*סיפור על הרב מרדכי אליהו זצוק"ל*
הרב מרדכי אליהו זצוק"ל היה דיין בבית הדין בירושלים שנים רבות. ומטבע הדברים בבית דין אחד יוצא זכאי ואחד יוצא חייב. בדרך כלל אנשים מקבלים את הדין ומקיימים אותו, ואשרי חלקם. אמנם לפעמים יוצא אדם חייב מבית הדין ולא מקבל את הדין. פעם אחת יצא אדם חייב בדין אצל הרב אליהו זצוק"ל ולא רק שלא קיבל את הדין, הוא החליט לבזות את מרן הרב זצוק"ל. מה עשה?
עמד ליד בית הרב וסיפר לכל העוברים ושבים ודיירי הבית שהרב אליהו לא תלמיד חכם ומטה את הדין ושאר דברי סרה ולשון הרע. השכנים של הרב כעסו על כך מאוד ובאו אל הרב לספר לו על כך, אבל הרב לא עשה עם זה דבר והניח לאותו אדם לומר כרצונו. הגיע זמן תפילת מנחה, והרב כדרכו יצא מביתו והלך לבית הכנסת להתפלל. אותו אדם הלך אחריו ברחוב והמשיך לדבר בו סרה לעיני כל העוברים והשבים בכל הדרך עד בית-הכנסת.
כשהגיעו לבית-הכנסת נכנס לשם אותו אדם שיצא חייב בדין והמשיך לרכל ולקטרג על הרב באזני המתפללים. אחד המתפללים שמע את האדם הזה, שהיה אדם לבוש כמו דתי בחליפה ומגבעת, ושאל: איך אתה מעז לדבר כך על הרב שלנו? אבל אותו אדם לא התרשם מהכעס של המתפללים והמשיך בשלו.
קם אותו מתפלל למחות על כבודו של הרב וסטר לאיש שביזה את הרב. ההלם של החייב הזה היה גדול. לא זו בלבד שיצא חייב בדין, עכשיו גם נותנים לו סטירה? הוא התקשר מיד למשטרה וביקש שישלחו ניידת מיד להעמיד את הסוטר לדין, מישהו בבית-הכנסת הכה אותו.
כעבור זמן הגיעה ניידת משטרה, השוטר קרא לשני הצדדים, הכניסם אל תוך הניידת וביקש לברר את הפרטים. לאחר ששמע את תלונת החייב, שאל את האדם שמואשם כי סטר למתלונן: האם זה נכון שסטרת לו? כן, השיב המתפלל. ומדוע זה? שאל השוטר. סיפר לו המתפלל כי החייב העליב במילים קשות את הרב אליהו והוציא עליו לעז כאילו הוא מטה את הדין.
שאל השוטר את החייב: באמת כך עשית? השיב לו הלה: כן, ואני עדיין עומד על שלי ואומר שהרב אליהו לא בסדר. שאל השוטר את המתפלל: אם כן למה לא נתת לו שתי סטירות? אני אעשה מה שהיית צריך לעשות, הרים את ידו ונתן למקטרג שתי סטירות והשליך אותו מתוך הניידת
ב"ה נאספים אצלנו עוד ועוד סיפורים על הרב זצ"ל, הן כאלה שקרו בחיי חיותו והן כאלה שקורים גם אחרי שהסתלק מאתנו.
===
אנו עמלים עכשיו על איסוף הסיפורים הללו לכרך נוסף בסדרת "אביהם של ישראל".
מי שזכה ויש לו סיפור כזה, או ששמע על סיפור שקרה, מוזמן לכתוב אלינו למייל:
Shlomitic1@gmail.com

)