יושבת לי על הראש שאלה כבדה בזמן האחרון אני מצד אחד רוצה לשקוע בלימוד התורה להקנות לעצמי דעת של תורה לפתח את אישיותי ואת הידיעה בתורה בכל הכוח ואני מבין שבשביל להגיע לתוצאות טובות צריך להתמסר ברוב הזמן ללימוד בישיבה (כמובן שקצת כושר או איזה משהוא לנפש זה מבורך )
אבל מצד שני אני רוצה לצאת להשפיע על הנוער שלנו,על הציבורים שרחוקים מהאמת ומהתורה (הפצות בלעז
) וכמובן שאני לא מוכן לשתוק על ענייני ארץ ישראל שמחולקת לכל איזה ערבי ימ''ש שדורש אותה אז נכון בטח תגידו אחרי שתלמד תשפיע יותר אני לא שלם עם זה
א- עניי כולנו רואות וכלות לחוסר העצום לשליחים לדברים הנ''ל ולביקוש הרב שהדברים דורשים וכידועה מיצווה שלא יכולה להעשות בידי אחרים חייבים לעשותה אע''פ שתגרום ביטול תורה![]()
ב- חכמים לימדו אותנו שכל תורה בלי דרך ארץ (תוך כדי הלימוד ככה מובן שם ) וכל שכחמתו(הלימוד) מרובה ממעשו (המיצוות והמידות) לא שווה הרבה בעני ה' זה צריך לבוא ביחד וככה ניבנה טוב יותר את עצמינו בתור יהודים אידאלים!
ג-ראינו כבר הרבה שחיכו לזה שהם ''יבנו את עצמם'' ויצאו להשפיע אך מהניסיון הדבר עובר אם לא משקיעים בו בצעירות וגם עול החיים, אישה ,ילדים ,פרנסה משכיך מהאדם את שאר העולם בדרך כלל
מה לעשות ![]()
(נ''ב אני שיעור ב' בישיבה גבוהה)