לפרק או להמשיך??b&s

אני נשואה ב"ה כבר כמה שנים ויש לי ילדים מקסימים ובעל מדהים עוזר תומך ומפנק וביום בהיר בעלי סיפר לי שהוא הכיר משהי חדשה דרך עבודה
.אישה נשואה עם כמה ילדים שהזוגיות שלה מעורערת ולא טובה אבל אין לה אומץ לקום וללכת והתחילה לספר לו את סיפור חייה שבהתחלה המטרה שלו היתה לעזור. ומשם זה נגרר אומנם לא לפסים אדומים.. אמנם שזה היה קשר קצר שנגמר והבטיח שלא יקרה והוא לא יודע איך זה הגיע לזה והוא לא רצה את זה
איך מתמודים עם זה???
לא לפרק לא להמשיך..משוטט
זה אמנם מצב לא קל בשבילך ואם הוא בא וסיפר כנראה גם לא בשבילו..
אבל את צריכה לשים לב שהוא עצר את זה בזמן ובא לספר לך אז כנראה שהוא באמת מבין את הטעות ושהוא נגרר למקום לא טוב.
אז לדעתי עד כמה שקשה לסלוח לעניות דעתי זה האפשרות הכי טובה אבל רק אם זה בא יחד עם ייעוץ זוגי ושיפור הזוגיות שלכם כדי להפחית עד כמה שאפשר את הסיכוי שזה יקרה שוב..
בהצלחה..
איזה רוע לבאני123
היה לאשה הזו להיטפל לבעלך.
מלשון טפיל שנדבק

לא טוב לה בזוגיות??

למה לגרום לעוד אחד שלא יהיה לו טוב??

קנאהb&s
ראתה גבר חתיך(באמת הוא כזה) שיש לו טוב לב וניצלה את העזרה שלו לאינטרסים שלה
ואני שואלת אותו למה לא עצרת את זה! טוב לנו ביחד
והתשובה שלו אני לא יודע להסביר מה דחף אותי כשהרגשתי שהיא רוצה לקחת אותי ממך אז הבנתי שעוד רגע מאוחר
לא מבינה איך גבר נשוי שטוב לו מסוגל לבגוד???
השאלה מה כבר הספיק לקרותאני123
אם זה "רק" שיחות אז תלבנו את הדברים.
ותחדדו "נהלים" כמו שהוא מצפה ממך להתנהגות מסויימת כך גם הוא צריך
אולי היא רק רצתה לשפוך למישהוkit
ולא היה לו נעים להתעלם מרחמים וכו.לא הייתי קוראת לזה בגידה ככ מהר
אף אחד לא אמר בגידהאני123
שתשפוך אצל חברה או אמא או בחור רווק.

למה אצל גבר נשוי???

כי הוא גבר.... לכן יש לו כ"כ הרבה גדרים ומצוותבתאל1

ולאשה פחות...

(סליחה על הפנימסטיות הנשמעת מדברי... חח אבל אני לא כזאת בכלל)

אל תמהרי לשפוט.משוטט
את לא יודעת מה עבר עליה ומה הוביל למה..
איזה שם אפשר לתתb&s
לאישה נשואה שמתחילה עם גבר נשוי בהתחלה רק מספרת על החיים שלה כדי שיעזור לה ומשם זה עובר לפגישות ונשיקות עם הרבה מהדמיון והפנטזיות שלה.....
זה לא נקרא בגידה?? אז מה זה שעשועון
את רצינית??אני123
הוא באמת נישק אותה??
ומה הוא אומר להגנתו??

אולי תוכלי לפגוש את האשה הזאת. לתת לה סטירה.

ולדבר עם בעלה. שיהיה מעודכן.

את יודעת שיש ציבורים מסויימים שדבר כזה לא עובר בשתיקה
תנשמי ילדה..משוטט
את מדברת כמו ילדה קטנה. החיים יותר מורכבים מאם היתה נשיקה או לא היתה ואי אפשר להאשים צד אחד ולפעמים אי אפשר להאשים אף אחד.
לא אמרתי..משוטט
שזאת לא בגידה.
רק ציינתי שלא תמיד אפשר לשפוט את האדם שעשה מעשה כזה או אחר.
את בעלך את יכולה לשפוט הוא בעלך ואת יודעת מיהו ומהו. אבל אותה? אין לך שום מושג מה עבר עליה ואיך קרה שהיא הגיעה למצב הזה..
אני מבינה שאין לך בעיהאני123
לנשק נשים בחוץ ואז את אשתך.

רק תקפיד לא להדביק אותן בדלקת גרון מאחת לשנייה.

ומי אתה שתכנה אותי ילדה. בן כמה אתה בכלל
להירגע, חבר'ה.כתר הרימון
איך אין לאשה הזאת אומץ לקום וללכת??אני123
אבל להתנשק עם גבר נשוי זה יש לה אומץ??

מוזר
מכעיס ומקומםש א
אבל אני לא בעד שתכעסי/תאשימי רק את האשה ההיא, כי זה די מסיר אחריות מבעלך, והוא בהחלט גם אמור להיות אחראי.
גם בעלה אחראי. בוודאי.אני123
אני פשוט נתקלתי כבר בתופעות כאלה...

נשים לא יודעות להתנהג עם גברים נשואים
סחפה אותו 😳b&s
אני מאוד אוהבת אותו
אבל מצד שני בכל רגע שאני נזכרת אני נגעלת ולא מאמינה שזה קרה
אני מכירה אותה שזה העצוב מכל
משתתף בצערך.ד.

תשובההעני ממעש
א. ייעוץ עם גורם מקצועי
ב. זה חמור.
ג. האם את מסוגלת להמשיך ?
האם גט יוסיפ לך טוב או לא?
ד. אל תדון עד שתגיע למקומו-
אם ח'ו היה מקרה הפוך- היית רוצה אפשרות פיוס?
מבין אותך מאוד..123456gggggg
מאוד מבין את הכאב שלך בתור גבר...אני מנסה להכנס לנעלים שלך ולא יודע איך הייתי מגיב...בעלך חייב לעשות כמה דברין בשביל שאת תמשיכי לסמוך עליו..א.לבין את הטעות החמורה..ב..לתפוס את עצמו בידיים להתחיל להתחזק לא לדבר עם נשים נקודההה.לא משנה מה שלום שלום ובי..ג.להבין למה זה לא טוב לדבר עם נשים ואת תתפלי לקדוש ברכו שיעזור לך מה לעשות כי זה מאוד מאוד לא פשוט אוייי ממש באסת אותי בשורות טובות בעזרת השם...
אני מבינה את כל הכעס שהביעו פהאמא ל6 מקסימים
ואת העלבון, ועוד.....
א-ב-ל:
את מדברת פה על החיים שלך, המשפחה שלך והעתיד שלך. (אני מהפלאפון ואין לי איך להדגיש את המילה "שלך" )
אני מכירה מקרה הפוך, שהאישה בגדה, למרות שהיו לה משפחה וזוגיות טובים. במקרה כזה ההלכה אוסרת להמשיך לחיות יחד, ונאלצו להיפרד, והבעל הפך למסכן גדול! !! התגרשו, אבל בסה"כ עדיין אוהבים. .. היא נישאה די מהר אבל הוא נשאר מסכן. ...
ועוד נקודה למחשבה (בשבילך, לא בשבילי, את לא חייבת לענות) : למה הוא סיפר לך? למה לא הסתיר ממך? גם אם התחרט, היה יכול לשמור בפנים, ולהחליט להתגבר על זה מעכשיו. בכ"ז הוא סיפר! למה? האם ציפה לתמיכה ממך? האם הוא עדיין רוצה אותך, ופשוט נכשל ונפל בעצת היצר? אולי משהו אחר.
אני לא אומרת מה לעשות, רק אומרת שצריך לחשוב על עצמך ועל העתיד שלך, לא רק על הפגיעה הרגעית, אפילו שהיא קשה מאוד.

תגובה קצת אחרתבת 30

הדבר הראשון שחשבתי עליו כשקראתי את ההודעה שלך היתה: "וואו! איזה יושר ואומץ יש לבעלך שבכלל בא וסיפר לך!"

זה הרי לא מובן מאליו. וזה מעיד על יושר גדול ועל קשר פתוח וכנה איתך ומעיד על רצון לא ליפול ולעשות תשובה.

עם כל הקושי שלך, שהוא מובן לגמרי, אני חושבת שאת צריכה לתמוך בו, ושביחד תלכו לייעוץ או משהו דומה שיעלה אותו שוב על דרך המלך. 

זה קשה, אבל ברור שיש פה חרטה שלו ורצון שלו להמשיך בדרך טובה איתך. אחרת הוא לא היה מדבר איתך על זה. 

תודהאלעד

אכן זווית ראייה מעניינת

^^^^^^ לפותחת: תקראי את זה עוד פעם ותתמקדי בחיובי!rivki
החלטה שלך.הלוי
למרות כל הפגיעה והחומרה של העניין, אין פה משהו שמבחינה הלכתית פוסל אתכם מלהמשיך את הנישואין.
אני ממליץ ללכת לייעוץ ואחר כך לקבל החלטות.
רוצה לשתף אותך...רציתי לאהוב
בעלי בגד בי
וזה התחיל בדיוק כמו שסיפרת
אישה נשואה (שבמהלך הקשר התגרשה) שע'לק רק התייעצה וחיפשה תמיכה ובסוף זה הגיע ועבר את הפסים האדומים
הוא לא סיפר לי גיליתי לבד...
ואחרי הרבה התלבטויות החלטתי להשאר ולנסות לתקן והיום אנחנו ביחד יורקים דם וממשיכים להלחם בלתקן את השברים.
אז דבר ראשון שולחת לך חיבוק גדול מי כמוני יודע כמה הלב שלך כואב עכשיו, דבר שני זה שהוא בא וסיפר לך מראה שהוא באמת אוהב אותך ורוצה לתקן, עכשיו זה החלטה שלך! זה לא החלטה של רגע תני לזה זמן וכמובן רק רק עם ייעוץ מקצועי!! בלי זה אין מה לדבר...
המון כוחות ותזכרי שזה שהוא סיפר לך זה דבר נדיר מאד!!!(זה עדיין לא מוריד מרמת הכאב ההלם והאכזבה אבל בהחלט נקודת זכות)
😳b&s
אני לא מעכלת שזה קרה ולמה חייב יועץ נישואים מה הוא יכול לשנות או להועיל?? אני לא מאמינה בדברים האלה
אני מאוד אוהבת אותו ומרגישה שזה הדדי אני לא מסוגלת לחשוב על השניה שאני לא יהיה איתו מספיק איבדתי אנשים חשובים בחיים שלי אני לא רוצה לאבד גם אותו
זה ניראה שהוא רוצה מאוד לתקן לכן אני לא יודעת מה לעשות אם זה באמת בא ממקום אמיתי איך אני ידע את זה? הוא כל הזמן אומר לי זה היה רק מקפצה לאהבה שלנו
קשה לי ההתמודדות הזאת
ייעוץ זה לא רק לתקן..משוטט
ייעוץ עוזר לבנות מה שכבר קיים וללמד אתכם לפתח ולשדרג את הזוגיות שלכם.
זה טוב גם למי שנראה לו שאין שום בעיה ובטח ובטח כשיש משהו כזה שעומד בינכם כרגע..
הפתיחה של הדברים מול גוף שלישי עוזרת לעקל דברים ולהגיע לתובנות חדשות ופותחת פרספקטיבה חדשה.
ייעוץ זוגי כי:רציתי לאהוב

א. דבר כזה לא מעבירים לסדר היום כאילו לא קרה כלום גם בשביל שלא יקרה שוב(חשוב להבין מאיפה זה בא כדי שלא ישוב, אל תשכחי פיתויים תמיד יהיו...) וגם בשבילך לפעמים יש נטיה לסלוח לשכוח ולהאחז באהבה אבל אחכ הכאב יכול לחזור ולהציף
ב. תמיד יש מקום לשפר את הזוגיות ולהעלות נקודות ביניכם גם בלי שקרה משו

אפשר להבין שזה כן ממקום אמיתי אם הוא עצר מעצמו ובא וסיפר לך.
כי אם לא למה לו?? יש לך קייס חזק אני לעומתך הייתי צריכה להסתפק באמון בלבד
אז למה לא ייעוץ, ייעוץ יכול לעזור באיך...בתאל1

שזה מה ששאלת בעצם...

בלההה בלההה בלהההאין כמו אמא

שימשיכו לעבוד גברים עם נשים במעורב וימשיכו לדבר ולעזור מתוך נימוס לאיזה אישה מסכנה

וכל זה שהבעל הוא עוזר ,תומך,  מפנק שווה לפח!!!!!

את מי זה מעניין שהוא מדהים? בעל מדהים לא מתנשק עם אישה אחרת

אני לא באה להתסיס אותך כי גם ככה את כאובה. לא יודעת מה הייתי עושה במקרה שלך זה באמת פוגע

אבל לשבור את הכלים לא הייתי אומרת. מצד שני זה כתם בלב . חור שישאר .

אני לא באה להתסיסמשוטט
אבל אני אתסיס..
ממש...מאי הקטנה

ומה זאת הכותרת המזלזלת הזאת... ככה גם היית אומרת לה בפרצוף?!

הכותרת המזלזת זה מופנה לגבריםאין כמו אמא

שהם אומרים כוחי ועוצם ידי. לי זה לא יקרה

אני לא צריך סינון אינטרנט. אין לי בעיה לעבוד עם נשים פרוצות

ויותר מיזה הם גם אומרים שאישה פרוצה זאת אישה דוחה שבא להם להקיא שהם רואם איתה

שסתם חוץ מהאישה שלהם כל הנשים בעולם הם בכלל לא רואים אותן. רק את האישה

הבנתי שזה מופנה לגברים.מאי הקטנה

זה עדיין נשמע לא לעניין הצורת דיבור הזאת, וגם בכלל התגובה הזאת לא מעודדת במיוחד.

אם אין לך משהו יעיל לומר לפותחת, עדיף שלא היית אומרת את כל המילים המפוצצות האלה...

אני אגיד מה שאני חושבת. לא צריכה אישור מאף אחדאין כמו אמא

ויותר מיזה

אני חושבת שהיא צריכה לעשות לו כזה טרור. שהוא יבין שהוא עשה משהוא נורא!!!!!!!

לא אומרת להיפרד אבל בטח למרר לו כרגע את החיים מאוד שיבין שזה בכלל בכלל לא יעבור ככה

ומה זה יתן לה?בתאל1אחרונה

לצערי.משוטט
אני מכיר עשרות גברים ונשים חרדים שעובדים בנפרד האינטרנט שלהם חסום ועדיין מוצאים כל דרך לפתח קשרים עם אנשים אחרים.. כל הדברים האלה הם מחסומים וגדרות אבל לא יעצרו אף אחד שבאמת מחפש קשר מהצד..
בסדר. זה ברור שמי שרוצה ימצאאין כמו אמא

אני מדברת על הגיבורים שחושבים שהם לא רוצים למצוא ולא נוקטים אמצעי זהירות . ואז יכולים ליפול

כתר הרימון
בבקשה להגיב עניינית לפותחת ולא להתכתש בין המגיבים בשרשור.
כל כך עצוב מה שאתה אומר ):אני123
מי שמחפש ימצאהחיים שוים

מי שלא מחפש לא יגיע לזה מאישה שגוררת אותו.

(לעומת מישהו שעובד במקום מעורב, שם זה קשה הרבה יותר)

אין כמו אמא צריך טיפה לעדן את הדיבור אבל קלעת למחשבתי בתוכן.ראה

את צודקת שאין אפוטרפוס לעריותמנסה לעזור

והצדיק הכי גדול שיהיה יכול לחטוא ולבגוד וללכת עם אחר

והוא יכול להיות בעל הכי תומך ומפנק ומדהים!

אם אין גדרות חזקים

ועובדים כל היום עם נשים

ואינטרנט פרוץ

ואין הדרכה

ואין לימדו תורה ומוסר קבועים והפנמה ושיויתי ה' לנגדי-

אז מה שלא יהיה- יהיו מכשולות....

(ואני מכירה אישית זוג חמוד שהסתדרו מעולה. עם ילדים.

ופתאום האישה הכירה מישהו בעבודה שלה. נשוי.

והנשוי ההוא שכנע אותה ששניהם יתגרשו מבן/ בת הזוג שלהם והם יתחתנו יחד.

ההיא מסכנה התגרשה וההוא נשאר נשוי....

ועכשיו הגרושה רוצה לחזור לבעלה כי באמת היה להם טוב יחד וגבר מדהים.

אבל הוא כמובן לא רוצה. אחרי מה שהיא עשתה לו...

ויש מלא סיפורים כאלה)

עצתי לפותחת-

להציב גדרות ברורים וחזקים וקוים אדומים שלעולם לא נגיע אליהם!
לשקם את הזוגיות והאהבה בעזרת איש מקצוע/ תומך/ מלווה/ רב

ושיהיה לכם רב קבוע וגדול שיוכל להדריך אתכם בכל צעד ושעל

ושתוכלו "לקבל" ממנו ולהתייעץ איתו וללמוד ממנו הדרכה בענין הבית, הצניעות וגם מוסר.

תודה על העידוד ממש מחזקb&s
אין לי אינטרנט בבית ואפילו לא מחשב ואין לו טלפון חכם כי הוא טוען שזה סתם משגע את השכל. הלכנו לרב שלו והוא סיפר לו נתן כמה הוראות הוא באמת משתדל להחזיר לי את האמון וכן להוכיח שהוא רוצה להמשיך ביחד כי הוא הבין שזה זאת היתה טעות גדולההההה!! ושזה מקפצה לאהבה שלנו אבל עדין קשה לי כל פעם שאני נזכרת יש בי כעס גדול שאני לא רוצה להראות לו שזה לא ישבור אותו
תודה רבה לכל המחזקים זה עזר מאוד 👍
תצליחי!מנסה לעזור

כל הכבוד לך שאת מנסה וממשיכה בכל הכח והמאמצים.

זה נראה שגם הוא עשוה מאמצים גדולים לשיפור ושיקום!

וכל פעם שאת נזכרת בזה- פשוט תתפללי לה' בדמעות עליו ועלייך ועל שניכם יחדועל הילדים שלכם!

ועל שלום בית ואהבה עד 120 ועוד ועוד!
מומלץ בחום!
התפילות בדמעות הן תפילות שלא שבות ריקם ויכולות לחולל המון.

לי אישית היה  נושא מסוים שהיה מאוד כואב לי בתור רווקה והייתי ממש בוכה ע"ז בתפילות וב"ה זכיתי לראות ישועות גדולות ושהתפילות אכן התקבלו וביתר שאת! ב"ה!

(ולפעמים היום אני אומרת לעצמי שחבל שאני לא מגיעה בתפילנ לאותם דמעות שהיו לי אז כדי להתפלל על בעלי והילדים כי בטוח זה משהו מיודח מהרגיל.

שנתפלל תמיד בדמעות של שמחה ומתוך מתיקות ולא מרירות, אמן!)

מקסימה שאת!!ש א
תמשיכי להיות עם יד על הדופק ותדעי שאת עושה דבר נעלה וחשוב בשמירתך על שלום בית, ובע"ה תראי פירות של זה.
אל תצפי ל"התנקות" לחלוטין מכעס וקושי בנתינת אמון...כי זה כמו משל הילד הכועס והמסמרים. גם כשמוציאים את המסמר יישאר סימן. אבל עם עבודה טובה על הזוגיות ןהמון רצון טוב וראייה של המכלול (את מצילה את המזבח (בהקבלה הפוכה למתי מזבח מזיל דמעות) ומיטיבה עם ילדייך) - לאט לאט הכעס יתפוס פחות מקום והזוגיות תוכל לשוב ולפרוח.
תגובה מחלישה מאוד לאישה שצריכה חיזוק. חבל.בת 30

מסכימה איתך. אין כמו אמאאני123
אנחנו בדור שסולח מאוד לגברים כאלה. וגם לנשים.

שתדעו לכם שפעם היו נוקטים צעדים מחמירים מאוד כלפי אנשים שנואפים
המלצהסיכוי לאהבה
כאן בפורום כותבת לפעמים אחת בשם הקולה הטובה.
היא נשמעת מקצועית מאד.
כדאי שתנסי ליצור איתה קשר.
החלטתי לכתוב תגובה אחרת עכשיו.אני123
במחשבה שנייה ושלישית ורביעית.

קראתי שוב ושוב את ההודעה הראשונה שלך.

ואני רוצה להגיד לך, שמתוך הדברים שלך נשמע שבעלך כן מעוניין להמשיך לחיות איתך. כן רוצה להמשיך לבנות איתך את המשפחה היפה שאתם בונים ביחד.

ובאמת כל הכבוד לו על האומץ והכנות לבוא ולהגיד לך.

מה שאני הייתי מציעה, זה שתשבו ותחדדו את "הנהלים".

שתדברו מה מקובל בזוגיות שלכם ומה לא מקובל.

אבל שניכם ביחד קובעים את הכללים שמקובלים על שניכם.

ולגבי אותה אשה, תבדקו איך הוא יכול להתרחק ממנה.
כי אם הוא פוגש אותה כל יום בעבודה, גם אם הוא עשה תשובה, וידוי חרטה וקבלה לעתיד.
לא בטוח שהאשה הזו כן עשתה.

ולכן כדאי לו להתרחק ממנה.

בהצלחה רבה.

ויהי רצון שמכאן רק תמשיכו לבנות ולבנות את הקן המשותף שלכם
מה שקשה לי שעולה מדברייךבטוב

זה שמבחינתך זה קרה "ביום בהיר"

ובעלך תומך ומפנק.

אז זה קצת מוזר.

כי גבר לא הולך סתם למקומות אחרים.

כנראה משהו היה חסר.

ובנקודה הזו אתם לא נוגעים

רק הוא משתדל להחזיר את האמון 

ואת משתדלת לא להראות לו את הכעס.

לכן לדעי כדאי ללכת לטיפול זוגי.

שם תוציאי לו את הכאב שלך.

הכעס הזה זה בור עמוק של כאב שהוא פגע בך ממש!!!!!

וחשוב להוציא בצורה מבוקרת.

שיראה למה זה גרם.

זה לא כזה פשוט.

בעל נחמד שפתאום עובר על הגבולות ועכשיו מחליט להגיד שזו תהיה מקפצה.

יש פה בת זוג שנפגעה וא"א להסתיר א הרגשותת.

וגם מבחינתך.

כנראה יש משהו בזוגיות שחסר.

אז תלמדו יחד להעשיר את הזוגיות בעוד תחום.

ואיך יחד אתם חקים מול פיתויים כאלה שיש בכל מקום...

סתם אומרת- אולי את אדם שקשה לו להראות את החולשות שלו.

ואישה במצוקה זה דבר מאד מושך גברים שהם יהיו הגיברוים שלה.

אז נניח לתת לעצמך להיות חלשה, כואבת מולו זה תהליך שכדאי לעבור.

את אישה אמיצה וכל הכבוד לך.

לא הייתי מוותרת על הנישואין אבל הייתי עושה תהליך משמעותי ביחד ולא רק "לשים פלסטר" להבטיח הבטחות ולהמשיך כרגיל...

כי זו חתיכת מכה...

בלי להצדיק את הנפילהסיכוי לאהבה
צריך להבין שלגבר יש צורך מאד חזק בריגוש. וכשאשה מסכנה פונה לגבר שיעזור לה ויתמוך בה היא בעצם פונה למקום מאד עמוק בגבריות שלו. וזה פיתוי עצום עבור הגבר. הפניה בבקשת עזרה היא גם שיטה חזקה מאוד לעקוף את מנגנון ההגנה הטבעי של הגבר כי גבר אחראי לא ירשה לעצמו להתחבר סתם עם מישהי. אבל לעזור זה הרי מצוה וההיא כל כך מסכנה. אז הוא מרשה לעצמו להפתח לשם שמים... (מקוה שלא נתתי עצה לאיזה נוכלת.. אבל גברים צריכים להיות מודעים לסוג מלכודת כזו)
שורה תחתונה , לא להלחץ, לא לשבור את הכלים. כן ללכת ליעוץ וללמוד על זוגיות, (אין כמעט זוג שלא ימצא תועלת ביעוץ) ומהלימון יצא לימונדה !!
מבינה את הדילמהmp752

לא בגלל שח"ו עברתי את זה.

אבל בתור רווקה אף פעם לא הבנתי נשים שסולחות לגברים, הייתה לי דעה נחרצת בעניין-גבר שפישל אכל אותה. אפילו לא הבנתי נשים שזורקות את הבעלים ובוכות על זה, דעתי הייתה שמי שעשה את זה לא שווה את הדמעות, לזרוק ולהמשיך הלאה.

היום בתור נשואה, אני שומעת על סיפורים של אחרות-אפילו כאלה שאני לא מכירה ובוכה. אני לא מצליחה לדמיין מצב שמשהו שכ"כ אוהבים עושה דבר כזה. זה נראה לי כמו לאבד ילד, כאב בלתי נתפס.

ב"ה אין לי צד שיקרה לי משהו כזה, אבל חשבתי על זה לפעמים מה הייתי עושה במצב כזה, ועם כל הפמיניסטיות שלי, אני לא יודעת אם היה לי את הכוח פשוט לעזוב-במיוחד שהבעל מתחרט על זה.

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך