים שהיו במעבר שלב.
הייתי קובעת פגישה עם המנחה ומנסה להבין איך כן אפשר לכנס את החומר שיש למאמר אחד נוסף. איזה סימולציות חסרות וכו ושמה על זה פוקוס מרכזי. יכול להיות גם שהמנחה שלך אובר ביקורתי ואם תדברי עם הוועדה המלווה הם דווקא כן יחשבו שיש מספיק חומר או קרוב לזה (מכירה מנחים משוגעים שלא רצו לשחרר אנשים בתואר שני גם אחרי כמה פרסומים וטענו שזה לא מספיק).
מקווה ממש לצאת מזה... וכן, זה הסוף.hodayab
פשוט אני כבר כל כך מותשת מזה שכבר פחות חשוב לי התוספת ד"ר לשם שלי, העיקר לסיים.
כרגע הכיוון של הפסקת לימודים הכי ריאלי, מקווים לנס עם הרבה עבודה קשה.
מסכימה עם רוב מה שעדיין טריה כתבהבוקר אור
ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..
בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים
מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם
מישהו יודע איך אני יודעת מי הוועדה המלווה שלי?hodayab
לא היה לך מעבר שלב?בוקר אור
בדכ עושים באמצע הדוקטורט ומגישים להם מסמך. רוצה לכתוב לי בפרטי מאיזה אוניברסיטה את?
אם את לא זוכרת, יכולה לשלוח מייל לרשות לתלמידי מחקר אצלכם
ביררתי, אצלנו זה לא חובהhodayab
וואו, מעריך את כל ההשקעהארץ השוקולד
לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.
שולח כוחות מכאן.
תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?
תודה, לך ולכולם. מעדיפה לא לפרסם בראשי כרגע.hodayab
ככל הידוע לי,אנונימי (2)אחרונה
אין חובה לסיים דוקטורט בצורה של מאמרים. זה אופציה, אבל לא חובה.
אמור להיות בתדירות של פעם בשנה פגישה עם ועדה מלווה (מהמוסד שלך או חיצוני), והם אמורים לתת חוות דעת נוספת למנחה לגבי התרומה, התקדמות וכו'.
נראה שלא היה לך דבר כזה.
בטח יש אצלכם דיקן\אחראי תארים מתקדמים שאפשר לדבר איתו על העניין.
בסופו של יום, דוקטורט זה עובר\נכשל. זה לא משנה אם עוברים ב-61 או במאה.
אז בסדר, לא יצא מאמר יוקרתי. אבל השאלה היא אם מה שכן נעשה מספיק למשהו, ובשביל זה שווה לפנות למישהו בעל תפקיד באוניברסיטה (הכוונה היא לפרופ' בכיר מהתחום, שכבר הגיש סטודנטים משלו ובחן אחרים, ויש לו למה להשוות) ולשמוע מה אפשר לעשות.
מקום לגורראובן255
היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?
בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד
והרבה דירות שותפים.
בלוד יש כפר סטודנטים.
ברחובות יש כפר סטודנטים.
מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.
אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.
תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג
איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

