בכל מקרה,
לי ולכל משפחתי,
עשיתי בדיקה תמורת 90 דולר לנפש, ועוד 40 דולר משלוח מארה''ב לישראל ובחזרה (חד פעמי לכל המשפחה).
הבדיקה מקיפה פי כמה ממה שיש בקופות החולים, כוללת גנים שלא בודקים בארץ גם בתשלום ובטח שלא בסל הבסיסי.
רק בגן brca למשל, הבדיקה כוללת מעל 100 מוטציות שונות, בעוד הבדיקה החינמית בארץ כוללת רק את 3 הנפוצות ביותר.
דרך הבדיקה הזאת גיליתי שגם אשתי וגם אני נשאים של גן מסוים, כאשר שני העתקים של הגן הזה מעלים את הסיכון לעיוורון בגיל מבוגר.
לצערי יש לנו ילד אחד שירש משנינו את הגן הזה, אבל לפחות עכשיו אנחנו יודעים להקפיד הרבה הרבה יותר על משקפי שמש וכובע עם הילד הזה.
תני לי לנחש: בכלל לא ידעת שיש גן כזה.
את יודעת למה לא?
כי בישראל, סטארט ניישן שהוקמה על ידי אחת האוכלוסיות עם הכי הרבה בעיות גנטיות בעולם, יש פיגור מטורף אחרי העולם המערבי בכל הקשור לבדיקות גנטיות. עשיתי על זה פעם פוסט ארוך בפורום נשואים טריים.
בארץ בכלל לא מציעים לבדוק את הגן הזה, וזאת סתם דוגמה אחת מתוך באמת הרבה מאוד גנים שיש בבדיקה שעשינו...
מקבלים הביתה מעטפה עם מטוש ומבחנה קטנה ומעטפה לדואר חוזר.
מלטפים את הלחי הפנימית עם המטוש, מכניסים למבחנה, שולחים בתוך המעטפה המצורפת דרך סניף הדואר הקרוב. ככה פשוט.
אחרי חודש וחצי בערך יש תוצאות עם דוח מפורט של כל מה שהתגלה.
רק אגיד שהמעבדה הזאת מסרבת לבדוק ילדים, אז לא ממש כתבתי את תאריכי הלידה הנכונים שלהם...🤭