מישהו מוכן להסביר לי אחת ולתמיד, מה רע בסוכר?עיניים תכולות
להרגיש טוב. אין על סוכרדבורית
לא באמת..עיניים תכולות
בהכי אמיתי
דבורית
אני לא מספיק בקיאה,רק יודעת על השמנה,חורים בשינייםאשריך
רמת סוכר גבוהה בדם שעלולה להביא לסכרת... בטוחה שתוכלי להיעזר בגוגל...
ומוסיפה: קלוריות ריקות. תשאלי הפוך, מה טוב בו.ירושלמית טרייה
חוסר סוכר בגוף גורם למוות.קוד אבל פתוח
^^דבורית
אני מניחה שהיא התכוונה לסוכר שצורכים בסופרבתאל1
כלומר לסוכר לבן או חום וכאלה...
לא לסוכר שנמצא לך באוכל, אתה לא צריך לחפש אותו הוא קיים...
אם יש למטופל היפו גליקמיהקוד אבל פתוח
לא אמרתי שאין לזה נזק, אבל סוכר מאוד חשוב לתפקוד התקין של הגוף. וגם סוכר לבן מספק גלוקוז.
בסדר. כתרופה אפשר להבין.גפן36
זה כמו שיגידו לך "טיפול כימותרפי הוא לא בריא"
ואתה תגיד "בסדר, אז תנסי למנוע מחולי סרטן טיפול כימותרפי"
אין בזה הגיון. מדובר כאן על אנשים בריאים.
כדי לאזן מצב קיצון (מחלה) צריך להשתמש לרוב במצב קיצון נגדי (תרופה)
זה לא הופך את המצב קיצון (תרופה) לבריא.
לאנשים בריאים הוא מזיק בדיוק כמו מחלה.
כמו לתבל את האוכל באקמול.
אולי יום יומיים הגוף ישרוד את זה, אבל מעבר לזה זה גורם נזקים.
חח היא שאלה למה זה טוב. עניתי...קוד אבל פתוח
למי שיש היפוגלקמיה. ולמי שאין? כלומר רוב האנשים?בתאל1
לא אמרתי שסוכר לבן זה בריאקוד אבל פתוח

ירושלמית טרייה אמרה לשאול מה טוב בסוכר, ועניתי... איזה סוכר? כמה? איך? לא אמרתי כלום על זה....
אם אתה מתכוון לגלוקוז, שזה הדלק של הגוףמחייכת =)
אבל סוכר לבן/חום שקונים זה ממש לא בריא..
נכון, אבל עדיין יש בו גלוקוז.קוד אבל פתוח
גלוקוז יש בעוד הרבה דברים לא מזוקקיםבתאל1
לא אמרתי שלא
קוד אבל פתוח
ופטריות.אבל באמת זה עוזר למצב רוחרק אמונה
ברור שיש בו דברים טוביםהעוגב
אין בו דברים טוביםגפן36
ברור שיש~כחול הים~
סוכר הוא ממש חשוב לגוף שלנו! בלי סוכר אין אנרגיה לגוף. אבל אפשר לקבל סוכר גם מפחמימות שהן לא מתוקות כמו תפו"א לדוגמא, ועודף סוכר מזיק לגוף כי לגוף קשה להתגבר עליו. אבל הגוף חייב סוכר!
הגוף חייב אנרגיה, ובכז אין דבר טוב בסוכרגפן36
חובה לאכול פחמימות וכד', אבל סוכר זה נזק.
הגןף צריך גלוקוז שהוא מקבל מפחמימותמחייכת =)
אבל גם בסוכר הלבן יש גלוקוזקוד אבל פתוח
סוכרלב אמיץ
לבן או חום מפיקים מצמח מסויים, הוא מרוכז מאוד, ואחר כך גם עובר תהליכי זיקוק (הלבן).
לגוף אין יכולת להתגבר על כמויות מרוכזות גדולות ממנו. הגוף בנוי להתמודד עם מעט/או אפילו הרבה (כשמדובר במזון בעל ערך גלוקימי גבוה) של סוכר כשהוא בא באופן טבעי כחלק מהירק/פרי/מאפה.
אם בנוסף, צורכים גם כמויות גדולות ממנו (הבנתי שעל פי משרד הבריאות הכמות המומלצת ליום היא 10 כפיות אאל"ט לילדים, וגם זו כמות שכדאי להפחית ממנה כמה שיותר) שוחקים את התפקוד של המערכת בגוף שאמורה להתמודד עם הסוכר.
לפעמים עדיף לתת לילד סוכריה אחתאניוהוא
בסוכריה יש גם הרבה חומרים רעילים נוספיםבתאל1
מלבד הסוכר...כמו צבע מאכל (שלא תמיד יש בחטיפים), וכל מיני חומרים עם שמות הזויים...
אין שום רע בשומנים. הבעיה העיקרית היא הסוכר.חכמת ישישים
אם מדובר באנשים בריאים [עדיין], רק הסוכר שאיננו נמצא באופן טבעי בפירות וירקות מסוכן אם אוכלים ממנו באופן קבוע יום יום. אם מדובר ב"פעם ביובל" באיזו חתונה חשובה זה לא נורא.
סוכר, לא רק שהוא פוגע בלבלב [מאלץ אותו לייצר עוד ועוד אינסולין עד שהוא לא יכול יותר], אלא אף יכול לגרום לפגיעה בכבד -- בדומה לאלכוהול. אם מקבלים סכרת בגלל הסוכר, יכולים להגיע למצבים של נמק ברגליים וצורך לקטוע את הרגליים. יכולים להגיע לפגיעה בעיניים -- עד לעיוורון. אין צורך לפרט עוד...
הבעיה זה לא הסוכר, אלא זה שהוא מזוקקחדשה ישנה
אבל זה גם לא אומר שמותר לאכול יותר מדי פירותנעמי!!!
גם בהם יש סוכר אחרי הכל
תשובה:יזהר
תקראי את הספר מכסחי הסוכרגפן36
סוכר לטוב ולרעשלום1
אך יש גם צד שני למטבע אדם שיצרוך הרבה סוכר , יותר מכפי שהגוף מסוגל להתמודד, לאט לאט הוא יסבול מסבילות של הגוף לסוכר זאת אומרת בדרך כלל האינסולין מסייע בהכנסת הסוכר לתאים בכדי ליצור אנרגיה אדם שצורך יותר מידי סוכר הגוף לא יעמוד בעומס ולא יוכל לייצר מספיק אינסולין ולכן הוא ישרר אינסולין צעיר בכדי לעמוד בקצב אך דא עקא שאינסולין 'צעיר' אינו כשיר דיו לסייע בהכנסת הסוכר לתאים וממילא יהיה שוב חוסר באנרגיה או לחילופין הגוף יפתח סבילות לאינסולין וכבר לא יכניס את הסוכר לתאים כתגובה לאינסולין ושוב לא יהיה לתא אנרגיה הדרושה כדי להתקיים.
שני עניינים אלו נקראים מחלת הסכרת
רק רוצה להוסיף שכל פחמימה הופכת לסוכר בתהליך העיכולירושלמית טרייהאחרונה
באמת שלא היה לי כח להגיב פה כי נכנסנו כאן לדיון בסיסי על מהות השאלה..
אבל אני לא בטוחה שנכתב פה ואין לי כח לבדוק - הפחמימות הופכות לסוכר אחרי העיכול.
כלומר מלחם ותירס ואורז אנחנו מקבלים סוכר.
הם מכילים ב"ה עוד דברים טובים, אבל מה שחשוב להבין שגם אם לא נשים אפילו כפית סוכר אחת בשום מאכל כל היום יהיה לנו מספיק סוכר.
הבעיה של הדור שלהו היא שסוכר הוא זול וזמין ואנחנו מכורים לטעם ולכן צורכים הרבה הרבה יותר סוכר ממה שאנחנו צריכים. ולכן כמובן שסוכר גולמי ממש לא נצרך. הוא גם ממלא מקום בצריכת הקלוריות שלנו על חשבון מאכלים שיש בהם ערכים תזונתיים חשובים ועל זה כתבתי "קלוריות ריקות". אפשר לשבוע יום שלם מארבע סופגניות אבל ברור לגמרי שזה לא מכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים, שומנים טובים וסיבים תזונתיים..
בקיצור, אם אפשר להימנע לחלוטין ממאכלים שהומתקו מלאכותית הרי זה בריא וטוב.
נדמה לי ששמו פה קישור לכתבה כזאת.
(היתה פעם כתבה יפה על משפחה שהחליטה להיגמל לחלוטין מסוכר למשך שנה. שווה בהחלט קריאה! גילו שהם מרגישים הרבה יותר טוב, אין נפילות אנרגיה במשך היום, והם גם לא מסוגלים לאכול את העוגות המצויות כי זה מתוק להם מדי וכבר לא טעים להם.. זה בגדול מה שאני זוכרת).
והערה קטנה, אפילו סוכרתיים שחוששים לנפילת סוכר וצריכים משהו מתוק בדרך כלל לא ישימו בתיק קובית סוכר אלא תמר שיש לו ערך גליקמי גבוה, כלומר מעלה את הסוכר בדם מהר. אבל אולי זה פשוט משיקולי נוחות וטעם ולא משיקולי יעילות, אני לא יודעת.
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
תודהדיאט ספרייט
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
תודהדיאט ספרייט
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
ואיזה כיף שהצלחת!!
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

