איך עושים משמעת בכיתה?אנונימי (פותח)

אני כרגע בסטאז' באולפנית כיתות ז-ט

קשה לי להשיג משמעת בכיתה, מול הכיתה אני משדרת ביטחון מלא אך מרגישה שאין משמעת בכיתה,

במיוחד בתחילת שיעור

איך משיגים את זה?!

אשמח לטיפים והרגעה

איזה גיל? מקצוע? בנים בנות?סתם 1...
בנות, ז, הלכה, תנ"ך..אנונימי (פותח)

נסי את זהפשוט רועי

http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Staj/ThanimPedagogim/Mishmaat/churchwood.htm

דרכים להתמודדות עם בעיות משמעת בכיתה

11 טכניקות למשמעת טובה יותר

המודל מבוסס על

THE HONOR LEVEL SYSTEM

by Budd Churchward, 1995

לפניך 11 טכניקות שאת/ה יכול/ה להשתמש בהן בכיתתך, והן יעזרו לך בניהול כיתה יעיל ושליטה על המתרחש.

• מקוד תשומת הלב
    • בקש ורכז את תשומת ליבם של תלמידך לפני שהנך מתחיל ללמד.

• חכה, ואל תתחיל עד שכולם יושבים בשקט, ואז תתחיל ללמד בקול יותר שקט מהרגיל.

• הוראות ברורות
    • חוסר ודאות מעלה את אי השקט של התלמידים בכיתה.

• התחל כל שיעור באומרך לתלמידים מה עומד להתרחש בו, ומה יהיו המטלות שעליהם למלא.

• השגחה
    • המפתח לטכניקה זו הוא לנוע, להסתובב בכיתה בזמן שהתלמידים עובדים.

• בדוק האם כל אחד התחיל, האם כולם בעמוד הנכון, עזור למי שזקוק לעזרה. התלמידים יעריכו מאוד את תשומת הלב האישית שלך ויהיו יותר מרוכזים .

• דוגמה אישית
    • "ערכים נתפסים ולא נלמדים". התנהגות סבלנית, מנומסת, נלהבת, משמשת דוגמה לתלמידים.

• אם אינך רוצה שתלמידיך יצעקו, דבר בשקט…

• סימנים לא ורבלים
    • פעמון קטן, שילוב ידיים, עמידה שקטה ורצינית, כל אחד מהם יכול לשמש כ"סימן מוסכם" לבקשת שקט. הם בדרך כלל הרבה יותר אפקטיביים מצעקה…

• עיצוב הסביבה הלימודית
    • כיתה צריכה להיות מקום שנעים להיות בו. דאג לקישוט רלוונטי, מעניין וצבעוני, וגם לפינות אישיות של תלמידיך, כגון ימי הולדת ואף תמונות מחיי הכיתה.

• התערבויות מתונות
    • מורה יעיל ידאג לכך שתלמיד שהתנהג בצורה לא רצויה, לא יזכה בגין זה להפוך למוקד תשומת הלב של הכיתה.

• קריאת שמו בשקט, נגיעה בכתפו תוך הסתובבות בכיתה, תגובה שקטה ורגועה, יחזירו אותו למשימתו, מבלי לערב את כולם.

• משמעת אסרטיבית
    • תקיפות ולא תוקפנות: גבולות וחוקים ברורים, וחיזוקים מתאימים, הופכים סוג זה של משמעת ליעילה ביותר.

• "מסר אני" אסרטיבי
    • מטרת טכניקה זו היא להבהיר לתלמיד מה מצופה ממנו: "אני מבקשת ממך", "אני רוצה ש… ". הדגש הוא על ההתנהגות הרצויה ולא על הבלתי רצויה.

• "מסר אני" הומניסטי
    • מסר זה הוא ביטוי של רגשות המורה נוכח התנהגותו של התלמיד. הוא כולל:

• א. תאור התנהגות התלמיד ("כשאתה מדבר יחד איתי"…)

ב. השפעת התנהגותו על המורה ("אני חייב להפסיק ללמד")

ג. הרגשות שמתעוררות אצל המורה ("דבר המתסכל אותי מאוד")

• משמעת חיובית
    • הצג חוקי התנהגות בכיתה בצורתם החיובית, ולא השלילית. לדוגמה: במקום "אסור לריב", "ניישב ויכוחים באמצעות שיחה"; במקום "בכיתה לא לועסים מסטיק", "השאירו את המסטיקים בבית".

• התייחס אל החוקים כאל ציפיות שאותן אתה מצפה מתלמידיך.

• השתמש בנדיבות בחיזוקים ובביטויי הערכה להתנהגות טובה: מילה טובה, חיוך, ולפעמים אף פרס קטן, יבטיחו את המשך השיפור.

נערך בידי: מיכלה שחר, נעמי ארנון (תשנ"ט)

ארבעה צעדים למשמעת טובה יותר

אפשר וכדאי לקבוע "מדיניות להתייחסות לבעיות משמעת בכיתה", ולדון בה עם התלמידים בראשית השנה.היא תאפשר לך, המורה, להיות עקבי וצפוי (שתי תכונות שהתלמידים מאוד מעריכים), ולתלמידים לדעת מראש מה "מחיר" ההפרעות, ולכן לבחור כיצד להתנהג…

צעד ראשון: תזכורת

זאת תזכורת ולא נזיפה.

"היה צלצול. כל המחברות צריכות להיות על השולחן". "יוסי ודני, כולם כבר התחילו לעבוד. עליכם להפסיק לדבר ולהתחיל גם".

צעד שני: הזהרה

זאת נזיפה. היא יכולה להיות בעל-פה או כתובה. בשני המקרים, מבהירים לתלמיד את ציפייתנו לגבי המשך התנהגותו, וגם את "חוק מחיקת ההזהרה" אם עד סוף היום הוא "חזר למוטב". הזהרה בעל-פה ניתנת אישית ובשקט. הזהרה בכתב ניתנת לתלמיד ביד, ותוקפה פג בסוף היום. הזהרה ניתנת באסרטיביות ולא בכעס.

צעד שלישי: הרשמה

רק לאחר שמולאו הצעדים 1 ו-2 ישלח המורה את התלמיד עם פתק הרשמה למזכירות ביה"ס. לכל בי"ס "תקנון הרשמות" משלו, ועל המורה לנהוג על פיו.

צעד רביעי: ברור אצל המנהל

צעד אחרון, וכדאי להמעיט בשימושו. מאידך – אם המורה נקט בצעדים

הקודמים, ודבר לא עזר, עליו להיות עקבי ולנקוט בצעד זה.

הערה:

• קודם קובעים חוקי התנהגות בכיתה, בצורה חיובית, ואחר כך קובעים את הצעדים שננקוט עם המפרים אותם.

• כדאי לתלות את החוקים ואת הצעדים במקום בולט בכיתה.

המודל מבוסס על

THE HONOR LEVEL SYSTEM

by Budd Churchward, 1995

לפניך 11 טכניקות שאת/ה יכול/ה להשתמש בהן בכיתתך, והן יעזרו לך בניהול כיתה יעיל ושליטה על המתרחש.

• מקוד תשומת הלב

• הוראות ברורות

• השגחה

• בדוק האם כל אחד התחיל, האם כולם בעמוד הנכון, עזור למי שזקוק לעזרה. התלמידים יעריכו מאוד את תשומת הלב האישית שלך ויהיו יותר מרוכזים .

• דוגמה אישית
      • "ערכים נתפסים ולא נלמדים". התנהגות סבלנית, מנומסת, נלהבת, משמשת דוגמה לתלמידים.

• סימנים לא ורבלים
      • פעמון קטן, שילוב ידיים, עמידה שקטה ורצינית, כל אחד מהם יכול לשמש כ"סימן מוסכם" לבקשת שקט. הם בדרך כלל הרבה יותר אפקטיביים מצעקה…

• עיצוב הסביבה הלימודית
      • כיתה צריכה להיות מקום שנעים להיות בו. דאג לקישוט רלוונטי, מעניין וצבעוני, וגם לפינות אישיות של תלמידיך, כגון ימי הולדת ואף תמונות מחיי הכיתה.

• התערבויות מתונות
      • מורה יעיל ידאג לכך שתלמיד שהתנהג בצורה לא רצויה, לא יזכה בגין זה להפוך למוקד תשומת הלב של הכיתה.

• קריאת שמו בשקט, נגיעה בכתפו תוך הסתובבות בכיתה, תגובה שקטה ורגועה, יחזירו אותו למשימתו, מבלי לערב את כולם.

• משמעת אסרטיבית
      • תקיפות ולא תוקפנות: גבולות וחוקים ברורים, וחיזוקים מתאימים, הופכים סוג זה של משמעת ליעילה ביותר.

• "מסר אני" אסרטיבי
      • מטרת טכניקה זו היא להבהיר לתלמיד מה מצופה ממנו: "אני מבקשת ממך", "אני רוצה ש… ". הדגש הוא על ההתנהגות הרצויה ולא על הבלתי רצויה.

• "מסר אני" הומניסטי

• משמעת חיובית
      • הצג חוקי התנהגות בכיתה בצורתם החיובית, ולא השלילית. לדוגמה: במקום "אסור לריב", "ניישב ויכוחים באמצעות שיחה"; במקום "בכיתה לא לועסים מסטיק", "השאירו את המסטיקים בבית".

• השתמש בנדיבות בחיזוקים ובביטויי הערכה להתנהגות טובה: מילה טובה, חיוך, ולפעמים אף פרס קטן, יבטיחו את המשך השיפור.

אפשר וכדאי לקבוע "מדיניות להתייחסות לבעיות משמעת בכיתה", ולדון בה עם התלמידים בראשית השנה.היא תאפשר לך, המורה, להיות עקבי וצפוי (שתי תכונות שהתלמידים מאוד מעריכים), ולתלמידים לדעת מראש מה "מחיר" ההפרעות, ולכן לבחור כיצד להתנהג…

זאת תזכורת ולא נזיפה.

"היה צלצול. כל המחברות צריכות להיות על השולחן". "יוסי ודני, כולם כבר התחילו לעבוד. עליכם להפסיק לדבר ולהתחיל גם".

זאת נזיפה. היא יכולה להיות בעל-פה או כתובה. בשני המקרים, מבהירים לתלמיד את ציפייתנו לגבי המשך התנהגותו, וגם את "חוק מחיקת ההזהרה" אם עד סוף היום הוא "חזר למוטב". הזהרה בעל-פה ניתנת אישית ובשקט. הזהרה בכתב ניתנת לתלמיד ביד, ותוקפה פג בסוף היום. הזהרה ניתנת באסרטיביות ולא בכעס.

רק לאחר שמולאו הצעדים 1 ו-2 ישלח המורה את התלמיד עם פתק הרשמה למזכירות ביה"ס. לכל בי"ס "תקנון הרשמות" משלו, ועל המורה לנהוג על פיו.

הערה:

• קודם קובעים חוקי התנהגות בכיתה, בצורה חיובית, ואחר כך קובעים את הצעדים שננקוט עם המפרים אותם.

• כדאי לתלות את החוקים ואת הצעדים במקום בולט בכיתה.

המודל מבוסס על

THE HONOR LEVEL SYSTEM

by Budd Churchward, 1995

• מקוד תשומת הלב

• הוראות ברורות

• השגחה

• דוגמה אישית

• סימנים לא ורבלים

• עיצוב הסביבה הלימודית

• התערבויות מתונות

• משמעת אסרטיבית

• "מסר אני" אסרטיבי

• "מסר אני" הומניסטי

• משמעת חיובית

זאת תזכורת ולא נזיפה.

הערה:

פטנט מעולה של הבן שליבנה ביתך בקרוב

בהנחה שאת לא מחנכת הכיתה-

ברגע שמתחיל בלאגן בכיתה, את אומרת לתלמידות שאת מסריטה את הבנות שמפריעות, ושתשלחי את הסרטון למחנכת הכיתה.  ואת מתחילה להסריט.

הבן שלי (כיתה ו') הציע את זה למורה מחליפה שהגיעה אליו לכיתה ולא הצליחה להשתלט, והוא אומר שתוך רגע כל הילדים השתתקו.

כמובן ששיבחתי את הבן הגאון שלי על הפטנט המעולה שהוא הציע!! (וכמובן על עצם זה שהוא בין הילדים שמנסים לעזור למורים מחליפים)

לא בטוחה שזה חוקי+mp8
אני חושבת שחבל להשיג משמעת בכיתה ע"י איומים והפחדות.אנונימי (3)
אני מאמינה בשואלת השאלה שהיא יכולה להשיג משמעת בכיתה בלי לאיים..
אוי ואבוי.רוני בלילהאחרונה

לדעתי זה רעיון מעולה לתלמיד בכיתה ו',

אבל מורה לא צריכה להיות ברמה כזו.

בשיעור צפיה לפני שהעברתי ראיתי שכמה תלמידים בוהיםאניוהוא
לי באקדח (שהיה לי באותה תקופה....ולצערי כבר אין לי..)...

הבנתי שזה הולך לעזור....
מיד אחרי זה העברתי שיעור באותה כיתה
פשוט סידרתי את החולצה בצורה שיראו שיש אקדח...
היה שקט מופתי....
אפשר גם להביא גז מדמיע לכיתה,+mp8
או מכת"זית....

מה נסגר??
גז מדמיע לא יעזוראניוהוא
יש לכל התלמידים בעצמם...
לדעתי חשוב לשדר להם שהולכים ללמוד משהו חשוב.אדל34

כשהמורה מאמין במה שהוא מלמד, מאמין שזה חשוב לתלמידים, ומשלב טכניקות מעניינות, ומשתף את התלמידים, כשמרכז הלמידה אצל התלמידים. כל אלה תורמים לאווירה של למידה בכיתה. מניסיון.

כמובן שצריך גם את הרצון של  התלמידים, אבל מורה יכול לעורר את הרצון.

וקודם כל - התפילה. לא סתם חיברו תפילה למורה...

תגובה מדהימה!!אנונימי (3)
חשוב חשוב לדעתסמיילי צהוב
שכוולם עוברים את זה בהתחלה!
מעבר לעצות היפות שנתנו כאן לפני, ותמיד מומלץ ללמוד ולחפש עוד ידע בנושא, חשוב לזכור שהניסיון מאד מאד מוסיף!
זאת מיומנות נרכשת וזה לוקח זמן.
אבל את תראי בעה שבסוף השנה תהיי כבר במקום אחר. ואחרי שנה במקום עוד יותר טוב.. אמרו לי פעם שלוקח 5 שנים בהוראה כדי לתפוס את העסק, כמובן אם נמצאים במקום של עבוגה ולא של יאוד ו'להעביר את הזמן' עד סוף השיעור..
בהצלחה רבנ רבה!!
זה ממש נכוןאדל34

חשוב לא להתייאש ולזכור שעם הזמן משתדרגים בעבודה.

ועוד חשוב לזכור שזאת ממש עבודת קודש!

זה חינוך של הדור הבא של עמ"י. אשריך שזכית!

זה כמו לשאולאריהאריה

איך בונים מדינה...

זה מורכב מאוד וזה משהו שלומדים בשנים של נסיון, הכי טוב באמת זה להיות בקשר רציף עם מורה שיש לה סבלנות וניסיון, אם את מאוד רוצה אני מוכן לנסות לתת עצות בטלפון יש לי נסיון עם הגיל הזה אבל זה עם בנים וזה לא בדיוק אותו דבר, אני חוזר ואומר שהכי טוב זה להתעלק על איזה מורה מנוסה וממש להתייעץ תקופה מסויימת על כל פרט.

בתור משהי שהיתה בגיל הזה הכי מופרעת בכיתה אני יכולה להביאאנונימי (4)

כמה טיפים:

1. צריך להבין למה הבנות מפריעות. בעיקרון יש שתי סיבות

א. אם את רואה שכל הכיתה לא מקשיבה לך אבל לא מפריעה פשוט לא מקשיבה זה אומר שאו משעממם להם בשיעור או אין להם כח. אין להם משהו נגדך

ב. אבל אם את רואה שבנות ממש מפריעות (במיוחד יש בנות ספציפיות) כנראה שיש להם משהו נגדך. או שלא אוהבות אותך או שמשהו מפריע להם באיך שאת מנהגת.

3. הבנות צריכות להרגיש שאת משקיעה בשבילהם ושאכפת לך מהם! לגלות דאגה להתחשב

4. משהו ממש קטן אבל ממש משפיע- אל תתיחסי לבנות בצורה תינוקית! זה אחד הדברים שגןרם לבנות לא להקשיב

5. הרושם הראשוני מאוד חשוב. הפעם הראשונה שאת נכנסת לכיתה יכולה להשפיע על כל השנה. בנות רואות את המורה וישר מחליטות אם היא חמודה\לא נפריע\לא. את צריכה להיכנס לכיתה ולהשרות ביטחון אבל גם להראות שאת מתחשבת בבנות.

6. איך שאת מתנהגת כך הבנות יתנהגו אליך בחזרה. אם את באותו יום עצבנית לא קשור למה שהיה בכיתה- אל תצפי שהבנות יקשיבו הם קולטות אותך.

לסיכום כדי לך להתחשב בבנות והם יתחשבו בך!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך