אם אין אני לי מי ליאושר ושלוה
נשואה בעושר וביושר זקוקה לעצות יצירתיים כיצד לתת לבעל רצון "לשאת בעול עם חברו" מבלי שאבקש, אני ממש קורסת נפשית ופיזית! יש לציין שהוא בעל נפלא עד מטלות הבית. במידה והוא כבר עוזר הוא עושה בלי שום חשק!
משאלתך קשה להגשמה מודדת כובעים

תתחילי בלרצות שהוא ישתתף בגלל בקשה שלך. זה גם יפה מאוד.

גברים פשוט לא רואים את הכלים, הכביסות וכו.

וזה לטוב ולרע.

דברי, תסבירי את הקושי שלך בצורה "ריאלית", תבקשי עזרה קונקרטית.

"בכל יום ויום הגבריות הישראלית חוגרת שק ואומרת:ע מ
אוי להן לנשות ישראל שלא מכירות ברגישות הגדולה שלי".

וברצינות, אני נפגע בשם כל בני ישראל הרגישים לזולתם, אנחנו רואים את הכביסות ואת הכלים, ושמחים לעזור בבית (אמנם עודני גר בבית הוריי, אבל אם שם אני שמח לעזור, בביתי שלי עאכו"כ!).
אוי נו. רוב הגברים לא כאלהO.L
מחמאות מחמאות ושוב מחמאותאיש מרגיש

זה הכוח המניע הכי חזק.

וגם תני לו את ההרגשה שהוא היחיד בעולם שיכול לעזור לך במצוקתך.

ככה הוא יקבל גם בונוס של מיוחדות

למה את לא רוצה לבקש?בת 30

זה נראה לי די אופייני.

ואז מה אם עושה בלי חשק. אם הוא עושה ככה בשבילך- אז באמת הוא בעל נהדר.

ותשאירי לו את ההתמודדות עם חוסר החשק.

וכמובן- תדווחי לו כמה זה עוזר לך וכמה זה משמעותי בשבילך וכו'- אולי זה קצת ירים לו את המורל.

תודה על העצות, אשמח לשמוע עצה גם מגבר.אושר ושלוה
למה את לא מבקשת?בן יקר

אם את רוצה עזרה את צריכה להגיד את זה בצורה ברורה.

את התפקידים בבית צריך לחלק, לפעמים זה בא טבעי ולפעמים צריך לקבוע מפורשות.

אל תהיי כללית מדי, תהיי ספציפית ומפורשת.

אז פשוט תגידי לו מה לעשות והוא יעשה, ואם הוא לא יודע איך אז תסבירי לו ואם הוא לא יעשה את זה כמו שצריך אז תסבירי שוב.

אבל, אם הוא עושה את צריכה להניח לו ולא להעיר ולבלבל את המוח. הוא לעולם לא יעשה את זה כמוך אלא בדרכו שלו.

אם לא תבקשימשוטט
הוא לא ידע. נקודה.

שום עצה אחרת לא תעזור. תבקשי מתוך רצון לעזרה ולא מתוך ביקורת ואם הוא באמת בעל טוב כמו שציינת אין סיבה שהוא יסרב..
לקחת עזרה חיצונית למטלות הביתתהילה 4

אני לא יודעת במה אישך עוסק אבל הרבה ממטלות הבית יכולות להיעשות בידי אחרים בעוד שמצב הרוח, הנחת והשמחה בבית תלויים רק בנו ולכן כדאי לבדוק איך את יכולה לקחת עזרה במשק הבית וכך מצד אחד לא לקרוס ומצד שני להשאיר את השמחה. 

שוה גם לדבר על זה שהאיש עובד וקשה לו אבל הפרנסה מאפשרת את השחרור הזה. 

צרות של עשירים ה-מיוחד
נגיד שהוא אוהב לראות כדורגל והוא מתלונן למה את לא אוהבת גם לראות.... מוזר, לא?
גם לבקש מבנאדם לרצות משהו לא לא הגיוני. אם את מבקשת והוא עוזר(למרות שהוא לא אוהב) אז דיינו
אוקיי הבנתי ועליי להבהיראושר ושלוה
יש לי עוזרת פעם בשבוע כשהיא הולכת, אני נשארת ב'ה עם ילדים שזקוקים להשגחה ולטיפול, קרי ארוחת צהריים/ערב להסיע לחוגים וכ'ו........(משרה מלאה+) דרך אגב גם אני לא אוהבת לנקות לכבס ולגהץ וכ'ו.....אבל זה לא מונע ממני ליהיות אמא ואשה!!!!!! נישואים זאת מחויבות ושותפות מלאה!
שנינו עובדים בחוץ והעבודה אינה נגמרת אחריי 8 שעות. ולכן אין שום סיבה שלא נעבוד ביחד גם בבית.
כשאני אומרת שהוא עוזר ללא חשק כוונתי פרצוף שאתה חושב פעמיים אם לבקש בפעם הבאה.
אז שיעשה פרצוף.ש.א הלוי
גם אני וגם בעלי עושים פרצוף כשאנחנו מנקים ומסדרים את הבית
אבל אין ברירה.
הוא לא צריך לעזור לך
הוא צריך לעשות יחד איתך
אייך הוא בוחר לעשות- זה כבר עניין שלו
אם הוא בוחר להזעיף פנים- בעיה שלו.

רק לדבר ולבקש לפני! ולתאם ציפיות
כך שיוכל להתכונן לכך
(אשמח אם היום בערב תשטוף את הכלים בבקשה. )
חחח כשיש ילדים אתה לא יכול להראות זועףאושר ושלוה
אבל אין ספק שאקח את הדברים שנכתבו לתושמת ליבי. תודה
גם לי זה לא כיףהחיים שוים

וגם לך לא ,

אז למה את עושה ? כי האחריות עלייך

אולי יעזור לך להעביר חלק מהאחריות אליו - נניח תסכמו שאוכל הוא אחראי , ניקיון וכביסות את 

(סתם דוגמא)

ואז תורידי אחריות לגמרי ושניכם תשאו בתוצאות ?

סליחה??? לעזור בבית זה תחביב של נשים?אשריך
תלוי בכםביניש
לדעתי אבל משהו שממש עוזר לנו כזוג זה לעבוד ביחד.
נכון לפעמים אני לא רוצה והיא עושה ולפעמים היא מבקשת ואני עושה... אבל זה תמיד שיח.

לפעמים שוטפים כלים ביחד, מקפלים כביסה כמעט תמיד ביחד! ועוד כל מני דברים. סתם דוגמאות מאתמול, היא רצתה לתלות כביסה היא שאלה אם בזמן הזה היא רוצה שאני אנקה או ההפך... לתת אפשרויות. מצד שני אשתי יודעת לא "ליפול" עלי מיד כשאני חוזר הביתה. קודם לשאול מה קורה? איך היה? אולי לשבת לכוס קפה או לאכול. ואחרי זה תוכל לעזור לי ב?
וכמו שכתבו לפני, מחמאות תמיד! אם הוא ירגיש שזה הכי משמח אותך שהוא עוזר מנקה או לפעמים אפילו יושב לידך כשאת שוטפת כלים (או ההפך) הוא ירגיש שהוא רוצה לשמח אותך בכך שהוא עוזר...
וגם תמיד אסור לך לצפות שהוא יבין. אם את רוצה דברי איתו ישיר (ולא רק בנושא הזה, תמיד!) אני ואשתי עשינו חוק, אם אנחנו מצפים משהו מהשני, אם לא אמרנו את הדבר בצורה מובנת משתדלים שלא להתאכזב כי עדיין לא זכינו לחשוב בדיוק באותה צורה כל הזמן.
בהצלחה ושבת שלום!
אשריכם שזכיתם!אושר ושלוה
אין ספק שאתם דוגמא לכל בית בישראל..החכמת אותי בפרט שזה בא לא ממקום של ביקורת.
אם אפשר לשאול, את עושה את כל עבודות הבית בחשק?איש יהודי 1
כיהודיה מאמינהאושר ושלוה
רואה בכל דבר קטן וגדול שליחותאושר ושלוה
לכן זה בא באהבה ובשמחה!!!
אם גם כשקשה, את עושה עם חיוך, אשרייך.איש יהודי 1
גברים לא מבינים רמזים.פרח חדש
אחריות לא יכולה להתחלק בשניים.אפרוח
חזקת אותי מבלי שתתכוון, שלמרות הכל....אושר ושלוה
יש לי בעל מוסרי! בכל ספינה ישנו קפטן שמנווט וכל השאר חייבים להישמע לקריאותיו בפרט בשעת מצוקה, גם בבית שעקרת הבית צועקת גוולד אז...אי אפשר להתעלם מהאשה כי אם היא תקרוס אז ח"ו. ...
שלש עצותמיאו מיאו
א. לדבר
ב. לדבר
ג. לדבר.
כלומר, תבררי איתו מדוע לא עוזר ואם כן בחוסר חשק.
כנראה שיש דברים בגו. לא מתוך ביקורת. מתוך הערכה, על כוס קפה.
בהצלחה רבה
הוא לא עוזר כי הוא לא הורגל, מעבר לזה..אושר ושלוה
זה לא ממש כיף, אני בטוחה שאת מסכימה איתי. אבל אין ספק שקיבלתי הרבה עצות חכמות מעבר למה שציפיתי, תודה לכולכם!
כתבת שאת נשואה בעושר. אם אכן יש לכם כסף תביאי עוזרת או נערהמנוחה ושמחה 2
לשעה אחהצ למלאכות קלות כל יום
העושר הוא דבר יחסיאושר ושלוה
התכוונתי לפירוש הרחב של המילה בעל, ילדים, קורת גג, ופרנסה טובה ב'ה, כפי שציינתי ישנה עוזרת פעם בשבוע, מעבר לזה זה לא רלוונטי. כזוג צעיר אם נטה כתף אל כתף אין ספק שנעמוד בזה, כי זאת הוצאה מיותרת. מעבר לזה אחה'צ מתחיל בשלוש ומסתיים בשמונה והרבה היא לא תועיל.
מצטרפת לעצה לדברהודיה60

אם הוא בעל טוב כמו שאת מתארת ובכל זאת בקטע הזה עושה פרצוף שגורם לך לחשוב פעמיים לפני שתבקשי שוב - אז יש פה משהו מעבר

אולי כשהוא כן עוזר את ביקורתית בלי להרגיש? זה נטיה של נשים ואנחנו אפילו לא שמות לב כמה אנחנו עלולות להיות פוגעניות לפעמים.

כשהוא עושה עבודות בית אל תצפי שהוא יעשה את זה בדרך שלך כי הוא לא - הוא יעשה את זה בדרך שלו.. ואל תעירי לו על זה אלא תעריכי אותו באמת על מה שהוא כן עושה.

נסי לפתוח איתו את הנושא ולהבין איפה הבעיה.

העצה של מחמאות - אני מעדיפה לקרוא לזה הערכה כי מחמאה יכולה להיות מן השפה ולחוץ וזה יהיה מורגש אבל הערכה נובעת מעבודה פנימית אמיתית - לקבל את זה שהוא עושה דברים אחרת ממני, לקבל ולהבין את זה שאולי זה קשה לו והוא עושה בכל זאת ולא להתעצבן שהוא לא מרגיש את אותה אחריות שאת מרגישה כלפי עבודות הבית ועוד כהנה תובנות

חוץ מזה תדברו - אולי יש חלק מעבודות הבית שקל לו יותר לעשות מאשר דברים אחרים - תגיעו להבנות והסכמות

בעלי למשל עוזר המון בבית אבל לא נוגע בכלים. אין לי בעיה עם זה.. לפעמים זה דורש ממני תהליך של קבלה.

בהצלחה!

אם זה רק מחוסר הרגלבתאל1

זה יעבור עוד מעט... הוא פשוט ייאלץ להתרגל...

