עזרה- איך לעודד אקלים חיובי בגןופרצת
אני גננת מחליפה גננת אם שיצאה ליופשת לידה. בגן בנים- 28 בנים אנרגטיים ופעילים מאוד!! חלקם ממשפחות לא פשוטות
אני מוצאת את עצמי מעירה הרבה וגם יש הרבה תלונות מצד הילדים " הוא לקח לי" "הוא דחף אותי" "הוא אמר לי כך וכך וכך" בקיצור כ---ל היום. ואני כבר מותשת ובא לי לעזוב, השאלה אם זה ככה בכל הגנים? לפחות בגני בנים?
אשמח לעצות
מה שאני עושה בנתיים:
נותנת מדבקות על התנהגויות חבריות
מספרת סיפורים על חברויות טובות
אשמח לשמוע עוד.
ומה לעשות בפועל כשהילדים מתלוננים?
אפשר קצת יחס??ופרצת

בבקשה בבקשה

שיהיו עסוקיםרק אמונה

זה פרויקט רציני

אבל-כמו ששמו לך בתמונה בראשי

ילדים קופצים

ככה שישתוללו ויתעיפו 

יש ריתמיקה ושירים

בעיקר לקפוץ ולעצור כשהמוזיקה גומרת וכו'

ומשחקים

משחק הכיסאות

תופסת

גמד יושב ביער

מי אני ומה שמי

נכון כמה שיותר עסוקיםzmil
גם יצירות גזירה טושטושים הצגה
כמה דברים...ציוני דרך
א. אולי כבר עשית את זה, אבל ליתר בטחון מציעה לך להתחיל כל מפגש בוקר (עוד לפני התפילה!) בחזרה על הכללים המצופים בגן. לפעמים יוצאים מתוך נק' הנחה שברור שהילדים יודעים וזוכרים אבל זה לא מובן מאליו במיוחד בזמן תחלופה של גננות.
ב. הרבה חיזוקים חיוביים! תזכרי שבנים הם מאד תחרותיים, את יכולה לקחת את הנקודה הזאת לטובתך ולארגן להם מבצעים של דרך ארץ ועזרה לחברים (לדג', להכין לוח גדול של שמות הילדים עם מקום לדבקיות ליד ולהחליט נניח שמי שצובר מספר מסוים של דבקיות עד סוף היום מקבל צ'ופר או משהו כזה...)
ג. לפחות בהתחלה להיות קצת יותר קשוחה מהרגיל כדי שלא "יטפסו" עליך וגם עצה שלי: ככל שאת מעירה ו"עושה עסק" מהתנהגויות שליליות קטנות יחסית ככה הם לא יגיעו לדברים הגדולים יותר. כלומר, אם מישהו לקח משהו לילד אחר לברר מול הילד שלקח מה קרה ושיתנצל במידת הצורך בפני הילד שנלקח ממנו, לומר לו שעכשיו את מזהירה אבל בפעם הבאה תאלצי להעניש (תלוי בגיל כמובן) וכו'- שהילדים ידעו שזאת לא התנהגות שעוברת על סדר היום...
בהצלחה!
לדעתי הענייהפסידונית

כשהילדםי מתלוננים - להתייחס לנושא הספציפי, כי אין ברירה.

אבל עדיף ליצור מצב שהם פשוט לא יגיעו למריבות האלה - מהניסיון שלי צריך פשוט לעשות להם מעניין.

התעמלות, ריקודים, שירים, קפיצות, מחבואים, כדור, יצירה - אם מעניין להם הם הרבה פחות עסוקים במריבות.

שיהיו לך פעילויות מעניינות כמו הצגותדניאלה 1
שהילדים הם השחקנים ולאלתר תחפושות משעשעות, או לבחור כוכב השבוע, אצלי זה תפס חזק!!! ילדים מחכים לתורם... תשתפי אותם ותספרי להן שזה הולך ליהיות היום הכי כייף, שבו את בוחרת רק ילדים מצטיינים, מה שבפועל את בוחרת גם ילדים מאתגרים ומעצימה אותם. כנסי לרשת ותחפשי רעיונות לא חסר. סמכות סמכות סמכות ילדים מרגישים מתי ניתן להפר את הכללים! בהצלחה רבה!
בנוסף לכל מה שהעלו כאןיטבתה
אם אפשר לחלק אותם לקבוצות קטנות כשהם בפעילות חופשית על מנת לצמצם התנגשויות וריבים
ולדאוג לכל קבוצה לאחראי שדואג שיהיה סדר ושיתוף פעולה- האצלת סמכות מצד הגננת.
גם מעצים את הילד וגם נותן לו תחושת שליחות וביטחון וזה יכול לעזור.
להמחיז כל בוקר מקרה ומה הפתרון לדעתם?
למשל אצלי יש 2 בובות המחשה וכל פעם מציגה סיטוציה אחרת. פעם אחד לוקח לשני את המשחק/ פעם אלימות/ פעם תחרותיות/ פעם הפסד בכבוד וכולי.

שתצליחי..🖒

בכל הגניםםםםאנונימי (2)
תודה לכם! רשמתי לי את הטיפים שלכםופרצת

אשמח לעוד

לוח פתרון בעיותאנונימי (3)
כל בעיה. בין הילדים, הם הולכים ופותרים בעצמם. מנסיון עובד!
מה זה לוח פתרון בעיות?yuchvruzbcrd

לוח פתרון בעיותאנונימי (3)אחרונה
זה לוח שמונח בפינה מסוימת בגן, שם יש לילדים ע"י המחשה של אימוג'ים למיניהם כמה אפשריות איך להגיע לפתרון ללא עזרת הגננת לדוגמא: ויתור, תור תור, שיחה. המטרה היא לגרום לילדים שרבים ללכת ביחד ולנהל דו שיח וככה להבין ולהסביר אחד לשני מה הבעיה ואיך אפשר לפתור, בהתחלה צריך הכוונה כמובן אח"כ זה זורם לבד, ילדים שיש ביניהם מריבה או ויכוח טענה, את פשוט שולחת אותם ללוח הזה.
עוד רעיונותבצבצ

מכל דבר שעושים אפשר לעשות משימה חוויתית. לדוגמא:

הולכים ליטול ידיים, אז כל יום כמו חיה אחרת, פעם כולם זוחלים לכיור כמו נחשים, פעם קופצים כמו צפרדעים וכו' וכו'.

אפשר לעשות פינה מיוחדת בגן כמו 'פינת מרגוע'- כשיש מריבה שחורגת אפשר לשלוח לשם את שני השובבים ושתהיה שם תיקיה עם מילות פיוס וציורים והם צריכים לבחור מה הם רוצים לומר עכשיו לחבר...

גם משימות זה טוב- תורנות-כל יום מישהו אחר בוחר את סדר הילדים שיוצאים לחצר. (לדוגמא)

וילדים שכל הזמן מתלוננים, לדעתי, להביע אמפתיה(זה לא נעים...אתה צודק) אבל מיד אחרי זה להביע אמון מוחלט בזה שהוא יכול בצורה בוגרת לפתור את הבעיה. אפילו להתאמן כמה פעמים לעיני כולם.(למשל, יוסי לקח לך את הכדור ,בא תאמר לו מה אתה מרגיש)- ללמד לפתור בעיה בשיחה

טוב, סליחה שהארכתי

בהצלחה רבה!

ה' יברך אותך!

את זוכה לחנך תינוקות של בית רבן

לא להתייאש!!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך