חיסון לתינוקת מצוננתאנונימי (פותח)

שלום לכולן,

יש לי תינוקת בת 8 שבועות, מצוננת עם דלקת אוזניים + אנטיביוטיקה (ללא חום - בעקבות הטיפול באנטיביוטיקה)

יש לנו חיסון של גיל חודש + גיל חודשיים ביחד. הייתן מחסנות בכזה מצב?

(הרופאה אומרת שאפשר אבל אני חוששת)

אשמח לשמוע את דעתכן

הייתי מחכה שתבריאl666

נראה לי שחיסונים עושים כשמרגישים טוב

הבן שלי היה שבוע שעבר עם דלקת באוזנייםאנונימי (3)

והיה צריך לעבור חיסון של גיל שנה וחצי.

התקשרתי לטיפת חלב ואמרו שאם אין חום- אין בעיה.

היה לו חום בחמישי ושישי והחיסון היה בשני. עבר מעולה ב"ה!

ממש לא. הייתי מחכה שתבריאאנונימי (4)

גם ככה חיסון הוא מצב מאתגר לגוף

גם אני הייתי מחכה שתבריאאיזה טוב ה' !
חיסון מאתגר מאוד את המערכת החיסונית!
בעיקר כשהם כאלה קטנים...
ואם הם גם חולים אז זה יכול להיות ממש לא קל...
הרפואה אומרת שאפשר אבל בתכלס הם לא ההורים של הילדים האלו והם לא יצטרכו להתמודד איתם אחכ...
^^^^הם לא ההורים ולא מתמודדיםרק אמונה

לא מחסנים כשילד לא מרגיש טוב אפילו בקצת.להבת-כוח

למה לחסן גם צהבת בי וגם מחומשת וגם פרבנר וגם רוטה?< זה פוווול רעלים בפעם אחת.

לא מחסנת עד שמבריאה ומתחזקת!!אנונימי (5)
אפילו לחכות כמה ימים אחרי שהיא מבריאה כדי להיות בטוחה

בנסוף- למה הכל יחד? אי אפשר לפצל?
נשמע לי המון עומס על המערכת אחרי שבדיוק החלימה..
אני לא עושה יותר במצב כזה בל"נרק אמונה

הספיק לי פעם אחת 

עיין ערך ממים

לא ראיתי את הממים. את יכולה לפרטאנונימי (פותח)

מה היה אצלכם?

מפרטתרק אמונה

סיפורים - הריון ולידה

ובקצרה-הבת שלי היתה חולה ועבר כמה ימים שהיא נרפאה 

ואז התקשרו מהטיפת חלב

שצריך לחסן-ואין בעיה אם לא חולה כרגע

ואז שם הם אמרו לי שהתופעות לוואי האפשריות זה שוב חום וכו'

חיסנתי ואכן כך היה ושוב מהתחלה

בדר"כ לא תמיד היא חולה בתופעות לוואי-אז אני חושבת שהמערכת החיסונית היתה לקויה

ואמא שלי אמרה לא מחסנים בחורף(ואני מוסיפה וכשלאמא אין כח לקום בלילה ולטפל אפילו על הצד שיהיה תופעות לוואי)

הסתיגות-זה מה שהיה אצלי וזו דעתי.כל אחד שיראה בעצמו מה לעשות ויש עוד שיקולים כמו פנאי וכו'

ויש גם חיסונים בלי תופעות לוואי.

ממש לאיראת גאולה
החיסונים מכילים מתכות רעילות.
והגוף של הקטנצ'יק צריך להתמודד ולפנות את זה מהגוף.
זאת, בנוסף לנוגדנים שמאתגרים את המערכת החיסונית.

לכן הייתי מחכה שהגוף יהיה במיטבו לחלוטין על מנת למזער את הסיכוי לנזקים...

(גילוי נאות: אני מחסנת חלקית ומפצלת חיסונים)
מתענינת-מה את לא נותנת?ואיך התגובה?רק אמונה

אנחנו גם רוצים לחסן חלקית ולפצלאיזה טוב ה' !
וגם להתחיל לחסן רק אחרי גיל חצי שנה לפחות.

הלכנו להרצאה של רופאה שעוסקת בתחום ואח"כ גם נפגשנו באופן פרטני עם רופאה אחרת ולמדנו על הנושא.
יש חיסונים מיותרים. יש חיסונים שעלולים להיות יותר מסוכנים. ויש חיסונים חשובים.
אני חושבת שזה משהו שצריך ללמוד ולחקור.
ויש הרבה מה ללמוד בנושא.

שאלת על התגובה- של מי? של הסביבה?
אני חושבת שאם יש לך ידע בנושא ואת מסתמכת על דעות של גדולים ממך ואת מתייעצת כשצריך,
אנשים מרגישים שאת בטוחה בעצמך.
וכשאת בטוחה בדעה שלך וסומכת על עצמך-
גם הסביבה קולטת את זה...

אם את רוצה פירוט-
מוזמנת.
שאלתי על תגובת טיפת חלברק אמונה

תגובת טיפת חלבאנונימי (7)
החלטתי לא לחסן לאחר קריאה וחקירה
כשבאתי לטיפת חלב אמרתי שכרגע אנחנו רוצים לדחות, האחות אמרה שלא תעשה מה שלא אסכים אליו, ניסתה קצת להגיד שזה חשוב וזהו.
פעמיים הבאות שאלה אם עדיין אנחנו לא מחסנים, אמרתי שכן, וזהו.
בישראל אין חובת חיסונים.
אני ממש אשמח לפירוט! ממש עושה בלב לא שלם אתאשירה לה' בחיי

קפץ סליחה! את החיסונים כי לא יודעת למי להאמין...אשירה לה' בחיי

תודה!!

אזאיזה טוב ה' !
אני אשמח לפרט יותר.
מתלבטת אם פה או באישי.

וגם בשביל זה צריך זמן. שאין כרגע, ב"ה.
אז אני אשתדל בהמשך.
אם אתן רואות ששכחתי- תזכירו לי
גם אני אשמח לשמוע. בעיקר את שמה של הרופאה שאיתה התייעצתם.מתואמת

אם אני לא טועה קוראים לה נועה פרנקללהבת-כוח

אבל אני כן רוצה להגיד שהמידע נגיש לכולם וניתן להגיע למסקנות גם לבד. אם יש לכן פייסבוק יש את הקבוצה חיסונים בחירה מושכלת שיש שם הרבה הורים עם סיפורי פגיעה והרבה מידע שהם למדו וקראו וגם אנשים שחוקרים את הנושא שנים שמגיבים ומצרפים מאמרים וקישורים כדי שניתן יהיה ללמוד.

שמעתי על הקבוצה הזו, אך אין לי פייסבוק.מתואמת

בכל אופן, מעדיפה להתייעץ באופן פרטני עם איש מקצוע.

אז נועה פרנקל היא הכתובת באיזור ירושלים למיטב ידיעתי.להבת-כוח

תודה! איך מגיעים אליה?מתואמת

סליחה התבלבלתילהבת-כוח

מי שמקבלת בירושלים זאת ד''ר ליאורה אוריאל.

מצרפת רשימה של רופאים שנותנים ייעוץ חיסונים http://vaccinesinc.blogspot.co.il/2011/10/blog-post.html

ויפתח ברוזה שגם עליו שמעתי דברים טובים ומקבל באיזור ירושלים.

תודה רבה! עזרת לי מאוד!מתואמת

תודה! זה חסום ליהחיים שוים

תוכלי להעתיק?

ואולי לפרט בקצרה על החיסונים שהחלטתם כן / לא?

האם היעוץ בתשלום?

השירות אכן בתשלוםלהבת-כוח

אני אישית אחרי שלמדתי על חיסונים, למדתי על ההסטוריה של חיסונים, למדתי כיצד לטפל במחלות וכיצד חלקם לא מסוכנות כמו שגרמו לנו להאמין. בלב שקט מוותרת על כל החיסונים ובוחרת דרכים אחרות להגן על ילדי מפני מחלות.

לכן החקירה צריכה להיות אינדבידואלית. ראית שאמא אחת מחסנת לפוליו וטטנוס כי כך נראה לה חשוב וזה בסדר גמור, היא חקרה והגיעה למסקנות שנכונות לה.

אי אפשר להגיד לאדם אחר מה לעשות כי הוא בסופו של דבר צריך לקחת אחריות על הבחירות שלו.

ולכן אני בעד להיכנס לאתר חסון שמנגיש מידע ולקרוא על כל מחלה ומחלה. ועל ההסטוריה של המחלות וכולי'.

אני גם אשמח לפירוט..סנורקה

לא רוצה להטריח מדי אבל אם את כותבת באישי אשמח שתעתיקי גם לי.. בדיוק מתחילה לחסן את ביתי בת החודש. אצל הבכור פיצלתי את כולם ולא נתתי רוטה, חי מוחלש ואת הMMR. עכשיו אני עוברת לטיפת חלב בעייתית ואשמח לחיזוק בענין וגם לשמוע את דעתך..\תודה!

הי, מנסה לשלוח מסר בפרטי ולא מצליחה..אהבה גדולה
תוכלי לכתוב לי?
אשמח להפניה לרופאה שמבינה בחיסונים ואפשר להתייעץ איתה.
תודה רבה!
עכשיו ראיתי שענית בהמשך השרשור.. תודהאהבה גדולה
אני חוקרת את הנושא בחצי שנה האחרונהלהבת-כוח

ויש לי המון מידע לשתף, גם מחקרים מדעיים שפשוט לא נגישים לכולם.

הבעיה היא שרוב האנשים לא מעוניינים כל כך לשמוע וגם אם אני מצרפת מידע הם טוענים שזה מאתר שיש לו אג'נדה נגד חיסונים. האג'נדה היחידה בעיני זה הנגשת מידע ובריאות הילד.
מאז 1983 הוסיפו פי שתיים חיסונים. כשחיסנו את ההורים שלנו נתנו - משולש- דיפתריה טטנוס שעלת. ופוליו. ובגיל שנה וחצי MMR זהו!
היום יש צהבת בי בלידה ובגיל חודש. מחומשת- דיפתריה טטנוס שעלת היב ופוליו ופרבנר ורוטה. בנוסף יש פוליו חי מוחלש שלא נותנים בארצות הברית רק בישראל בגלל "בהלת הפוליו". אחר כך הוסיפו את האבעבועות רוח שלא היה. בנוסף יש את הצהבת איי שזאת מחלת ילדות קלה בגיל שנה וחצי ושנתיים.
יש המון מידע והוא קים והוא נגיש אבל צריך לרצות לשמוע ולפתוח את הראש קצת.
את הצד של חיסונים בטוחים מושלמים הצילו את העולם אפשר לשמוע בכל קופת חולים. כאן יש הזדמנות לשמוע קצת על הסכנות. עדויות של הורים שהילדים שלהם ממש נפגעו מחיסונים והילד שלהם לא חזר לעצמו אף פעם.
צריך להבין שחיסונים כן מכילים רעלים גם אם תגידו שזה בכמות זעומה זה עדיין רעלים שיכולים להגיע בקלות למוח ולפגוע.

הנה הרצאה מעניינית בנושא של רופאה שהיתה אחראית של מחלקת ילדים בבית חולים עד שגילתה את הנושא של חיסונים והתחילה לחקור. יש לה הרצאות קצרות על כל החיסונים עם תרגום בyoutube/ 

תודה על הקישור. מחכים מאוד.אנונימי (6)

היא אומרת שויטמין dיעיל נגד שפעת.ידעתם?רק אמונה

אני ידעתי, והיא לא היחידה שאומרתלהבת-כוח

הרבה מאוד רופאים ממליצים על ויטמין די. אני אישית בעד לצרוך מהשמש כמה שניתן.
וגם ויטמין סי מעולה בזמן מחלות. הבן שלי היה מצונן מאוד ומשתעל ממש. עשינו יומיים של אינלהציה עם מי מלח, מרחתי שמנים אתריים עם מנטה אקליפטוס ולבנדר ונתתי לו 16 גרם של ויטמין סי ביום. תוך יומיים השיעול נעלם! לגמרי. בעבר הוא יכל לסחוב שיעול כזה חודשיים.

הבעיה שאומרים להפסיק בגיל שנהרק אמונה

ממליצה להשקיע ולקרוא את העלון לצרכן של החיסונים1289
מופיעה שם תופעות לוואי מזעזעות ומרכיבים חומרים מסוכנים כמו אלומיניום ופורמולוהיד שהוכח כמסרטן ועוד. הטענה היא שזה כמות פיצית שלא מזיקה, בעיני חומר מסרטן בכמות הכי פיצית לתינוק בן יומו ששוקל כלום זה פשע. זה כמו שיגידו לי לתת לתינוק רבע טיפה של רעל.. היית נותנת? ברור שלא. ו זה רק חלק מהבעיות על קצה המזלג.
חחח מצחיקהפרת משה

יש לי חדשות בשבילך: הכל זה רעל!! כן, כן, גם מים.

יש חומרים שסף הרעילות שלהם נמוך, כמו ציאניד, ויש עם סף רעילות גבוה, כמו מים.

אם נושמים יותר מדי ציאניד, או שותים יותר מדי מים, נגרם נזק לגוף ואף מוות. 

אז לאלומיניום יש סף רעילות כלשהו- ואני בטוחה שבחיסון יש כמות הרבה יותר נמוכה! וחוץ מזה שגם בדם שלנו יש אלומיניום באופן טבעי. 

ואת יודעת שאור שמש מסרטן? אז בואו נגדל את הילדים שלנו במרתפים ונחביא אותם מהשמש!

יש רמות של רעל1289
ומחובתי למנוע מהם כמה שיותר רעלים. כן
כמו שהסבירו כבר כאןאנונימי (6)

ההבדל הוא גדול.

חיסון מזריקים ישירות לרקמת השריר ועוקפים את מערכת העיכול, שם מתרכזת מרבית הפעילות של המערכת החיסונית הטבעית של הגוף, שיכולה להתמודד במידה מסויימת עם רעלנים.

לאור האמור לעייל- האם מישהי מכירה מקרוב תינוק שניזוק מחיסון?מנסה לעזור

ואם כן חלילה-

מאיזה חיסון

ומה הנזק?

שאלה מעניינתג'נדס
מחכה לתשובות
כן.אנונימי (6)

הנכד שלי.

הנזק תודה לאל לא היה מאוד חמור, ובכל זאת.

בגיל חצי שנה הפסיק להתפתח - היקף ראש, משקל, נעצרו.

תפקוד מוטורי נסוג - לא רק שלא המשיך להתפתח, כולו נעשה נוקשה, אגרופים קפוצים ומקופלים פנימה.

בכי, לא רגוע. ריפלוקס שהופיע בבת אחת.

ההתפתחות עד החיסון היתה תקינה לגמרי.

נתנו לו טיפול הומאופתי וב"ה בהדרגה השתחרר, והתחיל להתקדם. התרופה ההומאופתית היתה כזאת שמטפלת ביכולת של הגוף להוציא החוצה רעלים ובמקביל לטפל בפגיע בטונוס של השרירים. 

וואו מפחידאנונימי (7)
השאלה אם זה ברור שזה תוצאה מהחיסון...? מפחיד!מנסה לעזור

על איזה חיסון מדובר?

אז ממה?אנונימי (6)

חיסון גיל חצי שנה. כנראה שזה היה מנה אחת יותר מדי.

ועובדה שב"ה התינוק חזר לעצמו אחרי טיפול הומאופתי.

כן.1289
בן של חברה יום אחרי החיסון העלה חום, פירכס. יום למחרת התחיל לאט לאט להעלם, לא להגיב כשקוראים לו, הפסיק ליצור קשר עין או למלמל.. שנה אחרי אובחן כאוטיסט. והילד היה תינוק רגיל ומפותח. יום אחרי החיסון התחילה נסיגה, יום אחרי.
אוטיסט, שלא נדע לא מאובחן מיד ברגע לידתו...אנונימי (3)

לוקח איזה שנה או כמה חודשים עד שמעלים חשש שהילד הוא אוטיסט, ה"י.

(לא יוצר קשר עין, לא מתפתח טוב, התפתחות שהחלה כתקינה- נסוגה פתאום וכד')

בשונה מתסמונת דאון למשל שניתן לגלות עדו בשלב ההריון או מיד בלידה.

שלא נדע!

כך שאני לא חושבת שבגלל החיסון עצמו- הילד נהיה אוטיסט.

הוא היה אוטיסט רק שגילו את זה בתקופה שאחרי החיסון....

לא...להבת-כוח

את אומרת את מה שלימדו אותך. בפועל לפני שלושים שנה היה רק אחד מתוך עשרת אלפים תינוקות שהיה חולה באוטיזם. זאת הייתה מחלה לא קיימת.

כיום אחד מתוך 48 ילדים בארצות הברית עם אוטיזם. מאיפה זה מגיע?

ילד שמתפקד כרגיל לא נעלם, לא נסוג לאוטיזם בלי סיבה. יכול להיות שיש לו רגישות גנטית שגרמה לו אישית לסגת לאוטיזם ולא לילד אחר שגם קיבל את כל החיסונים. אבל המספרים עולים וכל ההורים מספרים את אותו סיפור- הילד שלי היה תקין לחלוטין, דיבר תקשר, היה בריא, הלך. ויום אחרי החיסון העלה חום, פרכס, ונעלם. למה אין ספרות על זה? זה הרי כל כך נפוץ והסיפור הוא אותו סיפור עוד פעם ועוד פעם.
את מבינה למה להורים קשה לצאת ולספר את הסיפור שלהם? אם כל הרופאים וכל אנשי המקצוע אומרים שהם משוגעים אבל בלב שלהם הם יודעים שקרה כאן משהו חריג. וההתעלמות מצד הרופאים היא כל כך בוטה. אין להם מושג מה גורם לאוטיזם העיקר שזה לא מרעל שהזריקו לגוף. כי חיסון הם בטוחים לגמרי.

מה אפשר לומר? "אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי"אנונימי (3)

מפחיד ל-2 הכיוונים!!

אז זהו שזה לא כזה מפחיד לכיוון של לא לחסן, לפחותאנונימי (6)

לא עד גיל שנה - שנה וחצי. בגיל הזה הרבה יותר מפחיד לחסן.

תסתכלי בהרצאה של דר' חיים רוזנטל.

עדיף לדחות את החיסונים לאחר גיל שנה, שנה וחצי?אנונימי (3)

ברוב המקרים - כן.אנונימי (6)

יש מדינות מערביות שהמדיניות שלהן היא להתחיל את תוכנית החיסונים מגיל 3.

כמובן שאם חיים בצפיפות, בתנאי הגיינה בעייתיים, תזונה לא מספקת, ושירותי רפואה לא מספקים, מה שנדיר בארץ, יש מקום לשקול.

זה ענין של תועלת מול נזק.

אם מבינים שלחיסונים יש פוטנציאל נזק, צריך לעשות את השיקול.

הזכירו כאן את שיעורי האוטיזם הגבוהים שהולכים ועולים באופן בלתי נתפס. צריך להזכיר גם שיעורי ליקויי הלמידה, ה ADD וה ADHA שמזנקים באופן מטורף.

ולמעשה שאלת השאלותרק אמונה

איך אתן מתמודדות עם טיפת חלב ודומיהן?

תשובת התשובות אנונימי (6)

שמים את השאלה הזו בסוף סדר העדיפויות.

התמודדות עם טיפת חלב זה השיקול האחרון שצריך לעשות כשמדובר בבריאות ולפעמים גם בחיים של התינוק שלנו. זה דבר שצריך לזכור כל הזמן.

אני לא נתקלתי בלחץ והתנגדות יותר מדי מצד אחיות טיפת חלב.

מה כן אפשר? אפשר להגיד "התייעצנו בעלי ואני עם גורם רפואי, וקיבלנו החלטה".

אפשר להגיד "אני לא נגד חיסונים, רק דוחה לגיל יותר מבוגר, כי התינוקת כל הזמן חולה, ולא מצאתי חלון הזדמנויות" - יגידו לך שאין בעיה לחסן כשחולים או מיד כשמבריאים, תגידי שאת לא יכולה להסכים עם זה.

ואפשר לומר בתקיפות - "אני מפרידה בין השירות המצויין שלכם במעקב אחרי התפתחות הילד, לבין חיסונים.

לגבי חיסונים עשיתי את הבירורים שלי". 

אפשר לבקש מהאחות את העלון לצרכן של החיסון, ולשאול אותה אם היא יכולה להבטיח לך שהתינוק לא יסבול מתופעות הלוואי המצויינות בעלון. מכיוון שהיא לא יכולה להבטיח לך, את כרגע עושה את השיקולים של ריווח מול הפסד.

אצלנו היא לא אומרת מילה. כלום.יראת גאולה
....אנונימי (9)
אבל זה קשור לאלף ואחד דברים
אזכיר רק כמה:
הרחבת הגדרות הספקטרום
הרחבת הנגישות וההפניות לאבחון
תזונה!! (חומרי טעם וריח מונוסודיום ועוד... )

א"א לומר שזה בגלל חיסון
רק חסרון צדדי בדחיה -יראת גאולה
כשהילד כבר יותר גדול הוא זוכר...
והילדה שלי מתחילה לבכות כבר כשרואים מבחוץ את הטיפת חלב.... היא זוכרת שחיסון זה כואב. (ואני מפצלת, אז מגיעים לטיפת חלב יותר פעמים),

אז לא זה השיקול!
אבל זה דורש הרבה יצירתיות כדי שלא תישאר לה טראומה.
ואת עושה את כל החיסונים?מנסה לעזור

לא. את רובםיראת גאולה
רק אל תבקשי ממני לפרט כאן איזה
פשוט,
אני לא באמת חקרתי את הנושא לעומק,
כמו שיש כאן הרבה שמבינות באמת.

אני מוותרת על החיסונים שלפי מה שקראתי אין במחלה סכנה רצינית.
קחי בחשבון שתינוק בן חצי שנה מסתכן מכל מיני מחלות הרבה יותראנונימי (8)

מילד גדול. המערכת החיסונית חלשה הרבה פחות בנויה.

כן, אני יודעת שהחולשה של מערכת החיסונית בגיל הזה היא טיעון נגד חיסונים (הם פחות יעילים בשלב הזה) אבל היא גם טיעון בעד חיסונים (הפם הרבה יותר נחוצים בשלב הזה).

סליחה על שגיאות ההקלדהאנונימי (8)

אבלמנסה לעזור

תינוק יונק מחוסן הרבה יותר מילד גדול שכבר לא יונק בגלל המערכת החיסונית של אמא שלו, לא?

את הנ"ל שמעתי מחוקרת מערכת החיסוןאנונימי (8)

שממליצה מאוד על הנקה עד גיל 4-5, כך שמבחינתה הוא יונק גם כשהוא קטן וגם כשהוא גדול וזה לא שיקול...

ובכל זאת מנסה לחשוב על השאלה שלךאנונימי (8)

של אם ילד בגיל שנה וחצי כבר לא יונק - האם הוא פגיע אז יותר מתינוק בן חצי שנה שעדיין יונק.

(זה מה שאת שואלת, נכון?)

שאלה טובה.

אני מניחה שהכי טוב לפתור אותה בכך שניתן לו לינוק גם בגיל שנה וחצי, הוא עוד צריך את זה.

אבל אם לא -

ממיעוט הבנתי נראה לי שזה מורכב. למערכת החיסון יש הרבה מרכיבים, הרבה תפקודים שונים, בחלקם הוא יהיה טוב יותר מעצם הגיל, ובחלקם אולי פחות כי הוא לא יונק.

לפי ההרצאה ששמעתי מחוקרת מערכת החיסון, יש סוגים מסוימים של נוגדנים שתינוק לא מסוגל לייצר עד גיל שנה, ולכן זקוק לגיבוי שלהם מאמא שלו (אולי IGA? לא בטוחה). אחרים הוא לא מסוגל לייצר עד גיל שנתיים, ויש עוד. אז לפי זה, מבחינת הנוגדנים מהסוג הראשון ההנקה כבר לא רלוונטית אחרי גיל שנה - כי הוא כבר מסוגל לייצר אותם בעצמו, ולא נזקק להם מאמו. 

ועוד - בחודשים הראשונים הקיבה חדירה, ונוגדנים מסוגלים לעבור ממנה למחזור הדם. כשהתינוק גדל מבנה הקיבה משתנה, ואז הנוגדנים עדיין יכולים לסייע בתוך מערכת העיכול, אבל כבר לא כ"כ לעבור ממנה לדם - שוב, כי התינוק כבר לא זקוק לזה, כי במקביל עולה התפקוד של המערכת החיסונית שלו.

אז ילד בן שנה וחצי שלא מקבל גיבוי חיסוני מאמא שלו בהנקה - לחלק מהדברים הוא כבר פשוט לא נזקק לגיבוי הזה והוא ממילא לא יכול היה לקבל אותו בהנקה. אבל לחלק מהדברים הוא עוד נזקק, ובהם הוא אולי במצב פחות טוב מהתינוק הקטן היונק.

אז סתם ככה, בואי ואגיד לךאנונימי (3)

שהקטן שלי הוא בן שנה ו-7 חודשים.

ינק עד לפני חודש בערך. אולי פחות.

ואני בהריון- אוטוטו נכנסת לחודש רביעי.

ידעתי על ההריון די מאוחר (כי לא קיבלתי בכלל. רק בגלל בחילות חזקות- הלכתי לבדוק).

מאוד רציתי להמשיך להניק אבל בורא עולם הטוב והמיטיב החליט אחרת.

וקשה לי להניק בהריון ככה.

ו... כן.. רק לפני חודש הפסקתי להניק-

והופ! לפני שבועיים הוא קיבל לי דלקת אוזניים וחום...

מה שב"ה לא היה בשנה וחצי הראשונות לחייו, כשהוא היה יונק.

אז- לא הכל בידיים שלנו. גם אם אנחנו מאוד רוצים!
מגניב 

מסכימה לגמרי שלא הכול בידיים שלנו. יש מנהיג לבירה.אנונימי (8)

מזל טוב לך על ההריון. האח הנוסף שאת נותנת לו זו מתנה עצומה, שמגמדת ענייני דלקות וחום...

לא נכון.אנונימי (6)

קודם כל, אם הוא יונק הוא מוגן באחוזים גבוהים.

בנוסף, השיקול הזה נכון, אם בכלל,  רק לגבי סיכויי ההידבקות. לגבי התמודדות והחלמה עם מחלות, ככל שהגיל צעיר יותר, ההחלמה מהירה יותר. יכולת הריפוי של הגוף גדולה יותר.

קחי לדוגמא תינוקות מול ילדים בגיל מבוגר יותר, שעוברים אותו ניתוח או הליך כירורגי. הקושי אצל תינוקות הוא הרבה יותר קטן, וההחלמה פי כמה יותר מהירה. בוודאי אצל תינוק שלא חוסן ולא נחלש בעקבות החיסונים.

תינוקות מחלימים יפהאנונימי (6)

מכל מחלה אחרת שלא מחסנים נגדה. לא פחות מילדים בוגרים יותר.

חוץ משעלת בגיל חודש עד חודשיים (נדיר), אין הבדל בסיכויי ההחלמה בין תינוקות לילדים.

בהחלט יש הבדלאנונימי (8)

ואפילו אם תינוק החלים יפה ורק בגלל המחלה ירד קילו - זה זעזוע הרבה יותר גול לגוף שלו מילד ששוקל 15 קילו וירד קילו...

הכול יותר משמעותי כשאתה קטן.

לכן כדאי לא לחסן, ולא להכביד על המערכת.אנונימי (6)

הסיכוי שהתינוק ידבק מאחת המחלות שמחסנים נגדן בשנת החיים הראשונה הוא קטן לעומת הסיכון בחיסון.

הרי גם כשהוא מתחסן לפי תוכנית החיסונים, הוא לא לגמרי מחוסן נגד חלק מהמחלות עד אחרי החיסון של גיל חצי שנה, ולא מחוסן בכלל נגד המחלות שמחסנים נגדן בגיל שנה. אז מה התועלת בזה?

אני חייבת לשאולג'נדס
"הסיכוי שהתינוק ידבק מאחת המחלות שמחסנים נגדן בשנת החיים הראשונה הוא קטן לעומת הסיכון בחיסון."

מאיפה המידע הזה?

מאיפה התחושה שהמערכת רוצה ברעתנו? שההמלצות בכלל מרעות לנו?

סתם, השרשור הזה בראש שלי, ולא ברור לי למה יש תחושה שאני, סתם אמא לא משכילה בעולם החיסונים והויראליות, צריכה לצאת וללמוד לעומק את הנושא, אחרת אני בכלל מסכנת את ילדיי כי אני עושה לפי המלצות משרד הבריאות....??!!
המידע הוא מהנתונים של משרד הבריאות עצמו.אנונימי (6)

מי אומר שהמערכת רוצה ברעתנו? חלילה. רק שהשיקולים שהמערכת עושה הם שיקולים רחבים, מערכתיים, בנושאים מסויימים הם נוגדים את טובת הילד הפרטי שלך.

זה שהחיסונים מכילים לפעמים אלכוהול, ג'לטין, כימיקלים, סרום מבעלי חיים, מתכת וחומרים משמרים - זה נתון. אי אפשר להתווכח עם זה.

מבחינת משרד הבריאות המחקר הסטטיסטי קובע שהחומרים האלה במינון המסויים שהם ניתנים, לא מזיק בשיעורים נרחבים. גם משרד הבריאות לא טוען שהם לא מזיקים כלל.

את רוצה לסמוך על זה ב 100%, את יכולה.

הקטעג'נדס
שההמלצות כאן לא לחסן או לפצל או לדחות הן לא עבור תינוק מסוים, מקרה ספציפי. ההמלצות כאן זה כאילו, "בואו נעזור לכן לא להרע לילדים שלכן". לכל הילדים זה לא טוב...
הבעיה היא שכמו בכל נושא שההשלכות שלו הן אדירותאנונימי (6)

מבחינת מדיניות כלכלית ואינטרסים מדיניים מקומיים ועולמיים, מה לעשות? אי אפשר לטמון את הראש בחול ולהתעלם מסימני השאלה במה שנוגע לילד הפרטי שלך.

זה לא אומר שמשרד הבריאות שלנו רוצה ברעתנו חלילה.

לא אמרתי לטמון את הראש בחולג'נדס
ההמלצות כאן זה לשבת וללמוד נושא שלא מבייש קורס באוניברסיטה.

את לומדת כך על הבגדים שאת מלבישה לילד? על האבק שיש בריצפה גם אחרי שטיפה שילד מכניס לפיו כשהוא זוחל? וזה לא נגמר...

פתאום כאן, נהייה מן טרנד למצוא אמת אחרת ממה שנהוג. ממה שמשרד הבריאות ממליץ. שוב, לא אמרתי שאין מקרים יוצאי דופן אבל לא על זה מדובר כאן בשרשור.
לא יודעת, זה חומרים משמעותיים מאוד שמוזרקים לגוף.אנונימי (6)

אפשר להשוות את זה לנזקי אבק או בגדים אלרגניים (אם יש כאלה)?

זה לא טרנד. זה קולות שהולכים ומתגברים כבר שנים.

וזה לא שלא היו כשלים שחברות החיסונים הודו בהם ושינו את ההרכב.

אבל כל שינוי כזה אורך זמן רב, ופרוצדורה מייגעת. זו ספינה כבדה מאוד שמסיטים ממסלולה.

והשינוי תמיד בא מלמטה.

מה נעשה אנחנו ההורים בינתיים עד שהמדיניות תשתנה? המעט שאפשר לעשות זה ללמוד קצת את הנושא.

אולי...ג'נדס
שוב אני לא אומרת לעשות כמו רובוט... אני חושבת בקול, עד לאן ההשתדלות... סך הכל כל יומיים יש כאן בפורום שרשור על בדיקות במהלך הריון. ושם משום מה תמיד הקול זה שלא צריך לעשות כל דבר, רק מה שאפשר לעזור ולטפל בהריון או מיד לאחר הלידה... כי סומכים על הקב"ה שהביא לנו את ההריון הזה, ורוצה שנביא חיים לעולם.
אז באופן די דומה אפשר להסתכל על זה כך... ה' הביא לי ילד. ב"ה. ה' הביא לי משרד בריאות, ב"ה... שוב, לא להיות רובוט... אבל למה לא חהאמין שזה עושה טוב. אם זה מה שהחליטו... למה סתם הורים רגילים, צריכים וכדאי להם לפנות לוירולוג (רופא מומחה לחיסונים)?

אני איתךהחיים שוים

והרבה מהמתכות קיימות גם בתחליף חלב לתינוקות 

נחמד לשמועג'נדס
שלא רק אני תוהה על התופעה הזו...

אז להיפך,אנונימי (6)

הקב"ה ברא תינוקות שבדרך כלל מסוגלים להתגבר יפה על מחלות.

סומכים על הקב"ה, לסמוך על בשר ודם שיש לו השיקולים שלו, קצת יותר בעיה..

אנחנו צריכים לעשות השתדלות מושכלת.

לא אומרת לא לחסן בכלל, אבל לסמוך בצורה עיוורת רק כי מדובר במחקר רפואי ובמשרד הבריאות?

כמה פעמים חזר בו משרד הבריאות מהמלצות שפעם היו חובה, והיום חובה לעשות ההיפך? מספיקה לי פעם אחת כזאת, כדי לא לקחת את ההמלצות כדבר מובן מאליו.

תסתכלי אם את יכולה בסרטון של דר' חיים רוזנטל. הוא מספר שבעקבות לחץ של שנים, הוצא מרכיב התימרוסל (סוג של כספית) מהרכב החיסונים.

הוצא בארה"ב, ומשרד הבריאות כאן הזמינו מנות חדשות ללא המרכיב הזה כמובן.

אבל בינתים, 70,000 מנות ישנות שכבר נקנו והיו במלאי, עדיין ניתנו כחיסון למרות הנזק שהוכח.

משיקולים רחבים מהסוג הזה אני מדברת.

אז שוב אני שואלתג'נדס
למה יש משרד בריאות? למה הוא ממליץ על מה שממליץ? ר-ק מסיבות כלכליות?!

לצערנו הרב מאוד יש פאשלות מצערות עד מאוד. גם הסיפור של הרמדיה צמחית... אבל בעולם שלא אני המנהלת, אלא רק שליחה, צריך לבחון עד איפה השליחות שלי ואיפה אני כבר מנסה לנהל את העניינים...
ודאי שלא.אנונימי (6)

קודם כל, אלה הכלים שיש בידי משרד הבריאות כרגע להיטיב עם האוכלוסיה.

אלו כלים שיש להם ביסוס סטטיסטי, ועל זה משרד הבריאות מסתמך.

גם משרד הבריאות עושה שיקול של תועלת מול נזק, ומבחינתו אפשר לספוג את הנזק.

דווקא בסיפור של רמדיה, זה כשל חריג, שהורים שלא היתה להם ברירה אלא להסתמך על הנוסחה הצמחית, לא יכלו לצפות או להימנע ממנו.

לצערנו.

ג'נדס אני כל כך איתך.ירושלמית טרייה

אני עלולה להרגיז פה הרבה קוראות אבל אני חושבת שזאת אופנה.

יש הרבה דברים שאולי יותר קריטיים לבריאות, בעיקר במזון.

ויש הרבה הסתמכות על חיסון הרוב שבזכותו יכולות אמהות בודדות חלבחור לא לחסן. הרי אם היתה מגפת פוליו בשטח או דיפתריה אף אחת לא היתה מעלה בדעתה לדחות חיסון אפילו בחצי יום..

וזה נושא כל כך מורכב!! הרי הרופאים בעצממם אומרים דעות מגוונות.

מי אנחנו שנבוא ונלמד מד"ר גוגל ונחליט כאלה דברים לבד??

אני לא אומרת לעשות הכל כמו תוכי.

לפצל, לדחות קצת, לוותר על מה שלא חובה, מה שמקל עלינו ונראה לנו סביר. אבל לא להתנגד בצורה ככ גורפת כאילו יש כאן קונספירציה רבתי.

דרך אגב, מלח שולחן מכיל ציאניד.

צודקת כל כךThanks G-ad
זה באמת נעשה טרנד לצאת נגד החיסונים למרות שכן ראו יעילות בזה שמחלות ילדים נעלמו ברגע שהתחילו עם החיסונים. לאמא שלי יש חברים שנולדו עם מומים כתוצאה מאדמת בהריון.
חבל שלא יוצאים ככה נגד כל האוכל הלא בריא ונגד עוד הרבה דברים שחשובים לבריאות לא פחות.
להיות הורה זה לחקור כל דבר, כן1289
ולבחור את הטוב ביותר שמצאת עבור הילד שלך. זה מבחינתי חלק מחובת ההורות שלי.
גם בגד אני אחקור מה הכי נוח טוב יעיל..
והמדינה מחסנת למה שהרבה פעמים לוחצים עליה לחסן.
זאת תמימות לחשוב שאין אינטרסים בכלל במשרד הבריאות או בעולם בכללי.
לא בטוחג'נדס
לא בהכרח מזדהה שתפקיד הורה זה לחקור כל דבר... פה בדיוק התהיה שלי. איפה הגבול.
בכל אופן בדברים הגדולים ומשמעותיים כן1289
ובעיני בשאלה אם להזריק לתינוק רך מתכות מסוכנות, חומרים משמרים, וחיסונים שבתופעות הלוואי שלהם רשום מוות בעריסה לא עלינו, זאת שאלה הרץ גורל שמחובתי כהורה לחקור.
את יודעת מה כתוב עלג'נדס
תופעות הלוואי של אקמול....?

אגב, יש סכנה בלהתאשפז בביח אם תופסים מחלה....
נכון. לכן אני גם אמנע ככל שניתן מאקמול1289
לא חושבת שזה נכוןג'נדס
באופן טוטאלי. זה מה שאני אומרת. יש בשירשור הזה ובעוד אחרים תחושה של טוטאליות... לא עושה לי תחושה טובה.
ברור שלא. יש מקרה כללי ופרטי1289
שני דבריםלהבת-כוח

אקמול זה נושא שרוב ההורים לא יודעים בכלל מה התפקיד של החום.

ולגבי מתכות שאנחנו נחשפים אליהם. באמת יש ילדים מאוד רגישים שמתכות גם בסבון או בפלורוסנט יכול להביא אותם לקצה. אבל יש הבדל עצום בין לאכול את הרעלים לבין להכניס אותם ישירות למערכת הדם.
הקב''ה ידע שיש רעלים באדמה ושאנחנו יכולים לפעמים להכניס רעלים למערכת העיכול והוא בנה מערכת סינון מופלאה שיכולה באמת לסנן את רוב הרעלים. אבל כשמכניסים את זה ישירות למערכת הדם הדרך משם למוח קצרה הרבה יותר וגם הרעלים לא עוברים את מערכת הסינון הטבעית שהקב''ה ברא.

המספרים של האוטיזם משתנים, כמו שהמספרים של הפוליו השתנואנונימי (8)

בעקבות שינוי בהגדרות הרפואיות, באבחונים... מכירה אנשים על הספקטרום האוטיסטי שלפני שלושים שנה ממש לא היו מאבחנים אותם כך.

ולגבי "את אומרת מה שלימדו אותך" - זו התנשאות. אני מניחה שהיא, בדיוק כמוך, אומרת מבין הדברים שלימדו אותה - את מה שהתיישב על דעתה ושכנע אותה.

אני מכירה מישהי שטוענת שהילדה שלה אוטיסטיתהחיים שוים

בגלל שהיא נפלה.

אי אפשר להתווכח עם הורים כאובים .

ובמציאות - אין אף מחקר שמוכיח קשר בין אוטיזם לחיסונים (היה אחד שבסוף גילו שהוא מזויף)

ואם המספרים עלו - אז זו רק קורלציה,

עוד אלפי דברים השתנו בשנים האלו, אולי הריבוי הוא בגלל גידול האוכלוסיה (בשעה שתסמונות אחרות מאתרים) שינוי תזונה, קרינה ועוד אלפי דברים.

ואני לא מדברת ממה שלימדו אותי, קראתי הרבה על חיסונים, 

חפרתי בכל האתרים בעד ונגד,

והמסקנות שלי - אני אפצל ואדחה כנראה, אבל אין שום מחקר שמוכיח בוודאות שיש נזק בחיסון,

ועד אז - אני ספקטית.

תראי את זה:אנונימי (6)
חסום לי החיים שוים

יש עוד הרבה סיבות אפשריות לעליה במספר האוטיסטיםפרת משה

-היום כל ילד שקצת לא מסתדר ישר מאובחן כאוטיסט.

-היום יש הרבה יותר מודעות. 

-הרבה דברים השתנו ב30 שנה האחרונות, לא רק החיסונים...למשל תזונה, רמת חיים.

אולי גם העליה בחולי הסכרת קשורה לחיסונים? ואולי גם העליה בתוחלת החיים? 

בקיצור אי אפשר לקחת שני דברים שקרו בו זמנית ולהקיש שהם בהכרח קשורים. יש קורלציה, אין סיבתיות.

מה פתאום? לא מאבחנים בכזאת קלות אוטיזם...מתואמת

אולי מה שאת מדברת עליו אלה לקויות הלמידה - שיכול להיות שאכן בימינו "מצמידים" לקות למידה לכל ילד שלישי בערך...

(וגם על זה אפשר לחלוק: יכול להיות שבעבר פשוט הגדירו את הילדים האלה כעצלנים. וכן - יכול להיות שהעלייה במספר הילדים לקויי הלמידה נובעת מהחיסונים, או מדברים אחרים שהתפתחו בשנים האחרונות בעולם...)

עונהלהבת-כוח

נכון יש הרבה גורמים שהשתנו אבל לא שמצדיקים כזה pandemic. הגנים לא יכולים היו להשתנות בשלושים שנה בצורה כל כך משמעותית.

ואני אחזור ואדגיש. לא מדובר על אוטיזם במובן הרגיל אלא מה שנקרא אוטיזם רגרסיבי. יש לו מאפיינים מוגדרים- מדובר על ילדים שעד גיל חצי שנה או שנה או שנה וחצי בשלב שבו הם השתנו הם תפקדו בצורה נורמלית לחלוטין. דיברו, תקשרו, תפקדו, הלכו, וכולי. ואחרי החיסון היה להם חום הם פרכסו, נהיו אגרסיביים, הקשיתו את הגב, בעיות מעיים, ופתאום נעלמו לתוך בועה ולא חזרו משם.

והסיפור הזה חוזר שוב פעם ושוב פעם. לגבי זה שאין מחקרים ומלא מחקרים הראו שאין קשר. אם את נכנסת לעומק וקוראת את המחקרים את רואה שהם אף פעם לא באמת חיפשו או שאלו את השאלה הנכונה. או שהמחקר סולפו הנתונים, או שהם הורידו חצי מהמשתתפים לפני שהם התחילו לספור בגלל כל מיני סיבות טכניות. ומנגד יש את ההורים שמספרים את אותו סיפור ברמה גלובאלית ורופאים שלאט לאט מתעוררים ומדברים בריש גלי על הנושא.
והאוטיזם הזה זה לא אבחון שניתן בקלות, נכון שיש קשת אבל הרבה מהמקרים מדובר על ילדים שבחיים לא יוכלו לתפקד בחברה רגילה, שיהיו עם טיטולים, שעם נטייה לאגרסיביות מלחיצה, שלא מדברים. אני לא מדברת על אסברגרס מתפקד ברמה גבוהה למרות שגם זה קיים ונקשר לאותו סיפור.

אני יודעת שכל מי שלמד חינוך למד על אוטיזם ואיך מגלים את זה בגיל שנה וחצי ושזה לא קשור לחיסונים. אני יודעת את זה. ובכל זאת, יש עוד צד לסיפור הזה וכדי להבין אותו צריך להיכנס לעומק ולהיחשף למחקרים שלא זוכים לאור גדול בכלל.

בהחלט יתכן שגם סוכרת.אנונימי (6)

בפועל, מעולם ילדים לא היו חולים יותר מאשר בתקופה שלנו, ובמחלות קשות וכרוניות.

את מכירה גורם משמעותי כל כך שילדים באים איתו במגע, ושהשימוש בו נעשה אינטנסיבי כל כך, אחר מאשר חיסונים?

תזונה לא בריאה לא יכולה סיבה לאוטיזם בשיעורים כאלה. גם לא לליקויי למידה.

ואני כותבת את זה בתור מטפלת אלטרנטיבית.

למרבה הצער, שינוי, אפילו קיצוני, לכיוון של תזונה בריאה, ברוב המקרים לא נותן מענה לליקויי למידה, בטח שלא לאוטיזם או למקרים הקלים יותר על הספקטרום.

יש סברה הגיונית שאומרת שעצם ההימנעות מחשיפה של ילדים למחלות הילדות והאפשרות להתחסנות טבעית, כמו שקורה היום בגלל מדיניות החיסונים, היא הגורם לתחלואה בקנה מידה כזה ובעוצמה כזאת.

המערכת החיסונית לא נפגשת באופן טבעי קודם עם מחלות הילדות הקלות, ואז לא יכולה למחלת הקשות או הכרוניות.

אני יודעת. אבל כשזה מתחיל לקרות יום אחרי החיסון1289
ויש הורים שבית המשפט בארה"ב פסק שזה בגלל החיסון והם קיבלו פיצויים..
כןסנורקה
אחיין שלי. התפתחות רגילה לגמרי. טונוס שרירים מצוין. התחיל לזחול על 6 בגיל חצי שנה כבר! אחרי החיסון (של גיל חצי שנה שקיבל כשהיה בן 8 חודשים) שבועיים עם חום אפאתי. מאז נסיגות בכל מיני תחומים. אובחן עם טונוס שרירים נמוך. ( מי שמבין אומר שאין מצב שכך הוא נולד אם הוא זחל על 6 כבר בגיל חצי שנה)
ברור שלאג'נדס
המערכת החיסונית של הבת שלך עכשיו עובדת קשה להתמודד עם ההתקררות ודלקת האוזניים! למה להעמיס עליה עוד????

בע"ה רפואה שלמה.
למה את מאמינה לנשים אנונימיות וירטואליות+mp8
ולא לרופאה??
כי יש לה אינטואיציה אימהיתג'נדס
שכנראה לא היתה שלמה עם דברי הרופאה. סך הכל, לא מדובר בעיצה של לתת תרופה שהרופאה אסרה לתת.
אולי בגלל הניסיון של האמהות כאן?אנונימי (3)

אולי בגלל שהרופאה מייצגת מדיניות שנקבעה על בסיסאנונימי (6)

שיקולים רחבים שונים, לא רק שיקולים של טובת הילד הפרטי שלך.

הרופאה לא מרוויחה מזה כלום. ואם זו מידת האמון בה-+mp8
למה משתמשים בשירותיה??
בגדול את צודקתג'נדס
צריך להאמין בה, אבל גם יש מרחב תזוזה. מותר לפעול קצת אחרת אם המצפון שלי יותר שקט כך. כמובן, בגבול מסוים...
הרופא שלנו אומר לחסן הכל ובזמן. הוא באמת מאמין כך וחושב שזה מה שנכון. שאלנו אותו האם הנכדים שלו מתחסנים גם. אמר שברור שכן.
ובכ"ז, כשאמרנו לו שאנחנו מתלבטים על חיסון מסוים, לא אמר שזה סכנת נפשות ועלינו לרוץ לחסן... זה אומר שזה לא הכל מדויק מדויק..
הרופאים לא מאמינים בעצמםרק אמונה

מה זה קשור?אנונימי (6)

נעזרים בידע שלה, במכשור הרפואי שיש רק לה (אוזניים/גרון/סטטוסקופ/אפשרות לשלוח לבדיקות דם וכו') וביכולת האיבחון שלה כשמדובר במחלה.

כשמדובר במדיניות חיסונים, שם לא הכישרון הרפואי שלה בא לידי ביטוי. היא בסך הכל נציגה של המערכת.

הבת שלי לומדת סיעוד (אחיות) כמעט מסיימת, מעולם לא הביאו לידיעתן של הסטודנטיות מהו הרכב החיסון, לא היה לה מושג שבחיסון יש תמיד תאים מן החי, ואדג'ובנטים - מתכת שתפקידה להסעיר את המערכת החיסונית ולהכניס אותה לפעולה.

עונהלהבת-כוח

רופאים לא לומדים את כל התמונה הרחבה לגבי חיסונים. הם לומדים שחיסונים הם יעילים, מראים להם את הטבלאות ללא חלק מהשנים כך שנראה שיש ירידה גדולה בתמותה מהמחלות כשבעצם הירידה בתמותה הייתה הרבה קודם.
בנוסף לא מלמדים אותם לטפל באופן נכון בתופעות לוואי של החיסון, כי לא מלמדים אותם שדבר כזה קיים.

האשמה היא לא של הרופאים, אני לא מאמינה שאם רופא היה יודע שתינוק ימות מהחיסון שהוא היה נותן. הבעיה מתחילה הרבה יותר למעלה.

לגבי האם אני מכירה תינוקות שניזוקו אז בהחלט כן. אני מכירה הרבה הורים שילדהים נהיה אוטיסט ישר אחרי החיסון. הילד היה מתפקד, מדבר, מתקשר, הולך וישר אחרי החיסון הוא נעלם, נהיה אלים, דפק את הראש בקיר, בעיות מעיים קשות והוגדר כאוטיזם. אני מכירה מקרי מוות אחרי החיסונים. אני מכירה מקרה של נטרופיליה שזה שהגוף לא מייצר תאי דם לבנים כך שהתינוק בסכנה גדולה. אני מכירה ילד שנהיה לו פיברומיאלגיה אחרי חיסון שפעת ועוד כמה אנשים שהכליות שלהם הפסיקו לעבוד אחרי חיסון שפעת.

העדויות הם רבות והם כואבות מאוד. אבל זה לא מגיע לתקשורת ולא מגיע לחדשות. המקום היחיד שבו הורים שילדם נפגע יכולים לדבר זה הרשת. ואז מאשימים אותם שהם משוגעים ומשקרים.

מתוקה שירשרת לא נכון. היית צריכה להגיב לmp8+אנונימי (6)

אני בצד שלך חיוך.

אופס.להבת-כוח

מאיפה את מכירה הרבה מקרים? 😱ג'נדס
אני מכירה שני מקרים.אנונימי (6)

ילד שעד החיסון התפתח כרגיל, מיד אחרי החיסון התחיל לגלגל עיניים - העיניים היו מתהפכות אחורה, טונוס השרירים נפגע קשה. התפתח לאט - עמידה והליכה התעכבו מאוד והיו לא יציבות, דיבור לא ברור. הראיה נפגעה כמובן.

הילד לומד היום בחינוך המיוחד וסובל ממגוון קשיים.

המשפחה עברה איתו המון טיפולים משקמים.

וילדה במצב קשה יותר - לא השתקמה. לא מנטלית ולא פיזית.

גם כן, האמא מספרת שציון האפגר אחרי הלידה היה 9-10, והיא התפתחה יפה מאוד עד לאותו חיסון.

עונהלהבת-כוח

אני נמצאת בקבוצה בפייסבוק ששם בואי נצא מנקודת הנחה ש90 אחוז מהפרופילים אמיתיים גם אם יש כמה שקריים הרוב זה אנשים אמיתיים עם חיים אמיתיים. ויש שם לא מעט סיפורי פגיעה. זה המקום שבו הורים יכולים לספר את הסיפור שלהם. בנוסף לכך אני גם מכירה במשפחה שלי סיפורי פגיעה. אחד כמו שאמרתי זה פיברומיאלגיה ודלקת מעיים חריפה ישר אחרי חיסון שפעת. והשני זה תגובה חמורה מאוד לחיסון המחומשת, נהייתה דלקת במוח והם כמעט איבדו את הילד. (שזאת אגב תופעת לוואי שכתובה בעלון לצרכן.

מאחר ואת נשמעת מבינה בנושא, אשמח לשמוע ממךאמא ללא הפסקה
וסליחה על הניצלו״ש.
אני מחסנת רק לטטנוס (ודיפתריה, כי זה בא ביחד ואי אפשר להפריד), ולפוליו. גם על שני אלו אני תמיד מתלבטת ונותנת את החיסון בחשש רב.
השאלה שלי היא, האם נתקלת/שמעת על מקרים של פגיעה גם מהחיסונים המסוימים האלה, והאם לדעתך כדאי לתת גם פוליו מוחלש בטיפות, או רק את המומת בזריקות?
עדיף רק את המומת בזריקות.אנונימי (6)

זאת למעשה היתה המדיניות בישראל למשך שנים, עד שנת 2013.

אם חלילה תהיה התפרצות שמצריכהאנונימי (6)

תוספת של החי המוחלש, תהיה לה כבר התשתית של המומת.

אני לא חיסנתי, ובהתפרצות ב 2013 חיסנתי במנה אחת של המומת כדי לא לסכן את ילדי, שהיו חשופים אז למתחסנים אחרים במוחלש.

תודה רבה! ומה לגבי הטטנוס?אמא ללא הפסקה
לא שמעת על תגובות קשות לחיסון טטנוס?
להבת-כח, אשמח אם תוכלי לכתוב גם את דעתך, ממה שחקרת, לגבי חיסון טטנוס-דיפתריה וחיסון פוליו.
תסתכלי בקישור כאן למטה להרצאה של דר' חיים רוזנטלאנונימי (6)

הוא דבר גם על טננוס.

חיים רוזנטל אדם מדהים!אמא ללא הפסקה
אבל אני לא אצליח לעולם לשבת לשמוע הרצאה של שעתיים
אני בגדול מכירה את נזקי החיסונים ולכן לא מחסנת כמעט בכלל. רק מתלבטת לגבי טטנוס ופוליו, כי אלו מחלות שיכולים לחלות בהם חו״ח כתוצאה מפציעה (טטנוס) או שתיית מים נגועים (פוליו). אם יש לך סבלנות ותוכלי לכתוב לי נקודתית על החיסונים האלה, אם הם בטוחים או עלולים לגרום לנזק, ממש תעזרי לי!
אני אשתדל מחר בלנ"ד.אנונימי (6)

גם שעלת חשוב לטעמיסנורקה
חיסון השעלת הכי מסוכן.אנונימי (6)

אני אישית מפצלת ונותנת אותו. יש התפרצות של שעלת בשנים האחרוסנורקה
שמעתי גםרק אמונה

השיקולים הם כאלה:אנונימי (6)

כמו שמסביר דר' חיים רוזנטל: 1. החיסון מסוכן, עם פוטנציאל נזק גדול. גם על פי הנחיות משרד הבריאות, אם ילד הגיב קשה למנה הראשונה, בחיסונים הבאים מוציאים עבורו את מרכיב השעלת ולא מחסנים.

2. החיסון לא כל כך יעיל - 40%-50% מהמתחסנים ידבקו בשעלת למרות שחוסנו, וזאת כנראה בגלל שבוצעו בו שינויים כדי שיהיה פחות מסוכן (לא כל התא של החיידק, רק המעטפת).

אז גם מסכנים את התינוק, וגם היעילות לא מספיקה.

3. שעלת היא מחלה מסכנת חיים רק בגיל צעיר מאוד - חודש. גג חודשיים. בגיל יותר מבוגר מזה, המחלה אומנם לא נעימה אבל נדיר שהיא קטלנית. מקרי המוות הבודדים שיש היום, הם בתינוקות מאוד צעירים כאמור.

נוסיף לזה, שהתינוק מוגן לכאורה משעלת רק אחרי שלוש מנות דחף, כלומר רק בגיל 6 חוד', כאמור כאשר אז המחלה לא מסכנת חיים.

4. יש טיפול הומאופתי יעיל לשעלת, ויש אפשרות לחיסון הומאופתי שמחזיק חודש, אם יש התפרצות מקרים ויש חשש הידבקות.

כלומר, אם עושים בגיל חודשיים רק שעלת החיסון לא נותן כלום??סנורקה

רק אחרי שגומרים את כל שלוש המנות?

רק אחרי שלוש מנות התינוק מחוסן ב 100% לכאורה.אנונימי (6)

אחוזי ההגנה מצטברים.

במקרה של שעלת תיסוף בויטמין סי הוא מאוד יעיל.להבת-כוח

לא לחסן לא אומר לטמון את הראש בחול ולא להקשיב לרופאים ולסכן את הילד. לא לחסן אומר ללמוד איך לשמור על הילד ממחלות מראש בתור מניעה או אם כבר חולים כיצד יעברו את המחלה בשלום.

בנוסף לכךלהבת-כוח

עניתי אבל מצרפת שההחלטה לחסן לפי פחד ממחלה היא מוצדקת אבל לפני שמחליטים אכן לחסן כדאי ללמוד על המחלה לעומק.

לדוגמא פוליו יש הרבה מה לכתוב עליו אבל אני לא רוצה שתסמכי עלי בתור מקור מידע אלא שתלכי ותקראי.
1. היו גורמים נוספים מלבד וירוס הפוליו שגרם לשיתוקים, בשנת 1954 הכניסו את החיסון ובשנת 1955 הכניסו הנחיה שכל אדם שהוא משותק עובד בדיקת דם לזיהוי פוליו. רק רבע ממקרי השיתוק היו פוליו. כל השאר היו תוצאה של רעלים או חיסונים אחרים. בנוסף שינו את ההגדרה למחלה. עד אז כל אדם שהיה משותק מיומיים ומעלה היה נחשב פוליו. שינו את ההגדרה שרק אנשים שהיו משותקים 60 יום נקראו פוליו, אז אוטומטית משני הפעולות שציינתי הייתה ירידה משמעותית מאוד בכמות חולי הפוליו. וכל זה קרה שנה אחרי שנכנס החיסון אז ניתן להבין למה בטבלאות נראה שיש ירידה מטורפת בכמות המקרים.
2. הטיפול בחולי פוליו היה מזעזע. הם היו לוקחים את האיבר המשותק ושמים אותו בעטיפה לעתים לחצי שנה. הפגיעה לאיבר הייתה ממשית ולא היה להם פיזיו טרפיה אז. זה גם מסביר למה הרבה משותקים סובבלים כל חייהם מהליכה מוזרה.

לגבי טטנוס, תראי את ההרצאה של סוזן המפריז. זאת הרצאה מעולה והיא מסבירה כיצד לטפל בפצע אחרי שנפצעים.

הרופאים לא יודעים מתי לתת טטנוס. כיום גם אם תלכי לבית חולים עם כוויה הם יציעו לך טטנוס. (שזה אבסורד אם את יודעת איפה חי טטנוס ואיזה תנאים הוא צריך כדי שאדם באמת יחלה).

ואיך הטיפול שלה עוזר במקרה של טטנוס?החיים שוים

מצרפתלהבת-כוח

מצרפת סרטון קצר שדן בדיוק בזה.ואם תיכנסי לאתר שלה את יכוטלה גם לקרוא על המחקר ההודי שהיא מציינת.

עונהלהבת-כוח

אני אישית בעד לפני שאת מגיעה להחלטות לקרוא על המחלות. אני אצרף לך חומרים על המחלות כי הידע הזה הוא פשוט חשוב מאוד ולא נגיש.

לשאלתך, בדיוק ראיתי סרט שמישהו הכין אחרי שנפגע מחיסון דיפתריה טטנוס ושעלת כשהוא בן 27. כך שנפגעים תמיד יש, וצריך להבין שהסיבה זה הרעלים שנמצאים בחיסונים שנכנסים בצורה לא טבעית. מערכת העיכול שלנו בנויה בצורה שהיא מסוגלת להכיל רעלים ולהוציא את רובם ישירות החוצה אבל כשמזריקים ישירות למערכת הדם הרעלים מגיעים ביתר קלות למוח.
הנה הרצאה על טטנוס. המרצה הייתה רופאת כליות בכירה במחלקה בארצות הברית. הסיבה שהיא התעוררה והתחילה לחקור את הנושא היה בגלל שהגיעו ב2009 שלוש מטופלים שהכליות שלהם קרסו ושלושתם העידו שעד לפני החיסון הכל היה בסדר איתם. היא פרסמה ספר מרתק שיש בו אלפי מקורות ועדויות וגם מחקרים שפשוט פחות נפוצים לציבור אבל הם בהחלט קיימים.
ומצרפת גם על פוליו דף מאתר חסון שמנגיש מידע על הנושא. הם מתבססים בקישור שאני שולחת על ספר שנכתב על חיסונים, ועל הספר של ד''ר סוזן המפריז כולל הרצאה שלה.

תודה על כל המידע!אמא ללא הפסקה
את חלקו כבר קראתי בעבר, אבל תמיד טוב לחזור על החומר ותמיד יש חידושים.
כנראה שהצליחו להחזיר בנו פחד רציני מפני טטנוס ופוליו, כי כל מטפל אלטרנטיבי ששאלתי אותו, אמר, לצד כל ההסתגויות, שבשורה תחתונה הוא כן מחסן לטטנוס ופוליו (נדמה לי שגם חיים רוזנטל אמר כך בעבר, אבל אולי שינה את דעתו מאז).
הייתי שמחה להיות בטוחה בעצמי ולא לתת, אבל לצערי לא הגעתי למדרגה הזו. למרות כל מה שקראתי בנושא, אני מגלה שקשה לי לקבל החלטה לוותר על שני אלו. אולי עוד אגיע גם לזה.
שוב תודה על כל המידע המפורט!
בשמחהלהבת-כוח

עוד דבר אחרון לגבי טטנוס זה שניתן לחסן 72 שעות אחרי פציעה ותמיד ניתן לתת חיסון סביל כך שלא צריך את כל המחלות האחרות בנוסף ובכל מקרה חשוב להכיר גם דרכים טבעיות לטפל בפצעים.
ותמיד כדאי לחסן בגיל כמה שיותר גדול. מתחת לגיל שנה אין זיכרון חיסוני וכל כמה חודשים הנוגדנים שאולי נוצרו נעלמים. וגם מעל גיל שנה נותנים לפצל את החיסון יותר

זהו, שהחיסון הסביל יותר מסוכןאמא ללא הפסקה
כי הוא נלקח ממנות דם, ויש לו את הסיכונים כמו בקבלת מנת דם. הבנתי שאין הגיון לתת חיסון פעיל לאחר פציעה. (אגב, גם החיסון דחף שניתן לאחר פציעה מורכב מטטנוס ודיפתריה ביחד. אין בארץ אפשרות להשיג טטנוס בלבד).
בעניין הגיל, אני בכל מקרה מחסנת רק מעל גיל שנתיים-שלוש, ואפילו אחרי.

החלטות קשות, שנהיות מורכבות יותר דווקא אחרי שלומדים את הנושא לעומק.
מזכירה לעצמי שהכי חשוב זה תפילות, שקיבלנו את ההחלטות הנכונות ובעזרת ה׳ נזכה לגדל את ילדינו בבריאות שלמה.
....להבת-כוח

בכל מקרה, ממש ממליצה ללמוד על ויטמין סי. זה כלי מאוד חשוב וטוב שיהיה בבית.
את זה לא ידעתי, חידשת לי. אבל את מבינה שחיסון דחף לוקח שלושה שבועות לגוף לייצר נוגדנים. אם האדם באמת נדבק בטטנוס הוא ימות תוך כמה ימים. כך שאין בזה אפילו הגיון.

שמחתי לגלות את המידע על ויטמין סיאמא ללא הפסקה
מוצר כל כך נפוץ, ולא ידעתי עד כמה הוא מועיל. תודה!
לגבי ההגיון, באמת אין הגיון לתת חיסון פעיל (דחף) אחרי פציעה. אבל כנראה שהפחד מהמחלה גורם להגיון להעלם...
אני חושבת שהסיבה העיקרית שהם נותנים את הדחף במקרה של פציעה היא, שזו הזדמנות מבחינת המערכת לחדש את החיסון. הרי רוב האנשים לא מתחסנים אחרי גיל 18 (או קצת יותר. בזמן הגיוס), ולמערכת יש עניין לחדש חיסונים. אדם שנפצע (אפילו ממשהו שאין שום סיכוי שהיה בו טטנוס) מקבל את החיסון בשמחה ומרגיש שהצילו אותו. אז זו ההזדמנות שלהם.
מנצלש"ת לשאלה על ויטמין סירק אמונה

לא ראיתי כאן למה זה טוב .יש לי אבקה בבית.בתוך מה מומלץ לשים?

והאם צריך להרחיק מחלבי?

ויטמין C הוא מרכיב עיקרי בפעילות מערכת החיסוןבת 30

ולכן בחורף כדאי לקחת, כדי לעזור לגוף להתמודד עם כל המחלות שמסביב.

אפשר לשתות את האבקה עם מים או מיץ (זה מאוד חמוץ). 

מינון: אני אישית לוקחת 1000 מ"ג ביום, כשלא מרגישה טוב- 2000. 

?התכוונתי לתת לבת שלי בת שנהרק אמונה

הנה עוד מידע על ויטמין סילהבת-כוח

אפשר לתת כל יום כתוסף תזונה. מינון של 2 מ''ג הוא בסדר גמור.

אני אישית לא מביאה סתם כך אלא רק במקרה של מחלה ואז ניתן לתת גם עד 100 גרם. מצרפת מאמר בנושא כדי להעשיר את הידע http://gidonkenar.com/high-dose-c/

בארה"ב היו מקרים שהוכרו כנפגעי חיסון וקיבלו פיצוי1289
ה"י. מה את יודעת על חיסון שפעת? כדאי להימנע?מנסה לעזור

עונהלהבת-כוח

חיסון שפעת הוא חיסון לא יעיל. הם מכניסים שלוש זנים כל שנה לחיסון מתוך 200 זני שפעת.

תופעות לוואי הכי נפוצות מהחיסון זה פשוט להיות חלשים ומצוננים ומחלה דמוית שפעת. שפעת זאת לא מחלה מסוכנת למי שיש לו מערכת חיסונית בסדר. וגם מי שיש לו מערכת חיסונית חלשה הייתי ממליצה שילך לדיקור סיני ויעשה שינוי תזונה לפני שיקח חיסון שפעת.

יש קבוצה של חוקרים שנקראת קוקריין שהם לא ממומנים על ידי אף גורם לעומת הCDC שיש להם ניגוד אינטרסים מטורף והרבה ממי שיושב שם וחוקר מקבל כספים מהדלת האחורית מחברת התרופות של החיסונים. ואני מצרפת מאמר של יפה שיר רז שהיא סוקרת בעברית מה שכתוב. כמובן שיש מקורות למה שהיא כתבה אבל YNET הורידו אותם אז אם את רוצה להעמיק אני יכולה גם לצרף לך את המקור של הקבוצת חוקרים הזאת. אני בדרך כלל לא מאמינה לכתוב YNET אבל במקרה הזה אני מכירה את הכותבת ויודעת שאין אף גורם שממן אותה לעומת כל כתבה אחרת שעולה בYNET בעד חיסון כזה או אחר.

בנוסף מתחת לגיל שנה תינוקות מקבלים כל כך הרבה חיסונים ולהוסיף את החיסון שפעת בנוסף לסדרה הקבועה זה פשוט הזוי.
והנה האתר של הקבוצת חוקרים הזו שמאוד נחשבת בעולם, הם מבצעים מחקרי מטה אנליזה ועוברים על כל הספרות ויוצאים עם דעות שלא מונעות על ידי כסף. את מבינה שאם הCDC יבין שהחיסון שפעת מזיק ולא יעיל ויכתוב על זה מאמר הם יצטרכו להוריד אותו מהמדפים. ואז מה הם הרוויחו? אי אפשר לתת לחתולה לשמור על החלב.

http://www.cochranelibrary.com/cochrane-database-of-systematic-reviews/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4905372,00.html

הבנתי. תודה רבה! ושאלה:מנסה לעזור

בשנתיים האחרונות קרו כמה מקרים של נשים צעירות חרדיות שחלו בשפעת ונפטרו לאחר תקופה קצרה ממש.

המידע הזה ממש מפחיד אותי.

כי מיד אמרו שהחברה החרדית לא כ"כ מודעת לחיסון השפעת והנה, רק אצלם זה קורה ואם הם היו מחוסנים- זה לא היה קורה.

איך את מסבירה את זה?

גילוי נאות:

אני חרדית.

לא חיסנתי את ילדיי אף פעם בחיסון השפעת.

וכשהלכתי לפני זמן מה לעשות בדיקות דם מסוימות בשל היותי בהריון- האחות המליצה על חיסון שפעת להריוניות וכן עשיתי. ב"ה עבר בסדר אבל א חושבת שאעשה שוב בעתיד!

זה לא שעלת?רק אמונה

לא. חיסון אחר. נגד שפעת.אנונימי (6)

לא שעלתמנסה לעזור

נראה לי שבכל החברה יש הרבה שלא מתחסנים...בת 30

ואם הן נפטרו אז זה לא מהשפעת אלא מהסיבוכים שלה.

וגם אם היו מתחסנות לא בטוח שלא היו חולות כי לנגיף השפעת שי המון וואריאציות שגם מתחדשות כל שנה. 

נשים צעירות בריאות בדרך כלל? מענין אולי חוסנו קודם..אנונימי (6)

אין שום סיבה שאישה צעירה ובריאה בדרך כל תמות משפעת חלילה.

אולי הן קרסו באופן כללי מעוד סיבות נוספות - עומס, תזונה לא מספקת, בריאות כללית לקויה.

אם היו מתחסנות במצב רגיש כזה, גם היו מסתכנות.

טוב. ה' ישמרנו משעות רעות, אמן!מנסה לעזור

בואי ניקח לדוגמא את המקרה של הילדה בת 7 מאלעד שנפטרהלהבת-כוח

היא קיבלה חיסון שפעת במסגרת בית הספר חודש לפני שנפטרה, ומתה מסיבוך של שפעת....
בנוסף היה מקרה השנה שאני מכירה אותו ומכירה את האישה דרך אמא של אחד הילדים בגן של בני שהתחסנה לשפעת בזמן ההריון, תוך כמה שעות הרגישה מאוד לא טוב ותוך יומיים הגיעה לקופת חולים ומשם כבר הגיעה בקריסת מערכות לבית החולים. בכתבה הראשונה שדיברה על הנושא ציינו שבודקים כיוונים של ממה נגרם ואף חיסון שפעת שקיבלה יומיים קודם. בכתבה השנייה שהעלו אחרי שנפטרה= לא היה זכר לחיסון השפעת.
אני אישית חושבת שהנשים האלו מתו מסיבוכי שפעת אחרי שחוסנו אבל אם אני לא מכירה את הסיפור אישי אז זה רק ספקולציה.

הבת שלי קיבלה את החיסון המחומשאנונימי (10)

בגיל שלוש וחצי!!!

בימים שלאחר מכן היו תופעות לוואי סטנדרטיות, קצת חום, נודניקיות וכו'

לאחר 3-4 שבועות דלקת ראות, ופרכוס.

והחל מאז החלה רגרסיה שנמשכה כ-10 חודשים והחמירה אט אט בהמון תחומים- ויסות חושי -התעסקות בפה, ליקוקים, התעסקות בצואה, דברים שממש לא היו קודם! 

נפילות לעיתים קרובות, חוסר שיווי משקל, חוסר קשר עין, חזרתיות על מילים, התקפי בכי בלתי פוסקים, רגישות (ריגשית) לכל פיפס.

וגם-החלה להיות בררנית באוכל בצורה מובהקת ופתאומית. הגננת עד היום בהלם מהילדה הזו ואיך שהיא השתנתה.

עד כדי כך שלקחנו לאבחון של אוטיזם!! ושם הם שאלו אותנו הנוירולוגית והקלינאית (מומחיות בתחום בארץ, כן...) - האם הילדה היתה חולה או קיבלה חיסון בסמיכות לתחילת הרגרסיה?

ורק אז חיברנו בין הדברים!!! כשחיפשנו בניירת את המסמכים הרפואיים ופנקס החיסונים ונוכחנו בסמיכות התאריכים

ב"ה היום בת ארבע וחצי, אני חושבת שהיא מתחילה לחזור אט אט ליכולות הקודמות שלה- עם הרבה תשומת לב ועבודה ספציפית על הקשיים. תודה לה'!

הינה עוד הרצאה, של דר' חיים רוזנטל, בנושא:אנונימי (6)
פרבנר נחשב חיסון שנוי במחלוקת. אל תקחי סיכון1289
רוצה להוסיף משהו.בת 30

א. יש לי איזשהוא סיכום מסודר ששלחתי פה לכמה נשים על כל הענין. הסיכום הוא פרי הבנתי אחרי לימוד של הנושא, ואשמח לשלוח אותו למי שמעונינת. אני גם מחסנת חלקית ודוחה חלק. 

ב. אנקדוטה מענינת שהייתה לנו שבוע שעבר עם תינוקת בת שנה וחצי. היא היתה חולה בדלקת ריאות ואחרי 3 שבועות קמה בלילה עם סטרידור. טיפלנו בה במה שצריך ובלילה הבא הייתה בסדר גמור. באמצע היום שאח"כ המטפלת התקשרה אמרה שלא מרגישה טוב והעלתה חום. בעלי לקח אותה לרופא והרופא שלח למיון. שאלתי אותו בטלפון למה למיון ולא לטרם למשל, אז הוא ענה לי בקצת כעס שילדה לא מחוסנת צריכה לעשות בדיקת דם שיש רק בבית חולים. 

עכשיו: הילדה קיבלה חיסון מחומש בגיל חודשיים וחיסון משולש בגיל 9 חודשים. זה לא שהיא לא מחוסנת בכלל, אבל הוא אמר שזה לא מספיק. 

בעלי נסע למיון, התייבש שם 6 שעות בהמתנה והרופא לא הבין בכלל על מה מדובר ולמה שלחו אותנו למיון. שאל אותנו שוב על החיסונים ואמר בפירוש שאם קיבלה חיסון או שניים (כנראה מדובר על מרכיב של דלקת קרום המוח) זה נחשב למספיק ומבחינתו היא מחוסנת. לא הסכים בכלל לעשות את בדיקת הדם הנ"ל כי אמר שהסיכוי לזה הוא פחות מאחוז ושאר המדדים שלה תקינים לגמרי. 

זהו. למדנו פה כמה דברים. ואחד מהם הוא שיש בתוך עולם הרפואה הקונבנציונאלי כמה גישות שונות לענין החיסונים (טוב, ידעתי את זה גם קודם...), ומסתבר שהמלצות טיפת חלב וכו' הן ממש ממש לא תורה למשה מסיני. 

לא שהמקרה הזה חידש לי הרבה, האמת, אבל לפחות זה מחזק אותי לעמוד בלחצים שונים בעניני חיסונים. (האחות: את יודעת שמחלת כך וכך יכולה לגרום לחרשות אצל תינוקות? הרופא: את יודעת ששלושה יילודים מתו לפני 3 שנים משעלת? אם היית מקבלת חיסון לשפעת לא היית חולה בדלקת ריאות. וכו' וכו'.)

אני אפילו כבר לא עונה. אין לי כוח לזה. רק מהנהנת ואומרת: כן . אני יודעת. ואני לא רוצה את החיסון. תודה.

הכי לגיטימי בעולם שהורים ילמדו את הנושא הזה לעומק ויחליטו בעצמם. הילדים הם שלנו, לא של הממסד הרפואי שמונע מעוד כמה אינטרסים חוץ מענייני בריאות הילד. (פעם אמרתי את זה לרופאה בשניידר שצעקה עלי למה הבת שלי לא קיבלה את כל החיסונים. והיא הייתה די בהלם מעצם התגובה שלי ושתקה.) 

תגובה מחכימה .רק אמונה

אשמח לסיכומים

אשמח לסיכום הנ"ל!! תודה!סנורקה
אשמח גם אני לקבליראת גאולה
מה גם שחיסונים לא מבטיחים שלא יחלו1289
עכשיו יש אבעבועות בכמה וכמה מקומות, גם ילדים שחוסנו חלו ואפילו חלקם קשה יותר.
יכולה לשלוח לי גם ? תודה!החיים שוים

אשמח גם!מוריה.ר =)
אשמח גם. תודה רבה!אהבה גדולה
בבקשה. תופעות לוואי מתוך העלון של המחומשת.1289
בין השאר כתוב על מחלה אוטואימונית
לא מצליחה להעלות את הצילום..1289
אבל תופעות לוואי גם של אקמול הן מבהילות למדי...בת 30

זה לא באותה רמהלהבת-כוח

תופעות לוואי של אקמול אכן יכולות להיות חמורות. אבל זה לא באותה רמה. זה לא פועל באותו אופן על הגוף.

ואני לא בעד אקמול אבל זה לא בר השוואה בעיני. תכתסלי על המרכיבים, אין שאריות דנא של בעלי חיים, חומרי הדברה, כספית ואלומיניום באקמולי.

אני אישית לא מביאה אקמולי כי למדתי על החשיבות של החום בזמן מחלה ואלא אם כן הם ממש סובלים אניי מחבקת ותומכת ונותנת סמרטוט לח אבל לא מורידה את החום. אם הם סובלים אז עושה אמבטיה ומנסה לצנן מים קרים או משהו בסגנון. בדרך כלל תוך יום וחצי החום נעלם והם עוברים את המחלה וככה הסיבוך של דלקת לא מגיע כי הגוף ניצח.

לדעתי הדיון פה לא הוגן, כי כמעט לא מוצגת פה העמדה השניהדודאית
זה לא חוכמה להציג רק צד אחד של הדברים ובכך לגרום להרבה נשים לקבל החלטות לא מהוגנות. אני מבינה שאת, להבת כח כנראה חקרת לעומק, ואת גם כנראה שייכת לתחום ההמיאופטיה, אבל תרשי לי בבקשה להציג צד אחר של הדברים.
ראשית, עלי לציין שהאתרים שפורסמו פה כמומלצים למחקר ולמידה, הם מוטים, ודעתם ברורה.. הם מתנגדים לחיסונים. מצד שני, יש שני אתרים שאינם מוטים ופשוט מציגים עובדות ומחקרים, והם נקראים- "מדעת" ו" מדברים על חיסונים" בפייסבוק. בקבוצת מדברים על חיסונים נמצאים דוקטורנטים לוירולגיה ואימונלוגיה, כך שהידע שלהם עולה על שלך/שלי בהרבה גם אם חקרנו בעצמנו את הדברים במשך תקופה.. אז..שימו לב שאתן לא מזלזלות באנשים שזה תחום המקצוע שלהם וזה כל עולמם!
דבר שני, אני בעצמי השקעתי זמן רב בקריאת חומר של מתנגדי החיסונים, ולצערי קיימת בעיתיות גדולה בביסוס הטענות שלהם-
1. המחקרים שהם מפנים אליהם, לא אמינים, והתבצעו במדגם קטן ולא מייצג. כמו כן החוקרים עצמם שביצעו מחקרים אלו (שעליהם מתבססות רב הטענות של מתנגדי החיסונים) שכרגע לא עולה לי שמו של הראשי מבניהם, ידוע בעולם המחקר כחוקר מפוקפק ולא אמין שאין להסתמך על דבריו.
ע"מ להצליח להבין משו בעולם המחקרים צריך קצת להבין בשיטות מחקר , (אני עשיתי קורס כזה של חצי שנה, ועדיין הבנתי בתחום מוגבלת! אז תחשבו על כל מיני אימהות שניגשות לחומר הזה וחושבות שיוכלו להסיק ממנו מסקנות ...) כי כל מחקר ע"מ שיחשב אמין וקביל בעולם המחקר, עליו לעמוד במספר קרטריונים משמעותיים שמסובך להסבירם על רגל אחת, כך שהמלצתי היא להסתמך על מה שאומרים הדוקטורנטים בתחום זה, מאחר והם מדקלמים בע"פ את כל הקרטריונים...(ניתן למצוא מידע כזהב" מדברים על חיסונים")
2. יש כל מיני הורים שמחליטים על דעת עצמם (ברור שהן מחברים כל מיני עובדות בשטח, אבל לא מדובר על מחקר מסודר) שהילד שלהם סובל מכך וכך בעקסות החיסון. ואף אחד לא בדק כל סיפור וכל מקרה לגופו! מאוד מסובך להוכיח קשר כזה! צריך לבודד כל משתנה אחר שיכול להשפיע על המשוואה הזו- כגון לוודא שהילד לא סבל משום דבר הכי קטן אפילו לפני כן, לוודא שלא היה לו איזה וירוס או חיידק בגוף לפני החיסון, שלא נדבק מאח/ חבר/ שכן במקביל ואז ההורים סתם מאשימים את החיסון, שלא היה לו איזה גן נסתר לאוטיזם מלפני כן ועוד מליון משתנים שצריך לבודד לפני!! בדגש על לפני החיסון!
אני רוצה להבהיר את ההשלכות של העניין הזה. בגלל איזה אמא אחת מאשדוד (נגיד) שמצאה קשר (שלא הוכח, זה רק לדעתה- מצאה סמיכות בין החיסון לאיזה תופעה אצל בנה) יהיו ילדים שאמא שלהם תקרא את נאום ההפחדה של אותה אמא אשדודית, ואז האמא של אותם ילדים תחליט לא לחסן את ילדיה!! הרבה ילדים בארץ חשופים למחלות רעות וקשות (שכאן בשרשור איכשהו צומצמה חומרתם.. גשו לאתרים שהמלצתי וקיראו על הסכנות!!) בגלל איזה מסקנה של אמא חסרת השכלה בתחום שהחליטה שנצאה קשר בין שני הדברים! זה נראה לכן הגיוני?! למה שנסתמך על כמה אימהות שלא מבינות בתחום וסתם עשו 1+1 על דעת עצמן במקום להסתמך על מומחים שזה כל עולמם??
לסיכום, אני מבינה שכל עולם החיסונים הוא נגוע באינטרסים ולכן קשה להורים להאמין, אני רק מבקשת שתחקרו מכל צדדי המתרס, ולא רק מכיוון אחד.
וגם תסמכו קצת יותר על משרד הבריאות , שדואג שכל חיסון שמובא לכאן זה אחרי שהוכח על מיליוני ילדים בשאר העולם שהוא בטוח! ותסמכו עליו שאם הוא אומר לחסן בשפעת, זה לא מטופשכי זה רק לשניים\ שלושה סוגים וכי זו מחלה קלה- לזקנים ומדוכאי חיסון זו מחלה איומה והורגת! ומי שמפיץ את השפעות האלה הם ילדינו! אז אם אפשר בעניין זה קצת ערבות הדדית ודאגה לחלש- אני חושבת שזה מחובתינו כחברה. (ולגבי בחירת סוגי השפעות לחיסון, בוחרים לפי סוג השפעת שהיתה בכדור הדרומי בזמן החורף- שאצלנו זה קיץ, כי רב הסיכויים שזה יגיע אלינו מהלצי השני של הכדור...) בסה"כ המשרד הנ"ל רוצה בטובתינו למרות שלפעמים יש לו אינטרסים זרים- לכן אמרתי לכו לחקור. שיהיה בהצלחה!
ומי שמעוניינת יש לי עוד הרבה מה להוסיף בעניין! מקווה שהארתי את עינהין של לפחות חלק מכן, ואולי הצלחתי להציל כמה ילדים חמודים ממחלות קשות שהיו יכולים לחטוף ללא החיסון.
כל טוב
תוספת קטנהדודאית
ולגבי הד"ר הזה שעלה פה שמו, לא מכירה, ולא היה לי זמן להכנס ולשמוע.. אולי בהזדמנות.
לגבי המרכיבים המסרטנים- כמו שכבר נכתב, זה ברמה ממש נמוכה שהוכחה כלא מזיקה. (מי שכתבה שזה מסרטן- היום הכל מסרטן.. אז בואו פשוט נפסיק לחיות?)
ושוב, אפשר לקרוא מלא דברים בעניין ב-
מדעת, ו" מדברים על חיסונים"
בהצלחה
לא כתבו שמסרטן.אנונימי (6)

את, מבחינתך בצדק, מפנה לאתרים שבהם עונים רופאים. אבל רופאים מייצגים את המערכת שבה הם עובדים, ואת החינוך המקצועי שהם קיבלו.

איך אמר דר. אלכס קוטוק (רופא וחוקר, שערי צדק, ישראל) : "במהלך עבודתי בביה"ח שערי צדק, בעיקר במחלקת ילדים, השתכנעתי שרוב הרופאים הינם בורים גמורים בנוגע לחיסונים. ההיסטוריה שלהם, החומרים הרעילים אשר בהם, תופעות לוואי וכו' "   דר' אלכס קוטוק PHd, ההיטוריה של הרפואה.

הציטוט הוא מכאן http://www.hisunim.org.il/doctorsspeak/22-doctorsletter

באתר הזה מובא גם גילוי דעת עליו חתומים למעלה משמונים רופאים בכירים בתחומם, פרופסורים ואחיות מכל העולם, ובו הם מותחים ביקורת נוקבת על החיסונים וקוראים לציבור לדחות את החיסונים ולקחת אחריות על בריאותו.

פרוייקט בינלאומי מיוחד, 2011.

בתור התחלהלהבת-כוח

את הדעה הרווחת שחיסונים הם יעילים ובטוחים אני לא צריכה להנגיש, כולם חושבים את זה וכל הרופאים מצדדים בזה וזאת ההנחיה של משרד הבריאות.
 מה יש לחדש? הכל יעיל, תקין, בטוח, כמות רעלים לא מרעילה, אין תופעות לוואי, אל תדאגו, תחסנו, ועוד שנתיים נוסיף עוד חיסון ועדיין תחסנו להכל ובזמן, ואפשר לחסן כשיש חום ולתת מורידי חום אחרי חיסון. וכו' וכו'. את הצד הזה לא צריך להגיש.

מה שצריך זה לפתוח את הראש ולהיחשף למידע אחר, שלא מדברים עליו, על מחקרים שלא מצדדים בריש גלי באתרי החדשות, להבין שרופאים לא למדו על חיסונים ולא כי הם רעים אלא כי הם לא למדו.

להבין שהסטוריה היא דרך להביע עמדה פוליטית וכלכלית וכשמסתכלים אחורה רואים צד אפל יותר בהסטוריה של חיסונים, צד של תופעות לוואי איומות, צד של גורמים אחרים שיכלו להביא לרדיקציה של מחלות.
כדי להבין את מה שאני מדברת עליו צריך לחקור וצריך ללמוד. האג'נדה שאת מדברת עליה לא נובעת מאינטרס כלכלי, וגם לא מאינטרס להחזיר את כל המחלות למדינה שלנו, אלא אינטרס להנגיש מידע. לתת להורים את היכולת לבחור בחוכמה.
כל האחיות וכל הרופאים בטוחים שהם למדו את כל מה שיש ללמוד על חיסונים ועל כן אין דבר כזה תופעות לוואי ובשטח רואים שיש. רואים שאין דיווח ראוי. רואים שאין יחס ראוי להורים שמדווחים. וגם חבריהם לחברה מפחדים ממה שהם מנסים להגיד. כי אם יתכן מצב שבו משרד הבריאות ממליץ על טיפול שהוא מסכן אחוז מסויים של האוכלוסייה ופוגע פגיעות קטנות שלא ניתן לחזות את התוצאות שלהם לכלל האוכלוסייה אז מה זה אומר בכלל על החברה שלנו?
אני אישית הגעתי למקום של חקר החיסונים אחרי שנפל לי אסימון הכסף. הבנתי שמשרד הבריאות ממליץ על מזון כמו חלב כמזון זהב כאשר האמת רחוקה מאוד. אז יכולים להגיד לי שאני מקשקשת ומגישים את זה בבתי חולים וזה מונע אוסטיאופרוזיס ומאיפה מקבלים סידן. והתשובה שלי זה תחקרו. את הצד של זה מושלם אתם מכירים, תחקרו את הצד השני. ואז תחליטו.

את כל הזמן אומרת לחקוראנונימי (9)
אך מציגה צד אחד.
לא טרחת לשים הרצאה של הצד השני. זה לא נקרא לחקור...
כמו כן, צפיתי בהרצאה אחת שהעלית פה (על הטטנוס ) וכל מי שקצת יודע ביקורת מדעית היה נראה לך את נקודות התורפה שלה.
אם הייתי מציגה את ההרצאה הזו בתור סטודנטית בין יורדים לחיי.

היא מתבססת על הנחות יסוד משלה...
היא מפרשת מאמרים כאילו באוביקטיביות אבל מי שרגיל בקריאת מאמרים רואה שהיא לא אוביקטיבית בכלל.
אולי יש לה קסם אישי אבל אני לא הייתי הולכת אחריה שולל.

המחקרים שהיא מצטטת ברובם הגדול ישנים מאוד!!!. ואלה שלא... היא מכניסה מיליםופרשנויות משלה...
ההרצאה מאוד מניפולטיבית.
עונהלהבת-כוח

כמו שאמרתי כבר, קראתי גם מחקרים של הצד השני.
אני כן אומרת שהצד השני הוא מוכר וברור- והמסקנה של כל המאמרים הוא שהכל בסדר. עשו חתך כזה וכזה, לקחו 120 אנשים שקיבלו את החיסון והכל היה בסדר. ראיתי עשרות מחקרים כאלה. הם לא הרגיעו אותי. לכן הגעתי למידע האחר.

מסכימה איתך שהרצאות הם פחות מהימנות כי את לא יודעת מאיפה האדם לוקח את הנתונים אבל כן קראתי את המחקר ההודי שלה והוא דומה בצורה יוצאת מהכלל למסקנות שלה.

ממתי מסקנה היא דבר רע, ממתי אג'נדה היא דבר רע? למה רק אג'נדה בעד חיסונית היא לגיטימית אבל לקרוא ולחקור ולגלות שיש בעיות רציניות בחיסונים ולהיות באג'נדה לספר לאנשים את זה זה לא לגיטימי?
והנה מאמר שאת יכולה לקרוא שמבוסס על הספר שלה
. http://www.hisunim.org.il/vaccinesinhistory/176-vaccinesunderthehood

זה שמחקר הוא ישן זה לא בהכרח רע, מה שרע זה שמחקר שמצא ממצאים מאוד משמעותיים לא המשיכו ועשו איתו שום דבר. למה לא נותנים לכל המטופלים שמגיעים לטיפול נמרץ ויטמין סי? יודעים שזה יכול לעזור להתמודד עם מחלות בצורה יוצאת דופן.

וגם, הטענה שלהם זה שאין בעיהלהבת-כוח

אני מנסה לשבור את מסכת האין בעיה הזו ולהראות שיש גם בשטח אלפי סיפורים של מקרים שנשמעים בדיוק אותו דבר ופגיעה דומה מאוד שמתרחשת ישירות אחרי חיסון.
וגם שיש מחקרים בנושא. הנה רשימה של מחקרים שארגון שמנסה להנגיש מידע ארגן. את יכולה לא לפתוח את זה בגלל שהם אלה שאיגדו את זה אבל כל המחקרים נמצאים בPUBMED ששם גם נמצאים כל המחקרים ההפוכים.
אני אישית עברתי על כמה ולא כולם אומרים שאין שום ספק שחיסונים גורמים לאוטיזם אבל הם כן מדברים על האופשרות, מסבירים איך זה יכול לקרות, מה ברעלים יכולים להיות בעייתי לגוף. הם לא אומרים- לא! אין לנו מושג ממה זה קורה אבל העיקר שזה לא קשור לחיסונים.

https://www.facebook.com/notes/vaxxed-revolution-for-choice/30-solid-scientific-studies-that-prove-vaccines-cause-autism/165199450554316

דווקא אשדודית?אנונימי (6)

אשדודים זו האוכלוסיה הכי קונבנציונלית שיש.

בנוסףלהבת-כוח

ואת מבטלת בהינף יד מחקרים של חוקרים שהם בדיוק כמו אותם חוקרים שמצדדים בחיסונים רק שהמסקנה שלהם שונה, הם מנסים לספר שכן יש סיכוי סטטיסטי להיפגע.
המחקרים שעליהם הם מתבססים הם לא פחות רציניים ואני בעצמי קראתי הרבה כאלה גם לכאן וגם לכאן. וגם עשיתי קורס של שנה על מחקרים וסטטיסטיקות ויש כמה דגשים לקריאת מחקר.

1. מי מימן אותו? האם יש לו קשר לחברת תרופות בצורה ישירה או עקיפה?
2. במשך כמה זמן היה המעקב? מחקר מעקב של חיסון צריך לעקוב שנים. לא קיים מחקר שמשווה בין אוכלוסייה מחסנת ואוכלוסייה לא מחסנת ובודק את אחוז האוטיזם, ביקורים לרופא, אחוז התמותה בשתי הקבוצות ממחלות איומות. לא קיים מחקר כזה. זה כזה קשה? יש מלא אוכלוסייה בארצות הברית שבשמחה רבה ובטוב לבב היו מוכנים להקריב את ילדיהם הלא מחוסן כדי שיבדקו כמה הוא בריא. לא קיים מחקר כזה לא כי קשה לעשות מחקר כזה אלא כי זה המחקר שיגרום להורים לא לחסן יותר.
באמת שקראתי מחקרים וחלקם מגוחכים, אין לי מי מילה אחרת. לדוגמא חיסון הפפילומה. עשו פלצבו, מה שלא עושים בדרך כלל וזה נחשב ממש לסטנדרט הזהב של מחקרים. לקבוצת הביקורת שלא קיבלה את החיסון נתנו את כל המתכות והרעלים שנמצאים בחיסון רק ללא הווירוס. למה לא נתנו מים? כל אדם יודע שכדי לקבל פלצבו אמיתי זה צריך להיותמים. והפלא ופלא באמת היו תופעות לוואי חמורות בשתי הקבוצות כך שניתן להגיד שאין קשר.
או מחקר אחר שאני יכולה לצרף קישור שעקב אחרי נשים שקיבלו חיסון שעלת. עשרים אלף נשים, זה מאוד מרשים. ובאמת שבועיים אחרי החיסון היו אלף מאה שלושים וחמש לידות וזה בסדר כי הם ציפו שיהיה אלף וומאה וחמש עשרה. והיו חמש עשרה מקרי הפלות בערך. בקיצור היו תופעות לוואי אבל המסקנה הסופית שלהם הייתה שאם מסתכלים על עשרים אלף נשים אחרות מכלל האוכלוסייה זה לא מוזר שיש 15 אלף הפלות. אבל.. וזה האבל החשוב. כאן יש סיבה. הכניסו כאן רעל וצריך לעקוב האם הוא עושה משהו. אי אפשר להכניס לאוכלוסייה חיסון ואז כל תופעת לוואי שקיימת להגיד שלא קשורה. איזה מן דבר כזה? גם לא עשיתם מחקר כמו שצריך וגם אין דבר כזה תופעות לוואי. אז איך אפשר בכלל לדעת אם החיסון בטוח?

אני יודעת שאותך אני לא אשכנע, אבל אולי הצלחתי לתת תשובה להורים אחרים שיבינו כמה הכסף שולט בנושא הזה ולא טובת ילדיהם הפרטי.

כמה דבריםדודאית
ראשית, את אשדוד נתתי כדוגמא, כי יש לי חברות שקראו סטטוס בפייסבוק של קבוצה מקומית מאשדוד על איזה מישי שהחליטה שבנה נפגע מחיסון מסיום ובגלל זה חברות שלי החליטו להפסיק לחסן- לי זה נראה חסר אחריות. אם מגיעים למסקנה כזו אחרי מחקר זה משו אחר, אבל אם רק בגלל כמה סטטוסים לא מבוססי מחקרים- זה חוסר אחריות לדעתי.
שנית, הפנתי לאתר שנמצאים בו דוקטורנטים באימונולגיה ( מע' החיסון) ווירולוגיה, כך שהטענה על רופאים שלא לומדים את נושא החיסונים- אינה נכונה. נושא החיסונים הוא בדמם ונפשם של דוקטורנטים אלה מתוך דאגה אמיתית לאכלוסיה, ללא אינטרסים כלכליים (הם ממומנים ע'י האוניברסיטה שלהם, שהיא נטולת אינטסרים בד"כ).
שלישית, את כנראה צריכה לקרוא עוד על בטיחות חיסונים ( כי כן נעשו מחקרים על בטיחותם והתופעות לוואי!) ואני צריכה לקרוא את המחקרים שאת מדברת עליהם- כדי להבין יותר את הטענות שלך.(הבעיה היא שכרגע אני בתק' מבחנים אז לא יהיה לי זמן לזה)
ואני רוצה להדגיש שלא אמרתי שאין תופעות לוואי! האחיות בעת מתן החיסון מזהירות מתופעות הלואי! וחלילה לתת לילד חולה חיסון! בטיפות חלב שאני מכירה סירבו בתוקף לחסן ילדים עם חום/חולים. ממש לא מסכימה עם מי שמחסן ילד חולה, כי ברור שהעומס על מע' החיסון במצב כזה הוא מאוד בעייתי.
לגבי הרופא משע"צ - מעניין לשמוע מה הוא אומר על ילד שהגיע לטיפול נמרץ כתוצאה מוירוס רוטה שהיה אמור להיות פשוט, והוא כמעט איבד את החיים שלו בגלל שלא חוסן. אני לא מזלזלת בו חלילה, רק צריך לשמוע את הדברים עד הסוף ולראות אם הוא עונה לכל העניינים.
מעניין לשמוע מה היה אומראנונימי (6)

על ילדה שהגיע לטיפול נמרץ אחרי שקיבלה את חיסון הרוטה והגיעה למצב של התפשלות מעיים, מיד אחרי החיסון.

לגמרי!להבת-כוח

זה רולטה רוסית יש צדדים לכאן ולכאן. אבל יש דברים שהורה יכול לעשות כדי לוודא שהילד לא יגיע למקרה כזה. במקרה של רוטה אם הילד משלשל חייבים לתת לו מינרלים ולוודא ששותה אחרת ישר לקחת למיון שיתנו נוזלים.

עונהלהבת-כוח

האוניברסיטה שלהם היא הכי מלאת אינטרסים כלכליים שיש. אבל זה שהם למדו את זה לא אומר לי כלום על לאיזה חומר הם נחשפו. אם הם נחשפו לכל המידע שאומר שאין בעיה עם חיסונים ולא למחקר אחד שמראה שיש בעיה אז זה שהם למדו לא עוזר.

אני לא מדברת על תופעות לוואי שניתן להכיל. אני מדברת על תופעות לוואי רציניות מאוד שמצריכות חשיבה מחדש על כל הרעיון הזה של להזריק מחלה עם רעלים לתוך גוף של ילד בריא. תופעות לוואי שנמצאות בעליה מטורפת, מוות בעריסה, אוטיזם, אחד מתוך 6 ילדים עם הפרעות קשב וריכוז וPDD בארצות הברית. זה דברים שדורשים יחס.
אין שום שאלה שאפשר לחלות, גם בוירוס רוטה אפשר להידבק. אבל א. גם תינוקות מחוסנים נדבקים ויצא לי לשמוע באמת עשרות עדויות של תינוקות שחוסנו לרוטה ובכל זאת חלו, דווקא זה חיסון כל כך לא יעיל ומצחיק שאת מביאה את הדוגמא הזו. חיסון לא שווה חסינות. זה שמתחסנים לא אומר שבמאה אחוז את מגנה על הילד שלך, ממש לא.
וגם צריך לדעת לטפל בילד חולה. המטרה היא למנוע מוות או למנוע מחלה? כי מחלות לא ניתן למנוע. הוירוסים הם יותר חכמים ממה שנראה לנו והם מקיפים אותנו. בחיסון הפרבנר יש 13 זנים מתוך תשעים. בשפעת יש שלוש מתוך 200 וכל הזמן הם מתפתחים ומשתנים ומפתחים מוטציות. אותו דבר לגבי שעלת גם. רופאים לא ממליצים לא להוריד חום, הם לא ממליצים לתת תוסף של ויטמין סי, הם לא ממליצים להימנע ממוצרים מהחי ולאכול רק פירות וירקות בזמן מחלה. יש הרבה דברים שיכולים לעזור לגוף לנצח בזמן מחלה והרופאים לא ממליצים עליהם.
כמו שאמרתי, מחלות אי אפשר למנוע. בגלל שאנחנו חיים במקומות הגיינים עם תזונה נאותה אז באמת הרבה פחות חולים. לדוגמא 98 אחוזים ממקרי המוות של חצבת בעולם הם ממדינות עולם שלישי. מה שצריך ללמוד זה איך לטפל בילד חולה בצורה טבעית והכי טובה.
אי אפשר לטעון שילד חלה בגלל שלא חוסן. זאת אמירה לא אחראית שפשוט אין דרך לעמוד מאחוריה. מהסיבה הפשוטה שלא קיים מחקר שלקח אוכלוסייה ונתן לה חיסון ואז חשף אותה לנגיף או הוירוס ובדק האם הילד חלה או לא. לא קיים מחקר. את יכולה להגיד שרואים את זה באוכלוסייה. אבל הנה אני העלתי השערה אחרת שהסיבה שהילדים פחות חולים ומתים זה בגלל שלא שותים מים שיש בהם שאריות של פסולת מתעשיות ומשחיטה והביוב לא זורם ברחוב (זה היה המצב בלונדון ובערים מרכזיות ב1850-1920 עד שהתחילו לעשות ניקוי רציני והכניסו ביוב, הזיזו את התעשיות לאיזורים מרוחקים יותר והתמותה התחילה לרדת בצורה מאוד משמעותית עוד לפני שנכנסו החיסונים. התמותה משעלת ירדה ב99 אחוז לפני שבכלל נכנס החיסון. אני אצרף טבלאות שתוכלי לראות. הטבלאות לא מוטות, הם מבוססות על סטטיסטיקה שארצות הברית מספקת בעצמה.
והינה מאמר בנושא שמבוסס על הספר של סוזן המפריז שכבר סיפרתי עליה שהיא רופאה לכל דבר וענין שהיתה בכירה מאוד עד שהגיעו שלושה מטופלים עם כשל בכליות אחרי חיסון שפעת ב2009 והיא התחיל לחקור לעומק את הנושא. ויש לה ספר מרתק באנגלית שאשמח להמליץ עליו.
http://www.hisunim.org.il/vaccinesinhistory/176-vaccinesunderthehood

רק לגבי "אי אפשר לטעון שילד חלה בגלל שלא חוסן"ירושלמית טרייה

אולי אפשר לומר את זה על החיסונים החדשים שהם לא 100 אחוז כמו שפעת, שעלת וכדומה. שבהם יודעים מראש שזה לא מאה אחוז.

אבל בגדול, רוב החיסונים למחלות הקשות פשוט מיגרו את המחלות הללו.

קחי כלבת, דיפתריה, ודוגמא יחסית חדשה - פוליו. הרי זאת היתה מגפה איומה ונוראה, והיו הפגנות בארה"ב שבהן הציבור תבע מהממשלה לייצר חיסון! ואז יונה סאלק פיתח חיסון ב"ה והמגפה נעצרה.

לא יודעת, זה בסיסי, איך אפשר להתעלם מזה? ומזה שפעם היו מתים מכלבת והיום ב"ה הציבור מחוסן? זאת מחלה שגם היום מתים ממנה. יש מקרה אחד בעולם אולי שהצליחו לטפל.. ממה שאני זוכרת שקראתי בזמנו.

צריך לא לשכוח את הבסיס,שהוא ברור ופשוט ואין עליו עוררין.

את הדיונים אפשר להשאיר למחלות קלות יותר שבהן אפשר בכלל להעלות על הדעת אפשרות בחירה. דרך אגב גם עם טיפול מיטבי יש למחלות הילדים סיבוכים שהם החשש העיקרי במחלה. וגם דלקת קרום המוח עלולה להשאיר נזקים בלתי הפיכים. זה שהרוב מבריאים בלי נזק, ב"ה. אבל צריך לשקול את הסיכון שאולי יש בחיסון לעומת הסיכון שאולי יש בחולי. כנראה שלדעת רוב המחקרים הסיכון בחולי מנצח. אבל פה יש לך איזה מקום לדיון. זה לא נכון למחלות מסוכנות יותר.

יש על זה עוררין. זה כל הענין.אנונימי (6)

תסתכלי בגרפים שלהבת כוח הביאה.

וכלבת זה לא דוגמא טובה - לכלבת לא מחסנים כחלק משיגרת החיסונים, וזו לא מחלה שמוגרה. 

מתחסן מי שנפגע מנשיכה של בעל חיים נגוע.

אהמ אהמ. אין לי כח להגיבירושלמית טרייה

זה כמו שתגידי שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ.

ממש לא.אנונימי (6)

גם לי אין כח להגיב

חייבת להגיד...בת 30

שאל תפתחי את הנושא הזה עם חסידי חב"ד. 

כוונתי לנושא של מה מסתובב מסביב למה. מה שברור לך לא ברור להם...

את רצינית??ירושלמית טרייה

יש לי כמה חברות שנחשבות חב"ד, קשה לי להאמין לכזה דבר..

אולי משיחיסטים בלבד, ולגמרי לא חב"ד אורגינל?

את יודעת, אני הולכת לשכוח את מה שכתבת לי אחרת אשנה את דעתי הטובה על חב"ד וזה יהיה עצוב..

למה את מתכוונת?להרות כוחות
אני חב"דניקית [שפויה, נראה לי] ומאמינה שהארץ לעולם עומדת, והשמש מסובב את כדור הארץ .

את לא? 🤔

אם תרצי אוכל לפרט עוד בנושא הזה.
תפרטי , זה מענין החיים שוים

אני לא ירושלמית אבל אשמח מאוד שתפרטיאנונימי (8)

ומתעניינת עוד:אנונימי (8)

האם את מאמינה כך גם לעניין היממה וגם לעניין השנה? שבשניהם השמש היא המסתובבת סביב כדוה"א?

תנסי, תראי.בת 30

לא יודעת אם כולם.

יש מקור שכך הרבי כתב. 

אני שמעתי את זה מאישה חב"דניקית שאני מאוד אוהבת ומעריכה. (וזה לא פגם בהערכה שלי אליה...)

אם את שומעת הסבר אחר, אני אשמח לשמוע כי אני לא הצלחתי להבין. 

דווקא מעניין לקרוא את התגובות למאמר..אנונימי (6)

למחבר אין תשובות טובות לחלק מהשאלות הנוקבות שנשאלות.

מכון ויצמן מקבל את רוב הכספים שלו מתעשיית החיסונים MERCKלהבת-כוח

זה נתון משמעותי. אי אפשר להתעלם מזה.

באמת? עכשיו שאת מציינת את זהאנונימי (6)

נופל לי אסימון בצליל מהדהד.

יש כאן בפורומים מישהו שתוקף כל מה שמריח אלטרנטיבי/ויטמין C/הומאופתיה/דחיית חיסונים.

הוא הזכיר פעם שהוא חוקר במכון וייצמן..

כשמתחילים להיכנס לשאלות של אינטרסים כלכליים - זה קיים לשני האנונימי (8)

הצדדים.

זה לא סוד. גלוי וידוע שאנשי מקצוע שרופאים ומדענים לא עובדים בחינם - לא אלה שתומכים בחיסונים ולא הקבוצה הקטנה יותר שמתנגדת. רופא שנותן פגישת ייעוץ להורים כדי לעזור להם לבחור אילו חיסונים להוריד - מקבל על זה תשלום. מדען שכותב ספר נגד חיסונים - מוכר אותו בתשלום. ועוד ועוד.

אין עם זה בעיה.

אני רוצה להאמין שרוב האנשים מאמינים במה שהם מתפרנסים ממנו, ומתפרנסים ממה שהם מאמינים.

מורה ליוגה מאמינה שיוגה זה חשוב, ספרנית מאמינה שחשוב לקרוא ספרים, ועובד במכון וייצמן כנראה תומך בחיסונים.

אחרי שהנקודה הבסיסית הזאת ברורה, אפשרלעבור להתייחס עניינית לטיעונים בפני עצמם.

מסכימה ובכל זאתלהבת-כוח

יש הבדל בין רופא שמייעץ ומקבל על זה כסף. אגב גם אם תלכי לאונקולוג בכיר באופן פרטי זה יעלה לך אלף שקל. אדם שלמד הרבה שנים רפואה ראוי שיקבל כסף על פגישות איתו.

ויש הבדל בין זה לבין תעשיית תרופות שמממנת מחקרים, נותנת מניות לאחראית על הCDC בשווי שמונה מליון דולר שנה אחרי שהיא עוזבת עבודה של 20 שנה בCDC והכפילה בשתיים את כמות החיסונים שניתנים. זה נתונים שהם מסריחים ממש. באמת כואב לחשוב שמישהו עושה כסף על חשבון הכאב והסבל של אנשים פרטיים.

אי אפשר להשוות את המשאבים של חברה שמגלגלתאנונימי (6)

מיליארדים ויש לה אינטרס עצום לשמר את נתח השוק שלה, למשאבים של אתרים כמעט מחתרתיים שיוצאים נגד הזרם. 

אחרי שהנקודה הבסיסית הזאת ברורה, אפשר להתייחס לטיעונים עצמם - והטיעונים גם הם מדברים בעד עצמם..

בנות אתן מגזימותירושלמית טרייה
בן אדם לא מסוגל לכתוב מאמר מדעי סדור כאשר הוא לא מאמין במה שהוא כותב וכותב זאת רק בשביל כסף.

לאקדמיה יש דעה וכנראה היא בדרך כלל תהיה מבוססת על כיוון מדעי. ואולי תיטה לכיוון מסוים כי הוא נתמך במדע שנלמד שם.

לחשוב שכמות גדולה של אנשים אומרת דעות נחרצות רק בגלל שאיזה חברה תורמת להם כסף זאת הגזמה פראית. יש המון תורמים לכל המוסדות האלה.

להבת כח, אחרי שערערת על מה שידוע לרוב הציבור לגבי פוליו איבדת את אמינותך בעיני.

בנות, לא כל מי שמדבר בעקשנות ובהתלהבות על הדעות שלו הוא בר סמכא.

אל תחליטו דברים לגבי בריאות הילדים שלכם על סמך דעה אחת קיצונית בפורום.
שאפואנונימי (9)
ותודה
תוהה מה תגידו כשכל הקונספציה של החיסונים תקרוס.אנונימי (6)

וכמו שזה נראה, זה לא כל כך רחוק.

יותר ויותר נוירולוגים, קרדיולוגים, אימונולוגים וכו' בכירים בתחומם מגיעים למסקנה הזאת.

מה תגידו כששיעורי התחלואה יהיו כל כך גבוהים עד שלא תהיה ברירה אלא לחשב מסלול מחדש. 

האמת כן תצא לאור מתישהולהבת-כוח

תודי על האמת שלא נכנסת וקראת במשך חצי שעה וראית את הסרטונים שמסבירים על פוליו אלא הסתפקת בקריאה של דקה של מה שאני כתבתי והחלטת שלא רק שזה שטויות אלא שכל מילה שיצאה מהפה שלי שטויות. זאת דוגמא מצויינת למחקר שלא יניב תוצאות בגרוש.

אני לא בר סמכא לכלום. כל מה שאמרתי לא שלי הוא, אני לא חוקרת חיסונים ולא למדתי רפואה אבל אני יודעת לקרוא ולהסתמך על אנשים גדולים ממני שחקרו את הנושא ושמו את הקריירה שלהם בכפם כדי לצאת עם מידע שלא זמין להורים כדי שיוכלו לבצע בחירה מושכלת.

אני לא מגזימה, האמת הרבה יותר קשה ממה שאני ציירתי. באמת שמה שהבאתי כאן זה טיפה בים. והמסר שלי להורים זה לא להקשיב לי אלא לצאת ולחקור כי אין הוכחה שלהזריק כל כך הרבה חיסונים לתינוק כל כך קטן זה לא הרסני לחלוטין למערכת החיסונית שלו.

נראה לי שעיקר הענין הוא האחריות ההוריתבת 30

כלומר- להבין שחיסונן לתינוק זה לא דבר של מה בכך, ולבדוק במה מדובר. לשאול, לשמוע דעות שונות ולהחליט.

בעיני לפחות, מי שמחסן מתוך אמון עיוור בממסד הרפואי חסרה לו אחריות בדיוק כמו מי שלא מחסן לכלום סתם ככה, בלי לבדוק.

מי שבודק- וזה לא כ"כ משנה אם יחליט שלא לחסן בכלל או לחסן חלקית או לדחות או כל הוואריאציות האחרות- העיקר זה שהוא יודע מה נכנס לילד שלו ולמה הוא נותן את זה לילד שלו (או לא).

לגבי כל המחקרים והעובדות- בסופו של דבר, כל מה שאני או מישהי אחרת בפורות תגיד, וגם כל מה שרופא דגול זה או אחר יגיד- זה הכל מיד שניה או שלישית.

לי אין אפשרות לעשות מחקרים וגם לרוב הרופאים אין...הענין הוא במי נותנים אמון. וכדי לדעת במי לת אמון צריך לדעתי להבין מה הולך בתוך הסיפור הזה, לקלוט מי הגורמים הקיצוניים לכאן ולכאן (לדעתי, אתר "חסון" למשל הוא קיצוני בהתנגדות- לעומת משרד הבריאות שקיצוני במתן החיסונים)- ולברר, עד כמה שידינו מגעת...

רק לגבי הכסף והשוחד. בלת"קאנונימי (פותח)אחרונה

לא קראץי את כל התגובטת

מתייחסת רק לנושא מימון המחקרים וכד'

כשאומרים "השוחד יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים" אין הכוונה שמקבל השוחד אומר - אוקי. קיבלתי כסף, עכשיו אני הולך לשקר פה.

אלא שהשוחד ממש מעוור את עיניו, גורם לו לראות את המציאות באור מסוים. גורם לו לסלף דברים המצודקים.

לאדם קשה להיות אוביקטיבי, לפרשנות פנימית מודעת ולא מודעת יש הרבה השלכה על גיבוש הדעה שלנו גם לגבי נושאים לכאורה עניניים לגמרי

כשאדם כותר מאמר מדעי סדור, הוא מן הסתם מאמין במה שהוא כותב ועדיין דעתו ומסקנותיו יכולים להיות מוטים מאד גם בלי שהוא עצמו מודע לכך וכן - זה קורה כלפי מי שנתן לו את הכסף. (זה לא רק כסף, זה מעמד, יוקרה כבוד ועוד)

אני חולקת.להבת-כוח

הבסיס הזה לא ברור מאליו ואני פירטתי כאן על פוליו איפשהו ויכולה לצרף לך קישור. כשאני אומרת שיש הרבה ידע שאנשים לא נחשפים אליו אני באמת מתכוונת לזה וזה מתחיל החל מהחיסון הראשון נגד אבעבועות שחורות וכלה בחיסונים עדכניים של שכלת לנשים בהריון. יש המון מה לקרוא והמון מה לחקור ואת יכולה לראות שגם המחקרים שתומכי החיסונים מצדדים בהם לפעמים פשוט לא שווים את הנייר שהם כתובים עליהם.
. http://www.hisunim.org.il/vaccinesinhistory/176-vaccinesunderthehood

את יודעת שאפשר להפעילאנונימי (6)

אותה מסכת טיעונים שמפעילים מי שתומכים במתן חיסונים ללא סייג גם במקרה הזה של רוטה ללא התחסנות:

"אי אפשר לטעון שמחלת המעיים שנגרמה כתוצאה מוירוס הרוטה היא שהביאה את הילד למצב שהצריך טיפול נמרץ"

"צריך לבודד את הגורמים"

"יכול להיות שהיתה רגישות קודמת"

"אולי הטיפול לא היה הולם"

והאמת היא שרוטה זה וירוס אחד מתוך רבים של וירוסים שתוקפים את המעיים, ואין סיבה שבמדינה עם רפואה מתקדמת כמו ישראל, שבה ניתן לפנות חולה לקבל עירוי נוזלים, יגיעו תינוקות לטיפול נמרץ בגלל הידבקות בוירוס הרוטה.

כשילד נדבק ברוטה אנחנו יודעים במה נדבק. כשילד מחוסן ברוטה אנחנו לא יודעים איך החיסון ישפיע.

עם כל הכבוד, לסכן תינוקות בני חודשיים בכריתת חלק מהמעי בגלל חיסון, על זה נאמר, לשקול תועלת מול נזק.

אני הייתי מחכה עד שתחלים...בתאל1

לא יקרה כלום אם תאחרי את החיסון בכמה חודשים...

אצלי כמעט תמיד החיסונים התעכבו כי לפעמים היה לו שלשולים ולפעמים היה עם חום... והאחיות אומרות לא לחסן אם היה חום ביממה האחרונה (אולי יותר לא זוכרת)

וזה בכלל לא קריטי.

אז חכי קצת שתתאושש ועוד חודש-חודשיים-שלושה... תחסני.

בהצלחה!

הפותחת - עדכוןאנונימי (פותח)

בסופו של דבר חיסנתי בזמן

עבר בשלום ב"ה

לא נרשמו תופעות חריגות

קצת יותר אי שקט ביום הראשון אחרי החיסון וזהו

בדר"כ מחסנת את החיסונים הוותיקים שניתנים כנגד מחלות קשות

חיסונים חדשים - חשדנית. לא ממהרת לחסן

לא מחסנת נגד שפעת

תודה למי שענתה לי

שמחה בשבילך שהחלטת.ותודה לך שפתחת את הנושארק אמונה

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגולאחרונה

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אולי יעניין אותך