גם אני לפעמים קצת מתעצבנת כשבעלי מתיישב על הספה כשבעצם צריך להכין ארוחת ערב או מלא דברים אחרים שצריך לעשות... אז אני פשוט אומרת לו- יש לך משהו דחוף לעשות עכשיו? אם לא- צריך לעשות XYZ... והוא מבין וקם...  זה מבאס להגיע למצב שצריך להגיד..אבל מה לעשות.. אם אין אני לי מי לי..כמו שאמרת 

תשובה קצת פאסימיתO.L
נמצאת באותו מקום בדיוק כמו שלך (רק שלי אין עוזרת..)
צר לי להגיד אבל אני התייאשתי, כשהוא עושה פרצוף או מתחמק בדרך אלגנטית, זה רק מרגיז אותי יותר. ואז אני עונה.. וחוזר חלילה. זה פוגע מאוד בשלום בית.
אז אני מנסה להשלים עם זה..
חבלהודיה60

את לא באמת יכולה להשלים עם זה, את יכולה להתאפק ולהתאפק עד שתתפוצצי שוב...

נסי לקרוא את כל התגובות פה בשרשור אולי תגיעי לתובנות.

הכי טוב לנסות לפתוח שיחה באוירה נעימה, לא בשעת מעשה ולא בשעת כעס. לבקש ממנו לפתוח את הנושא המעיק ולדבר על זה - לא ממקום של האשמה וביקורת, ממקום של רצון להבין, לגשר על פערים ולהגיע להסכמות שיהיו טובות לשני הצדדים

עשינו את השיחה הזו כל כך הרבה פעמים..O.L
תמיד היא מסתיימת בהבטחה שיהיה שינוי. ומשום מה זה אף פעם לא מגיע..

וזה לא שהוא לא רואה את הקושי שלי. הוא כן. אני גם עובדת, כמעט משרה מלאה. וגם קמה מלא בלילה לילדים. (יש לנו תינוקת שמוציאה שיניים) ועדיין.. אין שינוי. לא יודעת להסביר את זה.
אז פשוט אל תעשי. תני לו להתמודד עם הענייןבתאל1

לא יהיה כביסה בזמן

ולא יהיה ארוחה- הוא רעב? שילך להכין

ותעירי אותו לקום בלילה לפעמים..לא תמיד תמיד את זאת שצריכה לקום.

הבית מלוכלך? לא נורא.. אם אין לך כוחות- אל תעשי כרגע. במוקדם או במאוחר הוא גם יעשה.

כשהצגתי את הבעיה לא היה לי ספק ...אושר ושלוה
שהרבה נשים הזדהו איתי והעצות שהועלו בפורום ישרת אותן, ביני לבינו ישנו כלל שיהרג ובל יעבור! אין ויכוחים התפרצויות וכעסים בנוכחות הילדים!!!!!! זה כשלעצמו מזיק יותר.
צודקת לגמרי!O.L
מאוד משתדלים לא ליד הילדים
שיחה בצורה אחרתאבוקת סוכר
קראתי עכשיו הכל וכואב לי המצב שלך.
ניסיתם להגיע לתכלס?
הבטחה לשינוי זה כללי מידי
כשמדברים
מתחילים במחמאות אחכ מדברים באופן אישי "קשה לי לעשות את עבודות הבית,להיות עם הילדים וכו''
לא מאשימים "אתה רואה ולא עוזר..."
ומסכמים בתכלס הייתי מאוד שמחה אם תוכל לעזור לי ב(כביסה/כלים/לזרוק את הפח/להעסיק את הילדים בזמן ספציפי... ) אם הוא בחר לדוגמה שהוא רוצה להשכיב את הילדים אבל קשה לו כל השבוע אז שיתחיל מ3 פעמים.
גם דבר פיצי הוא עזרה עם הזמן והעידוד שלך תוכלו לעשות שיחה כזאת שוב ושיקח עוד משהו על עצמו.
בתקווה שעד אז זה יבוא ממנו.
מצטערת אם נשמעתי כמי שנותנת הוראות זאת לא היה הכוונה רק מנסה לעזור מקווה שהצלחתי אפילו קצת
אז למה לא? לפרגן לו...אבוקת סוכר
על מה שהוא כן עושה.
לא קראתי את שאר התגובות.. זכור לי איזשהו קטע מהספר 'עזרה ראשונה לנישואין מוצלחים' שקשור לזה כשאני אמצא בעה אצלם ואשלח
לדברפאז
בעלי היקר
אני מרגישה שנטל הבית גדול עלי לבד
בא נשב ונראה במה מדובר
ונחלק אחריות על מה אתה אחראי ועל מה אני.

בעיני המקום של את צריכה לעשות הכל והוא צריך 'לשאת בעול עם חברו' קצת טריקי.

שניכם נושאים בעול בפרנסה לא מעט שעות.
תבקשי לשבת איתו ילד לחשוב איך לחלק את עול הבית והמשפחה
לחילופין להוריד שעות עבודה או לקחת עוד עזרה כגון בייביסיטר
או מכשירים חשמליים שמקלים/אוכל מוכן וכו
פשוט תבקשי.בתאל1

תגידי.. תאמרי...

לא צריך להתחנן...

רק "אשמח שתעשה את הכלים הכיור כבר עמוס..."

"אשמח שתשטוף את הבית ביום שישי הזה, אני עמוסה.."

תחלקו תפקידים...

אם לא תאמרי- לא יקרה.

כתבה מעניינתאמיתית מידיי

קופץ אלי חבר לקפה, יושבים מפטפטים, מדברים על החיים... "אני נכנס רגע לשטוף את הכלים שבכיור" אני אומר לו.
הוא מסתכל עלי כאילו סיפרתי לו שאני הולך לבנות חללית. בחצי הערצה חצי תמיהה אומר לי, "כל הכבוד שאתה עוזר לאשתך, אשתי לא מעריכה, שטפתי השבוע את הבית, אפילו תודה לא אמרה".
התיישבתי חזרה והסברתי לו שאני לא עוזר לאשתי. ככלל, אשתי לא צריכה עזרה, היא צריכה שותף.
אני שותף בבית ומכח השותפות אפשר אמנם לעשות חלוקת מטלות, אבל מה שבטוח לא מדובר פה על כח עזר בתוך הבית.
אני לא עוזר לאשתי לנקות את הבית, כי גם אני גר כאן ואני צריך גם לנקות.
אני לא עוזר לאשתי לבשל, כי גם אני רוצה לאכול ואני צריך גם לבשל.
אני לא עוזר לאשתי לשטוף את הכלים אחרי הארוחה, כי גם אני אכלתי בכלים הללו.
אני לא עוזר לאשתי עם הילדים, כי הם גם הילדים שלי וזהו תפקידי להיות להם אב והורה.
אני לא עוזר לאשתי לתלות ולהוריד כביסה, זה גם הבגדים שלי ושל הילדים שלי.
אני לא כח עזר בבית, אני חלק מהבית.
בנוגע להערכה, שאלתי אותו, מתי פעם אחרונה כשהיא סיימה לשטוף את הבית/ לתלות כביסה/ להחליף מצעים/ לקלח את הילדים/ לבשל/ לארגן ועוד ועוד קמת ואמרת לה תודה? תודה של WOW!! אשתי כל הכבוד!!!
נשמע לך מצחיק? זה נשמע לך לא הגיוני?
כשאתה פעם ב.... שטפת את הרצפה רצית מינימום טקס הענקת מצטיין נשיא ביום העצמאות עם פרסום בכל מדיה אפשרית.
למה? חשבת על זה אחי? אולי כי זה מובן לך מאליו שזה התפקיד שלה? אולי כי התרגלת שזה נעשה בלי שתניד עפעף?
תעריך כמו שאתה רוצה שיעריכו את מה שאתה עושה.בדיוק באותה הדרך בדיוק באותה העוצמה. תן יד, תהיה שותף אל תרגיש כאן כמו אורח שבא רק לאכול, ללכלך, לחיות.... תרגיש בבית, בבית שלך.
למי זה לא נוגע בנקודות הרגישות של החיים שיגיד....
*צריך=רוצה - וזה כבר לפעם הבאה
לא סותרסלמון

א. גברים רואים דברים אחרת (או אם לדייק, לא רואים דברים מסויימים), בטח ובטח אם האישה לוקחת יותר על עצמה את עניניי הסדר והנקיון ולא אומרת כלום.

ב. יש כאלה שאכן התרגלו מהבית שהגבר פחות מתעסק עם עבודות הבית השגרתיות. זה לא אומר שהם לא ישקיעו את הנשמה בדברים אחרים (קדיחות, צביעה, שיפוצים, חצר וכו' וכו').

ג. ברמת האופי יש דברים שקשים יותר לגברים, ולהיפך. לדוגמא השגחה על ילדים. זה סתם שהרוב הם גננות והמיעוט הם גננים? לא, זה לא מקרה, זה אופי. האם זה פוטר את הגברים? ממש לא!

ד. פירגון הוא קריטי!!!  בכל מצב!! בכל עניין!!  על הדברים הכי שגרתיים!!

אבל כמו בכל עניין אחר, כשמבינים שיש קושי ייחודי לשני בדבר מסויים - צריך פירגון קצת יותר מיוחד.

* אז אין שום סתירה בין שותפות לבין פירגון והערכה על משהו שהוא קשה יותר לגברים, כמו שאתה תפרגן לאשתך מעבר לפרגון הרגיל, אם תראה שהזיזה רהיט כבד במיוחד במהלך ההשקעה שלה (היום יומית) בנקיון וסדר.

שותפים שותפים, חובה חובה, אבל לא סותר כלל פירגון ייחודי.

אהבה תביא אהבההיפה בלבן

כמה דברים:

א) טיפ היא אמיתי לדעתי הוא- אל תצפי לכלום!

אבל לא בייאוש ובעצב, באמת בשמחה ובשלוה, תקבלי את בעלך כמו שהוא.

ובלי עצבים וכעסים תהיי מוכנה בלב שלם להשלים עם המצב.

לפי דעתי כך גם את תעריכי את העזרה שתהיה וגם לו יהיה הרבה יותר כיף לתת.

ב)נתינה!

בנישואין יש כל כך הרבה נתינה וחסד ורק נתינה מולידה יותר ויותר אהבה בבית.

תתני מעצמך בשבילו, אני בטוחה שאת נותנת ה-מ-ו-ן !!!אולי חסר פרגון , מילה טובה, הערכה אמיתית,

תתני לו את ההרגשה שהוא האביר שלך שבדבר הכי קטן שהוא עזר לך הוא הציל את חייך.

ותעצימי אותו במילים טובות ומפרגנות רק על מי שהוא.

ג)תדברי!

ראיתי שכתבת שכבר דיברתם המון, אבל תנסו ביחד להגיע להבנה משותפת מה באמת מונע ממנו  לעזור?

מה באמת מפריע לך?-שהוא אדיש אליך?-שהוא לא מעריך אותך?-שהוא לא רואה את ההשקעה שלך?

ד)בשבילך..

יש גברים שאוהבים להרגיש ג'נטלמנים שהם עוזרים לך ,(כאילו שהבית רק שלך והוא לא חי כאן) אפשר 

לזרום עם זה.. זה מעצים את תחושת הגבריות שלו, שהוא משפיע ונותן.

ואחרי הכל אחד הדברים הבסיסיים לגבר היא שתהיי שמחה ומאושרת -שהוא בתור המשפיע נותן לך את הכל.

שוב- תדגישי בכיוון שלו שהוא מאוד עוזר לך ומציל אותך.

ה)לא רואה, לא שומע, לא מדבר

גם לי לקח המון המון המון זמן לעכל ולהפנים שגברים באמת לא רואים- הם לא עושים בכוונה!!

אז פשוט תראי לו את הכל..

והרבה בהצלחה עם הרבה אהבה!!אוהב

אולי, לשבת פעם,ד.

בזמן נינוח - 

ולהסביר מה שכתבת כאן.

לציין שני דברים: שהוא כ"כ טוב, שאת מניחה שפשוט לא "קורא" בדיוק את הקושי שלך, לא מודע לו כ"כ.

דבר שני, שאת מבינה שלכל אחד יש בחיים התחומים שיותר שלו - אז האם הוא יכול לומר איזה דברים הוא יכול כשאת צריכה את עזרתו, כדי שגם הוא "יעמוד בזה" בצורה שתהיה לא נוראה מידי עבורו..

סביר למדי, שמה שאת חושבת שהוא כבר מודע ומרגיש שקשה לך, זה לא בדיוק כך.

גברים לא סובלים את זה, אבל יש פתרוןסלמון

כתבתי פשוט ועם רווחים. זה לא ארוך ופילוסופי...

שבי ותסבירי לו שאת קורסת, אבל לא בגללו!...

ואז תשאלי אותו מה יהיה לו קל יחסית לעזור בעבודות הבית.

אם הוא בחור טוב (ומדברך משתמע שהוא כך), הוא ימצא משהו.

ואז תשתמשי בקסם נשי לבקש ולהפעיל אותו שוב ושוב.

כן, קסם נשי, לא צדק ויושר והגיון בריא. קסם נשי, יש כזה דבר.

גבר סטנדרטי שמח שאשתו זקוקה לו, אבל היא צריכה להראות שהיא זקוקה...

רק מה? זה מעצבן את הנשים להבין שזו הדרך להפעיל גברים.

העצבים לא מאפשרים להן להבין את הכוח שבזה. 

הפמיניזם גם הוא נכנס בחוסר היכולת להבין את זה, כי רוצים שוויון (ומזניחים את הדרכים שתמיד עבדו...).

חושבים שהמוטיב של "אשה במצוקה" שכל גבר ירוץ לעזרתה, הוא משהו מטופש? זה טבע!.

"חכמת אשה בנתה ביתה" זה לא להיות מסוגלת לתכנן מספר חדרים ועיצוב.

זו היכולת (הנשית!!!) שמסוגלת לגרום לדברים לצאת אל הפועל. באופן כללי, וגם אצל הבעל.

תשתמשי בה, תפעילי אותו בדרך של רכות ולא בצדק ושוויון, ויהיה לך פרטנר שיילך אחריך עד קצה העולם (וגם יקפוץ בקצה... אתן פשוט לא מבינות...)

אבל אם תחפשי צדק, יושר, שוויון, השתתפות, חלוקה וכל שאר הדברים הנפלאים האלו - לא תמצאי אצל גברים.

גברים שונאים את כל זה. כל מה שקשור בפרטים הקטנים - בבית. 

אבל גברים מאד אוהבים להרגיש נצרכים. נחשבים. חשובים.

נ.ב. נראה ארוך, אבל קיצרתי לאללא. מי שמבין על מה אני מדבר יבין שאין כאן מניפיסט מטופש (גם אם נראה כך) אלא עומק של הבנת נפש האדם וההבדל בין גברים לנשים.

דברים מקסימים! טוב לשמוע פן נוסף באופןאושר ושלוה
קונקרטי, ברור לכולם שמנטלית גבר ואישה אינם שווים! הנישואים הם "עסק" של שני שותפים שההזדקקות, התמיכה היא הדדית, והצמיחה תלויה במידת הלויאליות!!!
ושוב תודה רבה על העצות החכמות והאמיתיות, וברצון הטוב וההשקעה החכמתי מאודדד!!!
שבת שלום ומבורכת!
נישואים זה לא עסקה-מיוחד
וגם לא "עסק"
אשמח לעצה הפוכה: איך פורקים את העול הזה??חליל הרועים
נו מה אני מלא בביתחליל הרועים
ולא מספיק דברים חשובים אחרים
סלמון ענה ממש מצויין !! הוספה קטנהסיכוי לאהבהאחרונה
כמו שסלמון כתב, הנשק הכי חזק של האשה הוא כשהיא נותנת לגבר את התחושה שהוא הציל אותה. זה פונה למקום הכי עמוק בגבריות שלו. (תזכרו כמה במאים בסרטים משתמשים בסצנה כזו כדי לייצר אהבה..). לכן רק מחמאןת מכל הלב על מה שכן נעשה (אפילו אם זה קצת מאוד לדעתה) יביאו לשינוי המיוחל.
רק עוד פרט טכני אחד.. לכל גבר יש מטלות בבית שהוא יעשה בכיף ויש דברים שהוא ממש שונא. אחד נהנה מלשטוף רצפה ושונא לשטוף כלים ואחד להפך. (נראה לי שיש דבר אחד שכל הגברים שונאים... לסדר את.הבית..) לכן חשוב מאד ללבן בשיחה פתוחה עם הבעל מה הוא יכול לקחת על עצמו. ומה קשה לו. והאשה צריכה להבין ולכבד את זה שיש דברים שהוא יעשה רק אם תפרןץ מלחמה גרעינית או שהיא תלד שלישיה..
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך