תודה

משמעותית, לכאורה - יש לך מקורות בטוחים מספיק שאתה מסתמך עליהם?
אשמח שתציג אותם...
(רק הערה - אם אין לך הסמכה ברורה למידע שנתת כאן לכאורה הם יכולים לתבוע אותך תביעת דיבה, וממש לא קשה להוכיח כאן למה לכאורה זאת דיבה שיכולה במישרין לפגוע בהכנסותיהם).
כאמור, אם יש לך נתונים מדויקים ועובדות להציג שמראות שמה שאתה אומר נכון, אשמח לראות. כי אני אישית ממש לא מרגיש ככה מהניסיון שלי (כמובן, הרגשה אישית היא לא מדד, אבל זה רק הסבר למה מעניין אותי לראות מה שיש לך להביא...).
אני רוצה להסתכל גם... כי אני מצטער אבל ממש לא מבין אותך...
יש כמובן את נתוני הגלישה שמספרים לך כמה צרכה כל הגלישה שלך ומחלקים את זה ל"קטגוריות" - אבל שם השם "רימון" תופס בצדק את רוב הגלישה לא כי האפליקציה עצמה צרכה את כל זה אלא כי כל הנתונים בנייד עוברים דרך האפליקציה ודרך הרימון, ככה שזה "נרשם" למעשה תחת הרימון... אבל זה לא שהאפליקציה עצמה צרכה את זה.
אז אם אתה יכול להסביר לאילו הגדרות בדיוק בטלפון (כל עוד יש לך אנדרואיד ולא אייפון לא יהיה מסובך להסביר לי, לא משנה איזה חברה ייצרה את המכשיר עצמו..
) אני צריך להיכנס על מנת לראות מה שאתה אומר שראית.
אתה מבין מה המשמעות של מה שאתה אומר? אם באמת לכאורה האפליקציה עצמה צורכת חצי מכמות הגלישה, בלי קשר לגלישה עצמה בפלאפון - זהו נתון שבוודאי חוקית הם חייבים להציג בפני הרוכשים את שירותיהם, כי אחרת זה בלי בעיות נכנס לתוך הונאה מסחרית וכו' וכו' - אני אישית מתקשה להאמין שהם יסתירו דבר כזה משמעותי ושהוא לא יהיה מצויין מפורשות בחוזה שחותמים עליו (והוא לא...) כשקונים את השירותים. יש להם הרבה יותר מידי מה להפסיד בתביעות ייצוגיות ענקיות...
מהגלישה? איפה ראית את הנתון שמראה שיש את הגלישה עצמה באינטרנט, נניח לצורך העניין 1 ג'יגה, וממול זה האפליקציה בפני עצמה צרכה לצורך עצמה 1 ג'יגה ממול. איפה ראית דבר כזה כי אני כמה שניסיתי לחפור בהגדרות לא ראיתי משהו כזה.
אז אם אתה יכול להסביר לי איפה רואים, זה הכל... אתה אומר "הגדרות" - תפרט, תסביר...
זה לא שהאפליקציה עצמה צרכה את זה. וזה לא 50 אחוז מהגלישה זה בערך 98 אחוז מהגלישה שלי נמצאת תחת הגדרת "רימון" בהגדרת שימוש בנתונים. זה בדיוק מה שהסברתי - זה לא שהאפליקציה עצמה צורכת מגה אחד מול כל מגה גלישה אמיתית שלך - זה פשוט תעבורת הנתונים עוברת דרך רימון ולכן נרשמת דרכה.
בקיצור, אמרת כאן משהו לא נכון שיכול להטעות אנשים ולגרום להם לחשוב דברים לא נכונים על החברה... כדאי להיזהר כשאומרים דברים כאלו.
אתה אמרת משהו, ואני הסברתי והבהרתי שהוא לא נכון מה שאמרת. רימון לא צריכים להסביר את עצמם בדברים לא נכונים אלא אם כן יש ראיות אמיתיות שהם כן נכונים. לך אין שום ראיה והסברתי את זה. באותו מקום שאתה אומר שמצאת את מה שאתה מגדיר "50 אחוז רימון מול 50 אחוז גלישה" אני הסברתי לך ש:א. זה לא 50 אחוז אלא תחת התוית רימון אצלי אישית, יש יותר מ98 אחוז מתצרוכת הגלישה שלי. ו:ב. שזה כמובן לא אומר שאני גולש 2 אחוז ו98 אחוז זה בעצם רימון לוקחים לי בלי שצרכתי את זה, אלא שמדובר כאן ברישום של הגלישה תחת השם של רימון.
אני גם עומד מאחורי כל מילה שאמרתי, אולי אתה זה שלא הבנת... ומצטער שאני חריף פשוט לא נעים לשמוע שאומרים דברים שיכולים לפגוע בחברה סתם ככה בלי סיבה ממשית.
שא ברכה
.
אני אתן דוגמא: תחת המסלול החודשי בנתיים גלשתי 1596 מגה בייט. באותו מקום בהגדרות שאומר לי את זה, הוא מחלק את הנתונים בין ה"שימושים" השונים, ותחת הכותרת "רימון" נכנסים 1585 מגה בייט.
כלומר, אפילו יותר מ98 אחוזים - זה יוצא 99.3 אחוז מכלל הגלישה בפלאפון. עכשיו, מי שחושב שזה אומר שהאפליקציה של רימון לקחה לי 99.3 אחוזים מהגלישה ובעצם אני צרכתי החודש רק 11 מגה בעצמי, וכל השאר זה מה שהחבילה של רימון תפסה לעצמה - שירים יד. ומי שמבין שזה אומר שכל הגלישה שעשיתי, עברה תחת רימון (למעט מגות בודדות שלא נרשמות תחת הרימון עצמו, כמו שניתן לראות) ושזה לא שרימון עצמם לקחו "לעצמם" את הגלישה הזאת לצורך האפליקציה - שימחא כפיים
זה לא לוקח יותר אינטרנט,
אלא שכל תעבורת הנתונים עוברת דרך נטספארק\רימון.
והכל פועל בסינכרון, גם אם השם שונה במקצת. חטיבות שונות שקשורות זו לזו בפועל. ככה הסביר לי בעל תפקיד בכיר בנטספארק.
שהיא תוכנת סינון בינלאומית שכל אחד יכול להתאים עצמו לצרכיה
(כלומר 300...). אלו הנתונים שאני אישית יודע (גם בנטספארק וגם ברימון, שהם בערך היינו אך...).
(בניגוד לתוכנה למחשבים ניידים שעושה לי קצת יותר בעיות, אבל אני אחיה...).
הגלישה לא מרגישה כלל איטית יותר - כמובן זה תלוי במקום שאתה נמצא ובאיכות הקליטה הכללית בו, ובחברה שלך... - אולי יש האטה אבל היא זניחה. בטח למשתמש הממוצע...
כמובן, צריכים לבחור ולהחליט איזו רמה של הסינון רוצים... יש גם אפשרות להכניס אתרים לרשימות לבנות ושחורות על פי רמת הסינון הייחודית שאתה בוחר להם (למשל אתר שלא נפתח לך ברמת הסינון שלך, ואתה צריך אותו - אתה יכול בשבילו הלגדיר שהוא ייפתח כאילו אתה ברמת סינון אחרת... - כלומר, הוא יהיה ברשימה הלבנה שלך, אבל זה לא שלא יהיה לו סינון כלל...)
(ולמרות שלא שאלת, אגיד מבחינתי האידיאולוגית, שאני כמובן בעד, באופן אישי. בטח לבנים אבל שמעתי מבנות שגם לבנות זה טוב ויש בנות צדיקות שאני סומך עליהן שלא סתם יגידו, שפועלות להחדרת חשיבות הסינון גם בקרב הבנות באולפנות, מדרשות וכו'...)
נכון שהיא לוקחת בטריה (אגב - הדרך לדאוג שלא תאכל בטריה היא לכבות את הנתונים לנייד והווי פיי כאשר אתה נמצא בפרקי זמן שאתה לא זקוק להם. ברגע שהנתונים והווי פיי מכובים גם לאפליקצייה עצמה אין הרבה מה לעשות. מניסיון...). אבל מה שאתה אומר נשמע מוגזם ממש. להיות על סוללה מלאה בתחילת לילה ולא לעשות כלום עם הפלאפון אף שהוא דלוק, ואחרי כ7-8 שעות שירדו 85 אחוזים מהסוללה רק מהרימון - סלח לי אבל זה באמת נשמע שזה לא קשור לרימון אלא אל הפלאפון שלך עצמו. עובדה שלי ולעוד אחרים שאני מכיר זה לא קורה...
וכמו שהסבירו יש להם הרשאה להכל כי כל התוכן של הנייד אמור לעבור דרך האפליקציה הזאת כדי שהיא תוכל באמת לסנן את כל התוכן שנכנס דרך האינטרנט. ייתכן שטכנית ניתן עלשות את זה בלי נגיד להכליל את המצלמה בפנים וכו', אני לא יודע... אבל מצד שני - מה זה מפריע לך? אתה חושב שהם יצותתו לשיחות הווידאו שלך?
יש נטספרק שזה תוכנה על הטלפון שמאיטה אותו אבל מסננת כמו שצריך - יעילה רק במכשירים יחסית חזקים.
יש סוג סינון אחר - שלוקחים מכשיר ומשנים את ההגדרות שלו שהוא יחסום כל אפליקציה כל מרשימה מסויימת שמוגדרת בשרת - ומעלים אפליקציה שמשמשת כתחליף לאפליקציית גוגל פליי וחוסמים בנוסף את הדפדפן.
בגדול זה חברות שיותר פונות לציבור החרדי אבל אפשר להנות מהם
יש את
נתיב
עסקן
הדרן
כושר פליי (בזול פון דווידקה אאל"ט).
כדאי להתחיל עם נטספארק כניסיון מקסימום מורידים אותם..
בכל מקרה על שאר החברות אפשר לגגל ולבדוק
את לא צריכה "לאשר" אותו כל פעם מחדש - תתקשרי לרימון והם יעזרו לך כמה שיוכלו. אולי זה קשור להגדרות הפלאפון עצמו...
ניסוי די פשוט. לוקחים 2-3 פלאפונים (או יותר, מה שרוצים) שהם בדיוק אותו סוג פלאפון (כדי לנטרל את המשתנה הזה), ומותקנות בהן בדיוק אותן אפליקציות (או עדיף שלא יותקנו בכלל אפליקציות. מכשיר ריק מאפליקציות - רק דפדפן). ומתקינים במכשיר אחד את האפליקצייה של רימון/נטספארק, ובאחרים לא. עושים את זה כאשר החשבון החודשי של כל המכשירים מתחיל יחד באותו זמן ומתחילים לבדוק כאשר נתוני הגלישה הם 0 (לנוחות החישוב) ואז במשך יום שלם (כדי לתת טווח זמן רציני) מפעילים בכל המכשירים (האחד עם הרימון והשאר שבלי הרימון - 1/2/3, כמה שרוצים כדי "לאבטח" את הניסוי) בדיוק את אותם דברים באינטרנט בכל המכשירים (סתם דוגמא - מריצים בהתחלה סרט בצפייה ישירה - נניח ברמה שנפתחת ברימון - למשך שעה וחצי, ואז מפעילים רצף של סרטוני וידאו מהיוטיוב - בדיוק אותו רצף בכל המכשירים, ואחרי זה מורידים בדיוק אותם דברים כבדים בכל המכשירים וכן הלאה...) - ואז, לאחר נניח 15 שעות - בודקים את נתוני הגלישה בכל אחד מהמכשירים - ורואים האם יש התאמה בנתוני הגלישה בין כל המכשירים ובעיקר מול המכשיר שיש בו רימון - ואם יש הבדל בתצרוכת הנתונים, אז לבדוק מה האחוז.
כתבתי את זה מסורבל מאוד אבל בעצם הניסוי הזה די פשוט, רק מצריך היערכות מיוחדת...
זה מסנן מעולה,
בעיקר בגלל שהוא גם מסנן נתונים משאר האפליקציות. (למעט ואאצפ - אומרים שעובדים על זה אולי כבר מצאו משהו,) בכל אופן, בפעם שעברה שבדקתי זה לא מסנן.אולי השתנה. אשמח לשמוע.
מסנן גם כאשר גולשים על וייפי, שזה יתרון רציני, שאין באמת דרך פשוטה לעקוף את החסימה.
חוסם גם זה בזמן אמת בטכנולוגיה מעולה.
מאמין שיש בזה חורים - אבל מי שיש לו את זה גם אם הוא מנסה לעקוף זה מזכיר לו שהוא שם את זה בדיוק בשביל זה.
בהצלחה!

יש פה הסבר למה עזים בקדושה בחרו דווקא בנטספרק:
וגם אז עדיף למצוא סינון שיעבוד
שמעתי היום בבוקר פרק חדש של הפודקאסט "חיות כיס" (פודקאסט שבדרך כלל מאוד מעניין אותי, גם אם הרבה פעמים אני לא מסכים איתו).
בפרק היום דיברו על הקשיים של יצרני מזון קטנים לחדור לשוק, והביאו "מומחית" שתסביר למה עדיף לנו לרכוש תוצרת של יצרנים קטנים ולא של החברות הגדולות.
אמאל'ה ואבאל'ה, בשני משפטים היא הצליחה להכניס כ"כ הרבה טעויות בסיסיות... ואני לא מדבר על דעות כלכליות או העדפות קולינריות, אלא נטו מדע. ולא מדע מסובך, כן? דברים שגם ילד בבית הספר היסודי יודע.
קודם כל, היא אמרה שמשרד הבריאות מקשה מאוד על יצרנים קטנים, עם יותר מדי רגולציה, ואז היא ניפקה את הפנינה הבאה:
יש לנו חוש טעם וחוש ריח וכך נדע לבד לזהות אם האוכל מקולקל, ומקסימום אם נראה נקודה לבנה מגעילה (עובש) אז נוציא אותה ונאכל את השאר. אציין שהיא נתנה כדוגמה ריבות בייצור ביתי, אבל הכוונה שלה היא להרחיב את הכלל הזה לכל סוגי המזון.
ובכן, הרי החדשות ועיקרן תחילה:
העובש הזה שרואים בתוך המזון? הוא רק קצה הקרחון! אם העין כבר מסוגלת לראות בעצמה הצטברות של תאים מיקרוסקופיים, סימן שבוודאות יש עוד מיליוני תאים כאלה בתוך הריבה שעוד לא צמחו מספיק בשביל שהעין תוכל לזהות אותם.
בנוסף, יש עובשים שמייצרים רעלנים מסוכנים מאוד, שנמצא קשר ישיר בין צריכה שלהם לבין סרטן הכבד, ובמקרה הקל - סתם קלקול קיבה עם הקאות ושלשולים.
באיזו קלות היא פשוט אומרת "יאללה, מקסימום נוציא עם כפית". איזה חוסר הבנה. ואיזו בושה שהמגיש לא תיקן אותה בשביל להזהיר את הציבור.
וזה עוד לפני שנכנסנו ל"יש לנו חוש טעם ויש לנו חוש ריח". כן, גברת? בואי תגידי לי מה הטעם ומה הריח של בוטולינום למשל, רעלן שמיוצר על ידי חיידקים באוכל שלא עוקר כראוי, והוא (כמו גם החיידק שמפיק אותו) לחלוטין חסר טעם וריח. את יכולה ליהנות מריבה טעימה ולסיים בבית חולים עם מחלה קשה. גם לסלמונלה, אי קולי וליסטריה אין טעם ואין ריח.
הטענה הבאה שלה הייתה שצריך לרכוש ריבות מיצרים קטנים מקומיים, כי הם מכינים את הריבות מפירות טריים בדיוק בעונה שבה הפירות האלה גדלים, ולטענתה זה הופך את הריבה ליותר בריאה:
"הגוף יודע מה הוא צריך בכל רגע. זה לא סתם שפירות הדר מבשילים בחורף בתקופה שאנחנו צריכים ויטמין C, זה לא סתם שבקיץ בא לנו פרי עסיסי כמו משמש או אבטיח שאלה פירות עם ריכוז של מים"
המשפט הזה הוא כמו לכתוב נוח ב-7 שגיאות. משפט כל כך קצר, רומנטי והגיוני, ששגוי מכל בחינה שבודקים אותו.
א. נניח, רק נניח, שהגוף צריך יותר ויטמין C בחורף (זה לא נכון!). בנוסף, רק נניח שבאמת יש הרבה ויטמין C בפירות הדר שגדלים בחורף (גם זה לא נכון! בפלפל אדום למשל יש הרבה יותר, בערך פי 3).
גברתי היקרה, את יודעת כמה ויטמין C יש בריבות?
גורנישט מיט גורנישט! פשוט כלום! (טוב אולי במעבדה טובה יצליחו למצוא עקבות מזעריים, אבל זה לא משהו שהגוף באמת יכול להשתמש בו).
הבישול הארוך מאוד של הפרי שהוא תנאי הכרחי להכנת ריבה, פשוט ממוסס את כל ויטמין ה-C שאי פעם היה בתוך הפרי הזה.
ב. עדיף לצרוך ריבה של משמש בקיץ כי הגוף צריך נוזלים שיש במשמש? כפרה עלייך, תהליך הכנת הריבה מייבש את הפרי וכמעט ולא נשארים בו נוזלים אחרי תהליך ההכנה.
ג. פירות הדר מבשילים בחורף בגלל תנאים אקלימיים שמתאימים להם, לא כדי לספק את צורכי הבריאות של בני האדם. הפירות לא יודעים שבני האדם צריכים ויטמין מסוים בעונה מסוימת, זה לא אכפת להם, ולא גורם להם להתרבות. יותר מזה: פירות ההדר הגיעו לישראל מאזורים שבהם יש מזג אוויר טרופי, עם עונות שנה שונות לחלוטין ממה שאנחנו מכירים כאן.
זה שבמקרה בחלקת אלוקים הקטנה שלנו, הפירות האלה צומחים בחורף - ממש לא אומר שזה כך בשאר אזורי העולם. אז כל הגנטיקה של פירות ההדר בעולם, התאימה את עצמה בשביל 10 מיליון האזרחים שחיים בישראל?
ד. עכשיו קצת יותר באריכות על מה שכתבתי בדרך אגב בסעיף א': ויטמין C בחורף לא מונע מחלות. כן כן, ויטמין C בחורף לא מונע מחלות. תקראו את זה שוב אם אתם צריכים.
ויטמין C חשוב לנו לאורך כל השנה, והוא חשוב גם למערכת החיסונית. אדם ממוצע שאוכל מזון ממוצע מחזיק בגוף שלו כמויות גדולות מאוד של ויטמין C, ותוספת של הוויטמין הזה בחורף או בכל עונה אחרת לא תמנע ממנו לחטוף וירוסים.
חברות שמכרו תוספי ויטמין C והבטיחו שזה ישפר את הבריאות - נתבעו שוב ושוב, והם תמיד הפסידו. לכן בכל התוספים האלה כבר אין שום הבטחה לכלום, ככה אי אפשר לתבוע אותם...
מי כן צריך לדאוג לצריכה שוטפת של ויטמין C? ימאים שנמצאים חודשים ארוכים על הספינה, ללא אוכל טרי בכלל.
אז כל עוד אתם לא חיילים בנייבי שמוצבים עכשיו ליד איראן, תפסיקו לחשוב שיש עניין באכילה של ויטמין C.
אז לא, העולם לא רומנטי כמו שאנחנו רוצים שהוא יהיה, תפוזים לא גדלים בחורף בשביל להגן עלינו משפעת, וריבות מכילות ויטמין C מהפרי בדיוק כמו שאני מכיל קריפטונייט.
לפני מספר שבועות ראיתי סרטון שבו פרופ' לגינקולוגיה מנסה לטעון שדיקור מי שפיר אינו מסוכן כלל.
הוא אמר:
לפי המחקרים, רק X אחוזים מהנשים שעוברות דיקור מי שפיר יעברו הפלה. וזה ממילא גם אחוז ההפלות הרגיל ללא דיקור, כך שאין בדיקור כל סכנה.
ובכן, אני לרגע לא מזלזל בידע הרפואי שלו וביכולת שלו לבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, אבל מחקרים אפעס הוא לא יודע לקרוא.
המחקרים שדיברו על אחוז ההפלות שיש לאחר דיקור מי שפיר (ואני מדגיש שזה אחוז מאוד נמוך, בערך אחד לאלף), חישבו זאת לאחר שהם חישבו את אחוז ההפלות שיש ללא כל דיקור.
זה כמו שאני אגיד:
הסיכוי של אדם בן 80 למות אחרי תאונת דרכים במהירות 30 קמ"ש הוא 10%, אבל זה ממילא הסיכוי של אדם בן 80 למות השנה, כך שהתאונה לא מסוכנת כלל".
לא, כפרה עליך, התאונה מוסיפה 10% על הסיכוי הקיים ממילא למות בגיל 80, היא לא מחליפה את הסיכון הזה בסיכון אחר אלא מתווספת אליו.
ושוב אני מדגיש:
אני לא חולק עליו שדיקור מי שפיר זה הליך בטוח מאוד. אבל עדיין יש הבדל בין סיכון של אחד לאלף לבין 0 סיכון, ובעיקר הציקה לי הפרשנות השגויה למחקרים.
ושכחתי כמובן להוסיף שביבי אשם...
ודבר נוסף- לא שמעתי את הפרק אבל הרבה פעמים בתקופה הזו טיעונים הולכים למקום רגשי ולא מבוסס מדעית.
הכותב מפריך שתי טענות מרכזיות שהועלו בפודקאסט:
בנושא בטיחות מזון: הוא מתנגד לקביעה שניתן להסתמך על חוש הטעם והריח כדי לזהות מזון מקולקל, או להסיר עובש באופן בטוח. הוא מסביר שחיידקים ורעלנים מסוכנים (כמו בוטולינום או ליסטריה) הם חסרי טעם וריח, ושהעובש הנראה לעין הוא רק חלק קטן מזיהום עמוק ובלתי נראה בתוך המזון.
בנושא תזונה ועונות השנה: הוא דוחה את הרעיון שהגוף זקוק לויטמינים ספציפיים בהתאם לעונה של הפירות, ומציין שתהליך הכנת הריבה הורס את הרכיבים התזונתיים בפרי. בנוסף, הוא מבהיר כי הופעת פירות בעונות מסוימות היא תוצאה של תנאי אקלים וגנטיקה של הצמח, ולא כוונה מכוונת לספק צרכים תזונתיים אנושיים, ומדגיש שצריכת ויטמין C מוגברת בחורף אינה מונעת מחלות עבור אדם ממוצע.
במשפט אחד?
הכותב יוצא נגד הטענות המדעיות המוטעות והמסוכנות, לטענתו, שהושמעו בפודקאסט בנוגע לבטיחות אכילת מזון מקולקל ולתפיסות תזונתיות שגויות לגבי צריכת פירות עונתיים.
בשלוש מילים?
ביקורת על פסאודו-מדע.
במילה אחת?
הפרכה.
לחשוב לפני שבולעים אותי חי על קרביי נעליי ומכנסי.
מתוך כבוד והערכה לכל יהודי, ומתוך תחביב עז לחקור מגזרים, תוך כדי נהיגת שטח פרועה צפה במוחי התובנה הבאה.
כולנו יודעים שיש ציבור ויש יחיד.
אני חושב שבתור ציבור - החרדים פחות הצליחו [ממש לא, ליתר דיוק, החברה החרדית יש בה הרבה אלמנטים של דחיית השונה, ניכור, שנאה] אבל זה לא פוגע ביחיד, יש הרבה אנשים זהב טהור שמוגדרים כחרדים.
בציבור הדת"ל - בתור ציבור ההצלחה מסחררת. בתור יחיד גם, אבל לא זוהר כמו חרדי שחור שפתאום אתה מגלה את הלב הזהב שלו.
מה אומרים?
שלפיו חרדי יחיד הוא יותר זהב טהור מ-דתי יחיד.
לסכן את חייך בשביל לשמור על עם ישראל?
להחזיק את הדלת פתוחה כשמישהו נכנס אחריך לבית מרקחת?
לחצות עם זקנה את הכביש?
אור מתוך החושך כזה.
שגם לחרדי יש לב.
אני הופתעתי מאוד לגלות את זה
למה אצל החרדים זה יותר בולט בעיניך?
כי אתה לא מצפה מהם מה שאתה מצפה מאוכלוסיות אחרות, כמו שכתבת בתגובה הבאה שלך ("אני הופתעתי מאוד לגלות את זה")
אם כן, יש לזה שם - soft bigotry of low expectations - Wiktionary, the free dictionary
או בעברית - גזענות של ציפיות נמוכות.
"גזענות של ציפיות נמוכות" (Soft Bigotry of Low Expectations) היא תופעה שבה הנמכת רף הדרישות מאוכלוסיות מוחלשות, מתוך רחמים או כוונה טובה לכאורה, מובילה בפועל להנצחת הפערים.
מדוע זו גזענות?
הגישה מונעת מתפיסה סמויה של עליונות – היא מניחה מראש שקבוצה מסוימת אינה מסוגלת לעמוד בסטנדרטים אנושיים אוניברסליים.
לפחות לאחדים מאיתנו?
כמה יפה ונאור רוחב הלב המתגלה כאן,הפרגון, היכולת לזרוק
פירורי מחמאה ל"ציבור החרדי".....
רבותי, הציבור החרדי הוא הציבור השומר על תורת ישראל, על עצמו,
על נקיות והשקפה נכונה....הוא לא חשוך, הוא מואר!
מעניין מדוע למקרא התגובות האלו, עולה בי אסוצאציה על ימי הביניים
והתפיסה הגויית על היהודים.....
הערות כגון אלה, גורמות ל י לשנות מבט על הציבור הדת"ל -
כזו שנאה. כזאת בורות. איך יבוא המשיח כך, איך?
מתארת לעצמי אילו תגובות אקבל עכשיו.
נמאס לי כבר להגיב. אתם ממש ראש בקיר. ממש!
מתפלאת עליך במיוחד פשוט אני; אתה מדען, נכון?
חוקר, נכון? מתיימר להיות אובייקטיבי, נכון?
בבקשה. הדוגמא הכי טובה למי שמעמיד את המדע
בראש מעייניו.
קצת ענווה רבותי, קצת ענווה....
לא מתכוונת לענות כבר על שום תגובה
כזו. אתם לא מוכנים לרדת מעץ הדיעה
הקדומה, העמידה העקשנית על...
אני כבר לא יודעת מה לאמר.
איך כתב כאן מישהו? שכל אחד יתקן
את עצמו, בראש ובראשונה, ואת הפגמים
שהוא רואה בסביבתו....מבינה שהציבור
שלכם טהור לגמרי....
נו, אולי בזכותכם תבוא הגאולה סוף סוף....
לא כתבתי כאן שום דבר רע על החרדים,
רק שאלתי את הפותח למה הוא חושב שכפרטים הם "זהב טהור" שבולט יותר מהדתיים.
זה הכל.
יש עסקן
יש K9 שזה ממש גרוע אבל חינמי
אז יש את כושר פליי.
50 ש"ח התקנה חד פעמית. לפעמים לוקחים עוד קצת על ההתקנה עצמה.
אלא רק וואטסאפ, בנקים, קופת חולים, ביט, מוביט ובסגנון.
זאת אומרת יוטיוב ורשתות חברתיות לא יהיה שם
כלומר, כן אפשר לראות דברים, אבל אם יש תמונת אשה הם מוחקים.
הבנתי שיש יותר דברים שהם מאפשרים ממה ששיערתי.
החסימה של רימון, לא יודעת איך עכשיו, היתה לא מספיק טובה.
דברים לא צפויים עלו.
נסי אולי חסימה ברמה גבוהה, או כזו שיש לי: אימפליקציה
אישית. אני יכולה לחסום ולפתוח כרצוני. הבעיה היא
שלפעמים נחסמים אתרים או דברים שאין שום סיבה
לחסום אותם. לפעמים זה מגוחך (איך לכבוש מלפפונים...)
אז מתקשרים אליהם והם מסדרים את זה, אבל, לפי
הנסיון שלי, זה לא תמיד עוזר.
אני חושבת על נטפרי, אבל יש לי עדיין
רתיעה מלעשות זאת. נראה בעז"ה
בהמשך.
יש אתר נוסף שאיני זוכרת את שמו.
הם כמו נטפרי, כנראה, ומרשים
רק מוסיקה משלנו (או רק חרדית).
לדוגמה- אתר ישיבה, פורום אוצר החכמה, ערוץ מאיר לילדים ועוד
היתרון אצלם הוא שהם עושים סינון פרטני-אנושי בתוך האתר עצמו על ידי גויים.
אה ואין להם סינון לסמארטפון עד כמה שאני יודע, אלא רק למחשבים.
חוץ מזה המחיר שלהם ממש סמלי, ונועד להנגיש עד כמה שאפשר את הסינון לכל בית.
הגאון רבי שלמה זלמן אולמן זצוק"ל מבית דינו של הגר"ש וואזנר זצוק"ל, הורה לחסום את פורום אוצר החכמה. להוראה זאת הצטרפו הרבנים הגאונים רבי יהודה סילמן ורבי שריאל רוזנברג שליט"א מבית דינו של הגר"נ קרליץ זצוק"ל
נטפרי מבצעת את הוראות הרבנים, ואינה מתעניינת או קשורה לסיבת החסימה.
ממש לשם כך הוקם פורום לתורה
שהוא הרבה יותר מפוקח מצד ההשקפות והתכנים
אבל זה חלק מהתקנון של פורום לתורה ואולי מכלל הן אתה שומע מה היה חסר באוצר החכמה:
"ההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א."
הם רוצים ליצור מרחב שירגישו בו בנוח כבבית המדרש שהם גדלו בו, עם כמה יתרונות של גלישה אונליין
הוא באמת מיועד בעיקר לאותו מגזר
אגב יש שיאמרו את הביקורת שלך לגבי הסעיף הראשון בתקנון.
הפורום אמור לשרת את יושבי בתי המדרשות הנ"ל. מי שלא מתאים לו- יש פורומים אחרים🤷♂️
ולגבי הסעיף הראשון שם הוא דווקא הגיוני מבחינה זו שרוצים להתמקד בנושאים מסויימים ולא אחרים, בהלכה ולא באמונה, בגמרא ולא בתנך.
אבל הסעיף הכיתתי בא ואומר אין בעיה לדון גמרא אבל בשום פנים ואופן בלי רש"י, רק בדעות של תוספות. גם אם הם נדחו. אתם לא תדעו אם רש"י צודק או ר"י צודק, מבחינתכם קיים רק ר"י. אין להתייחס לרש"י בפסיקה.
ככה אני קורא את זה, וזה מטריד מאוד בעיניי.
למרות שאני יודע שגם על כל מיני ספרים שם יש השגות.
אגב ספריא גם חסום בנטפרי, אבל יותר בצדק. יש שם תוכן קונסרבטיבי
במחשב אני לא יכול לעשות את זה כי הספק הוא רימון אז זה מתנגש איתם, אבל בטלפון יש לי רק אפליקציה של רימון ולכן הdns לא מתנגש והןא עושה עבודה מדהימה (!!!).
לא קופצות בכלל פרסומות לא בדפדפן ולא באפליקציות, ואפילו לא ביוטיוב. ממש פלא. באמת.
לחפש בהגדרות dns פרטי,
להכניס בשם המארח את הכתובת הבאה:
dns.adguard-dns.com
אם במקרה את עובדת אם איזו אפליקציה שנתקעת בגלל זה (לא קרה לי אבל ייתכן טכנית) אז בזמן השימוש באותה אחת אפשר לבטל את הdns ואחר כך לחזור אליו.
במקרה של שאלות נוספות, מצב ai של גוגל יתן הסברים נוספים.
שחוסם מה שנקרא תוכן למבוגרים בנוסף לפרסומות
זה לא יחסום לגמרי כל מה שלא צנוע אבל זה הרבה
family.adguard-dns.com

תכתוב הודעות של יותר מעשר מילים. אף אחד לא בודק את התוכן.
באופן כללי יש מסרים. זה עדיף. שיחה אישית מיותר.
אם אתה משתמש חדש. אתה גם ככה לא מכיר אף משתמש כאן. עם מי כבר יש לך לדבר?
ואם אתה ותיק. תשתמש במשתמש הישן שלך.
אולי הגיע הזמן לעשות משהו
פתית שלגאחרונהאתה צודק
אבל פשוט הנסיון מורה שלפעמים המציאות אחרת
או שהתחושה של השיחרור מההתמכרות חזקה יותר?
מכורה קלות לכמה דברים בעולם המערבי. אחד מהם- סדרה מסויימת
אז אפשר לומר שזה בא בתקופות. לפעמים חוזרת שוב ושוב ולפעמים בהפסקה-גמילה
התחושה של השחרור חזקה, אבל יש זמנים שנופלים לתוך חלל בלב ואז אני חוזרת לדפוס הישן מתוך הרגל
אני מקווה שבעתיד, כשאני ארגיש מלאה באמת, מבפנים, ולא צריכה את התחליף הזול שהוא ההתמכרות הזו, אז כן אהיה מוכנה להיפרד מזה לתמיד, ולא רק לתקופה.
ההגבלות של בין המיצרים, תשעת הימים, שבוע שחל בו,
או העובדה שבית ה' חרב ושועלים מהלכים בו?
שאלה מעט מצועצעת אבל אני מרגיש שזה פוגש הרבה מאיתנו
זזו מציאות מצערת, כי דור שבית המקדש לא נבנה בו, כאילו נחרב בימיו.
והתזכורת המעציבה הזו מתחדדת עם הקושי של ההגבלות, כל פעם שרוצים משהו ואסור- נזכרים בסיבה...
אבל בדרך כלל לא...
למרות שבנערות כשהייתי מלצר כעסתי שלא הביאו לי. (כמו כל החבר'ה הצעירים שהיו איתי)
אבל תכלס, הכעס נוצר דווקא בגלל הנוהל לתת ואז מרגישים שחייבים.