סינון לפלאפוןלאידעת
הי אשמח לשמוע ממבינים ובעלי ניסיון על אופציות הסינון, בעד ונגד (לא אידאולוגית, מבחינה טכנית...)
תודה
נטספארקטבעות בצל
משתמש גם אני גם אשתי. ברמות סינון שונות. מצוין לא מפריע לפלאפון (אם כי מגביר קצת את צריכת הסוללה) שווה את המחיר (לא זוכר בדיוק 150-180 לשנה)
ותופס גם חצי מחבילת הגלישה.אריק מהדרום
כמה זה תופס?לאידעת
מגה בייט על כל מגה בייט אחוז מכל מה שגולשיםאריק מהדרום
על סמך מה אתה אומר את זה? אתה מעלה כאן טענה מאוד מאודותן טל

משמעותית, לכאורה - יש לך מקורות בטוחים מספיק שאתה מסתמך עליהם?

אשמח שתציג אותם...

(רק הערה - אם אין לך הסמכה ברורה למידע שנתת כאן לכאורה הם יכולים לתבוע אותך תביעת דיבה, וממש לא קשה להוכיח כאן למה לכאורה זאת דיבה שיכולה במישרין לפגוע בהכנסותיהם).

כאמור, אם יש לך נתונים מדויקים ועובדות להציג שמראות שמה שאתה אומר נכון, אשמח לראות. כי אני אישית ממש לא מרגיש ככה מהניסיון שלי (כמובן, הרגשה אישית היא לא מדד, אבל זה רק הסבר למה מעניין אותי לראות מה שיש לך להביא...). 

היה לי רימוןאריק מהדרום
כל פעם שהסתכלתי בהגדרות זה תפס 50 אחוז.
באילו הגדרות הסתכלת?ותן טל

אני רוצה להסתכל גם... כי אני מצטער אבל ממש לא מבין אותך...

יש כמובן את נתוני הגלישה שמספרים לך כמה צרכה כל הגלישה שלך ומחלקים את זה ל"קטגוריות" - אבל שם השם "רימון" תופס בצדק את רוב הגלישה לא כי האפליקציה עצמה צרכה את כל זה אלא כי כל הנתונים בנייד עוברים דרך האפליקציה ודרך הרימון, ככה שזה "נרשם" למעשה תחת הרימון... אבל זה לא שהאפליקציה עצמה צרכה את זה.

אז אם אתה יכול להסביר לאילו הגדרות בדיוק בטלפון (כל עוד יש לך אנדרואיד ולא אייפון לא יהיה מסובך להסביר לי, לא משנה איזה חברה ייצרה את המכשיר עצמו.. ) אני צריך להיכנס על מנת לראות מה שאתה אומר שראית. 

אתה מבין מה המשמעות של מה שאתה אומר? אם באמת לכאורה האפליקציה עצמה צורכת חצי מכמות הגלישה, בלי קשר לגלישה עצמה בפלאפון - זהו נתון שבוודאי חוקית הם חייבים להציג בפני הרוכשים את שירותיהם, כי אחרת זה בלי בעיות נכנס לתוך הונאה מסחרית וכו' וכו' - אני אישית מתקשה להאמין שהם יסתירו דבר כזה משמעותי ושהוא לא יהיה מצויין מפורשות בחוזה שחותמים עליו (והוא לא...) כשקונים את השירותים. יש להם הרבה יותר מידי מה להפסיד בתביעות ייצוגיות ענקיות...

לא מבין מה הסתבכת.אריק מהדרום
פשוט מאוד: איפה ראית שהאפליקציה עצמה צורכת 50 אחוזותן טל

מהגלישה? איפה ראית את הנתון שמראה שיש את הגלישה עצמה באינטרנט, נניח לצורך העניין 1 ג'יגה, וממול זה האפליקציה בפני עצמה צרכה לצורך עצמה 1 ג'יגה ממול. איפה ראית דבר כזה כי אני כמה שניסיתי לחפור בהגדרות לא ראיתי משהו כזה.

אז אם אתה יכול להסביר לי איפה רואים, זה הכל... אתה אומר "הגדרות" - תפרט, תסביר...

בדיוק איפה שאתה הסתכלתאריק מהדרום
בהגדרות שימוש בנתונים מה ההסתבכות שלך?
אין הסתבכות. אתה פשוט אמרת דבר לא נכון.ותן טל

זה לא שהאפליקציה עצמה צרכה את זה. וזה לא 50 אחוז מהגלישה זה בערך 98 אחוז מהגלישה שלי נמצאת תחת הגדרת "רימון" בהגדרת שימוש בנתונים. זה בדיוק מה שהסברתי - זה לא שהאפליקציה עצמה צורכת מגה אחד מול כל מגה גלישה אמיתית שלך - זה פשוט תעבורת הנתונים עוברת דרך רימון ולכן נרשמת דרכה.

בקיצור, אמרת כאן משהו לא נכון שיכול להטעות אנשים ולגרום להם לחשוב דברים לא נכונים על החברה... כדאי להיזהר כשאומרים דברים כאלו. 

אני דיברתי מספיק ברוראריק מהדרום
אם רימון חושבים שיש להם קייס אז שיחפשו מישהו שהשם שלו זה בראשי תיבות ארי"ק ויסבירו את מה שהם עצמם עושים ללקוחות שלהם.

אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי ואל תגיד לי לא נכון, תגיד לא הבנתי.

שא ברכה.
אני גם דיברתי מספיק ברורותן טל

אתה אמרת משהו, ואני הסברתי והבהרתי שהוא לא נכון מה שאמרת. רימון לא צריכים להסביר את עצמם בדברים לא נכונים אלא אם כן יש ראיות אמיתיות שהם כן נכונים. לך אין שום ראיה והסברתי את זה. באותו מקום שאתה אומר שמצאת את מה שאתה מגדיר "50 אחוז רימון מול 50 אחוז גלישה" אני הסברתי לך ש:א. זה לא 50 אחוז אלא תחת התוית רימון אצלי אישית, יש יותר מ98 אחוז מתצרוכת הגלישה שלי. ו:ב. שזה כמובן לא אומר שאני גולש 2 אחוז ו98 אחוז זה בעצם רימון לוקחים לי בלי שצרכתי את זה, אלא שמדובר כאן ברישום של הגלישה תחת השם של רימון.

אני גם עומד מאחורי כל מילה שאמרתי, אולי אתה זה שלא הבנת... ומצטער שאני חריף פשוט לא נעים לשמוע שאומרים דברים שיכולים לפגוע בחברה סתם ככה בלי סיבה ממשית. 

שא ברכה

ורק להבהרה לגולשים כאן בפורום:ותן טל

אני אתן דוגמא: תחת המסלול החודשי בנתיים גלשתי 1596 מגה בייט. באותו מקום בהגדרות שאומר לי את זה, הוא מחלק את הנתונים בין ה"שימושים" השונים, ותחת הכותרת "רימון" נכנסים 1585 מגה בייט. 

כלומר, אפילו יותר מ98 אחוזים - זה יוצא 99.3 אחוז מכלל הגלישה בפלאפון. עכשיו, מי שחושב שזה אומר שהאפליקציה של רימון לקחה לי 99.3 אחוזים מהגלישה ובעצם אני צרכתי החודש רק 11 מגה בעצמי, וכל השאר זה מה שהחבילה של רימון תפסה לעצמה - שירים יד. ומי שמבין שזה אומר שכל הגלישה שעשיתי, עברה תחת רימון (למעט מגות בודדות שלא נרשמות תחת הרימון עצמו, כמו שניתן לראות) ושזה לא שרימון עצמם לקחו "לעצמם" את הגלישה הזאת לצורך האפליקציה - שימחא כפיים  

אינך צודק ידידי.me.

זה לא לוקח יותר אינטרנט,

אלא שכל תעבורת הנתונים עוברת דרך נטספארק\רימון.

זה כןקוד אבל פתוח
אבל לא 50℅ אלא 10-20℅
מקבל..me.

אבל נטספרק זה לא רימון..ברגוע

בגדול הם כן. אותה תוכנת סינון בדיוק, אותו שירות תמיכה טכניותן טל

והכל פועל בסינכרון, גם אם השם שונה במקצת. חטיבות שונות שקשורות זו לזו בפועל. ככה הסביר לי בעל תפקיד בכיר בנטספארק.

כן, ראיתי עכשיו שאתם צודקיםברגוע

רימון משתמשים בנטספארקמושיקו

שהיא תוכנת סינון בינלאומית שכל אחד יכול להתאים עצמו לצרכיה

150 לשנה ליחיד, חבילה משפחתית של 3 מנויים ב100 למכשירותן טל

(כלומר 300...). אלו הנתונים שאני אישית יודע (גם בנטספארק וגם ברימון, שהם בערך היינו אך...). 

היינו הך*נפש חיה.

צודקת, סליחה...ותן טל

בפלאפון לא מרגיש לי בעיה. (רימון)ותן טל

(בניגוד לתוכנה למחשבים ניידים שעושה לי קצת יותר בעיות, אבל אני אחיה...).

הגלישה לא מרגישה כלל איטית יותר - כמובן זה תלוי במקום שאתה נמצא ובאיכות הקליטה הכללית בו, ובחברה שלך... - אולי יש האטה אבל היא זניחה. בטח למשתמש הממוצע...

כמובן, צריכים לבחור ולהחליט איזו רמה של הסינון רוצים... יש גם אפשרות להכניס אתרים לרשימות לבנות ושחורות על פי רמת הסינון הייחודית שאתה בוחר להם (למשל אתר שלא נפתח לך ברמת הסינון שלך, ואתה צריך אותו - אתה יכול בשבילו הלגדיר שהוא ייפתח כאילו אתה ברמת סינון אחרת... - כלומר, הוא יהיה ברשימה הלבנה שלך, אבל זה לא שלא יהיה לו סינון כלל...)

(ולמרות שלא שאלת, אגיד מבחינתי האידיאולוגית, שאני כמובן בעד, באופן אישי. בטח לבנים אבל שמעתי מבנות שגם לבנות זה טוב ויש בנות צדיקות שאני סומך עליהן שלא סתם יגידו, שפועלות להחדרת חשיבות הסינון גם בקרב הבנות באולפנות, מדרשות וכו'...)

רכשתי מרימון הגנה, האפליקציה שלהם נוראית ממשבקצרה
לא יודע בקטע של הסינון, בקטע של הביצועים.

האפליקציה עובדת כל הזמן. ממש ככה. אפילו כשאין אינטרנט פעיל.
היא אוכלת את הסוללה בטירוף.
בלילה, כשישנתי, היא סיימה לי את כל הסוללה, ובבוקר, יצאתי עם 15%~ שנגמרו דיי מהר, ככה שהסתובבתי כל היום עם פלאפון כבוי (אגב, במצב הזה ההגנה היא מעולה ולא נחשפים לשום תוכן בעייתי).

תוך שבוע נשברתי ומחקתי אותה.
אינטרנט איטי יותר וחסום- לקחתי בחשבון. אבל להפוך את הפלאפון לטלפון - זה כבר יותר מדי.

מקווה שיבוא פתרון טוב יותר, שייתן סינון לדפדפן וזהו.

(ובנוסף לכל יש לאפליקציה הזו הרשאה ל ה כ ל. כולל למצלמה. לא שאני מבין מה הם רוצים לחסום שם. זו לא אפליקציית סינון, זו אפליקציית ריגול..)
הם מגדירים את זה כתוכנת ריגולאניוהוא
אחרת הם לא היו יכולים להתייחס לכל אפליקציה בנפרד.
זה פשוט מנהל של כל תוכן הפלאפון.

ולמה שעלה פה עוד-
התוכנה של נטספארק שפיתחה אותה
ומכרה זכות שימוש לרימון ולתום
אותה אפליקציה בדיוק רק הרקע שונה...
סמארטפון הוא מכשיר ריגול מעצם קיומומושיקו

נשמע יותר בעיה בפלאפון שלך עצמך.ותן טל

נכון שהיא לוקחת בטריה (אגב - הדרך לדאוג שלא תאכל בטריה היא לכבות את הנתונים לנייד והווי פיי כאשר אתה נמצא בפרקי זמן שאתה לא זקוק להם. ברגע שהנתונים והווי פיי מכובים גם לאפליקצייה עצמה אין הרבה מה לעשות. מניסיון...). אבל מה שאתה אומר נשמע מוגזם ממש. להיות על סוללה מלאה בתחילת לילה ולא לעשות כלום עם הפלאפון אף שהוא דלוק, ואחרי כ7-8 שעות שירדו 85 אחוזים מהסוללה רק מהרימון - סלח לי אבל זה באמת נשמע שזה לא קשור לרימון אלא אל הפלאפון שלך עצמו. עובדה שלי ולעוד אחרים שאני מכיר זה לא קורה...

וכמו שהסבירו יש להם הרשאה להכל כי כל התוכן של הנייד אמור לעבור דרך האפליקציה הזאת כדי שהיא תוכל באמת לסנן את כל התוכן שנכנס דרך האינטרנט. ייתכן שטכנית ניתן עלשות את זה בלי נגיד להכליל את המצלמה בפנים וכו', אני לא יודע... אבל מצד שני - מה זה מפריע לך? אתה חושב שהם יצותתו לשיחות הווידאו שלך? 

יש כמה סוגיםמושיקו

יש נטספרק שזה תוכנה על הטלפון שמאיטה אותו אבל מסננת כמו שצריך - יעילה רק במכשירים יחסית חזקים.

יש סוג סינון אחר - שלוקחים מכשיר ומשנים את ההגדרות שלו שהוא יחסום כל אפליקציה כל מרשימה מסויימת שמוגדרת בשרת - ומעלים אפליקציה שמשמשת כתחליף לאפליקציית גוגל פליי וחוסמים בנוסף את הדפדפן.

בגדול זה חברות שיותר פונות לציבור החרדי אבל אפשר להנות מהם

יש את

נתיב

עסקן

הדרן

כושר פליי (בזול פון דווידקה אאל"ט).

כדאי להתחיל עם נטספארק כניסיון מקסימום מורידים אותם..

בכל מקרה על שאר החברות  אפשר לגגל ולבדוק 

סליחה על הניצלוש...להלך בדרכיך
אבל זה הגיוני שכל פעם שאני מדליקה את הפלא',אני צריכה להפעיל את הרימון מחדש?(פעם הוא היה פועל אוטומטית כשהייתי מפעילה את האינטרנט.)
לא. זה לא אמור להיות ככה. הוא אמור לעלות אצלך אוטומטית.ותן טל

את לא צריכה "לאשר" אותו כל פעם מחדש - תתקשרי לרימון והם יעזרו לך כמה שיוכלו. אולי זה קשור להגדרות הפלאפון עצמו...

יש לך שיומי?אניוהוא
פשוט יש לו מנהל התקנים שונהאניוהוא

בעצם גם כשמפעילים את הנט ספארק - וסוגריםצאת כל התוכניות במסך של מה פתוח - אז אתה מכבה גם את הנטספארק.

הפתרון-
צריך להכנס לאבטחה- יש שם אפשרות להפעלה אוטומטית - ושם לבחור את נטספארק ולסמן.

זה פותר את הבעיה הזו
אבל מכאן והלאה אין לך גישה לאבטחה...
אבל עדיף חסימה מאשר גישה לאבטחה...

נטספארק מגדירים כיום שהם לא תומכים במכשירי שיומי
אבל מה שכתבתי זה הפתרון
הצלחת?אניוהוא
לא.. עדיין אותו הדברלהלך בדרכיך
תנסה - ההגדרותאניוהוא
יש שם הגדרות נוספות פעמיים- בשני
ואז אבטחה ופרטיות
ויש שם מנהלי התקנים
תוסיף את נטספארק.

אולי זה יעזור...
תודה, אני בת,להלך בדרכיך
לא עזר..
עוד נסיון...אניוהוא
באותו שהגדרות נוספות' - יש נגישות.

תיכנסי

שם ב'שירותים' צריך שיהיה- כתוב נטספארק

יש לך איזו תוכנה אחרת לחסימת תוכן אפלוק ודומיה?
רימון לא נטספארקלהלך בדרכיך
אותו דבר...אניוהוא
זו אותה תוכנה בדיוק

סידרתי גם לחבר שיש לו רימון...
עכשיו זה קפץ ישר שהדלקתי את הפלאפון..להלך בדרכיך
תודה רבה!
בשמחהאניוהוא
ניצלו"ש - הGIFים בעדכון האחרון של הווצאפ עובדים ברימון?מושיקו

שאלת טכנית, אענה טכניתקוד אבל פתוח
כל התקשורת של המכשיר מועבקת בחבילות מידע, שנשלחות ע"ג האינטרנט, מה שקורה בנטספארק זה שהחבילות הולכות אילהם בצורה ונשלחות את נטסאפרק, נטספאק מקבלים את החבילה ומעבירים אותה לאיפה שזה צריך להגיע וכשהחבילה החוזרת מגיעה מהשרת היא מגיעה חזרה אל הIP.
כל זה קורה בכל VPN

מה שנטספאק עושים בסופו של דבר זה לסנן, את כל הנתונים/ חבילות המחשבים הראשיים (שרתים) שלהם קוראים בודקים אם זה תקין הסינון שלהם. ויש בעיה, היום הרבה אתרים משתמשים במערכת הצפנה כדי שגוף שלישי לא יוכל לקרוא את התקשורת ואז נטספארק לא יכולים לדעת מה יש שם, וממילא לא יכולים לסנן. ולכן יש להם תעודת אבטחה מיוחדת (שמותקנת על המכשיר) שמאפשרת להם להיות חוצץ ולתקשר בצורה מוצפנת עם השרת, ולדבר עם הלקוח בצורה מוצפנת.

בעיות:
ספציפית נטסאפק
א. בתהליך ההצפנה מה שקורה זה שלנטספארק יש אפשרות לקבל, את כל המידע שעובר דרך האינטרנט וזה כולל סיסמאות (בערך לכל מקום, פייסבוק, גוגל, בנקים וכו'), מספר כרטיסי אשראי ועוד המון מידע רגיש שמסוגל מאוד אם יגיע ליעדים הלא נכונות. אומנם נטספאק אומרים שהם לא ישתמשו במידע הזה (ואני מאמין להם, כי יש להם הרבה מה להפסיד אם הם ישתמשו), אבל אם האקר יצליח לפרוץ אילהם (ולכל מערכת תאורתית אפשר לפרוץ), המידע הזה יגיע יכול להגיע אליו. מלחיץ משהו.
כל VPN
ב. מאט את המכשיר ומבזבז את הסוללה, בעיקר מכשירים ישנים.
ג. מאריך את זמן התגובה (לא יודע בכמה, אבל ברור לי שזה מאריך)
ד. מגדיל את השימוש בחבילת גלישה בכ10-20℅
ה. אין אפשרות לבדוק מה גמר לי את החבילה (מה שאריק מהדרום אמר)
יתרון
כשלא משתמשים בVPN (לאו דווקא נטספאק), ומתחברים לרשת אלחוטית, כל אחד באותה רשת יכול לקלוט תעבורה שהיא לא מוצפנת (בערך כל מה שהכתובת שלו מתחילה ב HTTP:// ולא ב HTTPS://)
רק לגבי ה., יש דרך די פשוטה לנסות ולראות:ותן טל

ניסוי די פשוט. לוקחים 2-3 פלאפונים (או יותר, מה שרוצים) שהם בדיוק אותו סוג פלאפון (כדי לנטרל את המשתנה הזה), ומותקנות בהן בדיוק אותן אפליקציות (או עדיף שלא יותקנו בכלל אפליקציות. מכשיר ריק מאפליקציות - רק דפדפן). ומתקינים במכשיר אחד את האפליקצייה של רימון/נטספארק, ובאחרים לא. עושים את זה כאשר החשבון החודשי של כל המכשירים מתחיל יחד באותו זמן ומתחילים לבדוק כאשר נתוני הגלישה הם 0 (לנוחות החישוב) ואז במשך יום שלם (כדי לתת טווח זמן רציני) מפעילים בכל המכשירים (האחד עם הרימון והשאר שבלי הרימון - 1/2/3, כמה שרוצים כדי "לאבטח" את הניסוי) בדיוק את אותם דברים באינטרנט בכל המכשירים (סתם דוגמא - מריצים בהתחלה סרט בצפייה ישירה - נניח ברמה שנפתחת ברימון - למשך שעה וחצי, ואז מפעילים רצף של סרטוני וידאו מהיוטיוב - בדיוק אותו רצף בכל המכשירים, ואחרי זה מורידים בדיוק אותם דברים כבדים בכל המכשירים וכן הלאה...) - ואז, לאחר נניח 15 שעות - בודקים את נתוני הגלישה בכל אחד מהמכשירים - ורואים האם יש התאמה בנתוני הגלישה בין כל המכשירים ובעיקר מול המכשיר שיש בו רימון - ואם יש הבדל בתצרוכת הנתונים, אז לבדוק מה האחוז.

כתבתי את זה מסורבל מאוד אבל בעצם הניסוי הזה די פשוט, רק מצריך היערכות מיוחדת...

לא הבנתקוד אבל פתוח
כשאני מגיע לסוף חודש ונגמרה לי החבילה, אני רוצה לדעת מה לקח לי כמה, כדי לדעת איפה לחסוך...

אתה דיברת על ד, ואני יודע בוודאות. אני לא צריך לבדוק כמה אחוז בדיוק אני לא יודע... ומי שזה משנה לו יכול לבדוק את זה...
אוקי אז הבנתי את ה לא נכון ועניתי בעצם על ד כדרךותן טל
לבדוק את זה. אתה אומר שאתה יודע בבירור (למעשה גם טווח של 10 אחוזים באמירה שלך זה ןא ממש בבירור אבל ניחא) - איך אתה יודע? אשמח לדעת איך הגעת לידע הזה...
VPN באופן כללי לוקח תקורה כזוקוד אבל פתוח
מוזמן לבדוק בוויקיפדיה מה זה תקורה. בכ"מ חיפשתי בגוגל ומצאתי את זה:
http://serverfault.com/questions/322641/how-much-throughput-should-i-expect-to-lose-over-a-vpn-connection
מישהו שם אומר שהוא מעריך באיזור ה10-15٪ תקורה. הגיוני בהחלט.
לגבי הטווח של ה10٪, זה פשוט תלוי באופן השימוש (גודל החבילה ממוצע, כח עיבוד לפי מה שנראה בלינק) מספר מדוייק אולי אפשר לתת עם מחקר מדוקדק, אבל לי אין את המשאבים לזה.
אוקיי אני אחדדלאידעת
הפלאפון שלי לא משוכלל במיוחד ולא יחזיק כמה אפליקציות ביחד בגלל זה אני שואלת על הנטספארק.
אני מחפשת את החסימה יותר בקטע עקרוני ובקטע של הבזבוז זמן והרבה אפליקציות..
יכול להיות שאפליקציות אחרות יעזרו לךקוד אבל פתוח
יש אפלציות שמונעות שימוש יותר מ x זמן, שחוסמות אפליקציות מסויימות וכו' יכול להיות שזה יעזור לך...
מכיר עשרות עם נטספארק.me.

זה מסנן מעולה,

בעיקר בגלל שהוא גם מסנן נתונים משאר האפליקציות. (למעט ואאצפ - אומרים שעובדים על זה אולי כבר מצאו משהו,) בכל אופן, בפעם שעברה שבדקתי זה לא מסנן.אולי השתנה. אשמח לשמוע.

מסנן גם כאשר גולשים על וייפי, שזה יתרון רציני, שאין באמת דרך פשוטה לעקוף את החסימה.

חוסם גם זה בזמן אמת בטכנולוגיה מעולה. 

מאמין שיש בזה חורים - אבל מי שיש לו את זה גם אם הוא מנסה לעקוף זה מזכיר לו שהוא שם את זה בדיוק בשביל זה.

בהצלחה!

תודה רבה לכולם!לאידעת
נראה לי שאנסה את הנטספארק ואם אראה שזה תוקע לי מדי את הפלאפון אעבור האפליקציות..
תודה
בהצלחהברגוע

יש פה הסבר למה עזים בקדושה בחרו דווקא בנטספרק:

http://www.azim.co.il/why-netspark/

תיזהרי עם זהאהבה בתענוגים
יש אפליקציות סינון שלא מתאימות לפלא שלך, והן עלולות לתקוע לך את כל המכשיר עד שתצטרכי לאפס אותו ובלאגנים.

בקיצור, אין לי מושג איך ניתן לבדוק את זה, אבל תדעי שזה יכול לקרות וכדאי לך לברר על זה.
בעד. אין שום מניעה טכנית בעיניי, אלא אם עובדים עמוק בתחוםצקון לחשאחרונה

וגם אז עדיף למצוא סינון שיעבוד

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמניאחרונה

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה
רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגולאחרונה

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאניאחרונה

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

איך להכניע את אירןנחלת

בס"ד

אין מילים! לא מה שאנחנו חושבים. משהו אחר לחלוטין:

איך להכניע את אירן. אליהו יוסיאן בראיון בערוץ טוב. מאתמול.

אולי יעניין אותך