ארוחות צהריים - נושא כאובאנונימי (פותח)

בנות, צריכה לשתף והלואי וגם אמצא פה תובנות ורעיונות

לא מצליחה להסתדר עם הנושא הזה ששמו ארוחות צהרים - 

יש לי ב"ה כמה ילדים, בגילאים מגוונים (גן ובי"ס)

אני לא יודעת מה לבשל, אין לי כל כך רעיונות. מרוב שאני רוצה להכין אוכל בריא ומזין ואח"כ הם לא רוצים לאכול את זה וחצי בסוף נזרק אז אני כבר מתיאשת מראש ולא מכינה כלום

אני ממש מתבישת לספר אבל רוב השבוע אוכלים אצלינו פסטה ושניצל טבעול או טוסטים או פיצות קנויות מוכנות

וזה גומר אותי. אני מרגישה כשלון מושלם (וברור שאני לא, כן? בתחומים אחרים מתפקדת מצוין, כולל בחלק של הנתינה הרגשית וההכלה של הילדים. יש לנו ב"ה בית שמח ומתפקד, אבל החלק של ארוחות צהריים מוריד לי את הדימוי העצמי לרצפה) 

בנות, בבקשה תנו לי עצות, רעיונות

אני כל כך רוצה לשמוע בכנות - מה אכלו אצלכן השבוע בארוחות צהריים - מי שמסכימה לפרט לי את השבוע הזה בתור דוגמא - כל יום, מה הכנתן ואם הילדים באמת אוכלים את זה

הלוואי ואמצא פה קצת עידוד....

תודה למי שהגיעה עד כאן!

תנסי בתור התחלה להוסיף לכל ארוחה משהו מבושל נוסף- ירק/קטניותאנונימי (3)

אפונה

תירס

שעועית

שעועית ירוקה

בטטה

קישואים

דלורית

אפשר להכין אותם ככה לבד או עם רוטב שיוסיף עניין- פטריות / עגבניות וכד'- מה שהילדים שלך אוהבים יותר

מרק ירקות וקוסקוס

הבעיה זה שהילדים בקושי טועמים מזהאנונימי (פותח)

ובסוף תמיד נזרק אוכל טוב או שאני מכריחה את עצמי לאכול כל יום את השאריות עד שנגמר כי אחרת ייזרק

אצלך הילדים אוכלים את הדברים שרשמת פה?

מוכנה לספרק לי מה אכלו אצלך כל יום השבוע?

הילדים שלי עוד קטנים, (2 ו3)אנונימי (3)

כל אחד אוהב יותר ירקות אחרים, אבל אני משתדלת להכין אפילו בכמות קטנה כדי שאם יישאר אני אוכל את זה

וכך הם נחשפים ופתאום כן רוצים לאכול.

(היה לי את זה עם הבן שלי שלא אכל בכלל ירקות חיים, ואחרי ששמתי כל ערב חתיכה קטנה של מלפפון/עגבניה/פלפל בצלחת שלו הוא התחיל לאכול אותם)

ולגבי מה אכלנו השבוע-

ראשון-שני: שאריות משבת (קציצות ברוטב, תפו"א, קוסקוס, דג)

שלישי: אורז עם תירס ונקנקיות סויה

רביעי: מרק בצל ופטריות

באמת תודה על התובנותאנונימי (פותח)

מה גם שבאיזשהוא מקום זה מעודד לראות שיש עוד בתים שלפעמים אוכלים בהם לארוחת צהריים מרק בצל ופטריות  

כנראה שבאמת הצבתי לעצמי רף גבוה מדי שמשתק אותי

היום אני אנסה להכין כמה דברים קטנים ממה שיש בבית

יש לי המון גזר, יש לך רעיון איך להכין אותו טעים?

פשטידת גזראנונימי (9)
ואפשר לקרוא לזה גם עוגת גזר
רעיון שילדים (ומבוגרים) ממש אוהביםמיליון דולר

גזר מתוק מבושל (צימעס בלע"ז

מטגנים בצל עם דבש וסוכר, מוסיפים גזר גמדי/גזר רגיל חתוך לגלגלים או מגורד- (לקטנים זה טוב),

מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אבקת מרק עוף

מוסיפים מים בגובה, מרתיחים ומבשלים הרבה זמן על אש קטנה

מניסיון הילדים אוהבים מאד! מאדד! ועם אורז/פתיתים/קוסקוס זה רץ כך שזה גם משביע.

סלטי גזר למינהםרק אמונה

לפעמים צריך להציע לילד את האוכל החדש 11-16 פעמיםברווזה

עד שהוא יהיה מוכן לטעום וגם לאכול אותו. רק לא להתייאש. הנה קישור למאמר. המשפטים הרלוונטים מופיעים בעמוד 6.

http://www.atid-eatright.org.il/FilesUpload/DocumentPDF/0/1/599.pdf

זה לא משנה מה הילדים של אחרים אוכלים..מעין אהבה
אציע רעיונות-

כנפיים עם תפו''א בתנור,או עוף
מוקפצים- חזה וירקות עם אטריות
קוסקוס עם מרק
מרקים שונים- ירקות,כתום,עוף,פטריות,קטניות...
בורגול
שניצלים
פשטידות
אורז
הודו טחון מטוגן עם מעט בצל בלחמניה- כמו שווארמה

לא שזה משנה מה שילדים של אחרים אוכליםאנונימי (פותח)

אלא שהייתי רוצה להתרשם איך נראה שבוע סטנדרטי במשפחה סטנדרטית

כל הרעיונות שרשמת - את מכינה כל יום משהו מזה?  או מכינה ליומיים? כל מה שאת מכינה נאכל או שתמיד נשאר בסוף אוכל שזורקים אחרי יומיים כי אף אחד לא רצה לאכול שאריות?

מקסיםאנונימי (פותח)

קראתי בשקיקה

כנראה שזה בעיקר הבעיה שלי, אמונות מגבילות שמשתקות אותי ובסוף אני לא מכינה כלום

תודה שהבאת את הקישור

אולי זה יעזור לי להשתחרר קצת

וואו קטע טוב עם מסר חזקדבורית
יכולה להעלות לכאן?רק אמונה

זה חסום לי

אמא לחיים - ד"ר בשמת אבן-זהרהחיים שוים

איך התחלתי לבשל בקלילות?

וואו. מאיפה מתחילים את הסיפור הזה.
זה סיפור, שביקשה ממני משתתפת בסדנה שלי, והוא מדגים חלק מהתהליך והעקרונות שאנחנו לומדים בסדנה.

אני אתחיל בהתחלה, אבל אתן רק כמה נקודות, בסדר?

הנפילה הגדולה שלי בתחום האוכל התחילה, כשהתחילו הבחילות בהריון הראשון.
בקצרה אגיד רק, שלא יכולתי להיכנס למטבח יותר.
רק האיש הכין אוכל מאותו רגע.

וככה נדלג על כמה הריונות, מתוכם הצליחו שתי לידות, ונצא מהצד השני עם הבעיה, שנעשיתי מאוד חולה והגעתי ממש לקשיי תיפקוד בבית. חלק מזה נגרם כתוצאה מרגישות שלי לגלוטן אבל לקח שנים עד שהבנתי את זה.

התחלתי בתהליך של שיקום, שכלל גם עבודה על כל מה שקשור באוכל.

יום אחד ביקרתי עם אישי והילדים אצל דודתי בגליל. לא זוכרת מה היה, רק שלא היינו אמורים לאכול אצלם צהריים, אבל בסוף החליטה דודתי באופן ספונטאני שנשב לאכול. בשיא הקלילות שלפה כל מיני דברים והכינה על המקום כמה תבשילים, סלט וכדומה. לתחושתי, ממש תוך דקות התחילו להופיע מאכלים על השולחן. כל אחד מצא משהו לאכול, ונהנינו מאוד. הרגשתי שדודתי גם התייחסה לכל ילד בסבלנות ובאהבה: היא גם טרחה לדאוג שיהיה משהו שכל אחד מילדי הקטנים הבררנים יסכים לאכול, וגם לא עשתה עניין ממה שלא אכלו או לא גמרו.

זה השאיר עלי רושם עז.

כעבור כמה שבועות נפגשנו לטיול נחמד בחיק הטבע בגליל עם בת דודתי.
במקור חשבנו שנלך לאיזו מסעדה, אבל בסוף לא התחשק לנו בכלל. החלטנו ללכת אליה. הגענו ישר למטבח ועמדנו שלושתנו (המבוגרים) לקלף, לחתוך ולהגיש לשולחן, כשהיא מנצחת על העבודה, מערבבת, מקפיצה, ומלהטטת בסירים, במגשים, בקערות ובמחבתות. צ'יק צ'ק הופיעו מאכלים על השולחן, כל מיני סוגים, בלי שום מחוייבות לארוחה מסודרת או ל"איזון תזונתי".
בת דודתי אמרה "העיקר שיהיה אוכל".
ממש כמו אמה, גם היא הכינה כל מיני דברים מכל מיני סוגים (תפוחי אדמה בתנור, פסטה, סלטים, לחם וחמאה, חביתות ועוד), מתוך מחשבה ש"כל אחד ימצא משהו לאכול", וכמו אמה, גם היא לא עשתה עניין מזה שהילדים אכלו מבחר מאוד מאוד מצומצם ממה שהיה, גם לא הסתכלה בכלל על הכמויות.

אני זוכרת שהרושם החזק ביותר שלי משני הביקורים האלה היה של קלילות.

והפנמתי מאוד עמוק את המשפט ששתיהן ביטאו בצורה זו או אחרת "העיקר שיהיה אוכל".

כשחשבתי על זה, הבנתי שהביקורים האלה העמידו אותי מול אמונות מגבילות שהיו לי:

– הכנת ארוחה היתה קשה לי. הייתי צריכה להיערך לזה רגשית, לא היתה שם קלילות. אז גם לקח לי יותר זמן להכין את הדבר הכי קטן.

– הפרפקציוניזם שלי תבע שכל ארוחה תהיה "מאוזנת" והרמונית ומסודרת ומתוכננת. ואלה היו דרישות כבדות מדי לרמה הקולינארית והתיפקודית שלי באותו הזמן. ולכן הן שיתקו אותי. במקום שייצאו לי ארוחות כמו שרציתי, לא בישלתי כמעט בכלל )-:

– גיליתי משהו מדהים במיוחד: חלק מהמאכלים, לא היו טעימים לכולם, וזו בכלל לא היתה בעיה. פתאום תפסתי שהיתה לי אמונה מגבילה ש"האוכל שאני מבשלת חייב להיות טעים ומדוייק". מסתבר שדרשתי מעצמי רמה של מסעדה טובה, ולא הייתי מודעת לזה בכלל. וואו כמה שזה מפחיד ומשתק. איזה עץ גבוה לטפס עליו!

– הפרפקציוניזם שלי היה אכול דאגה, שצריך למצוא ארוחה שתתאים לכולם. אז נתקעתי ולא ידעתי מה להכין. פתח היציאה היה מה שהן עשו: מגוון. כל מיני דברים קטנים ככה שכל אחד ימצא כבר משהו לאכול. לא צריך למצוא את קבוצת החיתוך שגם אני רוצה וגם הבת רוצה וגם הבן רוצה (האיש לא בררן, הוא לא היווה בעיה…). רק צריך שיהיה לפחות דבר אחד שכל אחד יסכים לאכול.

– הסתבר לי, שהיו לי המון מגבלות במוח: לא מערבבים מאכלים של "ארוחת בוקר" עם מאכלים של "ארוחת צהריים" או עם מאכלים של "ארוחת ערב", "אם אוכלים את א' אז לא מגישים גם ב'" וכן הלאה. זה הטיל עלי מגבלות קשות. כשהן הניחו תפוחי אדמה בתנור (ארוחת צהריים) לצד חביתה (ארוחת ערב), ירקות חתוכים לצד סלט (חשבתי שצריך או-או), קציצות (ארוחת צהריים) לצד אבוקדו, ופירות לצד לחם וממרח (ארוחת בוקר/ערב), הבנתי פתאום שההגבלות שלי מיותרות. הכל אוכל.

– הפרפקציוניזם שלי הרגיש מאויים כשאיזה ילד לקח לצלחת אבל אכל רק קצת, או לא רצה כלום, או ישב מול שולחן עמוס מאכלים נפלאים ואכל רק לחם. פחות בבית, יותר כשהתארחנו. היה לי לא נעים מהמארחים. אבל גם דודתי וגם בת דודתי התייחסו באהבה ובקלילות להעדפות של הילדים, מתוך הבנה עמוקה לנפש הילד.

הן לא היו "קשורות" למה ששמו על השולחן. זה היה סתם אוכל. זה לא סימל שום דבר. לא ערך עצמי, לא כשרון בישול, כלום כלום. סתם אוכל. פשוט אוכל.

לא היו שם ציפיות, לא היתה שם אג'נדה, הערך העצמי שלהן לא היה תלוי באוכל – לא בכמות, לא באיכות, לא בשום דבר.

מצפייה בהתנהלות של שתיהן סביב האוכל, האמונות המגבילות הרבות שלי קיבלו סוג של הארה. כאילו האירו בפנס לתוך נפשי וחשפו כל מיני "תנאים" שהצבתי בפני עצמי, שלא היו נחוצים בכלל.

לא חשוב אם האוכל בריא או לא בריא. העיקר שיהיה אוכל.
לא חשוב אם האוכל מאוזן תזונתית. העיקר שיהיה אוכל.
לא חשוב אם הילד אוכל רק דבר אחד מתוך העשרים ששמתי על השולחן. העיקר שאכל אוכל.
לא חשוב אם האוכל טעים. העיקר שיהיה אוכל.
לא חשוב אם האוכל הגיע לשולחן בחלקים-חלקים. העיקר שיהיה אוכל.

כך התחלתי להרפות מהתנאים והדרישות התובעניים שלי.
אמרתי לעצמי: "העיקר שיהיה אוכל".

מה שיכולתי, מה שהיה בכוחי, שמתי על השולחן. אז אם היה לי כוח לעשות רק תפוחי אדמה ופסטה וירקות חתוכים, זה מה ששמתי. והילדים אכלו בשמחה רבה, ושבעו. מי אמר שחייבים לתת בשר או איזו מנת חלבון אחרת עם תפוחי האדמה? נכון, זה עדיף, אבל הרי במוח שלי ה"עדיף" תורגם ל"חובה!", וככה לא ידעתי מה להכין בכלל, והתעכבתי, ונלחצתי, והילדים היו רעבים!

אז זרקתי את כל הכללים שלי לפח.
העיקר שיהיה אוכל.

מה עושים עם הפחד שאני נותנת לילדים שלי אוכל מזיק?
אומרים לו: זו סתם לחישת הנחש של הפרפקציוניזם. יש סדר עדיפויות: קודם, שיהיה אוכל. אחר כך, שאני אתחזק. אחרי זה, יהיו לי כוחות לרמה הבאה.

קודם נשתקם.
נכניס קלילות.
נכניס חופש.
נעיף את התנאים והאמונות המגבילות לכל הרוחות.
נעשה את החיים קלים.
נדרוש מעצמנו רק את מה שאנחנו יכולים לעשות ברגע הזה בקלות.
שום תנאי לא חשוב.
העיקר שיהיה אוכל. זה מה שחשוב.

ומהמקום הזה, של החופש והקלילות והרשות, היה לי כוח להכין פשוט אוכל.
ומשם, צמחתי.
ביססתי ודישנתי קרקע של שמחה ותחושת הישג ומוכנות להכיר בהישג שלי (להתגבר על הפחדים, להתגבר על הפרפקציוניזם המשתק, להתגבר על המגבלות, ולהכין אוכל שלא עמד בקריטריונים שלי מהעבר).
ועכשיו יש שם אדמה פורייה ויציבה, שעליה אני עומדת ומסוגלת להכין שלוש ארוחות צהריים שונות בעת ובעונה אחת, כולן מחומרי יסוד בריאים (לבת, צמחונית; לבן, בשרית; לי, נטולת גלוטן).

מה שהפחד והלחץ והדרישות והתובענות לא עשו – עשו הקלילות והשיחרור והשמחה.

לאט לאט.
אתם יודעים שגם מסע של אלף קילומטר מתחיל בצעד אחד – אבל תראו לאן הגעתי כבר!

באהבה,
מבשמת

מדהים!בדיוק אני!!!תזכי למצוות!!רק אמונה

איפה אפשר לקרוא עליה עוד?

כנראה שרק באתרים שחסומים לך...אנונימי (4)

האתר האישי שלה, שממנו העתיקו לך

ואתר באופן טבעי, שהיא כותבת בו המון.

באמת אישה מיוחדת מאוד.

אוי חבל.רק אמונה

היא מיוחדת בכנות שלה

לא כ"כ מתחברת לדברים. ואסבירמנסה לעזור

ברור שיש ימים מסוימים בחיים שאפשר להכין משהו קליל ולא מושקע ובריא דווקא.

אבל מה זה "העיקר שיהיה אוכל"??

גם אני עובדת (משרה מלאה) וב"ה יש לי ילדים קטנים בבית- ודוקא בגלל זה אני מחויבת לדאוג לבריאות שלהם ולא לסמוך על שהם כן אכלו (או לא אכלו) במעון או בצהרון.

ואני כן מחויבת לבשל בריא ולא "לתקוע" להם טבעול/ נקניקיות וכד'- העיקר שיהיה אוכל.....

????

אין פה מחויבות בכלל.החיים שוים

יש פה רצון שהם יאכלו בריאים ,

אנחנו לא מחויבות לשום סטנדרטים של אף אחד.

1.כן חשוב לי שהם יאכלו בריא,ושיהיו להם הרגלים בריאים וטובים ,

2. חשוב לי שהם יאכלו (קודם כל !)

3.וגם חשוב לי להתנהל בהתאם לכוחות שלי, למצב בבית, למצב האישי שלי

וסדר העדיפות שלי הוא קודם 2. ו3. ואחר כך 1.

ולכן , אם בהתאם למצב שלי ולכוחות שלי , יש לי אופציה או להכין משהו מהיר, או לא להכין כלום אז אני מעדיפה להוציא נקניקיות, (שאין לי ) או להעמיד פירה ופסטה (פחמימות ופחמימות, כן)

כדי שהילדים ישבעו.

ולפעמים הרצון למקסימליסטיות ול"הכי בריא" (אין כזה דבר הכי בריא , זו אשליה, גם התפריט שלך לא בריא בעיניים מסוימות) ביחד עם 3. ועם צרכים או תנאים משתנים = כלום

היו תקופות שמרוב שלא הייתי מרוצה מכל מה שהכנתי, ולא מצאתי משהו גם טעים , וגם בריא וגם שיהיה מקובל על בני הבית - לא הכנתי כלום.

כי לא היתה לי שום אופציה בראש שהיא מספיק טובה.

ולכן אני מאד מתחברת לדברים.

בקיצור - הכוונה לא להזניח את הבריאות , אלא לתעדף את מה שחשוב, ולהתקדם בהתאם לכוחות ולשאיפות לאט לאט , בלי שאיפה למקסימום , כי אין כזה.

מגיבהמנסה לעזור

על סעיף 2- לאכול- הם יאכלו. לא ישארו רעבים. השאלה מה יאכלו. (ויש לי גם ילדה לא ממש אכלנית בבית. אבל אם תתני לה ביגלה - היא תסתפק גם בזה.

ואני גם מכירה מישהי שמביאה בערב מעדן לארוחת ערב ולפני כן בגינה- שלל חטיפים...

אז הילדים שלה באמת אכלו. השאלה מה אכלו....

אפשר להכין חביתה ולחתוך ירקות טריים ולחם ואולי גם גבינה לבנה - עדיף הרבה יותר....) 

ורשמתי שאני גם מתנהלת בהתאם למצב הכוחות והבית וכד'.

(הנה למשל- אתמול תכננתי להכין לארוחה המבושלת בערב קציצות בשר והודו+ אורז עם פול ושמיר+ סלט ירקות...

רק שנכנסתי קרוב ל-7 בערב הביתה. אחרי יום שלם בחוץ!
אז ויתרתי על האורז והפול והכנתי פתיתים (והכנתי שם בפנים גם בצל ושום וגמבה קצוצה)

וזה בסדר, לעיתים. לא אמרתי שלא.

וזה ממש לא רצון למקסימליות.

ככה הורגלתי. ככה אימי התנהלה

וגם סבתי שהיתה אחות ועובדת במשמרות- תמיד היתה ארוחה מזינה בבית.

ו(כמעט) לא היה אצלנו בבית נקניקיות ושניצל תירס. 

ואני לא מתכוונת לקמח מלא ודברים כאלה אבל לפחות לדברים לא מתועשים ולא "ג'אנק פוד".

וכמובן שאני נערכת מראש ובשנים האחרונות אני לא קונה עופות שלמים אלא ארגז של עופות מחולקים (לשניצלים, שוקיים וכד')  ונקיים פחות או יותר.- (כך קל לי יותר כשאני חוזרת ב-5 בערב הביתה... ולא צריכה לעמוד ולנקות עופות)

וכבר רשמתי בעבר שמה יותר קל מלקחת שניצל פרוס, לתבל בכמה תבלינים ומעט שמן ולהכניס לתנור ל-10 דק'?

ויש עוד דברים כאלה ב"שלוף"...

ולבשל ליד זה פירה טוב ולחתוך ירקות?

לא הבנתי את המסקנה שלךהחיים שוים

ואיפה זה סותר את מה שכתבתי

אני כתבתי שכל אחת צריכה לתעדף את מה שבעיניה חשוב, 

ולפי הכוחות להשקיע במה ש*בעיניה* בריא.

ואת עושה את זה לפי מה שמתאים לך. מצוין.

ובדיוק זה מה שהתכוונתי - הם לא יהיו רעבים , אבל עדיף לי שיאכלו פסטה עם טבעול מאשר בייגלאך , נכון?

לא ממשמנסה לעזור

אני לא מעדיפה פסטה וטבעול מאשר בייגלאך- כי אני בכלל לא מכניסה טבעול ודומיו לבית שלי.

ופסטה- אני מכינה לעיתים רחוקות. פעם בחודש בערך...

(רק רשמתי שגם אם תתני לילד בייגלאך/ חטיף- הוא יאכל וישבע ואפילו יגיד תודה.

אז אני ממש לא מסכימה עם: העיקר שיהיה מה לאכול...)

אני כן מבשלת יום יום: שניצלים, עופות, ירקות מבושלים, קטניות, מרקים וכד'

אבל כמובן שאם זה לא אפשרי כרגע (הבישולים הנ"ל)-

אז אני אעדיף דברים פשוטים יותר אבל לא מתועשים-

ביצה ותפו"א כמו שאמרו כאן

או לחם, חביתה וירקות

או קציצות בשר ביתיות ופתיתים שמובלעים בהם גם ירקות שונים + סלט ירקות טרי.

או שניצל ותפו"א בתנור...

אבל לא כל סוג של אוכל... "העיקר שיהיה מה לאכול"

לא אמרתי שזה מה שאת מעדיפההחיים שוים

אמרתי שאני מעדיפה.

גם לי אין טבעול בבית וכמעט לא מכניסה פסטה

אבל זה לא מפריע לי להבין אנשים אחרים ,

כמו שאת תעדיפי דברים פשוטים ולא מתועשים 

אנשים אחרים יעדיפו דברים "פחות" מתועשים 

כמו שאת מוותרת על סדרי עדיפויות, גם אחרים מוותרים 

אני בטוחה שאת לא מנביטה קטניות, ומכינה רק לחם כוסמת עם מחמצת ללא סוכר ושמן ,

וקונה רק ירקות ופירות אורגניים , נכון?

למה ? כי גם בעינייך, יש דברים חשובים יותר ופחות.

ואת רוצה אוכל בריא בעינייך והוא שווה השקעה בעינייך

ומי שהאופציות שלה הן או טבעול או כלום, מעדיפה טבעול , הגיוני.

סתם מעירה מהיכרות עם הכותבתאנונימי (4)

טבעול/נקניקיות וכדו' זה דברים שבכלל אין לה אף פעם בבית והיא לגמרי לא לוקחת אותם בחשבון כאפשרות - מבחינתה העיקר שיהיה אוכל מהדברים שהיא כן מכניסה הביתה.

והילדים שלה לא היו במעון או בצהרון אלא איתה בבית.

אז וודאי שהרבה יותר קל להמנסה לעזור

מאשר אישה עובדת/ לומדץ ורוב היום לא בבית בכלל...

מנסה לעזוררק אמונה

היא דיברה על הראש על הפרפקציוניסטיות שלה

בדיוק מה שאת אמרת במקום להעמיד פול העמדתי פתיתים והכנסתי גמבה-גם ויתרת על התיכנון,

עשית תיכנון אחר וגילית יצירתיות וקלילות.

את כבר שם וזה טוב!!

היא מדברת לאימהות שאם לא יצא להם להכין את מה שתכננו לא יעשו כלום.

גם לא פתיתים.וזה הכוונה העיקר שיהיה אוכל!

טוב. בסדר........ ובכ"ז...מנסה לעזור

ובכל זאתרק אמונה

אני אומרת לך מי שלא מכיר לא יודע מה זה

אני עוברת את זה בכל דבר מחדש

אהבת השלמות מקלקלת את השורה

ולא רק בבישול

זה בכל הדברים-

זה ביחסי אנוש(אם אין לי זמן לדבר בנחת אני לא עונה-ואנשים נפגעים

שיחות של עבודה אני דוחה כי אני לא יודעת בדיוק מה לומר) 

בקיצור כל מטלה שאני לא אצליח בה בול לא אעשה

וזה חבל

אם אדע שהעיקר כביסה העיקר להתקשר לבוסית העיקר לענות לטלפון

יהיה טוב יותר

הבנת אותי?

ממה שאני מתרשמת ממך את בריאה לגמרי בזה

אני צודקת?

גם - לא ממשמנסה לעזור

משתדלת לעבוד על עצמי בנושאים אחרים.

למשל- חשוב לי שהבית יהיה נקי ומסודר כמו שבית נורמלי צריך להראות.

ולכן-  בעבר, בשנות נישואיי הראשונות- לא הייתי מסוגלת לישון בלי סדר רציני בבית.

טאטוא ושטיפה- אם צריך.

כביסות נקיות- מקופלות בארונות.

בגים שצורכים גיהוץ- היו ישר מגוהצים, מיד עם הורדתם מהחבל...

וכו' וכו'.

היום, עם כמה ילדים קטנים וילד שיונק ומתעורר לעיתים תכופות/ הריון- כוחותי ממש לא עומדים לי כבעבר.

אז הבית נקי ומסודר- אבל לפעמים מותרת על שטיפה. טאטוא טוב- מספיק.

והבגדים- נקיים ומכובסים- אבל לא תמיד מספיקים להגיע לארון מיד באותו יום שכובסו.

וכו וכו'..

ובכ"ז יש לי צביטה קטנה בלב כשאני רואה שלא היה מזיק אם הייתי שוטפת עכשיו את הרצפה/ מבריקה את הכיורים והשיש כמו פעם- אבל אין לי כוח וזמן לזה.... (לא מזניחה אבל גם לא מגיעה לזה במיידי...)

(אבל על בישול טרי וביתי- אני עדיין לא מותרת. למרות הכל.)

כי את מכירה את כל שאר התנאים שלה??החיים שוים

אף אחד לא מכיר את שאר התנאים שלי/ שלה / שלךמנסה לעזור

יותר מהאדם עצמו!

אבל תסכימי איתי שבכללי הרבה יותר קל לאישה שהיא בבית והילדים שלה לא במעון/ צהרון- שתהיה מוכנה להם ארוחה חמה בבית

מאשר אמא שחוזרת ב- 4 או 5 אחה"צ הביתה לאחר שלא היתה בו מהבוקר ונעמדת להכין משהו מזין!

ואני בהחלט מצדיעה לכל הנשים שגם עובדות מחוץ לבית משרה מלאה וגם מנהלות בית לתפארת במשרה מלאה+!!

כי אני גם מכירה נשים שלא עובדות/ עובדות בקושי והילדים שלהם אוכלים טבעול לארוחת צהרים

או לחם עם גבינה!

ואני גם מכירה נשים שלא עובדות ושמות את הילדים בצהרון כי קשה להם להעסיק אותם בבית/ מעדיפות את הנוחות והשקט שלהם בבית אחה"צ...

(ואני, עם המון יסורי מצפון שמה את הילדים בצהרון כי אין לי אפשרות אחרת... אני עובדת בשביל להביא פרנסה הביתה. ב"ה.)

ואני מצדיעההחיים שויםאחרונה

גם לנשים שלא עובדות/ עובדות בקושי והילדים שלהם אוכלים טבעול לארוחת צהרים

או לחם עם גבינה!

אני גם מצדיעה לנשים שלא עובדות ושמות את הילדים בצהרון כי קשה להם להעסיק אותם בבית/ מעדיפות את הנוחות והשקט שלהם בבית אחה"צ...

מצדיעה לכל אישה באשר היא, ובטח ובטח למי שמגדלת ילדים (לא משנה באילו תנאים)

ומאכילה אותם (לא משנה באיזה סוג אוכל)

וחבל שיש לך ייסורי מצפון, כי התפקיד שלך הוא לא לגדל את הילדים במושלמות, אלא לעשות כמיטב יכולתך במצב שלך , ואת זה את עושה.

אז תרגישי טוב עם עצמך, וגם תביני כל אישה במצבה שלה.

התפריט שלנואנונימי (5)

לצערי גם לא הכי בריא בעולם, חוץ ממרק הם לא אוכלים ירקות אבל יש גיוון:

יום ראשון- עוף ואורז

יום שני- שניצול ופסטה

יום שלישי- דג ופירה

יום רביעי- קציצות ופתיתים

יום חמישי- טבעול וצ'יפס

ממש תודה שאת משתפת!אנונימי (פותח)

יש מצב שתפריט כזה היו אוכלים גם אצלי אבל אני רדופה מהעניין שמה שהם אוכלים פה זה בעיקר פחמימות

ואין שום ירק בתמונה

את מבשלת כל יום או מכינה כמות? בקיצור - איך את מתארגנת עם הבישולים?

שוב תודה!

ארוחותאנונימי (6)
יש לי מתכונים קבועיים אך אני לא מכינה אותם באופן קבוע של הימים אלא באופן אקראי ומה שיש בבית:
אורז עם גזר וגמבה ברוטב עגבניות אני אישית ממש אוהבת אפשר להוסיף שניצל בצד.
קוסקוס עם ירקות וחתיכות של חזה עוף זה מתבשל מהר.
פסטה עם קציצות בשר/עוף גם הכנה מהירה וסלט בצד.
פתיתים עם קציצות טונה וירקות בצד.
ואם ממש אין לי כוח אז שקשוקה עם לחם וחומוס ממש טעים.. אם יש לי כמות גדולה אז אני אתן להם גם יום למחרת ואחרי זה אכין משהו אחר.. אפשר לשבת איתם כדי לתת להם חשק לאכול.. ולדעתי אני גדלתי על האוכל הזה ואני לא חושבת שהוא מזיק.. זה מה שאוכלים היום.. אפשר להפחית עם השמן ואם יש קוסקוס או אורז מלא אז מצויין אבל לא צריך להיות חרדתי במיוחד שמדובר בילדים הם צריכים לאכול.. וצריך שהאוכל יהיה להם טעים ובריא אבל לא צריך להיסחף.. הפחד שלי זה שהבן שלי ילך לחבר כי שם האוכל יותר מזמין.. מקווה שעזרתי..
עזרת בהחלטאנונימי (פותח)

אני משתדלת לתת את הירק כנשנוש אחה"צ ובדר"כ הם אוהבים את זה

אז את מחזקת אותי שלא נורא אם אין את הירק כתוספת בארוחת צהריים. גם אם לכתחילה זה עדיף, כשאני נעולה על זה התוצאה היא שבסוף אין כלום... 

זה נהדר שהם מנשנשים ירקות אחה"צ! מעולה ממש!אנונימי (4)

אז באמת לדעתי אין מה להילחץ מהארוחה.

כן, אם אני חותכת להם ומגישה להםאנונימי (פותח)

הם אוכלים - מלפפון/גזר/גמבה/תפוחים/פירות הדר

צודקת, אני צריכה להוריד לחץ מעצמי

אפשר גם כרוביתאנונימי (6)
אפויה עם פירורי לחם.. טעים!!
אני משתדלת בכל יום להכין לארוחת צהריים גם סלטאנונימי (4)

וכיוון שזה לא אוהב זיתים וההוא לא אוהב בצל וכו' וכו' ואני לא רוצה סלט שאין בו כלום אחרי שלוקחים בחשבון את כל ההעדפות -- אז אני מגישה את הסלט לא בכלי אחד אלא בכמה קערות נפרדות, כל ירק בנפרד (יותר כלים לשטוף אח"כ - כפרת עוונות). יוצא שה"סלט" הזה תופס הרבה מקום על השולחן ובולט עוד יותר מהמנה העיקרית, ולידו אני מציבה גם שמן זית וזעתר שיוכלו לערבב להם בצלחת מי שרוצה. אז הם בהתלהבות מזה ובוחרים לעצמם מכל קערה כמו בדוכן פלאפל...

