אפשר שאלה קצת "כפרנית"ובנה ביתך

נשואה טריה ב"ה וקוראת פה הרבה בפורום..

הקריאה פה בפורום לאט לאט נותנת לי הרגשה כאילו "להיות אשה == כאב"

מרגיש כאילו כל החיים של הנשים סובבים סביב כאבים..

מתחיל מגיל ההתבגרות בכאבי מחזור..

אח"כ אחרי החתונה שישר מתחילים עם כאב..

ואז הריון והכאבים שלו

וכמובן לידה

ועוד כאבים שונים ומשונים אחרי הלידה..

וכל מיני בעיות שונות ומשונות שסובבים סביב הנושאים האלה..

שכמובן גוררים בדיקות פולשניות וממש לא נעימות(שדווקא הנשים שחונכו לצניעות צריכות לעבור) והסתובבות אצל רופאים..

כל המחשבות האלה עושות לי כל כך רע.. למה הכל חייב להיות כואב..

וגם ברגעים שאמורים להיות הכי יפים הנשים סובלות..

כאילו הכל עלינו..

מה אתן אומרות?

מזדהה איתך ממשאמא לנסיך
בתחילת הנישואים כל הזמן הייתי מדבר עם עצמי ועם חברותיי על זה, ולא מצאתי תשובה שתניח את דעתי.
היום פשוט כבר האפתי מהנושא ופחות חושבת על זה. למרות שבהחלט יש לי אגעים שזה עולה וצף שוב ושוב.
הלוואי ומישהיא פה תיתן איזה הסבר טוב שינחם או יחזק
זו שאלה לחוה אם כל חיאנונימי (2)

הייתי מציעה לה לא לקום בתחיית המתים...

👍👍אמא ל6 מקסימים
תשובה יפה מאוד
תשובה נכונה, אבל קצת "מסוכנת" לדעתי.מתואמת

זו בכל זאת חווה, אמה של כל האנושות כולה!

נראה לי שכדאי להיזהר בביטויים כלפיה...

אני מסכימה עם מתואמתגפן36
אכן, התשובה נכונה בבסיסה. הכל נגזר מהחטא הראשון בו נגזר עלינו "בעצב תלדי בנים"
אבל! זה שאנו עדיין יולדות בכאב ובצער זו אשמתנו.
תפקידנו לתקן את החטא. לא לסבול בשקט ו'להאשים' את חוה אמנו.

אין זה משנה כרגע 'מי אשם' שהדבר התחיל, אלא 'מי אשם' שהוא עוד לא נפסק.

דור שלא נבנה בית המקדש בימיו- כאילו חרב בימיו.
אנו אשמים בדיוק כאבותנו על שהבית חרב (אולי פחות כי לא הרגשנו אותו בבנינו, אבל ברעיון)
ואנו אשמות בדיוק כחוה על הכאב. מפני שלא הגענו למצב הראשון, שמזכה אותנו שיפסק.
וואו, אחות, העברת בי צמרמורת.E.T
כאפה טובה שקיבלתי מקריאת תגובתך.. תודה לה׳ שקראתי את זה. ותודה לך
יפה כתבת. להתרכז בתיקון. מוסיפה שכדאי לתקן בשמחהדבורית
שני דבריםאנונימי (3)
1. הסתכלות כללית על החיים-
אני לא חושבת שהכל סובב סביב כאב, אני חושבת שרוב החיים אנחנו יפים ומחייכים, רק מה, שוכחים קצת להגיד תודה לה' ולהוקיר את כל השפע. אם זה ציור שהבן הביא מהגן, יציאה קטנה לבילוי או סתם לפגוש ברחוב חברה, הדברים הקטנים שעושים את היומיום כמו גם הדברים הגדולים.
לגבי הפורום, זאת לא חכמה להיכנס לפורום הזה או בכלל לפורום ולחשוב שרואים את מכלול החיים, ממש לא.
מתי ראית לאחרונה שרשור על מתנה שהתקבלה? (תכשיט וכו')

החיים יפים, אז תחייכי אליהם חזרה

2. הרגעים הקריטיים האלו, שקשורים ספציפית למערכת הרבייה, כמו שהזכרת מחזור, היריון, לידה, משכב לידה, הנקה וכו' - אני חושבת שדווקא מתוך הכאב, אפשר להעריך את העוצמות והעומק של מה שחווינו, לא שאני מקווה ללידה כואבת כדי להעריך, אבל במבט לאחור- לא יודעת אם הייתי יוצאת באותה תחושה מלידה רגילה מלווה בכאבים לעומת קיסרי למשל.

בכללי אני חושבת שכאב- הרבה ממנו בראש, לכן מציעה לך להתנתק קצת מנושאים שלא עושים לך טוב ולא רלוונטיים כרגע, וכשיהיו רלוונטיים- ללמוד ממקור מצמיח ולא ממקור מפיל כמו קריאה סתמית בפורום,
ואם יש משהו שאת כרגע מתמודדת איתו ורוצה לשתף על מנת להתגבר אז את מוזמנת לכתוב פה, אני חושבת שיותר יועיל,

את רושמת שאת נשואה טריה, אני לא יודעת איזה הדרכת כלות קיבלת ומה באופן כללי החינוך לגוף האישה שספגת בשנות בגרותך, אם את מרגישה לא בנוח, אני ממליצה לך להירשם לימי עיון שמדרשת נשמת עורכים בנושא בדגש על הרצאות של איילת בוכניק.

בהצלחה!
מסכימה ומוסיפהטוווליי
מה שאת קוראת פה זה מכלול של כאבים של הרבה נשים שמשתפות. ממש לא בטוח שזה מה שתחווי בעצמך, וגם אם כן זה מתפרס על. פני שנים ולא בבת אחת.
יש נשים שההריונות שלהן קלים מאד,
יש נשים שלא נזקקות כמעט לבדיקות פולשניות (שאגב, זה לא חייב להיות טראומטי, לי למשל זה לא מפריע בכלל.. )
יש נשים שבלידה לא מרגישות כמעט כאב
וכו' וכו'
כל אישה חווה כאבים שונים וכשקוראים על כולם זה נראה באמת מפחיד, אבל בחיים לא הכל קורה לאותה אחת, וכשיש כאבים מקבלים כוחות להתמודד איתם.
תחשבי שאם היה פורום של גבריםאמא!
היית רואה אותו דבר זה קשור לזה שכל בן אדם עובר קשיים לא דווקא לנשים ספציפיות
בדיוק מה שרציתי לומר רק הפוךאנונימי (7)
לא תראי דברים כאלו בפורום גברים. אין להם כאבים שונים ומשונים כאלה, מקסימום כאב שיניים שזה יש גם לנשים, ולא בגלל שיש להן את הכאבים המיוחדים להן- מחזור, לידה וכו', אז אין להן את הכאבים "הרגילים" שיניים, ראש, גרון וכו
^^ובנה ביתך

והאמת מאז שהתחתנתי אני מבינה יותר למה הגברים מברכים "ברוך שלא עשני אשה"

ברור שהם לא ירצו את כל מה שהאשה עוברת...

הורים טרייםדנוצ'קה

עד כמה שזה קשה, המחשבה ש-9 חודשים את זוחבת את המתנה הקטנה בבטן. אין תחליף לזה. הרגש הכי גדול.

מוטיבציה פנימית. זה לפעמים ניסוי וטעייה עד שמוצאים דרך להסתדר בצורה הכי טובה

תשובהאנונימי (4)

כי זו הקללה שבה נתקללו הנשים:

הַרְבָּה אַרְבֶּה עִצְּבוֹנֵךְ וְהֵרֹנֵךְ, בְּעֶצֶב תֵּלְדִי בָנִים; וְאֶל אִישֵׁךְ תְּשׁוּקָתֵךְ, וְהוּא יִמְשָׁל בָּך

^בדיוקניקיתוש
עבר עריכה על ידי ניקיתוש בתאריך ז' באדר תשע"ז 17:38
כנראה שזו לא סתם קילשאה אלא באמת קללה.
אבל כמו שאמרו, לא כולן חוות הכל ולא כולן חוות את זה בכל ההריונות. ובחיים בכלל, כמו כאבי מחזור, לחלק כואב קצת לחלק יותר וחלק ממש הרוסות מזה.
ונכון הרבה תלוי במבט, היכרות עם הגוף, נפלאות הבריאה בטבע. לדוג' ההפרשות בביוץ, הכאבים של הלידה, אפשר לקחת את זה למקומות מאד חזקים ועוצמתיים.
אז להיות אישה זה גם פלוס וגם מינוס. מה שבטוח שזו המציאות ומאחלת לך שרק תהני ממנה, כי יש המון
לפי דעתי זאת לא תשובה מלאה..ובנה ביתך

נכון, זו הקללה שנתקללו בה הנשים..

אבל אצל הקב"ה אין אף פעם עונש סתם..

העונש אמור לשנות אותנו, להרים אותנו..לגרום לנו להיות יותר טובים..

ולפעמים קשה לי לראות את זה במה שהאשה עוברת..

(למה הפעם הראשונה אצל האשה צריכה להיות כואבת?? למה במקום להתחיל את חיי הנישואים בהנאה ושמחה הם מתחילים בכאב?? נכון, גם לגברים יש את הבעיות שלהם.. אבל אצלם אין את הכאב של הפעם הראשונה..)

בגלל זה העלתי את השאלה..קצת כדי להתחזק..

אחרי החתונה לא חייב להתחיל עם כאבאנונימי (5)

ולא הייתי מגדירה הריון כדבר כואב

וטוב לידה זה אכן כואב

אבל לא הייתי חותמת על המשוואה שכתבת שלהיות אשה זה כואב

לא מסכימה!!!!!אנונימי (6)

ואין לי זמן לפרט אולי בהמשך הערב...

בול מה שחשבתי השבוע!אנונימי (7)
נשואה חמש שנים עם ילדים ב"ה. פשוט בול, זה ממש ככה.
תכלס אבל לא היתי מוותרת על "הכאבים האלה"אמא!
תראי את זה במובנים הטובים לידה זה כואב אבל זה חוייה שלא היתי מוותרת עליה(עם אפידורל)חח ואני דווקא נהנת מכל בענינים האלה של הנשים.הריון ..מקווה..
גמאני. אין מצב שהייתי מוותרת על הכאביםkit
והקושי. אין תחליף ליצור קטנציק שגדל לך בבטן ובועט. וגם לידה זאת חויה מדהימה שלא הייתי מוכנה להחליף. תראו כמה זמן לוקח לגבר להיקשר ולאהוב את התינוק ואצלנו זה בטבעי מהשניה הראשונה. להיות אשה ואמא זה תפקיד ענק ומאתגר וככה גם מלא סיפוק ואושר. לאמא יש ככ הרבה כח להשפיע על האוירה בבית על האישיות של הילדים. ה' סומך עלינו ונותן לנו מלא אחריות וכוחות בהתאם. כמו שאמרו פה זה בעיקר שינוי חשיבה למצוא את הרגעים הקטנים של האושר כמו חיבוק מילד ארוחה טובה שהצלחת להכין וכו.. ואגב גם לגברים יש את הקשיים שלהם.
זה כמו שאומריםggg
שאדם גוסס מהרגע שהוא נולד. כי מאז שנולד הוא רק מתקרב יותר ויותר אל המוות.
למה להסתכל על הצד השלילי שבחיים?
נכון הריון זה קשה לידה גם היא קשה אבל כמה אושר זה מביא? ואיזה תעצומות נפש אנחנו מגלו. על עצמינו תוך כדי? ואיך אחרי הלידה לפעמים אנחנו מרגישות שה' היה ממש פה איתנו והחזיק לנו את היד לאורך כל הדרך.
זו חוויה שאף גבר לא יעבור.
עם כל הקושי (ויש לי הריונות קשים) בחיים לא הייתי מסכימה שבעלי יהיה בהריון במקומי. זה קשה אבל זה שלי. והקשר הראשוני שיש לאמא עם התינוק שלה זה קשר מיוחד כלכך. קשר שנבנה מתוך כל הקושי.
חוץ מזה שאומרים שייסורים מכפרים. אני מזכירה לעצמי את זה כל לידה...
חוץ מזה שלא כולן סובלות כל כך. בקשר הראשוני על הבעל בכלל לא זוכרת שכאב לי משהו ולא כולן סובלות מהמחזור ( וגם יש דרכים להקל על הבעיות האלה)
יש כאלה שגם ההריונות עוברים להן בטוב.
וגם לבעלים לא הכל תותים.:
א. בתור יהודים יש להם הרבה חובות . 3 תפילות ביום, המלחמה ביצר שגדול משלנו, ועוד כל מיני מצוות שאנחנו פטורות.
ב. לראות את אשתך סובלת ולפעמים אין בידך להקל ולעזור לעיתים יותר קשה מלסבול בעצמך.
ג. לפחות אצלינו- כשהאשה לא מרגישה טוב או
בשמירת הריון או אחרי לידה כל העול של הבית נופל על הגבר. (ואצלינו זה אומר שהוא בקושי ישן בלילה כדי להספיק את כל המטלות - בית ועבודה.)
האמת יותר מהכאבים מה שמפריע לי זה מה שמסביב..ובנה ביתך

כל הבדיקת הפולשניות, כל החרדות, כל הזמן להיות אצל רופאים..

בתור רווקה הייתי נמנעת כמה שיותר מללכת לרופאים..שנאתי את זה שנוגעים בי, שבודקים אותי..

להיות חשופה כל כך..

אז פשוט לא הלכתי..

ועכשיו מרגיש שאני חייבת ללכת לכל הבדיקות האלה..

שהן הרבה הרבה פחות נעימות ממה שחוויתי עד עכשיו.. (עברתי הפלה לא מזמן )

אויש.. הפלה בהריון ראשון זה לא נעים...אמא ל-2

קודם כל קבלי חיבוק..

מאחלת לך הריון קל ונעים בקרוב נשיקה

ומעבר לזה , כל מה שאת כותבת נכון, גם לי היה קשה להתרגל לחשיפה שיש אחרי החתונה, למקווה, לבדיקות אצל רופא נשים..

ובכלל כל ההתעסקות עם הדברים האינטימיים שלי שלפעמים גם גולשת הלאה לרופא/אחות /רב שצריך לשאול אותו על בדיקות וכאלה..

והמעצבן שבעלי אף פעם לא הבין מה הבעיה חושב 

התקופה שאחרי החתונה בכל התחום זכורה לי כסיוט.. יחסי אישות לא היו כיף ..היה כואב , היה מביך, פעם אחת  הייתי צריכה ללכת לאיזה בודקת טהרה שעשתה לי טראומה וכ"כ התבישתי מכל מיני דברים, ובכלל לא היה חסר לי כלום מעבר לחיבוקים ופשוט לתת יד..

וזה נכון שגם הריונות (ושלי קשים..) זה לא קל, וכואב,  וגם לידות זה קשה ומאתגר אבל שוווה!!! מחזורים פעם כאבו לי מאד והיום למשל לא כואבים כמעט, יש יום-יומיים שאני יותר צריכה לנוח אבל לא מושבתת וכאובה כמו פעם

ובמשך השנים את לומדת להתחבר לאשה שבך, למורכבות של התפקיד על חלקיו השונים, דברים פחות מביכים אותך את  יותר מתחברת לתהליכים נשיים ולתפקיד המיוחד של כל אחד.. וגם היחס שלך לכאב שמלווה כל מיני דברים הוא אחר.. אולי כמו כאבי שרירים במסלול מאתגר ושווה במיוחד..?

אבל באמת השקעתי וקראתי ולמדתי הרבה...  

מאחלת לך להתחבר ולהנות ממה שהחיים מזמנים לנו חיוך גדול

אה.אז תגידי בהתחלה נשמה.אנונימי (12)

את נשמה באמצע תקופה קשה

עכשיו הכל מובן

כי בכללי אין כמעט בדיקות פולשניות-עד ללידה.

ולי לא כאב היחסים בהתחלה.

ההריון קל ורק הלידה קצת כואבת

אבל ברוךד' החיים טובים

ואני מגיעה מהורים גרושים ומקשיים אחרים

האמת, לא מרגישה ככהאנונימי (8)
לא סבלתי מכאבי מחזור, לא כאב לי אחרי החתונה.
היה לי הריון ממש בסדר.
בדיקות פולשניות עברתי בקלות (ועברתי הרבה us וגינאלי כמטופלת פוריות).

הלידה הייתה אמנם כואבת מאוד (וילדתי בלי אפידוראל) אבל לא סבלתי מהרבה צירים לפני. אחרי באמת כאב לי תקופה די ארוכה (שבועיים ++) ועוד חצי שנה אחכ התפרים הציקו.
אבל ממש לא הרגשתי שיש איזשהו ציר סביב הכאב. בכללי טוב לי ונעים לי. ממש לא מרגישה שהכאב, גם אם קיים, הוא העיקר.
ולמה נשים צריכות ללבוש בגדים פחות נוחים, נעליים מכאיבות, פאהירושלמית טרייה

באמת מאז שהתחתנתי אני חושבת שנשים הן אכן החצי הנחות.. קצת עצוב.

לא חשבתי דווקא על הכאבים אלא על הרבה דברים מסביב.

בתור רווקה נהניתי להתלבש יפה אבל בתור נשואה כיסוי הראש הוא סבל גדול, ההשמנה מהלידה היא סבל נפשי גדול.. אוהבת לתחזק את הבית מאד אבל מבינה כמה השוני בין המינים גדול ולא ייתכן שוויון.

ומה עם כל "טיפולי היופי"?ובנה ביתך

או כמו שתמיד אומרים לנשים "כדי להיות יפה צריך לסבול"

ומעולם לא עשיתי כל מיני טיפולי יופי שלא נעימים ליאורי8
ואני מרוצה מהמראה שלי, זו בחירה שלכן
ומה עם הסרת שיער?.. זה חלק מההכנות לטבילה...ובנה ביתך

לפחות לפי מה שלמדתי.. גם ממקומות שלא נוח ונעים...

זה רק אם את נוהגת, לא בכל מקרהמודדת כובעים

לא בהכרח.ש.א הלוי
רק מי שנוהגת כך.
מורידה בדרך שלא מכאיבה ליאורי8
לגבי מה שאת מתכוונת , למקום שלא נח להוריד בו, זו לא חובה, באופן כללי, הסרת שער היא רק מהמקומות שאת נוהגת להסיר, מי שלא נוהגת להסיר ממקום מסוים לא חייבת להסיר לפני טבילה, זה חלק מהגוף ואם בשבילך זו לא חציצה, ואת רגילה לא להוריד שם , זו לא חציצה גם לעניין טבילה, אני מדריכת כלות וכך למדתי.
מי אמר שצריך נעליים לא נוחות , בגדים לא נוחים ופאהאורי8
זו הבחירה שלך, מאוד נח לי עם הלבוש שלי, ואני נראת טוב, לפע דעתי, קונה רק נעליים שנוחות לי, ולובשת רק מה שנח לי, וגם כיסוי הראש שלי נח לי ויפה, לא חייבים לסבל
ידעתי שיגידו לי את זה ירושלמית טרייה
בחירה בחירה, אבל עדיין, בעלי מתלבש יפה ומטופח ותמיד יש לו גרבי כותנה, נעליים נוחות יחסית וגופיית כותנה גדולה ונעימה.
ולי יש חולצות צמודות ומזיעות, גרבי ניילון צמודות ומזיעות, איפור טרחני אפילו שאני לא שמה הרבה ועל כיסוי הראש אני לא מדברת. בשנה הראשונה לחתונה הייתי חוטפת כל הזמן מכות בראש כי לא התרגלתי, ויש לי פאה שגורמת לי לקחת אופטלגין אחרי כמה שעות, ועדיין הברטים והמטפחות לא נוחים לי.

אני כמובן יכולה ללבוש תמיד בגדים גדולים ונוחים ונעליים נוחות אבל בשבילי אלה בגדי בית.

מה לעשות, אלה הסטנדרטים, וגם אם אני בקצה הגנדרני של הסטנדרטים עדיין בממוצע יש פער.
אלו הסטנדרטים שלך. לא של כולן.אנונימי (11)
וזו הבחירה שלך.
לא חייב ללבוש בגדים גדולים
לי יש בגדים נוחים ואני נראית אחלה ואלגנט.
אני איתךבריאות ונחת

מילה במילה!

ועוד הן כותבות בחירה בחירה, ואם בא לי ללכת בקיץ עם שרוול קצר ובלי גרביים, אז בא לי, אז מה.

לי אין שום סטנדרטים ואני הולכת עם פיאה רק בשבת בדיוק בגלל מה שירושלמית כתבה, פאה זה דבר מגרד ומעצבן, אבל מה לעשות שזה יפה? עם מטפחת אני נראית כמו סמרטוט, ולא שזה כזה נוח, כל הזמן לדאוג שלא יחליק מהראש, סיוט.

אפשר לראות את כל החיים כסיוט, זו הבחירה שלךאורי8
יש גם אמצע בין להתלבש מוזנח או לא צנוע לבין להתלבש בבגדים שאת סובלת בהם. אני כל הזמן עם מטפחות והן כמעט לא מחליקות כי אני שמה בובו עם סרט מובנה נגד החלקה, ותאמיני לי שזה מהמם.
אם מסתכלים על מה שקשה הכל נראה סיוט ואם מסתכלים על הטוב אפשר גם להנות, זו בחירה שלך( אני ממש לא מטיפה לך מוסר, זה מה שאני אומרת לעצמי כמה פעמים ביום, זה לא קל כי הנטיה הטבעית שלנו היא להסתכל על השלילי והקשה)
לא מכירה את הסטנדרטים בחברה שלךאורי8
אני ממש לא מוזנחת ולא לובשת שקים, והבגדים שלי נוחים וגם המטפחת נראת עלי יפה , אולי יש משהו באמצע, שיהיה יפה בעינייך ולא יהיה לא נח, נראה לי סיוט לחיות בסטנדרטים שאת סובלת מהם.
אם את מחפשת עידודאנונימי (9)
תקראי ספרי העצמה לנשים.
נשים גדולות בהסטוריה היהודית שעמדו מאחורי רבנים גדולים.
לדעת את מקומך בכיף ובאהבה. לא להשוות בין המינים כי אין השוואה אין מה לעשות.
אפשר לקטר ולראות את הרע. ואפשר לחשוב טוב ולראות את חצי הכוס המלאה.
אנחנו המין היפה, על זה אין עוררין.
טפחי אצלך הרגשה זו קודם כל!
אצלי דווקא לפני החתונה הרגשתי דפוקה בנשיות שלי ודווקא בעלי שקצת מקנא בי על היותי אישה ומחמיא ומפרגן וקונים בגדים ביחד. זה דווקא חידד אצלי את תחושת הכוח הנשי.
ובדיקות פולשניות הן חלק לא נעים, אז מקבלים חיזוק מהבעל, בשביל זה הוא כאן, לעודד ולהצמיח!
בלת"קאנונימי (10)
עכשיו, אחרי לידה, אחרי שעברתי לראשונה את כל האופציות של אישה (כמעט, בלי גיל המעבר...) אני אישית מרגישה חזק מאוד שאישה
זה
התחדשות.
של חיים
כוחות
שמחה
שינויים

בעלי נאנח לפני כמה ימים, שאין איתי רגע דל מאז שהתארסנו. לפני כן הייתי יציבה ואותו דבר פחות או יותר. מצבי רוח התחלפו בערך כמו אצלו, משהו נורמלי.
ומאז האירוסין, ועוד יותר החתונה, אני מאתגרת כמעט כל שבוע מחדש. את עצמי ואותו.
אבל האתגר הזה מחיה אותנו כל כך!
התחושה הזאת של שינוי והתפתחות מתמדת, כל כך עוצמתית...

הכאבים הם עניין שולי בכל הסיפור הזה. הכל עניין של נקודת מבט...
יאללה יאללהרגעים
אני בכיף הייתי מוותרת על הכאבים של הצירים....

אני פחות מסתכלת על לידה=כאב,אלא כהעצמה נשיתיפעת1

כוחות של האישה. וגלי אהבה=צירים! 

אנחנו עושות חיים תרתי משמע. לא מובן מאליו.

קללת חווה... =)בתאל1

בעצב תלדי בנים..אולי זה קשור?

למרות שבימינו המצב הוא שלא תמיד צריך לסבול כאב.

לדעתי בתכל'ס אנחנו יותר אוהבות לדבר על זה שכואב לנו מאשר שכואב לנו...

צודקת חלקיתאישה ואמא

אנחנו מאד אוהבות לדבר על זה

אבל אי אפשר להתכחש לכאב

וצירים זה כ-ו-א-ב!

כן על צירים אין מה לדבר...בתאל1

בתור אחת שעברה את זה בלי אפידורל....

אני יותר מדברת על שאר הדברים (וזה תוך כדי שכואב לי בהריון הזה...)

ענין של הסתכלות בחיים ,גלית

ואני מאמינה ששאלות כאלה עוברות לך בעוד תחומים בחיים הרי לא רק פה יש כאב ,

1 שתי אנשים הביטו בחלון אחד ראה בוץ ואחד ראה שמים ,הכל עניין של הסתכלות שלך ,

2 יש תקופות שיש יותר ויש פחות, יש נשים שאצלם יש יותר סבל ויש נשים פחות,

3 ולא הכל כואב יש מספיק דברים יפים בנשים בלי = כאב.

4 את יכולה לראות את זה על כל דבר בחיים.

להיות בן אדם = לעבוד לבשל לנקות לקנות להתלבש ועוד הרשימה ארוכה.

גם בעבודה יש ימים כיפים ויש ימים סיוט ,

גם לגדל ילדים יש ימים שיכולים להוציא אותך מהדעת ויש ימים שהאושר מהם בל יתואר.

החיים יפים ולא קשים [תלוי אם את מסתכלת על הבוץ או השמים] תקחי אותם בידים שלך ותתחילי להסתכל על התוצאות היפות שבהם על העצמה הנשית שבך ולא להתמקד בסבל שבהם,

הריוןדנוצ'קהאחרונה

הריון זו לא מחלה. 

זה אמור להיות הזמן הטוב ביותר... כאבים מובילים למתנות קטנות. גם ללכת ברחוב ולמעוד יכול להיות כואב, לפחות אצלנו יוצא מזה משהו מתוק

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבתאחרונה
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
שאלה לאחר מעשה- מה הייתן עושות במקומי?מעיין34

הזמנתי פיצה לילדים ואני בחדר עם בחילות קשות (מאמינה שאתן יודעות, חפרתי על זה כבר)

לא אכלתי כמה שעות, אני בחדר מנשנשת אגוזי מלך,

והמחשבה על פיצה עושה לי בחילה

אבל יש מצב שאם אראה את הפיצה יהיה חשק פתאום

ואז יש חשש שאהיה חייבת לאכול שלא יהיה כתם לעובר וכו...

ממה שאני יודעת-לא יהיה כתם לעובר.מוריה
חופשי היה לי חשקים שעברו אחרי זמן קצר.
היה לי בהריון מלא חשקים לא ממומשיםשושנושי

לשני הילדים אין כתמים.

אני בגישה שאם יש לך חשק לפיצה, כנראה הגוף רוצה את זה.

תאכלי ותהני.

אם לא יהיה חשק, אל תאכלי בכח. 

מה החשש?חושבת בקופסא

איך פיצה תרגום לכתם לעובר? מהכוונה בכתם?

סליחה, אבל נשמע כמו איזו אמונה תפלה.

לא מאמינה בדברים האלה בכללKayom
זה ממש מיתוסהשקט הזה

וגם אם היה בזה שמץ של אמת- מה הבעיה בכתם בצורת פיצה? נראה לי מגניב ממש

חחחח הצחקת אותיוואלה באלה
השאלה איפה חחחמעיין34
החשש שיהיה כתם לידה במקום חשוף כמו פנים
אין כזה דבר חייבת לאכולרקאני

אבל אם יש חשק אז למה לא לאכול?

בכל מקרה כתם לא יהיה את יכולה להיות רגועה

לא היה מוריד אותי בכללשירה_11
זה סתם שטות. שהמציאו..והיו לי מלא חשקיםנחת-רוח

שלא מומשו

הרעיון זה פשוט לסלוח לעצמך כשיש לך חשק כי זה טבעי ואם בא לך ויש לך אפשרות - פרגני לעצמך ותאכלי אם את רוצה

זה הכל

ואז יהיה לה כתם בצורת סליחהשמעונה
תודה בנות🫶מעיין34אחרונה

אכלתי פיצה אחת

ועכשיו אכלתי עוד אחת

למזלי לפחות אין לי תאבון

כי לפני ההריון הייתי אוכלת אפילו 3

התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה

אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.

בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.

אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.

כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?

הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.

הייתי חוזרת אליהKayom
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
ניסית רפואה משלימה?
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה

בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.

מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך

מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול

על הצלקת אני לא יודעת להגיד

לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?

או רק להטבה כל פעם?

משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?

אני בפיזיו'זוית חדשה

משתמשת במאמנים

הגעתי רק לשיפורים קצרים

לא נעלם לגמרי

היא עושה לך עיסויים?מחיאחרונה

מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?

מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.

צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.

לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.

ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
ולהסתכל ברשימת ההמלצות על רופאים מומחי עריה. יכול להיות שרופא אחר יגיד דבר חדש.

וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.

מכירה את האתרזוית חדשה
אבל למיטב ידיעתי היא נחשבת הכי מומחית בתחום.
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט

אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.

בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.

תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום

אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה

או תמקד את הפזיותרפיסטית

משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

באמת כנראה אצל כל אחד זה אחרת...מתואמת
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##אחרונה
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)
מורות- מה אתן עושות בחופש הגדול?אמונה :)

מתכוונת למורות בלי ילדים או שהילדים בקייטנות...

החופש כ"כ ארוך!! 

ממש רוצה משהו רשמי לעשות אחרת אני אשתגע בבית... אבל אין לי כוח לעבוד בתחום החינוך גם בחופש, אז בי"ס של החופש הגדול לא רלוונטי.

מוצאות מה לעשות?

אני ממש אשמח לשמוע

תודהה

דברים שאת פחות מספיקה ברגילואני שר

ספורט קבוע

קורס דיגיטלי או פרונטלי לפיתוח תחביב

לימוד תורה

השתלמויות אם יש דברים רלוונטיים

הכנה לשנה הבאה

לסדר או לעצב איזו פינה בבית

התנדבות

לקבוע עם חברות או משפחה או לנסוע למקומות מעניינים כי יש זמן

מזדהה עם הקושי לסדר לעצמי לו"ז ולא ללכת לאיבוד בזמן הפנוי, אולי בזה אני שמחה שאני לא מורה ;)

אמאל'ה השאלה הזאת גורמת לי לרצות ליהיות מורהשמ"פ

כל מיני פרוייקטים בבית כמו סידור ארונות וכו'

ספורט

התנדבות

קורס 

ממש עושה חשק להיות מורהממתקית

אבל אחרי שאני רואה את העבודה שלהן כל השנה, אוותר על החשק הזה...חחחח

חחח לא התכוונתיאמונה :)

האמת שבשלב הזה בחיים הייתי שמחה לעבודה עם פחות יציאות מהשגרה, אפילו שמדובר בחופש... אבל מניחה שעם הילדים החשק הזה יעבור

בטח לוותר זה סיוט המשמעתKayom
את צודקתשמ"פ
לתקופה קצרה לימדתי ובאמת כולי הערכה למורות 
וואי ממששירה_11
לרגע לא הבנתי למה אני לא מורה??!!
אני נרשמתי להשתלמות שלושה ימיםרק רגע קט
שאני רוצה מאוד ללמוד (ואשן אצל קרובי משפחה כדי להיות קרובה מספיק).

למשהו קבוע יותר עוד אין לי תוכניות. מחכה שבעלי יסיים את המילואים ואז נראה...

וואו בהצלחהאמונה :)

יש לך רעיון איפה יש השתלמויות לא יקרות מידי?

תלוי בתחום של ההשתלמותרק רגע קטאחרונה
יש מלא אפשרויות..בת מלך =)

בד"כ קבוע מחכה לסדר אלבומים בקיץ

קורס

ימי עיון לנשמה - תנ"ך, בכל לבבך

לקבוע עם חברות/אחים/משפחה

להגיע לסדר דברים שאין לך זמן היומיום

ליצור

וכמובן להאט את הקצב ולהנות מהנחת

אשמח להסבר לגבי קניות מאתריםפלפלונת

בנקסט קניתי משהו קטן והמכס יקר ולא משתלם. אבל אם הייתי קונה יותר היה דמי משלוח. מסובך. איך עושים את זה נכון?

ואיפה קונים שמיכה  קיצית מומלצת? (וגם חורפית?) ומשטח פעילות? אשמח להמלצה. בארץ או בקישור לאתר.

מכס זה בערך מעל 220 שקלים עכשיויעל מהדרום
לק"י

משלוח חינם זה בפחות מזה.

טוב לדעת. תודה.פלפלונת
משלוח חינם זה ב200 ומעלהכבת שבעים
זה ממש מגביל במה שרוצים לקנות... 
זהו. לא זכרתי אם 100 או 200. ממש גבולי🤦‍♀️יעל מהדרום
פעם היה 100. והחזרות חינם. היום 200 והחזרה ב30אורוש3
נכון ואני קניתי ב230 ושילמתי מכס.עוד לפני שפירסמונחת-רוח
שהסכום ירד קניתי ..אז זה היה בהפתעה ומבאסס

נס שלפחות מה שקניתי התאים לנו אחרת היתי מתבאסת ממש

קרה לי השבוע. כי לא בדקתי כמה זה בדיוק🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אין סיכוי שיוותרו לי?

לא.. אין מה לעשותנחת-רוח

להגי שעריןר ניסיתי וזה היה כזה מסובך האתר הרשמי ודורש טפסים ויאללה התיאשתי

ואצלי עוד היתה סיבה כי כשהמזנתי הזמלא היה מפורסם ישרד המכס

הז כבר הופץ ופורסם לפחות שבוע-שבועיים

אני כבר קבלתי את החבילה לשי אפילו

כרגע פטור ממכס ירד חזרהאורוש3
ל 75 דולר וזה דינאמי. אני כותבת לפני שמזמינה בגוגל ''75 דולר לשקל''. כרגע זה באמת נמוך. מנקסט משלוח חינם מעל 200 אז זה ממש טווח קטן לתמרון. 
בשיין משלמים מכס?כי כל פה
או שהם לוקחים את זה עליהם כמו שהיה עד עכשו!
אני גם אשמח לתשובהאנונימית בהריון

יש לי הזמנה גדולה משם

למיטב ידיעתי בשיין לא השתנהטארקו
ובאליאקספרס אם זה ממוכרים שונים גם
וואי..נכון שכחתי שבאליאקספרס זה כל מיני מוכריםיעל מהדרום

לק"י

רציתי להזמין בסכום גבוה יחסית. אבל אולי זה יהיה בסדר.

איך אני יודעת מי המוכר?

אני לא מצליחה בכלל לשלם שם🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וניסיתי עם כרטיס אשראי שאני משתמשת בו בשגרה.

עוקבתהילושש

אולי יעניין אותך