יצא לכם להתחרט במהלך התואר?שוגי

האם יצא לכם להתחרט במהלך התואר על התחום שבחרתם בו?

נטשתם הכל וברחתם מהספינה הטובעת או המשכתם וחרקתם שיניים? אשמח לשיתופים.

אני מתחרטת.פיט פט וטו.
ובכל אופן ממשיכה. למה? כי אותי למדו שא לא הכל קל בחיים וצריך להתמודד עם קשיים. וב. עם התחלת משהו תסיים לברוח זה לא פיתרון.
מסכימה עם כל מילה!!אביול

בכל דבר יש רגעים שמתחרטים שעושים כל מיני דברים... ואם נעזוב כל דבר שקצת קשה לנו לא נגיע לשומדבר.

חושבת שלפעמים האומץ הכי גדולאנונימי (3)
הוא דווקא האמירה-
לא מתאים לי, לא המקום שלי, אני קם והולך.
ולא הרבה מאיתנו מסוגלים לעשות את זה,
כי תמיד יש את החשיבה על- מה יגידו עלי- שהיה לי קצת קשה אז התייאשתי? ותמיד יש את הקולות של התחלתי אז אני אסיים לא משנה מה, גם אם חודשיים אחרי 4 שנות תואר אחליט שאני בכלל צריכה ללכת לגדל קישואים בנגב וזה היעוד שלי.
אני לא אומרת שמול כל קושי שיצוץ צריך לארוז את הדברים ולחזור הביתה, כי קשיים יהיו לנו בכל מקום. אבל בהחלט אם נעשתה חשיבה ואם אחרי תקופת ניסיון אמיתית ורצינית (ולפעמים אפשר התייעצות עם מישהו מהצד) מבינים שיש כאן חרטה אמיתית ובעלת בסיס, אז כן, אני אמחא כפיים למי שידע לעמוד ולומר - זה לא המקום שלי אני הולך ולא יוריד ראש ויסיים כי 'התחלתי ולכן אסיים'.
@פיט פט וטו. @אביול
מסכימה איתך.אביול

כוונתי הייתה באמת שרק אחרי בירור מעמיק ורציני עם עצמי אפשר להחליט אם לעזוב או לא. לא על סמך קשיים בלימודים.

זה מזכיר לי את התקופה של השירות הלאומי. בקלות מלא בנות שאני מכירה היו יכולות לעזוב. כי זה קשה. אבל מי שבחרה להמשיך- ברכה על כך אח"כ. 

וכך במיוחד שזה לימודים לתואר- שזו עבודה שאמורים להתעסק בה כל החיים... אז אני לא חושבת שכדאי לעזוב רק אם קשה בלימודים.

אבל שוב- אם מחליטים שהתחום הזה בכלל לא מתאים לי- בטח שיש מקום לעזוב. זה לא חתונה קתולית פה...

תלוי אם ראית שזה*שלי*
קפץ*שלי*
אם ראית שזה לא התחום שחשבת , אפשר להמשיך לתחום אחר ...לא קרה כלום
כן.me and i

אני התחלתי בתחום אחד ואחרי שנה ראיתי שאני לא נהנית ועברתי לתחום אחר.

ואני מודה על זה יום יום - זו היתה הבחירה החכמה ביותר שעשיתי.

מתחרטת.שירוש16

במיוחד כי אני עובדת במקביל ורואה את האפשרויות להתקדם בעבודה והלימודים עוצרים אותי מאחורה. 

לכל אחד יש את הסיבות שלו להתחרט על הלימודים. 

לדעתי זה נורמאלי, אבל כל עוד יש את הרצון הבסיסי להמשיך הלאה, ולהגיע לסוף להתחיל לעבוד בתחום - אז אין סיבה לעזוב את התחום.

מצד שני - אם לא מרגישים שום שייכות לתחום - סתם חבל להמשיך שנים ואז לגלות ששילמת 10,000 + כל שנה לשווא.

אם זה מתחיל להרגיש לא מתאים, צריך לעשות חושבים מחדש. 

בהצלחה!

בדיוק עשיתי החלטה לעזוב.אנונימי (2)
זה לא קל פתאום לשנות הכל...
אבל הבנתי שאני פשוט רוצה משהו אחר!
מעדיפה לעזוב עכשיו ולצעוד בדרך חדשה מאשר לסיים ולהיות מתוסכלת במקצוע ולהתחיל בשלב מאוחר יותר שוב...

אגב, לא חייב תואר, יש היום הרבה מאוד מקצועות שאפשר לרכוש בלימודים קצרים ותעודה.
הכל תלוי בך! מה את רוצה להיות...
הרבה הצלחה ובחירות טובות!

מה למשל אפשר ללמוד ללא תואר עם משכורת טובה?elironen

כשלמדתי קצת התחרטתישמשי
כי הבנתי שזה ממש שונה ממה שחשבתי ושזה תואר שאין בו ממש מקצוע אלא תואר כללי כזה, וזה די הכניס אותי למצוקה של "במה אעבוד אחר כך".
אבל המשכתי ללמוד והיום אני שמחה על זה כי זה פתח לי המון דלתות בחיים.
אני בספקטבע הנס
הבנתי בשנה השניה שזה לא זה. הלימודים מעניינים מאוד והמשכתי אותם.
כיום אני מסיימת אותם ולא ממשיכה בתחום מבחינת עבודה רצינית בעתיד, אלא לוקחת כלים ממה שלמדתי ומיישמת לעבודה מהצד אבל כנראה אתחיל ללמוד משהו חדש שיותר מתאים לי.
בול כמוך,רק שעדיין שנה שניה חחshilat
לא שווה לך לחשב מסלול מחדש?אביול

אם את יודעת שלא תעבדי בזה...

קשה לי לעזוב דברים באמצע..shilat
מה שכן שאני רוצה להשאר בתחום פשוט לא מורה..
אני ממש כמוך...אביול

ויש לי גם אג'נדה בנושא (ע"ע כמה תגובות מעל...)

ובכל זאת, עניין של לימודי מקצוע זה דבר שמשפיע על המשך החיים. הייתי ממליצה לך לשקול זאת שוב.

זה רק בגדר המלצה, כן?

לדעתי עברה חצי הדרךshilat
למעבר לכך אפשר לעשות הסבה אח'כ לתואר אחר, או אפילו תואר שני..
ישלי חברה שלמדה חינוך, לא ענין אותה ועשתה תוך שנתיים הסבה לאחיות..
החיים לא נגמרים בתואר ראשון למזלנו
חינוך זה משהו קצת אחראביול

כי זה בסיס טוב לכל דבר. הרבה אנשים לומדים  חינוך סתם בשביל התואר ואח"כ לומדים משהו אחר.

תכלס את צודקת שעדיף להיות עם תואר ביד ואז לשנות אותו למה שרוצים...

ובכל זאת, תחשבי אם זה שווה לך את כל ההשקעה, אם את בטוח לא רואה את עצמך עובדת בזה.

בהצלחה!!

בהצלחה!טבע הנס
מה לומדת?
כן, התחרטתי, עברתי ושמחתיMarcelIsrael

בס''ד

אני מבין שזה תלוי בכל אחד. אני למדתי במשך שנה וחצי תור שכנראה לא התאים לי. עשיתי חושבים, היה קשה להחליט אבל סוף עברתי. כיום אני במהלך התואר השני בתחום השני שבחרתי ואני מאוד שמח מזה.

יש אנשים שלא יעזבו לא משנה מה ומתוכם יש כאלה שיסבלו ויש כאלה שישמחו. יש אנשים שיחליפו תחום ומתוכם גם תמצא את שתי הקבוצות. חשוב שתעשה חושבים היטב, תנסה להבין מי אתה ומה היחס למה שאתה לומד כרגע. אם תמצא למתאים אז תמשיך. אם לא, אל תפחד לעזוב. אבל כשתחליט, אל תאכל את עצמך על ההחלטה אלא דע שככה זה בחיים, אין לנו תשובות וודאיות 100 אחוז. כמו ששמעתי מהרב שרקי לגבי נישואין - לא משנה איך מכירים (אם היכרות מהילדות, אם שידוך או מפגש רומנטי), החשוב הוא מה עושים עם זה אחר-כך. איזה יחס תיתן ללימודיך.

המון הצלחה!

מתחרטת עד היוםאנונימי (4)

עשיתי תואר ראשון  + תעודה ולא יצא לי מזה כלום חוץ מזה שכתוב בקורות חיים שלי "BA". אני לא מתפרנסת מהתחום שלמדתי. מרגישה שבזבזתי שנים יקרות של רכישת מקצוע על לא-כלום. היום אני בלי מקצוע מוגדר וחושבת שמשאת הנפש בחברה להוציא תואר היא שטות גמורה כי אם אין לתואר משמעות מעשית הוא חסר תועלת לחלוטין.

אפשר כמובן להתווכח שהחכמתי ורכשתי כישורי ניתוח ולמידה באוניברסיטה אבל בתכלס אני מגלגלת עכשיו שנים בלי מקצוע ממשי. יכולתי ללמוד משלח יד כמו תפירה למשל ולהיות בעלת מקצוע אמיתי.

במה עשית את התואר שלך?shilat
מדעי הרוח. אפשר רק לעבוד בהוראה. לא בשבילי.אנונימי (4)

אני ממש באותו סטטוס שלךמתוסכל לשעבר

אבל אל ייאוש, הכל מלמעלה אנחנו רק עושים את ההשתדלות, איננו נביאים  לדעת מה יהיה

אנשים נוטים לחשוב שהם קובעים במה בדיוק יעבדו וכמה ירויחו אבל צריך לזכור שהוא הנותן לך כוח לעשות חיל!.

כרגע אני ממש בוכה מיאוששובי בת

וממש מתחרטת על שבחרתי בלימודים כאלו 

אבל אני מאמינה שאחרי המבחן ביום שלישי יעבור לי ...

מהקושי צומחים

עכשיו, כשחברה שלי התארסהחמדמדה

אני מתחילה להתחרט שהלכתי על תואר קשה שאי אפשר להתחתן באמצעקורץבלח

סתם.

תמיד בתקופות הקשות יש את המחשבה של למה אני צריכה את זה ומה רע בלהיות משהו אחר וכל זה, אבל זה לא חכמה להתייאש בזמנים קשיםחיוך

וקצת אמרות לחיזוק:

שבע יפול צדיק וקם!דוס

what doesnt kill you makes you strongerחיבוק

קשה יש רק בלחם, וגם אותו אוכליםליקוק

כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים!!תופים

בהצלחה לנווו!!!!נשיקה

דווקא אפשר לעשות תואר קשהאהבה ורעותאחרונה

עם בעל וילדים, אומנם אני לא שואפת להצטיינות אבל זה אפשרי..
הרבה חברות ללימודים שואלות אותי איך זה לעשות את התואר הקשה כולל הילד ואני תמיד עונה שזה אפשרי, ואין שלב בחיים שהכל פנוי ונשאר לך זמן לילדים בלבד..

יאפבין השורות

התחלתי ללמוד משהו אחד.

אחרי סמסטר אחד והמון התלבטויות עזבתי.

חשבתי ללמוד את אותו המקצוע במקום אחר, כי אחד השיקולים שלי לעזיבה היה הצוות הלימודי שלא אהבתי את הגישה שלו, אבל לבסוף הלכתי על תחום שונה לגמרי.

אני בשנה האחרונה ללימודים ומרוצה ממש!

לא מתחרטת לרגע ורק חושבת כמה הייתי סובלת אם הייתי נשארת באותו מקום, בעיקר כשרואה תכתובות בקבוצה של בנות המקצוע הנ"ל שאני עדיין מחוברת אליה (בכל זאת המנהלת של הקבוצה, לא נעים לזרוק אותי )

מה את עכשיו לומדת?shilat
שלחתי לך הודעה.בין השורות

מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.

בלוד יש כפר סטודנטים.

ברחובות יש כפר סטודנטים.

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva

שלום לכולם!

לי קוראים חוה.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.

אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.

המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.

השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.

השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.

השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.

תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.

אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד

זה אחלה שאלון.

רק סתם מעניין להבין  מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.

תשובה לשאלהEva
תודה על התיקון. תואר אקדמי מתאר מצב בו יש לך על הידיים טופס המאשר כי אתה סיימת לימודים אקדמיים של תואר ראשון / שני / ועוד. לעומת זאת, אקדמית מלאה מתארת מצבים בהם ייתכן שלמדת במסלול שנחשב לאקדמי אך הוא לא מזכה לתואר רשמי / נשארו לך עוד כמה חובות עד לסיום התואר.    
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 23:07

שלום לכולם!

אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).

האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?

תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.

יום נעים ורגוע. 

אם רק היה לכם דיסלקציהאנונימי (2)
הייתם מאחלים לנו "יום גרוע"

נ"ב, אשתדל להעביר את השאלון בקבוצת שאלונים.

תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva

שלום!

אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).

תודה רבה על כל עזרה אפשרית.

מאחלת יום טוב ורגוע.

אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם. 

שלחתיאנונימי (2)
נראה מה יהיה...
תודהEva
הצדק בדבריך. 
כדאי לקחת בחשבון124816
שאנשים עם ליקויי למידה, עלולים להתקשות למלא שאלון שדורש הרבה קריאה ובנוסף קשב לחצי שעה.
התחשבנו בכךEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ד באייר תשפ"ו 20:05

למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.

כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".

כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות. 

עדכוןEva

אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.

אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.

בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.

תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.

יום טוב לכולם.  

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

הסבה לאחיות באזור י-ם, מישהי עשתה? אשמח לשמוע איפהאנונימי (פותח)

ואיך היה

תודה!

שאלוןנשימה

היי לכולם! 👋

במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.  

אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):

🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"

השאלון אנונימי לגמרי.

מיועד לגילאי 18 ומעלה.

כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.  

תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד

חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
רק בגלל הוותק של הניק 😃
מטורףזיויק
איזה נושא!
אנסה להעביר בין חבריםאנונימי (2)
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מה ההבדל בין מכללת הרצוג לאורות ישראל (מורשת יעקב)אנונימי (פותח)

מישהו יכול לעשות לי סדר על ההבדל בין המכללות?

האם המכללות מזוהות עם איזו ישיבה במגזר?

האם יש השקפות שונות?

מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום

אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.

מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.

מדעים זה אותם מדעים.

לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.

חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי

נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי  ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.

אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)

ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.

והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.

מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.

תודה על התשובהאנונימי (פותח)אחרונה
אהלן,מישהו פה למד/לומד במכללת אשקלון ויכול להמליץ?לא יודעתת

אולי יעניין אותך