וגם אם בסוף הם לא גומרים את זה (קורה לפעמים) אז אני מחסלת את הכול ולא הפסדנו כלום.

יפה.אנונימי (פותח)

וחוץ מזה את מכינה גם אוכל מבושל?

כן, אבל לא המון. זה יכול להיות גם חביתה...אנונימי (4)

אפשר בחד פעמי במקום בכליאנונימי (13)

וככה אין כלים

ישר לפח

והרעיון חכם מקורי ומגרהאנונימי (13)

עונהאנונימי (7)
דבר ראשון: ההרגשה שלך מוכרת ונפוצה. אל תרגישי רע.
דבר שני: אצלינו ככה:
אני משתדלת בערך פעמיים בשבוע בשרי, פעם בשבוע פרווה (שניצל סויה וכד' ) ופעמיים בשבוע דגים, לפעמים יוצא הפוך: פעם בשבוע דגים ופעמיים זוגלובק. ..
עכשיו מה אני מכינה בשרי: שניצל בתנור (שונאת לטגן, ויוצא מעולה בתנור) , כדורי בשר ברוטב, או קציצות אפויות (שוב, כי אני שונאת לטגן, ויוצא נהדר בתנור) , לפעמים סתם מוגנת בצל, מוסיפה שום, מוסיפה את הבשר ומתבלת עם קטשופ. מערבבת עם הפסטה. הילדים מאוד אוהבים .
דגים: אצלי אוהבים סלומון, אני אופה אותו בתנור, או מושט, או כדורי דגים (כלומר קציצות, רק שהם כדורים ולא שטוחים) .
התוספות הן מאוד פשוטות אצלי: פסטה/ אורז/ פתיתים/ קוסקוס/ פירה (התחלתי עכשיו לעשות פירה עם בטטה ותפו"א ביחד, זה מאוד טעים) .
לפעמים כשבא לי אני מוסיפה ירק מבושל: * יש את הקלט ירקות הקפוא, שאני מבשלת, עם קצת שום מטוגן, ותבלינים: כמון, מלח טימין. זה בדר"כ הולך אצלי טוב עם קוסקוס או אורז. *יש אפונה קפואה או משימורים- אפשר להגיש ישר מהקופסא, ואפשר לבשל עם בצל מטוגן, רסק ותבלינים. *כנ"ל גזר ואפונה *יש תירס משימורים, זה מתוק וילדים אוהבים להוסיף לאורז וכד' .
אם בא לי: מוסיפה סלט ירקות, מדרגים אותו כל פעם לפי החשק: קרוטונים, פקאנים מסוכרים, זיתים, ואפילו תירס.
אני נעזרת גם באתר ובאפליקציה של ניקי ב, לרעיונות איך לגוון את הפסטה והפתיתים. ..
זה פחות או יותר.
אה , הכי חשוב: לפעמים אין לי כוח, ואז אוכלים שניצל סויה בלחמניה, אף אחד לא מת מזה. ...
תודה, מקסימהאנונימי (פותח)

איזו תגובה ארוכה ומושקעת.

צודקת, גם כשאין כח ןאוכלים לחמניה עם משהו אף אחד לא מת מזה...

תודה על כל הרעיונות

אה שכחתיאנונימי (7)
אצלינו קבוע ביום שישי יש פיתה עם טונה לארוחת צהריים
לענ"ד עדיף לאכול אוכל ביתי לא הכי בריאלבי ובשרי
מאשר אוכל מוכן.

שניצלים ביתיים, קציצות (אפילו מטוגנות) ביתיות
עדיפים על טבעולים למיניהם ופיצות קנויות.
ואפשר להכין כמות ולהקפיא, ככה שאין בעיה לגוון.
נכוןדבורית
מרקי קדירהיעל ס

עכשיו בחורף זה תענוג ויכול להכיל הכל. אשתף אתכן שהסוד שמשדרג אותם זה 15 סמ לוף או כרשה או פראסה מה שניקרא והרבה שמיר בסוף. אם מפריע מה שצף, אז לערבל בבלנדר מוט. אפשר להוסיף פטיטי כוכבים או שקדי מרק או איטריטת אורז או איטריטת ביצים. כמובן לשלב לעיתים אפונה יבשה, לעיתים גריסים, עדשים שחורות, עם סיר אורז או בורגול או כוסמת ליד.

את מחפשת רעיונות לארוחות ?החיים שוים

שניצל תירס ביתי מוכן (בטוחה שהם יאהבו)

ירקות מוקפצים עם חזה ואטריות הם יאהבו?

ציפס תפוחי אדמה ובטטות אפוי (אפשר בהדרגה להוסיף עוד ירקות ולהוציא למי שלא אוהב)

מרקים (כשהכל טחון בלי שהם רואים ירקות ) מרק כתום זה בול לילדים 

קציצות טונה - טעים וקל

תפוחי אדמה מבושלים עם קציצות עוף

שניצלים בתנור או סטייקים לגיוון

ממליצה מאוד על המתכונים של ניקי באנונימי (8)
יש לה ארוחות נהדרות לילדים.
ופסטה זה לא כזה נורא.

אצלי הוא קטן אבל מה שאכלנו אצל ההורים בצהריים:

פירה
פתיתים
אורז - לבן או עם תוספות: גזר, בצל, רוטב אדום, קישוא
פסטה או פסטה בולונז
קוסקוס
מרק ירקות
לביבות ירק

בשרי:
קציצות עוף/בשר/טונה
שניצל - אפשר אפוי ואז זה יותר בריא ממטוגן
עוף בתנור עם תפו"א ובטטה
כנפיים בתנור
עוף במרק
חזה עוף מוקפץ עם ירקות (ולא חייב לסיים את הירקות, מספיק שהם נחשפים אליהם) או עם המון בצל
טונה
ניקי ב אחלה המלצה^^דבורית
גם אצלי זה די כאוב. וגם ארוחת ערבאין כמו אמא
  • מרק עוף נשאר משבת ל3 ימים-אז מי שרוצה אוכל  מרק. לפעמים גם תפוחי אדמה או עוף שמהמרק
  • אורז או פירה שנשאר משבת גם מספיק ל-2-3 ימים
  • דגים משבת מספיקים לעוד יום או יומיים
  • ביום שני מבשלת סיר ענק של קציצות
  • ביום שני עושה חבילת פסטה
  • ביום שלישי בבוקר מטגנת שניצלים
  • יום שלישי לעיתים מבשלת מרק כלשהוא אפונה/ עדשים וכו (זה בחורף בעיקר). לפעמים פעם בחודש כמות ענקית ומקפיאה

כל אחד מתחילת שבוע בוחר או שאריות משבת או קציצות או שניצלים או פתיתים

זה כבר תפריט בשנה שנתיים האחרונות בלי שינויים. כי כל שינוי מביא לבלאגן

היום לא מנסה אפילו לא עוף בתנור ולא תוספות אחרות . בעצם כמעט שום דבר חדש לא מנסה . אפילו לא קציצות מטוגנות במקום מבושלות

יוצא שבעצם אני מבשלת יום אחד גג יומיים וזה כל השבוע מתמודדים עם מה שיש. יודעים שזה מה יש וזהו זה אוכלים גם המבוגרים וגם הילדים

לרוב זה האוכל הפשוטבלדרית
שניצל/קציצות/עוף
עם תוספת
אורז/תפוחי אדמה/פסטה/בורגול
ואפשר לפתוח קופסת תירס ליד. להכין סלט.
מרק עוף זה גם אחלה בחורף.
וזהו, שבעים. אין מה לעשות, ילדים קטנים אוכלים לרוב כמו ציפורים. שזה דווקא נחמד לפעמים כי לא צריך לבשל.
אני הייתי מוותרת על הבצקים המוכנים למרות שטעים. ומכינה שניצל אמיתי במקום הקנוי. אם חלבי מככב אצלכם אז הייתי מכינה דג ליד פירה חלבי.
את יכולה להכין דברים גם בכמות ולהקפיא. ככה יש מגוון וכשאין כוח פשוט שולפים. זו גם לרוב אותה עבודה כמו כמות קטנה ואם הילדים לא מסיימים אז לא חבל. אפשר להקפיא גם אורז בתור תוספת. ואת רוב תבשילי הבשר.
גם לך תודה על התגובהאנונימי (פותח)

קפוא לא אוהבים אצלי

ולא שהם יודעים שזה היה קפוא. פשוט לא אוכלים. אם הפשרתי אוכל קפוא וחיממתי - מנקרים בצלחות ולא אוכלים.

אפשר לחמם בסיר או בתנורבלדרית
הרבה פעמים הבעיה היא עם הטעם מהמיקרוגל.
בעיה מוכרת, אני מכינה הרבה מרקיםחביתוש

להכין מרק זה די מהיר, פשוט לקלף ולהכניס לסיר.

למשל מרק כתום- ממה שיש לכם ואתם אוהבים, בטטות, גזר, דלעת (ממש לא חייבים הכל), אני מוסיפה גם קישואים ובסוף קצת קוואקר שיגרום למרקם סמיך ויפה וגם יותר משביע. בסוף טוחנת עם בלנדר מוט ואף אחד לא רואה את מה שהוא לא אוהב (אחד שונא קישוא, אחד דלעת...) ואוכלים בהנאה (ואצלנו כל המרקים נאכלים עם שקדי מרק שאני ממש לא מתלהבת מזה, אבל לפחות הם אוכלים את המרק).

לפעמים אני מוסיפה להם בצלחת קצת אורז או פתיתים שישבעו יותר.

אצלי ממש אין כל יום מנה בשרית, לפעמים כן ולפעמים לא.

בערב או בבוקר הם אוכלים הרבה פעמים יוגורט או חביתה אז מבחינתי הם קיבלו חלבון.

מרק אפונה- על אותו עיקרון, רצוי לברור ולהשרות את האפונה מהערב במים. אני מוסיפה קישואים ולפעמים גזר וטוחנת.

מרק עדשים כתומות- כנ"ל, מספיק להשרות שעה שעתיים קודם.

מרק ירקות- לקלף, לחתוך ולזרוק לסיר.

ולגבי הבשרי, אני מכינה מידי פעמים חזה קצוץ ומקפיאה במנות ואז מפשירה כשצריך.

קוצצים חזה עוף לקוביות, מטבלים עם מלח, כורכום וכמון לפי הטעם. מטגנים בצל גדול, וכשמזהיב מוסיפים את כל הקוביות של החזה עוף וזהו.

בקיצור, אילתורים, מתכונים קלים מהאינטרנט, ובעיקר הבנה שאין כללים באמת בארוחת צהריים.

בהצלחה יקרה.

תודה. מרגיע לראות שבסה"כ המצב שלי לא כזה גרועאנונימי (פותח)

קוואקר במרק כתום זה רעיון מעולה - מוסיף המון בריאות ובלי התנגדות של הילדים...

אגב, אני עושה לפעמים מג'דרה - זה גם קל להכין, מאד בריא ומאד טעים

גם אצלי זה היה ככה עם הגדולות עכשיו זה עם הקטניםאני לי

כשילדים וגדלים הם רוצים יותר אוכל מבושל עוף וקציצות וכאה וכשהם קטנים הם התרגלו לפסטות והשניצל תירס דג פתיתים צ׳יפס פיצה כמובן הגדולות אוהבות מרק שהן לא סבלו שהיו קטנות אל תתרגשי זה משתנה עם הגיל

רעיונות לארוחת צהרים: (אצלי זה ערב )מנסה לעזור

מרקים:

מרק עדשים

מרק ירקות מגורדים עם קניידלאך

מרק ירקות ועוף+ אורז לבן בנפרד או בתוך המרק, מבושל איתו! טעים מאוד!/ קוסקוס.

מרק גריסים, עדשים וירקות.

מרק חומוס (עם עוף ותפו"א ולימון פרסי. מוגש עם אורז לבן)

תבשיל אטריות+ חומוס+ עדשים+ קולרבי+ הרבה בצל מטוגן+ שמיר- תבשיל חורפי וטעים מאוד!

תוספות ובשרי:

אורז עם גזר ועוף בסיר אחד- מגישה עם סלט ירקות חי בנוסף

אורז ירוק- אורז עם אפונה/ עדשים/ פול+ שמיר- כנ"ל. ניתן גם להוסיף חתיכות חזה עוף באותו סיר. יוצא טעים!

פירה/ צ'יפס בתנור- בד"כ מוגש עם שניצל וסלט ירקות.

(אפשר להוסיף לפירה הרגיל גם בטטה. טעים מאוד!)

קציצות בשר וירקות בסיר אחד (תפו"א, סלרי, עגבניות, בצל, שום)

קציצות בשר מטוגנות- בד"כ עם אורז ירוק או פירה או צ'יפס בתנור+ סלט

קוביות חזה עוף עם תפו"א ופטריות.

חזה עוף מוקפץ עם ירקות (גזר, קישואים, בצל, שום, גמבות, כרוב, פטריות)- מוגש עם אורז ופתיתים וכמובן סלט ירקות!

דגים- אצלי אוהבים מושט. אז או דגים עם תפו"א וגזר ופרווסות לימון דקיקות, עגבניות, שום וכוסברה.

או מושט ברוטב עם אפונה+ אורז לבן

או מושט ברוטב עם פירה.

אפשר סתם לתבל חתיכות שניצל בשמן, מלח, גריל עוף/ פפריקה ופלפל שחור ולאפות בתנור כמה דק'. יוצא כמו חזה על האש. ואז אפשר בפיתה עם טחינה וירקות או עם תוספת אחרת כמו פירה, אורז וכד'.

זה מה שאני זוכרת כרגע שאני מכינה בד"כ צהרים.

לפעמים גם אני מרשה לעצמי להרפות ולהכין משהו קליל יותר.

אז פעם ב..... אני מכינה פסטה/ ספגטי (עם שניצל)

ופעם ב..... אני מכינה בבית צ'יפס בתנור, סלט ירקות, טחינה ופיתות ובעלי קונה כדורי פלאפל... ואוכלים יחד!

בהצלחה!
אם תרצי מתכונים- בשמחה!

ד"נ: יש ילדים יותר בררניים.

כמו בת אחת שלי שלא אוהבת גזר/ בטטה/ עגבניות וכד'.

אבל אני לא אמנע מלהכין את זה בגללה. אני מכינה והיא אוכלת את מה שהיא כן אוהבת.

אבל תמיד אני מציעה!
עוד בת אחת שלי היתה בררנית כזאת ובזמן האחרון היא התחילה כן לאכול גם גזר ובטטה וכד'.

אם מציעים כל הזמן- בסוף הם לומדים גם לטעום ולא לדחות...

תודה על התגובה המושקעתאנונימי (פותח)

אשמח למתכון לתבשיל אטריות+חומוס++ עדשים+ קולרבי+ הרבה בצל מטוגן+ שמיר

וגם אורז ירוק - מה היחס בכמויות של המרכיבים ואיזה תבלינים

יש לי מתכונים כתובים שכתבתי בעבר לאחיות/ חברות וכד'מנסה לעזור

וגם לי לתזכורת.

כבר מצרפת לך!

תבשיל אטריות עשיר, טעים וחורפי!מנסה לעזור

"רשתה" בפרסית - ובעברית תבשיל אטריות עשיר וטעים!!

החומרים: (5-6 מנות בערך):

• חבילת אטריות בינוניות/ רחבות
  • כוס עדשים ירוקות
  • 3/4 כוס שעועית לבנה- להשרות במים כל הלילה/ 12 שעות
  • 4 בצלים בינוניים
  • 1 קופסת חומוס- בשימורים
  • ירק: כוסברה, שמיר וכד'- מה שיש ומה שאתם אוהבים, קצוץ!
  • 3-4 קולרבי גדולים פרוסים לפרוסות לא עבות.
  • 1.5-2 חזות עוף חתוכים לקוביות בינוניות.
  • 4 שיני שום פרוסים
  • מלח לפי הטעם
  • תבלינים: פלפל שחור, כורכום, גריל עוף, חוויג' למרק/ כמון, פפריקה חריפה למי שאוהב!

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מבשלים את השעועית עם מים עד לריכוך מלא. מסננים ושמים בצד.
  2. בסיר גדול ורחב מטגנים 1 בצל חתוך לקוביות ומתבלים בכורכום ופלפל שחור.
  3. מוסיפים את העדשים לאחר שהושרו במים ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים מים רותחים עד לחצי הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים.
  5. מתבלים במלח וחוויג'/ כמון לפי הטעם האישי. מבשלים כ-15 דק'.
  6. מוסיפים את פרוסות הקולרבי ומבשלים עוד 10 דק'.
  7.  (בינתיים- במחבת נפרדת מטגנים את 3 הבצלים האחרים היטב. אח"כ מתבלים את קוביות העוף בגריל עוף ופפריקה ומעט פלפל שחור וכורכום, מוסיפים למחבת ומטגנים קלות. אח"כ מוסיפים את פרוסות השום. מתבלים במלח ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.)
  8. חוזרים לסיר- לאחר בישול העדשים והקולרבי מוסיפים עוד מים רותחים עד למילוי 3/4 מהסיר. מתבלים בעוד קצת מלח, פלפל שחור וחוייג'. מביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את האטריות, החומוס, השעועית והירק ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דק' נוספות ומכבים. לא אמור להישאר הרבה נוזלים!
  10. מגישים צלחת אטריות מהבילה וע"ז את חתיכות החזה + הבצל המטוגן או שמערבבים מראש את תבשיל העוף עם האטריות בסיר ומגישים!   

להגיש חם/ רותח! מתאים במיוחד לימות החורף הקרים....
לבריאות!
טעים מאוד!! (אם רוצים את התבשיל פרווה- ניתן לוותר על החזה עוף אבל לא על הבצל המטוגן בנפרד. להגיש את האטריות+ בצל מטוגן מלמעלה...)

אורז ירוק- טעימוש!מנסה לעזור

בס"ד

אורז ירוק טעים- 4 מנות בערך.

מבשלים  ½ 1 עד 2  כוסות אורז במים עד לבישול כמעט מלא. מוציאים ומסננים...

מטגנים בסיר 1-2 בצלים גדולים, קצוץ עד שהבצל נהיה שקוף.

אח"כ מתבלים את הבצל בכורכום, פלפל שחור וכמון/ חוויג'.

מוסיפים לסיר פול (קפוא)/ אפונה (קפואה)/ עדשים ירוקות שהושרו קודם ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

מוסיפים הרבה שמיר טרי קצוץ/ כוסברה טריה קצוצה ומערבבים היטב עם הנ"ל.

מוסיפים מעט מים (½ כוס עד ¾ )  ומבשלים את הפול/ האפונה. (10/15 דק' בערך).

אחרי שהפול מבושל ויש עדיין מעט מים בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים הכל היטב היטב.

מכסים את הסיר במגבת נקייה וע"ז את המכסה של הסיר ומשאירים עוד 5 דק' על אש נמוכה.

מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק' בערך.

- ניתן לטגן ביחד עם הבצל, בהתחלה קוביות חזה עוף וככה הכל מבושל בסיר אחד ולהגיש עם סלט ירקות... או להגיש את האורז עם שניצלים/ עופות/ קציצות+ סלט...

ל ב ר י א ו ת ! !

לאחרונה אני מקלה על עצמי ומכינה את הנ"ל בצורה הפוכה.

לא מבשלת או האורז בכלל בהתחלה.

מתחילה בטיגון בצל ותבלינים ואח"כ בישול של האפונה/ פול/ עדשים באותו סיר סמים. לאחר שהנ"ל מתבשל מוסיפה כוס וחצי מים רותחים כל כל כוס אורז שאני מתכננת לבשל. מביאה לרתיחה. מוסיפה את האורז לאחר שבררתי ושטפתי היטב. מערבבת, מוסיפה מלח, מנמיכה את האש ומבשלת במשך 10-20 דק'. מכבה את האש ומשאירה מכוסה לעוד 5 או 10 דק'. יותר קל. טעים!

נשמע מעולהאנונימי (פותח)

עם העדשים הירוקות זה בעצם יוצא כמו מג'דרה, לא? רק שבמג'דרה אני לא שמה שמיר או כוסברה

כן. תודה מנסה לעזור

אם יש לי שמיר/ כוסברה- אני מוסיפה. מוסיף טעם לדעתי.

אם לא- מוותרת....

בזכות הכנתי היוםחדשה ישנה
אורז עם פול ויצא פצצה ב''ה.

את ממש עושה לי חשק להיות אמא כזאת שמכינה כל יום ארוחה חמה וטריה.. הלוואי!
איזה כייף! מנסה לעזור

שמחה לקרוא! חיוך גדול

שיהיה לכם לבריאות ולשובע!

מקווה שמובן לך. אם לא- את יכולה לשאול. אענה בשמחה! מנסה לעזור

נזכרתי בעוד רעיונותמנסה לעזור

עוף עם תפו"א ובטטות בתנור

עוף עם תפו"א ושעועית בסיר אחד

שעועית/ אפונה ברוטב עם קציצות בשר+ אורז

קוביות חזה עוף עם גזר, גמבות, בצל ושום+ קוסקוס. (אני קטנה קוסקוס מלא. כמעט ואין הבדל בטעם לעומת קוסקוס רגיל)

בולונז' אורז- מתכון שהמצאתי. זה אורז עם גזר מגורד, שמיר, בשר טחון, ורסק עגבניות. ממש טעים!

עוף בשכבות (ירקות כמו: תפו"א, גמבות, עגבניות, בצל,שום והרבה סלרי. תבלינים ושמן ומעל עופות מתובלים. טעים ומריח נהדר!) 

מרק אורז ועגבניות

מרק חוויג' טעים

חזה עוף ברוטב עם פלפלים ואפונה

במרקים שציינתי קודם- לפעמים אני מגישה עם שקדי מרק. לא מתלהבת מיזה אבל בסדר (גם אני אוהבת שקדי מרק קורץ)

ובנוסף, לגבי הילדים- אני חושבת שמה שמרגילים את הילדים מגיל 0- הם יאכלו ויאהבו.

ומה שלא- לא...

אני קניתי בתשעת הימים בחודש אב האחרון שניצל תירס לילדים. אכלו פעם אחת בקושי ואח"כ נשאר במקפיא לקישוט.

בסוף העברתי את מה שנשאר לגיסתי...

הילדים שלה רגילים לזה,

הילדים שלי ממש לא התלהבו מיזה! 

באוכל זה זורם לך !החיים שוים

אם את גם מכינה כמו שאת כותבת , כיף למשפחה שלך !

ודאי שמכינה, אלא מה? מנסה לעזור

כל מה שכתבתי פה זה דברים שאני מכינה ביומיום...

דברים מבית אמא או סבתא

או דברים שהמצאתי עם נישואיי.

הרבה מהמתכונים כתבתי ושמרתי לי בתיקייה מסודרת במחשב כי חברות ואחיות שלי ביקשו מתכונים

וגם אני לפעמים אוהבת להיזכר במתכון שכוח שמזמן לא עבר אצלי במטבח...

מוציא לשון

ואני כל הזמן אוהבת לחדש/ להמציא/ לערבב ולהכין עוד מטעמים חדשים.

מאוד אוהבת לבשל וב"ה מישמת את זה!

אני לא יכולה "להעביר" יום בלי אוכל מבושל, חם וטרי....

חייבת את זה.

(ולפעמים זה לא טוב כמו שחושבים.. אני אישה עובדת ולא תמיד זה קל אבל זאת חולשה שלי...)

אז כיף להם !!החיים שוים

טוב, אז אני צריכה מתכוניםאנונימי (פותח)

לכל הרשימה הזאת:

בולונז' אורז- מתכון שהמצאתי. זה אורז עם גזר מגורד, שמיר, בשר טחון, ורסק עגבניות. ממש טעים!

עוף בשכבות (ירקות כמו: תפו"א, גמבות, עגבניות, בצל,שום והרבה סלרי. תבלינים ושמן ומעל עופות מתובלים. ט  ים ומריח נהדר!)  - איך את מתבלת את העוף?

מרק אורז ועגבניות

מרק חוויג' טעים

חזה עוף ברוטב עם פלפלים ואפונה

תודה

בשמחה. כבר...מנסה לעזור

בולונז' אורז- טעים וקל להכנהמנסה לעזור

בס"ד

מתכון לבולונז' אורז- טעים וקל להכנה

ובעברית פשוטה: אורז מבושל עם בשר טחון...

המרכיבים: (ל-4-5 מנות בערך)

• 400-500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1-2 גזרים מגורדים בפומפייה גסה
  • 2 כוסות אורז
  • 1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • 2 עגבניות בשלות
  • מים רותחים לפי הצורך
  • צרור שמיר/ כוסברה קצוצים דק
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, גריל עוף/ פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה (שיש לה גם מכסה) מטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה- לאחמ"כ בוזקים עליהם גריל עוף ופלפל שחור.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו במשך כמה דקות. ניתן "לפורר" אותו לחתיכות קטנות יותר בעזרת מזלג.
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את הגזר המגורד ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב.
  5. בינתיים מגרדים את העגבניות הבשלות, מתבלים בכף מלח ומוסיפים למחבת.
  6. שופכים מים רותחים מהקומקום עד לכיסוי כל התערובת הנ"ל ומכסים.
  7. לאחר 10 דק' בישול- מוסיפים את השמיר/ הכוסברה הקצוצים! (הם מוסיפים הרבה טעם! מומלץ לא לפספס!)
  8. מנמיכים את האש ומבשלים עד ש-90% מהמים נספגו ואורז והבשר מבושלים.
  9. מידי פעם כדאי לערבב ולבדוק שלא חסר מים.
  10. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש וממתינים עוד 5-10 דק' כשהסיר מכוסה.

• מגישים לצד סלט ירקות עסיסי.
  • המתכון הנ"ל טוב גם לממולאים- למילוי של גמבות, כרוב, עגבניות וכד'... למי שרוצה להשקיע יותר. לשבת/ לאירוח.

בתאבון ולבריאות!

עוף בשכבות- הטעם מעדן והריח גן עדן...מנסה לעזור

מתכון לעוף בשכבות- הטעם מעדן  והריח גן עדן!

החומרים:

חלקי עוף

תפו"א פרוסים לרבעים או שמיניות

2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות

המון סלרי! במיוחד הגבעולים עצמם.

גמבות אדומות חתוכות לטבעות/ "כתרים"

3-4 שיני שום חתוכים ל-2

עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות ומתובלת במלח ופלפל

שמן

מים

ותבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, גריל עוף...)

אופן ההכנה:

בקערה אחת שמים את התפו"א, הבצל והעגבניה.

ומתבלים בשמן, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה ואם יש לך אז מעט צ'ילי גרוס חריף...

מניחים בסיר בערך 3/4 מהכמות.

ע"ז מניחים טבעות גמבה, המון סלרי ומעט מהבצל.

בקערה נוספת מתבלים את העוף בשמן, מלח, פלפל, גריל עוף, פפריקה ומעט כורכום ומניחים בסיר.

(אני מתבלת גם בצ'ילי חריף גרוס זה הפלפלים החריפים הללו..)

מעל העופות מניחה את השום

ומעל זה עוד קצת סלרי ובצל.

בצדדים את התפו"א שנשארו וגם מעל העוף.

בצד הסיר שופכים 1/2-3/4 כוס מים שלא יישרף....

ו... מדליקים את האש.

אש נמוכה עד שהתפו"א מתרככים.

הריח והטעם- פשוט גן עדן!

לבריאות ובהצלחה!!!!!!!

מרק אורז ועגבניותמנסה לעזור

מתכון למרק חורפי טעים וקל להכנה- מרק עגבניות ואורז.

החומרים:

חלקי עוף/ חזה עוף חתוך לקוביות גדולות

1 כוס אורז

3-4 עגבניות בשלות

1 בצל חתוך לרצועות

4 גזרים פרוסים לעיגולים

מים

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה/ מתוקה, גריל עוף, חוויג' למרק/מעט כמון.

1- ½ לימון (תלוי בטעם האישי)

(אפשר גם להוסיף קישוא וסלרי למי שאוהבת)

אופן ההכנה:

1. הניחי בסיר את חלקי העוף+ בצל+ גזר, הוסיפי מים עד לכיסוי מלא של הירקות ועוד קצת מים מעל.
  2. בשלי עד להרתחה והוסיפי תבלינים.
  3. הניחי את העגבניות בקערה וערי עליהן מים רותחים. המתיני כמה דקות וקלפי את הקליפה מעליהן. גרדי את העגבניות בפומפייה והוסיפי למרק.
  4. הוסיפי את האורז ובשלי על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך והאורז מבושל.
  5. שימי לב במשך הבישול שהמים לא התאדו (בגלל האורז) ואם יש צורך הוסיפי עוד מים.
  6. סחטי לימון מעל לפי טעמך האישי, ערבבי ובשלי עוד 5 דק'.

יוצא טעים ומחמם!!!

חורף בריא וטוב!

מרק חוויג' טעים מאוד וקל להכנה!מנסה לעזור

מרק חוויג' טעים מאוד וקל להכנה!

מכניסים לסיר:

• קוביות חזה עוף בינוניות/ שוקיים של עוף
  • קוביות תפו"א בינוניות
  • 2-3 עגבניות בשלות חתוכות לחתיכות גדולות
  • 2-3 בצלים חתוכים לרצועות
  • 2 קישואים שטופים היטב, לא מקולפים, חתוכים לקוביות
  • 3-4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות

מוסיפים מים מהברז שיכסו את כל הנ"ל. מניחים על הגז ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כורכום, מלח, פלפל, המון חוויג' למרק, 2-3 שיני שום  ו2-3 לימונים שחורים (פרסיים) שטופים ומנוקים מגרעינים. (אם את לא יודעת מה זה לימון שחור/ לא מכירה/ אין לך- אני חושבת שלימון רגיל סחוט יעשה פחות או יותר את אותה עבודה. אם כי לא ניסיתי. אני משתמשת בלימון שחור. קונה בחנות תבלינים...)

מבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דק' בערך.

טועמים את המרק ומתקנים תיבול. המרק עצמו מאוד טעים ויש לו טעם חמצמץ+ תיבול עשיר של חוייג'.

מוסיפים למרק אטריות דקות/ ספגטי חתוך קטן. מבשלים עוד איזה דק' ומגישים רותח.

אני מגישה גם עם שקדי מרק.

יוצא מדהים! טעים! מחמם ומוצלח!

וואי את מדהימה!! עשית לי חשק לנסותkit
את המתכונים שלך..
בשמחה! אין כמו אוכל ביתי של אמא! מנסה לעזור

חזה עוף ברוטב- עם פלפלים ואפונהמנסה לעזור

חזה עוף ברוטב- עם פלפלים ואפונה

המרכיבים (3-4 מנות בערך):

• 1 חזה עוף גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
  • 2-3 שיני שום פרוסות
  • 1-2 כוסות אפונה קפואה
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • כוס מים++
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • גריל עוף , פפריקה חריפה- למי שרוצה קצת יותר פיקנטי. מעט כורכום.

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה , מתבלים בגריל עוף, פלפל שחור וכורכום.
  2. מוסיפים את רצועות הגמבות ומטגנים עוד מס' דק'.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר שרתח- מכניסים את השום ואת חתיכות חזה העוף ומביאים לרתיחה נוספת.
  5. מוסיפים את האפונה ועוד מעט מים עד לכיסוי מושלם של הכול..
  6. מתבלים במלח. טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דק' בערך. (במהלך הבישול לבדוק אם חסר מים ולהוסיף לפי הצורך...)

• מגישים עם אורז לבן וסלט ירקות!
  • טעים מאוד! J

את זה אפשר עם פולקע'ס?שיר מזמור
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. למה לא?מנסה לעזור

די זורמת עם זה.... לפעמים מכינה ליומיים...אני84
קוסקוס עם ירקות לפעמים אני מוסיפה עוף לפעמים לא תלוי...
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
אורז מלא עם גזר מגורד בצל מטוגן שמיר וקוביות חזה עוף או ענםיים וגרונות לםי מה שיש בבית.
ממולאים... באורז או בורגול.
פסטה או ספגטי עם שניצל ( אין אצלי טבעול )
עוף עם כרםס
עוף עם שעועית
עוף עם אפונה/ אםונה וגזר
קציצות עם זיתים מחוררים
שווארמה במחבט ואז קונים פיתות ועושים סלט טוב.
כבד צלוי.
יש הרבה רעיונות וזה אוכל טעים.
הכי חשוב לא להלחץ.... גם אם יש יום בשבוע שלא יוצא לבשל... לא נורא
מקנאה בכן, הנשים שנמצאות עם הילדים בזמן ארוחת צהריים!טוווליי

ממני, סטודנטית שחוזרת כל יום בשש וחצי גמורה מעייפות ולא מבשלת שום דבר כל השבוע..

(לפחות הילד אוכל בשרי ומבושל אצל המטפלת..)

אני כלכך רוצה שבהמשך החיים אהיה בזמן הזה בבית עם הילדים אבל כמו שעולם העבודה נראה היום, אני בספק אם זה יקרה..עצוב

*סליחה אם זה לא קשור, פשוט השרשור הזה עורר בי רגשות קנאה עזים.

מגיבה לךמנסה לעזור

מקווה שבהמשך, כשיהיו עוד ילדים/ כשהילדים יגדלו ויהיו במסגרת של גן ובי"ס תוכלי להיות איתם בבית.

לבשל ולאכול יחד.

גם אני אישה עסוקה שרוב היום לא נמצאת בבית. מינימום 9 שעות. (עובדת משרה מלאה, 5 ימים בשבוע!)

ולכן רשמתי שאנחנו אוכלים את הארוחות המבושלות הללו בערב.

אני לא ממש וסמכת על מה שהילדים אוכלים במעון/ בצהרון ומעדיפה שלפחות בבית יהיה לי פיקוח מה נכנס להם לפה.

אז ערב בשבילנו זאת ארוחה מבושלת לפי הרעיונות שרשמתי למעלה.

בהצלחה רבה! חיוך

אני הפותחת - אין לך מה לקנאאנונימי (פותח)

אני בחופשת לידה אז אני בבית בצהריים

כשאני עובדת המצב עוד יותר קשה

אני מקנאה בך כי אתאנונימי (11)
יכולה להכין אוכל בלי מגבלות.

ממני שהבת שלה אלרגית ברמה מסכנת חיים וגם במגע לחלב ביצים שומשום סויה שקדים אגוזים בוטנים וקטניות למיניהם.
עכשיו תחשבי מה זה להכין אוכל כל יום כולל אפייה, ואין לי שום אפשרות לקנות גם אם אני ממש רוצה כי הכל מתועד ואסור לה. הכל.
ווי. כל הכבוד לךאם-אם
ואוו! את מכניסה לפרופורציות!ש א
נראה לי שרוב הילדים היום אוכלים צהריים במסגרות שלהםיעל מהדרום
לק"י

לפחות במעון הבן שלי אוכל טוב.
כי בבית לא ממש לצערי..
אצלנו...נשימה עמוקה
ראשון שני-לרוב אוכל משבת ובהמשך השבוע...שעועית ירוקה ברוטב/ירקות עם רוטב+ קוסקוס, מרק קטניות+ אורז מלא, חתיכות עוף מבושלות עם ת. אדמה, מוקפץ נודלס+חזה עוף+ ירקות, קינואה ובטטות מבושלות יחד+אפונה, ירקות עם שמן זית בתנור+ כוסמת/אורז מלא/קינואה+ שניצלים/ קציצות ובימים פחות בריאים- אצבעות דגים/נקניקיות ופסטה...ואפשר גם תוספת פירה שזה ממש כלום הכנה ולרוב ילדים ממש אוהבים וסלט ירקות הכי פשוט קבוע על השולחן...

אני חושבת שהחכמה היא למצוא דברים קלים להכנה שהילדים יאהבו ואם רואים שהם לא אוהבים לנסןת לעשות רוטב טעים שידוע שהם אוהבים- נגיד הרוטב של הפסטה עם אורז מלא. אני לא חושבת שצריך להיות גיוון מטורף- ילדים אוהבים דברים קבועים וזה עושה להם סדר
וגם, לא כל יום צריך בשרי... פעמיים שלוש בשבוע זה מספיק, אז אם מכינים מראש לשבת כמות כפולה של בשרי שהילדים אוהבים, נשאר רק להכין תוספת קלה וזהו...
ברגע שתמצאי מה נוח לך להכין והילדים אוהבים, את תרגישי אשת חיל אמיתית...

נזכרתי בעוד דבר... קציצות זה אחלה דבר כי לרוב הילדים אוהבים ואפשר לתקוע בפנים מלא ירקות וקטניות בלי שהילדים ידעו מה הם אוכלים...
השבוע אכלנודבורית
ברח לידבורית
ראשון - נראה לי פרוסה עם פסטרמה לא זוכרת
שני - כנפיים רוטב סיני ואורז (אני מפרקת להם והם מערבבים עם הרוטב והאורז )
שלישי- ספגטי רוטב אדום. תפוא ופטריות רוטב צהוב
רביעי- פירה ופרגיות
חמישי- פיתה עם טונה ירקות ביצים קשות

משתדלת לחתוך סלט ליד. לא תמיד.
תמיד יש לי טבעול במקפיא ושקית קוסקוס זה הפתרון כשאין זמן...
איזה רוטב סיני לכנפייםzmil
מתכוןדבורית
בצל ושום מטוגנים
מטגנים את הכנפיים מעליהם
מלח פלפל פפריקה כורכום
כף דבש
כף חומץ
2 כפות קטשופ
כף סויה
מעט מים
תודה. התכוונתי לתנורzmil
בלתקאנונימי (10)
אין לי זמן להכין אוכל לצערי...
השבוע בישלתי מרק עוף בסיר ענק.
כל יום חיממנו בסיר קטן יותר והוספנו קוסקוס (ראשון ושני). בשלישי- שמתי פסטה בפנים וחיממתי.
ברביעי- יצאנו לפיצה (בעלי ואני. הילה אכלה פיתה, יוגורט, ירק, פרחת היא גם אוכלת מבושל במעון אז לא קריטי שתאכל גם בבית. והתינוק- חלב אם;)
בחמישי-היום- הפשרתי עוף ומחכה לזמן להגין אותו..מןרעבת.. אכין עוף ותפו"א בתנור.

את מרגישה עכשיו בחברה טובה?

חחח איזו מתוקה אתדבורית
תודה;) סוף סוף האוכל מוכן...עכשיו אוכלתאנונימי (10)
בתאבון לךאנונימי (פותח)

כן, לצערי מרגישה בחברה טובה... 

אבל האמת שזה כן מעודד לשמוע שאני לא היחידה שלא הולך לה עם זה, סליחה אם זה על חשבונך

זה בסדראנונימי (10)
תמיד אני אומרת- כשיהיה לנו כסף למותרות אני רוצה מבשלת
חלום שמקוה להגשים!
לי יש שבעה אכלנים משוניםאמא-אנונימית
אני מתה לבשל להם כל מיני דברים טעימים אבל הם לא אוהבים אוכל מושקע... ועוד יש לי ילדה צמחונית אדוקה!
אני עושה ארוחות קלות בדרך כלל של דגן וקטניה או ירק. למשל
בורגול/ קוסקוס/ אורז/ פתיתים
עם עדשים שחורות או ירוקות או כתומות / קישוא או שעועית ירוקה ברוטב עגבניות/
לפעמים תפוחי אדמה בתנור
פעם בשבועיים קציצות בשר ברוטב (כשהצמחונית ביום ארוך ..) ופעם בחודש שניצלים.
משתדלת לא יותר מפעם בשבוע טבעול.
וקטשופ קטשופ קטשופ כמובן
איזה ספר מהמם זה!אורנית
אמא שלי אמרה לי עצה חכמהשמש מאירה
כשהם רעבים ולא הספקת להכין אוכל....
תרתיחי תפוח אדמה וביצים בסיר.
כשזה מוכן, וזה חם חם..... תרסקי את זה. עם מלח ופלפל - מעדן !
מי יסרב לכזה דבר???????
את זה אנחנו אוכלים בד"כ ביום שישי. בצהרים אנונימי (15)

בסיר אחד?רק אמונה

כמה זמן?ואיך מרסקים?ובכלל רעיון טוברק אמונה

מבשלים עד שהתפו"א רכים. נועצים מזלג ובודקים...מנסה לעזור

ואיך מרסקים?לא עם מזלג נכוןרק אמונה

בטח עם מזלג!חדשה ישנה
ואני אוהבת לשים על זה קצת לימון.

הבעיה שבעלי והבייבי לא סובלים את האוכל הזה...
אוי חבלרק אמונה

אצלנו זה מחולק לכמה וריאציות:מנסה לעזור

או שאני חוצה את הביצים ל-2 ופורסת את התפו"א לפרוסות, מפזרת מלח ופלפל ואוכלים עם חציל מטוגן (אם יש בנמצא)

או שאני חותכת את הביצים והתפו"א לקוביות, מוסיפה קוביות מלפפון חמוץ, מעט מיוז, מלח ופלפל ואוכלים. (לפעמים בפיתה. לפעמים ככה)

או מרסקת בפומפייה את הביצים והתפו"א, מגרדת ע"ז גם עגבניה רכה, מתבלת בצלח, פלפל ולימון ובתוך פיתה בתוספת צ'יפקה- זה מעדן!

כל אחד אוהב את זה אחרת...

ואת זה אנחנו אוכלים בשישי בצהרים בד"כ.

מעמידה סיר של ביצים ותפו"א לפני שהם חוזרים מהלימודים ו... לבריאות!

גם לטיולים ונסיעות ארוכות- מכינים אצלנו קופסא עם ביצים, תפו"א וירקות. שיהיה לרעבים...

נשמע טוברק אמונה

זה דוגמא לרעיון שבחיים לא חשבתי עליו

ותודה ל"שמש מאירה" שהזכירה והעלתה את האופציה הזאת מנסה לעזור

תפריט קבועO.L
זה באמת נשמע התמודדות לא פשוטה..
יש לי נסיון קטן מאוד בהכנת ארוחות צהריים. הם עדיין בגנים ותקופה קצרה מאוד לא היו בצהרון..

אני חושבת שכדאי להכין תפריט קבוע מראש. אפילו תפריט לשבועיים כדי שיהיה מעניין. תתלי את התפריט על המקרר וככה גם את לא תסתבכי בלחשוב מה להכין כל יום. וגם הילדים רואים את זה ויודעים מראש ולא מתאכזבים אם את מכינה משהו שפחות אוהבים, והם גם יכולים לראות שנגיד יום שני יש אוכל שהם לא ממש אוהבים אבל יום שלישי אוכל שכן ממש טעים להם ואז זה ינחם אותם. אז אולי לעשות יום אוכל בריא ויום פחות.
וגם כשיש תפריט קבוע מראש יש פחות ויכוחים ופחות "אני לא אוהב" כשהכל ידוע מראש זה יותר פשוט.
בהצלחה!!
להכין מראש ולהקפיא!!אנונימי (12)
יש לי במקפיא קציצות מטוגנות מוכנות ושניצלים מעוף מוכנים... שולפת בשרי מהמקפיא, לקציצות לפעמים עושה רוטב, מוסיפה- בורגול עם בצל מטוגן וגזר מגורד,
קינואה עם בצל מטוגן וגזר מגורד,
אורז- לבן או עם תוספות שונות
פתיתים עם מה שיש במקרר
פירה
אנטיפסטי

ופעמים בשהוע בערך מכינה אוכל ממש טרי- תפו"א עם עוף בתנור,
מוקפץ עם חזה עוף
קוסקוס עם מרק ויום אחרי אותו מרק עם איטריות
ודגים עם תפוא או עם גזר
שעועית/ אפונה עם עוף או קציצות
וסתם מה שעולה בראש...
אותו תפריטאבוקת סוכר
התחלתי לקרוא את התגובות נראה לי שאני לא אסיים בקרוב... זה נראה שאת רוצה לבשל ולהכין ואכפת לך מהבריאות של הילדים כשלון את ממש לא!!
אולי אפשר בתור התחלה להשאיר להם את התפריט רק בצורה קצת יותר בריאה לדוגמה להכניס ברוקולי מבושל ומעוך לתוך הבצק של הפיצה. או להחליף את האטריות לאטריות אורז מלא(יותר לבן מקמח המלא אז לא ממש שמים לב והטעם ממש טעים)
אין לי הרבה ניסיון עם גילאים גדולים שלי בנות שנתיים ושנה רגילות לאכול ירקות במיוחד שהם רואים אותנו אוכלים וזה בעצם מה שיש בבית... פירות הן אוהבות קפוא (אפשר גם לא, אבל קפוא זה כמו גלידה )
ירקות הקטנה ממש אוהבת דברים קטנים שתופסים ב2 אצבעות אז אני קונה לקט ירקות קפואים (תירס,אפונה,גזר,שעועית ופול )מבשלים 10 דקות ויש ירקות קטנים לילדונת קטנה
מה שעוזר זה לאכול מולם ירקות
לא להתייאש לתת להם שוב ושוב לנסות
לשתף אותם במטבח (אצלי זה תביאי לי בבקשה פלפל מהמקרר )
ולהתלהב מפירות וירקות כמו ממתקים (אם תתלבשי יפה תקבלי תות קפוא-בקול נלהב )
גם ספרים עם ילדים שאוכלים ירקות ופירות ולהגיד ביחד את השמות של הפירות/ירקות
בהצלחה!!!
ממש מבינהאילת44

כל כך הרבה תגובות, תודה לכולם, חלקן מעוררות חשק לבשל יותר.

הצעה נוספת, לפעמים אני מכינה אחה"צ קציצות גזר לפעמים בשילוב ירק אחר או קציצות עדשים/ אפונה יבשה בתנור הם מנשנשים את זה ישר מהתנור ורק אחרי 2-3 קציצות מתחילים לקלוט מה הם אוכלים...

בד"כ לא נשאר לארוחת ערב (אבל הם גם לא רעבים). 

אחרי יום הם פחות ייהנו מהם. כך שעדיף לא להכין מראש ליומיים (פעם ניסיתי להכין את העיסה מראש ולהקפיא, ולהכין קציצות טריות ויצא מוצלח)

עבודה קשההנסיכה יפה
פסטה ושניצל
תפו"א עוף קוסקוס
פירה ושניצל
בוקרסים
מפרטת, ב"ה משפחה גדולה מאוד, כך שאני צריכה לבשל כמעט כל יום.אנונימי (14)
קודם כל אני חושבת שמאוד חשוב לאכול בריא שזה אומר כמה שפחות אוכל תעשיתי ויותר אוכל ביתי אני לא מכניסה מזון מוכן הביתה בכלל, למדתי שאםשר להכין ארחת צהרים בזמן קצר, ועדיף לשים בתנור תפוחי אדמה עם קליפה מאשר לאכול שניצל טבעול וכו...

רעיונות- מרקים עם קטניות : מרק עדשים ירוקים , אדומים ,מרק אפונה, מרק גריסים, שעועית לבנה וכו...
כשאני מאוד לחוצה אני יכולה להעמיד סיר לחץ עם חומוס ואחר כך לטבל אותו עם שמן זית, פפריקה וכמון וביחד עם קוסקוס או אורז ואם הספקתי מרק הילדים מאוד אוהבים את זה.

אפשר להכין ירקות בתנור..
דגים עם פירה
ירקות קפואים כגון אפונה, שעועית ירוקה, הילדים אוהבים את זה ביחד עם אורז.
שניצלים אם הם כבר דפוקים אפשר להכין על המקום....
מגדרה
בד"כ לא לוקח לי להכין ארוחת צהרים יותר מחצי שעה. וסדרי העדיפויות שלי הם קודם לבשל ואח"כ. לסדר וכו...
אני מכינה הרבה לשבת ואז נשאר לתחילת השבועggg

נכון שהם לא מתלהבים לאכול אוכל לא טרי, אבל אני אומרת להם שזה מה יש וזהו.

אצלי גם אוכלים הרבה פסטה. קוסקוס ופתיתים. אורז - חצי מהילדים לא אוהבים, אז רק לפעמים מכינה אורז לבן בלי כלום. רק ככה אוכלים אותו.( חוץ מזה קראתי שלא בריא לאכול הרבה אורז. במיוחד לילדים.)

קטניות - הילדים שלי לא אוהבים ואני ממש רגישה לזה אז אין בבית.

הילדים שלי אוכלים ירקות רק במרק או בסלט ירקות או ירקות חתוכים. אז בערב מכינים סלט או ירקות חתוכים. ובצהריים לפעמים מכינה מרק בסיר גדול ליומיים שלושה.

לפעמים גם מכינה תפו"א שלמים עם הקליפה בתנור. הם אוהבים את זה. (שמה גם בטטה ורק אני אוכלת אותה עצוב)

אני כבר מזמן הרמתי ידיים בניסיונותי להרגיל אותם לאכול בריא. אני מאמינה שלחלקם לפחות זה יבוא עם הגיל.

סה"כ הם רואים אותי ואת בעלי אוכלים הרבה ירקות מגוונים, קינואה, לחם מקמחים בריאים וכו'. אז יש להם ממי ללמוד ולהתנסות אם הם מעונייני

רעיונות:אנונימי (16)
אצלינו תמידדד סלט ירקות צבעוני ענקקק.
כל הילדים אוכלים ואוהבים מאודדד. (מכינים בתורנות...)
ועם זה:
אורז, פסטה, פתיתים, כוסמת, פירה וכו'- כל פעם משהו אחר.
אני עובדת לכן אין זמן להשקיע בצהריים, ולפעמים הילדים מכינים בעצמם.
טונה, זיתים, ביצה...
מה שיש...
פשוט טעים ומשביע...
מי שרוצה נוטל ידיים.
תמיד יש טחינה.
ביום חופשי אני מכינה מרקים, תפוח"א במגוון וריאציות.
בשר בשבת. ובמשך השבוע פה ושם כשיש זמן...
הפותחת - תודה לכולן עך התגובותאנונימי (פותח)

אני ממש מתרגשת ומודה לכל אחת ואחת שורחה להגיב

בגלל ריבוי התגובות קשה לי להגיב לכל אחת בנפרד

עודדתן אותי, החכמתי ואימצתי לי כמה טיפים ורעיונות

בעיקר את הגישה של "העיקר שיהיה מה לאכול" ולצאת מהקבעון של ארוחת צהריים בשבלונה מסורתי ת שתקועה לי בראש

מקווה שיהיה יותר טוב בעז"ה

שטב תודה לכולן

תודה לך על השאלה החכמנו כאן בזכותךרק אמונה

רעיונותשירן בת 38
אני בטוחה שזה מייאש שאת מכינה והם לא אוכלים והאשמה שבסוף הם אוכלים אוכל תעשייתי. אשתף אותך מה אוהבים אצלנו. אוכל פשוט שלא מתעסקים בו יותר מדי. אוכלים במהלך השבוע
1.בולונז- אני מכניסה לתוך הרוטב פלפל בחצאים ועגבניות שלמות שמתפרקות בתוך התבשיל. הירקות נותנים עוד ויטמינים ומינרלים שמגיעים לרוטב של הבולונז מבלי לאכול אותם.
2. פירה ושניצל-פשוט וטעים. שניצל עוף טרי ולא מעובד כמו המתועש.
3. אורז עם קציצות עוף שיכולות להתבשל ברוטב או מטוגנות. בתוך קציצת העוף יש גם בטטה תפוח אדמה ובצל מרוסקים במג'מיקס. ביצה וקצת פרורי לחם או קמח אורז.
4. מרק עוף עם תכולה. תפוחי אדמה וגזרים. גם אם רק יאכלו את העוף עם תפוחי אדמה ולא ירקות נוספים אבל שותים את המרק שהתבשל עם ירקות מכל טוב זה מצוין. אני מוסיפה גם פפריקה וכורכום למרק וגם שום כתוש. עושה שדרוג.
5. חזה עוף עם תוספת של שעועית ירוקה במלח. פולי סויה . הם אוהבים לקלף לבד ולהוציא את הפולים ולאכול אותם. אפשר להוסיף גם ספגטי ברוטב שמן זית או עגבניות.

מקווה שעזרתי. אני פה אם יש לך שאלות נוספות.
העיקר שתעיפי את ייסורי המצפון . את בטוח עושה מה שאת יכולה והנה עוד רעיונות כדי לנסות להשתפר.
ארוחות צהריים:אנונימי (16)
בצהריים לפעמים טוסטים שכל אחד מכין לעצמו.
רגיל- גבינה"צ זיתים עגבניות
טונה- טונה מיונז פרוסות ביצה קשה זיתים עגבניות בצל ושום (טעים טעים טעים)
טוסט עם קוטג' יש כאלה שאוהבים...
או סנדויצ'ים עם חומוס חביתה ירקות וכו וכו
אין מצב להכין ארוחת צהריים מושקעת כשהאמא חוזרת ב4 מהעבודה...
ובערב מבושל בדרך כלל.
אפשר לשדרג חביתה שיש בתוכה צהובה גבינה לבנה זיתים תירס פטריוzmil
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי וואיינעמי28

אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼‍♀️

סורי שמחממת אבל הם בילתי

מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005אחרונה

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתי

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

זה דווקא הגיוני,מאמינה-בטובאחרונה

לאנשים צעירים יש מספר מינוס - קשה להם לראות למרחוק וזה נובע משרירי עיניים שכאילו חזקים יותר מהנדרש.

כשהגוף מזדקן ונחלש שרירי העיניים נרפים, אז למי שהיה מינוס והיה לו קשה לראות למרחוק יכול להיות שיתבטל לו המספר ויראה בסדר אבל אם עושים ניתוח אז אחכ יותר סביר שיצטרכו משקפיים ל ספר פלוס - קושי לראייה מקרוב.

מנגד זה טיפה יותר מסובך כי יש גם מולטי פוקל - אנשים שבמקביל צריכים מספר פלוס ומספר מינוס.

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקהאחרונה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

אולי יעניין אותך