תודה

משמעותית, לכאורה - יש לך מקורות בטוחים מספיק שאתה מסתמך עליהם?
אשמח שתציג אותם...
(רק הערה - אם אין לך הסמכה ברורה למידע שנתת כאן לכאורה הם יכולים לתבוע אותך תביעת דיבה, וממש לא קשה להוכיח כאן למה לכאורה זאת דיבה שיכולה במישרין לפגוע בהכנסותיהם).
כאמור, אם יש לך נתונים מדויקים ועובדות להציג שמראות שמה שאתה אומר נכון, אשמח לראות. כי אני אישית ממש לא מרגיש ככה מהניסיון שלי (כמובן, הרגשה אישית היא לא מדד, אבל זה רק הסבר למה מעניין אותי לראות מה שיש לך להביא...).
אני רוצה להסתכל גם... כי אני מצטער אבל ממש לא מבין אותך...
יש כמובן את נתוני הגלישה שמספרים לך כמה צרכה כל הגלישה שלך ומחלקים את זה ל"קטגוריות" - אבל שם השם "רימון" תופס בצדק את רוב הגלישה לא כי האפליקציה עצמה צרכה את כל זה אלא כי כל הנתונים בנייד עוברים דרך האפליקציה ודרך הרימון, ככה שזה "נרשם" למעשה תחת הרימון... אבל זה לא שהאפליקציה עצמה צרכה את זה.
אז אם אתה יכול להסביר לאילו הגדרות בדיוק בטלפון (כל עוד יש לך אנדרואיד ולא אייפון לא יהיה מסובך להסביר לי, לא משנה איזה חברה ייצרה את המכשיר עצמו..
) אני צריך להיכנס על מנת לראות מה שאתה אומר שראית.
אתה מבין מה המשמעות של מה שאתה אומר? אם באמת לכאורה האפליקציה עצמה צורכת חצי מכמות הגלישה, בלי קשר לגלישה עצמה בפלאפון - זהו נתון שבוודאי חוקית הם חייבים להציג בפני הרוכשים את שירותיהם, כי אחרת זה בלי בעיות נכנס לתוך הונאה מסחרית וכו' וכו' - אני אישית מתקשה להאמין שהם יסתירו דבר כזה משמעותי ושהוא לא יהיה מצויין מפורשות בחוזה שחותמים עליו (והוא לא...) כשקונים את השירותים. יש להם הרבה יותר מידי מה להפסיד בתביעות ייצוגיות ענקיות...
מהגלישה? איפה ראית את הנתון שמראה שיש את הגלישה עצמה באינטרנט, נניח לצורך העניין 1 ג'יגה, וממול זה האפליקציה בפני עצמה צרכה לצורך עצמה 1 ג'יגה ממול. איפה ראית דבר כזה כי אני כמה שניסיתי לחפור בהגדרות לא ראיתי משהו כזה.
אז אם אתה יכול להסביר לי איפה רואים, זה הכל... אתה אומר "הגדרות" - תפרט, תסביר...
זה לא שהאפליקציה עצמה צרכה את זה. וזה לא 50 אחוז מהגלישה זה בערך 98 אחוז מהגלישה שלי נמצאת תחת הגדרת "רימון" בהגדרת שימוש בנתונים. זה בדיוק מה שהסברתי - זה לא שהאפליקציה עצמה צורכת מגה אחד מול כל מגה גלישה אמיתית שלך - זה פשוט תעבורת הנתונים עוברת דרך רימון ולכן נרשמת דרכה.
בקיצור, אמרת כאן משהו לא נכון שיכול להטעות אנשים ולגרום להם לחשוב דברים לא נכונים על החברה... כדאי להיזהר כשאומרים דברים כאלו.
אתה אמרת משהו, ואני הסברתי והבהרתי שהוא לא נכון מה שאמרת. רימון לא צריכים להסביר את עצמם בדברים לא נכונים אלא אם כן יש ראיות אמיתיות שהם כן נכונים. לך אין שום ראיה והסברתי את זה. באותו מקום שאתה אומר שמצאת את מה שאתה מגדיר "50 אחוז רימון מול 50 אחוז גלישה" אני הסברתי לך ש:א. זה לא 50 אחוז אלא תחת התוית רימון אצלי אישית, יש יותר מ98 אחוז מתצרוכת הגלישה שלי. ו:ב. שזה כמובן לא אומר שאני גולש 2 אחוז ו98 אחוז זה בעצם רימון לוקחים לי בלי שצרכתי את זה, אלא שמדובר כאן ברישום של הגלישה תחת השם של רימון.
אני גם עומד מאחורי כל מילה שאמרתי, אולי אתה זה שלא הבנת... ומצטער שאני חריף פשוט לא נעים לשמוע שאומרים דברים שיכולים לפגוע בחברה סתם ככה בלי סיבה ממשית.
שא ברכה
.
אני אתן דוגמא: תחת המסלול החודשי בנתיים גלשתי 1596 מגה בייט. באותו מקום בהגדרות שאומר לי את זה, הוא מחלק את הנתונים בין ה"שימושים" השונים, ותחת הכותרת "רימון" נכנסים 1585 מגה בייט.
כלומר, אפילו יותר מ98 אחוזים - זה יוצא 99.3 אחוז מכלל הגלישה בפלאפון. עכשיו, מי שחושב שזה אומר שהאפליקציה של רימון לקחה לי 99.3 אחוזים מהגלישה ובעצם אני צרכתי החודש רק 11 מגה בעצמי, וכל השאר זה מה שהחבילה של רימון תפסה לעצמה - שירים יד. ומי שמבין שזה אומר שכל הגלישה שעשיתי, עברה תחת רימון (למעט מגות בודדות שלא נרשמות תחת הרימון עצמו, כמו שניתן לראות) ושזה לא שרימון עצמם לקחו "לעצמם" את הגלישה הזאת לצורך האפליקציה - שימחא כפיים
זה לא לוקח יותר אינטרנט,
אלא שכל תעבורת הנתונים עוברת דרך נטספארק\רימון.
והכל פועל בסינכרון, גם אם השם שונה במקצת. חטיבות שונות שקשורות זו לזו בפועל. ככה הסביר לי בעל תפקיד בכיר בנטספארק.
שהיא תוכנת סינון בינלאומית שכל אחד יכול להתאים עצמו לצרכיה
(כלומר 300...). אלו הנתונים שאני אישית יודע (גם בנטספארק וגם ברימון, שהם בערך היינו אך...).
(בניגוד לתוכנה למחשבים ניידים שעושה לי קצת יותר בעיות, אבל אני אחיה...).
הגלישה לא מרגישה כלל איטית יותר - כמובן זה תלוי במקום שאתה נמצא ובאיכות הקליטה הכללית בו, ובחברה שלך... - אולי יש האטה אבל היא זניחה. בטח למשתמש הממוצע...
כמובן, צריכים לבחור ולהחליט איזו רמה של הסינון רוצים... יש גם אפשרות להכניס אתרים לרשימות לבנות ושחורות על פי רמת הסינון הייחודית שאתה בוחר להם (למשל אתר שלא נפתח לך ברמת הסינון שלך, ואתה צריך אותו - אתה יכול בשבילו הלגדיר שהוא ייפתח כאילו אתה ברמת סינון אחרת... - כלומר, הוא יהיה ברשימה הלבנה שלך, אבל זה לא שלא יהיה לו סינון כלל...)
(ולמרות שלא שאלת, אגיד מבחינתי האידיאולוגית, שאני כמובן בעד, באופן אישי. בטח לבנים אבל שמעתי מבנות שגם לבנות זה טוב ויש בנות צדיקות שאני סומך עליהן שלא סתם יגידו, שפועלות להחדרת חשיבות הסינון גם בקרב הבנות באולפנות, מדרשות וכו'...)
נכון שהיא לוקחת בטריה (אגב - הדרך לדאוג שלא תאכל בטריה היא לכבות את הנתונים לנייד והווי פיי כאשר אתה נמצא בפרקי זמן שאתה לא זקוק להם. ברגע שהנתונים והווי פיי מכובים גם לאפליקצייה עצמה אין הרבה מה לעשות. מניסיון...). אבל מה שאתה אומר נשמע מוגזם ממש. להיות על סוללה מלאה בתחילת לילה ולא לעשות כלום עם הפלאפון אף שהוא דלוק, ואחרי כ7-8 שעות שירדו 85 אחוזים מהסוללה רק מהרימון - סלח לי אבל זה באמת נשמע שזה לא קשור לרימון אלא אל הפלאפון שלך עצמו. עובדה שלי ולעוד אחרים שאני מכיר זה לא קורה...
וכמו שהסבירו יש להם הרשאה להכל כי כל התוכן של הנייד אמור לעבור דרך האפליקציה הזאת כדי שהיא תוכל באמת לסנן את כל התוכן שנכנס דרך האינטרנט. ייתכן שטכנית ניתן עלשות את זה בלי נגיד להכליל את המצלמה בפנים וכו', אני לא יודע... אבל מצד שני - מה זה מפריע לך? אתה חושב שהם יצותתו לשיחות הווידאו שלך?
יש נטספרק שזה תוכנה על הטלפון שמאיטה אותו אבל מסננת כמו שצריך - יעילה רק במכשירים יחסית חזקים.
יש סוג סינון אחר - שלוקחים מכשיר ומשנים את ההגדרות שלו שהוא יחסום כל אפליקציה כל מרשימה מסויימת שמוגדרת בשרת - ומעלים אפליקציה שמשמשת כתחליף לאפליקציית גוגל פליי וחוסמים בנוסף את הדפדפן.
בגדול זה חברות שיותר פונות לציבור החרדי אבל אפשר להנות מהם
יש את
נתיב
עסקן
הדרן
כושר פליי (בזול פון דווידקה אאל"ט).
כדאי להתחיל עם נטספארק כניסיון מקסימום מורידים אותם..
בכל מקרה על שאר החברות אפשר לגגל ולבדוק
את לא צריכה "לאשר" אותו כל פעם מחדש - תתקשרי לרימון והם יעזרו לך כמה שיוכלו. אולי זה קשור להגדרות הפלאפון עצמו...
ניסוי די פשוט. לוקחים 2-3 פלאפונים (או יותר, מה שרוצים) שהם בדיוק אותו סוג פלאפון (כדי לנטרל את המשתנה הזה), ומותקנות בהן בדיוק אותן אפליקציות (או עדיף שלא יותקנו בכלל אפליקציות. מכשיר ריק מאפליקציות - רק דפדפן). ומתקינים במכשיר אחד את האפליקצייה של רימון/נטספארק, ובאחרים לא. עושים את זה כאשר החשבון החודשי של כל המכשירים מתחיל יחד באותו זמן ומתחילים לבדוק כאשר נתוני הגלישה הם 0 (לנוחות החישוב) ואז במשך יום שלם (כדי לתת טווח זמן רציני) מפעילים בכל המכשירים (האחד עם הרימון והשאר שבלי הרימון - 1/2/3, כמה שרוצים כדי "לאבטח" את הניסוי) בדיוק את אותם דברים באינטרנט בכל המכשירים (סתם דוגמא - מריצים בהתחלה סרט בצפייה ישירה - נניח ברמה שנפתחת ברימון - למשך שעה וחצי, ואז מפעילים רצף של סרטוני וידאו מהיוטיוב - בדיוק אותו רצף בכל המכשירים, ואחרי זה מורידים בדיוק אותם דברים כבדים בכל המכשירים וכן הלאה...) - ואז, לאחר נניח 15 שעות - בודקים את נתוני הגלישה בכל אחד מהמכשירים - ורואים האם יש התאמה בנתוני הגלישה בין כל המכשירים ובעיקר מול המכשיר שיש בו רימון - ואם יש הבדל בתצרוכת הנתונים, אז לבדוק מה האחוז.
כתבתי את זה מסורבל מאוד אבל בעצם הניסוי הזה די פשוט, רק מצריך היערכות מיוחדת...
זה מסנן מעולה,
בעיקר בגלל שהוא גם מסנן נתונים משאר האפליקציות. (למעט ואאצפ - אומרים שעובדים על זה אולי כבר מצאו משהו,) בכל אופן, בפעם שעברה שבדקתי זה לא מסנן.אולי השתנה. אשמח לשמוע.
מסנן גם כאשר גולשים על וייפי, שזה יתרון רציני, שאין באמת דרך פשוטה לעקוף את החסימה.
חוסם גם זה בזמן אמת בטכנולוגיה מעולה.
מאמין שיש בזה חורים - אבל מי שיש לו את זה גם אם הוא מנסה לעקוף זה מזכיר לו שהוא שם את זה בדיוק בשביל זה.
בהצלחה!

יש פה הסבר למה עזים בקדושה בחרו דווקא בנטספרק:
וגם אז עדיף למצוא סינון שיעבוד
חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.
יש עניין?
כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?
לא הלכתי אגב
(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)
מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..
בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.
מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?
אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.
אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.
אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.
אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.
אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.
כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.
איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?
שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.
סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים
בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.
יאללה שוטו
(שמחתי לראות אותך)
אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.
אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".
המשפט הזה משפיע עלי עד היום.
מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן
סוכת חירות, מהבחירות
איזה כיף שהשנה סוכות בשבת
אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.
נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".
אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)
ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.
ויש עננים - לענני הכבוד
ויש לויתן גדול
ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊
אבל אני אף פעם לא שבעה...
חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.
אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)
(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)
אך אם כבר כותבים, אפשר
יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!
(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")
איוב לח, לט - מ
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א
או שזה נוטריקון של "תתאשפז"
לא, לא כמו שחשבתם 😁
הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