אוקיי, אומרים שרק מי שיודע שלא יקרה משהו רע אם ישתכר-מקרוני בשמנת
מצווה עליו להשתכר.

אבל מה לעשות עם הלחץ החברתי הזה???? שכולם דוחפים לך משקאות בלתי מזוהים ואומרים "נו, כבר שתית היום?" "נו, אתה עוד לא שתוי כמו שצריך" ולוחצים עד שתיקח את המשקה מידם ותסיים אותו...

זה קרה לי! אני! בחורה נשואה טרייה. נכנסתי לתומי לסעודת פורים כדי להביא משלוחי מנות לשתי משפחות שאכלו יחד. האבות היו שתויים ואחד מהם מזג לי ולבעלי וויסקי חזק לכוסיות חדשות והתעקש שנשתה. האיש שלי אמר שהוא נוהג ובזה שוחרר ואני? מה יכולתי לומר? להגיד מול כל האנשים והילדים שם שאסור לי אלכוהול?

ואז מיד יגידו שאני בהריון... ולהתחיל להגיד לפני כולם שזה יגרום לי להתקף פרכוסים לא העזתי. אפילו הגיסה לחצה עליי שלא אעיז לעזוב בלי לסיים את הוויסקי. הבטתי סביבי ומשראיתי שאין תשועה בלעתי בלגימה מהירה שעלתה לי מיד לראש.

עכשיו אני מרגישה רע ומתחרטת שבכלל הבאתי להם משלוחים.. אז בבקשה- החלטתם לשתות? שתו בשמחה ובכייף. עזבו את האנשים סביבכם בשקט והסתפקו בהצעה מנומסת ותו לא. לא כולם נועדו לאלכוהול.
אוי! תרגישי טוב!!גלויה
אכן. להגיד שאסור לך אלכוהול.ד.

מה איכפת מה "יגידו". וגם לא יגידו - זה לא מה שמעסיק אותם.

או שתגידי שאת לא נוהגת לשתות..

הרבה נשים כך.

ואם איש שתוי "מתעקש" - לא צריך להתרשם מזה יותר מידי...

מחייכים והולכים משם. הוא גם מניח שזה יכול לקרות.

גם המסקנה שלך נכונה - וגם להחליט מראש שאין בדברים כאלה "לחץ חברתי". לא להיכנע לזה בשום אופן. לא פחות מה שחולה סוכרת לא יקח משהו מאד מתוק.

הצלחה רבה. פורים שמח. מומלץ ללכת מיד לנוח, עד שמרגישים שהאלכוהול שחרר את הראש לגמרי..

באזורנו, לפחות, מקובל שנשים לא שותות.מתואמת

כדאי לדבוק בעמדה הזו... (ובאמת מצוות השתייה, עד כמה שידוע לי, היא על הגברים!)

מקווה שאת מרגישה טוב יותר עכשיו...

סוף עצוב רחפת..
עד הרגע האחרון קיוויתי שתשפכי את זה לאיזה עציץ..
תודה על ההשתתפות.מקרוני בשמנת
מזגתי חצי לפחות לאיזה מישהו שבאו למזוג לו אחריי. אבל הייתי לפני הסעודה אז זה גם היה על בטן ריקה ובלי מים או משהו.. אז זה עשה לי רע במיוחד. וגם וויסקי! כאילו, למה דווקה וויסקי???
באמת לא כיףנגמר פורים

מעצבן.....יעל מהדרום
"המנהג שלנו שנשים לא שותות". יסתום לכולם את הפהמאמע צאדיקה

מה אתה בהלם? מול מנהגים אי אפשר להתווכח!מאמע צאדיקה

הוא לא בהלם, הוא פותח פיות.אריק מהדרום
לא ידעתי שיש מנהג כזה.מקרוני בשמנת
אני תמיד ראיתי שנשים בפורים כן שותות אבל הרבה פחות מהגברים. נגיד כוס אחת- גג שתיים, בשביל האווירה או משהו כזה...
א. בטח שיש.ד.

ב. דבר שני, הרעיון הוא שאם את אומרת "המנהג שלנו"... וקל וחומר "מנהג של נשים", מי האיש שיעז להתווכח עם המנהג המקודש.....  

הנקודה היא לא בדיוק כמה פגשת במנהג הזה, אלא מה יגרום להם לרדת ממך. וזו דרך מצויינת.

ואם את חוששת ל"דבר שקר" - את יכולה יותר לדייק, בקול חגיגי/מסתורי, לפי בחירתך: "אני אשה, ואני לא שותה אלכוהול" (שתי העובדות נכונות...).  לפעם הבאה, תתרגלי מראש איך את אומרת את זה.

זה לא "לא רוצה", שהאיש השתוי יתווכח איתך..

😖😘כוחות שמימיים
עצוב, יקרה! אבל זה בכלל לא חייב להיות קשור להריון אלא יכול להיות הנהגה. אצל משפחתי כולם יודעים שאני לא שותה אלכוהול, וזה קשור רק לעניין אישי שלי, כי לא נעים לי לשתות אלכוהול ליד כולם!! אז באמת, מגיע להם שיפקחו את העיניים בתימהון, אבל לא אתן לאף אחד תענוג שמתנגש עם העקרונות שלי. חיבוק לך, זה ממש ממש לא נעים ועצוב מה שקרה! ואני בשוק מהגיסה שלחצה. כאילו מנסים בכח לדעת מה הסטטוס שלך. 😤
תרגישי טוב!
הערת שולייםאורות הכתובה
אין מצווה
לאף אחד
אף פעם
*להשתכר*
ויש חולקיםאניוהוא
אני מתכוון רק להערת שוליים.

לשירשור כשלעצמו זה לא בסדר להכריח אף אחד.
"לבסומי", לא להשתכראורות הכתובה
אם אתה מכיר מקור שאומר ש"חייב איניש להשתכורי" ולא "לבסומי" אשמח שתביאו לכאן

[אגב, ה"נתיבות שלום" מאיר ומדגיש שהלשון היא "לבסומי *בפוריא*" ולא 'לבסומי ביין'. כותב דברים יפיפיים, יעויין שם, שם].
נתיבות שלום תמיד כותב יפה..!לב טהור:)
כתבו על זה מספיק בפורום בית מדרשאניוהוא
אם מביאים מקור תלמודי כדאי לקרוא אותו עד סופוefraim37

רבה ורבי זירא עבדו סעודת פורים בהדי הדדי. 'איבסום'. קם רבה שחטיה לרבי זירא. למחר בעי רחמי ואחייה. לשנה אמר ליה ניתי מר ונעביד סעודת פורים בהדי הדדי. אמר ליה לא בכל שעתא ושעתא מתרחיש ניסא  ע"כ דברי הגמרא.

אתה מנסה לדייק מהמילה 'איבסום'. אבל לא קשה לך שרבה מתבסם קצת, קם והורג משהו אחר?

תפתח מפרשים עך הסיפור הזה. מהרל נראלי נותן זוית יפהנפש חיה.
לפי המהרש"א הוא לא באמת הרג אותו.לך דומיה תהילה

אלא השקה אותו כל כך הרבה עד שכמעט הרג אותו.

יש לי קצת שאלה על הפירוש הזה שלא הספקתי לברר,

אבל מה שכן, כמו בהרבה מקומות, גם כאן יש שמפרשים

את המעשה שלא כפשוטו.

(ויש בזה נפקא מינה לנשיאת כפיים, כי רבה היה כהן).

כל הפירושים יפיםefraim37

אבל תסכימו איתי שאיך שלא מנסים להסביר ה'איבסום' כנראה לא היה סתם איזה 'לחיים', אלא משהו הרבה יותר משמעותי.

רק תחשוב שאמורא גדול וחשוב שותה כמה כוסות יין (ו'רק' מתבסם) וכבר כמעט גורם נזק בלתי הפיך לחברו.(ולא נכנס לשאלה של 'אין מקרא יוצא מדי פשוטו' ואם אגדות חז"ל הם כפשוטם או 'רק' משל).

המורם מכאן הוא ש'איבסום' זה כנראה לא מה שאנחנו רגילים אליו, זה קצת הרבה יותר. לפי הסיפור הזה גדולי השתיינים לא יצאו י"ח, אעפ"י שעפ"י ההגדרות שלנו הם הרבה יותר מבוסמים.

כל זה אינו מפחית מחומרת ההתנהלות שמתוארת ע"י הפותחת וכבר הרחיבו בזה מספיק.

מסכים שאבסום זה שיעור משמעותי.לך דומיה תהילה

אבל לא בטוח שזה מקביל לשכרות.

אבל רק באתי להעיר בשולי הדברים.

איבסום/ לאבסם/ איבסם/ יאבסם/ אבסם! |מילון נ"ח|נפש חיה.

כל הפירושים יפים, אבל אין על השיחה של הרבי על זה..יוני
תהנו
תביא לנו?נפש חיה.

לא תקציר, מבפנים!ע מאחרונה
שיחה חובה לפורים.
לנשים ודאי אין מצווה להשתכר, ההפךשוקולד לבן

ובהחלט אפשר לומר שאת נוהגת לא לשתות משקאות משכרים כי זה אסור הלכתית לנשים ובדיוק ביררת את זה

(וויסקי זה מגעיל, בחיים לא הייתי נכנעת, לא משנה מה יחשבו עלי.. הייתי אומרת שאני לא סובלת את זה)

לא הבנתי עד הסוף את הסיטואציהיוני
אבל אני, גבר, שותה, שתוי, יש פורימים שאני נכנס ל100 בתים לחלק משלוחי מנות, בד"כ אני זורם ואומר לחיים בכל מקום שמציעים, אבל אם לא אני פשוט אומר ומשדר שזה לא יקרה וזה פשוט לא יקרה.

אני אפילו לא עוצר לרגע לחשוב מה יחשבו ואם יעלבו (כי יש כאלה שאם לא תשתה איתם יעלבו..) אבל אם לא בא לי זה פשוט לא. בחיוך כמובן, אבל *לא* נחרץ.

מצער לשמוע שהגעת למצב שנתת לשיקולים בתוך הראש שלך, (שכנראה רק את חושבת עליהם), להשתלט על ההחלטות שלך. את לא רוצה? אין מצב שזה יקרה! בלי לעצור לחשוב אפילו..
זה לא רק בתוך הראש שלימקרוני בשמנת
גם ככה כולם מדברים על הריונות סביבי ואפילו שואלים אותי. אז אני עוד יותר נזהרת עם מה שעלול להתפרש בכיוון הזה.
מה שכן לא הספקתי לחשוב על תירוץ אחר כמו למשל מה שהציעו לי פה, כי הייתי לחוצה וממש ממש מובכת.

הסיטואציה היא מלא אנשים מבוגרים ממני ומכובדים ממני (וכמה ילדים קטנים) ואני לחוצה להספיק לסעודת פורים עם ההורים שלי. הם יושבים אחרי כמה כוסות ואוכל טוב ואנחנו מפתיעים מחופשים ועם סלסלות גדושות. כולם שתו, אין מצב שלא שתיתי היום עדיין ואני יוצאת בלי להרים כוסית. המבוגר היחיד שיודע שאסור לי לשתות והקפיד בקידוש אפילו לא לתת לי טעימה של יין, שתוי לגמרי ובקושי בהכרה. ויש שם יותר מידי מבוגרים אחרים שאני לא מכירה ולא נעים לי שידעו את העניינים הרפואיים. כולם באווירה פורימית היתולית של יאללה ואל תהיי כבדה, וכולם שתו לפחות קצת!
ופשוט הרגשתי מלא לחץ חברתי שהצטרף לקושי האישי שלי מול הבעיה הרפואית שלי ומול הלחץ שאני מרגישה שכל הזמן מצפים ממני להיות כבר בהריון, אז לא הצלחתי לחשוב על דרך מעודנת ומנומסת להתחמק.

מזגתי את הרוב המוחלט למישהו שבדיוק הגיע ולא הספיקו למזוג לו מהבקבוק אז מהר אמרתי "הנה, יש לי יותר מידי" ומזגתי לו את שלי. אבל אפילו השלוק המסכן שנשאר היה יותר מידי כי זה היה ממש אחוז גבוה ומאוד חריף. ומי לעזזאל מוזג לבחורה וויסקי???
אגב, אם את אומרת "אסור לי אלכוהול, זה לא בריא לי"..ד.

אף אחד לא חושב שהוא יודע משהו על "עניינים רפואיים שלך".. 

יש מלא אנשים שאסור להם, מהרבה סיבות.

כמו שאומרים, "הכל בראש".

וגם אם את אומרת בקול נחרץ: לא יכולה, לא סובלת את הטעם. יועיל..

תעשי מה שאני עשיתי בכל השבע ברכות...כמו צמח בר
'ביימתי' לגימה מהיין..
חייכתי. והעברתי את הכוס.

שונאת טעם של יין ואין שום סיבה שאסבול...
אני לא שותה קפה, ולא שותה נס קפהע מ
וכמה שיהיה לחץ חברתי זה לא יעזור. כי אני לא אוהב את זה. לא טעים לי.
למה ההסבר הזה לא קביל באלכוהול? יש הרבה יותר אנשים שאוהבים קפה ולא אוהבים אלכוהול מאשר אנשים שאוהבים אלכוהול ולא אוהבים קפה.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרוםאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך