האם אפשר לשים בעוגה חלב סויה במקום חלב רגיל/מיץ?נחשונית
בטח, ואפשר גם לשים סתם מיםיהודיה מא"י
פחות מוצלח, אבל גם טוב
המראה דומה, אבל לא הטעםכלנית1
לחלב סויה יש טעם לוואי ולכן צריך שיהיה בטעם מאד עדין. אם את לא צריכה באופן קבוע, אלא למתכון מסויים מידי פעם, ריץ' עדיף (לא מהסיבה הבריאותית) בגלל הטעם. כנ"ל במקום גבינה, יש "טוב מגבינה" אמריקאי בהשגחת OU שנותן טעם של גבינה ממש בעוגה או בפשטידה. בהצלחה!
כלנית- שמעתי על עוגת 'גבינה' פרווה מטופו רך. טעיםאופה.
אבל כמובן לא אותו הדבר.
בבישול אי אפשר לרמותיהודיה מא"י
טעמה של עוגת דבש בלי דבש לעולם לא ישתווה לכזאת עם דבש אמיתי, כנ"ל לגבי עוגת שוקולד עם שוקולד או בלעדיו, עוגה חלבית באמת ;או רק אם תחליפים, וכן הלאה.
כמו שגיסתי אמרה לגיסי שלמד קונדטוריה. - זה לא ידע שגורם לקונדיטור לאפות טוב יותר, זה בעיקר חומרים טובים ויקרים יותר. אז תחליטו על מה אתם מתפשרים, על הטעם או על המחיר (ולפעמים - על הטעם, הבריאות או המחיר)
בבישול אפשר לרמות, לא באפיה...אופה.
ואני לא מתפשרת על טעם או מחיר, חוץ מתמצית וניל אמיתית ותבלינים טובים שאני קונה.
אני מכינה הכל בעצמי מחומרי בסיס ופשוט בוחרת מתכונים לא יקרים. ז''א כמעט ולא עוגות גבינה, עוגות קקאו הולנדי ולא עוגות שוקולד, וכדומה. לאירועים מיוחדים אני מכינה עוגת חמאה יקרה יחסית, אבל עדיין זולה בהרבה מלקנות בחנות וטעימה הרבה יותר.
חוץ מידע איך הרכיבים עובדים ביחד ורעיונות לשילוב טעמים וכו'- צריך גם הרבה דיוק. צריך למדוד, להקפיד על טמפרטורה נכונה, זמן אפיה וכו'.
תמצית הוניל הכי יקרה בעולם והחמאה הכי טריה וטעימה לא יצילו עוגה שלא עורבבה היטב, אפיה ממושכת מדי, וכו'...

זה לא משנה.יהודיה מא"י
יש מתכון טובים מאוד מרכיבים זולים. אבל אין מה להשוות (עכשיו בבישול) מרק שהוקרם בחלב, למרק שהוקרם בשמנת מתוקה. רוטב עגבניות עם שמן זית לכזה עם שמן קונלה. לצלי עוף בדבש אמיתי לכזה שהשתמשת בו בתחליפים. 
אם כי מה שנכון, נכון בבישול זה פחות משמעותי מבאפיה.

וסתרת את עצמך כי אמרת שאת לא מתפשרת ואח"כ ציינת איך את מוציאה מהתפריט כל מיני דברים יקרים.
אני לא מוציאה מהמתכון דברים יקרים אלאאופה.
אני בוחרת במתכונים של מוצרים פחות יקרים. לא תחליפים ולא מתכוני דיאט, אלא מתכון שגם שפים מכינים בצורה מסורתית וקלאסית ממצרכים יותר בסיסיים. ז''א שאני, לדוגמה, לא מכינה מרקים מוקרמים וכמעט לא גלידות כי אני לא משתמשת כמעט בשמנת מתוקה. אני מכינה מרקים מעובים וסמיכים וגראניטה.
אני כמעט לא מכינה טורטים או עוגות גבינה אבל משקיעה יותר בעוגות שמרים ולחמים.
אני לא מכינה עוגת שוקולד עם קקאו במקום שוקולד, אלא עוגה שמלכתחילה אמורה להיות עוגת קקאו.
וכו' וכו'. 
נכון שאין מה להשוות עוף בדבש לעוף במייפל, אבל התכוונתי שאם משתמשים במייפל במקום דבש, אפשר לקרוא לזה עוף במייפל וזה יהיה טעים ובסדר. אבל אם אני אשים רק סוכר חום בבצק עוגיות במקום סוכר לבן, לא רק הטעם ישתנה אלא גם העוגיה עצמה תהיה רכה ולא פריכה, כך שממש תשתנה העוגיה ולא רק הטעם. ואותו הדבר בשינוי אבקת אפיה וסודה לשתיה, חמאה בטמפרטורת החדר או קרה, חמאה או מרגרינה וכו'.
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר 

זה מזכיר לי שפעם ראיתי בטלויזיה מישהי ש'הדגימה' את היופי בכל התחליפים בימינו כך שהמתכונים בימינו 'בריאים' יותר. זאת היתה תוכנית 'מדעית' כזאת.
היא הביאה דוגמה של קינוח מפואר מלפני יותר ממאה שנים, של פודינג בננות ויין. ואז היא התחילה 'לפרק' לגורמים את המתכון ולהסביר איך לעשות אותו בריא יותר... בקיצור, בלי יין, עם תחליפי סוכר, תחליפי חמאה, תחליפי ביצים והוסיפה או הורידה את השוקולד. התחליפים, אגב, היו מוצרים תעשייתים, לא בקטע של שמן במקום חמאה או דבש במקום סוכר...
בשלב הזה נותר לשאול- האם באמת חייבים קינוח???



עכשיו אני אסביר את עצמי יותר טוב.יהודיה מא"י
מי שרוצה לבשל/לאפות ברמה ממש גבוהה, אי אפשר להתפשר. גם כשבוחרים עוגה שהיא מראש עם קקאו ולא אם שוקולד עדין יש פה סוג של התפשרות, כי הגבלת את עצמך פשוט מראש למתכונים הזולים. 
מה שנכון, נכון ועדיף לקחת מראש מתכון פשוט מלנסות להחליף את הרכיבים לרכיבים זולים יותר במתכון היקר. וזה נכון במיוחד לאפיה, אבל גם לבישול. ובכלל בדברים האלו זה תלוי בעיקר בכשרון.
ושלא תביני לא נכון,  גם אני לא עושה עוגות עם שוקולד, עוגבת גבינה אני אוכלת בעיקר אצל ההורים שלי ובדבש אמיתי אני משתמשת (כמעט) רק לראש השנה, ועוד לא פגשתי בבן אדם שחשב שאני לא מבשלת טוב.
דרך אגב נסי להחליף את הדבש במתכונים השונים בדבש תמרים במקום בסירופ מייפל. הוא בריא יותר (אלא אם כן את משתמשת בסירופ מייפל אמיתי, ואז מה הרווחנו...) והתוצאה יוצאת נהדר.
הזכרת תחליפים 'בריאים' יותר - באמת עדיף שלא להשתמש בתחליפים תעשייתים. היום כבר ידוע שחמאה בריאה יותר ממרגרינה, ושתחליפי הסוכר למיניהם מסרטנים וכן הלאה... אני גם לא ממהרת לקנות את כל אותם מוצרים דלי שומן שאמורים להחליף מוצרים עתירי שומן (כמו גבינה צהובה). בדר"כ מה שיש שם במקום שומן הוא רק יותר גרוע...
כמובן שאני מדברת על מייפל אמיתי ;)אופה.
אז מה את מרוויחה בזה?יהודיה מא"י
זה לא יקר אפילו יותר מדבש?
איפה את בכלל מוצאת פה בארץ סירופ מייפל אמיתי?
אני בחו''ל. וידעתי ש'מייפל' יסבך אותי...אופה.
רק הבאתי את זה כדוגמה כי ראיתי מתכונים לכל מיני דברים עם מייפל במקום סוכר.
שווה לנסוע לחו"ל...כלנית1
הייתי נוסעת עכשיו רק בשביל לקנות סירופ מייפל אמיתי ואבקת אפיה ללא אלומיניום. בארץ, עד כמה שידוע לי לא ניתן להשיג זאת ובארה"ב, למשל, בקלי קלות.
נראה לי לשתינו יש מושגים קצת שונים בנוגע ליקריהודיה מא"י
אשרייך שזכית שדברים כמו סירופ מייפל אמיתי, ותמצית וניל אמיתית אורחים קבועים במטבח שלך....

לא נוסעת לחו"ל בעד שום הון שבעולם. פה נולדתי, ובעז"ה פה גם אמות בלי שכף רגלי תדרוך לעולם בארץ זרה.
יהודיה יקרה, הרשי לי לחלוק...אופה.
אז ככה. בתמצית וניל אמיתית אני משתמשת כל הזמן, ועכשיו אני משלמת בערך 6 דולרים לבקבוק של 473 מ''ל. יש תמציות יקרות בהרבה, אבל זה מספיק טוב לי וזה מספיק ליותר מחצי שנה.
אני כמעט לא משתמשת במייפל, זאת היתה דוגמה להחלפה של רכיבים. 
שתביני- אני לא קונה קרקרים כמעט אף פעם, למעלה מ-90% מהעוגיות והלחמים ומיני המאפה שאנו צורכים הם מה שאני עושה בבית. אני דואגת שיהיו לחמים ועוגיות, אבל זה לא אומר שיש  4 סוגי עוגיות, 2 עוגות ו3 סוגי קרקרים בכל רגע נתון בבית. 
אני גם חוסכת בהוצאות אחרות כי כמעט הכל אני מכינה בבית מאפס. אני קונה קטשופ ומיונז, אבל אנחנו כמעט לא קונים חטיפים למיניהם ואם כן אז רק כשהם בהנחה גדולה וגם זה אולי פעם בחודש.
אני מכינה פיצה בבית, אבל גם לא לעיתים קרובות, לא משתמשת בגבינה צהובה בלזניה, ועוד. אני גם מניקה ולא קונה גרבר, וגם זה חיסכון.
אנחנו לא חיים על דולר ליום, אם זה מה שאת חושבת, אבל תמצית וניל אמיתית, פחות מפעמיים בשנה, לא עושה חור בתקציב כי אני חוסכת בדברים אחרים. אני מאזנת את התקציב בצורה כזאת. אנחנו מוציאים על אוכל הרבה פחות ממשפחה ממוצעת פה.
ובקשר לזה שאני 'מגבילה' את עצמי בבחירת מתכונים- אני ממש לא חושבת על זה ככה. אני מכינה מתכונים שאני אוהבת, הם טעימים, לא עתירי שומן, מעניינים ומגוונים. אף אחד לא מכין את כל המתכונים שיש בעולם, וכולם צריכים לבחור בשלב מסוים מה הם רוצים. דברים יקרים יותר אני משאירה לשבת ויום טוב. 

את יודעת מה? תקראי לזה 'איזון תקציב' ולא 'חסכון'.

כלנית- יש מתכון לאבקת אפיה ללא אלומיניום באחד השרשורים למטה. וחוץ מזה- את משתמשת במייפל כל כך הרבה??
זאת היתה בדיחהכלנית1
זאת היתה בדיחה שיש לה בסיס במציאות. עד לפני כמה ימים, כדי לא להרבות בסוכר, הייתי מפחיתה מכמות הסוכר במתכונים מסויימים ושמה סוכרלוז. כשבישלתי סלק, או קציצות במיץ עגבניות, הייתי מוסיפה מעט סוכרלוז להפיג את המרירות. פתאום התברר לי שהוא מסוכן מאד (כמובן בכמויות) ועלול לגרום חלילה להפלה, בעיה בכליות ועוד. הוא בכלל לא טבעי ומשום מה נמצא בבתי טבע. הוא אף קיבל את אישור הFDA כדי שתחליף אחר לא ישלל על ידם. לכן הזכרתי את הסירופ הזה, שבארץ מגיע בעיקר כתחליף, או מדולל בצורה מחרידה.
תודה על ההערה לגבי סודה לשתיה, אחרי שכתבתי לגביו, גיליתי את התחליף, ועדיין נשארתי בבעיה להשיג את אבקת הטרטר הדרושה לקוקטייל.

השאלה מהי הסיבה שמחפשים תחליף לחלבכלנית1
אם מחפשים תחליף לחלב, כי אסור לשתות חלב (אלרגיה, רגישות, צינון וכד'), אין ברירה. אם מחפשים תחליף סתם בשביל עוגה פרווה, אפשר להחליף מתכון ודי. אני לא אתווכח עם מישהי שרגישה לחלב ומחליטה להשתמש במתכון מסויים כי אינה רוצה להרגיש שהיא מפסידה משהו. דרך אגב, לפני מספר שנים אפיתי "עוגת גבינה פרווה" והיא יצאה לא רע.
גם בגלל רגישות והצטננות וגם בגלל העדפה לפרווה.נחשונית
זה לא כ"כ פשוט לי להחליף מתכון. אני לא כ"כ טובה באפייה. ועד שאני מוצאת מתכון קל יחסית והוא מתאים לי בכל, חוץ מזה שצריך להוסיף חלב, אז זה חבל לי מאוד להחליף את כל המתכון רק בגלל החלב.
הרגשת הפחתה בהצטננות לאחר שינוי התפריט?כלנית1
כבר כמה זמן שיש לי ליחה ואני מתעוררת בלילה עם ליחה שמפריעה לי להרדם שוב. החלטתי שכנראה שיש לי רגישות לחלב. שבוע שלם החזקתי מעמד בלי דגני בוקר (לדגני בוקר עם חלב סויה יש טעם מזעזע). התנזרתי מיוגורט. קניתי מעדן וניל בטעם נורמלי של אלפרו. רק עשיתי פשע קטן: כל בוקר הוספתי מעט חלב לקפה, אבל אני לא חושבת שזה משמעותי. ואין תוצאות. זה פשוט לא עזר. נשברתי. ממחר אני מנסה חלב דל לקטוז. חבל שהפסיקו לעשות טרי (היה חלב דורה לילדים דל לקטוז. טעים ובריא).
 אחרי כמה זמן הרגשת בשינוי?
כן ולאנחשונית
הפחתתי צריכת חלב פרה ומוצריו למינימום לפני חודש וחצי בערך. הפסקתי לשתות חלב פרה בקפה, בשוקו, עם דגנים. בלי גבינות לבנות רכות, בלי גבנ"נ. השארתי יוגורטים, גבינות מלוחות קשות, ומוצרי חלב עיזים. וכאמור חלב סויה. אז באמת אני וילדי כבר לא חולים חודש וחצי, שזה ממש נס בחורף. אבל מצד שני, לפני שהפסקתי עם החלב, היינו כולנו חולים חודש וחצי. אז אולי זה עובד ואולי פשוט התחסנו כבר נגד כל הוירוסים וזה מאחורינו, בעזרת ה'. יש שיפור אבל לדעתי זה עוד מוקדם מדי לקבוע חד משמעית. אבל זה מאוד קשה להתנזר מזה. אני ממש מתגעגעת לחלב פרה עם דגנים.
מיץ תפוזיםאם הבנים12אחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימוןאחרונה

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך