מה עושים כשמגיעים לשיעור 50 והטסט אפילו לא באופק??אנונימי (פותח)

הי,

פורקת קצת.. התחלתי ללמוד לפני חצי שנה על הילוכים, הייתי בטוחה ש28 שיעורים תוך חודשיים ואני גומרת עם זה!

מה28 שכחתי כבר מזמן.. אבל הנה עברה חצי שנה ו50 שיעורים ואני אפילו לא בכיוון של טסט! היום היה לי שיעור עם חילוף ופשוט לא האמנתי שזה קורה לי.. נהגתי כמו מישהי שהרגע התחילה. לא נותנת זכות קדימה, מתחילה נסיעה על הילוך שני, עוברת נתיבים בלי להסתכל בכלל מה קורה בנתיב לידי.. 

והקטע שכל שיעור יש לי טעויות אחרות! שיעור אחד אני עולה על המדרכה כל השיעור. שיעור אחכ נכנסת לכיכרות בלי לתת זכות קדימה. כל פעם קטעים אחרים מעצבניםםם!
איך יוצאים מהמעגל הזה של שיעור גרוע- אני נלחצת- שיעור גרוע?

בא לי כבר פעם אחת לנהוג נורמלי!

יש לכם אולי טיפים איך להתקדם בנהיגה?

היי, זה באמת מאוד קשה.אנונימי (3)
יעודד אותך לשמוע שכמעט כולם עושים יותר מ28 שיעורים? אם כן אני עשיתי בסך הכל בסביבות ה40 שיעורים עד שניגשתי לטסט. שזה גם המון!
לי זה גם קרה בכל שיעור, עשיתי משהו אחר לא נכון, ביקשתי מהמורה שירשום את הטעויות ובכל סוף שיעור היינו עוברים על הטעויות והוא נתן לי תזכורת לאיך מתקנים את הטעויות והייתי מזכירה לעצמי בכל תחילת שיעור את הטעויות שלי ומבטיחה לעצמי שזה לא יקרה שוב..
ובסוף כולם עוברים בע"ה.. בהצלחה רבה!
לכי על אוטומטי. קצת פחות אגו, אבל יעבודמשה

גילוי נאות: אין לי רשיון להילוכים. לא הצלחתי.

קוד אבל פתוח
נהג כמוך בלי רשיון להילוכים?!
אכן. לא הצלחתי להתרכז.משה

בנינו? אין כבר ממש סיבות לעשות על ידנימ.מ
הרכב האוטומטים הם כבר הרוב המכריע ורוב האנשים גם שיש להם רישיון על ידני לא ממש נוהגים בידני (ואני אפילו לא זוכר)
למה פחות אגו??+mp8
עשיתי על הילוכים- וכבר שנים רבות לא נוגעת ברכב לא אוטומטי.
לבת שלי מלכתחילה אמרתי ללמוד רק על אוטומט.
חבל על האנרגיה.
אוטומט...אנונימי (6)
שמח מאוד שעשיתי על ידני, נוהג כמעט ורק על אוטומאט.11111

עוד שיעור, שניים, שלוש, וביטלתי מגבלה מציקה להמשך החיים.

הי, מוכר מאוד מה שאת מספרת..dora
זה לדעתי קשור לריכוז. כשאת נוהגת בשיעור תהי מרוכזת במה שקורה מסביבך.. תשנני לפני כן את הטעויות שהיו לך ובמה את צריכה להשתפר. ולאט לאט תראי שאת טובה יותר. לא להילחץ וגם לא לעבור לאוטומט בגלל זה.. אצלי בטסט ראשון לא עברתי כי עשיתי את כל הטעויות האפשריות וחשבתי שככה אעבור. לשני כבר הגעתי עם תובנות.. אז זה אפשרי לעשות על הילוכים. וזה נטו בעיות ריכוז. גם עכשיו כשאני נוהגת בלי להתרכז אני יכולה לעבור נתיבים בצורה מזעזעת.
המון בהצלחה! וכמו שכתבה פה מישהי- כולם בסוף עוברים
אז מה אם את בשעור 50 והטס לא באופק ....לא קרה כלוםאבני חן

לקחת הכול באיזי  ובקלות . בסוף תצאי רישיון . לא משנה כמה שעורים ....

העיקר שבסוף היה לך רישיון. לא להילחץ מזה . אולי בגלל זה את לחוצה ?

תנסי להירגע , חמודה .

גם אני עשתי המון שעורים , אמנם על אוטומט.(אני ידעתי מראש שיקח לי המון זמן ....)

ואני כמעט שנה וקצת לומדת ורחוקה מהטס , אז מה?

בסוף היה לי רישיון ,לא? ברור שכן.

ועוד המלצה לא כדי לספור את השיעורים , סתם חבל. ואפילו מלחיץ.

למה לספור ? כדי לספר לחברה .... אני בשיעור כך וכך.

מקסימום תגיד לא זוכר . או זה לא מעניין אותי ...

אצלי באמת עשיתי הרבה שעורים - כי אני עושה פעם בשבוע , בלי כפולים.

ולפעמים גם מתבטל (אני לא יכלה /המורה לא יכלה ....)

קרה לי משהו דומהender13
עשיתי הפסקה משמעותי (לא בכוונה) ולאחריה הגעתי פשוט עם ביטחון..
בדיעבד, אולי הזמן שעבר נתן לחומר לשקוע ולמתח להתפוגג.
מקוה שעזרתי.
את צודקת לחלוטין!פיגא *
ממש מתסכל.
אם מתאים לך, תתעניני בטיפול או שניים ברפואה משלימה. יתכן שהטיפול/ים ישחררו את הלחץ הפנימי והנהיגה תשתפר פלאים.
חלק מהשיטות האפשריות - מוח אחד, אייפק, קרניו-סקראל, הומיאופטיה, NLP, EFT.
כל טיפול שביכולתו לעבוד על הרובד הרגשי של האדם.
העיקר שהמטפל/ת טוב/ה ומתאים/מה לך.
בהצלחה!
האם ישש ברקע סיפור של ADHD?נעם-7
לנו המליצו לקחת רטלין לפני השיעור ולבדוק אם יש הבדל רק ללמידה עד שמתרגלים ויורד מפלס הלחץ
אני עשיתי יותראנונימי (4)
ואני למדתי הרבה מהשעורי נהיגה.
בגדול את צריכה לדעת שלחץ בחיים יכול להיות דבר טוב אם מווסתים אותו בצורה טובה
הגעתי מהראשי ואין לי כח לקרוא את כל התגובותפה לקצת
אני הייתי מציעה לך לעבור לאוטומט. הרבה יותר קל ופחות דברים להתרכז בהם ברגע אחד.

אני עשיתי על אוטומט כי לא היה לי כח להתאמץ בשביל ההילוכים. ידעתי שיהיו רגעים שיהיה לי קשה להתרכז בכל כך הרבה פרטים אז ויתרתי מראש.
לא מתחרטת על זה.

ויש לי כמה חברות שהתקשו לעבור טסט על הילוכים אז החליטו לעבור לאוטומט ותוך חודש היו עם רישיון.

בהצלחה!
לא כדאי לוותר על הילוכיםחזב"ת גאה
אם הגעת לשיעור 50 אני מניח שאת כבר שולטת בהילוכים , עיקר הטעויות זה על מתן זכות קדימה , שימת לב להתרחשויות , תמרורים וכו' , אחרי 15 שיעורים פחות או יותר כבר קולטים את הקטע עם הקלאץ' ,לכן לא נראלי כדאי לוותר על ההילוכים , רכבים ידניים יותר זולים בד"כ ויותר חסכוניים בדלק.
אני גם עשיתי 43 שיעורים עד שניגשתי לטסט ראשון וכל שיעור הייתי טועה במשהו אחר , אבל בשיעור שלאחריו הייתי אומר לעצמי שאני צריך לשפר את הדבר שטעיתי בו פעם קודמת , אותו שיפרתי אבל בדבר אחר טעיתי זה קורה לכולם בהצלחה!🙂
אוטומט או מורה אחרפרה

לא נורא הכל טוב1234512345

הכל טוב לא נורא!!!!!!!

טוב הכל נורא לא.dora
זה בסדרעודד123

תנסי עוד פעם ותצליחי

תגידי, את מבינה שלנהוג זו אחריות על חיים?רפואה שלמה
לא מדאיג אותך שאת עלולה לדרוס מישהו?
ומה הקשר?😐dora
חבל שלא עברת ישר לאוטומט ! בשביל מה הילוכים אם ככה מסתבך לךשירה מ.

הי, עברתי טסט 11. 2 מורי נהיגה. עשרות שיעורים...אנונימי (5)

אתה טרול (חוזרת)המלך 1

ממש לא טרול. אמיתית כיום על הכביש 8 שניםאנונימי (5)

לא הפותחתאנונימי (5)

מה יש להסביר? אין לי הסברים רק עובדותאנונימי (5)

אוייייהמלך 1

את הפותחת?פה לקצת
פרט הסבר נמקהמלך 1

תודה לכולם על העצות.אנונימי (פותח)

חלק הועילו וחלק לא הבנתי מה הם רצו כשהגיבומטורלל

מורה אני לא אעבור כי המורה שלי מקצועית מאד והיא מעולה. 

לגבי ההילוכים אם הייתי בשיעור מתקדם פחות הייתי אכן עוברת לאוטומט. אבל כמו שמישהו כבר ציין עכשיו אני כבר שולטת פחות או יותר בתפעול של הרכב והקושי הוא בהשתלבות בתנועה. 

אין לי בעיות קשב וריכוז! ב"ה. ולא נראה לי שזו הסיבה לקושי.

יש פה כמה עצות, בעיקר לגבי הריכוז, שאנסה ליישם.

ובעזרת ה' הכל יתהפך לטובה!

פורים שמח ומבדח

בע"ה תצליחי!dora
בהצלחה!פה לקצת
מחכים לבשורות טובות בעז"ה!
מה איתך?פה לקצת
טוב אז ככהאנונימי (פותח)

כנראה שזאת היתה ירידה לצורך עליה.. התקדמתי והשתפרתי ממש משמעותית

כרגע אני אחרי טסט פנימי, לקראת הטסטטט המפחיד והמרגש.

מקווה מאד לעבור אותו בהצלחה

מוזמנים לתת לי טיפים לדבר הבלתי הגיוני הזה...

יאאא איזה כייף לשמוע!! שיהיה בהצלחה!פה לקצת
לי אישית לא היה חכם לגשת לטסט מיד אחרי שיעור
תבדקי אם לך זה מתאים ואם תשאר לך סבלנות, כי אצלי היא נגמרה
בהצלחה!doraאחרונה
בטח שזה הגיוני. הכי חשוב להגיע בלי יותר מידי לחץ ומתח אבל גם לא עם ביטחון מופרז
וגם אם באמצע הבוחן/ת מעירים אז זה לא אומר שנפסלת.. להקשיב להם ולהמשיך בלי לענות דברים מיותרים. ותהי מרוכזת במה שאת עושה.. לא לנסוע מהר מידי או לאט מידי, למרות שעדיף לך לשמוע מהמורה שניה לפני שהטסטר מגיע מה הדגשים שלו.. יש כאלו שאוהבים איטי ממש ויש כאלו שאת צריכה לזרום. בקיצור תהי זהירה ובעזרת השם תעברי!
אני גם למדתי והחלפתי מוריםלטובה

בסוף שכנעו אותי לעבור לאוטומטי ואז התחלתי טסטים ממש ועברתי בטסט 3 (עם הפסקה באמצע כי נגמר אפילו כבר התיאוריה ונאלצתי לעשות שוב..)

שמחה  שיש לי רישיון !!  

אולי תעברי וזהו נראה לי כדאי... 

קראתי מה שרשמת אח"כלטובה

לדעתי עדיין כדאי לך לעבור כי אז ירד לך מתח ודברים לעשות, ולחשוב עליהם ותוכלי להפנות יותר ריכוז וקשב לתנועה בכביש...

גם אני התבאסתי שנאלצתי לעבוד לאוטמטי ואז היה לנו הילוכים אבל כיום שחושבת על זה  אולי כך לא היה לי בכלל רשיון וסתם הייתי מבזבזת אנרגיה, כסף וזמן. האמת גם עברתי למורה שהיתה לו שיטה אחרת בהילוכים שלא כ"כ הבנתי. 

רוב המכוניות בימינו הם אוטומטיים. 

ב"הצלחה רבה וחג שמח! 

מזדהה מאד-עברתי תהליך דומה, גם רישיון ידניאנונימי (7)

למדתי על הילוכים, עשיתי מעל חמישים שיעורים לפני שהגעתי לטסט ראשון, נכשלתי. טסט שני נכשלתי. אחרי טסט שני נאלצתי להחליף מורה, כי היא לא יכלה יותר ללמד אותי. המורה השנייה עשתה לי עוד שיעור ועוד שיעור, אחרי עוד איזה חמישה עשר שיעורים היא אמרה לי שאגש לטסט. שאלתי אותה אם אני מוכנה, היא אמרה לי שההחלפת הילוכים שלי גרועה, כל השאר סביר. שאלתי אותה למה היא מגישה אותי אם אני לא טובה, היא אמרה שאני פשוט לא משתפרת. הגעתי לטסט בייאוש עמוק וסיכמנו שאחרי הטסט אני עוברת לאוטומט. עברתי את הטסט. ב"ה יש לי רישיון על ידני.

אז אפשר לקנא בי שעברתי את זה, אבל הדרך הייתה מתישה. נראה לי שבגלל שלמדתי על ידני אני נוהגת עכשיו יותר טוב מאשר אם הייתי לומדת על אוטומט. פתאום זה נראה כמו משחק ילדים. התרגלתי לאחוז ראש בכל כך הרבה דברים שעכשיו רק להתרכז בכביש זה ממש קל.

מה מחירי השיעורים היום?מקפיצים נטושים
אצלי זה היה 90 שח לשיעור של 40 דקותפשוט אני..
ובזה הרגע חשפת בדיוק כמה אתה זקןקפיץ
אם הייתי זקן זה היה בלירות או שקלים...פשוט אני..
שואל ברצינותמקפיצים נטושים

לא למדתי עדיין..

בשביל לדעת מחיר אתה צריך לציין איפה. המחיריםאנונימי (2)

פסיכיים ומאד שונים בין מקומות שונים

אז לא משנה מה המחירמבולבלת מאדדדד
בהמשך בטוח יהיה יותר. עדיף לך כמה שיותר מהר. ובפריפריה. 
מתחיל מ170מחפש שםאחרונה
עיר מומלצת לעבור בה טסט?אנונימי (פותח)
בגדול אעבור לכל מקום חוץ מאילת
שדרותאנונימי (3)
כרמיאלרקאני

בית שאן

אופקים

קרית ארבעעזריאל ברגר

שם עברתי טסט לפני שנים רבות, למרות שאת רוב השיעורים (ואת הטסט הפנימי) עשיתי בירושלים.

הבנתי גם שקרית מלאכימקפיצים נטושיםאחרונה
מידע מורה נהיגה בפתח תיקווהאנונימי (פותח)

אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מורי נהיגה בפתח תיקווה 

ואם אפשר גם זול 

בתודה מראש

מחפש מורה נהיגה במעלה אדומיםמתוחכם

אשמח להמלצות.

גם במייל: XPSHAROT@GMAIL.COM

אשמח לעצות..אנונימי (פותח)

אני נמצאת כרגע בשיעור 9, לומדת בעיר מאוד יקרה..

אני לא מצליחה להתקדם בשיעורים, מהסיבה שאני מאוד בלחץ. אני כל השיעור מחזיקה את ההגה בצורה ממש חזקה (הוא רועד כזה..), לוחצת גז וברקס בזמנים ממש לא נכונים, או יותר מידי גז.. בקיצור ממש ממש לא נוהגת טוב. לא יודעת למה אני ככ בלחץ..

המורה שלי טוען הרבה פעמים במהלך השיעור שאני צריכה לשנות גישה, שתכלס נהיגה זה עסק ממש קל ואני סתם מסבכת את זה.. לא יודעת למה..

אשמח מאוד לשמוע עצות, טיפים..

...אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ה 21:53

תפילה להצליח להיות ברוגע ובתפקוד נכון על הכביש,

דימיון מודרך של הצלחה, לנסות לדמיין את איך שאת רוצה להיות במהלך הנהיגה, לערב את כל החושים בדימיון הזה. 

בנוסף לזהות את גורמי הלחץ במהלך הנהיגה (מה הפחד שלך שם?) ולעשות איתם עבודה, אם צריך עם מאמנת. 

בהצלחה! 

לא טרוויאלילא שלם,משתלם
אבל אם את גרה בישוב תבקשי מאבא שלך שיעשה איתך סיבובים בשבילים צדדים עד שתתרגלי לנהיגה 
כיוון למחשבהadvfb

לקחת קלונקס או כדור הרגעה כזה או אחר. שמעתי שזה עוזר בהקשר הזה

צריך זהירות עצומהאנונימי (3)

כשממליצים למישהו על תרופות פסיכיאטריות שדורשות מרשם רופא (בדר"כ נוירוחוג או פסיכיאטר). זה לא צחוק, ולא פיתרון קסם.

על אחת כמה וכמה שאינך מכיר את השואלת, ושבעתיים ברגע שאינך איש טיפול.

ולשואלת - אם לא תצליחי להתגבר על זה, אז יש כמה אפשרויות:

1. להמתין. אני לא יודע בת כמה את, וייתכן שזה גיל קצת צעיר בשבילך. אני התחלתי ללמוד בגיל 17 ואח"כ עשיתי הפסקה והוצאתי רישיון רק בגיל 22. זה קצת באסה, בטח חברתית, אבל לא נורא.

2. אימון טכני. כמו שהציעו כאן, אולי להסתובב קצת עם אבא שלך (אם הוא יסכים לזה) בסביבות מקום המגורים שלך (חניון ציבורי, אזור שקט ודל תנועה וכדומה) בשעות הלילה.

3. אימון רגשי. אולי אימון קצר יכול לסייע לך. סי-בי-טי או משהו בסגנון הממוקד הזה.

4. אם יש לך קשיים כאלה בתחומים נוספים, אולי לשקול איש טיפול מעמיק יותר כתרפיסט/ית או פסיכולוג/ית או עו"ס/ית קליני/ת. אבל זו הצעה שנכתבת רק כדי "לצאת ידי חובה". ממש אין צורך להתחיל מהמחשבה הזו או מהכיוון הזה. לחץ ומתח ואתגרים זה דבר לגיטימי וטבעי, בדר"כ פתרונות בסגנון סעיף 1 ו2 שכתבתי הם הדרך הרגילה בחיים.

מחזקת את התגובה הזואנונימי (4)

כתבת יפה וברגישות, ומרגישים שזה בא עם ניסיון.

חשוב לי להצטרף לקריאה לזהירות עצומה כשממליצים על תרופה פסיכיאטרית, כמי שראתה את ההשפעות שלה. וחושבת שלא רק שצריך זהירות עצומה בהקשר הוירטואלי, גם אם זה היה איש טיפול מקצועי שכותב *אסור* לשלוח לקחת תרופות ככה בלי קשר ישיר בלי הכרת הרקע האישי והרפואי. וגם לא סביר שאדם עם הסמכה רפואית מתאימה, היה לוקח סיכון ושולח מישהו לקחת תרופה כזו ככה.

מה גם, שלקחת תרופה כזו צריך לדעת את המינונים המתאימים, את ההשפעות לטווח קצר וארוך, להבין שזה משפיע לא רק על תחושת הרוגע המבוקשת אלא הרבה הרבה מעבר... ולצורך העניין זו רשימת תופעות הלוואי של הקלונקס שהוזכר כאן (העתקתי את הרלוונטי לעניין) :

"תופעות הלוואי השכיחות יותר כוללות עייפות וחשק לישון, בלבול וערפול, קושי בדיבור,... סחרוחורת, קשיי שיווי משקל,..., כאבי שרירים וחולשה,...ערפול ראייה, ... תחושות שמזכירות חמרמורת, חוסר מוטבציה, הזיות וקשיי ריכוז, לחצים בחזה ועצבנות. "

לא חושבת שזה מתאים למי שמבקש לעלות על ההגה...

כן שמעתי על מי שנעזרו בתמצית המוכרת של פרחי באך שמרגיעות (רסקיו), שהיא כן בלי צורך במרשם רופא.

@advfb

תודהאנונימי (3)
יש גם קלמנרבין שעושה עבודה טובה למיטב ידיעתי. זו תרופה טבעית וצמחית ללא מרשם. גם המחיר יחסית נמוך בבית מרקחת של קופות חולים, עד כמה שאני זוכר.
ואוו מזדהה ממשרוצה להיותילד🙃

יותר בקטע של טסטים, ומשפט שאמרו לי מלא זה שאחרי הטסט הנהיגה לא בשיעורים זה ממש לא אותו דבר.

אבל בשיעורים זה כן מלחיץ אז מה שלי עזר זה להסיח את הדעת. כלומר לתת לעצמך תחושה שזה לא שיעור אלא סתם נסיעה שגרתית. אצלי  זה יותר לדבר עם המורה או לגרום לו לדבר, ולנסות להבין לאיפה מה הדרך, כל זה כדי להרגיש אחרי וקצת להסיח את הדעת מזה שאני בשיעור ופשוט לנהוג חלק, כי אני לא בשיעור מלחיץ שכל שנייה חייב להסתכל במראה. וכו' ואז זה נהיה יותר קליל וסתמי. 

חוץ מזה להיות ליד נהג שנוהג ממש חלק וזהיר וטוב כזה לטסט נתן לי ביטחון מודל לחיקוי. (נניח סבא..)

לכולם זה ככהשרה כהנא

אל תדאגי שיעור 9 זה ממש בהתחלה,ובסוף יש שיעור אחד שבו הכול נקלט ויודעים לנהוג.
שיעור 9 זה ממש סבבה

אולי לבקש שיעור אחד בכבישים צדדיים ?בננה1234

או אפילו ברחבת חנייה גדולה, קורדינציה של גז ברקס ותמרון בסיסי עם ההגה, להרגיש שאת שולטת במכונה הזו. רק כדי לצבור ניסיון וביטחון באזור לא מלחיץ שאין אף אחד.. אבל אין לי מושג אם אני מגזים, זה תלוי בך ובסיבה של הקושי. אם זה נשמע הגיוני, זה לא יכול להזיק להקדיש לזה שיעור אחד..

לא לוותרshindovאחרונה

תני לעצמך עוד כמה שיעורים. אם לא עבר הלחץ. קחי חופש. אבל תבטיחי לחזור. אין שום סיבה להיות בלחץ. הלחץ על המורה לא עלייך. תאכלי משהו לפני השיעור. תשני טוב. ותבדקי אם זה רק בנהיגה או בעוד דברים. שוב, אין סיבה להיות בלחץ.

טיפים לנהיגה על ידני?דודס

דרך אגב אתם עושים ידני או אוטומט ולמה?

שמיניסט? באת לפה כי אתה לומד נהיגה?חסום לשעבר
מחפשת משפטים מצחיקים5+

לכתוב לנהגת חדשה בשלט ברכות. למישהו יש רעיון?

או שאולי היה פה כבר שרשור דומה ויש קישור?

אולי יעניין אותך