צריכה עזרה- צופרים לטו בשבט!! מי מכיר?נפש חיה.
לאיזה גיל?גלויה
כיתה ז.נפש חיה.
דובוני גומיגלויה
עם פתק
דובי שבט שמח...

סליחה, זה מה שעלה לי לראש...
אני רוצה משהו ערכי יותר.. פחות שובב....נפש חיה.
אשקול זאת!

תודה
עוד רעיונות?נפש חיה.
ככה חשבתי...גלויה
מחר אני אמורה לפגוש את הראש אולפנה

(צריכה איזה אישור לתיק למשרד החינוך וכו')

אם יהיה לי אומץ אני אשאל אותו על השיר שכתב.
אשמח. תודה! ולכולם-נפש חיה.
טני מכירה צופר שדיבר על למה דווקא טו בשבט. שזה התהליך של הצמיחה בעיצומם של ימי החורף
מי שמכיר ויוכל לכוון אני אשמח.
שקית עם חיטה/שעורה(שלווה וכדו) זית ותמרמושיקו
ואת הסיפור של ר יונתן אייבשיץ עם הדג שראש וזנב זה דבר שלם.
אשמח לפירוט! תודה.נפש חיה.
ומושיקו
לא כולם יהודים בכיתתי.
לדעתך יהיה שייך עדיין?
הסיפור על משהו שהוא אמר שראש וזנב של דג שווה דג שלםמושיקו
לא מוצא כרגע.
בכל מקרה המושגים של היום הזה לא אמור להיות בעיה להסביר ללא יהודים.
אני לא מכירה את המכלול.... איפה אפשר למצוא את הסיפור?נפש חיה.
ונראה.
תודה!
זה לא על הרשלה?העוגב
משו כזה,
היה ממש עוני בבית, והרשחה רצה לאכול דג, אז אמא שלו לקחה את הראש והזנב, חיברה ונתנה לו כאילו דג שלם.
אחרי זה בברכת המזון הוא אמר פסוק ראשון ופסוק אחרון וטען שאם זה נחשב אז גם זה נחשב...
לענייננו: חיטה וזית ותמר משלים לך את כל שבעת המינים כמו הראש והזנב של הדג...
צר לי, לא הרעיון שליהעוגב
הצחיק אותי הסיפור כי גמני מכירה את זה מהרשל'הנפש חיה.אחרונה
משהו שאני טובה בו נורופן.
שרשראות הוואי,
ערכה להכנת ראש דא (אם את צריכה הסבר איך...זה זול וקל )
סוכריות גומי בצורת פרחים
קאפקייקס עם עץ (אני יכולה להסביר לך איך להכין )

אם את מתכוונת לקטע כתוב אז יש לי קובץ במחשב שאוכל לשלוח לך...
קטע... אשמח.נפש חיה.
קטעים... ופעילויותטיח

מקוה שיהיה לעזר =] בהצלחה!

1.

סיפור מתוך מלאכים כבני אדם (שמחה רז על הרב קוק)

הרב השתתף בחגיגת ייסודה של המושבה מגדיאל. נטעו שם נטיעות וכיבדו את הרב לנטוע את השתיל הראשון. השליך הרב את המעדר שהושיטו לו והתחיל לחפור את הגומה במו ידיו התבונן בו הרב זאב גולד, שאף הוא היה באותו מעמד וראה פתאום כי פני הרב בוערים כלפיד וכולו רוגש ועוד, והוא נוטע את השתיל באדמה מתוך אימה ופחד. תמה הרב גולד על כך ושאל את הרב "התרגשות עצומה זו על שום מה היא באה? הנה שותלים ב"ה מאות עצים כאלו בארץ" השיב הרב: "בעת שאחזתי את הנטע הרב בידי, נזכרתי בדברי המדרש (ויקרא רבה, כ"ה) על הכתוב (דברים י"ג ה') 'אחרי ה' אלוקיכם תלכו.. ובו תדבקון' וכי אפשר לבשר ודם לעלות לשמים להדבק בכינה, אותו שכתוב בו (דברים ד', כ"ד) 'כי ה' אלוקיך אש אוכלה'?... אלא, מתחילת ברייתו של עולם לא נתעסק הקב"ה אלא במטע תחילה, שנאמר 'ויטע ה' אלוקים גן בעדן' (בראשית, ב', ח') אף אתם כשנכנסים לארץ - לא תתעסקו אלא במטע תחילה. - כי תבואו את הארץ ונטעתם כל עץ מאכל (ויקרא י"ט,כ"ג) והנה בשעה שאחזתי את השתיל להכניסו באדמת הקודש, נזכרתי בדברי רבותינו ז"ל והרגשתי שאני מתדבק בשכינה, וחרדה גדולה אחזתני."

2. 

http://www.kipa.co.il/jew/holidays/TuBishvat/3468.html

אוסף של קטעים...

3.

סדר ט"ו בשבט הוא דגם לאכילותינו במשך כל השנה - אנו מעלים על ידי האכילה והברכה את החומר לרוח, והופכים את הפרי הגשמי לאנרגיה רוחנית בתוכנו. זוהי מטרת בריאתנו - לברר טוב מרע ולהפוך חומר לרוח, כלומר להוציא יכולת, דיבורים, מחשבות ומעשים מכוח האכילה. תיקון וקידוש החומר הוא תהליך ארוך, קשה ועמוק, בו אנו נותנים משמעות וקדושה לעבודת החקלאי, המוביל, החנווני וכל מי שטרח בהכנת המאכל. בעשותנו מצווה, ברכה, תפילה או תורה, מכוח הקלוריות והאנרגיה שקיבלנו מהפרי, אנו מקדשים את העבודות שבדרך, והופכים את האמצעי למטרה, ומעלים את הכל מהעשייה לבריאה. (הרב שלמה בן אליהו)

4. פעילויות

פעילות עשיתי "חידות בציורים" של שמות של עצים, פרחים, פירות ושאר ירקות 

גם קשור באופן ישיר לנושא "חג לאילנות" וגם קשור לכך שעל מנת לפתור את החידה יש צורך להתבונן יותר ממבט שטחי אלא לנקודת העומק שבציור.

גם באכילה יש צורך להתעמק בשורש העניין להבין שעל ידי האכילה מעלים את דרגת הצומח למדבר. ומעשיה לבריאה.

5. עוד פעילות נחמדה לעשות שירה או קריוקי עם שירי הארץ...

6. פעילות של פונדו שוקולד עם פירות

7.

פעילות נוספת שעשיתי בעבר היה "סדר טו בשבט"

עם חברה עשיתי עיבוד לדברים שקבלתי מהרבנית ימימה על משמעות של 3 סוגי הפירות (עם קליפה, עם גרעין, גרעין וקליפה שאוכלים...) עם נקודות העצמה אישית:

צלחת ראשונה

פירות שאוכלים בהם גם את הפנים וגם את החוץ.

למשל: תפוחים, אגסים, אפרסמון, ענבים, חמוציות, תותים.

על סוג זה מבקשים: יהי רצון שאני ומשפחתי נהיה יפים מבחוץ ויפים מבפנים. שיהיה תוכי כברי.

יש במציאות פער בין המעשים לבין כוונת הלב.

יש אנשים שכלפי חוץ נראה שהם עושים דבר מה , אך מבפנים מגלים שהכוונה אינה תואמת את הנראה לעין.

המציאות הרצויה היא התאמה בין הפנים, הכוונה לבין החוץ, המעשה שרואים. כאשר אין סתירה בין השניים נוכל להגיע לשלמות עם עצמינו ועם ראות אחרים אותנו.

יהי רצון שנהיה כפירות שלמים אלו המפגישים בין שני העולמות.

צלחת שניה

פירות שיש להם גרעין בפנים הגדול ביחס לפרי, שאינו נאכל.

למשל: תמרים, זיתים, משמשים, אפרסקים, שזיפים.

על סוג זה מבקשים: ריבונו של עולם שנזכה להוציא מתוכנו את כל הדברים שאין בהם צורך ואף מזיקים: שנאה, קנאה, עצבות, תחרות, נטירה, טינה וכדומה. יהי רצון שיישאר רק עיקר הפרי. שנסלק מתוכנו את התכונות וההרגלים הרעים שבנו ונשאר זכים וטובים.

צלחת שלישית

פירות שיש להם קליפה שלא נוהגים לאוכלה, אלא רק את תוכנם הפנימי.

למשל: אגוזים, שקדים, פיסטוקים, קיווי, תפוז, קלמנטינה, בננה.

על סוג זה מבקשים: ריבונו של עולם שיזכו בי לראות את הטוב בי, על אף שכלפי חוץ ישנו מעטה קשיח המסתיר. שאזכה לראות את הטוב בתוך כל אדם - כולל עצמי. לדון כל אחד לכף זכות ולא לקפוץ לשפיטה מוטעית. 

פששששש..... ת ו ד ה ! אבדוק. אם יהיה מתאים- אקח את הרעיונותנפש חיה.
ת ו ד ה !
השקעת מאד!

מאד מעריכה.
ה יברך אותך!
בכיף!טיח

ושאלה [לך ולכולם]נפש חיה.

אני מכירה צופר שדיבר על למה דווקא טו בשבט. שזה התהליך של הצמיחה בעיצומם של ימי החורף 
מי שמכיר ויוכל לכוון אני אשמח.

לא ידוע לי על צ'ופר כזה.... אבל>>טיח

לא ידוע לי על צ'ופר כזה.

אבל מתוך חיפוש קצר בגוגל הגעתי למאמר הבא:

http://www.etzion.org.il/he/%D7%98%D7%95-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%98-%D7%90%D7%A8%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%9D-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%93

שהקטע הזה ממנו מדבר על הרעיון של טו בשבט כרעיון של עיבור והולדה של צמיחה לאחריו

"

עדיין אין פרי, ואפילו אין פרח, הכל נראה אותו דבר. הארץ נדמית כעקרה לא ילדה, החורף עדיין אומר את דברו. אמנם נושאים אנו את עינינו אל האביב, אל הפריחה, אולם רחוקה היא מאיתנו מרחק שבועות של קור, של גשם שטרם פסק, של עצים ערומים וקפואים. לפתע מגיע ט"ו בשבט ובכנפיו בשורה: 'רני עקרה לא ילדה, פצחי רינה וצהלי' (ישעיה נד,א). את עדיין אינך רואה. אולי אפילו אינך יודעת. אולם, במעבה המציאות, בשורש ההוויה, מאחורי הפרגוד במקום הסוד וההסתר, נרקמה בשורה חדשה: 'פלוני לפלונית'. בעוד ארבעים יום, יראה ויידע העולם כולו. העצים ילבשו פרחים, הפירות יציצו, ובשורת אביב תמלא את האויר.

וכך כותב הרש"ר הירש:

המחשבה השגרתית מה היא אומרת? בבוא עת הפריחה כאשר יחשף לעינינו האביב ברבבות ציצים ופרחים, או אז נחגוג בצהלה את חג אביב הטבע, אשר ברכו ד', שהוא גם חג אביבנו אנו.

אבל המסורת היהודית העתיקה מצביעה בפנינו על האילנות הקרחים עוד בעיצומן של ימי חורף מושלגים, ממתיקה סוד איתנו ולוחשת באזנינו מוסר השכל, הנה אלה האילנות חוגגים כבר היום את יום התחדשותו של האביב הבא. מבעד למעטה הקליפה הקפואה השסועה האפורה והצוננת, שמכרבלת את האילנות הערטילאיים מתחת לקליפה זו, החלו כבר לפכות במלוא חומם חיים חדשים ורעננים! מה נוקבים ויורדים חדרי בטן, הם דברי המוסר המאלפים המקופלים בבשורת אביב זו, אליה נשכית מפי אילנות החורף עטופי השלג הצחור.

צאו וראו אותם "עניים סוערים לא נוחמו", ביום הולדת האביב בעיצומו של חורף - בט"ו בשבט - צאו וראו את האילנות בעידן התחדשות הצמיחה שלהם. הלא מקושטים היו בעדי עדיים בסנסני פירותיהם, בזרי עליהם, בפאר ענפיהם, והנה שודדו הפרות, נקטפו, הערים קמשו ונשרו בשלכת, ויבואו רוחות הסתיו וסופות החורף הנועזות ותכרותנה אף את העלה האחרון, נצפו ענף אחרי ענף, נתנו את קליפת העץ למשיסה וקרעוה לגזרים, ירו חיצי כפור שפגעו בלשד לב האילנות, הסתערו עליהם בשטפונות מטר וברד ועטפוהו במרבדי פתיתים של קרה ושלג, כתרו את העצים ולפתו מכל עבר, ממזרח וממערב, מצפון ונגב טלטלום קדם ואחור, כפפו והשחו קומתם ימינה ושמאלה, עדי עפר, ועל אף כל זאת לא נשברו האילנות, לא הונמכה קומתם חרף כל הפורענות הזו יחגגו יום זה בתוך תוכם בפנימיות לבם, ולנוכח פני החורף ומוראותיו, את חג תחיתם חג האביב (רש"ר הירש, במעגלי שנה ח"ב)"

תודה רבה רבה!! אבררנפש חיה.

איזה אוצר!פנסאי
תודה, עזרת גם לי!
השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך