גם אני הייתי באותה שאלה כמוךטיפה של אור
קודם כל תבדקי לאיזה כיוון את רוצה (חסידי , חזק יותק ,חזק פחות -מבחינת עבודת המצוות וכו ),
אם יש לך כיוון ,תיכנסי לאתר של המדרשות ויהיו לך שם את כל המדרשות . ואז לאט לאט תאספי כמה מדרשות שאת התחברת ופשוט ללכת פיזית אליהם ולבדוק .
אני ממש ממליצה לך לשאול בנות על המדרשות שחשבת עליהן , איך הם צבחינת המורים , הלימוד , הלינה שם ..
בהצלחהה!!
מנסה לעזור...tchdhksh
נושאי השיעורים- חסידות, הלכה, עבודת המידות, הכנה להקמת בית נאמן בישראל
, חברותות,טיולים ושבתות
אירועים מיוחדים במהלך השנה, כנסים וכו'
הסגנון של הבנות
המדרשה בעיר/ ישוב/ קשורה לישיבה כלשהיא
נ.ב. אני בוגרת מדרשה אז אם יש שאלות מוזמנת

ממ מנסה..נערת טבעאחרונה
קודם כל- את ממש מוזמנת לאישי אם תירצי, בשמחה ובכיף.
מעבר לזה, נראה לי שאת צריכה לשאול את עצמך מה את רוצה מהשנה הזו.
מדרשות יש המון המון היום ב"ה, והשאלה היא מה את רוצה להוציא מעצמך ולהפיק מהשנה הזו.
כמה דברים שעולים לי-
* מיקום גיאוגרפי/מרחק מהבית- תישאלי את עצמך מה מתאים לך מבחינת נסיעות ומרחק מהבית.. יש מקומות למשל שצריך לבנות על טרמפים כדי להתנייד אליהם.. או שלוקח הרבה זמן נסיעה מהבית שלך.. תשאלי את עצמך מה מתאים לך, תעמדי בטרמפים כל פעם? או בנסיעות ארוכות?
- זה שיקול שלא כ"כ יוצא לחשוב עליו לפעמים, אבל מנסיון- הוא יכול להיות משמעותי מאוד!!
* סגנון הבנות- שוב, לשאול את עצמך מה מתאים *לך* : תצליחי להסתדר ולפרוח, ולהתחבר עם בנות ששונות ממך? עם חברה הטרוגנית ומגוונת באופי, במקום הדתי ובמקום בחיים? או שאת מחפשת סגנון מסויים והמוגני דווקא?
* שלובים ותוספות מעבר ללימודי הקודש- יש דברים שחשובים לך מעבר ללימודי התורה? מדרשות שונות נותנות אופציות שונות לשילובים- עבודה/התנדבות בקהילה/ חוגים/העצמה נפשית/חונכות/משפחות מאמצות/טיולים/שבתות משותפות/שילוב תואר או עבודה/ש"ל..
שוב, שווה לשבת ולהשקיע מחשבה עם עצמך מה את רוצה להפיק מהשנה הזו
לפעמים גם יש אופציות לתוכניות המשך- תוכנית בוגרות או תוכנית שילוב כלשהי לשנה שאחרי השנה המלאה.
* נושאים שקריטיים לך- גמרא/הלכה/חסידות.. דברים שאת יודעת שאת זקוקה להם ומבחינתך הם קריטריון במדרשה שאת מחפשת.
* קשר אישי- יש מקומות שנהוג בהם לצוות לכל תלמידה חברותא בוגרת/משפחה מאמצת.. יש מקומות שיותר מקובל בהם לקיים שיחות אישיות עם הרבנים וכאלה, ויש שיותר קיים הדיסטנס והיראה..
גם מבחינת הרכב הצוות- מתאים לך רק רבנים? או שחשוב לך שיהיו נשים בצוות?
מה קורה בהמשך הדרך? קיים קשר עם הבוגרות? באיזה צורה זה מתבטא? (שבתות, ימי עיון, שיעורי בוגרות, ייעוץ..)
זה פחות או יותר מה שעולה לי כרגע..
והכי חשוב לדעתי זה באמת לבוא ולראות ולחוות.. לתת לעצמך את האפשרות להיות במקום יום-יום וחצי ולחוש את האווירה ואיך את מרגישה שם.
בהצלחה!! ובלי לחץ, כן? זה לא חתונה קתולית!![]()
מוזמנת לאישי!
תרבות המדרשות ב2025Sarah1920
קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"
העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת
עזרה?
כן, היא פעילהנקדימון
מלגות במדרשהאנונימי (פותח)
היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.
אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,
אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי
תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה
עזרה בבקשההה!!!!!!!פלוניתאלמונית70
שלום לכולן!
אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,
מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו...
אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי..
תודה רבההה
היי, מישהי יכולה להמליץ לי על מדרשה?עפה
אם מישהי יודעת על משהו שיוכל להתאים לי אני ממש ממש אשמח לפרטים

אה ואני לפני שירות
מישהי?😟עפה
אולי מתת בכרמיאל יכול להתאים לךירושלמית:)
יש לך מספר או משהו?עפה
יש באתר שלהם מספר ליצירת קשרירושלמית:)
ממליצה למלא את השאלון הזהירושלמית:)
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://shvushon.github.io/midrashon/&ved=2ahUKEwiurKyTzfD6AhUO2aQKHTsTDWIQFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw0_MclmezkbBg5KF1QggiNS
תודה אנסה!עפה
וואלה המליץ לי על מתתעפה
מגניב😂ירושלמית:)
שובה? בעפרהתפוחית 1
תבדקי לגבי תכלת בצפתפלוניתאלמונית70אחרונה
לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת 
מדרשת טהר- ביד בנימיןעשב לימוןאחרונה
מדרשת תכלת בצפת